5 beste Gaskachels Test van 2022

Laatste update: 28.11.22

 

Gaskachels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Waarom kies je niet voor een gaskachel in plaats van een houtkachel. Het is niet alleen duurzamer maar bovendien ook veel makkelijker om schoon te maken en te onderhouden. Daar er tegenwoordig best wel een uitgebreid assortiment voorhanden is en de keuze bijgevolg niet altijd even vanzelfsprekend, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes. Zo blijkt de MacGyver Buitenkachel alvast een schot in de roos te zijn. Zo is het apparaat zelfs voorzien van een handig handvat, zodat je de kachel zonder problemen kunt verplaatsen. Daartegenover staat de Gaskachel Manhattan Mobiele Sfeerhaard die gekenmerkt wordt door een vrij hoog verwarmingsvermogen van 3,4 kW of 3400 watt verdeeld over meerdere warmtestanden. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gaskachels koopgids

 

Een gaskachel is een interessant alternatief voor een houtkachel. Gaskachels zijn makkelijker om te onderhouden want je hoeft geen as- of houtresten te verwijderen na gebruik. Er zijn bepaalde factoren waarop je best kunt letten als je de beste gaskachels wilt vinden. Zo moet je een keuze maken tussen verschillende soorten gaskachels en zijn andere kenmerken zoals de gasaanvoer, de veiligheid, de prijs en de thermostaat ook belangrijk.

Soorten gaskachels

Je kunt kiezen voor een inbouw gaskachel in de plaats van een houtkachel. Deze gaskachels worden aangesloten op de gastoevoer van een stad dus je moet wel eerst controleren of deze gastoevoer tot op de plaats van de kachel komt. Deze soort beschikt meestal over een waakvlam zodat je de kachel vlug kunt inschakelen zonder te moeten wachten. Op die manier wordt de hitte ook veel vlugger verspreid omdat de kachel niet meer moet opwarmen.

Natuurlijk zijn er ook mobiele gaskachels die je van ruimte kunt veranderen, deze soort werkt met gasflessen die wel tot 5 kg kunnen wegen. Natuurlijk is het een aanbeveling om altijd een reserve gasfles in huis te hebben zodat je de kachel altijd kunt gebruiken. Deze kachels zijn meestal ook voorzien van een beveiliging zodat het apparaat niet kan omvallen of oververhitten.

Tenslotte zijn er ook nog draagbare gaskachels die geschikt zijn om mee te nemen op een kampeertrip. Deze kachels kunnen voor warmte zorgen in je tent tijdens een koude nacht. Zorg er wel voor dat er genoeg ventilatie is zodat het gas niet blijft hangen, dit kan gevaarlijk zijn.

 

Gasaanvoer

Dit punt sluit nauw aan bij het vorige punt. De gastoevoer is vooral afhankelijk van het type kachel die je wilt kopen. Een ingebouwde gaskachel in een woonkamer zul je aansluiten op de gastoevoer van de stad waar je woont. Op die manier heb je nooit een tekort aan gas en kun je de kachel altijd gebruiken. Je hoeft dan wel maandelijks je gasrekening te betalen. Houd er ook rekening mee dat er misschien nog geen gastoevoer is in je woonplaats, je kunt dit dus best eerst controleren.

De mobiele en de draagbare gaskachels werken op gasflessen die je apart moet aankopen en aansluiten op de kachel. Deze flessen bestaan in verschillende formaten afhankelijk van de grootte van je gaskachel. Bij de aankoop van je kachel zul je in de gebruiksaanwijzing nuttige informatie vinden over de soorten gasflessen die je kunt kopen.

 

Veiligheid

Mobiele en draagbare gaskachels zijn meestal voorzien van één of meerdere beveiligingen om het risico op ongelukken te verminderen. Zo is het belangrijk dat een mobiele gaskachel aanbieding beschikt over een omvalbeveiliging. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de kachel niet kan omvallen zodat het gas niet kan ontsnappen. Het risico op brandgevaar wordt aanzienlijk verminderd en je kachel zal ook veel minder vlug kapot gaan.

Maar er zijn nog andere belangrijke kenmerken zoals de beveiliging tegen oververhitting. Ook deze beveiliging zorgt ervoor dat het risico op brand wordt verminderd door het apparaat automatisch uit te schakelen wanneer het te warm wordt. Hetzelfde geldt bij een beveiliging tegen overbelasting. Het toestel wordt uitgeschakeld om schade te voorkomen.

Bij een inbouwmodel is het beter om te kiezen voor een kachel die geen zuurstof aan de woonruimte onttrekt. Als dit wel het geval is moet je zorgen voor een goede ventilatie want anders loop je het gevaar om te stikken.

Thermostaat

Het is aanbevolen om te kiezen voor een kachel die beschikt over een thermostaat zodat je zelf de warmtestand kunt kiezen. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste kun je de vlam lager zetten wanneer de ruimte warm genoeg is. Zo wordt de ruimte niet te warm waardoor je je ongemakkelijk voelt of een raam moet openen om wat verkoeling te hebben.

Het tweede voordeel is dat je minder energie zult verbruiken door de thermostaat lager te zetten. Meestal gebeurt dit automatisch omdat de thermostaat de gasaanvoer automatisch verlaagt of uitschakelt wanneer een ruimte de gewenste temperatuur heeft bereikt.

 

Prijs

Je kunt nu al deze informatie gebruiken om op zoek te gaan naar goedkope gaskachels die toch een goede kwaliteit aanbieden. Online is het eenvoudig om verschillende kachels te vergelijken op basis van de prijs en de beoordelingen van andere kopers. Deze beoordelingen bevatten vele nuttige informatie over de al dan niet goede werking van het apparaat.

Bovendien bieden de meeste webwinkels regelmatig interessante promoties aan. Als je op de hoogte wilt blijven van deze aanbiedingen dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan wekelijks de beste koopjes van die bepaalde website.

 

5 beste Gaskachels (Reviews) van 2022

 

Heb je een ruimte in je huis die nog te koud is in de winter? Of wil je verwarming voor op de camping wanneer je gaat kamperen? Met een goede gaskachel kun je beide problemen oplossen. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten die we zorgvuldig opgezocht hebben, je vindt er zeker de beste gaskachel tussen.

 

1. MacGyver Draagbare Gaskachel Buitenkachel

 

Deze gaskachel van MacGyver is perfect voor op de camping of op je terras. Het is een draagbaar model en dankzij de lage prijs behoort het tot de goedkope gaskachels. Je kunt het apparaat eenvoudig instellen met de verstelbare schakelaar en de cilinder met het gas is makkelijk om te installeren.

Je kunt tot het toestel tot 3 uur lang laten branden en de kachel beschikt over een veiligheidsmechanisme dat zorgt voor een automatische uitschakeling bij overbelasting. Het artikel weegt slechts 2,4 kg en is makkelijk te verplaatsen dankzij de draagbeugel.

De kachel is makkelijk in gebruik en heeft een goede warmteopbrengst. Het is van hoge kwaliteit maar de kopers geven wel advies om het enkel buiten te gebruiken. Het is gemaakt van stevig materiaal en is licht van gewicht dus je kunt het makkelijk meenemen op verplaatsing.

Het is niet altijd makkelijk om de beste gaskachel uit te zoeken. Toch komt dit product van het bekende en misschien wel het beste merk, MacGyver alvast aardig in de buurt. Bovendien zou het ook zomaar eens over de laagste prijs kunnen beschikken. Kortom, de moeite waard om de voor- en nadelen even onder de loep te nemen.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje, waardoor het toestel vast en zeker tot de populairste gaskachels zou kunnen behoren.

Formaat: het is een vrij compacte gaskachel die je makkelijk kunt verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Het handvat zorgt bovendien voor iets meer comfort.

Handig in gebruik: je zult merken dat het toestel makkelijk te bedienen is. Zo is er een verstelbare schakelaar voorzien. Verder kun je ook gebruik maken van het voorzien veiligheidsmechanisme.

 

Nadelen

Enkel buitenshuis: volgens enkele klanten is het beter om dit toestel alleen maar buitenshuis te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gaskachel Manhattan Mobiele Sfeerhaard design kachel met open vuur effect 3.4 kW op gasfles

 

Of je met de mobiele sfeerhaard van Broilfire ook gelijk voor een aanbieding kiest, valt sterk te betwijfelen. Toch lijken klanten bijzonder tevreden met hun aankoop, getuige het vele positieve advies vermeld in de online reviews. Dat verklaart meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren wat deze gaskachel meteen de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken.

Met de Manhattan Living Flame kies je dan ook gelijk voor een designvolle gasfles kachel die qua uitzicht en karakteristiek werkelijk alles heeft van een authentieke houtkachel, maar dan eentje die werkt op gas. De kachel kent daarbij een totale afmeting van 69 x 38 x 43 cm en wordt aangevuld met een gewicht van maximaal 20 kg. Dankzij de geïntegreerde wieltjes kun je de kachel makkelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatsen.

Ondanks zijn perfecte houtkachel look, werkt deze kachel op basis van propaan en LPG gasflessen waarbij een maximale verwarming van 3.0 kW kan worden beoogd, verdeeld over 3 warmtestanden. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij het realistische open vuur effect, de geïntegreerde oxystop beveiliging en de levering van een bijbehorende gasslang en gasdrukregelaar. Kortom, een meer dan uitstekende aanbeveling en een goed alternatief voor eender welke elektrische kachel.

 

Voordelen

Formaat: de gaskachel kent een totale afmeting van 69 x 38 x 43 cm en wordt aangevuld met een gewicht van 20 kg.

Voeding: de kachel werkt op basis van propaan en LPG gasflessen tot 12 kg of 27 liter die makkelijk achterin te integreren zijn. Een afvoerkanaal is hierbij overbodig dankzij het unieke katalysatorsysteem.

Verwarming: bij correct gebruik kan deze mobiele gaskachel een maximale verwarming van 3.0 kW leveren, verdeeld over maar liefst 3 verschillende standen.

Toebehoren: bij aankoop worden tevens een gasslang en een gasdrukregelaar aangeboden.

 

Nadelen

Geen camping: ga je binnenkort kamperen bij de boer of kamperen in Frankrijk en ben je op zoek naar een camping gaskachel? Dan is dit exemplaar jammer genoeg niet de meest geschikte aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Unilight 2 in 1 Draagbare Gaskachel -Straalkachel – Buitenkachel / Camping Heater / Kacheltje

 

In tegenstelling tot het vorige toppertje, blijkt dit exemplaar van Unilight wel degelijk geschikt om als gaskachel buiten te gebruiken. Ideaal indien je binnenkort gaat kamperen in Nederland (of ver daarbuiten) of gewoon op zoek bent naar een geschikte camping gaskachel omdat de verbouwingswerken aan je woonst van start gaan. Let wel; als gaskachel voor binnen is dit model dan weer minder geschikt. 

Met de Unilight kies je gelijk voor een multifunctionele 2-in-1 draagbare gaskachel die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 29,2 x 24 x 27 cm en een bijbehorend gewicht van 3,5 kg. Hij werkt daarbij op butaangas en garandeert een nominale warmte-inbreng van 1,3 kW verdeeld over verschillende regelbare warmtestanden. Daardoor kan een verwarmingsvolume tot maximaal 12 m³ worden beoogd wat hem uitermate geschikt maakt voor gebruik als camping kachel of terrasverwarmer.

Bij aankoop van deze Unilight draagbare gaskachel worden tevens 8 stuks butaangaspatronen aangeboden met een gewicht van elk afzonderlijk 227 gram. Heel wat klanten reageren alvast positief en vinden zowel de kwaliteit als de gebruiksvriendelijkheid om over naar huis te schrijven.

 

Voordelen

Formaat: de draagbare gaskachel kent een relatief compacte uitvoering van 29,2 x 24 x 27 cm en een bijbehorend gewicht van 3,5 kg.

Toebehoren: bij aankoop worden 8 flesjes butaangas geleverd alsook een kookrooster zodoende deze gaskachel niet alleen als verwarming maar tevens ook als grillrooster te kunnen gebruiken.

Budgetvriendelijk: bekijken we de prijs in verhouding tot de geleverde kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, dan kunnen we besluiten dat dit apparaat tot de goedkope alternatieven behoort.

 

Nadelen

Niet binnen: ben je bewust op zoek naar een gaskachel voor gebruik binnenshuis, dan zijn er andere apparaten die mogelijks een betere aanbeveling zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Qlima GH 8034 // Type: Gaskachel – 6 Warmtestanden

 

De Qlima GH 8034 is een mobiele designkachel waarbij effectieve warmte en een gezellige vlam moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. Hij kent hierbij een totale afmeting van 72 x 42 x 44 cm en een gewicht van ongeveer 15 kg. Met behulp van de geïntegreerde wieltjes kun je deze designkachel echter makkelijk van de ene naar de andere ruimte gaan verplaatsen.

Net zoals de voorgaande toppertjes, werkt ook dit exemplaar op basis van gas waarbij gasflessen tot maximaal 15 kg en 30 mbar tot de mogelijkheden behoren. Let wel, bij aankoop worden geen gasflessen meegeleverd wat een extra meerkost betekent. De AAA batterij die nodig is voor de piëzo elektrische ontsteking wordt dan weer wel aangeboden.

Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet dit apparaat een ruim vermogen tot maximaal 3,4 kW of 3400 watt te behalen, verdeeld over 6 warmtestanden. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met een veiligheid uitschakelen, een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging.

 

Voordelen

Veiligheid: de veiligheid bij het uitschakelen wordt gecombineerd met een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging.

Vermogen: het apparaat weet een ruim vermogen van 3,4 kW of 3400 watt te genereren verdeeld over maar liefst 6 verschillende warmtestanden.

Wieltjes: de geïntegreerde wieltjes maken het mogelijk om het apparaat makkelijk van de ene naar de andere ruimte te gaan verplaatsen.

Ontsteking: je geniet een piëzo elektrische ontsteking die werkt op basis van AAA batterijen die op het moment van aankoop worden meegeleverd.

 

Nadelen

Geen gasflessen: houd er rekening mee dat je zelf nog op zoek moet naar de geschikte gasfles daar deze niet wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Draagbare Gaskachel – Buitenkachel – Heater – Kacheltje – Terrasverwarming

 

We sluiten het rijtje af met deze compacte draagbare kachel die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 29 x 19 x 28 cm en een bijbehorend gewicht van 2,4 kg. Dit maakt hem alvast bijzonder handzaam en eenvoudig om van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Net zoals het vorige exemplaar werkt ook deze buitenkachel op basis van gas in combinatie met een piëzo ontsteking wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet dit apparaat een vermogen tot 1,3 kW of 1300 watt te genereren verdeeld over verschillende warmtestanden wat resulteert in een gemiddelde brandduur van ongeveer 3 uren. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij het meegeleverde RVS rooster, het kantelbare karakter en de geïntegreerde draagbeugel wat het verplaatsen van de kachel alleen maar makkelijker maakt.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts een enkele koper laat weten dat deze draagbare gaskachel niet functioneert beneden de 5ºC en dat is uiteraard jammer.

 

Voordelen

Uitvoering: de kachel kent een relatief compacte afmeting van 29 x 19 x 28 cm en wordt aangevuld met een gewicht van 2,4 kg.

Veiligheid: dankzij het ingebouwde veiligheidsmechanisme is dit apparaat beschermd tegen oververhitting.

Brandduur: afhankelijk van de uiteindelijke omgevingstemperatuur kan een maximale brandduur van zo’n 3 uren worden geleverd.

Kantelbaar: naast de geïntegreerde draagbeugel en het relatief compacte formaat, blijkt deze gaskachel ook nog eens 45 graden kantelbaar.

 

Nadelen

Geen gasfles: bij aankoop van deze gaskachel wordt er jammer genoeg geen busje butaangas aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES