7 beste Elektrische Verwarmingen Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Beste elektrische verwarmingen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de abnormale gasprijzen is het overwegen van elektrische verwarming een goed idee. En aangezien er een assortiment is, willen we je in die keuze bijstaan. Zo zou je kunnen kiezen voor de Mill MB600DN Glazen Paneelverwarming die in onze test van elektrische verwarming alle anderen wist te overtreffen. Het is een energiezuinig toestel die zelfs in de badkamer geplaatst kan worden. Daartegenover staat de bekende Aigostar Pangpang 33IEJ  die dan weer in het oog springt vanwege zijn handzame uitvoering en geïntegreerd maximaal vermogen van 2300 watt verdeeld over meerdere warmtestanden. IIn de onderstaande tabel hebben we – zodoende het plaatje iets of wat te vervolledigen – een derde toppertje binnen dit segment opgenomen; eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen. Neem zeker even een kijkje en wie weet zit er wel iets in deze paneelverwarming review die helemaal aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste elektrische verwarmingen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een elektrische verwarming houd er dan rekening mee of het apparaat vochtbestendig is en in de badkamer kan worden geplaatst. Geef je de voorkeur aan een vrijstaand of inbouw exemplaar en kies je voor een paneel of een plaat? Wij willen jou helpen in de zoektocht naar de beste elektrische verwarming. Bekijk hieronder 5 hedendaagse topproducten en houd hierbij rekening met de online reviews en het advies van klanten. Veel succes!

 

 

1. Mill MB600DN – glazen paneelverwarming – 600 Watt – tot max 11m²

 

Deze elektrische verwarming kwam uit onze paneelverwarming test als de beste uit de bus. Ten eerste weet hij een vermogen van 600 watt te genereren wat hem goed maakt voor ruimtes tot 11 m². Hij is eenvoudig te monteren en kan door zijn spatbestendigheid zelfs in de badkamer geplaatst worden.

Ten tweede heb je het compacte, chique design. De paneelverwarming heeft een glazen voorkant en de randen zijn afgerond. Maar laat je niet misleiden door het high-tech ontwerp—hij is supereenvoudig te bedienen. 

De ingebouwde digitale thermostaat ondersteunt zowel een dag- als een nachtprogramma. Je stelt de temperatuur in en hij onthoudt deze instellingen. Het zijn deze temperaturen die hij de hele week hanteert. Zo kun je overdag een lage temperatuur hebben die ‘s nachts automatisch omhoog gaat om een behaaglijke warmte te creëren.

 

Voordelen:

Energiezuinig: door zijn niet al te hoog vermogen en de handige functies is deze paneelverwarming veel energiezuiniger dan vergelijkbare modellen.

Design: het luxe design en het glazen paneel geven de verwarming een chique look.

Badkamer: het apparaat is vochtbestendig en kan daarom ook in de badkamer gebruikt worden.

Installatie: het paneel is eenvoudig te monteren en aan te sluiten.

 

Nadelen:

Korte snoer: uit de reviews blijkt dat de snoer best kort is en is er groot kans dat je verlengmogelijkheden moet overwegen.

 

 

 

 

2. Aigostar Pangpang 33IEJ – Olieradiator 2300W – Oliegevulde Radiator Elektrisch – Kachel

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve, relatief zuinige elektrische verwarming? Dan raden wij jou aan om dit toppertje van het bekende merk Aigostar eens even onder de loep te nemen. Afgaande op de vele online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren, lijk je met de Aigostar Pangpang 33IEJ wel degelijk voor een top elektrische verwarming te kiezen. Maar wat maakt deze elektrische (woonkamer) verwarming dan zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit.

Zo zul je zien dat je met de Aigostar Pangpang 33IEJ voor een relatief compacte elektrische verwarming met 11 ribben kiest. Maar vergis je niet, want ondanks zijn vrij compacte uitvoering weet hij een ruim vermogen tot 2300 watt te genereren, verdeeld over 3 instelbare standen. Daarvoor dien je het toestel – met behulp van het 1,8 meter lange snoer – op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220-230V.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerd handvat, een omvalbeveiliging, een oververhittingsbeveiliging, een snoer opbergmogelijkheid, een ingebouwd indicatielampje én maar liefst 4 handige zwenkwieltjes waarmee je de verwarming van punt A naar punt B kunt verplaatsen. Ben je echter op zoek naar een elektrische badkamer verwarming, dan ben je eraan voor de moeite.

 

Voordelen:

Veiligheid: het indicatielampje en de regelbare thermostaat worden aangevuld met een omvalbeveiliging en geïntegreerde oververhittingsbeveiliging.

Verplaatsbaar: de radiator is voorzien van 4 handige zwenkwieltjes waarmee hij eenvoudig van de ene naar de andere ruimte kan worden verplaatst.

Vermogen: door de radiator op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim vermogen tot 2300 watt worden bereikt, verdeeld over 3 instelbare standen.

 

Nadelen:

Geen badkamer: ben je op zoek naar een elektrische verwarming om in de badkamer te installeren, dan is dit toestel niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Adax Neo NP 20 KDT Paneelverwarming 2000 Watt 37 cm hoog

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan lijkt deze elektrische verwarming misschien wel iets voor jou. Het verwarmingspaneel wordt jou aangeboden door het bekende merk Adax en biedt een totaal vermogen aan van maar liefst 2000 Watt. Je hebt hierbij de mogelijkheid om probleemloos te schakelen tussen de 20 beschikbare warmtestanden. Dit maakt de elektrische verwarming geschikt voor ruimtes van ongeveer 20 m2 groot.

Dankzij een hoge beschermingsgraad tegen vocht, met een IP waarde van ruim 24, kun je deze paneelverwarming ook zonder problemen in de badkamer plaatsen. Het apparaat is niet alleen voorzien van een aan- en uitschakelaar maar tevens ook uitgerust met een omvalbeveiliging, een indicatielampje, een controlelampje, een beveiliging bij het uitschakelen en eentje bij het regelen van de temperatuur. Dit maakt het apparaat met een pak veiliger in de buurt van kindjes.

Je betaalt dan misschien wel een tikkeltje meer, maar je mag wel zeker zijn van een topproduct. De meeste klanten zijn het daarmee eens en beoordelen het product met een maximumscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze elektrische verwarming even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Vermogen: met een ruim vermogen van wel 2000 Watt kun je probleemloos een oppervlakte van 20 m2 verwarmen.

Warmtestanden: je kunt zelf het vermogen en de hoeveelheid warmte bepalen door te schakelen tussen de 20 verschillende warmtestanden.

Vochtbestendig: de gunstige IP waarde voor vocht maakt het mogelijk om, indien gewenst, het apparaat ook in de badkamer te installeren.

Veiligheid: je geniet niet alleen een beveiliging op het moment van uitschakelen en het aanpassen van de temperatuur maar er is verder ook een omvalbeveiliging voorzien.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal natuurlijk niet verwonderen dat het prijskaartje hier toch wel net iets hoger ligt dan gemiddeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Eldom convector elektrische verwarming 1500Watt 434x816mm Extra Life

 

In tegenstelling tot het vorige apparaat, lijkt het hier wel om een elektrische verwarming aanbieding te gaan. Het product wordt jou aangeboden door het bekende merk Eldom en wordt gekenmerkt door een totaal vermogen van 1500 Watt. Je kunt hierbij probleemloos schakelen tussen de diverse warmtestanden die je worden aangeboden. Dit alles maakt het apparaat geschikt om ruimtes tot 27 m2 probleemloos te verwarmen.

De behuizing van deze elektrische verwarming bestaat voornamelijk uit aluminium en wordt gekenmerkt door een IP24 waarde. Doordat het apparaat bestand is tegen vocht, kun je het probleemloos in de badkamer plaatsen indien gewenst. Verder geniet je een lang snoer inclusief snoeropbergruimte, een aan- en uitschakelaar en blijkt het toestel makkelijk te verplaatsen.

Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken over de veiligheid. Zo is er een omvalbeveiliging aanwezig net zoals men gedacht heeft aan een veiligheid bij het uitschakelen, bij oververhitting en het regelen van de temperatuur. Klanten reageren positief en zijn tevreden met hun aankoop alhoewel één iemand de prijs toch wel liever wat lager had gezien.

 

Voordelen:

Vermogen: met een vermogen van 1500 Watt zijn ruimtes van maximaal 27 m2 alvast geen enkel probleem voor deze elektrische verwarming.

Kostenplaatje: dit apparaat van Eldom, misschien ook wel het beste merk, wordt jou aangeboden tegen een zacht prijsje.

Vochtbestendig: ook hier geniet je een gunstige IP waarde en bijgevolg een elektrische verwarming die bestand is tegen vocht. De badkamer vormt hierdoor geen enkel risico meer.

Veiligheid: het is een veilige elektrische verwarming die voorzien is van een betrouwbare omvalbeveiliging en een veiligheid bij oververhitting en uitschakeling.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks de gunstige prijs, vindt één koper het toestel toch nog steeds te duur en dat is uiteraard jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Alpina Heater Terrasverwarmer – Elektrische Verwarming – Binnen en Buiten – Infrarood

 

We sluiten het rijtje af met de terrasverwarmer van Alpina die gekenmerkt wordt door een langwerpige uitvoering van 57 x 11,5 x 11 cm en vooral bedoeld is om hangend te worden geïnstalleerd. Dankzij het aanwezige 1,9 meter lange snoer is er overigens voldoende bewegingsvrijheid en flexibiliteit voorzien om de terrasverwarmer op het stroomnet aan te sluiten.

Bij correct gebruik levert de infrarood heater een aanzienlijk vermogen tot maximaal 2000 watt verdeeld over meerdere warmtestanden wat hem in staat stelt om een verwarmingsoppervlak van 12 tot maximaal 18m2 te creëren. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een aan/ uitschakelaar, een oververhittingsbeveiliging én een IP55 bescherming die aantoont dat het apparaat niet alleen stof- maar ook spuitwaterdicht is.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, vindt één koper het extreem rode gloeieffect toch wel behoorlijk storend. Desondanks werd het product beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: de terrasverwarmer kent een langwerpige uitvoering met een lengte van 57 cm, een breedte van 11 cm en een hoogte van 11,5 cm.

Vermogen: bij correct gebruik kan hij zonder problemen een ruim vermogen tot 2000 watt leveren.

Installatie: de infrarood verwarming kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden en dient daarbij aan de muur of het plafond te worden bevestigd. 

Voeding: de verwarmer is eenvoudig met het stroomnet te verbinden dankzij het 1,9 meter lange snoer.

 

Nadelen:

Rode gloed: één koper is van mening dat de geproduceerde rode gloed bijzonder onaangenaam en zelfs storend is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Delonghi HSX3320FTS Slim Style Convector Kachel Wit

 

De Delonghi convectorkachel komt met een variabel vermogen van 800-2000 watt die over 3 warmtestanden wordt verdeeld. Daarmee kan hij kleine tot middelgrote ruimten tot 90 m² verwarmen. De kachel kan op pootjes worden gesteund, maar ook wandmontage is een optie.

De convector komt met een handige 24-uur timerfunctie om de gebruiksduur eenvoudig te programmeren. Hierdoor hoef je niet constant handmatig te schakelen. Bovendien zorgen de draaiknoppen voor enorme gebruikgemak. Een enkele draai en je geniet van de warmte.

De kachel is ook voorzien van een ventilator die een gelijkmatige luchtverdeling tot stand brengt. En dan heb je nog de omvalbeveiliging waarbij het apparaat automatisch uitschakelt bij onvoorzien vallen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het apparaat is door het systeem van draaiknoppen heel eenvoudig te bedienen.

Timerfunctie: met het tijdsplanningsysteem wordt het gebruiksgemak veel verder omhoog getild.

Verwarming: uit de ervaringen blijkt dat de kachel geschikt is voor zowel kleine als grote ruimten en ideaal is als tijdelijke verwarming.

Prijs-kwaliteit: de prijs maakt deze kachel een goedkope elektrische verwarming voorzien van een degelijke kwaliteit.

 

Nadelen:

Luid: hoewel de meningen verdeeld zijn, blijkt het geluid van de ventilator voor sommigen toch wat storend te zijn.

Laag: klanten laten weten dat het apparaat best laag op de grond is en dat ze dan moeten bukken om hem te bedienen.

 

 

 

 

7. Classic Fire Chicago

 

Zodra je dit product ziet dan zul je begrijpen dat je dit niet meteen tussen de goedkope elektrische verwarmingstoestellen zult spotten. Dit model is perfect om in te bouwen en doet daardoor vooral ook dienst als sfeerhaard.

Deze keramische kachel kan zonder problemen een ruimte met een oppervlakte van 60 m2 gaan verwarmen. Hierbij heb je de mogelijkheid tussen 2 verschillende warmtestanden. Doordat het toestel ook beschermd is tegen vocht kun je het ook probleemloos in de badkamer plaatsen.

Op dit moment zijn er helemaal nog geen negatieve online beoordelingen geplaatst. De kopers geven niet alleen een positief advies over de prijs van het toestel maar ook over de uitstekende kwaliteit ervan. Een andere gebruiker laat tevens ook weten dat het toestel bijzonder duurzaam is.

 

Voordelen:

Installatie: in tegenstelling tot de meeste andere elektrische verwarmingstoestellen uit dit lijstje, is dit exemplaar bedoeld om in te bouwen.

Vochtbestendig: je kunt hem zonder problemen in de badkamer installeren indien je dat wenst, aangezien hij vochtbestendig is.

Capaciteit: het is een bijzonder krachtige verwarming die makkelijk een ruimte van 60 m2 kan aanpakken. Je kunt hierbij zonder problemen tussen meerdere warmtestanden schakelen.

 

Nadelen:

Budget: het zal je allicht niet meteen verwonderen maar voor de aanschaf van dit apparaat voorzie je maar beter net dat tikkeltje meer budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische verwarmingen Koopgids

 

Wat is elektrische verwarming en welk nut heeft het? Bestaan er verschillende soorten elektrische verwarmingen en wat dan met het formaat, de plaatsing en de eventuele extra kenmerken. Hoe beïnvloeden dergelijke elementen het uiteindelijke prijskaartje? Wij willen jou daarom het advies geven om zoveel mogelijke elektrische verwarmingen te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Daar in sommige gevallen het prijskaartje wel eens de hoogte in kan schieten, lijkt het een goede aanbeveling om aanbiedingen niet te negeren.

Wat is elektrische verwarming; de werking en het nut ervan

Zoals je wel kunt verwachten, zal een elektrische verwarming gebruik maken van de bijbehorende elektrische stroom. Deze stroom wordt dan vervolgens op een vrijwel automatisch manier omgezet naar een heerlijke duurzame warmte. De omzetting, waarbij dus stroom naar warmte evolueert, gebeurt met behulp van een krachtig ingebouwd verwarmingselement.

Tegenwoordig bestaan er dan ook reeds verschillende soorten elektrische verwarmingen en kun je kiezen tussen diverse formaten, kleuren en designs. Ook op het gebied van kenmerken en optiemogelijkheden zijn er duidelijk verschillen te noteren. Beslis op je op zoek bent naar extra functies of is een basis elektrische verwarming ruim voldoende?

In elk geval, welke soort elektrische verwarming je in huis haalt, je zult er vrijwel behoorlijk snel de voordelen van kunnen waarnemen. Zo kan het een welkome aanbeveling zijn indien je tijdens de koude wintermaanden moet studeren of nog wat taken moet afwerken op kantoor.

 

Het type elektrische verwarming

Zoals reeds vermeld, bestaan er wel degelijk verschillende soorten elektrische verwarmingen. Zo heeft elk type elektrische verwarming voor- en nadelen. Om de keuze makkelijker te maken, zou je bijvoorbeeld kunnen rekening houden met de doelstellingen of het energiekaartje. Is het je bedoeling om de elektrische verwarming als hoofdverwarming te gebruiken of is een bijverwarming voldoende? Ben je misschien vooral op zoek naar een energiezuinig apparaat of is dat van weinig tel?

Zo blijken een accumulatieverwarming, een elektrische radiator, een elektrische vloerverwarming en een lucht-warmtepomp alvast goed dienst te doen als hoofdverwarming. Houd er wel rekening mee dat de elektrische vloerverwarming helemaal niet zo energiezuinig zal zijn ten opzichte van de andere 4 mogelijkheden.

Ben je op zoek naar een elektrische verwarming als bijverwarming? Dan kies je beter tussen een infraroodverwarming, een elektrische kachel, een elektrische convector of een keramische verwarming. De meest energiezuinige oplossing bij deze 4 mogelijkheden, betreft vooral de infraroodverwarming te zijn.

 

Het formaat en het mogelijke vermogen in verhouding tot de ruimte

Welk type elektrische verwarming je ook besluit te kiezen, het is ook belangrijk om even stil te staan bij het mogelijke formaat van de verwaming. Welke ruime wil je verwarmen en waar wil je de elektrische verwarming geplaatst zien staan? Ben je misschien op zoek naar een vrijstaande elektrische verwarming of kies je liever voor wandmontage? Wist je trouwens dat er elektrische verwarmingen bestaan die je zowel aan de wand kunt monteren alsook gewoon vrijstaand kunt gebruiken?

Nog belangrijker dan de afmetingen van de elektrische verwarming, blijkt het vermogen te zijn. Zo zijn er heel wat compacte elektrische verwarmingen te vinden die een krachtiger vermogen aanbieden dan een grote elektrische verwarming. Het vermogen benadrukt de kracht van het apparaat en die wordt steevast uitgedrukt in Watt. Hoe groter het vermogen, hoe groter de kracht en hoe groter de ruimte die je met het desbetreffende toestel kunt verwarmen.

Zo kun je kiezen voor een toestel met een compact vermogen van maximaal 50 of 400 Watt. Besef wel dat je met dergelijke verwarmingen een ruimte groter dan 25 m2 niet zult kunnen verwarmen. Ben je echt op zoek naar toestellen die ruimtes van 75 m2 of meer kunnen verwarmen? Kies dan voor een elektrische verwarming met een vermogen variërend van 2000 tot 2500 Watt of een vermogen vanaf 2500 Watt.

Kenmerken en optiemogelijkheden in verhouding tot het comfort

Bepaalde elektrische verwarmingen zullen net iets meer mogelijkheden en kenmerken aanbieden dan anderen. Zo kan het handig zijn indien de elektrische verwarming voorzien is van meerdere warmtestanden. Op die manier kun je zelf de kracht of de intensiteit van de warmte bepalen. Ook een timerfunctie blijkt een meerwaarde te zijn voor heel wat klanten. Soms wordt een afstandsbediening meegeleverd of kun je het desbetreffende apparaat via een app op je smartphone bedienen.

Is de elektrische verwarming voldoende beveiligd? Zo kan niet alleen een beveiliging bij oververhitting een meerwaarde zijn maar ook een beveiliging tijdens het uitschakelen of tijdens het omvallen kunnen als pluspunten beschouwd worden.

 

Kostenplaatje

Gemiddeld zul je toch wel rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer zo’n 270 euro. Kies je voor een elektrische verwarming met alles erop en eraan dan zul je vaak wat meer moeten betalen. Ben je tevreden met een standaard elektrische verwarming of heb je een koopje op de kop getikt, dan zul je logischerwijze minder budget moeten voorzien.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is de goedkoopste elektrische verwarming?

Er zijn heel veel verschillende soorten elektrische verwarming waardoor het niet altijd makkelijk is om een eenduidig antwoord te geven op wat de goedkoopste mogelijkheid is. Zo kun je al apparaten aankopen van amper 20 euro en bestaan er evengoed elektrische verwarmingen die makkelijk een prijskaartje van 2000 euro kunnen overschrijden.

Zo zal de prijs niet alleen beïnvloed worden door het type elektrische verwarming maar evenzeer door het maximale vermogen en natuurlijk de extra functies. Zo kan een verwarming van 20 euro wel goedkoop zijn maar het vermogen en de opties zullen dan ook navenant zijn.

Q2: Wat verbruikt een elektrische verwarming?

Ook het verbruik is niet zo makkelijk vast te leggen daar het afhankelijk is van het maximale vermogen van het apparaat en natuurlijk het aantal dagen of weken dat je de verwarming gebruik. Zo een bepaald type elektrische verwarming met een hoog vermogen veel verbruiken, maar kunnen de uiteindelijke kosten misschien nog meevallen omdat je het apparaat maar enkele dagen per jaar hebt ingeschakeld.

Tussen de elektrische verwarmingen wordt een infraroodverwarming en accumulatieverwarming als heel energiezuinig beschouwd. Een elektrische radiator, ongeacht het vermogen, is minder energiezuinig en verbruikt meer net zoals een elektrische kachel en een elektrische convector.

 

Q3: Welke type elektrische verwarming?

We hebben het al meerdere malen vermeld maar er bestaan wel degelijke verschillende vormen van elektrische verwarming. Elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo kun je kiezen voor een infraroodverwarming. Dergelijke apparaten zijn bijzonder energiezuinig en kunnen vaak een grotere ruimte in snel tempo verwarmen.

Je kunt ook kiezen voor de elektrische radiator, elektrische kachel of elektrische convector. Vaak iets compacter en makkelijk te installeren. Ook de accumulatieverwarming evenals de elektrische vloerverwarming en keramische verwarming behoren tot de mogelijkheden. Kortom, het gamma is bijzonder uitgebreid en dat kan de keuze enigszins moeilijker maken.

Q4: Waarom geen elektrische verwarming?

Er zijn ook mensen die resoluut weigeren om te kiezen voor een elektrische verwarming. Zoals reeds vermeld, heeft alles voor- en nadelen. Dat is met het gebruik van een elektrische verwarming helemaal niet anders.

Zo is een elektrische verwarming een goede aanbeveling om een kleine ruimte voor een korte tijdspanne te verwarmen. Denk bijvoorbeeld maar aan de badkamer. Echter als hoofdverwarming is een elektrische verwarming niet aan te raden. In de meeste gevallen wordt de ruimte niet volledig verwarmd en daarnaast is ook de uiteindelijke verbruikskost een pak hoger.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES