5 beste draagbare kachels Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Draagbare kachels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In de winterperiode kan het soms vaak heel erg koud zijn. Een draagbare kachel dan alvast een goede oplossing zijn. Het is een toestel dat je makkelijk kunt verplaatsen en dat zorgt voor wat extra warmte. Toch is het veiliger om er alvast even de koopgids over draagbare kachels bij te nemen. Daarnaast kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Daarin stellen we jou de 3 beste draagbare kachels even kort voor. Zo kun je kiezen voor de Quality Camp 1500W. Dit is een bijzonder krachtige keramische kachel die voorzien is van een duurzaam en degelijk handvat. Zo is het iets makkelijker om de kachel van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Mini Kachel – Verwarming – Kachel die gekenmerkt wordt door zijn compacte formaat en bovendien ook in de badkamer mag worden geïnstalleerd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste draagbare kachels (Reviews) van 2024

 

Een draagbare kachel kan nuttig zijn voor bij jou thuis als je geen centrale verwarming hebt of net 1 ruimte iets meer wilt verwarmen. Je kunt ook een camping kachel kopen om mee te nemen op een kampeertrip. Wij hebben enkele producten van topkwaliteit vergeleken en op een rijtje gezet. Gebruik deze informatie om de beste draagbare kachel te kopen.

 

1. Quality Camp 1500W

 

Deze keramische kachel kun je makkelijk verplaatsen dankzij het handvat. Het apparaat beschikt over een omvalbeveiliging, een thermostaat en een beveiliging tegen oververhitting. Het toestel is geschikt om te gebruiken in een caravan of een voortent.

De kachel beschikt over 3 verschillende standen en heeft een oscillatie functie. Dit wil zeggen dat het van links naar rechts draait om de warmte beter te verspreiden. De drie standen zijn 450 Watt, 900 Watt en 1500 Watt. Deze elektrische kachel werkt op 230 Volt.

Voormalige kopers geven enkel maar positief advies over dit product. De kachel is handig in gebruik en is uitermate geschikt voor op de camping. Doordat het product behoort tot de categorie van goedkope draagbare kachels zijn de kopers heel tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Ben je niet alleen op zoek naar een duurzame en degelijke draagbare kachel maar ook naar een exemplaar aan een voordelige prijs? Dan kunnen wij jou misschien alvast helpen door je deze keramische kachel van Quality Camp even aan te bieden. Bekijk hieronder de voor- en nadelen rustig.

 

Voordelen:

Prijskaartje: het zou wel eens het toestel met de laagste prijs kunnen zijn en daardoor tot de populairste draagbare kachels uit deze top 5 behoren.

Veiligheid: het toestel is niet alleen voorzien van een betrouwbare beveiliging bij oververhitting maar is verder ook uitgerust met een omvalbeveiliging.

Kracht: het apparaat beschikt over een maximaal vermogen van maar liefst 1500 Watt waarbij je kunt kiezen uit 3 warmtestanden.

Formaat en comfort: het toestel is vrij compact en bovendien voorzien van een stevig handvat. Dit maakt het makkelijker om de kachel te verplaatsen.

 

Nadelen:

Design: tot hiertoe zijn er alleen maar positieve beoordelingen geplaatst. Toch durven we stellen dat het design niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Mini Kachel – Verwarming – Draagbare Elektrische Kachel – Tot 10 m³

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve en betaalbare elektrische kachel? Dan willen wij jou het advies geven om deze mini kachel eens eventjes van naderbij te bekijken. Afgaande op de vele positieve reviews en de mooie bijbehorende score van 5 sterren, kunnen we besluiten dat je met deze draagbare kachel voor een heus topproduct lijkt te kiezen. Maar wat maakt deze kachel nu zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit.

Zo springt deze ventilatorkachel in eerste meteen in het oog vanwege zijn unieke retro design en compacte lichtgewicht uitvoering waardoor hij makkelijk van de ene naar de andere ruimte kan worden verplaatst. Maar vergis je niet want ondanks zijn kleine gestalte, weet hij een ruim maximaal vermogen tot 500 watt te garanderen weliswaar verdeeld over meerdere temperatuurstanden.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want doordat de kachel gekenmerkt wordt door een vochtbestendige behuizing kan hij zonder problemen ook in de badkamer worden geïnstalleerd. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangevuld met een geïntegreerde oververhittingsbeveiliging, een functie automatisch uitschakelen en een stevig handvat die bijdraagt aan een gebruiksvriendelijk en handzaam karakter.

 

Voordelen:

Compact: zijn compacte en lichtgewicht uitvoering – eveneens ondersteund met het geïntegreerde handvat – dragen bij aan een gebruiksvriendelijk design en maken het mogelijk om de kachel snel te verplaatsen.

Badkamer: de vochtbestendige behuizing van deze mini kachel maakt het mogelijk het apparaat ook in de badkamer te installeren.

Vermogen: bij correct gebruik, weet deze draagbare elektrische kachel een aanzienlijk vermogen tot 500 watt te genereren.

Handig in gebruik: ondanks het hoge vermogen, ben je verzekerd van een laag energieverbruik dat wordt aangevuld met een oververhittingsbeveiliging en een automatische uitschakelingsfunctie.

 

Nadelen:

Geen infrarood: ben je op zoek naar een draagbare keramische kachel of kachel op infrarood dan is dit model niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. MacGyver 100W

 

Deze gaskachel is voorzien van een schakelaar om de sterkte zelf in te stellen en is geschikt voor gebruik buitenshuis. Het product is uitgerust met een beveiliging zodat het automatisch uitschakelt bij overbelasting. De kachel kan maximaal 3 uur branden en gebruikt een piëzo ontsteking om het vuur aan te steken.

Het butaangas wordt niet meegeleverd dus dit zul je zelf nog moeten kopen. Dankzij de draagbeugel kun je de kachel makkelijk verplaatsen en er worden instructies in 4 verschillende talen meegeleverd.

Volgens de gebruikers is het belangrijk dat je een ruimte goed ventileert als je de kachel binnenshuis gebruikt. Voor de rest is het makkelijk in gebruik en genereert het voldoende warmte. Het is een compacte kachel die toch nog stevig is.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de gaskachel van het bekende en misschien wel het beste merk, MacGyver. Het is een krachtig apparaat met een maximaal vermogen van maar liefst 100 Watt. Hieronder kun je alvast even kennismaken met de verschillende eigenschappen van dit apparaat.

 

Voordelen:

Ontsteking: het apparaat maakt gebruikt van een handige piëzo ontsteking op het moment dat je het vuur wilt gaan aansteken. Verder is het mogelijk om de kracht en de sterkte van het vuur en de warmte zelf te regelen.

Veiligheid: je hoeft je geen zorgen te maken want het toestel zal automatisch uitschakelen op het moment dat het overbelast wordt.

Comfort: er is een draagbeugel voorzien zodat je het apparaat makkelijk en snel kunt verplaatsen. Verder krijg je er bij de aankoop ook een duidelijke handleiding in 4 talen bij.

 

Nadelen:

Geen butaangas: het toestel functioneert met butaangas, maar dit wordt jammer genoeg niet meegeleverd op het moment dat je de kachel aankoopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cecotec Elektrisch tafel ventilatorkachel – Warmte en koude ventilator – Kachel

 

De Cecotec vrijstaande elektrische ventilatorkachel wordt gekenmerkt door een compact formaat van 13 x 14,5 x 13,1 cm waardoor hij makkelijk van de ene naar de andere ruimte kan worden verplaatst. Door hem correct op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220 – 230V, kan een ruim vermogen van maximaal 2000 watt tot stand komen, verdeeld over meerdere warmtestanden. Zo geniet je een eco stand aan een wattage van 1000W, een turbostand met 2000 watt en een cool ventilatorfunctie.

Dat deze warmte en koude ventilator garant staat voor een multifunctionele werking, wordt onderhand al wel duidelijk. Maar er is natuurlijk nog heel om te benoemen. Zo kun je de kachel – mede dankzij zijn vochtbestendige behuizing – eveneens in de badkamer installeren wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Verder is het apparaat voorzien van een vorstvrijstand, een aan/ uit schakelaar, een indicatielampje, een omvalbeveiliging en een automatische uitschakelingsfunctie,

Een blik op de online reviews laat dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren zien waarbij de meeste kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit. Slechts een enkele gebruiker vindt dat de draagbare kachel eerder een prullaria is.

 

Voordelen:

Badkamer: de vochtbestendige behuizing maakt het mogelijk om deze kachel – indien gewenst – ook gewoon in de badkamer te installeren.

Vermogen: bij correct gebruik, levert deze kachel een ruim vermogen tot 2000 watt verdeeld over 2 warmtestanden.

Gebruiksvriendelijk: je kiest voor een multifunctionele ventilatorkachel die niet alleen gezegend is met een warmtefunctie maar verder ook over een geïntegreerde ventilator beschikt.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: houd er rekening mee dat er bij de aankoop van deze kachel geen afstandsbediening wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Alpina Convectorkachel – 3 Standen – Turbo – 2000 W – Draagbaar – Wit

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke Alpina Convectorkachel die eveneens gekenmerkt wordt door een relatief compacte uitvoering en bijgevolg draagbaar design. Door de kachel met een snoerlengte van 125 cm, op het stroomnet aan te sluiten – weliswaar rekening houdend met een maximale invoerspanning van 220-240V – kan een ruim vermogen tot 2000 watt worden gegenereerd. Daarbij geniet je de mogelijkheid om te schakelen tussen de 3 beschikbare temperatuurstanden.

Dankzij zijn robuuste behuizing van plaatstaal kan deze convectorkachel best wel wat verdragen. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangevuld met een aan/ uit schakelaar, een oververhittingsbeveiliging, een snelle opwarming, een geïntegreerd handvat en een omvalbeveiliging.

Hoewel deze kachel heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven en de meeste klanten ook duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, lijkt een enkele koper dat jammer genoeg niet. Zo zou de kwaliteit te wensen overlaten en zou de kachel vrij kwetsbaar zijn.

 

Voordelen:

Vermogen: de kachel weet een ruim vermogen van 2000 watt te genereren, verdeeld over maar liefst 3 snelheidsstanden.

Verpakkingsinhoud: de convectorkachel wordt geleverd inclusief 2 pootjes, 8 schroeven, 4 pluggen, 4 beugels, een gebruiksaanwijzing en de nodige garantiegegevens.

Keurmerk: in tegenstelling tot sommige andere apparaten, is deze Alpina convectorkachel voorzien van het GS én CE keurmerk.

Veiligheid: het indicatielampje wordt moeiteloos aangevuld met een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging.

 

Nadelen:

Geen badkamer: houd er rekening mee dat deze convectorkachel maar beter niet in de badkamer wordt geïnstalleerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draagbare kachels koopgids

 

Ben jij ook zo iemand die het heel vaak te koud heeft? Of ga je vaak met vrienden kamperen dan kan een draagbare kachel misschien echt wel een aanwinst zijn. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de brandstof en het gebruiksgemak. Om er echt zeker van te zijn dat je één van de beste draagbare kachels in huis haalt dan kun je ook altijd letten op de mogelijkheden en het type als je toestellen gaat vergelijken.

Gebruiksgemak

Als je bijvoorbeeld zelf geen centrale verwarming hebt of een bepaalde ruimte zoals de badkamer nog wat extra wilt gaan verwarmen dan kan een draagbare kachel zeker en vast een goede aanbeveling zijn. Je zou het dus kunnen zien als een soort van extra verwarming, vaak met een compact formaat die je eenvoudig kunt gaan verplaatsen. Je kunt het toestel gemakkelijk in je huis plaatsen, of in de garage maar je kunt het ook meenemen naar je kantoor.

Bovendien zijn er ook draagbare kachels die je kunt meenemen zodra je op kampeertrip vertrekt met vrienden. Kortom het is niets meer dan een losse verwarming die niet wordt aangesloten op je centrale verwarming en die je daardoor apart kunt gaan gebruiken. Door het ruime assortiment aan draagbare kachels is het belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt wat je verwacht van het toestel. Welke wensen je hebt zullen bepalen welk apparaat het beste bij jou past.

Als je iemand bent die milieubewust leeft dan kun je gaan voor een keramische verwarming die energiezuinig is. Maar er zijn uiteraard ook andere modellen zoals ventilatorkachels en straalkachels. Het ene toestel zal ook meer vermogen hebben dan het andere of veiliger zijn dan het andere. Er zijn toestellen met meer opties zoals bijvoorbeeld een thermostaat die je zelf kunt instellen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden op de markt.

 

Welke soort draagbare kachel

De soort draagbare kachel die je aankoopt, zal afhankelijk zijn van de wensen en verwachtingen die je zelf hebt van het toestel. Zo heb je de keramische toestellen die heel energiezuinig werken. Daardoor zijn deze apparaten ideaal om mee te nemen naar bijvoorbeeld een kantoor. Een straalkachel is dan weer ideaal voor het verwarmen van bijvoorbeeld een badkamer, terras of serre doordat het direct voor warmte zorgt en meteen ook heel gericht te werk gaat.

Als je op zoek bent naar een draagbare kachel die in zeer korte tijd een volledige ruimte kan verwarmen en die vooral in tussenpozen moet werken dan is de ventilatorkachel zeker en vast een aanwinst. Bovendien kun je dit toestel in de zomermaanden ook nog eens als ventilator gebruiken. Houd er wel rekening mee dat dit toestel niet echt een draagbare kachel aanbieding is als het gedurende lange tijd de ruimte moet gaan verwarmen.

Gelijkaardig aan de ventilatorkachel heb je dan ook de halogeenkachel die ideaal is om een aparte ruimte zeer snel te verwarmen. In tegenstelling tot de ventilatorkachel wordt deze vaak gebruikt om een ruimte zoals een badkamer gewoon extra bij te verwarmen. Dus meestal heb je dan al de centrale verwarming aan staan. Houd er wel rekening mee dat het veel meer verbruikt dan een ventilatorkachel.

Brandstof en opties

Als je de verschillende toestellen en aanbiedingen gaat bekijken dan zul je ook een onderscheid merken in de brandstof die de toestellen gebruiken. Je hebt de draagbare elektrische kachels die op olie, propaangas of butaangas werken. Toen er nog geen gas was dan maakte men gebruik van een vloeibare brandstof namelijk petroleum. Dus het zal niet verbazen dat er ook heel wat draagbare kachels zijn op petroleum.

Ook kachels die werken op kerosine of paraffine zijn een mogelijkheid. Als je kiest voor zo een toestel dan is het wel belangrijk dat je de ruimte daarna goed gaat ventileren. Kijk ook zeker naar de veiligheid van het toestel. Als je een draagbare kachel hebt die werkt op petroleum of kerosine en deze valt om dan is het belangrijk dat je kijkt naar een apparaat dat meteen uitschakelt zodra het omvalt. Dit zal misschien iets duurder zijn maar veiligheid primeert boven alles.

Daarnaast zul je zien dat bepaalde toestellen nog andere functies kunnen hebben zoals bijvoorbeeld een regelbare thermostaat. Kijk ook zeker uit naar een toestel dat bestand is of beveiligd is tegen zuurstofgebrek en oververhitting. De meeste toestellen zijn ook gemakkelijk te reinigen en dus te onderhouden. Kortom als je wilt gaan voor goedkope draagbare kachels dan moet je zeker niet gaan voor veel extra opties. Maar toch is de veiligheid net iets belangrijker dan het geld.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES