7 beste Elektrische Kachels Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Beste elektrische kachels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het assortiment aan elektrische kachels is tegenwoordig bijzonder ruim en dat maakt de keuze dan ook niet altijd even makkelijk. Om het voor jou enigszins wat eenvoudiger te maken, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes binnen dit segment te selecteren. Dat hebben we gedaan door de ene elektrische kachel te vergelijken met de andere—en de resultaten spreken voor zich. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Ecoflex Atlantic convector elektrische verwarming die gekenmerkt wordt door een ruim maximaal vermogen van maar liefst 2500 watt. Daartegenover staat de geruisloze VONROC Luxe Elektrische Kachel 500W/1000W die met zijn gebruiksvriendelijke app en elegant design de tweede positie inneemt in onze test van elektrische kachels.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste elektrische kachels (Reviews) van 2024

 

Is de beste elektrische kachel er eentje met thermostaat of zonder? En kies je bij voorkeur voor een convector exemplaar of toch liever een elektrische kachel op olie? Kortom, er zijn zoveel mogelijkheden dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Daarom zetten we 5 topproducten op een rijtje. We hebben bij de selectie ook rekening gehouden met de online reviews en het advies van klanten. Bekijk het even en wie weet zit er wel een aantrekkelijke aanbieding tussen.

 

 

1. Ecoflex Atlantic convector elektrische verwarming 2500Watt 902x451mm met instelbare thermostaat

 

Of je met de Ecoflex Atlantic – in vergelijking met de andere toppertjes binnen deze reeks – ook gelijk voor de elektrische kachel met de laagste prijs kiest, valt misschien nog even af te wachten. Maar ondanks het feit dat hij misschien niet meteen tot één van de goedkope alternatieven behoort, blijkt hij voor velen veruit de beste elektrische kachel te zijn, getuige de vele positieve online reviews. Kortom, de moeite waard om deze – misschien wel populairste – kachel eens even onder de loep te nemen.

Zo blijkt de Ecoflex Atlantic gekenmerkt door een rechthoekige uitvoering met een totale afmeting van 90,2 bij 45,1 cm en is hij geschikt om aan de wand of muur te installeren. Dankzij zijn gunstige IP-waarde kan hij overigens ook zonder problemen in de badkamer worden gemonteerd, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet het enigste om over naar huis te schrijven. Want eenmaal de kachel op het stroomnet is aangesloten en correct is ingeschakeld, kun je genieten van een ruim maximaal vermogen tot 2500 watt verdeeld over verschillende warmtestanden. Het geheel wordt verder aangevuld met een geïntegreerde aan/ uit schakelaar, een antivriesmodus, een oververhittingsbeveiliging, een veiligheid bij het uitschakelen en een ingebouwd indicatielampje. Kortom, een meer dan goede aanbeveling indien je al geruime tijd op zoek bent naar een elektrische kachel om in de woonkamer te installeren.

  • elektrische kachel zuinig

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de Ecoflex Atlantic convector is gezegend met een digitaal bedienbare thermostaat met 4 extra programmeerbare mogelijkheden, vorstbeveiliging, raamdetectie én een energiebesparingsfunctie. 

Energiezuinig: correct gebruik van het apparaat kan een energiebesparing tot maar liefst 38% opleveren. Kortom, een degelijke zuinige elektrische kachel als je het ons vraagt.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet hij een aanzienlijk vermogen tot 2500 watt te leveren, verdeeld over 20 warmtestanden.

Badkamer: in tegenstelling tot sommige andere elektrische kachels, kan dit apparaat wel degelijk in de badkamer worden geïnstalleerd dankzij zijn vochtbestendige behuizing.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: houd er rekening mee dat bij aankoop van deze kachel geen afstandsbediening wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. VONROC Luxe elektrische kachel – Convectorkachel met glazen paneel – 500W/1000W – Verwarmt ruimtes tot 12m2 – Bediening zowel met app (via Wifi) als handmatig – Instelbare thermostaat en timer – Wit

 

Op de tweede plaats hebben we de VONROC elektrische kachel en hij is best bijzonder. Ten eerste is hij voorzien van 3 standen waaruit een vorstvrijstand. Je stelt hem op de 1000W comfortstand waarna hij op eco overspringt wanneer er een gewenste temperatuur is bereikt.

Ten tweede is hij met een gebruiksvriendelijke app te bedienen via wifi. Onderweg naar huis kun je hem al aanzetten en thuiskomen in een behaaglijke warmte. Maar er is nog meer.

Zo heb je de schakelprogramma waarmee je een dag- of weekschema kunt instellen. Denk maar—de kachel gaat aan wanneer je uit bed moet, springt over op eco en schakelt uit wanneer je naar het werk moet.

Dan heb je nog het elegante design dat tot stand komt door het chique glazen paneel met een helder scherm. Ook de geringe dikte draagt bij aan de luxe look. En het leuke is dat de kachel ook aan de wand kan.

 

Voordelen:

Verwarmt snel: klanten laten weten dat de kachel extreem vlug warm wordt en die heerlijke warmte ook gelijkmatig uitstraalt in de ruimte.

Gebruiksgemak: de VONROC kachel is op afstand te bedienen met de handige, gebruiksvriendelijke app.

Badkamer: de kachel is IP24 spatbestendig en kan dan ook in de badkamer gelegd worden.

Multi-inzetbaar: het licht gewicht maakt het gemakkelijk om de kachel steeds op een willekeurige plek te leggen.

 

Nadelen:

Korte snoer: uit de reviews kunnen we concluderen dat de kabel wat langer had gemogen.

Plastic pootjes: volgens sommige klanten steken de pootjes af van het design door hun goedkope look.

 

 

 

 

3. Elektrische kachel, verwarming, convectorkachel met thermostaat en 24u timer

 

Ben je bewust op zoek naar een elektrische kachel met thermostaat? Dan kunnen wij jou aanbevelen om deze convectorkachel even grondig te bekijken. De convectorkachel biedt een maximaal vermogen aan van maar liefst 2000 Watt en de mogelijkheid om te schakelen tussen de 3 beschikbare warmtestanden. Dit maakt de kachel geschikt voor ruimtes tot maximaal 20 m2 groot.

Het is bovendien niet alleen mogelijk om de kachel vrijstaand te gebruiken maar evengoed als wandmontage. Verder geniet je een aan- en uitschakelaar evenals een antivriesmodus en diverse beveiligingsfuncties. Denk maar aan een beveiliging bij eventuele oververhitting en bij het regelen van de temperatuur. Er is zelfs een timerfunctie aanwezig. Houd er wel rekening mee dat het apparaat zonder afstandsbediening wordt geleverd.

Klanten reageren voornamelijk positief en belonen het apparaat dan ook met een mooie score. Slechts een enkele koper blijkt niet helemaal overtuigd te zijn door de kwaliteit die wordt aangeboden. En dat is jammer.

 

Voordelen:

Installatie: of je de kachel ergens vrijstaand wilt plaatsen of je wilt hem meteen aan de wand monteren; het is werkelijk allemaal mogelijk.

Veiligheid: het apparaat is beveiligd tegen oververhitting en verder ook voorzien van een beveiliging zodra je de temperatuur wilt aanpassen.

Handig in gebruik: deze unieke elektrische kachel is niet alleen voorzien van een thermostaat maar ook van een krachtige en nauwkeurige timerfunctie.

Vermogen: net zoals sommige andere elektrische kachels uit het lijstje, is ook dit exemplaar om moeiteloos een vermogen van ruim 2000 Watt te behalen. Je beschikt hierbij over 3 verschillende warmtestanden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één gebruiker had de kwaliteit toch wel net iets beter gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Malatec – Ventilator kachel – Elektrische verwarming Heater – 3000W

 

De Malatec elektrische ventilator kachel wordt gekenmerkt door een hoogte van 35 cm, een breedte van 17 cm en een lengte van 25,5 cm in combinatie met een gewicht van 1,5 kg. Deze compacte uitvoering aangevuld met het stevige handvat zorgt ervoor dat de ventilatorkachel makkelijk en snel kan worden verplaatst.

De kachel is verder uitgerust met een 1,5 meter lang snoer zodoende hem eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarna een ruim vermogen tot 3000 watt kan worden gegenereerd. Daarbij kun je kiezen uit 3 belangrijke modi waarbij elke modus ook nog eens verschillende warmtestanden aanbiedt wat het totale aantal modi op maar liefst 18 brengt. Kortom, een toppertje tegen een correcte prijs.

De reacties liegen er dan ook niet om en laten meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren zien waarbij klanten onder meer positief reageren wat betreft de aangeboden kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en prijs.

 

Voordelen:

Vermogen: het apparaat kan zonder problemen een maximaal vermogen tot 3000 watt genereren verdeeld over 3 modi met elk maar liefst 6 verschillende vermogensniveaus.

Blaasrichting: het is mogelijk om de hoek van het apparaat aan te passen en op die manier ook de blaasrichting in te stellen.

Voeding: dankzij het 1,5 meter lange snoer kun je de kachel eenvoudig op het stroomnet aansluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V.

 

Nadelen:

Geen badkamer: houd er rekening mee dat deze ventilatorkachel maar beter niet in de badkamer wordt geïnstalleerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. LifeGoods Elektrische Kachel – Ventilatorkachel – 3 Standen – 950W – LED Indicatie

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke ventilatorkachel van het bekende merk LifeGoods; vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal en gekenmerkt door een totale afmeting van 13,4 x 13,6 x 20,8. Met behulp van het 1,2 meter lange snoer kun je deze elektrische kachel eenvoudig op het stroomnet aansluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 220-240V. Eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, geniet je een ruim vermogen tot 950 watt verdeeld over 3 standen. Bovendien wordt elke vermogensstand eveneens aangeduid door een aparte ledindicatie kleur.

Het gebruiksgemak van deze elektrische kachel wordt verder aangevuld met een ruime draaihoek van 90º, een omvalbeveiliging en een beveiliging tegen oververhitting. Bovendien zou het ook één van de stillere apparaten uit het rijtje zijn, wat het gebruik ervan alleen maar aangenamer maakt.

Hoewel de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk overtuigd is van de geleverde kwaliteit in verhouding tot de prijs en de gebruiksvriendelijkheid, lijkt een enkele koper dat niet. Zo zou het apparaat nog steeds veel lawaai produceren wat als storend wordt ervaren. Dit wordt echter niet bevestigd door de andere kopers.

 

Voordelen:

Vermogen: de elektrische kachel kan zonder problemen een ruim vermogen tot 950 watt garanderen verdeeld over 3 standen.

Roterend: het apparaat werkt roterend en wordt aangevuld met een draaihoek van maar liefst 90º.

Veiligheid: de geïntegreerde omvalbeveiliging wordt moeiteloos gecombineerd met een beveiliging tegen oververhitting.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt deze elektrische kachel een pak toegankelijker bij het brede publiek.

 

Nadelen:

Geen badkamer: een ongunstige IP-waarde maakt dat je deze kachel maar beter niet in de badkamer installeert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6.  Trotec Elektrische kachel TDS 20 R 2 Warmtestanden

 

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen en ben je bij voorkeur op zoek naar een elektrische kachel aanbieding? Dan kunnen wij jou dit apparaat van Trotec ten zeerste aanbevelen. Ondanks het vrij compacte formaat van deze elektrische kachel, mag je toch wel zeker zijn van een maximaal vermogen van maar liefst 3000 Watt en de mogelijkheid om ruimtes van wel 100 m2 aan te pakken.

Deze unieke kachel wordt gekenmerkt door de 2 verschillende warmtestanden waartussen je moeiteloos kunt schakelen. Verder is er een beveiliging voorzien op het gebied van oververhitting. Echter zul je wel rekening moeten houden met het feit dat het apparaat niet over een indicatielampje of wieltjes beschikt.

Een blik op de verschillende online beoordelingen die door klanten bij het product werden geplaatst, toont aan dat er algemene tevredenheid heerst. Zo wordt niet alleen positief gereageerd op de correcte prijs-kwaliteitsverhouding maar ook op het gebruiksgemak en het eenvoudige doch prachtige design.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. De’Longhi V551225 Oliegevulde radiator 3 Warmtestanden

 

Net zoals het tweede product zul je zien dat het ook hier een oliegevulde radiator betreft. Eentje die bij jou thuis geleverd wordt door het bekende merk De’Longhi. De V551225 elektrische radiator van De’Longhi wordt gekenmerkt door een krachtig vermogen van ruim 2500 Watt en de mogelijkheid om te schakelen tussen 3 warmtestanden. Dit maakt het apparaat geschikt voor een ruimte met een oppervlakte van maximaal 30 m2.

Het betreft hier een vrijstaande kachel die voorzien is van een aan- en uitschakelaar en een snoeropbergruimte. Dit maakt het iets makkelijker om het apparaat na gebruik weer op te bergen. Er mag dan wel geen beveiliging tegen oververhitting voorzien zijn, toch is het apparaat uitgerust met een omvalbeveiliging.

We stellen vast dat de meeste klanten tevreden zijn met het product en dan ook een goede eindbeoordeling geven. Slechts één koper is van mening dat de elektrische kachel vrij kwetsbaar is en jammer genoeg snel stuk gaat. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische kachels Koopgids

 

Bestaan er verschillende soorten kachels en hoe zit het dan met het vermogen? Waar kun je een elektrische kachel plaatsen en welke ruimtes kunnen ze verwarmen? En wat mag je dan verwachten van het uiteindelijke prijskaartje? Kortom, je hoort het al; heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijke elektrische kachels te vergelijken en aandachtig te zijn voor eventuele aanbiedingen.

De verschillende soorten kachels en het gebruiksgemak

De zoektocht naar de perfecte elektrische kachel verloopt niet zonder slag of stoot. Om te beginnen bestaan er verschillende soorten elektrische kachels en zul je dus eerst een keuze moeten maken wat betreft het type. Zo kun je kiezen tussen de ventilatorkachel, de keramische kachel, de bouwkachel, de convector kachel, de oliegevulde kachel en de infraroodkachel.

Zo is een ventilatorkachel gebaseerd op het principe van een gloeidraad die geleidelijk aan opwarmt. Deze warmte wordt vervolgens, met behulp van een ventilator, de kamer in geblazen. Dat wil dus zeggen dat een ventilatorkachel zelfs in staat is om een vrij grote ruimte te verwarmen. Houd er wel rekening mee dat ze behoorlijk wat lawaai kunnen produceren. Ook de keramische kachels zijn niet bepaalde stille apparaten. Echter zijn keramische kachels wel in staat om nog net iets meer warmte af te leveren doordat ze niet gebruik maken van een gloeidraad maar wel van een keramische plaat.

De bouwkachel werkt volgens het principe van de ventilatorkachel maar is voorzien van een gloeidraad die veel groter en dikker is. Met andere woorden, het vermogen van een bouwkachel is groter dan het vermogen van een ventilatorkachel. De convector kachels zijn dan weer één van de meest voorkomende kachel soorten. Het warmtebereik mag dan wel iets kleiner zijn dan bij een ventilatorkachel, ze werken wel zo goed als geluidloos.

Kies je voor een oliegevulde kachel dan kies je voor een kachel waarbij de opgewarmde olie voor de warmte zal zorgen. Het voordeel is dat de warmte net iets langer zal blijven hangen. Het warmtebereik is echter wel lager dan bij een ventilatorkachel. Ben je op zoek naar plaatselijke warmte, dan lijkt de infraroodkachel een schot in de roos. Houd er rekening mee dat personen en objecten zullen verwarmd worden maar de omgeving niet.

 

Vermogen in verhouding tot de ruimte

Het vermogen van de elektrische kachel wordt steeds uitgedrukt in Watt en drukt de kracht van het apparaat uit. Hoe hoger het vermogen van een elektrische kachel, hoe groter de oppervlakte zal zijn die kan worden verwarmd.

Zo kun je kiezen voor elektrische kachels met een compact vermogen van maximaal 50 Watt of maximaal 400 Watt. De meeste kachels beschikken echter over een vermogen dat kan variëren van 400 tot 1000 Watt of van 1500 tot 2000 Watt. En ben je echt op zoek naar een krachtige elektrische kachel die zonder problemen ruimtes van 100 m2 of meer kan behandelen? Kies dan voor een krachtig apparaat van 2500 Watt en meer!

 

Het formaat van de elektrische kachel en de plaatsing

Besef dat er wel degelijke verschillende formaten en afmetingen bestaan tussen de verschillende elektrische kachels. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en waar je de kachel wilt plaatsen. Welke ruimte wil je verwarmd krijgen met dit apparaat? Ben je op zoek naar een vrijstaande elektrische kachel die je makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen?

Of heb je liever een inbouw exemplaar? Verder bestaan er ook heel wat elektrische kachels die je aan de wand kunt installeren. Net zoals er elektrische kachels bestaan die je zowel vrijstaand kunt gebruiken alsook als wandmontage kunt plaatsen. Kortom, heel wat keuze!

Snoerlengte, warmtestanden en andere optiemogelijkheden

Je zoektocht naar de beste elektrische kachel moet ook aandacht hebben voor de verschillende warmtestanden en de totale snoerlengte. Wil je een vrijstaande elektrische kachel aankopen? Zorg er dan voor dat het snoer bij voorkeur iets langer is waardoor je meer bewegingsvrijheid geniet. Meerdere warmtestanden zijn ook altijd handig omdat je dan de intensiteit en de kracht van de warmte kunt bepalen en zelf regelen.

Sommige toestellen zijn daarnaast voorzien van een handige timerfunctie en eventueel verlichting. Kies bij voorkeur voor een elektrische kachel met een aan- en uitschakelaar en voldoende veiligheid. Zo is een omvalbeveiliging alvast een meerwaarde net zoals ook een beveiliging bij oververhitting een belangrijk pluspunt is!

 

Design en budget

Gemiddeld zul je toch wel rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 235 euro. Uiteraard is het altijd mogelijk om een goedkope elektrische kachel of een aanbieding op de kop te tikken. En indien je echt op zoek bent naar een elektrische kachel met alles erop en eraan dan zul je vaak iets meer budget hoeven te voorzien.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat verbruikt een elektrische kachel?

Kies je voor een elektrische kachel zonder thermostaat dan zul je vaststellen dat het stroomverbruik behoorlijk hoog ligt. Dergelijke kachels blijven namelijk de hele tijd ingeschakeld staan en bijgevolg op hetzelfde hoge vermogen functioneren. Dat is bij een elektrische kachel met thermostaat wel een heel ander verhaal. Deze toestellen zullen namelijk inschakelen op een lager vermogen en bovendien automatisch uitschakelen zodra de ruimte de correcte temperatuur heeft bereikt.

Indien je bijvoorbeeld een elektrische kachel zonder thermostaat én met een vermogen van 1000 Watt aankoopt en deze jaarlijks 500 uren gebruikt. Dan komt dit neer op een jaarlijks verbruik van ongeveer 500 kWh en zo’n 110 euro per jaar. Uiteraard is het prijskaartje ook afhankelijk van de energiemaatschappij.

Q2: Wat is goedkoper: een cv kachel of elektrische kachel?

De gemiddelde prijs van een degelijke kwalitatieve elektrische kachel wordt geschat op ongeveer 235 euro terwijl dit bij een cv kachel makkelijk tot 1000 euro of meer kan oplopen. Het aankopen van een elektrische kachel is dus een pak goedkoper.

Met betrekking tot de verbruikskosten is het natuurlijk afhankelijk van wat je verwachtingen zijn. Ben je op zoek naar een kachel die als bijverwarming moet dienen of toch eerder een hoofdverwarming. In het laatste geval kies je bijvoorbeeld beter voor een cv kachel daar de kosten op lange termijn iets lager zullen liggen.

 

Q3: Onder welke rubriek van Marktplaats, plaats ik een elektrische kachel?

Wil je een elektrische kachel op de bekende website “Marktplaats” plaatsen? Dat kan! Het is uiteraard wel de bedoeling om het toestel meteen in de goede rubriek de plaatsen. 

De elektrische kachels worden bij Marktplaats onderverdeeld in de groep “Huis en Inrichting”. Vervolgens kun je de verschillende rubrieken raadplegen. Eén daarvan is de rubriek “Kachels en Openhaarden”. In deze rubriek kun je zonder problemen eender welke elektrische kachel opnemen. Veel succes!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES