Beste elektrische oliegevulde radiator

Laatste update: 25.04.24

 

Elektrische oliegevulde radiators test van 2024

 

Tijdens de winterperiode kan het soms ijskoud worden en dan is een verwarmingstoestel echt wel een must. Indien je niet meteen over een centrale verwarming beschikt, kun je misschien de aankoop van een elektrische oliegevulde radiator overwegen. In onze top 3 stellen wij jou graag even de 3 beste hedendaagse toestellen voor. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Elektrische Radiator Wifi Sun Yellow die gekenmerkt wordt door het gebruik van de Smartcontrol app. Daartegenover staat de Olimpia Splendid CaldoRad 11 die dan weer in het oog springt vanwege het maximale vermogen tot 2500 watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische oliegevulde radiator reviews – top 5

 

In de winter kan het goed koud worden en als je geen centrale verwarming hebt in alle ruimtes van je huis dan kun je een ander toestel gebruiken zoals een elektrische oliegevulde radiator. Met zo’n apparaat kun je makkelijk een kleine tot middelgrote ruimte opwarmen. De volgende vijf producten worden het best beoordeeld online, het is nu aan jou om er de beste elektrische oliegevulde radiator uit te kiezen.

 

1. Elektrische Radiator Wifi Sun Yellow (RAL) – Smartcontrol via app – Energiebesparende functies

 

Wil je graag een (nieuwe) elektrische radiator kopen en is budget daarbij van ondergeschikte belang, dan zou je alvast even dit exemplaar van Rointe kunnen bekijken. Dat deze design radiator niet meteen over de laagste prijs beschikt, is onderhand wel al duidelijk. Toch behoort hij tot de populairste toppertjes binnen deze reeks, beloond met uitstekende reviews en een mooie eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze elektrische oliegevulde radiator eens even onder de loep te nemen.

De elektrische radiator kent daarbij een totale afmeting van 132 x 132 x 58,5 cm en is bedoeld om aan de wand/ muur te installeren. Door zijn gunstige IP-waarde kan hij bovendien ook zonder problemen in de badkamer worden geplaatst, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Eenmaal correct aangesloten en vervolgens ingeschakeld, weet het apparaat een ruim vermogen tot 1600 watt te garanderen, verdeeld over verschillende standen. Naast de instelbare thermostaat geniet je tevens ook diverse veiligheidsopties en energiebesparende functies alsook de mogelijkheid om het geheel via de smartcontrol app te bedienen. Houd er wel rekening mee dat er bij aankoop geen afstandsbediening wordt aangeboden.

 

Voordelen:

Bediening: de bediening kan zonder problemen via de mobiele bijbehorende app gebeuren wat het allemaal net iets luxueuzer en aangenamer maakt.

Veiligheid: het kenmerkende indicatielampje wordt moeiteloos gecombineerd met een veiligheid bij het uitschakelen, een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging.

Handig in gebruik: de regelbare thermostaat wordt aangevuld met een aparte aan/ uit schakelaar en een geïntegreerde antivries modus.

Vermogen: bij correct gebruik weet deze radiator een ruim vermogen tot maximaal 1600 watt te genereren.

 

Nadelen:

Geen ventilator: houd er rekening mee dat het hier geen radiator ventilator betreft en het apparaat dus enkel in staat is om de ruimte te verwarmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Olimpia Splendid CaldoRad 11 – Oliegevulde Radiator – 3-standen – 2500W

 

Ben je toch op zoek naar een iets meer betaalbare oplossing dan kunnen wij jou aanraden om de Olimpia Splendid CaldoRad 11 oliegevulde radiator eens even grondig te bekijken. Het apparaat kent daarbij een relatief compacte afmeting van 50 x 23,5 x 62 cm en wordt aangevuld met een gewicht van 12,3 kg. Echter, dankzij de 4 handige zwenkwieltjes, kun je het apparaat makkelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatsen.

De Olimpia Splendid radiator is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V, waarna een ruim vermogen van maar liefst 2500 watt kan worden gegenereerd. Daarbij kun je schakelen tussen 3 warmtestanden met bijbehorende vermogens van 1200, 1300 en 2500 watt. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een omvalbeveiliging, een oververhittingsbeveiliging en een ingebouwde vorstbeveiliging.

Hoewel deze elektrische oliegevulde radiator heel wat pluspunten weet aan te bieden, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze elektrische verwarming met thermostaat kan eenvoudig verplaatst worden met dank aan de wieltjes en wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 50 x 23,5 x 62 cm en een gewicht van 12,3 kg.

Veiligheid: de ingebouwde omvalbeveiliging wordt moeiteloos gecombineerd met een oververhittingsbeveiliging en een vorstbeveiliging.

Vermogen: eenmaal het apparaat correct is aangesloten, kan een ruim vermogen tot maximaal 2500 watt worden gegenereerd, verdeeld over 3 warmtestanden.

 

Nadelen:

Geen ombouw: het betreft hier geen radiator ombouw.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Elektrische Radiator Wifi – Smartcontrol via app – Energiebesparende functies – Laag verbruik

 

Ben je specifiek op zoek naar een designvolle zuinige oliegevulde radiator en is het budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan kunnen we jou alvast deze prachtige elektrisch aangestuurde radiator van Rointe van harte aanbevelen. Hoewel de radiator gekenmerkt wordt door een uniek grafiet-zwart design, kun je hem nog in tal van andere – neutrale dan wel felle – kleurtjes bestellen. Kortom, er is vast en zeker voor elk wat wils te vinden!

De elektrische oliegevulde radiator kent een formaat van 132 x 132 x 58,5 cm en is bedoeld voor wandmontage. Eenmaal correct geïnstalleerd kan hij zonder problemen een ruim vermogen tot wel 1600 watt bereiken waarbij hij – met dank aan zijn vochtbestendige behuizing – eveneens in de badkamer kan worden gemonteerd. Het geheel wordt aangevuld met een omvalbeveiliging, een indicatielampje, een oververhittingsbeveiliging en een veiligheid bij het uitschakelen wat bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Maar dat is natuurlijk niet alles want verder kent deze oliegevulde radiator met antivries modus en regelbare thermostaat eveneens de optie tot smartcontrol via een bijbehorende app. Door tevens ook de energiebesparende functies in te schakelen, kun je het energieverbruik én bijgevolg de uiteindelijke energiekosten aanzienlijk gaan beperken. Niet verwonderlijk dus dat deze radiator met 5 sterren werd beloond!

 

Voordelen:

Installatie: de oliegevulde radiator kent een geïnstalleerde diepte van 120 mm en is eenvoudig op de muur te installeren. Zowel het sjabloon als de installatiekit worden meegeleverd.

Badkamer: de radiator kent een vochtbestendige behuizing en kan daardoor makkelijk in de badkamer worden gemonteerd.

Vermogen: je geniet een ruim maximaal vermogen van 1600 watt aangevuld met een regelbare thermostaat.

Smartcontrol: het is eveneens mogelijk om het apparaat via een bijbehorende applicatie te bedienen zolang er sprake is van een stabiele en krachtige wifi verbinding.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze oliegevulde radiator aan te kopen dan zul je echter wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. De’Longhi Dragon4 TRD4 0820 – Oliegevulde Radiator – Kachel – 3 Vermogensstanden

 

Je kunt natuurlijk nog altijd kiezen voor deze unieke oliegevulde radiator van het bekende en uiterst populaire merk De’Longhi. Net zoals de voorgaande exemplaren is ook deze Dragon 4 TRD4 0820 radiator eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarna – afhankelijk van de gebruikte warmtestand – een vermogen van 900, 1100 of 2000 Watt kan worden geleverd. Dit maakt hem dan ook geschikt voor ruimtes van wel 22 m².

Verder wordt de oliegevulde radiator gekenmerkt door de aanwezigheid van een regelbare thermostaat, een aan/uitschakelaar, 4 stevige zwenkwieltjes, een antivriesmodus, een indicatielampje en een beveiliging tegen eventuele oververhitting. Houd er wel rekening mee dat je deze oliegevulde radiator maar beter niet in de badkamer gebruikt.

Toch reageren heel wat klanten uitermate positief op de aangeboden kwaliteit en de correcte prijsbepaling wat alsnog een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,6 op 5 sterren betekent.

 

Voordelen:

Formaat: de oliegevulde radiator wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 44 x 65 cm en kan – met behulp van de 4 wieltjes – makkelijk van de ene naar de andere ruimte worden verplaatst.

Veiligheid: hij maakt gebruik van een indicatielampje en is voorzien van een betrouwbare oververhittingsbeveiliging.

Warmtestanden: je kunt probleemloos schakelen tussen de 3 beschikbare warmtestanden die elk op hun beurt overeenkomen met een vermogen van 900, 1100 of 2000 Watt.

 

Nadelen:

Geen badkamer: vanwege de ongunstige IP-waarde en het feit dat de oliegevulde radiator bijgevolg niet vochtbestendig is, kan hij niet gebruikt worden in de badkamer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Aigostar Pangpang 33IEJ? Olieradiator 2300W – Oliegevulde Radiator Elektrisch

 

Ben je op zoek naar een elektrische woonkamer radiator ter ondersteuning of vervanging van de centrale verwarming? Dan is deze oliegevulde elektrische radiator – jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Aigostar – alvast de moeite waard om even van naderbij te bekijken. Afgaande op het positieve advies vermeld in de talrijke online reviews en de bijbehorende gemiddelde eindscore van 5 sterren, kunnen we alvast stellen dat je met dit apparaat voor een top elektrische radiator lijkt te kiezen.

De Aigostar Pangpang 33IEJ is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten – weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220-230V – en kan vervolgens een ruim maximaal vermogen van 2300 watt leveren. Je geniet daarbij een regelbare thermostaat waarmee je tussen verschillende warmtestanden kunt schakelen, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder zorgen het geïntegreerde handvat en de 4 zwenkwieltjes ervoor dat de radiator eenvoudig van de ene naar de andere ruimte kan worden verplaatst. Het plaatje is daarbij helemaal compleet dankzij de aparte snoer opbergmogelijkheid, het indicatielampje, de relatief stille werking, de geïntegreerde omvalbeveiliging en de oververhittingsbeveiliging. Houd er wel rekening mee dat je met de Aigostar niet meteen voor een elektrische badkamer radiator noch elektrische design radiator kiest.

 

Voordelen:

Comfort: de geïntegreerde zwenkwieltjes en het handvat maken het mogelijk om de radiator van punt A naar punt B te verplaatsen.

Vermogen: eenmaal de oliegevulde radiator op het stroomnet is aangesloten, kan een ruim vermogen tot 2300 watt worden gegarandeerd.

Veiligheid: het indicatielampje wordt aangevuld met een oververhittingsbeveiliging en en omvalbeveiliging.

 

Nadelen:

Niet vochtbestendig: doordat de behuizing niet vochtbestendig is, kun je deze elektrische radiator niet in de badkamer installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische oliegevulde radiatoren koopgids

 

Een elektrische oliegevulde radiator aanbieding gebruikt olie in de buizen van het toestel die op elektrische wijze wordt opgewarmd om daarna deze warmte af te geven zodat je een ruimte kunt verwarmen. Deze apparaten zijn een goede aanbeveling als je een bepaalde ruimte in je huis extra wilt verwarmen omdat de centrale verwarming niet genoeg is, als een soort van bijverwarming dus. We zullen bepaalde kenmerken bespreken zoals het formaat, het vermogen, de veiligheid en de functies van het apparaat. Deze zijn belangrijk tijdens de aankoop als je de beste elektrische oliegevulde radiatoren wilt kopen.

Formaat van de radiator

Dit is het eerste knelpunt tijdens de aankoop: hoe groot mag de radiator zijn? De meeste toestellen zijn klein van formaat maar je zult toch nog grote verschillen merken wanneer je aanbiedingen aan het vergelijken bent. Meestal beschik je over genoeg plaats in de ruimte waar je de radiator wilt gebruiken.

Een klein model is meestal ook makkelijker om te verplaatsen. De kleinste radiatoren zijn voorzien van een handgreep om ze eenvoudig naar een andere ruimte te dragen. De meeste oliegevulde radiatoren zijn echter iets groter en zwaarder omdat de buizen van metaal zijn gemaakt om de olie goed te bewaren.

Om deze apparaten te kunnen verplaatsen zijn de meeste uitgerust met wielen aan de onderkant. Je kunt het toestel dus simpelweg naar een andere ruimte rijden.  Hoe groter de ruimte die je wilt verwarmen, hoe groter de radiator die je nodig hebt. Let ook op het vermogen.

 

Vermogen van het toestel

De redenering over het vermogen is logisch: hoe hoger het vermogen, hoe meer warmte het apparaat kan afgeven. Meestal kan een apparaat met een hoger vermogen een ruimte ook veel vlugger opwarmen. Toch zijn er bepaalde factoren die dit kunnen beïnvloeden zoals de buitentemperatuur. Hoe kouder het is buiten, hoe langer het zal duren eer de ruimte op de gewenste temperatuur is.

Zorg ervoor dat je een toestel koopt met een regelbare thermostaat zodat je zelf de gewenste temperatuur kunt kiezen. Wanneer deze temperatuur bereikt wordt zal het apparaat automatisch uitschakelen om energie te besparen. Wanneer het te koud wordt in de ruimte, schakelt het toestel opnieuw automatisch in.

Het vermogen van een oliegevulde radiator wordt uitgedrukt in Watt en staat meestal afgebeeld op de verpakking van het product. Je kunt dus makkelijk het wattage van verschillende producten vergelijken en er het model met de hoogste waarde uit kiezen.

 

Hoe veilig is het apparaat

We hebben net de mogelijkheid besproken dat het toestel automatisch uitschakelt wanneer de ruimte de gewenste temperatuur bereikt. Dit is niet enkel voordelig voor het energieverbruik maar zorgt ook nog voor meer veiligheid.

Een andere functie is de automatische uitschakeling wanneer de radiator omvalt. Zo voorkom je ongelukken of zelfs brand. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de radiator beveiligd is tegen lekken zodat je geen olievlekken op de vloer of je tapijt krijgt.

Een andere belangrijke functie is de beveiliging tegen oververhitting. Zo wordt schade aan het toestel vermeden want wanneer het apparaat te heet wordt dan schakelt het automatisch uit.

Houd er ook rekening mee dat zo’n radiator goed warm kan worden. Als je thuis kinderen hebt is het aanbevolen om ze op de gevaren te wijzen of het toestel te gebruiken in ruimtes waar de kinderen niet mogen spelen.

Een timer kan ook een bepaalde veiligheid bieden. Je kunt de timer instellen zodat het apparaat na een bepaalde tijd uitschakelt. Dit is vooral handig wanneer je gaat slapen want je kunt de kamer nog even op temperatuur houden terwijl je rustig in slaap valt.

Andere functies

Sommige apparaten beschikken over een stand om ruimtes vorstvrij te houden. Dit wil zeggen dat het toestel automatisch begint te werken wanneer de temperatuur van een ruimte slechts enkele graden boven 0 is. De radiator verwarmt de ruimte tot enkele graden hoger en schakelt terug uit. Zo voorkom je dat de leidingen van een ruimte of in de muur bevriezen.

Je kunt ook een afstandsbediening ontvangen bij een radiator om het vanuit de zetel te kunnen bedienen. Meestal kun je hiermee de gewenste temperatuur instellen of het apparaat in- of uitschakelen.

Als je op zoek bent naar goedkope elektrische oliegevulde radiatoren dan zul je genoegen moeten nemen met een toestel dat over weinig functies beschikt. Online kun je eenvoudig prijzen vergelijken om zo het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Bovendien kun je de radiator ook meteen online bestellen en aan huis laten leveren, zo hoef je zelf niet teveel te bewegen!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES