5 Beste elektrische insectendoders test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Elektrische insectendoders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke elektrische insectendoder is het mogelijk om in een mum van tijd van die vervelende insecten verlost te zijn. Vooral in de zomer kan dit echt heel vervelend zijn als je buiten op het terras van een heerlijke maaltijd probeert te genieten. Indien je dringend op zoek bent naar een elektrische insectendoder, dan kun je gewoon een kijkje nemen naar onze top 3. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Perel elektrische insectenverdelger die gekenmerkt wordt door een compact formaat en licht gewicht wat hem handzaam maakt. Ook met de B.K Label elektrische insectendoder mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Bovendien krijg je er bij de aankoop van dit product ook een USB kabel bij.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Elektrische Insectendoders (Reviews) van 2024

 

Heb jij in jouw woongebied last van insecten en is het schadelijk voor de gezondheid om steeds met insecticiden te spuiten? Dan is het moment aangebroken dat jij een elektrische insectendoder aanschaft. Voor het bestrijden van insecten zonder moeite kun je de opties bekijken en een insectenvrije omgeving hebben met de beste elektrische insectendoder.

 

1. Perel elektrische insectenverdelger 2 x 10 W Geurloos UV licht

 

Ben je op zoek naar een krachtige en efficiënte insectendoder die bovendien ook nog eens betaalbaar blijkt? Dan lijkt dit apparaat van Perel misschien wel wat voor jou. Zijn compacte formaat en beperkte gewicht maken hem bijzonder handzaam en makkelijk om te installeren. Aan jou de keuze of je hem ergens vrijstaand wilt plaatsen of liever aan het plafond wilt bevestigen met behulp van de meegeleverde ketting.

Deze elektrische insectendoder kun je zonder problemen met het lichtnet verbinden zolang de ingangsspanning maar tussen 220 en 240 Volt blijft. Je zult zien dat het apparaatje voorzien is van maar liefst 2 afzonderlijke UV lampen die elk op hun beurt een maximaal vermogen van 10 Watt garanderen. Dit brengt het totale vermogen op ruim 20 Watt in combinatie met een spanningsrooster van 2500 tot 2800 Volt.

Zodra insecten in de buurt van de lamp komen, worden ze als het ware geëlektrocuteerd waarna ze terechtkomen in het opvangbakje. Dit bakje is makkelijk te verwijderen, te legen en bijgevolg te reinigen. Daarnaast blijkt de insectendoder volledig geur- én geluidloos te zijn en werden er geen chemicaliën gebruikt. Echter wordt wel aangeraden om de lichtbron niet zelf te vervangen.

 

Voordelen:

Vermogen: je geniet een totaal vermogen van wel 20 Watt, verdeeld over 2 afzonderlijke UV lampen.

Handig in gebruik: de insecten worden vrijwel meteen geëlektrocuteerd en belanden vervolgens is het opvangbakje. Het apparaat is overigens vrij van chemicaliën en volledig geur- en geluidloos.

Onderhoud: doordat je het opvangbakje makkelijk kunt verwijderen, is hij ook eenvoudig te legen en schoon te maken.

Installatie: je hebt de mogelijkheid om deze elektrische insectendoder eender waar vrijstaand te plaatsen. Echter kun je hem ook aan de wand of het plafond monteren met behulp van de ketting die wordt meegeleverd.

 

Nadelen:

Lichtbron: indien de lichtbron moet worden vervangen, dan wordt aangeraden om hiervoor een vakman in te schakelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. B.K label LED Camping Lamp Anti Muggenlamp

 

Je zou natuurlijk ook voor de elektrische insectendoder van het bekende merk B.K Label kunnen kiezen. Met dit product kun je niet alleen die vervelende muggen te lijf gaan maar ook vliegen kunnen aangepakt worden met deze elektrische insectendoder.

Het is een multifunctioneel product, vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal, dat je bovendien voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Het product maakt gebruik van een krachtige en tevens energiezuinige ledlamp. Die kun je makkelijk opladen door gebruik te maken van de meegeleverde kabel of eventueel de netadapter. Dankzij de ingebouwde powerbank kun je met dit product eventueel ook je tablet of smartphone opladen.

De lamp houdt op een efficiënte manier vervelende muggen en vliegen op afstand. Kortom, een goede aanbeveling indien je bijvoorbeeld binnenkort op kampeervakantie vertrekt. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog helemaal geen online reviews zijn geplaatst.

Is het niet jouw bedoeling om vervelende insecten te doden maar wil je ze gewoon op afstand kunnen houden? Dan is deze antimuggen en antivliegenlamp alvast een goede aanbeveling voor jou. Alvorens je het product aankoopt, lijkt het een goed idee om even te bekijken wat nu precies de voor- en nadelen ervan zijn.

 

Voordelen:

Powerbank: het apparaat is voorzien van een bijzonder krachtige en oplaadbare ingebouwde powerbank. Handig indien je bijvoorbeeld je smartphone of tablet eventjes wenst op te laden.

Ledlamp: de ledlamp is niet alleen bijzonder krachtig maar bovenal ook duurzaam en energiezuinig. Bovendien zullen muggen en vliegen daardoor uit de buurt blijven.

USB kabel: bij de aankoop van het product wordt de USB kabel gewoon meegeleverd. Zo kun je deze multifunctionele elektrische insectendoder makkelijk en zonder problemen opladen.

 

Nadelen:

Geen reviews: bij gebrek aan reviews is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over de mogelijke ervaringen van gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kerbl Elektrische vliegendoder MiniKill

 

Door te kiezen voor deze unieke elektrische insectendoder van Kerbl, kies je volgens de gebruiker opnieuw voor een topproduct. Het is een vrij compacte insectendoder die je dan ook makkelijk kunt verplaatsen. Extra handig dus indien je binnenkort een weekje naar zee gaat of wanneer je op kampeervakantie vertrekt.

Het is een handig product dat makkelijk te bedienen is. Zo hoef je het alleen maar eventjes in het stopcontact te steken en klaar is Kees. Vervolgens doet de lamp de rest en zal het vervelende insecten vrijwel meteen aantrekken om vervolgens te doden. Het opvangbakje waarin de insecten terechtkomen, kun je makkelijk verwijderen en schoonmaken.

De lamp is voorzien van een energiezuinige ledlamp met een vermogen van 4 Watt en maar liefst 10000 branduren. De ABS kunststof behuizing is niet alleen stevig maar ook degelijk. Tot op heden heeft er nog maar één koper een reactie geplaatst en daaruit blijkt het om een topproduct te gaan.

Je zou natuurlijk ook altijd kunnen opteren voor deze unieke elektrische insectendoder, die je aanbevolen wordt door Kerbl. Het is een vrij compact product met een laag gewicht dat makkelijk te verplaatsen is. We hebben alvast even voor je uitgezocht wat de mogelijkheden zijn met deze insectendoder.

 

Voordelen:

Ledlamp: deze elektrische insectendoder is voorzien van een bijzonder degelijke ledlamp met een totaal vermogen van ongeveer 4 Watt en een gebruiksduur van ruim 10000 branduren.

Energiezuinig: deze ledlamp is bovendien niet alleen bijzonder krachtig en duurzaam maar ook energiezuinig.Materiaal:de insectendoder is voorzien van een stevige behuizing die vervaardigd is uit duurzaam ABS kunststof.

Handig in gebruik: zodra je de lamp met het stopcontact verbonden hebt, doet het product meteen wat ervan verwacht wordt. Muggen, vliegen en andere vervelende insecten worden vrijwel meteen door het krachtige UV licht aangetrokken. Vervolgens kun je het opvangbakje probleemloos schoonmaken.

 

Nadelen:

Het product werd tot op heden beoordeeld met een maximum score van maar liefst 5 sterren. Kortom, het lijkt hier echt wel om een topproduct te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Insectenlamp binnen

 

Ben je op zoek naar een elektrische insectendoder die je zowel binnenshuis alsook buitenshuis kunt gebruiken? Dan is deze insectenverdelger alvast een bijzonder goede aanbeveling. Zo is het product weerbestendig en maakt het geen gebruik van chemicaliën of andere gevaarlijke stoffen. Kortom, je hoeft ook helemaal geen schrik te hebben voor eventuele vervuiling.

Deze unieke elektrische insectendoder is bovendien volledig geur- en zelfs geruisloos. Je kunt het product makkelijk installeren aan de wand of aan het plafond door gebruik te maken van de meegeleverde ketting. Uiteraard is het ook mogelijk om deze verdelger staand ergens een goed plekje te geven. De dode insecten worden opgevangen in het daarvoor voorziene opvangbakje dat makkelijk te verwijderen en schoon te maken is.

Met een spanning rooster van ruim 1800 tot maximaal 3000 Volt, haal je een vrij krachtige insectenverdelger in huis. De UV lamp heeft bovendien een groot bereik van maar liefst 100 m2.  Kopers reageren positief alhoewel één enkele koper het jammer vindt dat er geen aan- en uitknop aanwezig is.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen opteren om voor deze insectenverdelger te kiezen. Het product heeft een totale afmeting van 532 x 320 x 140 mm en een gewicht van ongeveer 4,2 kg. Dat maakt het vrij compact en licht van gewicht waardoor het makkelijk en zonder problemen te verplaatsen is.

 

Voordelen:

Bereik: het is een vrij krachtige elektrische insectendoder met een maximaal bereik van maar liefst ruim 100 m2.

Spanning rooster: de insectenverdelger is voorzien van een bijzonder degelijk en krachtig spanning rooster. Hierbij bedraagt de minimale spanning ongeveer 1800 Volt en de maximale spanning ruim 3000 Volt.

Opvangbakje: zodra de insecten gedood worden, belanden ze in het daarvoor voorziene opvangbakje. Dit kun je makkelijk verwijderen om het vervolgens schoon te maken.

 

Nadelen:

Geen aan- en uitknop: echter is het wel belangrijk om te beseffen dat dit apparaat helemaal niet voorzien is van een aan- en uitknop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Elektrische vliegenvanger Insect-O-cutor PlusZap aluminium 30 Watt

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke elektrische vliegenvanger van het bekende merk Insect-O-cutor. Hij is misschien iets duurder in de aankoop maar garandeert wel een efficiënte werking. Zo wordt hij gekenmerkt door een maximaal formaat van 51,4 x 13 cm, aangevuld met een hoogte van zo’n 26,2 cm.

Je zult zien dat de insectendoder voornamelijk uit duurzaam aluminium werd vervaardigd en bestaat uit 2 krachtige UV-lampen in combinatie met een spanningsrooster. De 2 UV-lampen zorgen samen voor een totaal vermogen van maar liefst 30 Watt en moeten de insecten zoals vliegen aantrekken. Vervolgens worden ze dan geëlektrocuteerd eenmaal ze in de buurt van het spanningsrooster komen waarna ze in het opvangbakje terechtkomen.

Op het moment dat je het opvangbakje gaat verwijderen zullen de UV-lampen automatisch worden uitgeschakeld. Verder heb je ook hier de mogelijkheid om de insectendoder aan de wand of het plafond te bevestigen of hem gewoon vrijstaand te gebruiken. Jammer genoeg blijken de meningen wat verdeeld. Sommigen vinden het een veilig topproduct terwijl andere kopers de kwaliteit iets minder vinden.

 

Voordelen:

Materiaal: je zult meteen kunnen vaststellen dat de behuizing van deze vliegenvanger voornamelijk uit aluminium werd vervaardigd.

Vermogen: het apparaat is voorzien van maar liefst 2 afzonderlijke én schuin geplaatste UV-lampen die een totaal vermogen aanbieden van maar liefst 30 Watt.

Onderhoud: het opvangbakje is makkelijk en snel te verwijderen en vervolgens schoon te maken.

Veiligheid: je hoeft je alvast geen zorgen te maken daar er geen chemicaliën worden gebruikt. Daarnaast zullen de lampen geheel automatisch uitschakelen op het moment dat het opvangbakje wordt verwijderd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de klanten blijkt jammer genoeg niet overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische insectendoders koopgids

 

Als je heel vaak wordt gestoken door muggen of andere vervelende insecten dan kan een elektrische insectendoder misschien wel het ideale middel zijn. Doordat er zoveel verschillende apparaten zijn is het niet eenvoudig om een keuze te maken. Daarom hebben wij een aantal elementen toegelicht opdat jij een keuze kunt maken uit de beste elektrische insectendoders. Houd rekening met het type, de plaatsing en de prijs.

Types

Er zijn mensen die amper gestoken worden en er zijn mensen die altijd gestoken worden door insecten. Een elektrische insectendoder kan misschien wel hulp bieden. Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende modellen dat het niet gemakkelijk is om er de goede elektrische insectendoder aanbieding uit te halen.  

Er is de standaard TL lamp die een blauw licht afgeeft en die dus werkt op elektriciteit. Deze apparaten hebben vaak een capaciteit die ligt tussen de 16 W en de 40 W. Zodra het vervelende insect zich in de buurt van de lamp begeeft, wordt ze meteen geëlektrocuteerd.

Dan heb je ook de modellen met een lijmplaat die ook wel kleefplaat wordt genoemd. Ook hier worden de insecten aangetrokken door het UV licht. Echter worden ze niet geëlektrocuteerd maar ze belanden meteen in de kleefplaat. Doordat ze op de lijmplaat terechtkomen belanden er geen resten van vieze insecten op de tafel of op de grond. Bovendien kun je de platen gemakkelijk uitnemen en ze dus gaan verwisselen door nieuwe exemplaren.

Dan heb je ook de insectenverdelgers die werken op basis van koolstofdioxide, CO2 dus. De werkwijze is heel eenvoudig te verklaren. Mensen ademen CO2 uit en een vrouwelijke mug beschikt over perfecte CO2 sensoren. Op die manier slaagt zij er dus in om ons te vinden waardoor we gestoken worden. Dit apparaat zal onze adem gaan nabootsen en op die manier de mug lokken waardoor ze naar het apparaat gezogen wordt.

Uiteraard heb je ook nog altijd de typische kleine apparaten, ook wel muggenstekker genoemd die je simpelweg in het stopcontact moet steken.

 

 

Plaatsing en bereik

Als je de verschillende elektrische insectendoders met elkaar gaat vergelijken houd dan zeker ook rekening met de plaats waar je het toestel wilt plaatsen. Er zijn namelijk modellen die je gewoon ergens kunt zetten. Deze zijn dus ook gemakkelijker te verplaatsen naar andere ruimtes. Er bestaan echter ook toestellen die je kunt gaan ophangen aan de muur of het plafond.

Ook het bereik is niet geheel onbelangrijk. Het bereik is in eerste instantie afhankelijk van de grootte van de ruimte waarin het apparaat werkzaam moet zijn. Daarnaast is het ook afhankelijk van de plaatsing. Een elektrische insectendoder die centraal gehangen wordt zal bijvoorbeeld een groter bereik hebben dan een insectendoder die in een hoekje van de kamer wordt geplaatst. Zorg er ook altijd voor dat je de verdelger bij het binnenkomen van de kamer plaatst. Dit is zeer belangrijk wanneer het om een slaapkamer gaat bijvoorbeeld.

De meeste elektrische insectendoders kunnen een bereik hebben tot wel 200 vierkante meter. Uiteraard hoef je geen apparaat met een bereik van 200 vierkante meter in een slaapkamer te plaatsen. Net zoals je een toestel met een bereik van 20 tot 30 vierkante meter ook niet in een stal moet gaan plaatsen. Daarom is het dus heel belangrijk dat je rekening houdt met de plaatsing van het toestel.

Vliegenlampen die je bijvoorbeeld gewoon in het stopcontact moet steken om ze van stroom te voorzien zijn ideaal voor in een woonkamer of eventueel een slaapkamer. Deze toestellen hebben vaak een bereik van 20 vierkante meter en zijn dus ideaal voor kleinere ruimtes.

Prijs

De kostprijs is uiteraard afhankelijk van het bedrag dat je zelf wilt en kunt spenderen aan dit apparaat. Het is natuurlijk ook van belang waar het toestel komt. In een stal heb je een toestel nodig met een groter bereik dan wanneer je bijvoorbeeld in een slaapkamer bent.

Denk bijvoorbeeld maar aan de modellen die werken op basis van koolstofdioxide. Of de toestellen met de kleefstrips die we eerder al besproken hebben. Deze toestellen zijn vaak ook iets krachtiger waardoor ze ook een groter bereik aankunnen. Houd er wel rekening mee dat deze modellen ook wel iets duurder kunnen zijn waardoor ze niet meer tot de goedkope elektrische insectendoders behoren.

Het is daarnaast ook altijd een goede aanbeveling om zoveel mogelijk aanbiedingen met elkaar te gaan vergelijken. Houd ook zeker rekening met eventuele promoties en lees even de reviews die kopers bij de producten plaatsen. Op die manier zul je zeker het voor jou beste toestel vinden.

 

 

Bibliografie:

1. seedsandmore.net/11-best-spider-repellents-comparison-reviews/

2. vliegenvanger – WikiWoordenboek

3. How Bug Spray Works | HowStuffWorks

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES