Beste fotoalbum

Laatste update: 21.06.24

 

Fotoalbums test van 2024

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel fotoalbum? Dan zul je vast en zeker al gemerkt hebben dat er heel wat keuze op de markt is. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we een koopgids opgesteld. Daarin proberen we nuttige tips en richtlijnen te geven zodat je weet waarop je zoal kunt letten. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde fotoalbums. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij het Walther Design FA-208-K Fun fotoalbum. Het is een designvol fotoalbum waarbij je zelfs op de voorkant van het album een fotootje kunt voorzien. Ook met het Fujifilm Instax mini fotoalbum kun je zeker zijn van een degelijk product. Het is misschien een vrij standaard fotoalbum maar toch heel erg praktisch en gebruiksvriendelijk ontworpen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fotoalbum reviews – top 5

 

 

Ga zorgvuldig om met alle leuke foto’s die je hebt als herinneringen van waardevolle momenten. Koop daarom het beste fotoalbum dat jij nodig hebt om al je foto’s goed en zorgvuldig te kunnen bewaren daarin. Op zo manier zal je veel langer kunnen genieten van deze mooie herinneringen van jouw leven en zijn de foto’s ook netjes geordend.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Walther Design FA-208-K Fun

 

Met de Walther Design FA-208-K Fun fotoalbum kun je nu al jouw mooie en leuke herinneringen op de juiste manier bewaren. Dit product heeft aan de voorkant de mogelijkheid om een kleine foto erin te plaatsen.

De kaft is gemaakt van een stevig materiaal en is uitgevoerd in de kleur petrol. In totaal heeft dit product 100 pagina’s waarop je foto’s kunt plakken. Gelukkig zijn de pagina’s wit en kun je onderaan de foto’s ook een leuke tekst erbij schrijven. Op zo een manier kun je beter onthouden of weten wat zich op de foto afspeelt.

De personen die dit product hebben aangeschaft hebben een voldaan gevoel hierover. Het heeft een mooi design en je kunt genoeg foto’s erin plakken. Dat is ook een leuke bezigheid met je geliefden. De prijs van dit product is redelijk en de kwaliteit is ook goed.

Het ruime assortiment aan verschillende soorten fotoalbums maakt het niet eenvoudig een goede keuze te maken. Dit model is afkomstig van het bekende merk Walther dat bovendien ook tot de populairste merken behoort. Hieronder kun je alvast even de eigenschappen van dit fotoalbum rustig bekijken.

 

Voordelen: 

Voorzijde: je kunt de voorkant van dit fotoalbum helemaal personaliseren door er bijvoorbeeld een kleine afbeelding of foto aan toe te voegen.

Design: je zult merken dat de kaft van het fotoalbum bijzonder stevig aanvoelt en ook heel duurzaam is. Verder is het album afgewerkt in een neutrale petrol kleur.

Formaat: het fotoalbum bestaat uit maar liefst 100 witte pagina’s waarop je eventueel ook nog iets kunt schrijven.

 

Nadelen: 

Te klein: volgens een enkele koper kun je slechts één enkele foto per pagina kleven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Fujifilm Instax mini

 

Het Fujifilm Instax mini fotoalbum is het ideale product dat je kunt meenemen naar een leuke vakantietrip. In dit album kun je foto’s die je met je Fuji Instax camera maakt opslaan, maar je kunt het ook gebruiken om andere foto’s erin te plaatsen. In dit album kun je ongeveer 64 foto’s plaatsen.

Het is licht van gewicht en is gemaakt van stevig materiaal. Het album is wit van kleur of je kunt kiezen uit andere beschikbare kleuren. Let wel, dat de prijs dan waarschijnlijk ook zal verschillen.

Dit eenvoudige product kun je zien als een fotoalbum aanbieding, want het heeft een voordelige prijs. Het is gemaakt van stevig materiaal en is duurzaam. Daarnaast heeft het een leuk en praktisch design. Het is ideaal om te gebruiken als je op vakantie bent en toch je foto’s goed wilt bewaren.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor het Fujifilm Instax mini fotoalbum. In vergelijking met het voorgaande product is dit album iets compacter. Je kunt het bijvoorbeeld gewoon overal mee naartoe nemen. Werkelijk ideaal dus wanneer je binnenkort van plan bent om op reis te vertrekken.

 

Voordelen: 

Formaat: het album biedt je de mogelijkheid om maar liefst 64 foto’s of afbeeldingen op te slaan.

Gebruiksgemak: ondanks het feit dat dit fotoalbum uit bijzonder stevige en duurzame materialen is gemaakt, zul je opmerken dat het album bijzonder weinig weegt. Dit maakt het handig om het overal mee naartoe te nemen.

Design: het album heeft een neutrale witte kleur maar kun je ook in heel wat andere toffe kleurtjes bekomen.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen het fotoalbum met de laagste prijs maar toch zul je het tussen de goedkope artikelen kunnen spotten.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: slechts één enkele gebruiker is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van dit fotoalbum.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hama

 

Het Hama fotoalbum is een geweldig en mooi product. Met dit fotoalbum zijn al jouw foto’s op een veilige en nette manier bij elkaar gezet.

Dit product heeft een harde kaft met een mooie afwerking bij de hoeken. In de hoeken is er voor extra versteviging een mooie metalen steun geplaatst. Hierdoor zullen de hoeken niet vouwen en ziet het album er daardoor ook eleganter uit. Je kunt in totaal ongeveer 200 foto’s met een formaat van 10×15 in dit album plaatsen.

Nadat je de beoordelingen hebt gelezen, dan kun je ook wel de conclusie trekken dat de gebruikers dit product top vinden. Het heeft een leuk design en dit product heeft goede eigenschappen.

Het heeft het juiste formaat, want het neemt niet veel ruimte in beslag. Je kunt genoeg foto’s erin plaatsen. Het is duurzaam en gemakkelijk om te gebruiken.

Indien je niet alleen op zoek bent naar een degelijk fotoalbum maar ook naar een album dat je aan een betaalbaar prijsje kunt aankopen dan is dit model werkelijk iets voor jou. In vergelijking met de andere 4 fotoalbums die we in onze selectie hebben opgenomen, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen: 

Kostenplaatje: je zult meteen versteld staan van het mooie en betaalbare prijskaartje van dit fotoalbum.

Duurzaam: je zult merken dat het fotoalbum over een bijzonder harde en stevige kaft beschikt. Daarnaast zijn de hoeken afgewerkt met een metalen versteviging.

Formaat: dit album biedt je de mogelijkheid om tot wel 200 foto’s of afbeeldingen te bewaren. De foto’s of de afbeeldingen hebben het beste een formaat van 10 x 15 cm.

 

Nadelen: 

We kunnen alleen maar vaststellen dat werkelijk alle gebruikers helemaal overtuigd zijn van de voordelen en de kwaliteiten van dit fotoalbum. Daardoor is het niet zo eenvoudig voor ons om op zoek te gaan naar eventuele minpunten en jou daarover te informeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Walther Design UK-150 Baby

 

De Walther Design UK-150 Baby fotoalbum Little Sunshine kun je gebruiken voor de babyfoto’s van jouw kind. Door de neutrale crèmekleur die gebruikt is bij dit album, kun je het gebruiken voor jongens en meisjes.

Dit product heeft een redelijk formaat en het heeft in totaal 50 blanco vellen die je kunt beplakken met foto’s. De indeling van deze vellen ligt geheel aan jou. Handig is dat de vellen van wit papier zijn gemaakt en dat je aan de onderkant van de foto’s een leuke tekst erbij kunt schrijven. Op zo een manier kan jouw kind altijd terugkijken naar alle leuke herinneringen met de bijbehorende tekst erbij.

Alle personen die dit product tot nu toe hebben gebruikt en een beoordeling ervoor hebben gegeven, zijn positief ingestemd en geven goed advies voor dit product. Met dit product kun je altijd plezier beleven elke keer dat je erin terug kijkt.

Net zoals één van de vorige artikelen die we hierboven besproken hebben, is ook dit fotoalbum afkomstig van het bekende merk Walther. Het zal niet verwonderen dat heel wat gebruikers dit ook als veruit het beste merk beschouwen. Toch is het een goede aanbeveling om op voorhand even een kijkje te nemen naar de positieve eigenschappen en negatieve elementen van het product.

 

Voordelen: 

Formaat: het is niet meteen één van de kleine fotoalbums maar ook niet het grootste. Bovendien bestaat het album uit maar liefst 50 blanco pagina’s waarop je naar hartelust jouw favoriete foto’s kunt kleven.

Gebruiksgemak: doordat je de foto’s op een blanco pagina kleeft, is het ook mogelijk om er een stukje tekst bij te schrijven indien je dit wenst.

Design: het album bestaat uit een bijzonder stevige en duurzame kaft en werd afgewerkt in zachte tinten. Vervolgens is het helemaal versierd met de afbeelding van een leuke zebra.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: het is niet meteen een van de goedkope fotoalbums en we vermoeden dan ook dat dit voor sommige kopers eventueel een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Henzo

 

Het Henzo fotoalbum ziet er elegant en stijlvol uit. Dit product heeft een harde kaft met een mooie rode kleur. Op de rand van het kaft zijn er mooie gouden lijnen getrokken. Met dit product kun je nu al jouw kostbare foto’s erin opslaan. Het is voorzien van 80 pagina’s die allemaal blank zijn. Deze blanco vellen kun je op jouw manier vullen en nu beter genieten van jouw foto’s.

Als je echt voor iets aparts wilt gaan, dan moet je ook niet verwachten dat je het product zult vinden onder de categorie van goedkope fotoalbums. Dit album is gemaakt van goede kwaliteit en het heeft een mooi design en kaft.

Voor enkele gebruikers is de kwaliteit van dit product minder, want de band en het binnenwerk gaan los. Daarnaast is het kaft ook kwetsbaar. Hierdoor zijn niet alle gebruikers tevreden met dit product.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor dit aparte en unieke Henzo fotoalbum. Het ziet er op het eerste gezicht heel neutraal en eenvoudig uit maar het is tegelijk ook heel elegant en klassevol. De felrode kleur is echt voor de durvers onder ons die op zoek zijn naar een blikvanger.

 

Voordelen: 

Aantal pagina’s: het fotoalbum telt maar liefst 80 blanco vellen papier waarop je foto’s kunt kleven en eventueel een stukje tekst kunt plaatsen.

Design: het fotoalbum is afgewerkt met een bijzonder stevige en duurzame kaft. Bovendien zul je merken dat de rand van deze kaft volledig is afgewerkt met mooie dikke gouden lijnen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: we durven vermoeden dat de prijs volgens sommige kopers misschien net een tikkeltje te hoog zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fotoalbums koopgids

 

Het is voor vele mensen zeer belangrijk om zoveel mogelijk herinneren te bewaren aan leuke momenten. Hierbij spelen foto’s een belangrijke rol. Toch zijn er vandaag zoveel mogelijkheden wanneer je een fotoalbum wilt maken,dat je best even rekening houdt met het materiaal, de prijs en natuurlijk ook de indeling van het album.

Type fotoalbum

Als je op zoek bent om je herinneringen vast te leggen in een mooi fotoalbum dan zijn er verschillende opties. Of je doet alles via internet, duidt het type kaft aan, selecteert het soort papier en de foto’s die je er graag wilt in opnemen en vervolgens wordt alles digitaal afgewerkt. Of je gaat naar de winkel en koopt een fotoalbum waar je dan zelf mee aan de slag kan.

Wanneer je zelf aan de slag gaat is het leuk te weten dat er verschillende types fotoboeken op de markt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld de insteekalbums die bestaan uit een harde kaft en in het midden voorzien zijn van plastiekjes waar je dan je foto’s kan insteken.

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om je foto’s in een fotoalbum te plakken. Indien je deze optie wenst, dan is een plakalbum of zelfklevend album de ideale aanbeveling voor jou. Hierbij heb je dan ook nog een extra optie tot het al dan niet kiezen voor pergamijn tussenbladen die net dat tikkeltje meer bescherming bieden naar je foto’s toe.

 

Materiaal van de omslag/kaft

Er bestaan zoveel mogelijkheden dat het niet altijd eenvoudig is om een keuze te maken uit de verschillende aanbiedingen. Naast het type is het ook belangrijk dat je weet uit welk materiaal je het album wenst. Op die manier kun je sneller een keuze maken uit de voor jou beste fotoalbums.

Sommige albums hebben een harde kaft die de pagina’s gaat beschermen tegen kreuken en hierdoor zijn ook je foto’s en dus herinneringen extra goed beschermd. Deze kaft wordt eigenlijk beschouwd als het iets klassiekere model.

Je kan ook een fotoalbum kiezen waarvan de omslag uit kunstleer bestaat. Op die manier creëer je een tijdloos en elegant ontwerp. De inbinding die men gebruikt voor fotoalbums die uit kunstleer bestaan is bovendien ook erg duurzaam waardoor je extra zeker mag zijn over de sterkte van je fotoalbum.

Sommige albums hebben een kaft gemaakt uit flexibel karton. Deze zijn misschien iets minder stevig dan bijvoorbeeld de albums met de harde kaft of die uit kunstleer omdat je karton gemakkelijk kan ombuigen. Voordeel bij deze fotoboeken is natuurlijk dat je de voor- en achterzijde van je album een persoonlijke toets kan geven. Onder de goedkope fotoalbums heb je ook de mogelijkheid tot een albumschriftje.

 

Papiersoorten

Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden naar het papier toe. Je hebt het typische fotopapier waarbij je zowel de keuze hebt voor glanzend fotopapier alsook voor mat fotopapier. Dit is uiteraard een kwestie van smaak. In de meeste fotoalbums zal er sprake zijn van de matte variant. In tegenstelling tot het glanzende fotopapier, is er bij het matte fotopapier geen glans aanwezig waardoor je minder vingerafdrukken nalaat.

 

Aantal foto’s

Ook altijd handig om rekening mee te houden is het aantal foto’s die in het fotoalbum kunnen worden geplakt of bijgestoken. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van het type fotoalbum alsook van de grootte van de foto’s die je graag wil opnemen in het fotoboek.

Bij de zogeheten insteekalbums heb je meestal plaats voor 100 tot 200 fotos. Bij deze optie kan je dus een groot aantal foto’s kwijt. Nadeel is wel dat je met een insteekalbum vast zit aan een bepaalde afmeting. Dus afhankelijk van het type insteekalbum moeten je foto’s een afmeting hebben van 30 op 30 cm of 15 op 10 cm.

Bij de plakalbums heb je omtrent de grootte van de foto’s iets meer bewegingsruimte. Houd er wel rekening mee dat er misschien niet voldoende ruimte is voor 200 foto’s.

Prijs

Het is aan te raden een fotoalbum te kiezen van een degelijke kwaliteit zodat de foto’s optimaal beschermd worden en dus langer meegaan. Toch is alles afhankelijk van het type kaft of papier dat gebruikt is. Een fotoboek dat eruit ziet als een gewoon schrift en waarbij de inbinding geniet is, zal misschien niet zolang meegaan als een fotoboek met een harde kaft. En bijgevolg zal een fotoboek met een harde kaft misschien net dat tikkeltje duurder zijn. Toch is het mogelijk om een leuke fotoalbum aanbieding tegen te komen. Probeer daarom zoveel mogelijk verschillende artikelen met elkaar te vergelijken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES