Beste elektrische voetenwarmer

Laatste update: 21.06.24

 

Elektrische voetenwarmers test van 2024

 

Eenmaal je voeten het koud hebben, begint ook de rest van je lichaam snel af te koelen. Met een elektrische voetenwarmer kun je dit probleem echter meteen aanpakken en in de toekomst vermijden. Om de keuze voor jou makkelijker te maken, zijn we zo vrij geweest om 3 hedendaagse voetenwarmers te selecteren en even op een rijtje te plaatsen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor de Voetenwarmer – Elektrische voetenwarmer van Adler die gekenmerkt wordt door een ruim maximaal vermogen van 140 watt. Daartegenover staat de Medisana FW 150 gebreide voetenwarmer, vervaardigd uit duurzaam en 100% comfortabel microvezel pluche.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische voetenwarmer reviews – top 5

 

Woon je in een koud land, dan is het handig om een elektrische voetenwarmer in huis te hebben. Met zo een apparaat hoef je geen warm water in een emmer of een bak meer te gebruiken om je voeten warm te krijgen. Geen natte voeten meer en geen warm water dat na verloop van tijd afkoelt. Met een elektrische voetenwarmer houd jij je voeten warm zolang als jij maar wilt. Kies uit de onderstaande opties de beste elektrische voetenwarmer voor jou.

 

1. Voetenwarmer – Elektrische voetenwarmer – 140W – Grijs // Adler voetenwarmer

 

Nu de koude herfst en winterperiode weer voor de deur staan, is een elektrische voetenwarmer meer dan welgekomen. Zo zou je onder meer voor dit knusse en fluffy apparaat van Adler kunnen kiezen dat momenteel in prijs verlaagd staat en bijgevolg als extra aantrekkelijk wordt beschouwd. En dat lijkt alvast te worden bevestigd, getuige het vele positief advies van klanten in de talrijke online reviews én de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze voetenwarmer eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Adler voetenwarmer gekenmerkt door een compact knus ontwerp van 31 x 25 x 29 cm wat hem geschikt maakt tot een Europese schoenmaat van 46. Hij is daarbij vervaardigd uit een combinatie van pluche en spons aan de buitenkant en een verwijderbare synthetische wollaag aan de binnenkant. Houd er wel rekening mee dat hij enkel geschikt is voor handwas op maximaal 40 graden.

De voetenwarmer is uitgerust met een – tevens makkelijk verwijderbare – stroomkabel en bijbehorende LCD afstandsbediening en weet een ruim vermogen tot maximaal 140 watt te genereren verdeeld over 4 temperatuurstanden binnen een bereik van 40 tot 75ºC. Je geniet daarbij een foutmarge van maximaal 5 graden, wat hem behoorlijk nauwkeurig maakt. Zijn gebruiksgemak wordt aangevuld met een oververhittingsbeveiliging én een automatische uitschakelingsfunctie die in werking treedt na maximaal 90 minuten. Kortom, ben je op zoek naar een kwalitatieve en relatief goedkope voetenwarmer, dan is dit product een goede aanbeveling.

 

Voordelen:

Vermogen: hoewel het constante vermogen 100 watt bedraagt, weet dit apparaat een ruim maximaal te beogen tot 140 watt, verdeeld over 4 temperatuurstanden.

Veiligheid: de oververhittingsbeveiliging wordt aangevuld met een automatische uitschakelingsfunctie die na maximaal 90 minuten in werking treedt.

Materiaal: terwijl de buitenkant voornamelijk uit een combinatie van pluche en spons vervaardigd is, bestaat de binnenkant uit verwijderbare synthetische wol.

Formaat: de voetenwarmer wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 31 x 25 x 29 cm en is geschikt voor gebruik tot een schoenmaat 46.

 

Nadelen:

Geen bed: of je deze voetenwarmer voor in bed kunt gebruiken, valt volgens ons toch sterk te betwijfelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Medisana FW 150 gebreide voetenwarmer – Vermogen: 100 Watt

 

De Medisana FW 150 elektrische voetenwarmer – vervaardigd uit een combinatie van duurzaam microvezel en zacht aangenaam pluche – is met behulp van het aangegeven snoer eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten. Eenmaal correct aangesloten, is deze gebreide voetenwarmer in staat om een ruim vermogen van maximaal 100 Watt te leveren waarbij de mogelijkheid bestaat om te schakelen tussen de 3 beschikbare temperatuurstanden.

Aan dit vermogen en rekening houdend met de gebruikte warmtestand, ben je verzekerd van een relatief snelle en bijgevolg korte opwarmtijd waardoor je vrij snel het warme gevoel aan je voeten zult mogen ervaren. Vanwege de beveiliging tegen oververhitting zal het apparaat geheel automatisch na 1,5 uren uitschakelen wat het product tevens ook bijzonder veilig in gebruik maakt.

Verder is deze comfortabele voetenwarmer geschikt voor een schoenmaat tot en met 46 en kan hij daarbij gebruikt worden door mannen en vrouwen. Heel wat klanten zijn duidelijk overtuigd en geven alvast een positief advies op basis van de geleverde kwaliteit, het fraaie design en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Veiligheid: de gebreide voetenwarmer is voorzien van een oververhittingsbeveiliging waardoor het toestel na anderhalf uur automatisch zal uitschakelen.

Vermogen: hij levert zonder problemen een ruim vermogen van 100 Watt waarbij je de optie hebt om te schakelen tussen 3 temperatuurstanden.

Onderhoud: de zachte kern van pluche microvezel kun je er eenvoudig uitnemen om vervolgens op een standaard wasprogramma van 30ºC te reinigen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met heel wat andere voetenwarmers, lijkt het prijskaartje hier toch een pak hoger te liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beurer FWM 45

 

De Beurer FWM 45 15W Grijs, Wit elektrische voetverwarmer kan de oplossing zijn voor jou als je geen koude voeten meer wilt hebben.

Deze voetenwarmer heeft verschillende warmtestanden, waardoor je de juiste temperatuur voor jezelf kunt kiezen. Natuurlijk wil je ook een voetenwarmer die er mooi uit ziet en dat heb je met dit product.

Het ziet er mooi uit en past uitstekend in je woonkamer of je studeerkamer.

Voor dit product zijn er nog geen reviews online te lezen en kan er dus nog geen advies worden gegeven voor deze elektrische voetenwarmer.

Het zou best wel kunnen dat het met de prijs van dit product te maken heeft, want deze voetenwarmer behoort niet tot de categorie van goedkope elektrische voetenwarmers.

Het product van Beurer heeft verschillende warmtestanden waaruit je kunt kiezen. Ook dit apparaat is geschikt voor een voetmassage. Je kunt het toestel eenvoudig inschakelen met de afstandsbediening die aan het product hangt.

 

Voordelen:

Warmte en massage: terwijl je voeten worden verwarmd kun je er ook voor kiezen dat ze gemasseerd worden. Je hebt de keuze tussen een ontspannende of een verkwikkende massage. Beide functies kunnen apart gebruikt worden.

Hygiënisch: de zachte teddyvoering aan de binnenkant zorgt voor extra comfort en kun je eenvoudig verwijderen om het te wassen. Zo blijft de hygiëne van het product optimaal. Je hoeft het wel met de hand te wassen.

Temperatuur: je kunt kiezen tussen twee verschillende temperatuurinstellingen om je voeten te verwarmen. Het toestel is ook geschikt voor grote schoenmaten.

 

Nadelen:

Laag vermogen: het vermogen van het apparaat is voor sommigen niet hoog genoeg en daardoor geeft het toestel niet genoeg warmte af, zelfs op de hoogste stand.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Elektrische Voetenwarmer met Timer en Oververhittingsbeveiliging 100W Volwassen Grijs

 

De Alizendeh elektrische voetenwarmer is vervaardigd uit een combinatie van duurzame en zachte materialen zoals pluche en wol die elk op hun beurt bijdragen aan comfort en gezelligheid. Met een afmeting van 30 x 27 x 25 cm is deze voetenwarmer overigens geschikt voor zowel mannen als vrouwen met een schoenmaat tot maximaal 46. 

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo blijkt deze elektrische voetenwarmer uitgerust met een degelijke 2,1 meter lange voedingskabel die je eenvoudig in het stopcontact kunt pluggen, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220 tot 240V. Bij een correcte aansluiting én inschakeling, geniet je vervolgens een ruim vermogen tot 100 watt verdeeld over 6 temperatuurstanden waartussen probleemloos kan worden geschakeld. Zijn gebruiksgemak wordt afgewerkt met een geïntegreerde oververhittingsbeveiliging, een 90 minuten timer  en een Autostop functie.

Hoewel de voetenwarmer heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt deze voetenwarmer – na verwijderen van de voedingskabel – eenvoudig door de wasmachine laten reinigen op een standaard wasprogramma van 30ºC.

Bescherming: de geïntegreerde oververhittingsbeveiliging wordt moeiteloos gecombineerd met een kortsluitingsbeveiliging.

Voeding: met behulp van de 2,1 meter lange voedingskabel kun je deze elektrische voetenwarmer eenvoudig op het stroomnet aansluiten. Houd daarbij wel rekening met een invoerspanning van 220 – 240V.

Vermogen: bij correct gebruik kan een ruim vermogen tot 100 watt worden gegenereerd, verdeeld over 6 verschillende temperatuurstanden.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: jammer genoeg wordt deze elektrische voetenwarmer geleverd zonder afstandsbediening.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. LifeGoods Elektrische Voetenwarmer

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan lijkt deze elektrische voetenwarmer van LifeGoods misschien wel wat voor jou. Hij is vervaardigd uit een combinatie van duurzame en comfortabele materialen zoals synthetische wol en microplush waardoor hij ook 100% wasbaar blijkt.

De voetenwarmer meet 30 x 30 x 24 cm en kun je, dankzij het 1,5 meter lange snoer, eenvoudig op een netspanning van 220 – 240 Volt aansluiten. Op die manier kan een totaal vermogen worden gegenereerd van 100 Watt en de mogelijkheid om tussen 3 warmtestanden te schakelen. Na ongeveer 90 minuten zal het apparaat geheel automatisch uitschakelen.

Naast de automatische uitschakelingsfunctie ben je ook verzekerd van een oververhittingsbeveiliging waardoor het apparaat veilig kan worden gebruikt. Kortom, ideaal voor gebruik bij pijnlijke voeten en/ of een slechte bloedcirculatie. Al deze pluspunten monden dan ook uit in een mooie eindscore van 4,7 sterren en heel wat tevreden klanten.

 

Voordelen:

Voeding: dankzij het 1,5 meter lange snoer kun je het kussen eenvoudig op een 220 – 240 Volt netspanning aansluiten.

Vermogen: het totale vermogen bedraagt maar liefst 100 Watt en maakt het mogelijk om 3 verschillende warmtestanden aan te bieden variërend van 53 tot 65 graden Celsius. Het ruime vermogen zorgt er eveneens voor dat de voetenwarmer snel is opgewarmd en klaar is voor gebruik.

Veiligheid: naast een automatische uitschakelingsfunctie is het apparaat ook voorzien van een oververhittingsbeveiliging.

Materiaal: het kussen is vervaardigd uit een combinatie van enerzijds synthetische wol en anderzijds microplush aan de binnenkant. De binnenvoering blijkt overigens makkelijk in onderhoud.

 

Nadelen:

Onderhoud: het is belangrijk om te beseffen dat enkel de afneembare binnenvoering in de wasmachine kan worden gestopt. Je stopt de voetenwarmer dus beter niet in zijn geheel in de wasmachine.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische voetenwarmers koopgids

 

Een elektrische voetenwarmer is het perfecte product voor mensen die snel koude voeten hebben. Vooral in de winter is het een nuttig hebbeding. Je kunt verschillende soorten voetenwarmers kopen die moeilijk of makkelijk te bedienen zijn. Hoe eenvoudig is de voetenwarmer om te gebruiken? Kun je de voetenzak makkelijk schoonmaken?

Soorten voetenwarmers

Een voetenwarmer wordt ook wel een voetenzak genoemd omdat het de vorm heeft van een grote zak waar je je voeten in kunt plaatsen. De meeste voetenwarmers doen net wat de naam aangeeft, ze verwarmen je voeten door middel van elektriciteit die warmte genereert. Nooit geen last meer van koude voeten in de winter.

Het vermogen van het ene product zal verschillen van het andere. Een voetenwarmer die over een hoog vermogen beschikt, dit wil zeggen meer wattage heeft, zal meer warmte kunnen afgeven. Een ander voordeel van meer wattage is dat de voetenzak sneller opwarmt.

Om het aan te tonen met een voorbeeld, er zijn voetenwarmers van slechts 15 Watt maar er bestaan ook modellen met een vermogen van 100 Watt. Het tweede model zal veel efficiënter zijn om je voeten te verwarmen! De beslissing ligt bij jou, als je voeten nooit overdreven koud worden dan is het misschien beter om een toestel met lager wattage te kopen, deze zullen namelijk goedkoper zijn.

Er bestaan ook voetenwarmers die beschikken over een massagefunctie. Deze toestellen kunnen naast het verwarmen van je voeten ze ook nog eens masseren. Bij de meeste apparaten is de intensiteit van de massage in te stellen. Dus je zult niet alleen genieten van warme voeten maar je bloedsomloop wordt ook nog eens gestimuleerd!

 

Bediening van de voetenwarmer

Een voetenzak is over het algemeen makkelijk te bedienen want deze toestellen beschikken altijd over een schakelaar om het in of uit te schakelen. Deze schakelaar kan in sommige gevallen voorzien zijn van een verlichting zodat je het apparaat ook makkelijk in het donker kunt gebruiken.

Vaak zal de voetenwarmer ook uitgerust zijn met een aparte knop om de voetenwarmte in te stellen. Dit brengt vele voordelen met zich mee want je kunt zelf je ideale temperatuur kiezen zonder je zorgen te maken dat je voeten te warm of te koud zullen hebben. Er bestaan ook modellen waar je de schakelaar er zelfs kunt afnemen zodat het niet in de weg zit.

Er zijn producten die uitgerust zijn met een beveiliging tegen oververhitting. Zo loop je het risico niet dat je voeten oververhit raken. Maak natuurlijk ook dat je een voetenwarmer koopt die groot genoeg is voor jouw voeten, want iedereen heeft natuurlijk niet dezelfde maat.

 

 

Gebruiksgemak van het product

Hoe gemakkelijk zijn voetenwarmers nu om te gebruiken. Eerst en vooral moet je er rekening houden dat deze voetenzakken op elektriciteit werken dus je moet in de buurt zijn van een stopcontact.

Sommige modellen beschikken over een timer die je kunt instellen zodat de voetenwarmer na een bepaalde tijd automatisch afslaat. Dit kan nuttig zijn als jij vlug in slaap valt terwijl je het product gebruikt.

Een groot voordeel van een voetenwarmer is de draagbaarheid van het apparaat. Je kunt dit toestel makkelijk verplaatsen om het te gebruiken in de ruimte van jouw keuze. Zit je voor televisie of ben je aan het eten, vergeet je voeten niet warm te houden!

Zowel we voordien vermeld hebben beschikken sommige apparaten over verschillende temperatuurstanden. Dit draagt zeker bij tot het gebruiksgemak van een voetenwarmer want je bent niet gebonden aan slechts één temperatuur.

Een voetenwarmer schoonmaken

Jammer genoeg zijn niet alle voetenwarmer geschikt om te wassen in de wasmachine. Als het niet vermeld is in de handleiding dan kun je het beter ook niet proberen. Je kunt je voetenzak dan enkel met de hand wassen. Controleer best eerst dat je niet meer aangesloten bent op het stopcontact. Sowieso is het aanbevolen om de veiligheidsvoorschriften te lezen.

De binnenvoering van een voetenwarmer is meestal gemaakt van teddy, katoen of polyester. Teddy wordt veel gebruikt vanwege z’n zachtheid. Ga even na bij je aankoop als je de binnenvoering van je product kunt verwijderen om het schoon te maken, dat is een pluspunt. Deze binnenvoeringen kun je meestal gewoon in de wasmachine stoppen om het te reinigen en als het droog is kun je het terug in de voetenzak plaatsen.

Al deze punten zijn belangrijk maar andere mensen hebben misschien andere eisen. De prijs zal voor iedereen wel belangrijk zijn, gelukkig kun je tegenwoordig vele mooie aanbiedingen vergelijking op verschillende websites voordat je een beslissing neemt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES