5 beste Gaskachels Test van 2022

Laatste update: 05.07.22

 

Gaskachels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Waarom kies je niet voor een gaskachel in plaats van een houtkachel. Het is niet alleen duurzamer maar bovendien ook veel makkelijker om schoon te maken en te onderhouden. Indien je hiervan niet echt op de hoogte bent, dan kan onze koopgids daar misschien alvast verandering in brengen. Verder zijn we ook even op zoek gegaan naar de 3 beste gaskachels. Dat zijn de toestellen die tot op heden, de beste beoordelingen hebben mogen ontvangen. Zo blijkt de MacGyver Buitenkachel alvast een schot in de roos te zijn. Zo is het apparaat zelfs voorzien van een handig handvat, zodat je de kachel zonder problemen kunt verplaatsen. Zo kun je verder ook kiezen voor de Gimeg Rolkachel Zwart. Deze gaskachel is vrij compact en makkelijk van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gaskachels koopgids

 

Een gaskachel is een interessant alternatief voor een houtkachel. Gaskachels zijn makkelijker om te onderhouden want je hoeft geen as- of houtresten te verwijderen na gebruik. Er zijn bepaalde factoren waarop je best kunt letten als je de beste gaskachels wilt vinden. Zo moet je een keuze maken tussen verschillende soorten gaskachels en zijn andere kenmerken zoals de gasaanvoer, de veiligheid, de prijs en de thermostaat ook belangrijk.

Soorten gaskachels

Je kunt kiezen voor een inbouw gaskachel in de plaats van een houtkachel. Deze gaskachels worden aangesloten op de gastoevoer van een stad dus je moet wel eerst controleren of deze gastoevoer tot op de plaats van de kachel komt. Deze soort beschikt meestal over een waakvlam zodat je de kachel vlug kunt inschakelen zonder te moeten wachten. Op die manier wordt de hitte ook veel vlugger verspreid omdat de kachel niet meer moet opwarmen.

Natuurlijk zijn er ook mobiele gaskachels die je van ruimte kunt veranderen, deze soort werkt met gasflessen die wel tot 5 kg kunnen wegen. Natuurlijk is het een aanbeveling om altijd een reserve gasfles in huis te hebben zodat je de kachel altijd kunt gebruiken. Deze kachels zijn meestal ook voorzien van een beveiliging zodat het apparaat niet kan omvallen of oververhitten.

Tenslotte zijn er ook nog draagbare gaskachels die geschikt zijn om mee te nemen op een kampeertrip. Deze kachels kunnen voor warmte zorgen in je tent tijdens een koude nacht. Zorg er wel voor dat er genoeg ventilatie is zodat het gas niet blijft hangen, dit kan gevaarlijk zijn.

 

Gasaanvoer

Dit punt sluit nauw aan bij het vorige punt. De gastoevoer is vooral afhankelijk van het type kachel die je wilt kopen. Een ingebouwde gaskachel in een woonkamer zul je aansluiten op de gastoevoer van de stad waar je woont. Op die manier heb je nooit een tekort aan gas en kun je de kachel altijd gebruiken. Je hoeft dan wel maandelijks je gasrekening te betalen. Houd er ook rekening mee dat er misschien nog geen gastoevoer is in je woonplaats, je kunt dit dus best eerst controleren.

De mobiele en de draagbare gaskachels werken op gasflessen die je apart moet aankopen en aansluiten op de kachel. Deze flessen bestaan in verschillende formaten afhankelijk van de grootte van je gaskachel. Bij de aankoop van je kachel zul je in de gebruiksaanwijzing nuttige informatie vinden over de soorten gasflessen die je kunt kopen.

 

Veiligheid

Mobiele en draagbare gaskachels zijn meestal voorzien van één of meerdere beveiligingen om het risico op ongelukken te verminderen. Zo is het belangrijk dat een mobiele gaskachel aanbieding beschikt over een omvalbeveiliging. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de kachel niet kan omvallen zodat het gas niet kan ontsnappen. Het risico op brandgevaar wordt aanzienlijk verminderd en je kachel zal ook veel minder vlug kapot gaan.

Maar er zijn nog andere belangrijke kenmerken zoals de beveiliging tegen oververhitting. Ook deze beveiliging zorgt ervoor dat het risico op brand wordt verminderd door het apparaat automatisch uit te schakelen wanneer het te warm wordt. Hetzelfde geldt bij een beveiliging tegen overbelasting. Het toestel wordt uitgeschakeld om schade te voorkomen.

Bij een inbouwmodel is het beter om te kiezen voor een kachel die geen zuurstof aan de woonruimte onttrekt. Als dit wel het geval is moet je zorgen voor een goede ventilatie want anders loop je het gevaar om te stikken.

Thermostaat

Het is aanbevolen om te kiezen voor een kachel die beschikt over een thermostaat zodat je zelf de warmtestand kunt kiezen. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste kun je de vlam lager zetten wanneer de ruimte warm genoeg is. Zo wordt de ruimte niet te warm waardoor je je ongemakkelijk voelt of een raam moet openen om wat verkoeling te hebben.

Het tweede voordeel is dat je minder energie zult verbruiken door de thermostaat lager te zetten. Meestal gebeurt dit automatisch omdat de thermostaat de gasaanvoer automatisch verlaagt of uitschakelt wanneer een ruimte de gewenste temperatuur heeft bereikt.

 

Prijs

Je kunt nu al deze informatie gebruiken om op zoek te gaan naar goedkope gaskachels die toch een goede kwaliteit aanbieden. Online is het eenvoudig om verschillende kachels te vergelijken op basis van de prijs en de beoordelingen van andere kopers. Deze beoordelingen bevatten vele nuttige informatie over de al dan niet goede werking van het apparaat.

Bovendien bieden de meeste webwinkels regelmatig interessante promoties aan. Als je op de hoogte wilt blijven van deze aanbiedingen dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan wekelijks de beste koopjes van die bepaalde website.

 

5 beste Gaskachels (Reviews) van 2022

 

Heb je een ruimte in je huis die nog te koud is in de winter? Of wil je verwarming voor op de camping wanneer je gaat kamperen? Met een goede gaskachel kun je beide problemen oplossen. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten die we zorgvuldig opgezocht hebben, je vindt er zeker de beste gaskachel tussen.

 

1. MacGyver Draagbare Gaskachel Buitenkachel

 

Deze gaskachel van MacGyver is perfect voor op de camping of op je terras. Het is een draagbaar model en dankzij de lage prijs behoort het tot de goedkope gaskachels. Je kunt het apparaat eenvoudig instellen met de verstelbare schakelaar en de cilinder met het gas is makkelijk om te installeren.

Je kunt tot het toestel tot 3 uur lang laten branden en de kachel beschikt over een veiligheidsmechanisme dat zorgt voor een automatische uitschakeling bij overbelasting. Het artikel weegt slechts 2,4 kg en is makkelijk te verplaatsen dankzij de draagbeugel.

De kachel is makkelijk in gebruik en heeft een goede warmteopbrengst. Het is van hoge kwaliteit maar de kopers geven wel advies om het enkel buiten te gebruiken. Het is gemaakt van stevig materiaal en is licht van gewicht dus je kunt het makkelijk meenemen op verplaatsing.

Het is niet altijd makkelijk om de beste gaskachel uit te zoeken. Toch komt dit product van het bekende en misschien wel het beste merk, MacGyver alvast aardig in de buurt. Bovendien zou het ook zomaar eens over de laagste prijs kunnen beschikken. Kortom, de moeite waard om de voor- en nadelen even onder de loep te nemen.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje, waardoor het toestel vast en zeker tot de populairste gaskachels zou kunnen behoren.

Formaat: het is een vrij compacte gaskachel die je makkelijk kunt verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Het handvat zorgt bovendien voor iets meer comfort.

Handig in gebruik: je zult merken dat het toestel makkelijk te bedienen is. Zo is er een verstelbare schakelaar voorzien. Verder kun je ook gebruik maken van het voorzien veiligheidsmechanisme.

 

Nadelen

Enkel buitenshuis: volgens enkele klanten is het beter om dit toestel alleen maar buitenshuis te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gimeg Rolkachel Infrarood Klein

 

Deze mobiele infrarood kachel van Gimeg kun je makkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes aan de onderkant van het product. De kachel werkt met een piëzo ontsteking en is voorzien van verschillende beveiligingen zoals een omvalbeveiliging, een thermo-elektrische beveiliging en een beveiliging tegen gebrek aan zuurstof.

Dankzij het rooster heb je geen direct contact met de warmtebron en kun je je dus ook niet verbranden. Je kunt de kachel instellen op die verschillende warmtestanden en het apparaat beschikt over een ruimte om gasflessen tot 5 kg te bewaren.

Bij dit product is momenteel nog maar één beoordeling geplaatst maar de koper van deze gaskachel aanbieding is er heel tevreden over. Het is een zuinige kachel en de drie warmtestanden zijn handig. Het artikel gebruikt een waakvlam dus als er geen vlam is dan ook geen gas.

Wanneer je kiest voor het product van het merk Gimeg dan kies je eigenlijk voor een handige infrarood kachel. Het toestel is handig mee te nemen en bovendien voorzien van tal van handige functies en optiemogelijkheden. In het overzicht hieronder laten we je kennismaken met enkele belangrijke eigenschappen.

 

Voordelen

Comfort: het is een vrij compacte kachel die weinig weegt en bijzonder eenvoudig en snel te verplaatsen is. De aanwezigheid van de wieltjes maken dit natuurlijk ook een pak makkelijker.

Veiligheid: je hoeft je alvast geen zorgen te maken want de gaskachel is voorzien van meerdere beveiligingen. Denk maar aan een omvalbeveiliging, een extra beveiliging wanneer er zuurstofgebrek mocht optreden een een thermo-elektrische beveiliging.

Energiezuinig: het toestel is bijzonder krachtig en beschikt over 3 verschillende warmtestanden waaruit je kunt kiezen. Toch mag je er zeker van zijn dat het om een energiezuinig apparaat gaat.

 

Nadelen

Niet leverbaar: de kopers geven beide een positieve beoordeling voor deze gaskachel. Houd er wel rekening mee dat het apparaat tijdelijk niet leverbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Broilfire Turbo Gaskachel mobiel Compleet

 

De Broilfire Turbo is een infrarood kachel op wielen met een maximaal vermogen van 4,2 Kw. Deze gaskachel is geschikt voor gebruik in een caravan, garage of zelfs in een voortent. Het apparaat beschikt over een ventilator om de warmte snel door de ruimte te verdelen en als het gas op is dan kan de kachel nog extra warmte afgeven via elektriciteit.

De ingebouwde elektrische kachel kun je op twee standen zetten: 750 Watt of 1500 Watt. Je kunt de ventilator zowel met gas- als elektrische kachel gebruiken. De gaskachel kun je op drie verschillende standen zetten namelijk 1,4 kW, 2,8 kW en 4,2 kW. De kachel is zowel voor binnen als buiten geschikt.

Bij dit product zijn tot op heden nog geen reviews geplaatst. Wegens een gebrek aan beoordelingen door andere kopers kunnen wij dus geen advies geven voor dit artikel.

Wanneer je kiest voor de Broilfire Turbo dan kies je opnieuw voor een infrarood gaskachel. Het is een vrij krachtig apparaat dat over een maximaal vermogen beschikt van maar liefst 4.2 Kw. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen, dan kan het alvast handig zijn om even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen ervan.

 

Voordelen

Ventilator: dankzij de aanwezigheid van de ventilator is het mogelijk om de warmte bijzonder snel door de volledige kamer of ruimte te gaan verdelen.

Handig in gebruik: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken indien het gas plotseling op is. In noodgevallen kan deze gaskachel zelfs op elektriciteit even verder functioneren.

Compact: het is een vrij compacte gaskachel die je makkelijk en zonder problemen kunt verplaatsen. Ideaal ook om te gebruiken in bijvoorbeeld een caravan of garage.

Vermogen: wanneer je gebruikt maakt van de gaskachel dan kun je kiezen uit 3 verschillende warmtestanden waaronder 1,4 kW 2,8 kW of 4,2 kW. Wanneer je de interne elektrische kachel wenst te gebruiken dan heb je 2 mogelijke warmtestanden, 750 of 1500 Watt.

 

Nadelen

Geen reviews: jammer genoeg zijn er momenteel nog helemaal geen online reviews bij dit product geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beaufort Ease Gashaard

 

Deze inbouw gaskachel van Beaufort ziet eruit als een houtkachel maar werkt op gas. De kachel kun je eenvoudig bedienen met een druk op de knop van de afstandsbediening. Het systeem is zo gebouwd dat er geen zuurstof aan de woonruimte wordt onttrokken.

Het apparaat heeft een vermogen van 6,5 kW en de gaskachel heeft de volgende afmetingen: hoogte 77 cm, breedte 61 cm en diepte 44 cm. Deze gaskachel past in bijna elk interieur en wordt geleverd met een gebruiksaanwijzing.

Ook bij dit product zijn er nog geen beoordelingen geplaatst online, dit heeft misschien te maken met de hoge prijs van dit artikel. Je kunt als eerste een review schrijven over deze gaskachel aanbieding zodat wij ons advies kunnen baseren op jouw mening.

Wanneer het oog ook wat wilt dan kun je altijd opteren voor deze gaskachel van het bekende merk Beaufort. Het grote verschil met de voorgaande toestellen, is dat deze gaskachel volledig wordt ingebouwd en dus wel degelijk één wordt met het interieur.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: je zult merken dat er helemaal geen zuurstof uit de kamer wordt onttrokken. Dat heb je te danken aan het unieke ontwerp van deze gaskachel.

Afstandsbediening: het is zelfs mogelijk om deze gaskachel vanop een bepaalde afstand te bedienen door gebruik te maken van de daarvoor voorziene afstandsbediening.

Vermogen: het is een krachtig toestel met een maximaal vermogen van maar liefst 6,5 kW.

 

Nadelen

Geen gebruikerservaring: doordat er momenteel geen online reacties bij het product zijn geplaatst, kunnen wij jou jammer genoeg geen verder advies geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bartolini Libera Blueflame Straalkachel

 

De Bartolini Libera Blueflame kun je van gas voorzien met camping gasflessen van 5 kg of 11 kg. Het apparaat is beveiligd tegen een tekort aan zuurstof en werkt met een piëzo ontsteker. Je kunt de kachel zowel binnen als buiten gebruiken maar de ruimte moet wel goed geventileerd zijn.

De temperatuur van de gaskachel is regelbaar en het apparaat heeft een maximaal vermogen van 4200 Watt. Deze kachel is niet geschikt voor badkamers of slaapkamers en het is ook aanbevolen om het niet continue te laten branden. Dit topproduct heeft een gewicht van 12 kg maar je kunt het makkelijk verplaatsen dankzij de wielen aan de onderkant.

Wegens gebrek aan een beoordeling is het voor ons onmogelijk om een advies te formuleren over deze gaskachel aanbieding.

Tenslotte is er dan ook nog de mogelijkheid om volledig te kiezen voor deze unieke Bartolini Libera Blueflame gaskachel. Wil je te weten komen of deze gaskachel aan je verwachtingspatroon kan voldoen? Dan is het alvast een goede aanbeveling om het overzicht hieronder even grondig door te nemen.

 

Voordelen

Gasflessen: het apparaat is makkelijk van gas te voorzien door gebruik te maken van de daarvoor voorziene camping gasflessen. Je kunt kiezen tussen 5 of 11 kg.

Handig in gebruik: het is het ideale toestel om zowel binnen- alsook buitenshuis te gebruiken daar het werkt met een piëzo ontsteking en er gedacht is aan een beveiliging tegen zuurstofgebrek.

Vermogen: het is een krachtige gaskachel met maar liefst 4200 Watt aan maximaal vermogen.

 

Nadelen

Niet vochtbestendig: daar de gaskachel niet helemaal vochtbestendig is, wordt aangeraden het toestel niet in de badkamer of vochtige ruimtes te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES