5 beste Elektrische Kachels Test van 2022

Laatste update: 05.07.22

 

Beste elektrische kachels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het assortiment aan elektrische kachels is tegenwoordig bijzonder ruim en dat maakt de keuze dan ook niet altijd even makkelijk. Daarom stellen wij voor dat je, alvorens een elektrische kachel aan te kopen, even de tijd neemt om de bijbehorende koopgids door te nemen. Op die manier krijg je een beeld van wat je kunt verwachten en waar je iets meer aandacht aan kunt besteden. We zijn natuurlijk ook op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Rowenta Convector kachel die gekenmerkt wordt door een compact en lichtgewicht design. Kortom, handig en snel te verplaatsen. Echter blijkt ook de Maxx 38005 kachel een schot in de roos te zijn. Zo kun je dergelijk exemplaar zowel aan de wand monteren alsook gewoon vrijstaand gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste elektrische kachels (Reviews) van 2022

 

Is de beste elektrische kachel er eentje met thermostaat of zonder? En kies je bij voorkeur voor een convector exemplaar of toch liever een elektrische kachel op olie? Kortom, er zijn zoveel mogelijkheden dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Daarom zetten we 5 topproducten op een rijtje. We hebben bij de selectie ook rekening gehouden met de online reviews en het advies van klanten. Bekijk het even en wie weet zit er wel een aantrekkelijke aanbieding tussen.

 

 

1. Rowenta Convector Vectissimo CO3030 Kachel

 

Met deze unieke elektrische kachel van Rowenta kies je niet meteen voor één van de goedkope apparaten uit het lijstje. Toch loont het de moeite om deze kleine convectorkachel even van dichterbij te bekijken.

Ondanks het compacte formaat, beschikt deze elektrische kachel over een vrij groot vermogen en daarmee de mogelijkheid om ruimtes tot 25 m2 te verwarmen. De lage IP waarde zorgt er echter wel voor dat deze elektrische kachel niet bestand is tegen vocht en bijgevolg beter niet in de badkamer wordt geplaatst.

De kachel beschikt niet alleen over een aan- en uitschakelaar maar blijkt verder ook voorzien van meerdere warmtestanden en een antivriesmodus. Er is ook een indicatielampje voorzien evenals een veiligheid bij het uitschakelen. En dat kunnen de meeste klanten echt wel waarderen.

 

Voordelen:

Formaat: het compacte formaat maakt deze kachel handzaam en makkelijk om ergens een leuk plekje voor te vinden.

Krachtig: het is niet alleen één van de populairste maar ook krachtigste toestellen uit het rijtje. Ideaal om ruimtes met een maximale oppervlakte van 25 m2 te verwarmen.

Handig in gebruik: je kunt zonder problemen tussen meerdere warmtestanden schakelen. Verder is er ook een indicatielampje en een aan- en uitschakelaar voorzien.

 

Nadelen:

Prijskaartje: je zult er wel even rekening mee moeten houden dat deze elektrische kachel niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Maxx 38005 Convector kachel 2000 Watt

 

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen aan een degelijke elektrische kachel maar toch zeker zijn van kwaliteit en duurzaamheid? Bekijk dan even dit exemplaar van MaxxHome. Het product heeft een breedte van 50 cm, een lengte van zo’n 13 cm en een hoogte van maar liefst 40 cm. Ondanks de compactheid geniet je een totaal vermogen van maar liefst 2000 Watt en de mogelijkheid om ruimtes tot 50 m2 te verwarmen.

Deze elektrische kachel kun je makkelijk op de grond plaatsen of aan de wand bevestigen. Zo bevat de levering evenzeer al het nodige bevestigingsmateriaal en een informatieve handleiding. De kachel is voorzien van meerdere warmtestanden, een aan- en uitschakelaar, een  indicatielampje en een beveiliging bij oververhitting. Echter blijkt de elektrische kachel niet geschikt om in de badkamer te plaatsen.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meerderheid van de klanten positief reageren op het product en dat kun je ook duidelijk vaststellen in de uiteindelijke beoordeling!

 

Voordelen:

Vermogen: deze elektrische kachel kan zonder problemen een totaal vermogen bereiken van wel 2000 Watt.

Handig in gebruik: het krachtige vermogen en de diverse warmtestanden laten toe om ruimtes tot 50 m2 te behandelen. Verder geniet je ook en indicatielampje evenals een aan- en uitschakelaar.

Formaat: de kachel is ongeveer 50 cm breed, ruim 13 cm lang en wel 40 cm hoog. Een degelijke kachel en makkelijk om te verplaatsen.

 

Nadelen:

Niet vochtbestendig: de ongunstige IP waarde maakt het onmogelijk om deze elektrische kachel in de badkamer te installeren. Houd hier zoveel mogelijk rekening mee.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Elektrische kachel, verwarming, convectorkachel met thermostaat en 24u timer

 

Ben je bewust op zoek naar een elektrische kachel met thermostaat? Dan kunnen wij jou aanbevelen om deze convectorkachel even grondig te bekijken. De convectorkachel biedt een maximaal vermogen aan van maar liefst 2000 Watt en de mogelijkheid om te schakelen tussen de 3 beschikbare warmtestanden. Dit maakt de kachel geschikt voor ruimtes tot maximaal 20 m2 groot.

Het is bovendien niet alleen mogelijk om de kachel vrijstaand te gebruiken maar evengoed als wandmontage. Verder geniet je een aan- en uitschakelaar evenals een antivriesmodus en diverse beveiligingsfuncties. Denk maar aan een beveiliging bij eventuele oververhitting en bij het regelen van de temperatuur. Er is zelfs een timerfunctie aanwezig. Houd er wel rekening mee dat het apparaat zonder afstandsbediening wordt geleverd.

Klanten reageren voornamelijk positief en belonen het apparaat dan ook met een mooie score. Slechts een enkele koper blijkt niet helemaal overtuigd te zijn door de kwaliteit die wordt aangeboden. En dat is jammer.

 

Voordelen:

Installatie: of je de kachel ergens vrijstaand wilt plaatsen of je wilt hem meteen aan de wand monteren; het is werkelijk allemaal mogelijk.

Veiligheid: het apparaat is beveiligd tegen oververhitting en verder ook voorzien van een beveiliging zodra je de temperatuur wilt aanpassen.

Handig in gebruik: deze unieke elektrische kachel is niet alleen voorzien van een thermostaat maar ook van een krachtige en nauwkeurige timerfunctie.

Vermogen: net zoals sommige andere elektrische kachels uit het lijstje, is ook dit exemplaar om moeiteloos een vermogen van ruim 2000 Watt te behalen. Je beschikt hierbij over 3 verschillende warmtestanden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één gebruiker had de kwaliteit toch wel net iets beter gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Mesko MS7806 Binnen Wit 1000W Elektrische ruimteverwarming op olie

 

Met deze elektrische kachel van het bekende merk Mesko, kies je gelijk voor een krachtige en handzame petroleumkachel. Het maximale vermogen wordt geschat op 1000 Watt waardoor ruimtes met een oppervlakte tot 28 m2 geen enkel probleem zijn. Bovendien kun je probleemloos schakelen tussen de 3 beschikbare warmtestanden.

De kachel is uitgerust met een aan- en uitschakelaar en blijkt daarnaast verrijdbaar. Dit maakt het een pak makkelijker om de kachel van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Verder is er ook een beveiliging tegen oververhitting inclusief een omvalbeveiliging voorhanden.

We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met de aankoop van deze elektrische kachel. Slechts één koper vindt dat de kachel bij het inschakelen toch wel wat geurt en ervaart dit als storend. Laat je niet gelijk afschrikken en bekijk het even.

 

Voordelen:

Vermogen: een maximale oppervlakte van 28 m2 is makkelijk te behandelen met behulp van deze krachtige kachel die over 1000 Watt vermogen beschikt.

Gebruiksvriendelijk: de kachel is niet alleen voorzien van 3 warmtestanden maar biedt daarnaast ook een aan- en uitschakelaar aan, evenals een omvalbeveiliging en een beveiliging bij oververhitting.

Verrijdbaar: doordat het toestel verrijdbaar blijkt, kun je het makkelijk transporteren en verplaatsen.

 

Nadelen:

Slechte geur: volgens één koper zou de kachel toch wel wat geuren op het moment dat je hem inschakelt. En dat is natuurlijk niet meteen de bedoeling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tristar KA-5130 Elektrische radiator Ruimtes tot 40 m2

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de elektrische kachel van Tristar. Tristar is een bijzonder bekend en sterk gewaardeerd merk bij vele gebruikers. De elektrische kachel wordt gekenmerkt door een maximaal vermogen van maar liefst 1000 Watt en bijgevolg de mogelijkheid om ruimtes tot 40 m2 aan te pakken. Verder kun je probleemloos schakelen tussen de 3 beschikbare warmtestanden.

Het betreft hier een vrijstaande kachel die je makkelijk kunt verplaatsen met behulp van de wieltjes. Verder geniet je een antivriesmodus, evenals een aan- en uitschakelaar en behoorlijk lang snoer dat toch voor heel wat bewegingsvrijheid zorgt. Er is ook een veiligheid bij oververhitting evenals een veiligheid tijdens het uitschakelen.

Het is een degelijke en duurzame elektrische kachel die heel wat potentieel heeft. Jammer genoeg zijn er nog geen online reviews geplaatst waardoor we jou geen verder advies kunnen geven omtrent de gebruikerservaringen. Houd er wel rekening mee dat de kachel niet geschikt is om in de badkamer te plaatsen.

 

Voordelen:

Installatie: deze vrijstaande kachel van Tristar, voor velen veruit het beste merk, is makkelijk te installeren.

Handig in gebruik: de kachel is niet alleen voorzien van een aan- en uitschakelaar maar biedt daarnaast ook een antivriesmodus aan.

Veiligheid: het apparaat blijkt niet alleen beveiligd te zijn bij oververhitting maar ook op momenten dat het toestel wordt uitgeschakeld.

Vermogen: de kachel wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen dat probleemloos een piek van 1000 Watt kan bereiken.

 

Nadelen:

Niet vochtbestendig: indien je op zoek bent naar een elektrische kachel om in de badkamer te plaatsen, dan is dit exemplaar van Tristar niet meteen een goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische kachels Koopgids

 

Bestaan er verschillende soorten kachels en hoe zit het dan met het vermogen? Waar kun je een elektrische kachel plaatsen en welke ruimtes kunnen ze verwarmen? En wat mag je dan verwachten van het uiteindelijke prijskaartje? Kortom, je hoort het al; heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijke elektrische kachels te vergelijken en aandachtig te zijn voor eventuele aanbiedingen.

De verschillende soorten kachels en het gebruiksgemak

De zoektocht naar de perfecte elektrische kachel verloopt niet zonder slag of stoot. Om te beginnen bestaan er verschillende soorten elektrische kachels en zul je dus eerst een keuze moeten maken wat betreft het type. Zo kun je kiezen tussen de ventilatorkachel, de keramische kachel, de bouwkachel, de convector kachel, de oliegevulde kachel en de infraroodkachel.

Zo is een ventilatorkachel gebaseerd op het principe van een gloeidraad die geleidelijk aan opwarmt. Deze warmte wordt vervolgens, met behulp van een ventilator, de kamer in geblazen. Dat wil dus zeggen dat een ventilatorkachel zelfs in staat is om een vrij grote ruimte te verwarmen. Houd er wel rekening mee dat ze behoorlijk wat lawaai kunnen produceren. Ook de keramische kachels zijn niet bepaalde stille apparaten. Echter zijn keramische kachels wel in staat om nog net iets meer warmte af te leveren doordat ze niet gebruik maken van een gloeidraad maar wel van een keramische plaat.

De bouwkachel werkt volgens het principe van de ventilatorkachel maar is voorzien van een gloeidraad die veel groter en dikker is. Met andere woorden, het vermogen van een bouwkachel is groter dan het vermogen van een ventilatorkachel. De convector kachels zijn dan weer één van de meest voorkomende kachel soorten. Het warmtebereik mag dan wel iets kleiner zijn dan bij een ventilatorkachel, ze werken wel zo goed als geluidloos.

Kies je voor een oliegevulde kachel dan kies je voor een kachel waarbij de opgewarmde olie voor de warmte zal zorgen. Het voordeel is dat de warmte net iets langer zal blijven hangen. Het warmtebereik is echter wel lager dan bij een ventilatorkachel. Ben je op zoek naar plaatselijke warmte, dan lijkt de infraroodkachel een schot in de roos. Houd er rekening mee dat personen en objecten zullen verwarmd worden maar de omgeving niet.

 

Vermogen in verhouding tot de ruimte

Het vermogen van de elektrische kachel wordt steeds uitgedrukt in Watt en drukt de kracht van het apparaat uit. Hoe hoger het vermogen van een elektrische kachel, hoe groter de oppervlakte zal zijn die kan worden verwarmd.

Zo kun je kiezen voor elektrische kachels met een compact vermogen van maximaal 50 Watt of maximaal 400 Watt. De meeste kachels beschikken echter over een vermogen dat kan variëren van 400 tot 1000 Watt of van 1500 tot 2000 Watt. En ben je echt op zoek naar een krachtige elektrische kachel die zonder problemen ruimtes van 100 m2 of meer kan behandelen? Kies dan voor een krachtig apparaat van 2500 Watt en meer!

 

Het formaat van de elektrische kachel en de plaatsing

Besef dat er wel degelijke verschillende formaten en afmetingen bestaan tussen de verschillende elektrische kachels. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en waar je de kachel wilt plaatsen. Welke ruimte wil je verwarmd krijgen met dit apparaat? Ben je op zoek naar een vrijstaande elektrische kachel die je makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen?

Of heb je liever een inbouw exemplaar? Verder bestaan er ook heel wat elektrische kachels die je aan de wand kunt installeren. Net zoals er elektrische kachels bestaan die je zowel vrijstaand kunt gebruiken alsook als wandmontage kunt plaatsen. Kortom, heel wat keuze!

Snoerlengte, warmtestanden en andere optiemogelijkheden

Je zoektocht naar de beste elektrische kachel moet ook aandacht hebben voor de verschillende warmtestanden en de totale snoerlengte. Wil je een vrijstaande elektrische kachel aankopen? Zorg er dan voor dat het snoer bij voorkeur iets langer is waardoor je meer bewegingsvrijheid geniet. Meerdere warmtestanden zijn ook altijd handig omdat je dan de intensiteit en de kracht van de warmte kunt bepalen en zelf regelen.

Sommige toestellen zijn daarnaast voorzien van een handige timerfunctie en eventueel verlichting. Kies bij voorkeur voor een elektrische kachel met een aan- en uitschakelaar en voldoende veiligheid. Zo is een omvalbeveiliging alvast een meerwaarde net zoals ook een beveiliging bij oververhitting een belangrijk pluspunt is!

 

Design en budget

Gemiddeld zul je toch wel rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 235 euro. Uiteraard is het altijd mogelijk om een goedkope elektrische kachel of een aanbieding op de kop te tikken. En indien je echt op zoek bent naar een elektrische kachel met alles erop en eraan dan zul je vaak iets meer budget hoeven te voorzien.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat verbruikt een elektrische kachel?

Kies je voor een elektrische kachel zonder thermostaat dan zul je vaststellen dat het stroomverbruik behoorlijk hoog ligt. Dergelijke kachels blijven namelijk de hele tijd ingeschakeld staan en bijgevolg op hetzelfde hoge vermogen functioneren. Dat is bij een elektrische kachel met thermostaat wel een heel ander verhaal. Deze toestellen zullen namelijk inschakelen op een lager vermogen en bovendien automatisch uitschakelen zodra de ruimte de correcte temperatuur heeft bereikt.

Indien je bijvoorbeeld een elektrische kachel zonder thermostaat én met een vermogen van 1000 Watt aankoopt en deze jaarlijks 500 uren gebruikt. Dan komt dit neer op een jaarlijks verbruik van ongeveer 500 kWh en zo’n 110 euro per jaar. Uiteraard is het prijskaartje ook afhankelijk van de energiemaatschappij.

Q2: Wat is goedkoper: een cv kachel of elektrische kachel?

De gemiddelde prijs van een degelijke kwalitatieve elektrische kachel wordt geschat op ongeveer 235 euro terwijl dit bij een cv kachel makkelijk tot 1000 euro of meer kan oplopen. Het aankopen van een elektrische kachel is dus een pak goedkoper.

Met betrekking tot de verbruikskosten is het natuurlijk afhankelijk van wat je verwachtingen zijn. Ben je op zoek naar een kachel die als bijverwarming moet dienen of toch eerder een hoofdverwarming. In het laatste geval kies je bijvoorbeeld beter voor een cv kachel daar de kosten op lange termijn iets lager zullen liggen.

 

Q3: Onder welke rubriek van Marktplaats, plaats ik een elektrische kachel?

Wil je een elektrische kachel op de bekende website “Marktplaats” plaatsen? Dat kan! Het is uiteraard wel de bedoeling om het toestel meteen in de goede rubriek de plaatsen. 

De elektrische kachels worden bij Marktplaats onderverdeeld in de groep “Huis en Inrichting”. Vervolgens kun je de verschillende rubrieken raadplegen. Eén daarvan is de rubriek “Kachels en Openhaarden”. In deze rubriek kun je zonder problemen eender welke elektrische kachel opnemen. Veel succes!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES