Beste geluidsmeter

Laatste update: 25.04.24

 

Geluidsmeters test van 2024

 

Een geluidsmeter is een handig apparaatje dat je toelaat om het totaal aantal decibels in kaart te brengen. Dat kan best wel handig zijn op een concert of eventueel op een festival. Maar wat is nu de beste geluidsmeter? In onze koopgids geven we een aantal richtlijnen die wel van pas kunnen komen tijdens de zoektocht. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3 waarin we de 3 best beoordeelde geluidsmeters alvast even op een rijtje plaatsen. Zo blijkt de Type D180 Zeer Mini Decibelmeter alvast een goede aanbeveling te zijn die, zoals de naam doet vermoeden, vrij compact en makkelijk mee te nemen is. Door te kiezen voor de Ortho Geluidsniveaumeter Digitaal kiesje niet alleen voor een krachtig apparaat maar tegelijk ook voor heel wat kwaliteit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Geluidsmeter Reviews – Top 5

 

Met behulp van de beste geluidsmeter is het mogelijk om het aantal decibels te achterhalen. Dit kan best wel handig zijn op concerten of festivals. Een te hoge geluidscapaciteit kan bovendien voor enorme gehoorschade zorgen. De top 5 hieronder is een samenstelling van de beste geluidsmeters volgens het advies van de klanten. Dit hebben we grondig kunnen controleren en bestuderen op basis van de enorme hoeveelheid online reviews. Neem dus gerust je tijd en wie weet zit er wel een geluidsmeter aanbieding tussen.

 

 

1. Type D180 Zeer Mini Decibelmeter

 

Indien je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke geluidsmeter dan is het altijd een goed idee om dit apparaat van D180 eens te bekijken. Vanwege de lagere prijs behoort het meteen tot de goedkope geluidsmeters.

In vergelijking met sommige andere apparaten is dit eigenlijk een vrij compacte geluidsmeter die je dus gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het detecteert geluiden van 35 tot en met 130 decibels probleemloos. Na slechts één enkele druk op de knop kun je het geluidsniveau praktisch meteen gaan aflezen op het duidelijke LCD display.

Op dit moment merken we dat alle klanten helemaal tevreden zijn over deze geluidsmeter. Het is een krachtig toestel dat heel nauwkeurige metingen uitvoert en bovendien over een correcte prijs-kwaliteitverhouding beschikt.

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame geluidsmeter maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou alvast aanraden om dit product even grondig te bekijken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje. Zo kun jij gelijk zijn of deze geluidsmeter al dan niet over de laagste prijs beschikt.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: bij het zien van het prijskaartje zul je gelijk versteld staan van de betaalbaarheid ervan. Ideaal voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke geluidsmeter.

Display: de meter is voorzien van een helder en duidelijk leesbaar LCD display waarop alle gegevens in slechts enkele seconden verschijnen.

Meetbereik: de meter wordt gekenmerkt door een vrij groot meetbereik van minimum 35 tot maximaal 130 decibels.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper blijkt jammer genoeg helemaal niet tevreden te zijn met de aangeboden kwaliteit van dit toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ortho Geluidsniveaumeter Digitaal

 

Volgens de kopers haal je met deze geluidsmeter van Ortho een zeer duurzaam apparaatje in huis met een handig formaat dat heel nauwkeurige metingen uitvoert. De geluidsmeter heeft een tamelijk groot meetbereik van 30 tot maar liefst 130 dB.

Doordat het een compact toestel is, kun je het ook gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Zo is het ideaal om geluidsmetingen te doen in fabrieken maar ook voor kwaliteits- en gezondheidscontroles is het een echte aanrader. Je kunt kiezen tussen een snelle of langzame meting. Verder werkt het toestel op 3 keine AAA batterijen en wordt het aangegeven wanneer je deze batterijen dient te vervangen.

De kopers zijn werkelijk helemaal overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het toestel. Je hoeft er wel rekening mee te houden dat je de batterijen nog zelf apart hoeft bij te kopen.

Mag het allemaal net iets meer zijn en ben je dringend op zoek naar een digitale geluidsmeter? Dan lijkt dit product, jou aangeboden en geleverd door misschien wel het beste merk, Ortho, wel iets voor jou. Het is een compact en lichtgewicht toestel dat makkelijk en probleemloos te hanteren is.

 

Voordelen:

Meetbereik: door te kiezen voor deze geluidsmeter kies je meteen voor een behoorlijk groot meetbereik dat varieert van minimaal 30 tot maximaal 130 decibels.

Formaat: de compactheid van het apparaat maakt het mogelijk om het toestel overal mee te nemen.

Voeding: het is een krachtige geluidsmeter die gebruik maakt van maar liefst 3 duurzame AAA batterijen.

Gebruiksgemak: je zult merken dat de geluidsmeter makkelijk te bedienen is en over tal van diverse opties beschikt. Zo wordt er een indicatie gegeven op het moment dat de batterij bijna leeg is.

 

Nadelen:

Geen batterij: echter is het belangrijk om te beseffen dat de batterij niet wordt meegeleverd. Dit kan door sommige klanten als een vervelende meerkost worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Abc-Led 130dB UT353

 

Tussen de goedkope geluidsmeters zul je niet meteen dit handige apparaatje terugvinden. Deze geluidsmeter van het bekende merk ABC-Led is namelijk iets duurder in aankoop maar dat is voor de koper geen probleem.

Het toestel is uitgerust met een meetbereik van 30 dB tot en met 130 dB waarvan de nauwkeurigheid ongeveer 1,5 dB bedraagt. Er is een frequentiebereik vastgesteld van 31,5 Hz tot en met 8 kHz. Deze geluidsmeter werkt net zoals het voorgaande toestel op 3 AAA batterijen. Bovendien wordt er op het display aangegeven wanneer je de batterijen dient te vervangen.

Op dit moment is er nog maar één enkele beoordeling bij dit apparaat geplaatst. Toch is de gebruiker helemaal enthousiast over het toestel en het gebruikte materiaal. Haast je dus naar de winkel en oordeel vooral zelf.

Kies je voor deze unieke ABC-Led geluidsmeter? Dan voorzie je maar beter iets meer budget. Toch merken we dat heel wat klanten positief hebben gereageerd op de kwaliteit. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees vooral even verder. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Meetbereik: je geniet een totaal meetbereik van minimaal 30 decibels tot maximaal maar liefst 130 decibels.

Nauwkeurige metingen: de nauwkeurigheid van dit apparaat bedraagt maar liefst 1,5 dB. Je mag dus vrij zeker zijn van de uitgevoerde metingen.

Voeding: het is een krachtige en degelijke geluidsmeter die gebruik maakt van maar liefst 3 duurzame AAA batterijen. Met behulp van de batterijstatus indicator weet je precies wanneer de batterijen leeg zijn.

Frequentiebereik: het frequentiebereik van dit apparaat varieert van minimaal 31,5 Hz tot maximaal 8 kHz.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is dit product niet meteen voorzien van de laagste prijs en zul je dus toch wel wat dieper in de buidel moeten tasten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Peaktech P5175

 

Op festivals en concerten maar ook in bepaalde sectoren zoals de gezondheidssector, kan het handig zijn om het geluid te meten. Dit handige apparaatje van Peaktech zal je hier zonder problemen bij kunnen helpen.

Deze geluidsmeter is gezegend met een vrij ruim meetbereik van 30 dB tot en met 130 dB. Het werkt op basis van enkele krachtige batterijen die je er bij de aankoop gewoon bij krijgt. Op die manier spaar je toch al een meerkost uit. Het apparaat is voorzien van een duidelijk display dat is uitgerust met achtergrondverlichting.

De hoge prijs zou zeker een struikelblok kunnen zijn voor sommige kopers maar niet voor deze gebruikers. We kunnen op dit moment namelijk alleen maar positieve online reviews waarnemen waarin er een goed advies gegeven wordt over de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid van het apparaat.

Of je nu naar festivals gaat of een concert van een bekende pop idool bijwoont, vaak worden dergelijke events gekenmerkt door heel wat lawaai. Met deze unieke decibelmeter van het bekende en sterk gewaardeerde merk Peaktech is het mogelijk om het totale geluidsniveau op dergelijke evenementen te achterhalen.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij compacte geluidsmeter die gekenmerkt wordt door een laag gewicht. Deze combinatie maakt de geluidsmeter makkelijk hanteerbaar en ideaal om overal mee naartoe te nemen.

Meetbereik: door te kiezen voor dit toestel kun je gebruik maken van een groot meetbereik van minimaal 30 tot maximaal 130 decibels.

Voeding: dit apparaat werkt op basis van een stel duurzame batterijen. Bovendien worden deze met het product meegeleverd.

Display: de meetresultaten verschijnen vrijwel meteen op het duidelijk leesbare display dat zelfs over achtergrondverlichting beschikt.

 

Nadelen:

Budget: echter zul je wel rekening moeten houden met een vrij hoog prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trotec SL300

 

Trotec is zeker en vast één van de meeste bekende en gewaardeerde merken op het gebied van elektronische toestellen. Deze geluidsmeter SL300 is afkomstig van dit bekende merk en behoort jammer genoeg niet meteen tot de goedkoopste toestellen.

Het apparaat werkt op basis van batterijen en voert heel nauwkeurige metingen uit met een accuraatheid van 1,4 dB. Er is een frequentiebereik vastgesteld dat zich situeert tussen de 31,5 Hz en de 8 kHz. Het handige display biedt je de mogelijkheid om de metingen en de resultaten meteen af te lezen.

Op dit moment zijn er jammer genoeg nog geen reviews geplaatst. Dit maakt het voor ons extra moeilijk om jou verder advies te geven over deze geluidsmeter. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want misschien is deze geluidsmeter wel net waar jij naar op zoek bent.

Het rijtje van de 5 topproducten kan vervolgens afgesloten worden met de geluidsmeter van Trotec. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw verwachtingen kan tegemoet komen, is het handig om de kenmerken ervan even te bekijken.

 

Voordelen:

Accuraatheid: de meetresultaten zijn bijzonder betrouwbaar daar je een totale nauwkeurigheid geniet van maar liefst 1,4 dB.

Frequentiebereik: het frequentiebereik van deze geluidsmeter situeert zich binnen een bereik van minimaal 31,5 Hz en maximaal maar liefst 8 kHz.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier zul je maar beter rekening houden met een prijskaartje dat iets boven het gemiddelde ligt. En dat is natuurlijk bijzonder jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Geluidsmeters koopgids

 

Een geluidsmeter is een bijzonder handig apparaatje, indien je bijvoorbeeld regelmatig evenementen of feestjes moet organiseren. Op die manier weet je meteen of het aantal decibels de grens niet overschrijdt. Omdat wij willen dat je met één van de beste geluidsmeters naar huis kunt gaan, zijn we zelf al even op onderzoek geweest. Zo blijkt het alvast een goede aanbeveling te zijn, om rekening te houden met een aantal factoren. Denk maar aan het type, het geluidsbereik en het gebruiksgemak. Probeer zoveel mogelijk toestellen te vergelijken en wie weet zit er wel een aantrekkelijke geluidsmeter aanbieding tussen.

Wat is een geluidsmeter en het gebruiksgemak

Je zult wel al eens gehoord hebben over een geluidsmeter. Een geluidsmeter kan door sommige personen ook omschreven worden als een geluidsniveaumeter of een decibelmeter. Het is dan ook een handig apparaat waarmee je het geluidsniveau kunt gaan meten. Vooral op belangrijke of populaire evenementen zoals een festival of een concert, kan een degelijke geluidsmeter wel al eens van pas komen. Het resultaat dat via dit toestel wordt gemeten, wordt weergegeven in decibels of dB.

Een geluidsmeter is dan ook het ideale toestel om na te gaan of er op een bepaalde plek sprake is van eventuele geluidshinder. Bovendien is het niet alleen om geluidshinder aan te pakken. Het is ook belangrijk om niet continue aan lawaai en hoge tonen te worden blootgesteld. Een geluidsniveau van maximaal 85 dB zou je min of meer als normaal kunnen ervaren. Alles wat lager ligt, is bovendien nog veiliger en beter. Alles wat hoger ligt dan 85 decibels, zou al kunnen zorgen voor eventuele gehoorschade.

 

Het geluidsbereik

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke geluidsmeter, dan is het ook een goed idee om rekening te houden met het geluidsbereik. Met het geluidsbereik bedoelen we eigenlijk gewoon het meetbereik waarover de geluidsmeter beschikt. Dit wil dus zeggen dat, hoe groter het meetbereik is, hoe vaker je de meter zult kunnen gebruiken in verschillende situaties. Een geluidsmeter met een groot meetbereik, is bijvoorbeeld niet alleen geschikt om te gebruiken op festivals maar ook gewoon op de werkvloer.

Daarnaast zijn er ook heel wat geluidsmeters om geluid te detecteren dat voor het menselijke gehoor niet waarneembaar is. Uiteraard zullen deze geluidsmeters vaak iets duurder in de aankoop zijn, en je zul je deze niet meteen tussen de goedkope geluidsmeters kunnen vinden. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat er heel wat aantrekkelijke aanbiedingen gegeven worden. Het loont dan ook de moeite om zoveel mogelijk apparaten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Vervolgens kies je de geluidsmeter die het beste bij jou past.

 

Welk type microfoon

Daarnaast is er ook een onderscheid in het type microfoon dat gebruikt wordt. Eigenlijk kunnen we een onderscheid maken tussen 2 soorten microfoons. Zo zijn er geluidsmeters die gebruik maken van de elektretmicrofoon, of de condensatormicrofoon.

Wanneer je gebruik maakt van een geluidsmeter met condensatormicrofoon, dan functioneert dit apparaat op een gelijkaardige manier zoals een condensator. Dit wil dus zeggen dat dit type geluidsmeters vaak voorzien zal zijn van een kleine maar krachtige batterij. Op die manier wordt er toch voldoende spanning voorzien op de condensator.

In het andere geval, wanneer er dus een elektretmicrofoon gebruikt wordt, wordt er een akoestische trilling meteen omgevormd tot een bepaalde elektrische spanning. Het enige verschil met de condensatormicrofoon, is het feit dat er bij de elektretmicrofoon gebruikt gemaakt wordt van duurzaam en krachtig elektromateriaal. Het lijkt misschien heel nutteloos, maar toch is het handig om hier rekening mee te houden.

Hoe nauwkeurig is de geluidsmeter

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke geluidsmeter, dan is het ook een goed idee om rekening te houden met de nauwkeurigheidsklasse. Eigenlijk kunnen we de geluidsmeters gaan onderverdelen volgens 2 nauwkeurigheidsklassen. Zo is er een klasse 1 en een klasse 2. Een geluidsmeter die tot de eerste klasse behoort, is een apparaat dat bijzonder nauwkeurige metingen kan uitvoeren. Dit type geluidsmeters wordt dan ook vooral gebruikt in bijvoorbeeld laboratoria of andere belangrijke sectoren.

Een geluidsmeter die tot de tweede klasse behoort, is iets minder nauwkeurig. Daarmee bedoelen we niet dat het om geluidsmeters gaat van een matige of mindere kwaliteit. Zeker niet. De meters uit de tweede klasse, kunnen alvast een bepaalde indicatie geven van het geluidsniveau op een bepaalde plek. Maar dit iets minder nauwkeurig in vergelijking met een geluidsmeter uit de eerste klasse. Houd er wel rekening mee dat een geluidsmeter uit de klasse 1 niet meteen aan een voordelige prijskaartje te vinden zal zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES