Beste foam matras

Laatste update: 25.04.24

 

Foam matrassen test van 2024

 

Om een goede nachtrust te kunnen garanderen dan is natuurlijk een degelijke foam matras geen overbodige luxe. De matras biedt voldoende ondersteuning en zorgt ervoor dat je een rustige nacht tegemoet gaat. Bekijk daarom alvast even de koopgids omtrent foam matrassen zodat je een beter beeld krijgt op wat je eventueel zou kunnen letten. Indien je echt veel haast hebt dan kun je ook gewoon de top 3 van beste foam matrassen raadplegen. Deze top 3 is tot stand gekomen door onder andere rekening te houden met de online reviews van de klanten en het advies dat door hen gegeven werd. Hieruit blijkt dat je met de Comfort Foam Medium echt wel een heel degelijke tweepersoons matras in huis haalt die 180 x 200 cm meet en een dikte heeft van 14 cm. De MatrasDirect Foam 70 x 200 foam matras hoeft zeker niet onder te doen. Het is een stevige éénpersoons matras die bijzonder gebruiksvriendelijk is en een dikte heeft van wel 15,5 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Foam matras reviews – top 5

 

 

Is je matras aan vervanging toe of ben je gewoon opzoek naar een extra matras voor wanneer je visite krijgt? Dan zou je deze 5 opties hieronder even kunnen bekijken, om de beste foam matras voor jezelf uit te kiezen. Een extra matras in huis kan altijd handig zijn.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Comfort Foam Medium

 

De naam van de Comfort Foam – Matras – 180×200 cm – Medium zegt het eigenlijk al. Dit een comfortabele tweepersoons matras doordat het maar liefst 14 cm dik is. Je kunt deze matras voor alle type bedbodems gebruiken.

Het is zeer geschikt om te gebruiken als je extra slaapplek moet creëren voor iemand die bij je is komen logeren of je kunt het ook gewoon in de woonkamer op de grond plaatsen.

Bij visite kun je de matras dan gemakkelijk weghalen en opbergen in een kamer. Deze matras kun je het liefst gebruiken voor kinderen of voor jonge volwassenen. Je kunt dit product eenvoudig onderhouden doordat de hoes afneembaar is en gewassen kan worden.

Tot nu toe zijn er alleen positieve reviews te lezen voor dit product. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is een goede matras voor weinig geld. Voor de kopers die ervaring hebben met dit product, is het een top product.

Deze foam matras van Trendzzz is echt wel ideaal wanneer vrienden of familie bij jou komen logeren. Verder kun je het ook perfect gebruiken als een tijdelijke matras voor jezelf of voor je kind. Daarnaast kan het ook op verschillende soorten bedbodems geplaatst worden.

 

Voordelen:

Onderhoud: de matras is gemaakt uit polyester en is opgevuld met comfort foam. De hoes die rond de matras zit, kun je er eenvoudig afnemen en in de wasmachine stoppen.

Gebruiksvriendelijk: deze matras van 14 cm dik is ideaal als tijdelijke oplossing of ook gewoon wanneer vrienden en familie komen logeren. Bovendien kun je het gemakkelijk op alle soorten bedbodems gebruiken.

Comfort: de comfort foam waaruit de matras bestaat, voelt heel zacht aan waardoor je snel en zonder problemen in slaap zult vallen. Verder heeft de matras een ideale dikte van 14 cm en is het geschikt voor 2 personen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele kopers zijn iets minder tevreden over het product. De matras zou niet voldoende ondersteunen en snel doorzakken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. MatrasDirect foam 70×200

 

Deze matras is een stevige en solide éénpersoons matras dat in Nederland gemaakt is. Dit product is vervaardigd van polyetherschuim en heeft een dichtheid van SG35. Doordat dit product van schuim gemaakt is, zou je het kunnen gebruiken voor alle type bedbodems. Het maximaal gewicht waarmee je deze matras zou kunnen belasten is 90 kg.

Zo een matras zou je overal in het huis kunnen gebruiken, omdat het gemakkelijk te verplaatsen is. Dit product heeft een handige hoes met rits, dat gemakkelijk te verwijderen is. Je kunt de hoes wassen en weer terugplaatsen op de matras. Verder is dit product anti allergisch en is het een veilige matras doordat het geen toxische toevoegingen en containergassen heeft.

Gezien de prijs lijkt dit wel een foam matras aanbieding en dat is het ook. De kopers zijn tevreden met dit product, want er zijn alleen positieve beoordelingen voor deze matras.

In vergelijking met alle andere foam matrassen, beschikt dit product van MatrasDirect werkelijk over de laagste prijs. Hierdoor zou het misschien onder de kopers wel eens tot één van de populairste modellen kunnen horen. Laten we even de voor- en nadelen tegenover elkaar afwegen.

 

Voordelen:

Hardheid: deze matras is 15,5 cm dik en voelt zacht aan door schuimvulling. Toch mag je rekenen op een medium tot zelfs stevige hardheid zodra je erop gaat liggen. Het is ideaal voor personen tot en met 90 kg.

Gebruiksvriendelijk: dit product is ondanks de lage prijs volledig anti-allergisch. Daarnaast kun je er zeker van zijn dat er bij de productie geen toxische stoffen aan te pas kwamen. De hoes kun je er gemakkelijk afritsen en wassen.

 

Nadelen:

Uit de commentaren die bij dit product vermeld staan, leiden we af dat werkelijk alle kopers er heel tevreden over zijn. Dit kunnen we opmaken uit het feit dat er voor de gebruikers helemaal geen nadelen aan zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Comfort Foam HR45

 

De Comfort Foam HR45 – Matras – 120×190 cm – Medium is maar liefst 16 cm dik. Deze tweepersoons matras is gemaakt van koud schuim, wat betekent dat deze matras niet warm zal aanvoelen.

Doordat het een open celstructuur heeft, ademt en ventileert dit product goed. Daarnaast heeft dit product een hoge veerkracht en biedt het een hoog comfort aan.

Dit product heeft een lange levensduur, want het is een stevige matras. Je zou dit product overal in het huis kunnen gebruiken en voor alle type bedbodems. Je kunt het gemakkelijk onderhouden doordat de hoes afneembaar is en gewassen kan worden.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is comfortabel. Daarnaast is het handig en eenvoudig te gebruiken. Enkele kopers vinden dit product te hard en anderen vinden het te zwaar.

Je zult merken dat je met deze matras makkelijk in slaap valt en van een comfortabele nachtrust zult kunnen genieten. Bovendien is de matras vervaardigd uit koudschuim en heeft het product een hoogte van 16 cm.

 

Voordelen:

Koudschuim: De veerkracht van koudschuim is bijzonder hoog. Dit in combinatie met de open celstructuur zorgt ervoor dat de matras vocht goed kan afvoeren en over een ademende structuur beschikt.

Veerkrachtigheid: koudschuim is bijzonder veerkrachtig en kan daardoor een lange levensduur garanderen. Kortom de matras is heel duurzaam en is comfortabel.

Gebruiksvriendelijk: deze tweepersoonsmatras kun je maximaal belasten tot 105 kg. Daarnaast kun je het gebruiken op verschillende type bedbodems zoals lattenbodems, spiraalbodems en verstelbare bodems.

 

Nadelen:

Matig comfort: voor slechts enkele gebruikers is de matras net iets te zwaar. Daarnaast blijkt het ook behoorlijk hard te liggen en is ze dus niet voor iedereen geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beliani Memory Foam

 

De Beliani Memory Foam – Matras – Schuim – wit – 140×200 cm is voor twee personen bestemd en het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram. Deze matras is maar liefst 20 cm dik en biedt een gemiddeld ligcomfort.

Het materiaal waarmee het gemaakt is zorgt voor een goed aanpassingsvermogen van het lichaam, zodat rug- en gewrichtspijnen voorkomen worden.

Dit product is gemaakt van koud schuim, dus je kunt het voor alle type bedbodems gebruiken. Het open-porige schuim zorgt ervoor dat de matras ademt en niet warm wordt. Doordat de matras vochtregulerend is, zorgt het ervoor dat het perfecte klimaat ontstaat. Dit product is ook nog anti allergisch. Het heeft een katoenen hoes die je kunt weghalen om te wassen.

Tot nu toe zijn er geen reviews te lezen van dit product, dus er kan op basis hiervan geen advies gegeven worden.

Bij dit product van Beliani is voorlopig nog geen beoordeling geplaatst wat uiteraard niet meteen wil zeggen dat het een slechte kwaliteit betreft. Misschien is het wel het beste merk onder de foam matrassen. Laten we even kijken naar de sterke en zwakke punten van dit product.

 

Voordelen:

Geheugen matras: het product is gemaakt uit traagschuim en kan zich hierdoor enorm goed aanpassen aan de persoon die erop ligt. Bovendien herstelt de matras zich nadien telkens weer naar zijn oorspronkelijke staat.

Gebruiksvriendelijk: traagschuim zorgt voor een goede drukverdeling en kan daardoor rug- en gewrichtspijn helpen voorkomen of verminderen.

 

Nadelen:

Type slaper: deze matras is vooral bedoeld voor rugslapers. Als je dus hoofdzakelijk op je zij of je buik slaapt dan is dit minder aan te raden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trendzzz 40 Extra Hard 20cm Dik

 

De 160×200 Matras Comfort Foam 40 Extra Hard 20cm Dik Trendzzz is een tweepersoons matras. Dit product heeft een dikte van 20 cm en een dichtheid van SG40. Het is een stevige en harde matras, zeer geschikt voor mensen die niet van een te zachte matras houden.

Verder is het een matras dat geschikt is voor langer gebruik en volwassenen kunnen er ook dagelijks op slapen. Je kunt dit product gebruiken voor alle type bedbodems.

Het is gemakkelijk schoon te houden, want de bekleding kun je eraf halen en weer terugplaatsen. Je kunt het ook gemakkelijk verplaatsen, omdat het niet zwaar is.

Tot nu toe zijn er geen reviews te lezen voor dit product en dat kan ook liggen aan de prijs, want het behoort zeker niet tot de categorie van goedkope foam matrassen.

Net zoals het eerste product is ook deze foam matras van Trendzzz. In vergelijking met de andere matras is deze wel een stuk duurder. Met een formaat van 200 x 160 x 20 cm is het ideaal voor twee personen. Bovendien is de matras maar liefst 20 cm hoog.

 

Voordelen:

Levensduur: dit is over het algemeen een zeer duurzame matras die gemakkelijk 6 tot 10 jaar kan meegaan.

Hardheid: als je iemand bent die het beste slaapt op een extreem harde matras dan heb je met deze foam matras het juiste product gevonden.

Gebruiksvriendelijk: de matras is niet alleen geschikt voor langdurig gebruik maar kan bovendien ook nog eens op verschillende type bedbodems worden geplaatst.

 

Nadelen:

Kostprijs: in vergelijking met de andere producten is deze foam matras echt wel de duurste. Dit zou misschien voor sommige gebruikers wel eens een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Foam matras koopgids

 

Een goede foam matras kan je nachtrust aanzienlijk verbeteren. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een nieuwe matras voor je bed? De grootte van de matras is belangrijk en kan afhangen van de grootte van de lattenbodem. De prijs en het comfort van de matras. Maar de soort kan nu wel nog het belangrijkst zijn, er bestaan verschillende types zoals koudschuim of traagschuim.

Type schuim

Koudschuim is het meest gebruikte materiaal in foam matrassen. Dankzij de open celstructuur van koudschuim neemt de veerkracht van de matras toe. Koudschuim combineert goed met andere materialen voor matrasvulling en de eigenschappen zullen dus altijd verschillen afhankelijk van de andere vullingen.

De tweede schuimsoort is traagschuim, die ook wel gekend is onder de naam memory foam of geheugenschuim. Dit soort schuim reageert op de warmte van je lichaam en kan zich daardoor aanpassen aan de vorm van je lichaam. Zo heb je geen last van drukpunten. Traagschuim heeft ook enkele minpunten. Zo biedt het niet altijd een even goede ondersteuning en ventileert het ook niet optimaal.

Polyetherschuim vind je enkel nog in goedkope versies maar deze matrassen hebben een groot voordeel: ze ventileren heel goed en geven voldoende lichaamsondersteuning. Het is minder comfortabel en wordt daarom minder gebruikt. Dit soort schuim is wel goed bestand tegen warmte en vocht.

De levensduur van je matras is belangrijk, jammer genoeg reageren de meeste foam matrassen slecht op een warm en vochtig klimaat. De matrassen van PE-schuim scoren het best op dit vlak.

 

Comfort en ventilatie

Het is belangrijk dat je comfortabel op je matras ligt zodat je makkelijk in slaap kunt vallen. Het is belangrijk dat de matras de natuurlijke krommingen van het lichaam ondersteunt. De ideale lighouding is volgens de algemene norm in zijligging zodat de wervelkolom mooi recht ligt. Als je beter op je rug slaapt dan heb je een matras nodig die de natuurlijke s-vormige kromming van je rug ondersteunt.

Het is niet aangeraden om op je buik te slapen want dan wordt je nek zwaar belast omdat je hoofd naar links of rechts gedraaid is. Dit is onvermijdelijk want je moet vrij kunnen ademen om te kunnen slapen. De onderrug ondervindt ook extra druk als je op je buik slaapt. Dit kan op lange termijn leiden tot nek- en rugpijnen.

Het is ook belangrijk dat je matras beschikt over een goede ventilatie. Anders zal je matras tijdens zomernachten het vocht niet kunnen laten ventileren en blijft je zweet aan de matras plakken. Matrassen die goed ventileren zijn ideaal voor mensen die het snel warm hebben ‘s nachts of die veel zweten.

 

Wat kost een foam matras

Je kunt verschillende matrassen online vergelijken op prijs om zo tot de beste aankoop te komen. Sommige foam matrassen vallen in een goedkopere prijsklasse zoals de matrassen die gemaakt zijn van polyetherschuim, deze matrassen worden tegenwoordig echter minder en minder vervaardigd door de opkomst van koudschuim en traagschuim.

Traagschuim matrassen liggen in een hogere prijsklasse vanwege het verhoogde comfort die ze bieden. Je moet dan wel in acht nemen dat deze matrassen niet ideaal zijn voor een warm en vochtig klimaat. Ze zijn wel uitermate geschikt voor mensen die lange periodes in bed doorbrengen zoals bijvoorbeeld oudere mensen die slecht te been zijn.

Het geld die je wilt uitgeven aan een foam matras hangt natuurlijk af van je budget en de eisen die je hebt. Houd ook rekening met de levensduur van een matras. Als je een goedkope matras koopt die na een paar jaar al niet meer nuttig is koop je dan misschien beter een dure matras die jarenlang meegaat.

Hoe groot is je bed

Niet alle matrassen hebben hetzelfde formaat en niet alle fabrikanten produceren alle verschillende formaten. Iemand die alleenstaand is kan natuurlijk in een dubbel bed slapen maar die heeft misschien kleinere afmetingen dan een dubbel bed van een koppel. Of je bent misschien op zoek naar een goede matras voor de eenslaper van je kind.

De kans bestaat dat je bijvoorbeeld een matras van traagschuim wilt kopen van een bepaalde fabrikant en dat die net niet bestaat in het formaat van je bed. Ga daarom eerst uit op onderzoek, je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met de fabrikant, om je goed te informeren over de beschikbaarheid van elke soort foam matras.

Als je op zoek bent naar een goede aanbeveling, dan hebben wij alvast verschillend topmatrassen vergeleken. Tussen deze aanbiedingen vind je zeker de beste foam matras terug voor jouw bed.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES