Beste elektrische nietmachine

Laatste update: 21.06.24

 

Elektrische nietmachines test van 2024

 

Als professionele klusser kan een elektrische nietmachine vaak niet ontbreken. Ook als gewone doe-het-zelver kan dit apparaat best wel een goede investering zijn. Door middel van onze koopgids proberen we jou zoveel mogelijk te helpen in de zoektocht naar de ideale elektrische nietmachine. We hebben alvast ook 3 topproducten geselecteerd die we graag even aan jou willen voorstellen. Zo blijkt de Bosch PTK 3,6 LI Batterij-Tacker een elektrische nietmachine te zijn die heel sterk aangeraden wordt. Het toestel functioneert met behulp van een bijzonder krachtige en duurzame Lithium-Ion batterij. De Powerplus POWX138 elektrische nietmachine hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Het is een degelijk toestel waarmee je niet alleen nietjes kunt schieten maar bovendien ook nagels.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische nietmachine reviews – top 5

 

 

Doe-het-zelvers of professionele klussers moeten af en toe wel eens isolatie of ander materiaal vastnieten. Je kunt dit natuurlijk niet doen met een gewone nietjesmachine. Je koopt dus best een elektrische nietmachine of één die werkt op luchtdruk. Wij hebben ons gefocust op de elektrische nietmachines en een lijstje samengesteld met 5 top producten. Beslis voor jezelf welke de beste elektrische nietmachine is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bosch PTK 3,6 LI Batterij-Tacker

 

Deze elektrische nietmachine van Bosch werkt op een Lithium-Ion batterij. Het is een licht en compact toestel die je makkelijk overal mee naartoe kunt meenemen. Het is handig om mee te werken, gewoon de nietopening op het werkstuk drukken en dan de schakelaar induwen.

Het apparaat heeft een accuspanning van 3,6 Volt en weegt slechts 0,8 kg. Je zult dus niet vlug moe worden wanneer je dit toestel gebruikt. Dankzij de softgrip is het apparaat comfortabel om te gebruiken.

De beoordelingen over deze elektrische nietmachine aanbieding zijn overwegend positief. Het apparaat werkt vlot en je kunt de nietjes op een veilige manier terug aanvullen. De lader kan er niet uitschieten en het apparaat ligt goed in de hand. Geen last van een kabel en krachtig genoeg. Er mochten enkel wel wat meer nietjes meegeleverd worden.

Het is niet altijd eenvoudig om een degelijke elektrische nietmachine te vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet. Dit model van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk Bosch is eenvoudig te bedienen. Je hoeft enkel maar de nietopening te bevestigen op het werkstuk en vervolgens op de startknop drukken.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere apparaten is dit model vrij compact en weegt het weinig. Dit maakt het een pak handiger om het te gebruiken.

Softgrip: het toestel is daarnaast ook nog eens voorzien van een duurzame softgrip. Dit maakt de elektrische nietmachine ook meteen heel wat comfortabeler.

Veiligheid: je hoeft helemaal geen schrik te hebben want de lader kan namelijk niet zomaar uit het toestel springen.

 

Nadelen:

Meer nietjes: indien er toch een klein puntje van kritiek mag gegeven worden, dan vinden sommige kopers dat er maar weinig nietjes worden meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Powerplus POWX138

 

De Powerplus POWX138 is een elektrische nietmachine maar je kunt er ook nagels mee schieten. Gebruik dit toestel om snel vezelplaten of isolatiemateriaal vast te maken. De impactkracht van het apparaat is aanpasbaar en je kunt er toch 30 nagels of nieten mee schieten per minuut.

De machine is geschikt voor nieten met een breedte van 6 mm en een lengte van 16 tot 25 mm. De nagels mogen een maximale lengte hebben van 32 mm en de kabel van het toestel heeft een lengte van 2,5 meter. Dit apparaat staat te koop aan een scherpe prijs en maakt deel uit van de goedkope elektrische nietmachines.

De kopers van dit toestel geven positief advies. De nietmachine is van goede kwaliteit en de prijs is goedkoop. Je gebruikt het wel beter met beide handen en het is niet zo krachtig als duurdere elektrische nietmachines maar het doet wat het moet doen. De nagel gaat er niet altijd volledig in maar met de nieten werkt het perfect.

Ook met de elektrische nietmachine van het bekende merk Powerplus mag je rekenen op een degelijk en krachtig apparaat. Bovendien kun je het toestel ook gebruiken om bijvoorbeeld grote of kleine nagels in een werkstuk te schieten. Daardoor zou het zeker wel eens één van de populairste apparaten kunnen worden.

 

Voordelen:

Impactkracht: het is mogelijk om tot maar liefst 30 nagels of nietjes per minuut in een werkstuk te schieten. Uiteraard kun je de impactkracht zelf bepalen en instellen.

Gebruiksgemak: dit toestel is werkelijk ideaal wanneer je werkt met materialen zoals bijvoorbeeld vezelplaten of isolerende materialen.

Nietjes en nagels: je kunt dit toestel probleemloos gebruiken in combinatie met nietjes van 16 tot en met 25 mm. Wanneer je met nagels werkt dan mogen deze maximaal 32 mm lang zijn.

Budget: het is misschien nog niet meteen het apparaat met de laagste prijs maar toch zul je het zeker en vast tussen de goedkope toestellen kunnen spotten.

 

Nadelen:

Geen nagels: volgens een kleine minderheid van de kopers werkt het apparaat toch niet altijd even goed in combinatie met nagels.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Skil 8200 AA

 

De Skil 8200 AA is een elektrische nietmachine die voorzien is van een 6 meter lang snoer zodat je veel vrijheid hebt tijdens het werken. Je kunt er mee nieten en spijkeren en de slagkracht kan aangepast worden om de impact voor verschillende oppervlakken te kiezen. Het toestel beschikt over een schakelaarvergrendeling om veiliger te werken.

Dankzij de softgrip is het toestel comfortabel in gebruik en het is geschikt voor nieten en spijkers tot 16 mm. Het apparaat bereikt 20 slagen per minuut en je kunt er 100 nieten of 80 spijkers in laden. Deze machine weegt slechts 1 kg.

Volgens de gebruikers heeft het apparaat voldoende slagkracht en werkt het perfect. Het lange snoer is heel praktisch en het toestel ligt goed in de hand dankzij de softgrip. Het is een duurzaam en stevig apparaat maar volgens één koper is het niet echt geschikt voor spijkers.

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve elektrische nietmachine maar er liefst niet zoveel geld wilt aan spenderen dan is het de moeite waard om dit apparaat even te bekijken. Met de Skil 8200 AA  haal je niet alleen een krachtige toestel in huis maar bovendien ook aan een bijzonder betaalbare prijs.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met de andere 4 nietmachines in deze selectie, beschikt dit apparaat wel degelijk over de laagste prijs. Het zou daarom zeker wel eens één van de populairste toestellen kunnen zijn.

Snoerlengte: het toestel is voorzien van een snoer dat een lengte heeft van ruim 6 meter. Op die manier is er voldoende bewegingsvrijheid.

Slagkracht: het is mogelijk om de impactkracht aan te passen en op voorhand in te stellen. Dit maakt het mogelijk om de kracht van het toestel af te stellen op het oppervlak van je werkstuk. Zo zal een vezelplaat een andere slagkracht nodig hebben in vergelijking met isolatiemateriaal.

 

Nadelen:

Niet voor spijkers: een enkele koper is echter van mening dat het apparaat niet zo goed functioneert in combinatie met spijkers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Powerplus POWX137

 

De Powerplus POWX137 is een draadloze nietmachine en werkt op een Ni-Mh batterij. Het apparaat bereikt tot 30 slagen per minuut en is perfect om panelen, decoratiemateriaal, enzovoort vast te zetten.

De impactkracht en de slagkracht zijn instelbaar en het toestel wordt geleverd met een koffer waarin je het kunt opbergen.

Het apparaat heeft een oplaadtijd van 5 tot 6 uur en je kunt nagels gebruiken met een lengte van 15 mm of nieten met een lengte tot 14 mm.

De twee kopers die een review geschreven hebben vinden dit een topproduct. Het is een fijn apparaat die goed werkt en eenvoudig in gebruik is. De batterij gaat lang mee dus je hoeft het toestel niet constant op te laden. Verder heeft het nog een gunstige prijs/kwaliteitverhouding.

Net zoals één van de voorgaande apparaten is ook dit toestel afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk Powerplus. Het is een degelijk toestel dat bovendien ook helemaal draadloos werkt. Daardoor kun je dus genieten van een enorme bewegingsvrijheid. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Voeding: dit toestel functioneert probleemloos op een bijzonder krachtige Ni-Mh batterij. Je kunt de batterij nadien gewoon weer opladen en in amper 5 uurtjes is het toestel volledig opgeladen.

Slagkracht: met dit apparaat kun je probleemloos tot wel 30 nietjes per minuut schieten. Uiteraard is het mogelijk om deze impactkracht aan te passen indien je dit wenst.

Toebehoren: op het moment van de aankoop dan zul je merken dat je er meteen een leuke opbergkoffer bij krijgt.

 

Nadelen:

Lage snelheid: een enkele koper is echter van mening dat het apparaat de nietjes toch net iets sneller mocht schieten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bosch PTK 14 EDT

 

De Bosch PTK 14 EDT is een elektrische nietmachine die twee nieten tegelijk kan schieten. Je kunt het ook gebruiken om nagels te schieten in zacht- of hardhout, spaanplaten of meubelplaten.

De slagkracht kun je instellen voor een optimaal resultaat en dankzij de softgrip is het toestel comfortabel te bedienen.

Druk gewoon de nietopening op het werkstuk en daarna druk je op de schakelaar, zo makkelijk is het. De nieten kun je makkelijk bijvullen en het bereikt tot 30 slagen per minuut.

De meeste kopers geven een positief advies over deze elektrische nietmachine aanbieding maar er staat toch ook een negatieve review. Het toestel ligt goed in de hand, is stevig en werkt naar behoren. Volgens een andere koper is de lader waar de nieten in moeten niet sterk genoeg en komt het los door de kracht van de machine.

Net zoals het eerste toestel uit deze selectie zul je merken dat ook deze elektrische nietmachine afkomstig is van Bosch. Bosch is een bijzonder bekend merk en zeker op het gebied van gereedschap en huishoudtoestellen. Het loont dan ook de moeite om even te kijken naar de kenmerkende eigenschappen van het apparaat.

 

Voordelen:

Efficientie: met dit toestel is het niet alleen mogelijk om nietjes te schieten maar ook nagels. Zo kun je werken met hardhout, spaanplaat, meubelplaten en zachtere houtsoorten.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de slagkracht zelf te regelen en aan te passen. Daarnaast is er ook een softgrip voorzien waardoor het comfortabel is om met het toestel te werken.

 

Nadelen:

Lader: volgens een enkele gebruiker zou de lader van het toestel toch bijzonder kwetsbaar zijn en dus vrij snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische nietmachines koopgids

 

Met een elektrische nietmachine aanbieding of nietpistool kun je op grote kracht nietjes in materiaal schieten. Deze nietjes worden niet gebogen maar worden geheel in het materiaal geschoten. Dit apparaat wordt vooral gebruikt voor het stofferen van meubels of het vasthechten van isolatiemateriaal in een woning. Bij de aankoop van dit apparaat moet je letten op de maat van de nietjes, grootte en gewicht van het apparaat, gebruiksgemak, functies, voeding en prijs.

 

 

Maat van de nietjes

 

Dit is een belangrijk punt bij de aankoop van een elektrisch nietpistool. Je kunt nietjes kopen met een verschillende grootte en een verschillende breedte, dus het is een aanbeveling om meteen een set te kopen die een nietmachine en nietjes bevat. Als je beide producten apart koopt dan is het beter om goed te letten op de maat van de nietjes die aangegeven staat op de verpakking of in de handleiding van de elektrische nietmachine zodat je zeker dezelfde maat kunt kopen.

Sommige modellen kunnen naast nietjes ook nagels schieten. Als dit het geval is dan moet je ook rekening houden met het formaat van de nagels. Hier geldt dezelfde redenering als met de nietjes, als je geen set koopt die zowel het apparaat als de nagels bevat dan is het belangrijk om goed te letten op de instructies van het apparaat zodat je zeker de juiste nagels koopt.

 

 

Grootte en gewicht van de nietmachine

 

Als professionele klusser wil je natuurlijk dat je het apparaat makkelijk kunt meenemen en dat je niet te vlug moe wordt wanneer je aan het klussen bent. Het is dus beter dat je de beste elektrische nietmachine koopt met een compact formaat en die licht is van gewicht. Dankzij het compact formaat kun je het toestel eenvoudig meenemen in een gereedschapskist maar soms krijg je bij de aankoop ook een handige opbergkoffer om het nietpistool in te bewaren. Het lichte gewicht zorgt ervoor dat je voor een lange tijd kunt werken zonder pijn te hebben aan je armen of je handen.

Dit kan echter wel een invloed hebben op de werking van het apparaat. Het kan zijn dat het minder krachtig is omdat er minder plaats is in het toestel voor een krachtige motor. Als je op zoek bent naar een krachtig apparaat dan is het mogelijk dat je een groter en zwaarder model zult moeten kopen. Een andere oplossing is om een pneumatisch nietpistool te kopen.

 

 

Gebruiksgemak en functies

 

Het gebruiksgemak kan afhangen van verschillende factoren. We hebben er in het vorige punt al enkele besproken namelijk het formaat en het gewicht van de nietmachine. Een andere factor die kan bijdragen aan het gebruiksgemak is de handgreep van het apparaat. Kies voor een model dat beschikt over een softgrip handgreep zodat het toestel comfortabel in de hand ligt en dat je minder last hebt van krampen en pijn aan je handen en vingers.

De meeste apparaten kun je eenvoudig gebruiken door gewoon de nietopening te plaatsen op het werkstuk en de knop in te drukken.

Op sommige toestellen kun je de kracht waarmee de nietjes of nagels geschoten worden instellen. Dit maakt het makkelijker om met verschillende materialen te werken en schade aan bepaalde werkstukken te vermijden.

Je moet natuurlijk ook denken aan de veiligheid, vooral als je kinderen hebt. Let erop als het nietpistool beschikt over een schakelaarvergrendeling zodat je kinderen elkaar geen pijn kunnen doen.

 

 

Voeding van het toestel

 

Wil je een apparaat kopen met een kabel of een toestel dat werkt op een accu? Beide soorten hebben elk hun voor- en nadelen en we zullen deze even vergelijken. Een apparaat met snoer heeft het voordeel dat je nooit zonder stroom zit en deze modellen zijn meestal ook iets krachtiger. Het nadeel is dat je beschikt over een beperkte bewegingsvrijheid en dat het snoer in de weg kan zitten tijdens het klussen. Je hebt ook altijd een stopcontact nodig om te kunnen werken.

Een apparaat dat werkt op een batterij kun je overal gebruiken want je hebt geen stopcontact nodig om het toestel van stroom te voorzien. Het nadeel is natuurlijk dat je opeens met een lege batterij kunt zitten en niet meer kunt verder werken. Je kunt eventueel een tweede batterij kopen om zo’n situatie te vermijden.

 

 

Prijs van een elektrische nietmachine

 

Een elektrische nietmachine is goedkoper dan een pneumatisch model maar de prijs kan ook grote verschillen tonen. Het hangt van verschillende factoren af zoals het vermogen en de functies. Het is beter om vooraf een budget op te stellen en proberen om je daaraan te houden, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar goedkope elektrische nietmachines.

Zo kun je doelgericht op zoek gaan naar het nietpistool met de beste prijs-kwaliteitverhouding die binnen je budget ligt. Online kun je geregeld interessante aanbiedingen vinden maar vergeet niet om de verzendkosten bij de prijs van het product op te tellen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES