5 beste Dyson Ventilators Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Dyson ventilators – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er zijn heel wat Dyson ventilator toestellen op de markt gebracht. Dat is enerzijds leuk maar anderzijds maakt het de keuze ook veel moeilijker. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te laten verlopen, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook het met advies en de algemene beoordeling door klanten. Zo blijkt de Dyson AM07 Torenventilator alvast een aanwinst te zijn. Het is een compact apparaat dat je makkelijk en zonder problemen kunt verplaatsen. Met de Pure Cool Link Dyson ventilator mag je zeker zijn van een degelijk en evenwaardig alternatief. En dit bovendien aan een mooi en betaalbaar prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Dyson ventilators koopgids

 

In de zomerperiode kan het soms wel behoorlijk warm worden net zoals het tijdens de wintermaanden vaak iets kouder aanvoelt. Een degelijke Dyson ventilator kan dan alvast een goede aanbeveling zijn. Om er zeker van te zijn dat je met één van de beste Dyson ventilators naar huis gaat, is het een goed idee om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken. Je kunt hierbij letten op de werkwijze, het type, de voordelen, de extra functies en het mogelijke prijskaartje. Ga eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg. Het is altijd leuk indien je een koopje op de kop kunt tikken.

De werkwijze, het gebruiksgemak en de voordelen

Wanneer je kiest voor een Dyson ventilator dan is het natuurlijk belangrijk om op de hoogte te zijn van de werkwijze en de voordelen van zo een apparaat. In tegenstelling tot een conventionele ventilator zul je merken dat een Dyson ventilator gekenmerkt wordt door een enkelvoudige ring. Deze enkelvoudige ring zal zorgen voor verkoeling en/ of warmte. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van ronddraaiende bladen waardoor een Dyson ventilator ook veel veiliger in gebruik is.

Bij dit type apparaten wordt de lucht dus door middel van een krachtige interne motor de ruimte ingeblazen. Het typische en unieke ontwerp van de Dyson ventilator zorgt natuurlijk voor heel wat voordelen. Zo is een Dyson ventilator niet alleen veiliger maar ook veel handiger om schoon te maken. Verder kun je gebruik maken van de handige sleeptimer functie. Bij de meeste Dyson ventilators wordt bovendien ook een handige afstandsbediening meegeleverd.

 

Het type ventilator

Je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende soorten Dyson ventilators op de markt gebracht zijn. Het onderscheid wordt gemaakt op basis van de ruimte en natuurlijk ook het doel waarmee je de ventilator wenst te gebruiken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een handige tafelventilator. Dit model is vrij compact en makkelijk te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Een tafelventilator is bovendien ook kantelbaar en bijzonder nauwkeurig te regelen en in te stellen. Door het gebrek aan ronddraaiende bladen is een tafelventilator ook veilig. Echter is er geen verwarmingsfunctie.

Zo zou je ook kunnen kiezen voor een torenventilator die wordt gekenmerkt door het slanke design. Het is een kantelbaar exemplaar dat je heel nauwkeurig kunt instellen. Echter is het niet mogelijk om de hoogte ervan te gaan verstellen. Wanneer je kiest voor een staande ventilator dan kies je voor een handig en praktisch toestel dat je ook in hoogte kunt verstellen en dat ook kantelbaar is. Verder behoort een staande ventilator tot één van de meest krachtige Dyson ventilator toestellen. Het is nauwkeurig in te stellen en volkomen veilig. Jammer genoeg is er geen verwarmingsfunctie.

Tenslotte is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de warmteventilator. Niet alleen handig in gebruik maar vooral ook multifunctioneel aangezien het zowel voor verkoeling alsook warmte zorgt. Bijzonder nauwkeurig in te stellen, makkelijk om schoon te maken en heel erg veilig. Altijd handig als je kinderen of huisdieren hebt. Echter is het niet mogelijk om de hoogte van een warmteventilator aan te passen.

 

Extra kenmerken en functies

In je zoektocht naar de voor jou beste Dyson ventilator zul je vrijwel meteen kunnen vaststellen dat bepaalde exemplaren over iets meer mogelijkheden beschikken. Sommige kenmerken en opties zijn best wel handig en vormen een meerwaarde terwijl andere opties eerder een gadget zijn. Zo kan het design en de kleur voor sommige klanten best wel een doorslaggevende en dus belangrijke factor zijn. Verder kun je kiezen voor een Dyson ventilator met een hoog of laag vermogen en meerdere snelheidsstanden om uit te kiezen.

Laat het vermogen van de ventilator afhangen van de ruimte die je wilt verwarmen of verkoelen. Sommige Dyson ventilators zijn verder ook voorzien van een bijzonder handig en duidelijk leesbaar LED scherm en zelfs een handige sleeptimer functie. Indien de Dyson ventilator meteen ook een luchtreiniger is, dan heb je een handig 2-in-1 multifunctioneel toestel. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden maar besef wel goed dat je in de meeste gevallen ook zult betalen voor deze extra opties en kenmerken.

Mogelijk prijskaartje 

Je zult merken dat een Dyson ventilator niet alleen degelijk en duurzaam is maar vaak ook iets duurder in de aankoop. De meeste mensen ergeren zich niet meteen aan de prijs omdat ze weten dat ze er kwaliteit, degelijkheid en duurzaamheid voor in de plaats krijgen. Toch is het handig om te weten dat er tegenwoordig ook heel wat goedkope Dyson ventilators worden aangeboden. Praktisch en handig indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of wanneer je over een beperkt budget beschikt.

Verder kan het misschien ook van nut zijn om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin geven heel wat kopers een positief of negatief advies over een bepaalde Dyson ventilator. Indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten dan kan dit misschien wel de doorslag geven. Verder raden wij jou ook aan om eventuele promoties en koopjes alvast niet uit de weg te gaan. En wie weet kun je op die manier wel een leuke en aantrekkelijke Dyson ventilator aanbieding tegenkomen.

 

5 Beste Dyson Ventilators (Reviews) van 2024

 

Wanneer je het vaak te warm hebt, dan kan een degelijke en praktische Dyson ventilator alvast voor heel wat verkoeling zorgen. Maar wat is nu eigenlijk de beste Dyson ventilator? Om het voor jou iets makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar de 5 best beoordeelde apparaten. Bekijk deze 5 topproducten even rustig en kies er dan voor jezelf het beste apparaat uit. Het is mogelijk dat je een keuze maakt uit de goedkope Dyson ventilators of misschien wil je toch wel een apparaat met iets meer opties en mogelijkheden.

 

1. Dyson AM07 Torenventilator Air Multiplier

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke torenventilator dan kunnen we jou vast en zeker het advies geven om dit product eventjes te bekijken. Het is niet meteen een dyson ventilator aanbieding maar uit de online reviews stellen we vast dat de meeste kopers duidelijk tevreden zijn.

Deze dyson ventilator is beschikbaar in 2 kleuren en heeft een maximaal vermogen van maar liefst 65 Watt. Bovendien heb je de keuze uit wel 10 verschillende snelheidsstanden. Het toestel wordt geleverd met een degelijke magnetische afstandsbediening zodat je het apparaat vanuit je sofa kunt besturen. Verder is het toestel ook voorzien van een sleeptimer functie en zelfs van een duidelijk afleesbaar LED display.

Ondanks de kracht van het apparaat werkt het toch zo goed als geluidloos en dat is best een voordeel voor heel wat kopers. Verder zijn de meeste gebruikers ook tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Enkel het prijskaartje had iets lager mogen zijn.

Met deze unieke torenventilator mag je zeker zijn van een degelijk en duurzaam apparaat. Bovendien wordt het geleverd door het bekende merk Dyson. Dyson staat al jaren bekend omwille van de kwaliteit, degelijk en duurzaamheid van de apparaten. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel wat kopers het als het veruit beste merk beschouwen.

 

Voordelen

Design: deze torenventilator is te verkrijgen in 2 neutrale en klassevolle kleuren.

Kracht: het is een krachtige torenventilator met een totaal vermogen van ruim 65 Watt. Verder heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen de 10 diverse snelheidsstanden waarover het toestel beschikt.

Accessoires: op het moment van aankoop dan krijg je er meteen ook een magnetische afstandsbediening bij. Zo is het mogelijk om de torenventilator aan- of uit te schakelen vanaf de bank.

Handig in gebruik: het apparaat is makkelijk te bedienen en is zelfs voorzien van een duidelijk en helder LCD scherm en een degelijke sleeptimer functie.

 

Nadelen

Prijskaartje: je zult kunnen vaststellen dat het toestel niet meteen over de laagste prijs beschikt, alhoewel de kopers er zich tot op heden niets van lijken aan te trekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dyson Pure Cool Link Luchtreiniger en ventilator

 

In vergelijking met het vorige apparaat lijkt deze dyson ventilator echt wel een koopje. Het is bovendien niet alleen een degelijke ventilator maar tegelijk ook een handige luchtreiniger. Dus eigenlijk is het een 2-in-1 toestel dat je koopt.

De ventilator heeft een opvallende blauwe kleur maar is ook te verkrijgen in het grijs. Dus niet getreurd als je liever geen felle kleurtjes in huis wilt. De tafelventilator is vrij compact en dus makkelijk overal mee naartoe te nemen of te verplaatsen. Bovendien is het een krachtig apparaat waarbij je de keuze hebt om uit meerdere snelheden te gaan kiezen.

De verschillende reacties tonen ons aan dat de meerderheid van de gebruikers wel degelijk tevreden blijkt te zijn over de uitstekende kwaliteit. Verder is het apparaat ook eenvoudig en makkelijk te besturen. Toch is een enkele koper van mening dat het apparaat vrij duur te betalen is.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Pure Cool Link ventilator, die net zoals het eerste product afkomstig is van Dyson. Het mag dan ook niet meer verwonderen dat Dyson vast en zeker tot de populairste merken behoort op het gebied van ventilator toestellen. Hieronder alvast een overzicht van de voor- en nadelen.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult dit toestel vast en zeker tussen de goedkope ventilator producten kunnen spotten.

2-in-1 toestel: eigenlijk gaat het hier om een multifunctioneel apparaat dat niet alleen dienst doet als ventilator maar ook als luchtreiniger.

Formaat: je zult merken dat de ventilator vrij compact is van formaat en daardoor makkelijk overal mee naartoe te nemen is of makkelijker is om op te bergen.

 

Nadelen

Prijzig: slechts één enkele koper is echter van mening dat de prijs toch nog steeds iet te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dyson Pure Cool Link – Luchtreiniger – Wit/zilver – Ventilator en luchtreiniger in één

 

Of je met de Dyson Pure Cool ventilator ook meteen voor een aanbieding kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding getuige de vele online reviews, het positieve advies en de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. Kortom, de moeite waard om de Dyson Cool ventilator eens even onder de loep te nemen.

Het apparaat valt daarbij in eerste instantie op vanwege zijn multifunctionele karakter en bijgevolg brede toepassingsveld daar hij niet alleen als ventilator maar ook als luchtreiniger dienst doet. Door de ventilator eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten – weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230V – kan een ruim vermogen tot 50 watt geleverd worden, verdeeld over verschillende snelheidsstanden.

Het gebruiksgemak van de Dyson ventilator wordt verder aangevuld met tal van extra’s zoals een nachtmodus, een geïntegreerd indicatielampje, een aan/ uit schakelaar, een timerfunctie, een veiligheid uitschakelen, een kinderbeveiliging en een meegeleverde afstandsbediening. Kortom, hoewel het geen Dyson ventilator aanbieding betreft, is hij het overwegen meer dan waard.

 

Voordelen

Vermogen: de ventilator van Dyson weet een ruim vermogen tot maar liefst 50 watt te garanderen verdeeld over meerdere snelheidsstanden.

Afstandsbediening: bij aankoop van dit apparaat wordt gelijk een afstandsbediening meegeleverd.

Multifunctioneel: de ventilator wordt gekenmerkt door een veelzijdig karakter waarbij hij niet alleen de lucht afkoelt maar deze ook gaat reinigen.

Gebruiksgemak: naast de ingebouwde timer en nachtmodus is er ook sprake van een kinderbeveiliging, een veiligheid bij het uitschakelen, een aan/ uit schakelaar en een indicatielampje.

 

Nadelen

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dyson Pure Cool tower 2018 – Luchtreinigingsventilator – wit/zilver Dyson

 

De Dyson Pure Cool Tower – voor het eerst gelanceerd in 2018 – is een luchtreinigersventilator die de lucht niet alleen koelt maar tegelijk ook weet te reinigen, wat zijn hogere prijskaartje meteen lijk te rechtvaardigen. De wit/ zilveren torenventilator wordt geleverd inclusief een afstandsbediening waarmee je het apparaat vanaf de bank of sofa perfect kunt in/ uitschakelen.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Door de torenventilator op het stroomnet aan te sluiten – weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230V – kan een ruim worden geleverd verdeeld over 10 snelheidsstanden. Op de hoogste stand gaat dit gepaard met een geluidsniveau van ongeveer 64dB, wat misschien voor sommige klanten toch enigszins een struikelblok zou kunnen zijn.

Het gebruiksgemak van deze torenventilator met oscillerende werking wordt verder aangevuld met een ingebouwde nachtmodus, een geïntegreerde aan/ uit schakelaar en zijn beweegbare/ kantelbare karakter. Ondanks de hoge prijs zijn heel wat klanten overtuigd van hun aankoop.

 

Voordelen

Voeding: de ventilator is uitgerust met een 1,8 meter lang snoer zodoende hem eenvoudig op het stroomnet te kunnen aansluiten.

Snelheden: eenmaal correct ingeschakeld, kun je probleemloos schakelen tussen de 10 beschikbare snelheidsstanden.

Beweegbaar: de Dyson Pure Cool tower is bijzonder beweegbaar, draait automatisch en blijkt tevens ook kantelbaar.

 

Nadelen

Geen badkamer: hij behoort niet tot de plafond ventilatoren noch badkamer ventilatoren wat misschien een nadeel zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dyson Torenventilator AM07 Wit/Zilver – Dyson ventilator

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke torenventilator van Dyson die – in vergelijking met sommige voorgaande toppertjes – meteen een pak goedkoper lijkt te zijn. De zilver/ witte ovalen torenventilator is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten daarbij rekening houdend met een invoerspanning van 220-230V. Eenmaal aangesloten én vervolgens ingeschakeld, weet hij een ruim maximaal vermogen tot 850 watt te leveren wat betekent dat hij makkelijk tot wel 50 liter lucht per seconde kan verspreiden.

De oscillerende ventilator is verder uitgerust met een ingebouwde sleeptimer, een functie automatisch uitschakelen, een timer en een aan/ uitschakelaar. Net zoals het vorige toppertje beweegt ook dit exemplaar automatisch maar blijkt hij dan weer niet kantelbaar.

Hoewel dit apparaat heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het prijskaartje alsnog een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

 

Voordelen

Voeding: de torenventilator is – dankzij het 2 meter lange snoer – eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten.

Vermogen: hij weet een ruim maximaal vermogen tot 850 watt te leveren wat overeenkomt met maar liefst 50 liter lucht per seconde.

Beweegbaar: de vloerventilator kent een beweegbaar karakter en draait daarbij geheel automatisch.

 

Nadelen

Niet instelbaar: houd er rekening mee dat de hoogte van dit apparaat niet kan worden ingesteld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES