5 beste Elektrische Radiators Test van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Beste elektrische radiators – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig is het aanbod aan elektrische radiators bijzonder uitgebreid wat de keuze er alleen maar moeilijker op maakt. Wil je graag een designvol apparaat om aan de wand te installeren of ben je toch eerder op zoek naar een vrijstaand exemplaar? In het laatste geval kun je dan maar beter kiezen voor het De’Longhi TRRS0920 topproduct dat voorzien is van handige zwenkwieltjes. Op die manier wordt het meteen een pak eenvoudiger om de radiator van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Of misschien heb je meer aan de Purline Elektrische Verwarmingsradiator met Mica Paneel en Wielen die ondanks zijn vermogen van 2000 watt een van de energiezuinige radiatoren is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste elektrische radiators (Reviews) van 2024

 

Wil je graag een elektrische radiator die je in de badkamer kunt plaatsen of vind je het belangrijker dat hij is uitgerust met een thermostaat? Tegenwoordig bestaan er zelfs elektrische radiators die over een wifi functie beschikken, alhoewel je deze dan niet meer tot de goedkope apparaten kunnen gerekend worden. De 5 topproducten hieronder werden geselecteerd vanwege hun kwaliteit, design en gebruiksvriendelijkheid. We hebben hierbij ook rekening gehouden met het advies dat klanten in de online reviews hebben vermeld. Bekijk het even alvorens je er de beste elektrische radiator uitkiest.

 

1. De’Longhi TRRS0920 Oliegevulde Radiator Inclusief Zwenkwieltjes

 

Ben je op zoek naar een krachtige elektrische radiator waarmee je een geïsoleerde ruimte perfect kunt verwarmen? Dan heeft De’Longhi met deze oliegevulde radiator vast en zeker de oplossing voor jouw probleem. Het apparaat wordt gekenmerkt door een behoorlijk ruim vermogen van maximaal 2500 Watt en wordt aangevuld met een regelbare thermostaat.

Daar hij behoorlijk zwaar weegt, zijn de zwenkwieltjes alvast een pluspunt om hem van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Verder blijkt hij voorzien van een aan- en uitschakelaar, een antivries modus en diverse warmtestanden. Bovendien betreft het ook een veilig apparaat dat is uitgerust met een indicatielampje en een veiligheid bij eventuele oververhitting. Echter zul je wel rekening moeten houden met een formaat van 592 x 277 x 651 cm en een iets hoger prijskaartje.

Ondanks het feit dat het hier geen aanbieding betreft, blijken de meeste kopers echter wel helemaal overtuigd. Zo wordt hij beloond met een unieke score van maar liefst 4,7 sterren waardoor we hem vast en zeker tot de populairste elektrische radiators kunnen rekenen. Besef wel dat hij niet bedoeld is om in de badkamer te plaatsen.

 

Voordelen:

Vermogen: deze elektrische radiator is voorzien van een behoorlijk hoog vermogen dat zonder problemen een piek van 2500 Watt kan behalen.

Gebruiksvriendelijk: de elektrische radiator is bijzonder makkelijk te bedienen en bovendien ook uitgerust met een regelbare thermostaat. Verder geniet je verschillende warmtestanden, een aan- en uitschakelaar en zelfs een antivries modus.

Veiligheid: je hoeft je alvast geen zorgen te maken aangezien het hier een veilig apparaat betreft dat bescherming biedt tegen eventuele oververhitting.

Zwenkwieltjes: dankzij de zwenkwieltjes is het mogelijk om de elektrische radiator makkelijk en zonder problemen te verplaatsen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je van plan om deze radiator aan te kopen dan zul je misschien wel net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Elektrische verwarmingsradiator met mica paneel en wielen 2000W PURLINE – zwart

 

Purline biedt heel wat Mica-radiatoren waaruit deze op de tweede plaats eindigde in onze test. Hij biedt een vermogen van 2000 watt—goed voor ruimten tot 15m². Er is een ventilator die de vrijgekomen warmte gelijkmatig door de ruimte verdeelt. En dat zonder enig geluid, zodat je naast de behaaglijke ruimte kunt genieten van een geruisloze omgeving.

Het apparaat is uitgerust met de nodige beveiliging tegen oververhitting en is daarnaast voorzien van een thermostaat voor nauwkeurige temperatuurregeling. En dan heb je nog de wielen en het licht gewicht waardoor je de radiator gemakkelijk kunt verplaatsen voor jouw temperatuursbehoeften.

Uiteindelijk is er nog het design. De elektrische radiator wordt gekenmerkt voor een rechthoekig ontwerp in zwart met mooie curves die in wit zijn afgewerkt. Dit geeft hem een klassieke en toch luxe look waardoor hij niet opvalt maar toch een elegante aanvulling biedt.

 

Voordelen:

Verwarming: de elektrische radiator is ondanks zijn compacte formaat in staat een ruimte verrassend snel en goed te verwamen.

Energiezuinig: door het unieke ontwerp verbruikt de radiator veel minder energie dan vergelijkbare producten.

Beveiliging: het apparaat komt met de nodige beveiliging tegen overhitte.

Mobiel: de wielen en het licht gewicht maken het gemakkelijk om de radiator comfortabel te verplaatsen.

 

Nadelen:

Geur: volgens een klant is er een geur die vrijkomt wanneer je de radiator aanzet, maar hij gaat ook heel gauw weg.

 

 

 

 

3. Elektrische Radiator Wifi Flame Red (RAL) – Smartcontrol via app – Energiebesparende functies

 

Of je met deze elektrische radiator van Rointe ook meteen voor een aanbieding of het apparaat met de laagste prijs kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het unieke design waardoor deze elektrische design radiator zomaar tot de populairste en beste merken kan gerekend worden. Kortom, de moeite waard om dit apparaat eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt deze elektrische badkamer radiator – vervaardigd uit hoogwaardig aluminium – gekenmerkt door een totale afmeting van 132 x 132 x 58,5 cm en een bijbehorend uniek rood design. Vind je echter de rode kleur toch iets te opvallend, dan kun je nog uit 16 andere designs kiezen waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

Deze oliegevulde kachel kan – zodra correct aangesloten en ingeschakeld – een ruim vermogen tot maximaal 1600 watt leveren verdeeld over meerdere warmtestanden. Dankzij zijn gunstige IP-waarde kan hij overigens perfect in de badkamer worden geïnstalleerd wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Het geheel wordt verder aangevuld met een ingebouwde aan/ uit schakelaar, diverse energiebesparende functies, een antivries modus, een indicatielampje, een omvalbeveiliging, een oververhittingsbeveiliging en de mogelijkheid tot smartcontrol via de bijbehorende app.

 

Voordelen:

Antivries: in tegenstelling tot diverse andere elektrische radiatoren die in de woonkamer/ slaapkamer worden geïnstalleerd, is dit exemplaar wel degelijk uitgerust met een antivries modus.

Vermogen: deze oliegevulde kachel kan zonder problemen een ruim vermogen tot 1600 watt genereren verdeeld over meerdere temperatuurstanden.

Veilig: deze elektrische radiator met thermostaat is niet alleen uitgerust met een veiligheid bij het uitschakelen maar is tevens ook voorzien van een omvalbeveiliging, een oververhittingsbeveiliging en een indicatielampje.

Badkamer: ben je op zoek naar een elektrische radiator om in de badkamer te installeren dan kan dit exemplaar van Rointe alvast een stap in de goede richting zijn.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Adax Neo NP 20 KDT Paneelverwarming Wandbevestiging 37 cm hoog

 

In tegenstelling tot de andere apparaten uit dit lijstje, zul je voor deze elektrische radiator van Adax wel net iets meer budget hoeven te voorzien. De hoge prijs zou hem minder toegankelijk kunnen maken voor het grote publiek alhoewel de huidige klanten bijzonder tevreden zijn met hun aankoop. Bovendien krijg je voor dit prijskaartje best wel waar voor je geld. Zo worden kwaliteit, duurzaamheid en design moeiteloos met elkaar gecombineerd.

Deze unieke elektrische radiator, die bedoeld is om aan de wand te monteren middels een muurbeugel, wordt gekenmerkt door een vrij hoog vermogen van maar liefst 2000 Watt. Hierbij heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van wel 20 warmtestanden waartussen je probleemloos kunt schakelen. De hoge IP waarde voor vocht zorgt er echter wel voor dat je dit apparaat beter niet in de badkamer plaatst.

Verder is hij voorzien van een aan- en uitschakelaar, een veiligheid tegen oververhitting, een temperatuurbeveiliging, een omvalbeveiliging, een indicatielampje en een kindervergrendeling. Een degelijk en kwalitatief apparaat dat zeker de moeite waard is om in overweging te nemen.

 

Voordelen:

Veiligheid: de elektrische radiator is voorzien van alle comfort en veiligheid. Zo beschik je over een kindervergrendeling, een aan- en uitschakelaar, een omvalbeveiliging, een temperatuurbeveiliging en een veiligheid tegen oververhitting.

Muurbeugel: met behulp van de meegeleverde muurbeugel, is het mogelijk om deze elektrische radiator zonder problemen aan de wand te bevestigen.

Vermogen: hij kan zonder problemen een maximaal vermogen bereiken van wel 2000 Watt en hierbij kun je moeiteloos tussen de 20 beschikbare warmtestanden schakelen.

 

Nadelen:

Geen badkamer: indien je bewust op zoek bent naar een elektrische radiator die je in de badkamer kunt plaatsen, dan is dit apparaat jammer genoeg geen goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cityline Elektrische Radiator – Smart – Convector – 1000/2000W – WiFi

 

Op zoek naar de beste elektrische verwarming voor badkamer? Dan is de Cityline waarschijnlijk het product voor jou. Maar er is nog veel meer aan dit apparaat. Ten eerste is het apparaat in staat een vermogen van 2000 watt te leveren over 2 warmtestanden. Hierdoor kun je een ruimte ongelooflijk snel verwarmen.

Ten tweede heb je het elegante design die het apparaat een functionele aanwinst maken voor iedere ruimte. Zo heb je het slank ontwerp, de glazen voorzijde en het geïntegreerde led display waarmee je de temperatuur of timer kunt instellen.

De luxe item is trouwens op afstand te bedienen. Met de handige app heb je via wifi de mogelijkheid om niet alleen de standaardinstellingen aan te passen, maar ook een weekprogramma in elkaar te zetten. Tegelijkertijd voldoet de convector aan de Lot20 ERP—hij is erg zuinig.

 

Voordelen:

Installatie en gebruik: het monteren van de pootjes is supermakkelijk en het apparaat zelf is eenvoudig in gebruik.

Geluidloos: uit de reviews concluderen we dat het apparaat enorm stil is.

Vermogen: de radiator geeft al snel een heerlijke warmte af, ook bij de gemiddele warmtestand van 1000 watt.

Besparing: klanten uitten hun tevredenheid over de besparing en laten weten dat het verwarmen met dit apparaat veel goedkoper is—handig met de hoge gasprijzen.

 

Nadelen:

Wifi: jammer genoeg werkt de wifi alleen op het 2.4 gHz netwerk.

 

 

 

 

Elektrische radiators Koopgids

 

Wanneer het in de wintermaanden behoorlijk koud wordt, dan kan het gebruik van een degelijke elektrische radiator alvast een goede aanbeveling zijn. Toch willen wij jou aanraden om eerst en vooral deze koopgids even grondig door te nemen alvorens je de verschillende apparaten met elkaar gaat vergelijken. Zo zul je merken dat het belangrijk is om rekening te houden met het vermogen, de ruimte, de installatie en het formaat maar ook met de mogelijkheden en het uiteindelijke budget. Ga daarnaast eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

Het nut van een elektrische radiator en de werking

Er mag alvast niet getwijfeld worden aan het nut van een elektrische radiator. Een dergelijk toestel is namelijk een goede oplossing indien het in de winter toch net iets te koud wordt in bepaalde kamers. Door gebruik van een elektrische radiator kun je de koude en kilte meteen uit de ruimte halen en een heerlijk warm gevoel creëren. Bovendien betreft het hier vaak compacte toestellen die je zonder problemen van de ene naar de andere ruimte kunt gaan verplaatsen. Alhoewel je tegenwoordig ook kunt kiezen voor een radiator die je aan de wand hoeft te monteren.

Kortom een handig apparaat met een eenvoudige bediening. Dit maakt dat het principe van de elektrische radiator dan ook eenvoudig te verklaren is. Zo maakt een elektrische radiator gebruik van de, hoe kan het ook anders, elektrische stroom. Vervolgens zal de stroom, door middel van een geïntegreerd verwarmingselement, worden getransformeerd naar warmte. En klaar is Kees! Afhankelijk van het vermogen van het desbetreffende verwarmingselement, is de radiator geschikt voor een grote of kleine ruimte.

 

Een elektrische radiator als bij- of hoofdverwarming

De vraag die de meest gebruikers zich vast en zeker zullen stellen, heeft te maken met het gebruik van een radiator als bij- of hoofdverwarming. In theorie kan een elektrische radiator zowel als bijverwarming alsook als hoofdverwarming worden gebruikt. Echter is het belangrijk om ook een heel klein beetje logisch na te denken en rekening te houden met de verbruikskosten.

Een elektrische radiator is een, vaak compact en lichtgewicht apparaat, dat makkelijk opwarmt en vervolgens z’n warmte afgeeft. Echter zijn de verbruikskosten wel behoorlijk hoog. Indien je dus een kleine ruimte zoals een slaapkamer, keuken of badkamer wilt verwarmen dan is een elektrisch radiator een goede oplossing. In de meeste gevallen zul je namelijk geen 24 uur in dergelijke ruimtes vertoeven waardoor je de radiator kunt inschakelen op het moment dat je er effectief bent.

Indien je de elektrische radiator bijvoorbeeld in een ruimte gaat plaatsen waar je wel enige uurtjes gaat vertoeven, dan zul je misschien wel willen dat het apparaat de hele tijd ingeschakeld blijft. Echter zal dat een hele hap uit het budget zijn. Daarom raden wij aan om een elektrische radiator enkel als bijverwarming te gebruiken en niet als hoofdverwarming. Een centraal verwarmingssysteem is en blijft de beste oplossing als hoofdverwarming.

 

Het vermogen in functie van de ruimte

Het vermogen van het verwarmingselement zal de kracht van de elektrische radiator bepalen. Dergelijk vermogen wordt steevast uitgedrukt in watt en kan variëren naargelang het type toestel dat je besluit aan te kopen. Een elektrische radiator met een ruim vermogen, zal bijgevolg krachtiger zijn, sneller gebruiksklaar en in staat om een middelgrote tot grote ruimte probleemloos te verwarmen. Wat niet het geval is met een lager vermogen. Stel dat je bijvoorbeeld de woonkamer wilt verwarmen, dan blijkt een elektrische radiator met een vermogen van 2500 Watt een betere optie te zijn dan eentje met 600 Watt vermogen.

Kortom, hoe groter de oppervlakte van de ruimte die je wilt verwarmen, hoe hoger het vermogen moet zijn. Zorg er bovendien ook voor dat de elektrische radiator over meerdere warmtestanden beschikt. Op die manier is het mogelijk om de intensiteit van de afgegeven warmte, in meer of mindere mate, te bepalen.

Het formaat in verhouding tot de plaats en installatie

Het mag ondertussen wel al duidelijk zijn dat er heel wat verschillende formaten en toestellen bestaan. Het formaat van de elektrische radiator hangt nauw samen met het type, de plaats en de installatie. Zo kun je kiezen voor een vrijstaande elektrische radiator, vaak voorzien van zwenkwieltjes, die je makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Dergelijk apparaat neemt uiteraard wel iets meer ruimte in beslag dan een radiator die je aan de wand of muur kunt monteren.

Daarnaast spreekt het voor zich dat je ook rekening moet houden met de beschikbare ruimte. Waar wil je de elektrische radiator plaatsen en welke ruimte heb je hiervoor ter beschikking. Bedenk ook of het mogelijk is om de radiator aan de wand te monteren of toch maar niet.

 

Opties, kenmerken en budget

Tot slot zul je merken dat bepaalde elektrische radiators voorzien zijn van net iets meer mogelijkheden. Zo is het altijd een meerwaarde indien je over meerdere warmtestanden kunt beschikken waartussen je probleemloos kunt schakelen. Bedenk of de radiator voorzien is van een aan- en uitschakelaar, een timerfunctie, een omvalbeveiliging en een beveiliging tegen oververhitting of niet. Al deze functies kunnen alvast een meerwaarde zijn alhoewel ze ook een invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

Zo zul je gemiddeld rekening moeten houden met een prijs die kan oplopen tot 270 euro. Uiteraard zijn er altijd elektrische radiators te vinden die veel goedkoper of juist duurder in de aankoop zijn. Zo kan het prijskaartje bepaald worden door de grootte van de radiator, het vermogen, het type, de kenmerken en de accessoires. Zo zal een elektrische radiator inclusief afstandsbediening duurder zijn dan eentje zonder afstandsbediening.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een elektrische (design) radiator?

We stellen vast dat steeds meer gebruikers de weg naar de elektrische verwarming gevonden hebben, maar hoe werkt dit nu precies. Een elektrische verwarming of radiator kun je beschouwen als een systeem op zichzelf, wat dus betekent dat elke radiator over een persoonlijke elektrische weerstand beschikt. Het is die weerstand die ervoor moet zorgen dat de interne vloeistof wordt opgewarmd.

Zodra de interne vloeistof volledig is opgewarmd, zul je merken dat de radiator opwarmt en de warmte vervolgens aan de omgeving of ruimte zal afgeven. Indien er dus geen aansluiting voor een centrale verwarming aanwezig is in een bepaalde ruimte, dan kan het gebruik van een elektrische radiator best een aangename oplossing zijn.

Q2: Waarom zou je een elektrische radiator in de badkamer plaatsen?

Zoals reeds min of meer vermeld in het antwoord bij vraag 1, kan het gebruik van een elektrische radiator aangewezen zijn op plaatsen waar er geen aansluiting voor centrale verwarming aanwezig is. Dat kan op zolder zijn of misschien ook wel in de badkamer? In elk geval kan het gebruik van een elektrische radiator in de badkamer er dan ook voor zorgen dat de badkamer gezellig warm wordt.

Vaak is de badkamer ook een compacte ruimte in het huis waar je niet het grootste deel van je tijd gaat doorbrengen. Met andere woorden, het gebruik van een centrale verwarming in de badkamer is dan ook vaak overbodig of nutteloos te noemen. Het is dan beter om gebruik te maken van een elektrische radiator die ervoor zorgt dat de badkamer opwarmt op momenten dat er iemand in de kamer aanwezig is. De rest van de tijd dat de badkamer door niemand wordt gebruikt, hoeft deze ook niet te worden opgewarmd.

 

Q3: Wat verbruikt een elektrische radiator?

Het zal je natuurlijk niet verwonderen, maar het is niet eenvoudig om je hier een rechtlijnig antwoord op te geven. Het verbruik van een elektrische radiator is namelijk onlosmakelijk verbonden met het maximale vermogen en natuurlijk ook het tarief dat door je energiemaatschappij wordt gehanteerd.

Ook het gebruik zal een doorslaggevende invloed hebben op het verbruik van de elektrische radiator. Zo is het niet hetzelfde indien je de radiator enkele uurtjes per week gebruikt of wanneer je deze bijna dagelijks gaat inschakelen. Houd met deze verschillende factoren dan ook zoveel mogelijk rekening bij het bepalen van het maximale verbruik.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES