Beste frezenset

Laatste update: 21.06.24

 

Frezensets test van 2024

 

Een freesmachine is een handig en duurzaam toestel dat je de mogelijkheid aanbiedt om verschillende lagen materiaal te verwijderen. Denk maar aan verschillende lagen hout of metaal. Toch is het handig om niet meteen de eerste de beste frezenset aan te kopen. Probeer zoveel mogelijk producten te bekijken alvorens een beslissing te nemen. Het kan misschien helpen om ook al eens een kijkje te nemen naar onze top 3. Zo blijkt de Dremel 660 frezenset alvast een schot in de roos te zijn. De set wordt geleverd in een mooie en handige opbergkoffer die gemaakt is uit hout. Met de Lejatools 8 mm frezenset mag je alvast zeker zijn van een meer dan duurzaam product. De set telt maar liefst 8 verschillende frezen en bovendien heeft elke vrees hierbij een andere grootte.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Frezenset reviews – top 5

 

 

Frezen worden gebruikt met een freesmachine om materiaal te verwijderen. Dit wordt vooral gedaan in de metaal-, hout- en kunststofindustrie. Maar omdat niet alle frezen hetzelfde zijn en deze ook soms te veel slijtage ondergaan, kun je een extra frezenset kopen zodat je alles bij de hand hebt. Neem een kijkje naar de volgende vijf producten, misschien vind je er wel de beste frezenset tussen. De informatie zal je sowieso helpen om een goede keuze te maken en je beter te informeren.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Dremel 660

 

Deze 7-delige frezenset van Dremel worden geleverd met een stevige houten opbergkoffer om ze in te bewaren. Deze frezen zijn geschikt om mee te werken op zacht- en hardhout, spaanplaat, rubber, plastic, triplex, MDF, carbon en plexiglas! De frezen zijn van topkwaliteit.

De set bevat de volgende verschillende items: een profielfrees, een afrondprofielfrees, een V-groeffrees, 3 vingerfrezen en een sleutelgatfrees.

Hoewel dit product nog maar twee beoordelingen ontvangen heeft, staat er geen enkele negatieve commentaar geschreven. Beide kopers zijn heel tevreden over de goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Ook vinden ze de frezen heel handig in gebruik en zijn ze duurzaam dankzij het stevige materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Het setje is mooi en de houten kist is stevig.

Als je verschillende klusjes uit te voeren hebt, dan ben je eigenlijk beter met een volledige frezenset. Zo kun je alvast even deze set bekijken van het bekende en misschien ook wel het beste merk Dremel. Je zult meteen versteld staan van de verschillende mogelijkheden en kenmerken die deze set heeft.

 

Voordelen:

7-delig: je zult merken dat deze frezenset maar liefst 7 handige stukken gereedschap telt. Zo kun je toch al verschillende klusjes uitvoeren.

Gebruiksgemak: zo krijg je er bij de aankoop van de set niet alleen een profielfrees bij, maar ook een afrondprofielfrees, een aantal vingerfrezen, een sleutelgatfrees en zelfs een V-groeffrees.

 

Nadelen:

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen vaststellen van onze klanten. Het ziet er dus naar uit dat dit vast en zeker één van de populairste frezensets zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lejatools 8mm

 

Deze frezenset van Lejatools bevat 8 frezen van verschillende afmetingen. Het zijn HM-invalfrezen met een schachtdiamter van 8 mm en een rechte uitvoering. Deze frezen zijn geschikt voor gebruik op een bovenfreesmachine met een spantang van 8 mm.

De frezen zijn gemaakt van staal en zijn duurzaam. Om ze beter te bewaren worden ze geleverd met een houten opbergkoffer.

De frezen hebben verschillende diameters namelijk 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 14 mm, 15 mm en 18 mm. Je kunt dus meteen over verschillende frezen beschikken om te klussen.

De enige koper die momenteel een review geschreven heeft over dit product geeft uitsluitend positief advies. De frezen zijn van topkwaliteit en zijn duurzaam. Omdat ze van staal zijn breken ze niet, het zijn sterke frezen die handig in gebruik zijn.

Je hebt natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de frezenset van het al even bekende merk Lejatools. In tegenstelling tot het vorige product, zul je merken dat deze set maar liefst 8 stukken gereedschap telt. Laten we alvast even een kijkje nemen naar de verschillende voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Ontwerp: de frezen hebben een schachtdiameter van maar liefst 8 mm in combinatie met een compleet rechte uitvoeren. Dit maakt de frezen bijzonder geschikt om ze te gebruiken met behulp van een bovenfreesmachine.

Materiaal: de frezen zijn helemaal vervaardigd uit duurzaam en stevig staal en kunnen dus best wel tegen een stootje.

Opbergkoffer: bij de aankoop van het product zul je merken dat er een handige opbergkoffer uit hout wordt meegeleverd.

 

Nadelen:

1 review: op dit moment is er nog maar één enkele online beoordeling geplaatst. Het is mogelijk dat andere klanten dit te weinig vinden om een oordeel te vellen over dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Einhell FS 12

 

Deze frezenset van Einhell bevat 12 verschillende frezen om te gebruiken op verschillende apparaten. Deze frezen zijn geschikt voor de volgende toestellen: RT-RO 55, BT-RO 1200 E, TH-RO 1100 E, TC-RO 1155 E en TE-RO 1255 E.

De frezen hebben een schachtdiameter van 8 mm en worden geleverd met een houten koffer om de frezen veilig in te bewaren. Zo kun je ze ook makkelijk overal mee naartoe nemen. Deze set is ideaal voor personen die op zoek zijn naar goedkope frezensets. Dit product wordt namelijk aangeboden tegen een scherpe prijs.

De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit en de duurzaamheid van deze frezen. Het is een uitgebreide set en de goedkope prijs is ook een pluspunt voor de kopers. Aan de andere kant is er een frees die bij het eerste gebruik al afbrak. Een andere koper vindt dat de frezen makkelijk roesten en dat je ze te veel moet onderhouden.

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke frezenset, maar ook naar een set tegen een betaalbare prijs? Dan heb je met dit product van Einhell dubbel geluk. De set is namelijk niet alleen degelijk, maar is ook voorzien van de laagste prijs. Daardoor zou het alvast één van de populairste frezensets uit deze top 5 kunnen zijn.

 

Voordelen:

Set: zodra je de set aankoopt, dan zul je merken dat deze maar liefst 12 verschillende duurzame frezen telt. Dit biedt je de mogelijkheid om heel wat verschillende klusjes zonder problemen uit te voeren.

Comfort: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken, want de frezen worden in een stevige opbergkoffer geleverd. Deze koffer is volledig vervaardigd uit duurzaam hout.

Prijskaartje: je zult meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van deze frezenset.

Handig in gebruik: je zult merken dat de frezen allemaal een maximale schachtdiameter hebben van maar liefst 8 mm.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts een kleine minderheid van de kopers is echter niet helemaal tevreden met de kwaliteit van de frezen. Zo zouden bepaalde stukken gereedschap wel vrij snel afbreken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dremel Trio TR675

 

Deze accessoires van Dremel zijn geschikt om te frezen, schuren en zelfs snijden! Deze set bevat vijf verschillende frezen die vervaardigd zijn uit hard metaal. Ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik met de Dremel TRIO.

De set bevat de volgende frezen: een kwartrondfrees, een sponningfrees, een vlak- en afwerkfrees, een V-groeffrees en een holle frees. In tegenstelling tot de vorige producten wordt deze set niet geleverd met een koffer om de frezen in te bewaren.

De meningen van de kopers verschillen bij dit apparaat. Een koper is heel tevreden en vindt het een perfecte set voor miniatuurbouw. De set is heel geschikt voor de Dremel Trio. Volgens de andere koper past deze set niet op gelijk welk apparaat van Dremel. Ook zou de Dremel Trio niet meer te koop zijn.

Net zoals één van de vorige frezensets uit onze lijst, zul je merken dat ook deze set toebehoort aan het bekende merk Dremel. Alvorens je besluit om de set aan te kopen, dan kan het misschien best wel een goed idee zijn om alvast even een kijkje te nemen naar de verschillende kenmerken ervan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je zult meteen versteld staan van de mogelijkheden die deze frezen bieden. Je kunt er niet alleen mee frezen, maar ze zijn ook geschikt om mee te snijden of te schuren.

Materiaal: je zult merken dat de set maar liefst 5 handige en verschillende frezen telt, die allemaal gemaakt zijn uit bijzonder duurzaam en degelijk metaal.

Set: zo bevat de set verschillende soorten frezen. Denk maar aan een sponningfrees, een kwartrondfrees, een holle frees, een V-groeffrees en zelfs een handige vlak-en afwerkfrees.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele kopers zijn echter niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze frezenset.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Festool Domino

 

Deze set van Festool bestaat uit 5 verschillende frezen die je kunt gebruiken voor verscheidene soorten klussen.

Ze beschikken over schroefdraadopname en zijn geschikt voor gebruik met de Domino deuvelfrees DF 500. De set wordt geleverd zonder opbergkoffer dus je moet ze ergens anders bewaren.

Het zijn stevige frezen die gemaakt zijn van metaal. Het product ligt wel in een hogere prijsklasse dus je kunt deze set niet plaatsen onder de goedkope frezensets.

Dit product is nog niet beoordeeld geweest door gebruikers. Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij je geen advies geven over deze frezenset aanbieding.

Deze top 5 wordt tenslotte afgesloten met de Festool DOMINO frezenset. Het is een set die maar liefst 5 handige en degelijke frezen telt, die bovendien allemaal verschillend zijn. Indien je dus regelmatig verschillende klusjes hebt, dan kan deze frezenset misschien alvast een goede aanbeveling zijn.

 

Voordelen:

Set: deze frezenset telt maar liefst 5 handige en unieke frezen, die je voor tal van klusjes kunt gebruiken.

Materiaal: verder zul je merken dat de frezen best wel tegen een stootje kunnen, aangezien ze gemaakt zijn uit bijzonder duurzaam en degelijk metaal.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zul je iets meer budget hoeven te voorzien voor deze frezenset.

Geen opbergkoffer: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je er bij de aankoop van het product helemaal geen opbergkoffer bij krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Frezensets koopgids

 

Met een freesmachine kun je lagen materiaal verwijderen zoals hout, metaal en kunststof. Voor verschillende materialen heb je verschillende frezen nodig. Om dit op te lossen kun je een frezenset aanbieding kopen. Let bij de aankoop van de beste frezensets op de soorten frezen, het aantal, de accessoires, het merk en de prijs. We zullen deze punten bespreken in onze koopgids zodat ze kunnen helpen bij het maken van een goede aankoop.

 

 

Soorten frezen

 

Je kunt kiezen tussen vele verschillende frezen. Met een groeffrees kun je zowel frezen als pengaten maken in hout en andere zachte materialen. Bovendien is een groeffrees ook geschikt voor inlegwerk. Een scharnierfrees wordt gebruikt om uitsparingen te maken voor scharnieren van kasten, vooral voor keukenkasten.

Een vingerfrees kun je gebruiken om dunne groeven te maken in materiaal. Deze worden ook wel universele frezen genoemd. Je kunt er wel niet mee boren omdat ze niet altijd centrumsnijdend zijn. Een vingerfrees is meestal gemaakt van HSS of een harde metaalsoort.

Een spiebaanfrees kun je gebruiken om spiebanen te maken in een as. Je kunt deze assen verbinden met een spie waarna je de rotatie van de as kunt aansluiten op een kettingwiel of ander voorwerp.

Natuurlijk zijn er nog andere frezen die je kunt kopen zoals een sleutelgatfrees om een uitsparing te maken voor een sleutelgat. Maar ook een profielfrees, afrondprofielfrees, V-groeffrees, enzovoort zijn allemaal mogelijk. Voor elke opdracht is er een speciale frees mogelijk.

 

 

Aantal frezen

 

Waarom wil je in de eerste plaats een frezenset kopen? Welk freeswerk heb je in gedachten? Als je meteen een antwoord op deze vragen kunt formuleren dan kun je op zoek gaan naar de geschikte frezen voor de klussen die je in gedachten hebt. Het aantal frezen die je zult kopen hangt dus voor een groot deel af van je antwoord op deze vragen.

Als je echter meteen kiest voor een set met meerdere frezen dan kun je deze in de toekomst ook direct gebruiken wanneer je ze nodig hebt. Mensen die willen voorbereid zijn op de toekomst zullen dus een grotere uitgave maken zodat ze meteen alle frezen hebben. In het begin heb je deze misschien niet nodig maar je hoeft ze dan niet aan te kopen in de toekomst.

Voor éénmalig freeswerk is het geen aanbeveling om een set te kopen. Je kunt dan zelfs beter een freesmachine met bijbehorende frezen van een vriend lenen.

 

 

Accessoires

 

De frezenset zelf is eigenlijk een accessoire van een freesmachine. Maar als je verschillende frezen koopt is er één belangrijk accessoire waar je kunt op letten: de opbergdoos. De meeste sets worden geleverd in een handige opbergkoffer of -doos zodat je de frezen altijd mooi en veilig kunt bewaren.

De mooiste opbergkoffers zijn gemaakt van hout en beschikken over een houder voor elke frees. Zo kun je de frezen geordend bewaren en kun je vlug de frees vinden die je nodig hebt om een klus af te werken.

Een opbergkoffer maakt het ook veel makkelijker om je frezenset mee te nemen op verplaatsing. Zo hoef je zelf geen extra doos of zakje te kopen om je frezen mee te nemen en is het minder waarschijnlijk dat je een frees zult verliezen.

 

 

Het merk

 

Soms is het beter om te kiezen voor frezen van een bekend merk in plaats van meteen goedkope frezensets te kopen. Als je de kwaliteit gaat vergelijken dan kun je meestal meteen een groot verschil zien. Een bekend merk heeft meer ervaring met het maken van frezen en ze gebruiken ook steviger materiaal.

Deze frezensets zullen natuurlijk iets duurder zijn maar zullen ook een langere levensduur hebben. Dankzij het stevige materiaal gaan ze minder vlug kapot. Populaire merken onder de kopers zijn Silverline, Hitachi en Einhell. Deze merken staan garant voor een goede kwaliteit en hebben ook al naam gemaakt op het vlak van andere soorten gereedschap.

 

 

Prijs van een frezenset

 

Als je een frezenset van goede kwaliteit wilt kopen dan zul je al gauw ongeveer €50 moeten voorzien in je budget. Je kunt echter ook al aanbiedingen vinden voor de helft van deze prijs. Als je iemand bent die veel gaat frezen dan kun je beter kiezen voor frezen die vervaardigd zijn uit een stevig metaal en die een lange levensduur hebben. Zo zul je er langer gebruik van kunnen maken voor de prijs die je betaalt.

De goedkope frezen zijn meestal van mindere kwaliteit waardoor het mogelijk is dat ze vlugger stuk gaan bij veelvuldig gebruik. Je zult dan opnieuw kosten moeten maken om een nieuwe frezenset te kopen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES