Beste geldkistje

Laatste update: 15.07.24

 

Geldkistjes test van 2024

 

Of je nu een eigen krantenwinkeltje hebt of regelmatig wat spaargeld in huis bewaart, een geldkistje kan dan alvast een goede aanbeveling zijn. Weet jij niet zo goed welke geldkistjes een aanrader zijn en zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou alvast graag even op weg helpen. Zo zou je onze koopgids over geldkistjes al eens grondig kunnen bekijken. Of je kunt gewoon verder scrollen naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde geldkistjes even kort voorstellen. Zo is onder andere uit het onderzoek gebleken dat je met het Nauta Security Met Handvat geldkistje alvast een topproduct in huis haalt. Zo kun je er zowel je briefjes alsook gewoon muntgeld veilig en zonder problemen in bewaren. Door te kiezen voor het Varo MOTMB250 geldkistje kies je niet alleen voor degelijkheid en kwaliteit maar ook voor veiligheid. Je kunt het gebruiken om je geld veilig in te bewaren maar ook juwelen en dergelijke behoren tot de mogelijkheden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Geldkistje Reviews – Top 5

 

 

Als je geld, juwelen of andere waardevolle spullen wilt bewaren dan doe je dit best achter slot en grendel. Een geldkistje kan dan ook een goed idee zijn. Wij hebben daarom een selectie gemaakt op basis van de beoordelingen van kopers. Neem dus gerust een kijkje in onze top 5 hieronder en kies er voor jou het beste geldkistje uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Nauta Security Met Handvat

 

Dit blauwe geldkistje van het merk Nauta Security is speciaal ontworpen zodat jij er je geld veilig kunt in opbergen. Doordat het echt wel geschikt is om muntgeld en briefjes in te bewaren, zou je dit geldkistje ook als spaarpot kunnen gebruiken.

Zodra je het kistje opent, zul je een inzetbak zien waarin je al je Euromunten per eenheid kunt opbergen. Het is een sterk product dat voorzien is van een handvat. Zo kun jij het kistje gemakkelijk meenemen en verplaatsen. Via het cilinderslot kun je alles veilig vergrendelen. Bij aankoop van dit product krijg je er ook twee sleutels bij. Altijd handig als je er één mocht verliezen.

Als we de beoordelingen bekijken bij dit product dan zien we dat werkelijk alle kopers tevreden zijn. Het is een stevig en duurzaam geldkistje dat gemakkelijk en goed te vergrendelen is. Dit doet ons vermoeden dat dit misschien wel eens een topproduct zou kunnen zijn.

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende geldkistjes op de markt en is de keuze alleen maar moeilijker geworden. Toch is dit exemplaar van Nauta alvast een bijzonder goede aanbeveling. Of het ook het geldkistje met de laagste prijs is, dat valt nog af te wachten. Laten we daarom alvast even op zoek gaan naar de populairste kenmerken ervan.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het geldkistje is voorzien van een handige inzetbak om alle muntstukken in te bewaren en bovendien te ordenen. Verder kun je er ook briefjes of belangrijke documenten veilig in opbergen.

Comfort: het kistje is voorzien van een stevig handvat dat het net iets makkelijker maakt om het product bijvoorbeeld mee te nemen op reis.

Cilinderslot: het geldkistje is voorzien van een stevig en duurzaam cilinderslot. Verder bevat de levering 2 sleutels.

 

Nadelen:

Design: tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst alhoewel het mogelijk is dat sommige kopers het kistje misschien te opvallend zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Varo MOTMB250

 

Als je op zoek bent naar een geldkistje dat niet te veel weegt en eerder compact is, dan moet je zeker dit model van Varo bekijken. Dit geldkistje met sleutel is voorzien van een inleglade. Deze lade is bovendien nog eens onderverdeeld in drie aparte compartimenten.

Zo kun je een deel gebruiken om juwelen in te leggen. Terwijl je de andere compartimenten gebruikt om geld of paspoorten in te bewaren. Dankzij het sleutelslot kun je het veilig afsluiten.

Bij sommige producten zijn de meningen eerder verdeeld. Dit is ook bij dit model het geval. Zo zijn er personen die overtuigd zijn van het product en dus een positief advies geven over de prijs-kwaliteitverhouding. Andere gebruikers vinden het jammer dat er maar twee sleutels worden geleverd. Een aantal personen ergert zich ook aan het feit dat het vergrendelen soms wat stroef verloopt.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het geldkistje van het bekende, en misschien wel het beste merk, Varo. Om te weten of dit geldkistje al dan niet iets voor jou is, is het eventueel wel handig om bijvoorbeeld de voor- en nadelen ervan eens even op een rijtje te plaatsen. Hieronder alvast een selectie.

 

Voordelen:

Formaat en gewicht: je zult merken dat het om een vrij compact en lichtgewicht geldkistje gaat. Makkelijk om bijvoorbeeld te verplaatsen en handig om ergens veilig op te bergen.

Sleutelslot: het geldkistje kan goed afgesloten worden door middel van gebruik te maken van het sleutelslot.

Handig in gebruik: je zult vrijwel meteen merken dat het geldkistje uitgerust is met een bijzonder stevige inleglade die uit meerdere compartimenten bestaat.

 

Nadelen:

Slecht vergrendelen: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat het kistje niet altijd makkelijk te vergrendelen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Rottner Tresor Boekkluis

 

Als je de goedkope geldkistjes bekijkt, dan zul je zeker dit model van Rottner Tresor tegenkomen. Het is een kluis die eruit ziet als een boek en die je dus perfect in je boekenkast kunt opbergen.

Doordat het relatief weinig weegt, is het ook gemakkelijk te verplaatsen. Verder is het ook heel erg handig doordat het helemaal niet opvalt. Het lijkt een normaal boek tussen alle andere leesboeken. Het is geschikt om kleine dingen zoals paspoorten, juwelen en geld veilig in te bewaren. Je kunt het kistje goed vergrendelen met een sleutel.

De meerderheid van de gebruikers zijn echt tevreden met dit product. Het heeft een goede prijs die in verhouding staat met de kwaliteit ervan. Voor hen gaat het echt om een geldkistje aanbieding. Uit één review is gebleken dat het voor die persoon niet het ideale product was.

Door te kiezen voor het Rottner Tresor Boekkluis geldkistje, kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor degelijkheid en betaalbaarheid. Het is bovendien een degelijk geldkistje dat je, vanwege het aparte design, vast en zeker ergens in een bibliotheekkast tussen de andere boeken kunt opbergen.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: het is het ideale geldkistje voor gebruikers die liever niet zoveel geld spenderen hieraan of over een beperkter budget beschikken.

Gewicht: het geldkistje is vrij licht van gewicht wat het dan weer eenvoudiger maakt om te verplaatsen en ergens op te bergen.

Handig in gebruik: je zou dit geldkistje bijvoorbeeld kunnen gebruiken om waardevolle voorwerpen zoals juwelen of geld in te bewaren. Ook belangrijke documenten zoals een paspoort behoren tot de mogelijkheden.

Veiligheid: het kistje ziet eruit als een normaal leesboek en valt daardoor amper op tussen andere boeken. Daarnaast is het veilig af te sluiten door middel van een sleutelslot.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper blijkt echter niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit van dit kistje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Rottner Tresor Wien Zilver

 

Net zoals het vorige product is ook dit zilverkleurige geldkistje van het merk Rottner Tresor. Je kunt er op een veilige manier muntstukken en geldbiljetten in bewaren.

Je hoeft helemaal geen schrik te hebben dat je geld wordt gestolen want je kunt alles veilig afsluiten. Dit kun je gemakkelijk doen met het cilinderslot dat men daarvoor voorzien heeft. Je vergrendelt en ontgrendelt dit slot door middel van een sleutel die je dan zelf bijhoudt. Binnenin het kistje is een inleglade voorzien voor al je muntstukken. Bovendien beweegt deze lade mee met het deksel.

Bij dit product is op dit moment nog maar één review geplaatst. Toch kunnen we hieruit opmaken dat de koper echt helemaal tevreden is over dit geldkistje. Het is niet alleen erg handig te gebruiken maar ook nog eens duurzaam. Verder ziet het er ook nog eens leuk uit en valt de prijs zeer goed mee.

Net zoals één van de vorige geldkistjes die we zopas besproken hebben, zul je merken dat ook dit exemplaar geleverd wordt door het bekende merk Rottner Tresor. Toch is het een bijzonder goede aanbeveling om op voorhand even op zoek te gaan naar de mogelijkheden en kenmerken van dit product.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het geldkistje is voorzien van een handige inzetbak waar je bijvoorbeeld muntstukken kunt bewaren en zelfs ordenen. Verder zijn er ook nog meerdere compartimenten voorzien waar je geldbriefjes in kunt bewaren.

Cilinderslot: het geldkistje is voorzien van een stevig en bovenal bijzonder betrouwbaar cilinderslot zodanig dat je het kistje zonder problemen kunt afsluiten.

 

Nadelen:

Prijskaartje: tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst. Alhoewel het mogelijk is dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel wat te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Acropaq TS0027 

 

Sommige personen hebben toch liever een geldkistje met een cijferslot. Dan ben je met dit model van ACROPAQ zeker en vast aan het goede adres. Dankzij het combinatieslot waarbij je het kistje kunt afsluiten met een cijferslot en sleutels, kun je er echt zeker van zijn dat alles veilig achter slot en grendel zit.

Dankzij het handvat kun je het gemakkelijk opnemen en verplaatsen. Op die manier is het ook heel handig als je op reis gaat. Aan de binnenkant heb je een soort van inleglade met verschillende compartimenten. Je kunt dit er ook handig uitnemen.

Uit de twee beoordelingen bij dit product blijkt dat één koper echt heel tevreden is. Het geldkistje is niet alleen veilig maar ook goedkoop. Voor een andere gebruiker blijkt het toch niet volledig aan de verwachtingen te voldoen.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met het Acropaq TS0027 geldkistje. Het is een duurzaam product dat je zonder problemen en in alle veiligheid kunt afsluiten door middel van gebruik te maken van het beschikbare cijferslot. Het kistje wordt geleverd en aanbevolen door het al dan niet bekende merk ACROPAQ.

 

Voordelen:

Combinatieslot: het grote pluspunt aan dit kistje is de aanwezigheid van een combinatieslot. Dat wil dus zeggen dat er niet alleen een cijferslot maar ook een sleutelslot aanwezig is. Zo kun je het kistje dubbel zo veilig afsluiten.

Comfort: het kistje is voorzien van een bijzonder stevig en comfortabel handvat. Best wel handig indien je het bijvoorbeeld wenst mee te nemen op reis.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt één enkele koper toch niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Geldkistjes koopgids

 

Tegenwoordig kun je maar beter één van de beste geldkistjes in huis halen. Op die manier kun je waardevolle objecten beter beschermen. Maar welk geldkistje is dan wel ideaal? Tegenwoordig bestaan er namelijk zoveel verschillende modellen dat het niet altijd eenvoudig is om een goede keuze te maken. Het komt erop aan om zoveel mogelijk geldkistjes en aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Het is dan ook een aanbeveling indien je rekening zou kunnen houden met het gebruiksgemak, het formaat, de vergrendelingsmogelijkheden, het materiaal, het budget en de onderverdeling.

Het nut

Je kunt je nu misschien wel afvragen waarom je nou een geldkistje in huis hoeft te halen. Het is natuurlijk helemaal geen verplichting maar het is echt wel een goede aanbeveling. Tegenwoordig hoor je niets anders dan negatieve berichten zoals diefstal in het nieuws. Met behulp van een degelijk geldkistje kun jij op een gemakkelijke en vooral handige manier al je waardevolle spullen net iets beter beveiligen. Als je bijvoorbeeld altijd wat geld in huis hebt, dan kun je dit in het geldkistje achter slot en grendel bewaren.

Maar een geldkistje kun je natuurlijk ook voor heel wat meer gebruiken. Je kunt er ook heel wat andere waardevolle spullen in bewaren. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan juwelen of waardevolle documenten zoals een paspoort of een verkoopakte. Kortom de mogelijkheden van een geldkistje zijn werkelijk eindeloos. Het is dan aan jou om uit te maken of je een groot model wilt of liever een kleintje. Bedenk ook dat niet alle geldkistjes op dezelfde manier af te sluiten zijn. Houd hier dus ook zoveel mogelijk rekening mee.

 

Het formaat en de vergrendelingsmogelijkheden

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer vernoemd werd, is er ook heel wat onderscheid op het gebied van het formaat van zo een geldkistje. Zo heb je heel kleine, grote of middelgrote geldkistjes. Hierbij is alles afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je verwachtingen. Probeer dus op voorhand te bedenken waarvoor je het kistje wenst te gebruiken. Is het de bedoeling om enkel een beetje geld en juwelen in te bewaren dan hoeft het misschien niet zo groot te zijn. Als je er ook heel wat belangrijke documenten in wenst op te bergen dan kun je eventueel uitkijken naar een groter model. Houd er wel rekening mee dat je dan ook iets meer ruimte zult hoeven te voorzien.

Probeer daarnaast ook aandacht te besteden aan de manier waarop het geldkistje kan worden afgesloten. Het is niet de bedoeling dat het kistje gemakkelijk open te krijgen is door derden. Zo kun je uitkijken naar een geldkistje dat voorzien is van een cilinderslot of cijferslot. Een andere veilige optie is om een geldkistje aan te kopen met een sleutelslot. Houd er wel rekening mee dat je er dan ten minste 2 sleutels bij krijgt, op die manier heb je dan toch een reserve indien je de andere sleutel mocht verliezen.

 

Het budget

Over het algemeen kunnen we jou meedelen dat je niet eens zoveel geld hoeft te spenderen voor de aankoop van een degelijk en kwalitatief hoogstaand geldkistje. Heel wat modellen zul je dus zomaar tussen de goedkope geldkistjes kunnen terugvinden. Maar indien je toch wat op veilig wilt spelen dan kun je eventueel op voorhand een budget vastleggen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven aan dit product.

Verder zal de prijs min of meer bepaald worden door de mogelijkheden waarover het kistje beschikt en de afwerking ervan. Een product waarbij je amper ziet dat het een geldkistje is en dus in theorie veiliger is, zal vaak iets duurder zijn in aankoop dan een eenvoudige geldkist. Wij kunnen jou eventueel ook aanraden even een kijkje te nemen tussen de vele reviews die kopers op het net geplaatst hebben. En wie weet kom je zo ook nog wel een geldkistje aanbieding tegen.

Het materiaal en de onderverdeling

De meeste geldkistjes zijn gemaakt uit stevige en vooral duurzame materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld metaal en PVC. Daardoor wordt de inhoud van de kluis of het kistje nog net iets beter beschermd. Verder zul je ook merken dat bepaalde geldkistjes iets specialer zijn dan andere modellen. Zo zijn er heel veel kistjes die voorzien van een handige onderverdeling. Dan heb je verschillende vakjes of compartimenten die je zelf kunt indelen. Bijvoorbeeld een vakje voor je juwelen in te bewaren en in het andere bewaar je dan je geld.

Indien het mogelijk is raden wij jou ook aan om uit te kijken naar een geldkistje dat er zo min mogelijk uitziet als een geldkistje. Zo heb je bepaalde modellen die eruit zien alsof het een boek is. Deze geldkistjes kun je dan handig in de boekenkast bewaren en niemand die zal beseffen dat het eigenlijk een kleine kluis is.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES