5 Beste Elektrische Dekens Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Elektrische Dekens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een elektrische deken kan uiteraard wel heel erg handig zijn vooral wanneer je bijvoorbeeld in een land woont waar het heel vaak bijzonder koud wordt. Of ook gewoon wanneer je het zelf overal wel altijd bijzonder snel koud krijgt, kan een elektrisch deken wonderen doen. Uit het onderzoek, waarbij wij rekening hebben gehouden de online reviews en het advies van de klanten, is gebleken dat je met de Inventum HN236I een zeer krachtig maar vooral degelijk elektrische deken in huis haalt. Dit model is ideaal voor een tweepersoons matras en is voorzien van meerdere warmtestanden waaruit je kunt kiezen. Daarnaast blijkt ook het Medisana HB 675 XXL deken geschikt voor 2 personen en ideaal om tijdens koude wintermaanden boven te halen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Elektrische Dekens (Reviews) van 2024

 

Als je in een land woont waar je te maken hebt met koude seizoenen zoals de winter, dan is het aangeraden om een elektrisch deken in huis te hebben. Met een elektrisch deken kun je in een lekker warm bed gaan slapen. Lees de beschrijving van 5 elektrische dekens hieronder en kies de beste elektrische deken voor jou en je familie.

 

1. Inventum HN236I Elektrische onderdeken

 

De Inventum HN236I Elektrische Onderdeken – 2 Persoons heeft 3 warmtestanden. Met deze deken kunt u elke avond in een voorverwarmd bed slapen.

Dat kan zeker handig zijn in de koude seizoenen. Deze deken heeft een verlichte schakelaar waardoor je 1 kant van de deken warmer kunt instellen dat de andere helft. Dat is een goede oplossing voor de echtparen die een meningsverschil hebben over de temperatuur. Deze deken biedt ook extra verwarming aan bij de voeten.

Verder heeft het een Pure coating wat zorgt voor extra frisheid en hygiëne. Je kunt de deken wassen in de wasmachine, wat het gemakkelijk in onderhoud maakt. De kopers van dit product zijn tevreden ermee. Het voldoet aan de verwachtingen en is van goede kwaliteit. De deken warmt snel op en houd je bed lang warm.

Daarnaast heeft het een mooie zachte kleur voor de slaapkamer. Het heeft wel geen bevestiging-banden waardoor het gemakkelijk verschuift, dat kan onprettig zijn.

Dit deken van Inventum is geschikt voor twee personen en je kunt kiezen tussen drie verschillende warmtestanden. Je kunt beide helften apart instellen, dit is handig voor koppels waarbij de ene persoon meer of minder warmte nodig heeft. Het deken mag gewassen worden in de wasmachine.

 

Voordelen:

Formaat: het deken is groot genoeg voor twee personen. Bovendien beschikt het over twee knoppen om beide helften van het deken apart in te stellen op één van de drie warmtestanden. Op die manier kun je persoonlijk de temperatuur kiezen.

Wasbaar: het deken mag in de wasmachine gewassen worden op maximaal 30º. Zo kun je de hygiëne van het deken optimaal houden.

Pure: de stof van het deken bevat Pure zilverionen die de ontwikkeling van bacteriën tegengaan. Zo zul je slapen in een gezondere omgeving.

 

Nadelen:

Veiligheid: het deken schakelt niet automatisch uit na een bepaalde tijd. Je kunt dus niet in slaap vallen terwijl het deken nog ingeschakeld is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Medisana HB 675 XXL Elektrische Deken 4 warmtestanden

 

Tijdens de herfst- en wintermaanden kan het soms wel eens behoorlijk koud worden. Een middagje op de bank wordt dan altijd leuker in combinatie met een heerlijke kop warme chocolademelk en dit unieke HB 675 knuffelwarmtedeken van het bekende merk Medisana.

Het deken wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 200 bij 150 cm en weegt ruim 2,2 kg. Dat lijkt misschien veel maar is makkelijk te  verklaren door de 3 lagen waaruit het deken bestaat. Je kunt het deken makkelijk in het stopcontact pluggen dankzij het 2,3 meter lange snoer. Op die manier kan een totaal vermogen van 120 Watt worden bereikt en de mogelijkheid om tussen 4 warmtestanden te schakelen.

Overigens hoef je niet te piekeren over het veiligheidsaspect mocht je alsnog in slaap vallen. Zo is het deken uitgerust met een oververhittingsbeveiliging en een automatische uitschakelingsfunctie die na maximaal 3 uurtjes in werking treedt. We zien dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over dit tweepersoons bovendeken alhoewel één koper het niet gebruiksvriendelijk genoeg vindt. 

 

Voordelen:

Formaat: het bovendeken meet maar liefst 200 bij 150 cm en is bijgevolg geschikt om te gebruiken als tweepersoons deken.

Vermogen: eenmaal je het deken op de netspanning hebt aangesloten, kan een totaal vermogen van maar liefst 120 Watt worden bereikt. Hierbij heb je dan de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse warmtestanden.

Materiaal: het deken is vervaardigd uit een combinatie van polyester en fleece waardoor het niet alleen aangenaam en comfortabel aanvoelt maar tegelijk de warmte ook goed zal verspreiden.

Handig in gebruik: het deken is bijzonder eenvoudig te gebruiken en wordt geleverd inclusief een afstandsbediening. Verder is het uitgerust met een oververhittingsbeveiliging en de zekerheid dat het na 3 uur automatisch uitschakelt.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één enkele koper blijkt jammer genoeg van mening te zijn dat het deken niet gebruiksvriendelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. LifeGoods Elektrische Warmtedeken – 1 Persoons – 3 Standen – Met Timer – 160 x 120 cm

 

Net zoals het bekende Inventum elektrische deken, behoort ook dit model van LifeGoods tot de absolute toppertjes. Met zijn formaat van 160 bij 120 cm is dit grijze elektrische bovendeken net iets minder groot ten opzichte van het vorige maar nog steeds voldoende ruim om als eenpersoonsdeken te worden gebruikt.

Dankzij het 2,4 meter lange snoer – dat zich overigens aan de bovenkant van het deken bevindt en makkelijk in het stopcontact te pluggen is – kan een totaal vermogen van 120 watt worden bereikt, verdeeld over 3 verschillende temperatuurstanden. Verder zul je merken dat het deken – dankzij de flanellen materialen – bijzonder zacht en aangenaam aanvoelt waardoor elke koude winteravond meteen een pak gezelliger wordt.

In tegenstelling tot sommige andere elektrische dekens, is dit exemplaar voorzien van een timerfunctie, een automatische uitschakelingsfunctie en een oververhittingsbeveiliging wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. De set wordt bij aankoop geleverd inclusief een praktische afstandsbediening wat door heel wat klanten wordt gewaardeerd. Niet verwonderlijk dus dat dit unieke elektrische deken (Action) beloond wordt met een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: het deken is voorzien van een 2,4 meter lange kabel die eenvoudig in het stopcontact kan worden geplugd, rekening houdend met een invoerspanning van 220-240V.

Vermogen: bij correct gebruik kan een ruim maximaal vermogen tot 120 watt worden gegenereerd.

Temperatuur: het vermogen wordt verdeeld over verschillende temperatuurstanden waarbij een variabele temperatuur van 53 tot maximaal 65ºC kan worden gerealiseerd.

Verpakkingsinhoud: het warmtedeken wordt geleverd inclusief bijbehorend bedieningspaneel en instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen tweepersoons: ben je specifiek op zoek naar een 2 persoons elektrische deken dan is dit model van LifeGoods niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Inventum HN197V Elektrische onderdeken

 

De Inventum HN197V Elektrische Onderdeken – 1-Persoons heeft maar liefst 9 warmtestanden per zone.

Daarnaast heeft het nog een aparte instelbare voetenzone, zodat je geen koude voetjes meer hoeft te hebben en toch een aangenaam aparte temperatuur hebt voor je lichaam. Deze deken heeft ook een instelbare timer tot 12 uur die je heel goed zou kunnen gebruiken.

Op zo een manier hoef je niet wakker te worden om het uit te schakelen. Je kunt dit product in de wasmachine wassen, wat het gemakkelijk in onderhoud maakt.

Gezien de prijs behoort deze deken wel niet tot de categorie van goedkope elektrische dekens en dat vinden sommige kopers ook. Andere kopers vinden dat het een goede kwaliteit heeft en dus ook een goede prijs. Dit product voldoet aan de verwachtingen en is voor de meeste kopers top, want het warmt snel op.

Net als het eerste product is ook dit deken van het merk Inventum. Het deken is geschikt voor één persoon en beschikt over verschillende zones die je kunt instellen. Zo is er een speciale zone voor de voeten en je kunt ook een timer instellen tot maximaal 12 uur zodat het deken automatisch uitschakelt na een bepaalde tijd.

 

Voordelen:

Zones: het deken beschikt over verschillende zones zoals bijvoorbeeld een zone speciaal om je voeten te verwarmen. Bovendien kun je kiezen tussen 9 verschillende warmtestanden.

Wasbaar: je kunt dit deken eenvoudig wassen in een wasmachine. Let er wel op dat je het deken niet wast op hoger dan 30º.

Timer: het deken is voorzien van een timer die je kunt instellen op maximaal 120 minuten. Daarna schakelt het automatisch uit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je in slaap valt.

 

Nadelen:

Vlug kapot: volgens enkele kopers is de kwaliteit van het deken ondermaats want het is vlug kapot. Je moet dan opnieuw geld uitgeven om een nieuw deken te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. AEG WUB5647 Elektrische Deken 150x70cm

 

De AEG WUB5647 elektrische deken – 150x70cm is een eenpersoons deken die 3 warmtestanden heeft. Dit product heeft een automatische uitschakeling na 8 uren en heeft een indicatielampje.

Je kunt deze deken in de wasmachine wassen, wat dit product gemakkelijk in onderhoud maakt. Het heeft verder een elektronische temperatuursensor wat zorgt voor een gelijkmatige temperatuur.

Deze deken kun je aan je matras bevestigen door middel van de 4 bandjes dat het heeft. Voor een deel van de gebruikers werkt dit product prima en heeft het een goede prijs en kwaliteitsverhouding. De deken wordt lekker warm en is eenvoudig te gebruiken. Het voldoet dus wel aan de verwachtingen.

Een ander deel vindt dat de deken te langzaam opwarmt en ook niet genoeg warmte geeft. Daarom vinden ze dit product niet van goede kwaliteit en geven zij er geen positief advies over.

Het product met de laagste prijs is dit deken van AEG. Het is geschikt voor één persoon en beschikt over drie verschillende warmtestanden. Het apparaat schakelt automatisch uit en kan gewassen worden in de wasmachine.

 

Voordelen:

Goedkoop: dit elektrische deken is helemaal niet duur en zal dus bij vele kopers meteen in het oog springen. Het is geschikt voor kopers met een beperkt budget.

Automatische uitschakeling: het deken schakelt automatisch uit na 8 uur. Je kunt dus gerust in slaap vallen zonder je zorgen te maken over energieverbruik of gevaar.

Standen: je kunt kiezen tussen drie verschillende warmtestanden om je warm te houden op een koude nacht.

 

Nadelen:

Te koud: ondanks de drie warmtestanden geeft het deken voor sommige gebruikers niet genoeg warmte af.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische dekens koopgids

 

Een elektrische deken is het ideale product voor personen die lijden tijdens koude winters. Het is een prettig gevoel als je meteen onder een warm deken kunt kruipen in plaats van te wachten tot het opgewarmd is door je lichaamswarmte. Maar het is belangrijk om enkele eisen te stellen voordat je zo’n deken koopt. Is het wasmachinebestendig? Is het beveiligd tegen bepaalde risico’s? Van welk materiaal is het gemaakt? Beschikken ze over extra voordelen?

Soort deken

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: welk soort elektrische deken heb jij nodig? Er zijn verschillende soorten dekens die verschillende toepassingen hebben.

Een elektrische onderdeken is het meest populaire product in Nederland en België. Deze dekens zijn bedoeld om op je matras te leggen onder het onderlaken zodat je slaapt op een warme ondergrond.

Het bovendeken daarentegen is bedoeld om bovenop het onderlaken te leggen, ze hebben ongeveer dezelfde doelstelling als de ouderwetse warmwaterkruiken die je onder je kussen legt. Deze dekens moet je wel weghalen voordat je gaat slapen terwijl je een onderdeken kunt laten liggen.

Ten laatste zijn er ook nog omslagdekens die je kunt gebruiken wanneer je het koud hebt. Deze dekens zijn niet alleen nuttig in bed maar kunnen ook gebruikt worden in de sofa terwijl je naar een film aan het kijken bent. Je hebt verschillende modellen maar ze zijn allemaal gemaakt om je lichaam zo snel mogelijk op te warmen.

 

Gebruikt materiaal

Een elektrische deken kan gemaakt zijn van verschillende soorten materiaal. Je kunt kiezen welk materiaal jij het beste vindt en elk materiaal heeft zo z’n voor- en nadelen.

Zo kun je kiezen voor een deken dat gemaakt is van polyester. Deze stof is heel duurzaam en licht. Het is ook goed bestand tegen vocht maar let daardoor net minder lichaamsvocht door, wat als een nadeel kan ondervonden worden. De stof is sneldrogend en verliest niet snel z’n kwaliteit. Een ander nadeel is dat het deken minder ademt.

Je kunt ook kiezen voor een deken van katoen. Katoen is beter om lichaamsvocht op te nemen en ademt ook meer. Daardoor is het wel gevoeliger voor schimmelvorming en het koelt ook sneller af dus de warmte wordt niet goed vastgehouden. Ook deze stof bewaart lang z’n kwaliteit.

Tot slot kun je opteren voor een deken van teddy. Dit zijn heel zachte dekens die de warmte ook goed vasthouden. Het vocht wordt ook beter opgenomen dus het moet ook langer drogen na een wasbeurt.

 

Is een elektrische deken veilig

Er bestaan enkele functies die ervoor zorgen dat je deken veilig is om te gebruiken. Want omdat het elektrisch is kan het natuurlijk dezelfde risico’s met zich meebrengen als alle andere elektrische apparaten, er kan oververhitting voorkomen of een kortsluiting ontstaan.

Als je deken over een temperatuurbeveiliging beschikt dan zal het deken niet warmen worden dan de temperatuur van jouw keuze. Zo voorkom je dat je het deken moet uitschakelen omdat je het te warm hebt en dan terug moet inschakelen wanneer je weer de koude voelt.

Dit kan ook opgelost worden door een automatische uitschakeling. Sommige dekens schakelen automatisch uit wanneer ze warm genoeg zijn om energie te besparen. Als je geluk hebt beschikt jouw deken ook over een functie om automatisch terug in te schakelen wanneer het te koud wordt. Sommige modellen werken met een timer voor automatisch uitschakeling. Het deken schakelt dan enkel uit wanneer de timer afgelopen is.

Eventuele extra voordelen

Een elektrische deken kan over een fast heat functie beschikken waarmee je het deken heel snel opwarmt. Zo kun je het vlugger gebruiken wanneer je het koud hebt. Andere dekens kunnen de voetenwarmte apart instellen van de rest van het deken. Dit is perfect voor mensen die snel last hebben van koude voeten, zo kun je je voeten vlugger opwarmen.

Als je van plan bent om het deken dagelijks of toch regelmatig te gebruiken, kijk dan uit naar een model die je kunt wassen in de wasmachine. Zo kun je het deken eenvoudig reinigen en er jarenlang gebruik van maken.

Een elektrisch deken voor een tweepersoonsbed kan op verschillende temperaturen ingesteld worden aan elke kant zodat het voor iedereen de geschikt temperatuur kan hebben. Geen discussie meer met je partner om de temperatuur hoger of lager te zetten!

Je kunt goede elektrische dekens kopen voor iets minder dan 100€ maar er bestaan natuurlijk ook goedkopere modellen. Het is dus geen overdreven duur product en als je tijd hebt kun je vele online aanbiedingen vergelijken om het beste elektrische deken voor jezelf te vinden.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Cresta KTS962 Elektrische Deken 2 persoons

 

De Cresta Elektrische Deken KTS962 is geschikt voor 2 personen en heeft maar liefst 4 warmtestanden. Deze deken heeft geen voorverwarmfunctie en heeft ook niet de mogelijkheid voor extra verwarming bij de voetenzone. Dit product is anti allergisch en is watervast.

Je kunt de deken wel wassen, maar liever niet in de droger zetten. Wat erg handig is, is dat je beide kanten van de deken apart kunt bedienen.

Op zo een manier kun je voor jezelf de temperatuur kiezen die jij heerlijk vind zonder rekening te houden met je partner. De kopers zijn wel tevreden met dit product.

Het is eenvoudig te gebruiken, warmt snel op en voldoet aan de verwachtingen. Het heeft ook een goede prijs en kwaliteit.

Wat sommige kopers minder vinden is dat de deken gemakkelijk verschuift doordat het geen bevestigings-banden heeft. En enkele kopers vinden het niet wasbaar zoals het is aangegeven.

Net als het vorige deken is ook dit product geschikt voor twee personen. Het deken beschikt over vier verschillende warmtestanden en is geschikt voor personen die last hebben van allergieën. Het deken mag gewassen worden maar het is aangeraden om het niet in de droger te steken.

[proscons id=”298″]

 

 

Medisana HUB warmte-onderdeken 150 cm x 80 cm

 

Met de Medisana HUB Elektrische Onderdeken kun je elke avond gaan slapen op een voorverwarmd bed. Deze deken is een eenpersoons deken die twee warmtestanden heeft.

Je kunt de deken het best gebruiken door een bedlaken erover te verspreiden en elke keer voordat je gaat slapen de deken te controleren. De deken mag gedurende de tijd dat je het gebruikt geen vouwen maken en heeft daarom 4 bevestigingslussen waarmee je de deken met behulp van koordjes kan vastmaken.

Volgens de reviews die je kunt lezen online, zijn de kopers wel tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en voldoet aan de verwachtingen. Het is lekker comfortabel en zacht.

Volgens enkele kopers zou er nog een warmtestand erbij kunnen. Ook nog schakelt de deken niet automatisch uit en is het voor sommige kopers een beetje te kort. Daarnaast heeft het een goede prijs en is het zeker een elektrische deken aanbieding.

Als je op zoek bent naar producten van het beste merk neem dan eens een kijkje naar de HUB van Medisana. Dit is het populairste deken en is geschikt voor één persoon. Het artikel beschikt over twee warmtestanden en kun je gebruiken om je bed voor te verwarmen.

[proscons id=”299″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES