Beste douchestoel

Laatste update: 15.07.24

 

Douchestoelen test van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk een keuze te maken uit het ruime assortiment douchestoelen. Er is namelijk heel wat onderscheid op het gebied van materialen en eventuele opties of extra kenmerken. Waar ben je naar op zoek en waar hecht je belang aan? Misschien kan het helpen om onze koopgids omtrent douchestoelen alvast even grondig door te nemen. Indien je echter dringend op zoek bent naar een geschikt exemplaar, dan kun je ook gelijk de top 3 raadplegen. Daaruit blijkt dat je met de Aidapt hoogte verstelbaar vast en zeker voor een topproduct kiest. De douchestoel is bovendien afgewerkt in een neutrale witte kleur die in eender welke badkamer tot z’n recht komt. De Drive DSF 130 douchestoel mag uiteraard alvast niet onder doen. Bovendien kun je deze douchestoel na gebruik dichtklappen en zo heel wat ruimte besparen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Douchestoel Reviews – Top 5

 

Voor mensen die wat ouder worden of niet meer zo zeker op de benen staan, kan douchen onveilig zijn. Hiervoor biedt een douchestoel de oplossing. Er zijn vele soorten douchestoelen. Wij selecteerden er vijf en hebben ons laten leiden door het advies van onze klanten. Dit maakt het wat eenvoudiger om de voor jou beste douchestoel te kiezen.

 

 

1. Aidapt hoogte verstelbaar

 

Deze douchekruk behoort tot de goedkope douchestoelen. Hij is vervaardigd uit ijzer en voorzien van meerdere laklagen om roest tegen te gaan. Met zijn lichte gewicht van slechts 2,8 kg is hij eenvoudig te verplaatsen. Hij kan een maximaal gewicht van 150 kg dragen.

De poten zijn in hoogte verstelbaar tussen 49 en 65 cm. De breedte is 37 cm en de diepte 27,5 cm. Hij heeft geïntegreerde handvatten in de de kunststof zitting voor veilig opstaan. De zitting is afneembaar met een kliksysteem en kan zo eenvoudig gereinigd worden. Natuurlijk is de zitting voorzien van gaatjes voor een goede waterafvoer.

Klanten zijn heel lovend over deze douchestoel. Ondanks het lichte gewicht biedt hij een stevige zitplaats onder de douche. Hij is makkelijk te verstellen en handig in het gebruik. Met zijn gunstige prijs mag je hier gerust van een douchestoel aanbieding spreken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Drive DSF 130

 

Dit is een opklapbare douchestoel en hij neemt dus weinig ruimte in beslag. Hij is in hoogte verstelbaar in vier stappen en kan een maximaal gewicht aan van 130 kg. De stoel zelf heeft een gering gewicht van 6,8 kg en laat zich daarmee goed verplaatsen.

De poten hebben rubberen doppen als extra bescherming tegen uitglijden. Hij biedt een royaal en comfortabel zitvlak. De zitting is voorzien van een hygiëne uitsparing en van afvoeropeningen voor het water. Deze douchestoel is vervaardigd uit aluminium en kunststof en zal dus niet roesten.

Kopers van deze stoel zijn erg tevreden en adviseren positief voor aankoop. Hij biedt een groot zitcomfort en is zeer stevig. Voor een redelijke prijs een kwalitatief hoogwaardige douchestoel die bovendien heel handig in gebruik is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Thuasne 36-46cm tot 100 kg

 

Deze douchestoel is de tot nu toe best beoordeelde en meest gekochte stoel. Hij biedt veel kwaliteit voor een heel redelijke prijs. Hij kan een gewicht aan tot 100 kg. Hij beschikt over verstelbare poten en is daarmee in hoogte verstelbaar van 36 -46 cm. Hij heeft geïntegreerde handgrepen voor veilig opstaan en verplaatsen.

De poten zijn voorzien van antislipnoppen waarmee hij beslist niet zal uitglijden. Ook de zitting is voorzien van een veilige antisliplaag. In de zitting zijn gaatjes aangebracht die voor een goede waterafvoer zorgen. De breedte van de zitting is 51 cm en de diepte is 31 cm.

Kopers, die deze stoel reeds kochten zijn zeer te spreken over deze douchestoel. Het is een stevige praktische stoel, die beslist niet uitglijdt. Hij heeft een prima formaat en biedt veel stabiliteit.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Aidapt opklapbaar – wandmontage

 

Ook uit de de collectie van Aidapt is deze opklapbare douchestoel. Hij kan een maximaal gewicht van 190 kg dragen. Na het bepalen van de juiste hoogte bevestig je deze douchestoel aan de muur. De poten zijn verstelbaar voor de juiste steun en de gewenste zitpositie.

Voordeel van deze stoel is dat hij ingeklapt maar weinig ruimte inneemt en andere gebruikers van de douche niet hindert. Hij is vervaardigd uit een hoogwaardige kwaliteit aluminium en behandeld met epoxy. De zitting is vervaardigd uit kunststof en te verwijderen met een kliksysteem. Natuurlijk beschikt deze over een goede waterafvoer.

In de review zijn klanten zeer lovend. Het is een handige douchestoel met een duurzame kwaliteit. Hij laat zich ook heel makkelijk reinigen. Kortom, een goede koop met een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Swift 3 in 1

 

Deze fabrikant levert een 3-in-1 stoel. Het is een toiletstoel, een douchestoel en een toiletverhoger tegelijk. Qua prijs is hij ook de duurste uit onze top 5. Deze is eveneens in hoogte verstelbaar van 42 cm tot 57 cm waarmee je hem op maat maakt voor de lichaamslengte.

De zitting en rugleuning zijn voorzien van verwijderbare polsterdelen. De ondersteek heeft een deksel en handvat en is aan de bovenzijde heel eenvoudig uitneembaar. Hij beschikt over een brede zitting van 54 cm en kan een maximaal gewicht aan van 130 kg. De stoel zelf is niet echt licht met een gewicht van 54 kg.

Kopers waarderen deze douchestoel 3-in-1 met maar liefst 5 sterren. Zij spreken van een top product dat bovendien ook nog een mooi design heeft. Hij is zeer stevig en van een hele goede kwaliteit. Hij is heel makkelijk in gebruik en laat zich ook prima reinigen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Douchestoelen koopgids

 

Wat zijn nu de beste douchestoelen? Het loont de moeite om de verschillende mogelijkheden even grondig te bekijken en met elkaar te vergelijken. Aangezien niet alle producten tot de goedkope douchestoelen zullen behoren, zijn eventuele aanbiedingen en promoties altijd welkom. Tijdens het vergelijken van de douchestoelen zou je rekening kunnen houden met het draagvermogen, het type stoel en de installatie ervan, de gebruikte materialen en eventueel ook het prijskaartje. We zijn er zeker van dat jij binnenkort met de beste douchestoel huiswaarts kunt keren.

Het gebruiksgemak van een douchestoel

Er lijkt nog steeds een beetje taboe rond te hangen maar dat is echt nergens voor nodig. Bovendien zijn er steeds meer gebruikers die kiezen voor één van de betere douchestoelen. Een douchestoel is dan ook een handig hulpmiddel voor oudere mensen of personen die te kampen hebben met een bewegingsbeperking. Het biedt de mogelijkheid om op een zelfstandige manier in de persoonlijke hygiëne te voorzien. En dat is voor velen een belangrijk pluspunt.

Daarnaast is het gebruik van een degelijke douchestoel ook bijzonder veilig. De kans dat je uitglijdt in de douche of lelijk ten val komt, vermindert aanzienlijk. Kortom, het is dan ook een echte aanbeveling om niet langer te twijfelen. Wij helpen jou alvast op weg om met de beste douchestoel naar huis te gaan. Probeer daarbij ook rekening te houden met de mogelijkheden van de stoel, de installatie en natuurlijk ook de maximale belastbaarheid.

 

Het type, het draagvermogen en de installatie

Het is belangrijk om niet meteen de eerste de beste douchestoel aan te kopen. Er bestaan nu eenmaal verschillende types en mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor een douchestoel die je in- en weer uit de douche kunt halen; een zogenaamd krukje. Maar je kunt ook kiezen voor een exemplaar dat je aan de wand van de douche dient te bevestigen. In het laatste geval kun je de douchestoel uiteraard niet uit de douche verwijderen en zal de maximale belastbaarheid misschien ook net iets lager zijn.

Echter beschikken de meeste douchestoelen wel over een maximale draagkracht van maar liefst 150 kilogram. Uiteraard zijn er ook exemplaren met een totale belastbaarheid van amper 100 kilogram of stoelen die meer dan 150 kilogram kunnen dragen. Bekijk dus grondig wat de draagcapaciteit van de douchestoel is, en houd hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee teneinde mogelijke verwondingen te vermijden. Verder heb je ook de optie om voor een soort van rolstoel-douchestoel te opteren. Een speciale rolstoel waarin je de patiënt ook kunt douchen.

 

De gebruikte materiaalsoorten

We willen jou ook aanraden om even stil te staan bij de gebruikte materiaalsoorten. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een waterbestendige kunststof die ook nog eens makkelijk te onderhouden is. Echter komen er in de praktijk heel wat meer mogelijke materiaalsoorten voor. Zo is een degelijke douchestoel vervaardigd uit staal of aluminium alvast geen uitzondering meer. Het grote voordeel van staal is natuurlijk de enorme stevigheid en stabiliteit die wordt aangeboden. Echter heeft staal de neiging nogal zwaar te wegen en kan het na verloop ook gaan roesten.

Door te kiezen voor een douchestoel die vervaardigd is uit aluminium, kies je voor een exemplaar dat niet alleen stevig is maar ook bijzonder weinig weegt. Met andere woorden, een douchestoel uit aluminium is makkelijker op te tillen en bijgevolg te verplaatsen. En dat is natuurlijk een belangrijk pluspunt. Echter vinden sommigen een aluminium stoel toch net iets minder stabiel, alhoewel testen het tegendeel bewezen hebben. Voor de zitting van de douchestoel wordt dan weer vaak gebruik gemaakt van plastic of comfortabele kunststof. Handig in gebruik en bovendien ook bijzonder eenvoudig om weer schoon te maken.


Extra kenmerken en kostenplaatje

Het grote assortiment aan verschillende douchestoelen zorgt tevens ook voor een onderscheid in prijskaartjes. Uiteraard wordt het prijskaartje in meer of mindere beïnvloed door extra kenmerken of functies. Zo zal een, in hoogte verstelbare douchestoel vaak iets duurder in de aanschaf zijn. Ook een douchestoel die voorzien is van een comfortabele rugleuning en bijbehorende armleuningen zal jammer genoeg niet meer tot de goedkope douchestoelen behoren. Echter is het altijd mogelijk een douchestoel aanbieding te spotten.

Afhankelijk van wat je dus belangrijk vindt, kun je al snel een douchestoel aankopen van amper 40 euro. Maar er zijn er ook die ruim 200 euro of meer kosten. Aan jou de keuze om te beslissen hoeveel je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan. Indien je mocht twijfelen dan kun je altijd nog even de online reviews van klanten raadplegen. Op die manier krijg je extra informatie over een bepaalde douchestoel en kun je te weten komen of het al dan niet iets voor jou is.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES