5 beste Elektrische Verwarmingen Test van 2021

Laatste update: 24.10.21

 

Beste elektrische verwarmingen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de Mill IB600Dn elektrische verwarming kies je voor een krachtige en designvolle paneelverwarming. Een vermogen van ruim 600 Watt is dan ook geen enkel probleem voor dit toestel. Echter blijkt ook de Beha K3TK verwarming een schot in de roos te zijn. Zeker indien je op zoek bent naar een elektrische verwarming die je in de badkamer kunt installeren. We hebben alvast een selectie gemaakt van 3 hedendaagse topproducten die we hieronder graag even kort bespreken. En wie weet zit er wel eentje tussen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische verwarmingen Koopgids

 

Wat is elektrische verwarming en welk nut heeft het? Bestaan er verschillende soorten elektrische verwarmingen en wat dan met het formaat, de plaatsing en de eventuele extra kenmerken. Hoe beïnvloeden dergelijke elementen het uiteindelijke prijskaartje? Wij willen jou daarom het advies geven om zoveel mogelijke elektrische verwarmingen te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Daar in sommige gevallen het prijskaartje wel eens de hoogte in kan schieten, lijkt het een goede aanbeveling om aanbiedingen niet te negeren.

Wat is elektrische verwarming; de werking en het nut ervan

Zoals je wel kunt verwachten, zal een elektrische verwarming gebruik maken van de bijbehorende elektrische stroom. Deze stroom wordt dan vervolgens op een vrijwel automatisch manier omgezet naar een heerlijke duurzame warmte. De omzetting, waarbij dus stroom naar warmte evolueert, gebeurt met behulp van een krachtig ingebouwd verwarmingselement.

Tegenwoordig bestaan er dan ook reeds verschillende soorten elektrische verwarmingen en kun je kiezen tussen diverse formaten, kleuren en designs. Ook op het gebied van kenmerken en optiemogelijkheden zijn er duidelijk verschillen te noteren. Beslis op je op zoek bent naar extra functies of is een basis elektrische verwarming ruim voldoende?

In elk geval, welke soort elektrische verwarming je in huis haalt, je zult er vrijwel behoorlijk snel de voordelen van kunnen waarnemen. Zo kan het een welkome aanbeveling zijn indien je tijdens de koude wintermaanden moet studeren of nog wat taken moet afwerken op kantoor.

 

Het type elektrische verwarming

Zoals reeds vermeld, bestaan er wel degelijk verschillende soorten elektrische verwarmingen. Zo heeft elk type elektrische verwarming voor- en nadelen. Om de keuze makkelijker te maken, zou je bijvoorbeeld kunnen rekening houden met de doelstellingen of het energiekaartje. Is het je bedoeling om de elektrische verwarming als hoofdverwarming te gebruiken of is een bijverwarming voldoende? Ben je misschien vooral op zoek naar een energiezuinig apparaat of is dat van weinig tel?

Zo blijken een accumulatieverwarming, een elektrische radiator, een elektrische vloerverwarming en een lucht-warmtepomp alvast goed dienst te doen als hoofdverwarming. Houd er wel rekening mee dat de elektrische vloerverwarming helemaal niet zo energiezuinig zal zijn ten opzichte van de andere 4 mogelijkheden.

Ben je op zoek naar een elektrische verwarming als bijverwarming? Dan kies je beter tussen een infraroodverwarming, een elektrische kachel, een elektrische convector of een keramische verwarming. De meest energiezuinige oplossing bij deze 4 mogelijkheden, betreft vooral de infraroodverwarming te zijn.

 

Het formaat en het mogelijke vermogen in verhouding tot de ruimte

Welk type elektrische verwarming je ook besluit te kiezen, het is ook belangrijk om even stil te staan bij het mogelijke formaat van de verwaming. Welke ruime wil je verwarmen en waar wil je de elektrische verwarming geplaatst zien staan? Ben je misschien op zoek naar een vrijstaande elektrische verwarming of kies je liever voor wandmontage? Wist je trouwens dat er elektrische verwarmingen bestaan die je zowel aan de wand kunt monteren alsook gewoon vrijstaand kunt gebruiken?

Nog belangrijker dan de afmetingen van de elektrische verwarming, blijkt het vermogen te zijn. Zo zijn er heel wat compacte elektrische verwarmingen te vinden die een krachtiger vermogen aanbieden dan een grote elektrische verwarming. Het vermogen benadrukt de kracht van het apparaat en die wordt steevast uitgedrukt in Watt. Hoe groter het vermogen, hoe groter de kracht en hoe groter de ruimte die je met het desbetreffende toestel kunt verwarmen.

Zo kun je kiezen voor een toestel met een compact vermogen van maximaal 50 of 400 Watt. Besef wel dat je met dergelijke verwarmingen een ruimte groter dan 25 m2 niet zult kunnen verwarmen. Ben je echt op zoek naar toestellen die ruimtes van 75 m2 of meer kunnen verwarmen? Kies dan voor een elektrische verwarming met een vermogen variërend van 2000 tot 2500 Watt of een vermogen vanaf 2500 Watt.

Kenmerken en optiemogelijkheden in verhouding tot het comfort

Bepaalde elektrische verwarmingen zullen net iets meer mogelijkheden en kenmerken aanbieden dan anderen. Zo kan het handig zijn indien de elektrische verwarming voorzien is van meerdere warmtestanden. Op die manier kun je zelf de kracht of de intensiteit van de warmte bepalen. Ook een timerfunctie blijkt een meerwaarde te zijn voor heel wat klanten. Soms wordt een afstandsbediening meegeleverd of kun je het desbetreffende apparaat via een app op je smartphone bedienen.

Is de elektrische verwarming voldoende beveiligd? Zo kan niet alleen een beveiliging bij oververhitting een meerwaarde zijn maar ook een beveiliging tijdens het uitschakelen of tijdens het omvallen kunnen als pluspunten beschouwd worden.

 

Kostenplaatje

Gemiddeld zul je toch wel rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer zo’n 270 euro. Kies je voor een elektrische verwarming met alles erop en eraan dan zul je vaak wat meer moeten betalen. Ben je tevreden met een standaard elektrische verwarming of heb je een koopje op de kop getikt, dan zul je logischerwijze minder budget moeten voorzien.

 

5 beste elektrische verwarmingen (Reviews) van 2021

 

Ben je op zoek naar een elektrische verwarming houd er dan rekening mee of het apparaat vochtbestendig is en in de badkamer kan worden geplaatst. Geef je de voorkeur aan een vrijstaand of inbouw exemplaar en kies je voor een paneel of een plaat? Wij willen jou helpen in de zoektocht naar de beste elektrische verwarming. Bekijk hieronder 5 hedendaagse topproducten en houd hierbij rekening met de online reviews en het advies van klanten. Veel succes!

 

 

1. Mill IB600Dn Paneelverwarming stalen front 600 Watt

 

Met deze unieke elektrische verwarming van Mill, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook duidelijk voor design. En dit alles tegen een meer dan aanvaardbaar prijskaartje. Dit designer convectorpaneel biedt een totaal vermogen aan van maar liefst 600 Watt en kan daarmee ruimtes tot 11 m2 probleemloos verwarmen.

Daar de IP waarde tegenover vocht ruim 4 bedraagt, blijkt deze elektrische radiator ook geschikt om in de badkamer te plaatsen. Het product is voorzien van een handige aan- en uitschakelaar, diverse warmtestanden en is makkelijk aan de wand of muur te bevestigen. De witte kleur oogt heel natuurlijk en modern en zorgt voor een unieke uitstraling.

Verder wordt de elektrische radiator aangevuld met een veiligheid tegen oververhitting, bij omvallen en bij het uitschakelen. Je hoort het al, het betreft hier werkelijk een topproduct. We stellen dan ook voorlopig alleen maar positieve commentaren van klanten vast. De goede kwaliteit en duurzaamheid worden duidelijk geprezen. Houd er wel rekening mee dat er geen afstandsbediening wordt meegeleverd.

 

Voordelen:

Vermogen: de elektrische verwarming is in staat om zonder problemen een maximaal vermogen van ruim 600 Watt te behalen. Geschikt voor een maximale oppervlakte van 11 m2.

Vochtbestendig: de gunstige IP waarde maakt het mogelijk om deze elektrische verwarming eventueel ook in de badkamer te gebruiken.

Installatie: je kunt deze elektrische verwarming zonder problemen aan de wand installeren.

Handig in gebruik: de verwarming is afgewerkt met een aan- en uitschakelaar en de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse warmtestanden.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: de verpakking telt jammer genoeg geen praktische afstandsbediening, wat voor sommigen misschien een minpunt zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Teddy Elektrische verwarming toilet en antivorst Beha K3TK 248 watt

 

Ben je werkelijk op zoek naar een leuke aanbieding tussen de vele soorten elektrische verwarming? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van BEHA even grondig te bekijken. Zo zul je meteen verrast zijn bij het zien van het goedkope prijskaartje.

Deze unieke convectorkachel beschikt over een maximaal vermogen van maar liefst 248 Watt en de mogelijkheid om probleemloos tussen de 6 beschikbare warmtestanden te schakelen. Ruimtes tot 4 m2 vormen dan ook geen enkel probleem. Bovendien is deze elektrische verwarming, met een IP21 waarde, duidelijk bestand tegen vocht. Je kunt het paneel dus zonder problemen ook in de badkamer plaatsen.

Het paneel is bedoeld als wandmontage en beschikt over een vrij lang snoer. Verder is er een aan- en uitschakelaar voorzien evenals een antivriesmodus en diverse beveiligingsmethodes. Denk maar aan een veiligheidssysteem bij oververhitting, bij het uitschakelen en bij het regelen van de temperatuur. Dit maakt het apparaat, ook voor kindjes bijzonder veilig. Een omvalbeveiliging is er echter niet.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: of het de elektrische verwarming met de laagste prijs betreft, is nog niet helemaal duidelijk. Toch is het één van de goedkopere en misschien populairste verwarmingen, uit het lijstje.

Vermogen: het mag dan wel een compact apparaat zijn, toch geniet je een totaal vermogen dat zonder problemen zo’n 248 Watt kan behalen.

Handig in gebruik: de elektrische verwarming is vochtbestendig en dus geschikt voor gebruik in de badkamer. Verder is het apparaat voorzien van een antivriesmodus, aan- en uitschakelaar en meerdere warmtestanden.

 

Nadelen:

Geen omvalbeveiliging: ben je van plan om deze elektrische verwarming in huis te halen, dan is het wel belangrijk om te beseffen dat er geen omvalbeveiliging voorzien is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Adax Neo NP 20 KDT Paneelverwarming 2000 Watt 37 cm hoog

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan lijkt deze elektrische verwarming misschien wel iets voor jou. Het verwarmingspaneel wordt jou aangeboden door het bekende merk Adax en biedt een totaal vermogen aan van maar liefst 2000 Watt. Je hebt hierbij de mogelijkheid om probleemloos te schakelen tussen de 20 beschikbare warmtestanden. Dit maakt de elektrische verwarming geschikt voor ruimtes van ongeveer 20 m2 groot.

Dankzij een hoge beschermingsgraad tegen vocht, met een IP waarde van ruim 24, kun je deze paneelverwarming ook zonder problemen in de badkamer plaatsen. Het apparaat is niet alleen voorzien van een aan- en uitschakelaar maar tevens ook uitgerust met een omvalbeveiliging, een indicatielampje, een controlelampje, een beveiliging bij het uitschakelen en eentje bij het regelen van de temperatuur. Dit maakt het apparaat met een pak veiliger in de buurt van kindjes.

Je betaalt dan misschien wel een tikkeltje meer, maar je mag wel zeker zijn van een topproduct. De meeste klanten zijn het daarmee eens en beoordelen het product met een maximumscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze elektrische verwarming even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Vermogen: met een ruim vermogen van wel 2000 Watt kun je probleemloos een oppervlakte van 20 m2 verwarmen.

Warmtestanden: je kunt zelf het vermogen en de hoeveelheid warmte bepalen door te schakelen tussen de 20 verschillende warmtestanden.

Vochtbestendig: de gunstige IP waarde voor vocht maakt het mogelijk om, indien gewenst, het apparaat ook in de badkamer te installeren.

Veiligheid: je geniet niet alleen een beveiliging op het moment van uitschakelen en het aanpassen van de temperatuur maar er is verder ook een omvalbeveiliging voorzien.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal natuurlijk niet verwonderen dat het prijskaartje hier toch wel net iets hoger ligt dan gemiddeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Eldom convector elektrische verwarming 1500Watt 434x816mm Extra Life

 

In tegenstelling tot het vorige apparaat, lijkt het hier wel om een elektrische verwarming aanbieding te gaan. Het product wordt jou aangeboden door het bekende merk Eldom en wordt gekenmerkt door een totaal vermogen van 1500 Watt. Je kunt hierbij probleemloos schakelen tussen de diverse warmtestanden die je worden aangeboden. Dit alles maakt het apparaat geschikt om ruimtes tot 27 m2 probleemloos te verwarmen.

De behuizing van deze elektrische verwarming bestaat voornamelijk uit aluminium en wordt gekenmerkt door een IP24 waarde. Doordat het apparaat bestand is tegen vocht, kun je het probleemloos in de badkamer plaatsen indien gewenst. Verder geniet je een lang snoer inclusief snoeropbergruimte, een aan- en uitschakelaar en blijkt het toestel makkelijk te verplaatsen.

Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken over de veiligheid. Zo is er een omvalbeveiliging aanwezig net zoals men gedacht heeft aan een veiligheid bij het uitschakelen, bij oververhitting en het regelen van de temperatuur. Klanten reageren positief en zijn tevreden met hun aankoop alhoewel één iemand de prijs toch wel liever wat lager had gezien.

 

Voordelen:

Vermogen: met een vermogen van 1500 Watt zijn ruimtes van maximaal 27 m2 alvast geen enkel probleem voor deze elektrische verwarming.

Kostenplaatje: dit apparaat van Eldom, misschien ook wel het beste merk, wordt jou aangeboden tegen een zacht prijsje.

Vochtbestendig: ook hier geniet je een gunstige IP waarde en bijgevolg een elektrische verwarming die bestand is tegen vocht. De badkamer vormt hierdoor geen enkel risico meer.

Veiligheid: het is een veilige elektrische verwarming die voorzien is van een betrouwbare omvalbeveiliging en een veiligheid bij oververhitting en uitschakeling.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks de gunstige prijs, vindt één koper het toestel toch nog steeds te duur en dat is uiteraard jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trotec TRH 26 E Elektrische radiator

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke elektrische radiator die jou wordt aangeboden door Trotec. Trotec is een vaste waarde op het gebied van elektrische verwarmingsapparatuur en staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid. En dit alles tegen een mooi en aanvaardbaar prijskaartje.

Met een maximaal vermogen van maar liefst 2500 Watt en de optie om te schakelen tussen 3 warmtestanden, blijkt dit apparaat in staat om ruimtes tot 30 m2 te verwarmen. Verder kun je de elektrische radiator makkelijk in de badkamer plaatsen daar deze bestand is tegen vocht en over een IP20 waarde beschikt.

Je geniet een aan- en uitschakelaar evenals een antivriesmodus, een omvalbeveiliging en een veiligheid bij oververhitting. Dankzij de wieltjes blijkt het toestel verrijdbaar en bijgevolg makkelijk te verplaatsen. Het apparaat wordt geleverd inclusief een afstandsbediening. Het is mogelijk dat het design niet meteen aan de wensen voldoet.

 

Voordelen:

Budget: de prijs van deze elektrische verwarming kan vast en zeker als aanvaardbaar worden beschouwd.

Vermogen: deze elektrische verwarming is in staat om een totaal vermogen te bereiken van wel 2500 Watt en bijgevolg oppervlaktes tot 30 m2 aan te pakken.

Handig in gebruik: het apparaat is niet alleen uitgerust met een aan- en uitschakelaar maar beschikt tevens ook over een antivriesmodus, een veiligheid op het moment van oververhitting en een omvalbeveiliging.

 

Nadelen:

Design: het eenvoudige, misschien ietwat saaie design zou een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten. Laat je hier echter niet gelijk door afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is de goedkoopste elektrische verwarming?

Er zijn heel veel verschillende soorten elektrische verwarming waardoor het niet altijd makkelijk is om een eenduidig antwoord te geven op wat de goedkoopste mogelijkheid is. Zo kun je al apparaten aankopen van amper 20 euro en bestaan er evengoed elektrische verwarmingen die makkelijk een prijskaartje van 2000 euro kunnen overschrijden.

Zo zal de prijs niet alleen beïnvloed worden door het type elektrische verwarming maar evenzeer door het maximale vermogen en natuurlijk de extra functies. Zo kan een verwarming van 20 euro wel goedkoop zijn maar het vermogen en de opties zullen dan ook navenant zijn.

Q2: Wat verbruikt een elektrische verwarming?

Ook het verbruik is niet zo makkelijk vast te leggen daar het afhankelijk is van het maximale vermogen van het apparaat en natuurlijk het aantal dagen of weken dat je de verwarming gebruik. Zo een bepaald type elektrische verwarming met een hoog vermogen veel verbruiken, maar kunnen de uiteindelijke kosten misschien nog meevallen omdat je het apparaat maar enkele dagen per jaar hebt ingeschakeld.

Tussen de elektrische verwarmingen wordt een infraroodverwarming en accumulatieverwarming als heel energiezuinig beschouwd. Een elektrische radiator, ongeacht het vermogen, is minder energiezuinig en verbruikt meer net zoals een elektrische kachel en een elektrische convector.

 

Q3: Welke type elektrische verwarming?

We hebben het al meerdere malen vermeld maar er bestaan wel degelijke verschillende vormen van elektrische verwarming. Elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo kun je kiezen voor een infraroodverwarming. Dergelijke apparaten zijn bijzonder energiezuinig en kunnen vaak een grotere ruimte in snel tempo verwarmen.

Je kunt ook kiezen voor de elektrische radiator, elektrische kachel of elektrische convector. Vaak iets compacter en makkelijk te installeren. Ook de accumulatieverwarming evenals de elektrische vloerverwarming en keramische verwarming behoren tot de mogelijkheden. Kortom, het gamma is bijzonder uitgebreid en dat kan de keuze enigszins moeilijker maken.

Q4: Waarom geen elektrische verwarming?

Er zijn ook mensen die resoluut weigeren om te kiezen voor een elektrische verwarming. Zoals reeds vermeld, heeft alles voor- en nadelen. Dat is met het gebruik van een elektrische verwarming helemaal niet anders.

Zo is een elektrische verwarming een goede aanbeveling om een kleine ruimte voor een korte tijdspanne te verwarmen. Denk bijvoorbeeld maar aan de badkamer. Echter als hoofdverwarming is een elektrische verwarming niet aan te raden. In de meeste gevallen wordt de ruimte niet volledig verwarmd en daarnaast is ook de uiteindelijke verbruikskost een pak hoger.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES