Beste gasdetector

Laatste update: 21.06.24

 

Gasdetectors test van 2024

 

Aangezien er in de meeste woningen vaak nog heel wat toestellen zijn die op gas functioneren, kun je maar beter even uitkijken naar een degelijke gasdetector. Zo kun je op tijd gewaarschuwd worden wanneer er een gaslek is. Om het voor jou toch allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 beste beoordeelde gasdetectors. Zo wordt de Trotec BG 30 gasdetector sterk aangeraden omdat je het niet gewoon bij jou thuis maar ook gewoon op een camping of zelfs op een boot kunt installeren. Ook met de Safety Siren 3 in 1 gasdetector mag je zeker zijn van een meer dan waardig product. Het is een krachtig toestel dat zonder problemen functioneert op een spanning van 220V door middel van een handige netadapter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gasdetector reviews – top 5

 

 

Vele toestellen in je huis maken nog altijd gebruik van gas, het is daarom belangrijk dat je gas kunt detecteren in geval van een lek. Denk maar aan gevaarlijke gassen zoals koolstofmonoxide. Gelukkig kun je nu gemakkelijk een gasdetector kopen. Om je te helpen bij je aankoop bieden we je informatie over 5 topproducten, kies er zelf maar de beste gasdetector uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Trotec BG 30

 

Met dit meetapparaat kun je makkelijk gaslekkages detecteren bij pijpleidingen. Dit apparaat is daarvoor geschikt voor thuis of op de camping of zelfs op een boot. Het alarm wordt luider en de frequentie neemt toe naarmate je dichter komt bij de bron van het lekkende gas. Om anderen niet te storen kun je ook gewoon een hoofdtelefoon op het toestel aansluiten.

Met dit apparaat kun je aardgas, methaan, propaan, aceton, butaan, ethaan, enzovoort detecteren. Het apparaat is ook uitgerust met een flexibele 40 cm lange hals om op slecht bereikbare locaties te kunnen meten. Het heeft een nauwkeurigheid van 50 ppm en de batterij gaat ongeveer 8 uur mee. Je krijgt ook een draagtas bij de levering.

Nog maar één koper heeft een review geschreven over dit product maar het advies van deze gebruiker is helemaal positief. Het apparaat werkt perfect en detecteert goed, je kunt ook tot op enkele centimeters de bron van de gasgeur bepalen.

Het is niet altijd eenvoudig om de gasdetector met de laagste prijs te zoeken. Toch loont het zeker en vast de moeite om dit apparaat van het bekende merk Trotec eens van naderbij te bekijken. Wanneer je zelf nog heel wat toestellen hebt die op gas functioneren dan kan deze gasdetector echt wel een goede aanbeveling zijn.

 

Voordelen:

Frequentie: met dit apparaatje is het mogelijk om op een snelle en efficiente manier te weten te komen waar er eventueel een gaslek zit. Op het moment dat je dichter tegen de oorzaak komt, dan zul je merken dat de frequentie toeneemt. Dit gaat gepaard met een luid alarmsignaal.

Hoofdtelefoon: het is ook mogelijk, indien je dit mocht wensen, om een koptelefoon of oordopjes op de gasdetector aan te sluiten.

Nauwkeurig: je mag er zeker van zijn dat je met dit apparaat vrij nauwkeurig te werk kunt gaan. Het toestel is tot op 50 ppm nauwkeurig.

Handig in gebruik: het apparaat werkt op basis van een krachtige batterij die zonder problemen tot wel 8 uur lang meegaat. Daarnaast zul je merken dat de hals van het toestel iets langer is en vrij soepel. Dit biedt je de mogelijkheid om ook iets moeilijker te bereiken plekjes te controleren.

 

Nadelen:

Op dit moment heeft er nog maar één enkele gebruiker gereageerd. Toch is de koper helemaal overtuigd van het apparaat. Daardoor is het voor ons niet zo eenvoudig om na te gaan of er eventuele minpunten aan verbonden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Safety Siren 3 in 1

 

De Safety Siren 3 in 1 is een professionele gasdetector. Het werd geproduceerd in de Verenigde Staten en werkt op 220V via een netadapter. Het toestel kan zichzelf kalibreren door de omgevingslucht te analyseren.

Het apparaat is geschikt om koolstofmonoxide, butaan, propaan en natuurlijke gassen te detecteren. Bij detectie gaat er een sterk alarm van 120 dB af.

De prijs van dit product is aantrekkelijk en het artikel is geschikt voor mensen die goedkope gasdetectors willen.

De gebruiker die tot nu toe een beoordeling heeft geplaatst is tevreden over dit topproduct. Het toestel heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en het is handig in gebruik, je hoeft het gewoon in het stopcontact te steken en het werkt. Het alarm is ook heel luid dus is zelfs nuttig voor mensen die hardhorig zijn.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Safety Siren 3 in 1 gasdetector. In vergelijking met sommige andere toestellen is dit een bijzonder professioneel apparaat. Deze gasdetector functioneert probleemloos op 220V en dit alles door middel van een krachtige netadapter.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: door middel van een analyse van de omgevingslucht zul je merken dat het toestel in staat is om zichzelf automatisch te kalibreren. Daardoor zou het zeker wel eens tot de populairste gasdetectors kunnen behoren.

Alarmsignaal: op het moment dat er een gaslek gedetecteerd wordt dan zul je merken dat er meteen een krachtig alarmsignaal afgaat. Het geluid bereikt maar liefst 120 dB.

Budget: indien je liever niet teveel geld wenst te spenderen aan een degelijke gasdetector dan is it apparaat wel degelijk iets voor jou.

 

Nadelen:

Installatie: volgens een enkele gebruiker zou het niet zo eenvoudig zijn om het toestel te monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Safety Siren

 

Deze detector is net als het vorige product van het merk Safety Siren en gemaakt in de Verenigde Staten. Het enige verschil is dat dit apparaat butaan, propaan en natuurlijke gassen detecteert, je kunt er dus geen koolstofmonoxide mee detecteren.

Het apparaat is heel makkelijk om te installeren, je hoeft het gewoon in het stopcontact te steken met de bijgeleverde adapter en je bent beschermd tegen gaslekken. Ook dit product kalibreert zichzelf door het analyseren van de omgevingslucht. Het sterke alarm van 120 dB is geschikt voor iedereen, zelfs hardhorenden.

Over dit artikel is er momenteel nog geen review geschreven door een mogelijk koper. Wegens gebrek aan een mening kunnen wij je dus ook geen advies geven over deze gasdetector aanbieding.

Net zoals het voorgaande apparaat komen we opnieuw een gasdetector tegen van het bekende merk Safety Siren. Hieronder kun je alvast even een overzicht raadplegen van de verschillende voor- en nadelen die het apparaat kenmerken. Op die manier krijg je een beter beeld van wat de gasdetector zoal te bieden heeft.

 

Voordelen:

Detectie: met dit apparaat kun je zonder problemen te weten komen wanneer er butaan, propaan of één of ander natuurlijk gas in de buurt is. En ook het percentage wordt hierbij vermeld.

Installatie: je zult merken dat dit apparaat helemaal geen moeilijkheden met zich meebrengt tijdens de installatie. Het enige dat je hoeft te doen is het toestel aansluiten met het stopcontact.

Handig in gebruik: net zoals één van de voorgaande apparaat, is ook deze gasdetector in staat om zichzelf automatisch te kalibreren. Verder krijg je er bij de aankoop een handige adapter bij.

 

Nadelen:

Geen koolstofmonoxide: het is belangrijk om te beseffen dat deze gasdetector helemaal niet in staat is om koolstofmonoxide te detecteren. Dit zou dan ook een struikelblok kunnen zijn voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Procar Narcose

 

De narcose gasdetector van Procar werkt op 12-24V spanning en beschermt je tegen overvallen met narcosegas.

Deze gasdetector is ideaal voor in de camper, auto, caravan of op een boot. Je kunt hem gewoon aansluiten op de sigarettenaansteker.

Bij detectie wordt je gewaarschuwd door een luid alarm voordat het gas in werking treed. De aansluitkabel heeft een lengte van 1,8 meter en het toestel reageert ook op ether, chloroform, drijfgas, rook, enzovoort.

Dit product is tot op heden nog door geen enkele gebruiker beoordeeld geweest. Misschien heeft dit te maken met de hogere prijs van dit apparaat. Omdat er nog geen reviews geplaatst zijn kunnen wij ook geen advies formuleren.

Ook met de gasdetector van het gewaardeerde merk Procar kun je rekenen op een krachtig maar vooral betrouwbaar toestel. Dit apparaat functioneert geheel op basis van een 12-24V spanning. Het belangrijkste doel van deze gasdetector is om je te waarschuwen op het moment dat het gevaarlijke narcosegas in de buurt is.

 

Voordelen:

Efficiëntie: doordat de gasdetector vooral op narcosegas detecteert kun je dit toestel maar beter in de auto, kampeerwagen of op de boot plaatsen.

Installatie: door het toestel aan de sigarettenaansteker te koppelen, kun je het activeren.

Handig in gebruik: daarnaast zal het toestel ook gassen zoals ether, chloroform, rook en zelfs drijfgas gewoon gaan detecteren. Doordat de kabel maar liefst 1,8 meter lang is, is er voldoende bewegingsvrijheid.

 

Nadelen:

Geen review: op dit moment zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Safety Siren

 

Net als de andere gasdetectors van Safety Siren wordt dit product aangeboden tegen een scherpe prijs. Het is een professionele detector gemaakt in de Verenigde Staten en het behoort tot de categorie van goedkope gasdetectors.

Dit apparaat is geschikt om koolstofmonoxide mee te detecteren, je stopt het gewoon in het stopcontact met de meegeleverde adapter en klaar is kees.

Bij detectie gaat er een alarm af van 120 dB die zelfs gehoord kan worden door oudere mensen die slechthorend zijn. Het toestel kalibreert zichzelf door middel van analyse van de omgevingslucht, net zoals alle andere toestellen van Safety Siren.

Er zijn momenteel nog geen online reviews te vinden over deze gasdetector aanbieding. Omdat er nog geen enkele beoordeling geplaatst is door een koper is het voor ons ook niet mogelijk om een advies te formuleren over dit apparaat.

Net zoals één van de andere toestellen uit onze selectie is ook deze gasdetector afkomstig van het merk Safety Siren. Om te weten of dit apparaat iets voor jou kan betekenen, is het altijd handig om de voor- en nadelen ervan even te raadplegen.

 

Voordelen:

Budget: je zult vrijwel meteen versteld staan van de mooie aanvaardbare prijs van deze gasdetector.

Koolstofmonoxide: je hoeft geen schrik te hebben want dit apparaatje zorgt meteen voor een alarmsignaal bij de minste tekenen van koolstofmonoxide.

 

Nadelen:

Geen online beoordelingen: het feit dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, zou andere kopers eventueel kunnen tegenhouden om deze detector aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gasdetectors koopgids

 

Vele mensen zien het nut niet in van een gasdetector. Maar ook bij een defect aan een moderne boiler kan er koolstofmonoxide vrijkomen. Het is dus een goede aanbeveling om een gasdetector bij je thuis te installeren om je veiligheid te verhogen. Bij de aankoop van een gasdetector zijn er enkele punten van belang zoals het verschil tussen een gas- en een combi detector, het keurmerk, de plaats om de detector te hangen, het aantal melders, enzovoort.

Gas- of combi detector

 

Het is niet altijd even verstandig om een combi apparaat te kopen. Bij sommige toestellen is dit voordelig, denk maar aan een all-in-one printer. Met dit apparaat kun je printen, faxen, kopiëren en scannen. Het biedt dus vier nuttige toepassingen in één apparaat. Maar een combi detector heeft een groot nadeel waar de meeste mensen niet bij stilstaan. Met een combi detector kun je rook en gas registreren zodat de detector alarm kan slaan. Het probleem is: rook stijgt maar gas niet. Dus waar hang je dan best de detector?

Het is daarom beter om deze twee apparaten apart te kopen. Koop een rookdetector die je aan het plafond hangt en koop een gasdetector die je dichtbij een kachel of een boiler hangt zodat je gassen zoals koolstofmonoxide kunt detecteren.

 

 

Waar hang je de detector

 

Dit hangt af van de ruimte waar je de melder wilt plaatsen. De beste plaats om een gasdetector te plaatsen is in de ruimte waar een gaskachel of verwarmingsketel staat. Je moet de detector dicht bij het toestel plaatsen op ongeveer 1 tot 3 meter en altijd aan de kant van de kamer waar het toestel staat.

Als je gekozen hebt voor een ruimte zonder kachel of ketel dan is het aanbevolen om de gasdetector ter hoogte van je ademhaling te plaatsen. Als je slaapt is dit natuurlijk anders dan wanneer je rechtstaat of wandelt, dus in de slaapkamer moet je de detector lager plaatsen.

Het is ook beter om meerdere melders in je huis te hangen, het advies van de brandweer is tenminste één melder per verdieping.

 

 

Keurmerk van een detector

 

Let op met goedkope gasdetectoren want deze werken niet altijd even goed. In bepaalde landen moet een gasdetector beschikken over een certificaat. In Nederland is dit het BS EN 50291 certificaat dus als je op zoek gaat naar een product koop dan zeker een model met dit certificaat. Dit wil zeggen dat het apparaat getest is en aan alle normen voldoet. Zo ben je zeker dat je beschermd bent tegen een eventuele gasvergiftiging.

Als je in een ander land woont dan kun je beter eerst meer informatie zoeken over bepaalde certificaten of keurmerken van een gasdetector in dat land. Ga vooral niet meteen voor de goedkoopste producten, het gaat tenslotte om je gezondheid dus geef liever iets meer geld uit.

 

 

Test de detector

 

De meeste gasdetectoren beschikken over een testknop zodat je op elk moment kunt testen of je melder nog correct functioneert. Vergeet ook niet om de vervangdatum in de gaten te houden zodat je weet wanneer je een nieuwe melder moet kopen. De meeste detectoren hebben een levensduur van minimum 5 jaar en er zijn zelfs modellen die 10 jaar lang blijven werken. Kijk naar het bouwjaar van je detector zodat je kunt controleren hoe lang het apparaat nog zal werken.

In geval van twijfel kun je altijd kiezen voor een detector van een bekend merk. Zo weet je zeker dat het apparaat zal werken op het moment wanneer het moet werken. Bij een onbekend merk kan de werking van het apparaat gebreken vertonen.

 

 

Prijs van een gasdetector

 

Vanwege de goedkopere prijs zullen sommige mensen opteren voor een gebruikte, tweedehands gasdetector. Dit is niet aan te raden want je weet niet zeker of het apparaat correct werkt en je loopt dus een onnodig risico. Het is beter om meteen een nieuw toestel te kopen.

Als je op zoek bent naar goedkope aanbiedingen dan kan het internet een goede marktplaats zijn voor jou. De meeste webwinkels bieden producten aan tegen een goedkopere prijs dan in de winkel of supermarkt en het wordt ook nog eens aan huis geleverd.

Voordat je een keuze maakt is het belangrijk om de voor- en nadelen van verschillende modellen te vergelijken zodat je zeker het beste product koopt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES