5 beste Elektrische Haarden Test van 2022

Laatste update: 05.07.22

 

Beste elektrische haarden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Niet elke elektrische haard zorgt ook effectief voor warmte. Zo zijn er heel wat elektrische haarden die alleen maar voor decoratie zorgen met behulp van een realistische vlam. Echter, zul je merken dat de meeste elektrische haarden aan beide voorwaarden lijken te voldoen. Ben je op zoek naar zo’n haard? Dan zetten we de 3 best beoordeelde hedendaagse elektrische haarden alvast even op een rijtje. Zo blijkt de Moa Elektrische Haard alvast in staat om kleine tot middelgrote ruimtes met een totale oppervlakte van 25 m2 te verwarmen. Echter kun je ook kiezen voor de Classic Fire Torine. Een krachtig apparaat dat moeiteloos een vermogen van maximaal 1800 Watt bereikt en tot wel 3 warmtestanden aanbiedt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste elektrische haarden (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een elektrische haard met warmteafgifte of kies je liever een exemplaar met schouw? Geef je de voorkeur aan een vrijstaande elektrische haard of toch eerder een inbouw model? Wij willen jou het advies geven om de 5 topproducten hieronder even rustig te bekijken, al dan niet rekening houdend met de online reviews. Kies er vervolgens de voor jou beste elektrische haard uit en wie weet is het wel een leuke aanbieding.

 

1. Moa Elektrische Haard Sfeerhaard Hangend Ambilight EF201FB

 

Met deze unieke elektrische sfeerhaard van Moa haal je vast en zeker een topproduct in huis. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere kleuren en designs. Deze rechthoekige elektrische haard biedt een maximaal vermogen aan van maar liefst 2000 Watt en de optie om te schakelen tussen de 3 beschikbare warmtestanden. Dit maakt het mogelijk om ruimtes van maximaal 25 m2 te verwarmen.

Deze elektrische haard is dus niet louter bedoeld als sfeerhaard maar zorgt ook effectief voor warmteafgifte. Verder is de haard voorzien van een aan- en uitschakelaar, een afstandsbediening en de mogelijkheid om de temperatuur te regelen. Uiteraard wordt ook al het nodige bevestigingsmateriaal, inclusief stenen en een handleiding met het apparaat meegeleverd.

Een blik op de online reviews toont aan dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk bijzonder tevreden is met hun aankoop. Slechts een enkele klant is dan weer van mening dat de kwaliteit beter had gekund en het product toch net iets te kwetsbaar blijkt te zijn.

Hecht je minstens evenveel belang aan het design? Dan lijkt deze Moa elektrische haard echt wel iets voor jou. De keuze uit tal van designs en kleuren maakt het mogelijk om de haard mooi in het interieur te laten passen. Wij zetten de populairste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje voor jou.

 

Voordelen:

Vermogen: de haard wordt gekenmerkt door een vrij hoog vermogen dat zonder problemen tot wel 2000 Watt reikt. Hierbij kun je kiezen tussen meerdere warmtestanden.

Ruimte: de maximale oppervlakte die je met dit toestel kunt verwarmen, bedraagt ongeveer 25 m2.

Handig in gebruik: je geniet het gebruik van een afstandsbediening, een regelbare temperatuur en een praktische aan- en uitschakelaar.

Verpakking: de verpakking telt niet alleen de elektrische haard maar evenzeer een duidelijke handleiding, stenen en het bevestigingsmateriaal.

 

Nadeel:

Kwetsbaar: slechts één koper is van mening dat bepaalde onderdelen aan deze elektrische haard vrijwel kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sfeerhaard Classic Fire Torino elektrische kachel 2000 watt

 

Ben je bewust op zoek naar één van de goedkope elektrische haarden? Dan lijkt deze unieke open haard misschien wel een goede aanbeveling te zijn vanwege het vriendelijke prijskaartje. Deze vrijstaande elektrische haard wordt gekenmerkt door een vrij hoog vermogen van 1800 Watt en 3 verschillende warmtestanden. Ruimtes met een oppervlakte van maximaal 12 m2 vormen dan ook geen enkel probleem voor dit apparaat.

De elektrische haard blijkt dus niet alleen voor sfeer te zorgen maar biedt ook een bepaalde warmteafgifte. Verder is het apparaat voorzien van een aan- en uitschakelaar, een temperatuur beveiliging en een vergrendeling voor kinderen. Houd er wel rekening mee dat de haard niet voorzien is van een afstandsbediening.

Wanneer we naar de online beoordelingen van klanten op het product kijken, dan stellen we vast dat de meningen toch wel verdeeld zijn. Zo zijn er heel wat kopers tevreden over de uitstekende kwaliteit en vriendelijke prijskaartje. Een kleine minderheid is van mening dat het apparaat vrij veel lawaai maakt en de pootjes net iets te zwak zijn.

In vergelijking met de andere elektrische haarden uit ons lijstje, zou dit product mogelijks wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken. De lage prijs maakt de haard meteen een pak toegankelijker voor mensen met een beperkt budget. Het betreft hier een vrijstaand exemplaar geleverd door Classic Fire.

 

Voordelen:

Vermogen: ook deze elektrische haard geniet een behoorlijk groot vermogen van maar liefst 1800 Watt.

Gebruiksvriendelijk: ruimtes tot maximaal 12 m2 kunnen makkelijk worden verwarmd en je hebt de mogelijkheid om tussen 3 warmtestanden te schakelen.

Handig in gebruik: het is mooi meegenomen dat de haard over een aan- en uitschakelaar beschikt, evenals een temperatuurbeveiliging en een kindervergrendeling.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: ben je van plan om deze elektrische haard aan te kopen, besef dan dat je er geen afstandsbediening bij krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Classic Fire Vancouver AJ145 LED sfeerhaard

 

De Vancouver AJ145-S elektrische sfeerhaard van Classic Fire zorgt niet alleen voor warmte maar ook voor sfeer en gezelligheid door middel van een realistische vuurgloed. Doordat het een elektrische led sfeerhaard betreft hoef je helemaal geen rookkanaal noch schoorsteen te voorzien. Hem gewoon even aansluiten op het lichtnet om hem vervolgens in te schakelen en klaar is Kees!

De sfeerhaard kent een maximale afmeting van 12 x 94 x 48 cm en is bedoeld om aan de wand te monteren. Hij is in staat een ruim vermogen van maximaal 2000 Watt te leveren, verdeeld over maar liefst 3 verschillende warmtestanden. Kortom, met dit apparaat kun je makkelijk een ruimte van 20 m2 van warmte en gezelligheid voorzien. Verder blijkt de haard uitgerust met een aan- en uitschakelaar, een temperatuurbeveiliging, een regelbare thermostaat en wordt hij geleverd inclusief een afstandsbediening.

Klanten kunnen deze led sfeerhaard dan ook wel beoordelen en belonen het apparaat met een mooie eindscore van 4,8 sterren. Slechts één koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van het design maar vindt het betaalbare aspect overheersen.

 

Voordelen:

Vermogen: de elektrische sfeerhaard kan een ruim piekvermogen van 2000 Watt garanderen waarbij je de mogelijkheid hebt om te schakelen tussen 3 warmtestanden. Daarnaast kun je ook het helderheidsniveau van de vlammen bepalen.

Voeding: je kunt de sfeerhaard eenvoudig met het stroomnet verbinden en vervolgens, door middel van de aan- en uitknop, inschakelen.

Handig in gebruik: naast het feit dat de haard is uitgerust met een temperatuurbeveiliging, geniet je ook een regelbare thermostaat. De meegeleverde afstandsbediening maakt het mogelijk om de haard vanaf de bank of sofa te bedienen.

Installatie: deze opbouw sfeerhaard is bedoeld om aan de muur of wand te hangen. Houd echter wel ongeveer 60 cm ruimte open aan de bovenkant omwille van de ventilatie en warmteafvoer.

 

Nadelen:

Geen timerfunctie: ben je van plan om deze elektrische haard aan te kopen, besef dan wel dat hij niet voorzien is van een timerfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Classic Fire Sfeerhaard Chicago – Elektrisch – Inbouw – 1800 Watt

 

Met de Classic Fire Chicago – van de hand van het gelijknamige merk “Classic Fire – kies je voor een duurzame inbouw elektrische haard die niet alleen een esthetische rol vervult maar daarnaast ook effectief warmte genereert. Uit de verschillende online reacties en de mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren; kunnen we alvast opmaken dat deze elektrische open haard heel wat klanten wist te overtuigen. De moeite waard dus om hem even onder de loep te nemen.

Zo kent de elektrische inbouwhaard een totale afmeting van 67 x 23 x 62 cm wat resulteert in een bijbehorende inbouwafmeting van 58 x 22 x 54 cm. Doordat de haard specifiek bedoeld is om ter hoogte van een openhaard schouw in te bouwen, kun je hem perfect wegwerken in het bestaande interieur wat bijdraagt aan het uiteindelijke esthetische aspect.

Maar dat is uiteraard nog lang niet alles. Zo is de haard makkelijk op het bestaande stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 220 tot 240 Volt. Je hebt dus geen apart rookkanaal noch een schoorsteen nodig wat de installatie een pak eenvoudiger maakt. Eenmaal correct geïnstalleerd weet hij een vermogen tot maximaal 1800 watt te genereren verdeeld over 2 warmtestanden. Daarbij heb je overigens ook de mogelijkheid om te schakelen tussen warmte en vlamsimulatie of een combinatie van de beide waarbij zowel op warmte als sfeer wordt ingespeeld.

 

Voordelen:

Voeding: de elektrische sfeerhaard is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarbij je rekening dient te houden met een invoerspanning van 220 tot 240 Volt.

Gebruiksgemak: je kunt probleemloos schakelen tussen de vuureffect functie en de verwarmingsfunctie alsook opteren voor een combinatie van de beide.

Verwarmingsfunctie: de haard kan zonder problemen tot maar liefst 50º warm worden.

Vuureffect: het realistische vuureffect wordt gecreëerd dankzij de verschillende ingebouwde leds die bijdragen aan een unieke openhaard show.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: jammer genoeg wordt bij aankoop geen afstandsbediening meegeleverd en blijkt de haard dus niet vanop afstand regelbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. A-Flame MAJ183 elektrische haard inbouw sfeerhaard

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke elektrische haard die jou wordt aangeboden en geleverd door A-Flame. In tegenstelling tot de vorige haarden die we hier besproken hebben, zul je merken dat het hier een inbouw exemplaar betreft.

De inbouw sfeerhaard wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 182,8 x 14 x 54,4 cm en biedt een totaal vermogen van wel 1700 Watt aan. Ruimtes met een oppervlakte tot maximaal 150 m2 vormen geen enkel probleem voor deze unieke elektrische haard. Bovendien zijn er niet alleen 2 warmtestanden voorzien maar geniet je ook een aan- en uitschakelaar, een afstandsbediening en een temperatuur beveiliging.

De verpakking bevat in eerste instantie de elektrische sfeerhaard met afstandsbediening, maar telt verder ook een houtset met kiezels en een snoer met stekker. De hoge prijs zou ook hier een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online beoordelingen.

Dan is er altijd nog de zogenaamde A-Flame elektrische haard met een totale afmeting van 182,8 x 14 x 54,4 cm. In tegenstelling tot het vorige product, is deze elektrische haard dus wel iets groter en bovendien betreft het hier ook een inbouw exemplaar.

 

Voordelen:

Vermogen: je geniet een vrij hoog vermogen dat zonder problemen 1700 Watt kan behalen.

Handig in gebruik: je hebt de mogelijkheid om te schakelen tussen 2 warmtestanden. Verder is er ook een aan- en uitschakelaar aanwezig, evenals een temperatuurbeveiliging en afstandsbediening.

Verpakking: niet alleen de elektrische haard en afstandsbediening worden geleverd maar ook een houtset met kiezels en zelfs een praktisch snoer inclusief stekker.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier zul je toch wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische haarden Koopgids

 

We stellen vast dat steeds meer gebruikers op zoek gaan naar een duurzame elektrische haard. En dat is niet geheel onlogisch indien je beseft welke mogelijkheden dergelijk apparaat biedt. Wij raden jou echter aan om niet gelijk de eerste de beste elektrische haard aan te kopen. Neem je tijd om de verschillende toestellen te vergelijken en bedenk wat je ermee wilt bereiken, welk budget je er wilt aan spenderen en over welk vermogen het apparaat moet beschikken. Ga daarbij eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

Wat is een elektrische haard en het gebruiksgemak

Een elektrische haard onderscheidt zich van een standaard haard vanwege het gebrek aan schoorsteen. Daardoor kun je een elektrische haard ook op eender welke plaats in huis bevestigen, op voorwaarde dat er een stopcontact in de buurt is.

Een elektrische haard hoeft niet alleen functioneel te zijn maar kan ook gewoon een esthetische waarde aanbieden. Wanneer een elektrische haard functioneel is, dan is er effectief sprake van warmteafgifte. Indien het om een sfeerhaard gaat, dan komt daar geen warmteafgifte bij de pas. Een elektrische haard als sfeerhaard kan wel voor realistische nep vlammen zorgen, maar is alleen puur decoratief bedoeld.

Echter heb je vandaag de dag de mogelijkheid om te kiezen voor een elektrische haard die gewoon de beide mogelijkheden aanbiedt; esthetisch enerzijds en functioneel anderzijds. Dergelijke haarden zorgen niet alleen voor warmteafgifte maar zien er ook heel realistisch uit en kunnen de ruimte gezellig maken.

 

Het type elektrische haard in functie van de plaatsing

De zoektocht naar de perfecte elektrische haard toont aan dat er wel degelijke verschillende mogelijkheden bestaan. Zo zou je bijvoorbeeld een onderscheid kunnen maken tussen een mantel exemplaar, een haard met muurbevestiging, een vrijstaande elektrische haard of een inbouw model.

Wanneer je kiest voor een mantel elektrische haard dan kies je voor een toestel dat je, bij voorkeur, zo dicht mogelijk aan de wand of muur plaatst. Vanwege de ingebouwde mantel, zul je het gevoel krijgen met een gewone standaard haard te maken te hebben. Echter komt er helemaal geen schoorsteen aan te pas.

In tegenstelling tot de mantel elektrische haard, zul je merken dat de elektrische haard met muurbevestiging niet langer op de vloer staat. De haard wordt werkelijk aan de wand bevestigd zonder daarbij op de grond te steunen.

Een vrijstaande elektrische haard is dan weer een toestel dat je makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Houd er wel rekening mee dat vrijstaande modellen vaak iets minder kracht aanbieden. De inbouw elektrische haarden zijn bedoeld om de standaard open haarden te kunnen vervangen zonder dat je daarbij te kampen hebt met een vervelende rookgeur.

 

Vermogen in functie van de ruimte

Uiteraard is het minstens even belangrijk om stil te staan bij het vermogen van de elektrische haard. Het vermogen zal de kracht van het apparaat bepalen en steevast worden uitgedrukt in Watt. Hoe groter het vermogen, hoe meer krachtiger de elektrische haard zal zijn. Indien je dus een grote ruimte wenst te verwarmen, dan ga je maar beter op zoek naar een elektrische haard met een ruim vermogen.

Zo kun je kiezen voor een compact vermogen tot maximaal 50 Watt, geschikt voor ruimtes kleiner dan 25 m2. Maar er zijn ook heel wat haarden die meer vermogen aanbieden. Denk maar aan toestellen met een vermogen tot 400 Watt, of haarden met een van 2000 tot 2500 Watt. Daarnaast kan het handig zijn om te bedenken of er meerdere warmtestanden zijn waartussen je kunt schakelen. Hierbij zijn 2 tot 4 warmtestanden het meest frequent aanwezig.

Bediening en andere extra kenmerken, opties en functies

In de meeste gevallen zul je zien dat je, bij de aankoop van de elektrische haard, er gelijk een afstandsbediening erbij krijgt. Dankzij de afstandsbediening kun jij de haard vanop de bank of zetel aan- en uitschakelen en probleemloos schakelen tussen de verschillende warmtestanden. Besef wel dat deze optie niet mogelijk is bij vrijstaande elektrische haarden.

Daarnaast is het bij de meeste toestellen ook mogelijk om het licht van de haard aan- en uit te schakelen of eventueel te dimmen. Zonder dat je hierbij de warmteafgifte gaat beïnvloeden. Ook andere optiemogelijkheden kunnen alvast een meerwaarde bieden. Bedenk of de elektrische haard voorzien is van een (regelbare) thermostaat, een timer functie en de mogelijkheid om automatisch uit te schakelen.

 

Design en prijskaartje

Tot slot willen we de aandacht nog even vestigen op het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijs van ongeveer 800 euro. Uiteraard bestaan er heel wat elektrische haarden die een pak goedkoper of juist duurder zijn. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en wat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen.

Het spreekt voor zich dat bepaalde factoren het prijskaartje, in meer of mindere mate, zullen beïnvloeden. Zo kan een strak en modern design vaak iets duurder zijn dan een klassieke uitstraling. Ook het vermogen en de extra functies kunnen het prijskaartje de hoogte induwen. Bij twijfel tussen meerdere apparaten kan het helpen om de online reviews even te bekijken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat kost een elektrische open haard?

Ben je op zoek naar een elektrische open haard dan zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 175 euro. Uiteraard bestaan er heel wat elektrische open haarden die je voor veel minder geld op de kop kunt tikken. Zo zijn er vrijstaande toestellen voor amper 65 of 120 euro.

Indien je echter in de richting gaat van een elektrische open inbouwhaard dan mag je al gauw rekenen op een prijskaartje van 400 euro of meer. In bepaalde gevallen kan de prijs voor een degelijke elektrische open haard met alles erop en eraan, oplopen tot wel 600 euro!

Q2: Hoe werkt een elektrische open haard?

De werking van een standaard elektrische open haard is helemaal niet te vergelijken met die van een traditionele open haard. Zo heb je in de eerste plaats al geen rookkanaal meer nodig. Dit maakt het mogelijk om de elektrische open haard eender waar in de woning te gaan plaatsen.

Het enige waarop je voorbereid moet zijn, is een stopcontact. Een elektrische haard is vaak voorzien van een lang snoer dat je makkelijk en zonder problemen met het stopcontact kunt verbinden. In tegenstelling tot een klassieke open haard, maak je dus gebruik van netstroom. Om het netjes en ordelijk te houden, kun je het snoer eventueel verbergen achter een soort van nepschoorsteen of kastje.

 

Q3: Waarom een elektrische haard?

We stellen vast dat steeds meer klanten op zoek gaan naar een elektrische haard. En dat is niet onlogisch aangezien dergelijk apparaat heel wat voordelen met zich meebrengt.

Afhankelijk van het type elektrische haard waarvoor je kiest, kun je genieten van een bepaalde warmteafgifte. Daarnaast zorgt een elektrische haard voor heel wat sfeer en gezelligheid. Bovendien hoef je je al helemaal geen zorgen te maken over de installatie, daar je de elektrische haard alleen maar met het stopcontact moet verbinden.

Dit zorgt ervoor dat een elektrische haard makkelijk kan verplaatst worden. En je hebt al helemaal geen last van eventuele rookhinder en het toestel blijkt veel milieuvriendelijker te zijn.

Q4: Hoe kun je een elektrische haard inbouwen?

Het inbouwen van een elektrische haard hoeft niet per sé te worden uitbesteed aan een professioneel installateur. Het is vaak vrij eenvoudig en kost helemaal geen moeite. Wel moet je op voorhand goed rekening houden met de plaatsing van de elektrische haard. Zorg er dus altijd voor dat er een stopcontact in de buurt is.

Je kunt de haard verwerken in een tv-meubel, boekenkast of kleine inham. Eenmaal je de plaats hebt bepaald, dan is het belangrijk om de afmetingen te nemen van de haard en de plaats waar je de inbouwhaard wenst te plaatsen. Zorg dat de haard er precies inpast en dat de kabel veilig met het stopcontact kan worden verbonden.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Xaralyn Nuoro elektrische haard met schouw Vrijstaand

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan lijkt deze vrijstaande elektrische haard van Xaralyn misschien wel iets voor jou te zijn. Het design van deze prachtige haard inclusief schouw, wordt gekenmerkt door een strakke betonlook die perfect tot z’n recht komt in eender welk modern interieur.

De schouw van deze vrijstaande haard bestaat uit een combinatie van enerzijds gemalen steen en anderzijds kunststof. Dit maakt de haard vrij licht van gewicht en handzaam indien je hem wilt verplaatsen. In tegenstelling tot de vorige elektrische haarden, is dit exemplaar alleen bedoeld om sfeer te creëren. Er vindt dus helemaal geen warmteafgifte plaats.

De realistische vlam ontstaat door een combinatie van waterdamp en ingebouwde lampjes. De decoratieve elektrische haard is echter bijzonder milieuvriendelijk, voorzien van een aan- en uitschakelaar, een afstandsbediening en een temperatuur beveiliging. Tot op heden zijn er jammer genoeg nog geen reacties geplaatst. De hoge prijs zou daar mogelijks een verklaring voor kunnen zijn.

Xaralyn is misschien niet meteen één van de bekende merken uit het lijstje, maar toch wordt het door heel wat kopers als veruit het beste merk beschouwd. Het betreft hier een vrijstaande haard inclusief schoorsteen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees zeker verder.

 

Voordelen:

Comfort: bij de productie van deze elektrische haard met schouw werd gekozen voor stevige doch lichte materialen. Zo kun je de haard probleemloos tillen en verplaatsen.

Design: het design bij deze elektrische haard is bijzonder belangrijk en oogt, mede dankzij de betonlook, bijzonder strak en modern.

 

Nadelen:

Geen warmteafgifte: houd er rekening mee dat er geen warmteafgifte zal plaatsvinden en dat het hier dus voornamelijk om een sfeerhaard gaat.

Prijskaartje: jammer genoeg blijkt het prijskaartje toch wel ver boven het gemiddelde uit te liggen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES