5 beste Gaskachels Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Gaskachels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Waarom kies je niet voor een gaskachel in plaats van een houtkachel. Het is niet alleen duurzamer maar bovendien ook veel makkelijker om schoon te maken en te onderhouden. Daar er tegenwoordig best wel een uitgebreid assortiment voorhanden is en de keuze bijgevolg niet altijd even vanzelfsprekend, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes. Zo blijkt de MacGyver Buitenkachel alvast een schot in de roos te zijn. Zo is het apparaat zelfs voorzien van een handig handvat, zodat je de kachel zonder problemen kunt verplaatsen. Daartegenover staat de Cecotec Warmtestraler ReadyWarm die dan weer in het oog springt vanwege zijn compacte uitvoering én ruime vermogen tot 900 watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gaskachels koopgids

 

Een gaskachel is een interessant alternatief voor een houtkachel. Gaskachels zijn makkelijker om te onderhouden want je hoeft geen as- of houtresten te verwijderen na gebruik. Er zijn bepaalde factoren waarop je best kunt letten als je de beste gaskachels wilt vinden. Zo moet je een keuze maken tussen verschillende soorten gaskachels en zijn andere kenmerken zoals de gasaanvoer, de veiligheid, de prijs en de thermostaat ook belangrijk.

Soorten gaskachels

Je kunt kiezen voor een inbouw gaskachel in de plaats van een houtkachel. Deze gaskachels worden aangesloten op de gastoevoer van een stad dus je moet wel eerst controleren of deze gastoevoer tot op de plaats van de kachel komt. Deze soort beschikt meestal over een waakvlam zodat je de kachel vlug kunt inschakelen zonder te moeten wachten. Op die manier wordt de hitte ook veel vlugger verspreid omdat de kachel niet meer moet opwarmen.

Natuurlijk zijn er ook mobiele gaskachels die je van ruimte kunt veranderen, deze soort werkt met gasflessen die wel tot 5 kg kunnen wegen. Natuurlijk is het een aanbeveling om altijd een reserve gasfles in huis te hebben zodat je de kachel altijd kunt gebruiken. Deze kachels zijn meestal ook voorzien van een beveiliging zodat het apparaat niet kan omvallen of oververhitten.

Tenslotte zijn er ook nog draagbare gaskachels die geschikt zijn om mee te nemen op een kampeertrip. Deze kachels kunnen voor warmte zorgen in je tent tijdens een koude nacht. Zorg er wel voor dat er genoeg ventilatie is zodat het gas niet blijft hangen, dit kan gevaarlijk zijn.

 

Gasaanvoer

Dit punt sluit nauw aan bij het vorige punt. De gastoevoer is vooral afhankelijk van het type kachel die je wilt kopen. Een ingebouwde gaskachel in een woonkamer zul je aansluiten op de gastoevoer van de stad waar je woont. Op die manier heb je nooit een tekort aan gas en kun je de kachel altijd gebruiken. Je hoeft dan wel maandelijks je gasrekening te betalen. Houd er ook rekening mee dat er misschien nog geen gastoevoer is in je woonplaats, je kunt dit dus best eerst controleren.

De mobiele en de draagbare gaskachels werken op gasflessen die je apart moet aankopen en aansluiten op de kachel. Deze flessen bestaan in verschillende formaten afhankelijk van de grootte van je gaskachel. Bij de aankoop van je kachel zul je in de gebruiksaanwijzing nuttige informatie vinden over de soorten gasflessen die je kunt kopen.

 

Veiligheid

Mobiele en draagbare gaskachels zijn meestal voorzien van één of meerdere beveiligingen om het risico op ongelukken te verminderen. Zo is het belangrijk dat een mobiele gaskachel aanbieding beschikt over een omvalbeveiliging. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de kachel niet kan omvallen zodat het gas niet kan ontsnappen. Het risico op brandgevaar wordt aanzienlijk verminderd en je kachel zal ook veel minder vlug kapot gaan.

Maar er zijn nog andere belangrijke kenmerken zoals de beveiliging tegen oververhitting. Ook deze beveiliging zorgt ervoor dat het risico op brand wordt verminderd door het apparaat automatisch uit te schakelen wanneer het te warm wordt. Hetzelfde geldt bij een beveiliging tegen overbelasting. Het toestel wordt uitgeschakeld om schade te voorkomen.

Bij een inbouwmodel is het beter om te kiezen voor een kachel die geen zuurstof aan de woonruimte onttrekt. Als dit wel het geval is moet je zorgen voor een goede ventilatie want anders loop je het gevaar om te stikken.

Thermostaat

Het is aanbevolen om te kiezen voor een kachel die beschikt over een thermostaat zodat je zelf de warmtestand kunt kiezen. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste kun je de vlam lager zetten wanneer de ruimte warm genoeg is. Zo wordt de ruimte niet te warm waardoor je je ongemakkelijk voelt of een raam moet openen om wat verkoeling te hebben.

Het tweede voordeel is dat je minder energie zult verbruiken door de thermostaat lager te zetten. Meestal gebeurt dit automatisch omdat de thermostaat de gasaanvoer automatisch verlaagt of uitschakelt wanneer een ruimte de gewenste temperatuur heeft bereikt.

 

Prijs

Je kunt nu al deze informatie gebruiken om op zoek te gaan naar goedkope gaskachels die toch een goede kwaliteit aanbieden. Online is het eenvoudig om verschillende kachels te vergelijken op basis van de prijs en de beoordelingen van andere kopers. Deze beoordelingen bevatten vele nuttige informatie over de al dan niet goede werking van het apparaat.

Bovendien bieden de meeste webwinkels regelmatig interessante promoties aan. Als je op de hoogte wilt blijven van deze aanbiedingen dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan wekelijks de beste koopjes van die bepaalde website.

 

5 beste Gaskachels (Reviews) van 2024

 

Heb je een ruimte in je huis die nog te koud is in de winter? Of wil je verwarming voor op de camping wanneer je gaat kamperen? Met een goede gaskachel kun je beide problemen oplossen. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten die we zorgvuldig opgezocht hebben, je vindt er zeker de beste gaskachel tussen.

 

1. MacGyver Draagbare Gaskachel Buitenkachel

 

Deze gaskachel van MacGyver is perfect voor op de camping of op je terras. Het is een draagbaar model en dankzij de lage prijs behoort het tot de goedkope gaskachels. Je kunt het apparaat eenvoudig instellen met de verstelbare schakelaar en de cilinder met het gas is makkelijk om te installeren.

Je kunt tot het toestel tot 3 uur lang laten branden en de kachel beschikt over een veiligheidsmechanisme dat zorgt voor een automatische uitschakeling bij overbelasting. Het artikel weegt slechts 2,4 kg en is makkelijk te verplaatsen dankzij de draagbeugel.

De kachel is makkelijk in gebruik en heeft een goede warmteopbrengst. Het is van hoge kwaliteit maar de kopers geven wel advies om het enkel buiten te gebruiken. Het is gemaakt van stevig materiaal en is licht van gewicht dus je kunt het makkelijk meenemen op verplaatsing.

Het is niet altijd makkelijk om de beste gaskachel uit te zoeken. Toch komt dit product van het bekende en misschien wel het beste merk, MacGyver alvast aardig in de buurt. Bovendien zou het ook zomaar eens over de laagste prijs kunnen beschikken. Kortom, de moeite waard om de voor- en nadelen even onder de loep te nemen.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje, waardoor het toestel vast en zeker tot de populairste gaskachels zou kunnen behoren.

Formaat: het is een vrij compacte gaskachel die je makkelijk kunt verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Het handvat zorgt bovendien voor iets meer comfort.

Handig in gebruik: je zult merken dat het toestel makkelijk te bedienen is. Zo is er een verstelbare schakelaar voorzien. Verder kun je ook gebruik maken van het voorzien veiligheidsmechanisme.

 

Nadelen

Enkel buitenshuis: volgens enkele klanten is het beter om dit toestel alleen maar buitenshuis te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cecotec Warmtestraler ReadyWarm 1200 Thermal Black

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een mobiele gaskachel om binnenshuis te gebruiken? Dan loont het de moeite om deze warmtestraler van het bekende merk Cecotec eens even onder de loep te nemen. Of je met dit model ook meteen voor een gaskachel voor binnen aanbieding kiest, laten we nog even in het midden. Toch staat de prijs in verhouding tot de geleverde kwaliteit én gebruiksvriendelijkheid.

Maar wat maakt deze gaskachel dan zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit. Zo zul je zien dat de Cecotec warmtestraler gekenmerkt wordt door een vrij compacte uitvoering die 6 elementen telt. Maar vergis je niet want ondanks zijn kleine formaat weet deze gaskachel een aanzienlijk vermogen tot 900 watt te leveren, verdeeld over verschillende warmtestanden. 

Via het heldere en duidelijk leesbare display kun je overigens alle gegevens makkelijk aflezen alsook – en indien gewenst – bepaalde instellingen gaan aanpassen. Het gebruiksgemak van deze kachel wordt verder aangevuld dankzij de programmeerbare timer, een handige temperatuurselectie, een praktische afstandsbediening en een optimale beveiliging. Jammer genoeg werden tot op heden nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen

Vermogen: eenmaal de kachel correct wordt ingeschakeld, kan hij een ruim vermogen tot 900 watt leveren.

Thermostaat: de gaskachel is uitgerust met een handige regelbare thermostaat waarbij je een optimale temperatuurselectie geniet.

Afstandsbediening: bij aankoop van deze kachel wordt overigens een afstandsbediening meegeleverd waarmee je het apparaat vanop de bank of uit bed kunt in/ uitschakelen.

Timer: verder is deze Cecotec warmtestraler eveneens uitgerust met een 24/7 programmeerbare timerfunctie wat van hem een meer dan goede aanbeveling maakt.

 

Nadelen

Niet buiten: ben je toch eerder op zoek naar een gaskachel voor buiten of een camping gaskachel dan is dit exemplaar net iets minder geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Thuys Gaskachel Mobiel – Mobiele Kachel Propaan INCL Gasslang + Gasdrukregelaar

 

Met de kachel van Thuys kies je gelijk voor een mobiele gaskachel op propaan die geleverd wordt inclusief bijbehorende gasslang, gasdrukregelaar, klemmen en informatieve handleiding wat het prijskaartje net dat tikkeltje meer lijkt te rechtvaardigen.

De gaskachel op wieltjes – die tevens ook makkelijk dicht te vouwen is – kent een totale afmeting van 41 x 30 x 73 cm zodra deze helemaal open staat en wordt aangevuld met een gewicht van 8,2 kg. Eenmaal de gasfles en benodigdheden correct zijn aangesloten, weet dit apparaatje een aanzienlijk vermogen tot 4200 watt te leveren, weliswaar verdeeld over 3 standen. Dit gaat gepaard met een verwarmingscapaciteit van 40 tot 200 m3 én een gasverbruik van 109 – 305 gram p/u afhankelijk van de stand waarin deze ingeschakeld staat.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een eenvoudige piëzo drukknop ontstekening en diverse veiligheidsmethodes. Hoewel dit apparaat heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen

Vermogen: eenmaal correct ingeschakeld, weet deze kachel een aanzienlijk vermogen tot 4200 watt te leveren, verdeeld over 3 warmtestanden (1600 – 2800 – 4200 watt).

Veiligheid: de geïntegreerde valbeveiliging wordt moeiteloos aangevuld met een ODS beveiliging inzake zuurstof en koolmonoxide.

Verrijdbaar: dankzij de 5 geïntegreerde wieltjes, kun je deze kachel eenvoudig van de ene naar de andere ruimte gaan verplaatsen.

Voeding: de kachel werkt niet alleen op propaan of LPG gas maar kan ook perfect functioneren met behulp van butaan.

 

Nadelen

Prijskaartje: hoewel de prijs meer dan gerechtvaardigd is, zou het sommige klanten in eerste instantie kunnen afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Qlima GH 8034 // Type: Gaskachel – 6 Warmtestanden

 

De Qlima GH 8034 is een mobiele designkachel waarbij effectieve warmte en een gezellige vlam moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. Hij kent hierbij een totale afmeting van 72 x 42 x 44 cm en een gewicht van ongeveer 15 kg. Met behulp van de geïntegreerde wieltjes kun je deze designkachel echter makkelijk van de ene naar de andere ruimte gaan verplaatsen.

Net zoals de voorgaande toppertjes, werkt ook dit exemplaar op basis van gas waarbij gasflessen tot maximaal 15 kg en 30 mbar tot de mogelijkheden behoren. Let wel, bij aankoop worden geen gasflessen meegeleverd wat een extra meerkost betekent. De AAA batterij die nodig is voor de piëzo elektrische ontsteking wordt dan weer wel aangeboden.

Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet dit apparaat een ruim vermogen tot maximaal 3,4 kW of 3400 watt te behalen, verdeeld over 6 warmtestanden. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met een veiligheid uitschakelen, een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging.

 

Voordelen

Veiligheid: de veiligheid bij het uitschakelen wordt gecombineerd met een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging.

Vermogen: het apparaat weet een ruim vermogen van 3,4 kW of 3400 watt te genereren verdeeld over maar liefst 6 verschillende warmtestanden.

Wieltjes: de geïntegreerde wieltjes maken het mogelijk om het apparaat makkelijk van de ene naar de andere ruimte te gaan verplaatsen.

Ontsteking: je geniet een piëzo elektrische ontsteking die werkt op basis van AAA batterijen die op het moment van aankoop worden meegeleverd.

 

Nadelen

Geen gasflessen: houd er rekening mee dat je zelf nog op zoek moet naar de geschikte gasfles daar deze niet wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Qlima GH 741 RM – Gaskachel Qlima – 3 Warmtestanden

 

We sluiten het rijtje af met de mobiele gaskachel van het bekende merk Qlima die gekenmerkt wordt door een relatief compacte uitvoering en 4 geïntegreerde zwenkwieltjes waarmee hij eenvoudig van de ene naar de andere ruimte kan worden verplaatst. Maar vergis je niet want deze kachel mag dan wel klein zijn van gestalte, toch weet hij een aanzienlijk vermogen tot 4200 watt te genereren, verdeeld over 3 warmtestanden.

De Qlima GH 741 RM gaskachel is daarbij geschikt voor gasflessen van maximaal 5 kg en 30 mbar en kent een eenvoudige bediening én onderhoudsvrij karakter. Apart van zijn piëzo elektrische ontsteking, biedt hij tal van beveiligingsmethodes aan zoals onder meer een omvalbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en ODS veiligheidssysteem. 

Dat deze kachel heel wat klanten wist te overtuigen, wordt meteen duidelijk in de bijbehorende online reviews. Zo wordt onder meer een positief advies gegeven inzake de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit wat een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren oplevert. Volgens velen een echt toppertje dus!

 

Voordelen

Vermogen: eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet deze kachel een aanzienlijk vermogen tot 4200 watt te leveren, verdeeld over 3 warmtestanden.

Tankinhoud: met een tankinhoud van 5kg blijkt deze gaskachel geschikt voor gasflessen van 5kg van 30 mbar.

Veiligheid: de geïntegreerde omvalbeveiliging wordt moeiteloos aangevuld met een oververhittingsbeveiliging en ODS veiligheidssysteem.

 

Nadelen

Geen gasdrukregelaar: houd er rekening mee dat bij aankoop van deze gaskachel geen gasdrukregelaar wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES