8 beste Elektrische Haarden Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste elektrische haarden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Niet elke elektrische haard zorgt ook effectief voor warmte. Zo zijn er heel wat elektrische haarden die alleen maar voor decoratie zorgen met behulp van een realistische vlam. Echter, zul je merken dat de meeste elektrische haarden aan beide voorwaarden lijken te voldoen. Ben je op zoek naar zo’n haard? Dan zetten we de 3 best beoordeelde hedendaagse elektrische haarden alvast even op een rijtje. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de MOA Elektrische Haard die gekenmerkt wordt door een relatief compact formaat en bijgevolg makkelijk van de ene naar de andere ruimte kan worden verplaatst. Echter kun je ook kiezen voor de Classic Fire Torine. Een krachtig apparaat dat moeiteloos een vermogen van maximaal 1800 Watt bereikt en tot wel 3 warmtestanden aanbiedt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste elektrische haarden (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een elektrische haard met warmteafgifte of kies je liever een exemplaar met schouw? Geef je de voorkeur aan een vrijstaande elektrische haard of toch eerder een inbouw model? Wij willen jou het advies geven om de 5 topproducten hieronder even rustig te bekijken, al dan niet rekening houdend met de online reviews. Kies er vervolgens de voor jou beste elektrische haard uit en wie weet is het wel een leuke aanbieding.

 

1. MOA Elektrische Haard – Sfeerhaard – Heater – vrijstaand – zwart – ES18D

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een vrijstaande elektrische haard tegen een betaalbaar prijskaartje? Dan raden wij jou aan om dit toppertje van het bekende – en misschien ook wel populairste – merk MOA eens even onder de loep te nemen. Afgaande op de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren, lijk je met deze elektrische haard wel een goede investering te doen. De moeite waard dus om het apparaat even van naderbij te bekijken.

De elektrische sfeerhaard van MOA inclusief onderstel, kent een relatief compacte uitvoering van 39 x 26 x 55 cm wat het makkelijker maakt om hem van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Maar vergis je niet want ondanks zijn compacte afmeting, weet hij wel degelijk een ruim vermogen tot 1800 watt te garanderen, verdeeld over verschillende warmtestanden.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde temperatuur veiligheid én de mogelijkheid om de grootte van de realistische sfeer vlammen naar wens aan te pakken. Kortom, de moeite waard om een eventuele aankoop ervan op z’n minst in overweging te nemen.

 

Voordelen:

Vermogen: ondanks zijn compacte formaat weet deze elektrische haard een aanzienlijk vermogen tot 1800 watt te garanderen, verdeeld over verschillende warmtestanden.

Thermostaat: de regelbare thermostaat wordt moeiteloos aangevuld met een geïntegreerde temperatuur veiligheid functie.

Uitvoering: de kachel kent een relatief compacte uitvoering van 39 x 26 x 55 cm en is voorzien van 4 handige pootjes en 3 glazen wanden waardoor je het realistische vlameffect kunt aanschouwen.

Vlammenzee: de vlammen zijn uiteraard niet echt maar zorgen wel voor een realistisch effect aangezien je de grootte ervan naar wens kunt aanpassen.

 

Nadeel:

Geen inbouw: wil je de elektrische haard in het tv meubel monteren dan moet je logischerwijze op zoek naar een inbouw elektrische haard. In dat geval is dit model niet de beste aanbeveling.

Geen schouw: houd er rekening mee dat het hier geen elektrische haard met schouw betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sfeerhaard Classic Fire Torino elektrische kachel 2000 watt

 

Ben je bewust op zoek naar één van de goedkope elektrische haarden? Dan lijkt deze unieke open haard misschien wel een goede aanbeveling te zijn vanwege het vriendelijke prijskaartje. Deze vrijstaande elektrische haard wordt gekenmerkt door een vrij hoog vermogen van 1800 Watt en 3 verschillende warmtestanden. Ruimtes met een oppervlakte van maximaal 12 m2 vormen dan ook geen enkel probleem voor dit apparaat.

De elektrische haard blijkt dus niet alleen voor sfeer te zorgen maar biedt ook een bepaalde warmteafgifte. Verder is het apparaat voorzien van een aan- en uitschakelaar, een temperatuur beveiliging en een vergrendeling voor kinderen. Houd er wel rekening mee dat de haard niet voorzien is van een afstandsbediening.

Wanneer we naar de online beoordelingen van klanten op het product kijken, dan stellen we vast dat de meningen toch wel verdeeld zijn. Zo zijn er heel wat kopers tevreden over de uitstekende kwaliteit en vriendelijke prijskaartje. Een kleine minderheid is van mening dat het apparaat vrij veel lawaai maakt en de pootjes net iets te zwak zijn.

In vergelijking met de andere elektrische haarden uit ons lijstje, zou dit product mogelijks wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken. De lage prijs maakt de haard meteen een pak toegankelijker voor mensen met een beperkt budget. Het betreft hier een vrijstaand exemplaar geleverd door Classic Fire.

 

Voordelen:

Vermogen: ook deze elektrische haard geniet een behoorlijk groot vermogen van maar liefst 1800 Watt.

Gebruiksvriendelijk: ruimtes tot maximaal 12 m2 kunnen makkelijk worden verwarmd en je hebt de mogelijkheid om tussen 3 warmtestanden te schakelen.

Handig in gebruik: het is mooi meegenomen dat de haard over een aan- en uitschakelaar beschikt, evenals een temperatuurbeveiliging en een kindervergrendeling.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: ben je van plan om deze elektrische haard aan te kopen, besef dan dat je er geen afstandsbediening bij krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Classic Fire Vancouver AJ145 LED sfeerhaard

 

De Vancouver AJ145-S elektrische sfeerhaard van Classic Fire zorgt niet alleen voor warmte maar ook voor sfeer en gezelligheid door middel van een realistische vuurgloed. Doordat het een elektrische led sfeerhaard betreft hoef je helemaal geen rookkanaal noch schoorsteen te voorzien. Hem gewoon even aansluiten op het lichtnet om hem vervolgens in te schakelen en klaar is Kees!

De sfeerhaard kent een maximale afmeting van 12 x 94 x 48 cm en is bedoeld om aan de wand te monteren. Hij is in staat een ruim vermogen van maximaal 2000 Watt te leveren, verdeeld over maar liefst 3 verschillende warmtestanden. Kortom, met dit apparaat kun je makkelijk een ruimte van 20 m2 van warmte en gezelligheid voorzien. Verder blijkt de haard uitgerust met een aan- en uitschakelaar, een temperatuurbeveiliging, een regelbare thermostaat en wordt hij geleverd inclusief een afstandsbediening.

Klanten kunnen deze led sfeerhaard dan ook wel beoordelen en belonen het apparaat met een mooie eindscore van 4,8 sterren. Slechts één koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van het design maar vindt het betaalbare aspect overheersen.

 

Voordelen:

Vermogen: de elektrische sfeerhaard kan een ruim piekvermogen van 2000 Watt garanderen waarbij je de mogelijkheid hebt om te schakelen tussen 3 warmtestanden. Daarnaast kun je ook het helderheidsniveau van de vlammen bepalen.

Voeding: je kunt de sfeerhaard eenvoudig met het stroomnet verbinden en vervolgens, door middel van de aan- en uitknop, inschakelen.

Handig in gebruik: naast het feit dat de haard is uitgerust met een temperatuurbeveiliging, geniet je ook een regelbare thermostaat. De meegeleverde afstandsbediening maakt het mogelijk om de haard vanaf de bank of sofa te bedienen.

Installatie: deze opbouw sfeerhaard is bedoeld om aan de muur of wand te hangen. Houd echter wel ongeveer 60 cm ruimte open aan de bovenkant omwille van de ventilatie en warmteafvoer.

 

Nadelen:

Geen timerfunctie: ben je van plan om deze elektrische haard aan te kopen, besef dan wel dat hij niet voorzien is van een timerfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Classic Fire Sfeerhaard Chicago – Elektrisch – Inbouw – 1800 Watt

 

Met de Classic Fire Chicago – van de hand van het gelijknamige merk “Classic Fire – kies je voor een duurzame inbouw elektrische haard die niet alleen een esthetische rol vervult maar daarnaast ook effectief warmte genereert. Uit de verschillende online reacties en de mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren; kunnen we alvast opmaken dat deze elektrische open haard heel wat klanten wist te overtuigen. De moeite waard dus om hem even onder de loep te nemen.

Zo kent de elektrische inbouwhaard een totale afmeting van 67 x 23 x 62 cm wat resulteert in een bijbehorende inbouwafmeting van 58 x 22 x 54 cm. Doordat de haard specifiek bedoeld is om ter hoogte van een openhaard schouw in te bouwen, kun je hem perfect wegwerken in het bestaande interieur wat bijdraagt aan het uiteindelijke esthetische aspect.

Maar dat is uiteraard nog lang niet alles. Zo is de haard makkelijk op het bestaande stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 220 tot 240 Volt. Je hebt dus geen apart rookkanaal noch een schoorsteen nodig wat de installatie een pak eenvoudiger maakt. Eenmaal correct geïnstalleerd weet hij een vermogen tot maximaal 1800 watt te genereren verdeeld over 2 warmtestanden. Daarbij heb je overigens ook de mogelijkheid om te schakelen tussen warmte en vlamsimulatie of een combinatie van de beide waarbij zowel op warmte als sfeer wordt ingespeeld.

 

Voordelen:

Voeding: de elektrische sfeerhaard is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarbij je rekening dient te houden met een invoerspanning van 220 tot 240 Volt.

Gebruiksgemak: je kunt probleemloos schakelen tussen de vuureffect functie en de verwarmingsfunctie alsook opteren voor een combinatie van de beide.

Verwarmingsfunctie: de haard kan zonder problemen tot maar liefst 50º warm worden.

Vuureffect: het realistische vuureffect wordt gecreëerd dankzij de verschillende ingebouwde leds die bijdragen aan een unieke openhaard show.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: jammer genoeg wordt bij aankoop geen afstandsbediening meegeleverd en blijkt de haard dus niet vanop afstand regelbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. A-Flame MAJ183 elektrische haard inbouw sfeerhaard

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke elektrische haard die jou wordt aangeboden en geleverd door A-Flame. In tegenstelling tot de vorige haarden die we hier besproken hebben, zul je merken dat het hier een inbouw exemplaar betreft.

De inbouw sfeerhaard wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 182,8 x 14 x 54,4 cm en biedt een totaal vermogen van wel 1700 Watt aan. Ruimtes met een oppervlakte tot maximaal 150 m2 vormen geen enkel probleem voor deze unieke elektrische haard. Bovendien zijn er niet alleen 2 warmtestanden voorzien maar geniet je ook een aan- en uitschakelaar, een afstandsbediening en een temperatuur beveiliging.

De verpakking bevat in eerste instantie de elektrische sfeerhaard met afstandsbediening, maar telt verder ook een houtset met kiezels en een snoer met stekker. De hoge prijs zou ook hier een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online beoordelingen.

Dan is er altijd nog de zogenaamde A-Flame elektrische haard met een totale afmeting van 182,8 x 14 x 54,4 cm. In tegenstelling tot het vorige product, is deze elektrische haard dus wel iets groter en bovendien betreft het hier ook een inbouw exemplaar.

 

Voordelen:

Vermogen: je geniet een vrij hoog vermogen dat zonder problemen 1700 Watt kan behalen.

Handig in gebruik: je hebt de mogelijkheid om te schakelen tussen 2 warmtestanden. Verder is er ook een aan- en uitschakelaar aanwezig, evenals een temperatuurbeveiliging en afstandsbediening.

Verpakking: niet alleen de elektrische haard en afstandsbediening worden geleverd maar ook een houtset met kiezels en zelfs een praktisch snoer inclusief stekker.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier zul je toch wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Merkloos 1500W

 

Met deze elektrische haard kun je kiezen tussen twee standen om je ruimte te verwarmen namelijk 850 Watt en 1500 Watt. Het apparaat bootst ook levensechte vlammen na om meer sfeer te creëren net zoals van een ouderwetse houtkachel. Het is een veilig en proper toestel en beschikt zelfs over een bescherming tegen oververhitting. De kachel is energiezuinig en is gemaakt van metaal en glas.

Deze elektrische haard is makkelijk om te installeren en is geschikt voor ruimtes met een grootte van 20m² – 30m². Het toestel heeft een hoogte van 35 cm, een breedte van 31 cm en een diepte van 18 cm. Je hoeft het gewoon in het stopcontact te steken en het werkt. Deze haard is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar goedkope elektrische haarden of personen die over een beperkt budget beschikken.

Desondanks de goedkope prijs van dit product zijn er nog geen beoordelingen geplaatst. We kunnen je dus geen advies verschaffen over deze elektrische haard aanbieding.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd voor deze elektrische haard kiezen. In vergelijking met het voorgaande toestel ziet dit model er iets compacter en specialer uit. Je haalt dus tegelijkertijd ook een echte blikvanger in huis. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen, kun je eerst even de voor- en nadelen grondig onder de loep nemen.

 

Voordelen:

Vermogen: het is een krachtig apparaat dat is uitgerust met een maximaal vermogen van maar liefst 1500 watt. Je hebt hierbij meteen de keuze uit 2 verschillende warmtestanden.

Handig in het gebruik: je zult merken dat het toestel niet alleen warmte afgeeft maar dat het ook echte vlammen lijkt na te bootsen. Op die manier krijgt de kamer of de ruimte toch meteen een gezellig sfeertje.

Materiaal: deze elektrische haard is vervaardigd uit een combinatie van verschillende materiaalsoorten zoals metaal en glas.

Gebruiksvriendelijk: je zult merken dat het toestel is uitgerust met een bescherming om oververhitting tegen te gaan. Verder werkt de haard bijzonder energiezuinig wat altijd een pluspunt is.

 

Nadelen:

Geen reviews: op dit moment zijn er nog geen online beoordelingen bij dit product geplaatst. Dit zou eventueel andere potentiële gebruikers kunnen tegenhouden om deze elektrische haard alsnog aan te kopen.

Geen gebruikerservaring: doordat er nog geen reviews zijn geplaatst. Is er ook niets bekend omtrent de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Merkloos 2000W

 

Deze elektrische haard is bijna identiek als de Classic Fire van Torino maar de prijs is wel goedkoper.

Het apparaat heeft hetzelfde design en de keuze tussen 3 standen namelijk realistische vlammen zonder verwarming, verwarming met een sterkte van 1000 Watt en verwarming van 2000 Watt. De verwarmingscapaciteit kun je individueel regelen en de thermostaat beschikt over een beveiliging tegen oververhitting.

Het is een energiezuinig toestel waarvan de bedieningsknoppen verborgen zitten achter de voorklep. Het is eenvoudig om te installeren en is gemaakt van metaal en kunststof en heeft een zwarte kleur.

De drie LED lampen bootsen echte vlammen na. Omdat er nog geen meningen geplaatst zijn over dit product is het voor ons natuurlijk niet mogelijk om er een advies over te geven.

Net zoals de voorgaande toestellen, haal je ook met deze elektrische haard een bijzonder krachtig apparaat in huis. Je zou het toestel kunnen vergelijken met de eerste elektrische haard die we in deze lijst besproken hebben. Enkel en alleen wat betreft het prijskaartje is er een klein verschil tussen de twee apparaten.

 

Voordelen:

Vermogen: deze elektrische haard is voorzien van een maximaal vermogen van maar liefst 2000 watt. Je hebt hierbij de mogelijkheid om uit 3 verschillende warmtestanden te kiezen.

Design: de elektrische haard zal in de eerste plaats uiteraard voor warmte zorgen. Daarnaast biedt het ook heel wat sfeer aangezien er levensechte vlammen tevoorschijn lijken te komen.

Thermostaat: het is mogelijk om de thermostaat zelf in te stellen en aan te passen. Bovendien is de thermostaat ook nog eens voorzien van een handige bescherming tegen eventuele oververhitting.

Handig in gebruik: daarnaast is het mogelijk om zelfs de verwarmingscapaciteit manueel aan te passen en in te stellen. Het is een energiezuinige elektrische haard die over heel wat mogelijkheden en opties beschikt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met het eerste toestel, zul je voor dit apparaat net een tikkeltje meer hoeven te betalen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Merkloos vlameffect 2000W

 

Deze elektrische haard is geschikt voor alle ruimtes, het creëert sfeer dankzij de realistische vlammen. De helderheid van de vlammen kun je instellen en je moet dit toestel gewoon in het stopcontact steken en het werkt. Je kunt verwarming met de verlichting combineren of het ook elk apart kiezen. De verwarming heeft twee standen namelijk 1000 Watt en 2000 Watt. De verwarming kun je zelfs nog individueel regelen en de thermostaat is beschermd tegen oververhitting.

De besturingselementen van dit energiezuinige apparaat zitten verborgen achter de voorklep en zijn makkelijk te bedienen. Het is gemaakt van metaal en glas en heeft een hoogte van 60 cm, een breedte van 50,4 cm en een diepte van 28,3 cm. Over dit topproduct is nog maar één review geplaatst door een koper en deze is er niet helemaal tevreden over. De gebruiker klaagt dat het product werd geleverd zonder afstandsbediening en dat hij geen antwoord krijgt van de verkoper op zijn klacht. Er staat nochtans bij de productspecificaties dat dit apparaat zonder afstandsbediening geleverd wordt.

Tot slot is er dan ook nog deze elektrische haard die meteen een echte blikvanger in de ruimte wordt. De witte kleur zorgt ervoor dat het bijzonder goed tot zijn recht kan komen in een landelijk of strak interieur. Het is dan ook de moeite waard om dit toestel eens van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Sfeerhaard: net zoals veel van de voorgaande modellen zorgt deze elektrische haard niet alleen voor warmte maar ook vooral voor heel wat sfeer.

Handig in gebruik: het enige dat je hoeft te doen, is om het apparaat in het stopcontact te stoppen. Vervolgens kun je niet alleen de warmtestanden veranderen maar ook de helderheid van de schijn vlammen gaan regelen en veranderen.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: een enkele koper is niet tevreden over het feit dat er geen afstandsbediening bij de elektrische haard geleverd wordt. Nochtans staat dit in de beschrijving van het toestel heel duidelijk aangegeven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische haarden Koopgids

 

We stellen vast dat steeds meer gebruikers op zoek gaan naar een duurzame elektrische haard. En dat is niet geheel onlogisch indien je beseft welke mogelijkheden dergelijk apparaat biedt. Wij raden jou echter aan om niet gelijk de eerste de beste elektrische haard aan te kopen. Neem je tijd om de verschillende toestellen te vergelijken en bedenk wat je ermee wilt bereiken, welk budget je er wilt aan spenderen en over welk vermogen het apparaat moet beschikken. Ga daarbij eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

Wat is een elektrische haard en het gebruiksgemak

Een elektrische haard onderscheidt zich van een standaard haard vanwege het gebrek aan schoorsteen. Daardoor kun je een elektrische haard ook op eender welke plaats in huis bevestigen, op voorwaarde dat er een stopcontact in de buurt is.

Een elektrische haard hoeft niet alleen functioneel te zijn maar kan ook gewoon een esthetische waarde aanbieden. Wanneer een elektrische haard functioneel is, dan is er effectief sprake van warmteafgifte. Indien het om een sfeerhaard gaat, dan komt daar geen warmteafgifte bij de pas. Een elektrische haard als sfeerhaard kan wel voor realistische nep vlammen zorgen, maar is alleen puur decoratief bedoeld.

Echter heb je vandaag de dag de mogelijkheid om te kiezen voor een elektrische haard die gewoon de beide mogelijkheden aanbiedt; esthetisch enerzijds en functioneel anderzijds. Dergelijke haarden zorgen niet alleen voor warmteafgifte maar zien er ook heel realistisch uit en kunnen de ruimte gezellig maken.

 

Het type elektrische haard in functie van de plaatsing

De zoektocht naar de perfecte elektrische haard toont aan dat er wel degelijke verschillende mogelijkheden bestaan. Zo zou je bijvoorbeeld een onderscheid kunnen maken tussen een mantel exemplaar, een haard met muurbevestiging, een vrijstaande elektrische haard of een inbouw model.

Wanneer je kiest voor een mantel elektrische haard dan kies je voor een toestel dat je, bij voorkeur, zo dicht mogelijk aan de wand of muur plaatst. Vanwege de ingebouwde mantel, zul je het gevoel krijgen met een gewone standaard haard te maken te hebben. Echter komt er helemaal geen schoorsteen aan te pas.

In tegenstelling tot de mantel elektrische haard, zul je merken dat de elektrische haard met muurbevestiging niet langer op de vloer staat. De haard wordt werkelijk aan de wand bevestigd zonder daarbij op de grond te steunen.

Een vrijstaande elektrische haard is dan weer een toestel dat je makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Houd er wel rekening mee dat vrijstaande modellen vaak iets minder kracht aanbieden. De inbouw elektrische haarden zijn bedoeld om de standaard open haarden te kunnen vervangen zonder dat je daarbij te kampen hebt met een vervelende rookgeur.

 

Vermogen in functie van de ruimte

Uiteraard is het minstens even belangrijk om stil te staan bij het vermogen van de elektrische haard. Het vermogen zal de kracht van het apparaat bepalen en steevast worden uitgedrukt in Watt. Hoe groter het vermogen, hoe meer krachtiger de elektrische haard zal zijn. Indien je dus een grote ruimte wenst te verwarmen, dan ga je maar beter op zoek naar een elektrische haard met een ruim vermogen.

Zo kun je kiezen voor een compact vermogen tot maximaal 50 Watt, geschikt voor ruimtes kleiner dan 25 m2. Maar er zijn ook heel wat haarden die meer vermogen aanbieden. Denk maar aan toestellen met een vermogen tot 400 Watt, of haarden met een van 2000 tot 2500 Watt. Daarnaast kan het handig zijn om te bedenken of er meerdere warmtestanden zijn waartussen je kunt schakelen. Hierbij zijn 2 tot 4 warmtestanden het meest frequent aanwezig.

Bediening en andere extra kenmerken, opties en functies

In de meeste gevallen zul je zien dat je, bij de aankoop van de elektrische haard, er gelijk een afstandsbediening erbij krijgt. Dankzij de afstandsbediening kun jij de haard vanop de bank of zetel aan- en uitschakelen en probleemloos schakelen tussen de verschillende warmtestanden. Besef wel dat deze optie niet mogelijk is bij vrijstaande elektrische haarden.

Daarnaast is het bij de meeste toestellen ook mogelijk om het licht van de haard aan- en uit te schakelen of eventueel te dimmen. Zonder dat je hierbij de warmteafgifte gaat beïnvloeden. Ook andere optiemogelijkheden kunnen alvast een meerwaarde bieden. Bedenk of de elektrische haard voorzien is van een (regelbare) thermostaat, een timer functie en de mogelijkheid om automatisch uit te schakelen.

 

Design en prijskaartje

Tot slot willen we de aandacht nog even vestigen op het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijs van ongeveer 800 euro. Uiteraard bestaan er heel wat elektrische haarden die een pak goedkoper of juist duurder zijn. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en wat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen.

Het spreekt voor zich dat bepaalde factoren het prijskaartje, in meer of mindere mate, zullen beïnvloeden. Zo kan een strak en modern design vaak iets duurder zijn dan een klassieke uitstraling. Ook het vermogen en de extra functies kunnen het prijskaartje de hoogte induwen. Bij twijfel tussen meerdere apparaten kan het helpen om de online reviews even te bekijken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat kost een elektrische open haard?

Ben je op zoek naar een elektrische open haard dan zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 175 euro. Uiteraard bestaan er heel wat elektrische open haarden die je voor veel minder geld op de kop kunt tikken. Zo zijn er vrijstaande toestellen voor amper 65 of 120 euro.

Indien je echter in de richting gaat van een elektrische open inbouwhaard dan mag je al gauw rekenen op een prijskaartje van 400 euro of meer. In bepaalde gevallen kan de prijs voor een degelijke elektrische open haard met alles erop en eraan, oplopen tot wel 600 euro!

Q2: Hoe werkt een elektrische open haard?

De werking van een standaard elektrische open haard is helemaal niet te vergelijken met die van een traditionele open haard. Zo heb je in de eerste plaats al geen rookkanaal meer nodig. Dit maakt het mogelijk om de elektrische open haard eender waar in de woning te gaan plaatsen.

Het enige waarop je voorbereid moet zijn, is een stopcontact. Een elektrische haard is vaak voorzien van een lang snoer dat je makkelijk en zonder problemen met het stopcontact kunt verbinden. In tegenstelling tot een klassieke open haard, maak je dus gebruik van netstroom. Om het netjes en ordelijk te houden, kun je het snoer eventueel verbergen achter een soort van nepschoorsteen of kastje.

 

Q3: Waarom een elektrische haard?

We stellen vast dat steeds meer klanten op zoek gaan naar een elektrische haard. En dat is niet onlogisch aangezien dergelijk apparaat heel wat voordelen met zich meebrengt.

Afhankelijk van het type elektrische haard waarvoor je kiest, kun je genieten van een bepaalde warmteafgifte. Daarnaast zorgt een elektrische haard voor heel wat sfeer en gezelligheid. Bovendien hoef je je al helemaal geen zorgen te maken over de installatie, daar je de elektrische haard alleen maar met het stopcontact moet verbinden.

Dit zorgt ervoor dat een elektrische haard makkelijk kan verplaatst worden. En je hebt al helemaal geen last van eventuele rookhinder en het toestel blijkt veel milieuvriendelijker te zijn.

Q4: Hoe kun je een elektrische haard inbouwen?

Het inbouwen van een elektrische haard hoeft niet per sé te worden uitbesteed aan een professioneel installateur. Het is vaak vrij eenvoudig en kost helemaal geen moeite. Wel moet je op voorhand goed rekening houden met de plaatsing van de elektrische haard. Zorg er dus altijd voor dat er een stopcontact in de buurt is.

Je kunt de haard verwerken in een tv-meubel, boekenkast of kleine inham. Eenmaal je de plaats hebt bepaald, dan is het belangrijk om de afmetingen te nemen van de haard en de plaats waar je de inbouwhaard wenst te plaatsen. Zorg dat de haard er precies inpast en dat de kabel veilig met het stopcontact kan worden verbonden.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Xaralyn Nuoro elektrische haard met schouw Vrijstaand

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan lijkt deze vrijstaande elektrische haard van Xaralyn misschien wel iets voor jou te zijn. Het design van deze prachtige haard inclusief schouw, wordt gekenmerkt door een strakke betonlook die perfect tot z’n recht komt in eender welk modern interieur.

De schouw van deze vrijstaande haard bestaat uit een combinatie van enerzijds gemalen steen en anderzijds kunststof. Dit maakt de haard vrij licht van gewicht en handzaam indien je hem wilt verplaatsen. In tegenstelling tot de vorige elektrische haarden, is dit exemplaar alleen bedoeld om sfeer te creëren. Er vindt dus helemaal geen warmteafgifte plaats.

De realistische vlam ontstaat door een combinatie van waterdamp en ingebouwde lampjes. De decoratieve elektrische haard is echter bijzonder milieuvriendelijk, voorzien van een aan- en uitschakelaar, een afstandsbediening en een temperatuur beveiliging. Tot op heden zijn er jammer genoeg nog geen reacties geplaatst. De hoge prijs zou daar mogelijks een verklaring voor kunnen zijn.

Xaralyn is misschien niet meteen één van de bekende merken uit het lijstje, maar toch wordt het door heel wat kopers als veruit het beste merk beschouwd. Het betreft hier een vrijstaande haard inclusief schoorsteen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees zeker verder.

 

Voordelen:

Comfort: bij de productie van deze elektrische haard met schouw werd gekozen voor stevige doch lichte materialen. Zo kun je de haard probleemloos tillen en verplaatsen.

Design: het design bij deze elektrische haard is bijzonder belangrijk en oogt, mede dankzij de betonlook, bijzonder strak en modern.

 

Nadelen:

Geen warmteafgifte: houd er rekening mee dat er geen warmteafgifte zal plaatsvinden en dat het hier dus voornamelijk om een sfeerhaard gaat.

Prijskaartje: jammer genoeg blijkt het prijskaartje toch wel ver boven het gemiddelde uit te liggen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES