5 Beste floor cleaners Test Van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Floor cleaners – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Kärcher Floor Cleaner FC5, kies je alvast voor een handig en veelzijdig product. Zo is hij niet alleen in staat om het vuil op te zuigen maar dweilt hij de vloer ook meteen. Daarnaast blijkt ook de Kärcher FC 5 Premium floor cleaner een schot in de roos te zijn. Hij wordt niet alleen gekenmerkt door een enorme kracht en degelijkheid maar evenzeer door zijn unieke transparante ontwerp. Neem rustig de tijd om deze topproducten hieronder even te bekijken alvorens je een keuze maakt. En je kunt ervan op aan dat je met een topproduct huiswaarts keert. Veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste floor cleaners (Reviews) van 2024

 

Er zijn tegenwoordig heel wat degelijke vloerreinigers op de markt gebracht waardoor het niet altijd eenvoudig is om een keuze te maken. Kies je voor een basis floor cleaner of wil je toch liever een apparaat met meer mogelijkheden. Wij kunnen jou het advies geven om deze 5 topproducten hieronder alvast even rustig te bekijken. Probeer hierbij ook rekening te houden met de verschillende online reviews en de gebruikerservaringen alvorens je er de beste floor cleaner uitkiest.

 

 

1. Kärcher Floor Cleaner FC5 Vloerreiniger 2-in-1 zuigen & dweilen

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame floor cleaner? Dan zou je alvast dit product van het bekende merk Kärcher even kunnen bekijken. Bovendien valt het prijskaartje ook wel goed mee waardoor het mogelijk is om het toestel tussen de goedkope floor cleaners te spotten.

Je zult bovendien versteld staan van de mogelijkheden aangezien het hier om een multifunctioneel 2-in-1 product gaat. Zo zal deze floor cleaner het vuil en stof niet alleen opzuigen maar vervolgens het oppervlak ook gaan dweilen. De floor cleaner wordt gekenmerkt door een vuilwaterreservoir met een totale inhoud van maar liefst 0,2 liter. Bovendien wordt het vuile water van het schone water gescheiden gehouden.

Echter zul je wel rekening moeten houden met het ietwat korte snoer en het gewicht van deze floor cleaner. We merken dan ook op dat de meningen verdeeld zijn. Dat is helemaal niet erg want het biedt iets meer mogelijkheden tot verbetering. De moeite waard dus om het even te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kärcher Floor Cleaner FC 5 Premium White Vloerreiniger 2024 editie

 

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook dit apparaat aangeboden wordt door Kärcher. Het is niet misschien niet meteen het product met de laagste prijs, maar op dit moment wordt het wel aangeboden aan een bijzonder verlaagde prijs. Daardoor zou je kunnen stellen dat het hier om een floor cleaner aanbieding gaat.

Ook hier zul je merken dat het om een multifunctioneel toestel gaat dat in één enkele beweging het oppervlak zal zuigen en vervolgens gaat dweilen. Bovendien is de motor van deze floor cleaner bijzonder krachtig waardoor je een hogere en verbeterde zuigkracht geniet. Het vuile water wordt ook hier moeiteloos van het schone water gescheiden gehouden. Verder zul je merken dat je er bij de aankoop van het toestel diverse accessoires en opzetstukken bij krijgt.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het product vrij zwaar weegt. Dit zou door sommige klanten misschien wel eens als een nadeel kunnen worden beschouwd. Echter is de meerderheid tevreden van de aankoop.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kärcher Floor Cleaner FC 5 Cordless Premium White Vloerreiniger

 

Het zal je niet misschien niet verwonderen maar ook deze unieke vloerreiniger wordt jou heel hard aanbevolen door het merk Kärcher. Kärcher staat dan ook niet voor niets bekend omwille van de kwaliteit en degelijkheid. Deze unieke Premium floor cleaner wordt gekenmerkt door een krachtige motor en dus bijgevolg een verbeterde zuigkracht. Ideaal indien je bijvoorbeeld huisdieren hebt.

Het is een handig 2-in-1 toestel daar het niet alleen het vuil zal opzuigen maar het oppervlak vrijwel meteen ook automatisch zal dweilen. Bovendien hoef je nooit lang te wachten alvorens alles weer is opgedroogd. De floor cleaner is volledig snoerloos en biedt daardoor ook heel wat bewegingsvrijheid.

Net zoals de vorige toestellen zul je merken dat de floor cleaner behoorlijk zwaar weegt en daardoor misschien niet altijd makkelijk in de hand ligt. Echter zijn de meeste kopers dan weer wel overtuigd van de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kärcher Floor Cleaner FC 3 Cordless White Vloerreiniger Home Line model

 

Het zal je ondertussen al lang niet meer verwonderen dat Kärcher wel veruit de beste optie is als je een floor cleaner wenst aan te kopen. Het gaat hier bovendien om het bekende „Home Line” model, afgewerkt in een witte kleur en bovendien geleverd met tal van praktische accessoires en opzetstukken.

In vergelijking met de vorige toestellen die we besproken hebben, zul je merken dat dit exemplaar slechts 2,4 kilogram weegt. Daardoor is het ook een pak handiger om er mee te werken en ligt het bijzonder comfortabel in de hand. Doordat de floor cleaner dan ook nog eens draadloos is, geniet je van nog extra bewegingsvrijheid.

De vele voordelen zorgen er dan ook voor dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met de aanschaf van dit apparaat. Het toestel is bijzonder aangenaam om mee te werken maar is echter niet voorzien van een krachtige zuigfunctie. Toch wel iets om eventueel rekening mee te houden dus. De voordelige prijs is dan weer een aangenaam pluspunt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. MaaHype Vloerreiniger nat floor cleaner v2 zuigen en dweilen

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame floor cleaner? Of beschik je misschien over een budget dat net een tikkeltje beperkter is. Dan hoef je alvast niet langer te vrezen want wij hebben misschien wel de oplossing voor jou; deze unieke floor cleaner van MaaHype.

Bovendien is het een multifunctioneel apparaat aangezien het in één enkele beweging niet alleen het vuil zal opzuigen maar tegelijk ook de vloer zal dweilen. Daardoor kun je toch wel heel wat tijd besparen tijdens het schoonmaken. Bovendien hoef je niet lang te wachten alvorens de vloer helemaal is opgedroogd.

Doordat het toestel vrij compact is, zul je merken dat het ook makkelijk op te tillen en op te bergen is. Ondanks de vele pluspunten heeft deze floor cleaner jammer genoeg nog geen reacties mogen ontvangen. Daardoor is het niet altijd makkelijk om jou verder advies te geven over de eventuele gebruikerservaringen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Floor cleaners koopgids

 

Wat is een floor cleaner en hoe werkt het? Welke voordelen bieden de beste floor cleaners nu precies en met welk prijskaartje hoef je rekening te houden? Kortom, in onze koopgids proberen wij een antwoord te bieden op enkele prangende vragen. Het is een aanbeveling om deze gids even grondig te bekijken alvorens je een beslissing neemt. Het zal de zoektocht ongetwijfeld een pak makkelijker maken. Ga eventuele aanbiedingen en promoties niet uit de weg en wie weet spot je zo nog wel een leuke floor cleaner aanbieding.


De werking van een floor cleaner

We stellen vast dat steeds meer gebruikers kiezen voor een floor cleaner daar het een handig en multifunctioneel apparaat betreft. Een floor cleaner kun je beschouwen als een soort van elektrische dweil die in de meeste gevallen ook droge stofdeeltjes en vuil probleemloos kan opzuigen. Qua uitzicht is het behoorlijk gelijklopend aan dat van een steelstofzuiger.

Wat betreft de werking, heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een floor cleaner die je met het stopcontact moet verbinden. Dergelijke apparaten zijn voorzien van een snoer en zorgen voor beperkte bewegingsvrijheid. Echter kun je ook kiezen voor de floor cleaner die voorzien is van een oplaadbare accu.

 

Voordelen en gebruiksgemak

Zoals je reeds kunt vermoeden, brengt het gebruik van een floor cleaner wel degelijk heel wat voordelen met zich mee. Het is een soort van stofzuiger en dweil verwerkt in één en hetzelfde apparaat. Zo zal een degelijke en goed werkende floor cleaner de vloer in eerste instantie schoon stofzuigen door alle vuiltjes en stofdeeltjes te verwijderen. Vervolgens wordt de vloer instant elektrische gedweild.

Ondanks de vele gelijkende eigenschappen met een stofzuiger, is het belangrijk om te beseffen dat de zuigkracht van een floor cleaner minder groot is. Tegenwoordig bestaan er ook al heel wat floor cleaners die in staat zijn om nat vuil te gaan opzuigen.

 

In combinatie met welk type vloer

Alvorens je besluit om een floor cleaner aan te schaffen, is het ook wel handig om rekening te houden met het type vloer. Dat wil dus zeggen dat de floor cleaner maar beter niet gebruikt kan worden op vloerkleedjes, tapijten en andere zachte vloeren. De voornaamste reden hiervoor is het gebruik van water.

De floor cleaner komt dan weer wel goed tot z’n recht op harde vloeren. Denk hierbij maar aan vloeren vervaardigd uit tegels of steen. Eventueel ook PVC en andere materialen die waterafstotend blijken te zijn. Zelfs een houten vloer, meer bepaald vervaardigd uit laminaat, kan zonder problemen door de floor cleaner worden behandeld. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden zodra je dit apparaat besluit aan te kopen.


Het formaat en het gewicht van de floor cleaner in combinatie met comfort

Floor cleaners bestaan niet in alleen in verschillende formaten maar ook in tal van gewichten. Zo wordt het gewicht van een degelijke standaard floor cleaner geschat op ongeveer 4 à 5 kg. Uiteraard bestaan er ook heel wat floor cleaners met een lager of juist hoger gewicht. Indien je bijvoorbeeld kiest voor een compacte floor cleaner dan is het mogelijk dat het gewicht van bepaalde toestellen zich rond de 2,5 kg situeert.

Een groter exemplaar, dat je kunt vergelijken met een soort van steelstofzuiger qua uitstraling, kan al gauw 8 kg wegen. In elk geval zul je merken dat de meeste floor cleaners vrij licht van gewicht en bijgevolg ook heel handzaam zijn. Houd er wel rekening mee dat het gewicht, het gewicht van de Floor cleaner zelf is. Met andere woorden, met een leeg waterreservoir in plaats van een gevuld.

 

Kostenplaatje

Tot slot willen we nog even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje van een degelijke floor cleaner. In de meeste gevallen zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 250 euro. Uiteraard zullen er ook heel wat goedkope floor cleaners worden aangeboden tegen een prijsje van 200 euro of minder. Net zoals je sommige apparaten ook weer duurder zult betalen.

Zo kan de prijs door bepaalde factoren, in meer of mindere mate, worden bepaald. Denk maar aan het vermogen waarover de floor cleaner beschikt evenals de extra kenmerken en aanvullende eigenschappen. Zo zal een floor cleaner met een hoger vermogen inclusief grote opvangbak en draadloze werking, vaak duurder zijn.

Ga daarom niet zomaar de eerste de beste floor cleaner aankopen maar neem de tijd om de verschillende apparaten met elkaar te vergelijken. De online reviews van klanten kunnen alvast soelaas bieden indien er sprake mocht zijn van twijfel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES