7 beste handdoekenrekken Test van 2022

Laatste update: 05.07.22

 

Beste handdoekenrekken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een handdoekenrek in de keuken en/ of badkamer is altijd wel een goede aanbeveling. Of je daarbij kiest voor een vrijstaand dan wel opbouw exemplaar, een verwarmd rek dan wel een standaard handdoekenrek; blijft uiteraard een persoonlijke keuze. Om de zoektocht voor jou enigszins eenvoudiger te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het SaniDreams Handdoekenrek Svart dat volledig uit duurzaam staal vervaardigd blijkt en eveneens dienst kan doen als toiletrolhouder. Daartegenover staat het Handdoekrek ICON Gold-127 dat – zoals de naam doet vermoeden – meteen in het oog springt vanwege zijn goudkleurige afwerking.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste handdoekenrekken (Reviews) van 2022

 

Gaat je voorkeur uit naar een elektrisch handdoekenrek voor in de badkamer of wil je toch liever een radiator handdoekenrek of een staand handdoekenrek dat je makkelijk kunt verplaatsen? En wat met het design? Kies je voor een wit handdoekenrek dan wel een handdoekenrek met gouden of zwart design? Of wil je het liever zo natuurlijk mogelijk houden en is een handdoekenrek uit bamboe je beter op het lijf geschreven? Bekijk de 7 toppertjes hieronder alvast even inclusief het advies vermeld in de online reviews alvorens je er het voor jou beste handdoekenrek uitkiest. En wie weet ga je wel met een aanbieding naar huis of kies je voor het populairste en beste merk?

 

1. SaniDreams Handdoekenrek Svart – 60×12.5×12.5 – Staal – Toiletrolhouder

 

Dit handdoekenrek van SaniDreams wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 60 x 12.5 x 12.5 cm en blijkt volledig vervaardigd uit duurzaam staal waardoor een prachtige industriële look gecreëerd wordt. Hoewel het handdoekenrek in een zwart design werd afgewerkt, bestaat eveneens de mogelijkheid om te kiezen voor een volledig wit exemplaar. Aan jou de keuze dus!

Dit unieke handdoekenrek is overigens makkelijk aan de wand of muur te installeren en kan eveneens gebruikt worden als reserverolhouder voor bijvoorbeeld toilet- of keukenrollen wat alvast bijdraagt aan de veelzijdigheid en het gebruiksgemak ervan.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en de uitstekende kwaliteit weten te waarderen. Dit resulteert dan ook meteen in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 van de 5 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: hoewel het product gecatalogiseerd wordt als handdoekenrek, kan hij ook dienst doen als zogenaamde reserverolhouder voor toilet- of keukenrollen.

Materiaal: bij de productie van dit handdoekenrek heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzaam en makkelijk te onderhouden staal.

Installatie: het rek is bedoeld om tegen de wand of muur te bevestigen en wordt geleverd met de nodige bevestigingsschroeven en/ of pluggen.

Formaat: het rek is ongeveer 60 cm hoog, ruim 12.5 cm breed en maar liefst 12.5 cm diep. De stalen koker kenmerkt zich dan weer door een dikte van maximaal 2 cm.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: hoewel de prijs op het eerste gezicht lijkt mee te vallen, is het niet meteen het product met het laagste prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Handdoekrek ICON Gold-127 – Aquanova – Materiaal: gecoat metaal

 

Ben je op zoek naar een uniek en designvol handdoekenrek om in de badkamer te installeren en is budget daarbij alvast geen enkel probleem? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van het bekende en populaire merk Aquanova even onder de loep te nemen. Hoewel hij – vanwege zijn hogere prijskaartje – niet meteen tussen de goedkope handdoekenrekken te vinden zal zijn, werd hij door klanten beloond met het volle aantal sterren. Kortom, een echt toppertje!

Zo wordt het ICON handdoekenrek alvast gekenmerkt door een maximale breedte van 45 cm aangevuld met een diepte van 41 cm en een hoogte van wel 84 cm waardoor toch heel wat ophangruimte wordt gecreëerd. Het setje werd overigens vervaardigd uit duurzaam en stootvast gecoat metaal en afgewerkt in een prachtige gouden kleur. Echter kun je dit handdoekenrek nog in tal van andere neutrale designs aankopen.

Bovendien is dit vrijstaande handdoekenrek eenvoudig in de ruimte te plaatsen en bijzonder makkelijk in onderhoud. Even een sopje water met een kleine scheut afwasmiddel en klaar is Kees!

 

Voordelen: 

Formaat: het handdoekenrek is maar liefst 84 cm hoog en wordt verder aangevuld met een diepte van 41 cm en een breedte van wel 45 cm.

Materiaal: het rek bestaat uit duurzaam gecoat metaal en werd vervolgens met een gouden jasje overgoten.

Onderhoud: het rek is bijzonder makkelijk schoon te maken. Een sopje van water in combinatie met een kleine scheut afwasmiddel volstaan alvast.

 

Nadelen: 

Geen hout: ben je op zoek naar een houten handdoekenrek dan is dit uiteraard niet de beste keuze.

Prijskaartje: de prijs van dit handdoekenrek ligt jammer genoeg toch wel iets boven het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Handdoekrek – 60 cm – Handdoek Rek – Handdoekstang – Handdoekrek Badkamer – RVS

 

Indien je toch liever op zoek gaat naar een handdoekenrek waarbij kwaliteit en duurzaamheid gekoppeld worden aan een betaalbaar prijskaartje, dan lijkt dit exemplaar van GDRN de moeite waard om even van naderbij te bekijken. Zo wordt dit unieke handdoekenrek – dat de vorm van een designvolle handdoekstang meekreeg – gekenmerkt door een totale afmeting van 60 x 7 x 3 cm.

Het rekje werd bovendien vervaardigd uit bijzonder duurzaam én makkelijk te onderhouden RVS materiaal en afgewerkt in een stijlvolle matzwarte kleur. Bij aankoop van het rek wordt tevens ook een informatieve handleiding aangeboden waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je het product nu precies dient te monteren.

Klanten lijken alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat opnieuw resulteert in een uiterst mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard voor wie op zoek is naar een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Formaat: het handdoekenrek wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 60 x 7 x 3 cm.

Materiaal: men heeft ervoor gekozen om te werken met de positieve en onderhoudsvriendelijke eigenschappen van duurzaam RVS materiaal.

Installatie: dankzij de meegeleverde schroeven én plakset is dit handdoekenrek eenvoudig in eender welke badkamer te installeren.

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het lage prijskaartje.

 

Nadelen: 

Niet verwarmd: ben je bewust op zoek naar een verwarmd handdoekenrek, dan is dit exemplaar niet meteen de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Handdoekrek – Handdoekenrek – Handdoekrek badkamer – Handdoekrek Stockborgs

 

Dit unieke handdoekenrek van Stockborgs kent een totale afmeting van 14 x 20 x 70 cm en is bedoeld om in de badkamer te installeren. Het rek – dat overigens uit duurzaam staal ontworpen is en vervolgens werd afgewerkt in een prachtig zwart design – kan gebruikt worden om grote en kleine handdoeken en/ of badlakens netjes op te bergen.

Verder wordt het setje geleverd inclusief het nodige bevestigingsmateriaal en de bijgevoegde informatieve handleiding zodanig dat het mogelijk wordt om het handdoekenrek eigenhandig te installeren.

Wanneer we een kijkje nemen tussen de verschillende online reacties dan valt meteen op dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de mooie vormgeving en het unieke gebruiksgemak. Dit resulteert ook hier opnieuw in een mooie score van 5 van de 5 sterren.

 

Voordelen: 

Uitvoering: het handdoekenrek werd vervaardigd in een duurzaam staal en afgewerkt in een prachtige matzwarte kleur waardoor een industriële look gecreëerd wordt.

Formaat: het handdoekenrek kent een maximale hoogte van 70 cm aangevuld met een breedte van 20 cm en een diepte van 14 cm. Het staal blijkt maar liefst 25 mm breed te zijn.

Bevestigingsmateriaal: op het moment van aankoop wordt overigens al het nodige bevestigingsmateriaal zomaar meegeleverd.

 

Nadelen: 

Geen keuken: ben je op zoek naar een handdoekenrek om in de keuken te plaatsen dan zullen er vast wel betere aanbiedingen te vinden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Grohe Essentials handdoekhouder met twee draaibare armen – Sunset gold

 

Min of meer binnen dezelfde prijscategorie kun je dit unieke handdoekenrek van het bekende en populaire merk Grohe – afkomstig uit de Grohe Essentials serie – spotten. Het handdoekenrek springt meteen in het oog vanwege de 2 afzonderlijk draaibare armen en het prachtige mat bronzen (Sunset gold) design. Echter blijkt het setje nog in tal van andere designs te verkrijgen indien je niet zo dol bent op brons. Kortom, voor elk wat wils!

Het handdoekenrek blijkt ongeveer 43,9 x 5,4 x 6,1 cm groot en voornamelijk vervaardigd uit duurzaam en 100% stootvast metaal. Het is bedoeld om – bij voorkeur – naast de lavabo of eender welk ander badkamermeubel te installeren met behulp van het meegeleverde bevestigingsmateriaal.

Klanten zijn duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de mooie vormgeving en weten de praktische kant van het product duidelijk te appreciëren, wat meteen de mooie score van 4,8 sterren verklaart.

 

Voordelen: 

Design: het handdoekenrek werd afgewerkt in een prachtig “Sunset gold” (mat brons) design maar kan nog in tal van andere kleuren worden besteld.

Formaat: het rek kent een totale afmeting van 43,9 x 5,4 x 6,1 cm en springt in het oog vanwege de aanwezigheid van 2 draaibare armen.

Materiaal: men heeft ervoor gekozen om te werken met duurzaam en stootvast metaal.

 

Nadelen: 

Te klein: we durven stellen dat dit handdoekenrek niet meteen bedoeld is voor grote gezinnen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Nevana Handdoekrek – Handdoekstang – Badkamer en Keuken – Industrieel – RVS

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke handdoekenrek jou aangeboden en geleverd door Nevana. Bovendien is het één van de laagst geprijsde exemplaren binnen deze selectie waardoor het meteen interessant wordt voor een breed publiek. Dit wordt alleen maar bevestigd door de vele positieve klantenreacties en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 op 5 sterren.

Dit prachtige Nevana handdoekenrek – dat zowel in de badkamer alsook in de keuken zijn dienst kan bewijzen – wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 70 x 20 x 15 cm. Extra handig om meerdere grote dan wel kleine opgerolde handdoeken en/ of badlakens netjes te ordenen.

Het rek werd bovendien uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal vervaardigd en vervolgens afgewerkt in een stijlvolle matzwarte kleur waardoor een industriële look gecreëerd wordt. Op het moment van aankoop krijg je er overigens het nodige bevestigingsmateriaal alsook een informatieve handleiding bij.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: het handdoekenrek van Nevana wordt geleverd inclusief handleiding en het nodige bevestigingsmateriaal.

Formaat: het rek kent een maximale hoogte van 70 cm en wordt verder aangevuld met een breedte van 20 cm en een diepte van wel 15 cm.

Materiaal: dit unieke en duurzame rek werd volledig uit onderhoudsvriendelijk RVS vervaardigd en vervolgens in een matzwart jasje gegoten.

Budgetvriendelijk: prijs-kwaliteit behoort hij duidelijk tot de absolute toppertjes binnen deze selectie.

 

Nadelen: 

Niet verwarmd: ben je op zoek naar een verwarmd handdoekenrek dan is dit exemplaar van Nevana jammer genoeg niet geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Sealskin Brix Handdoekrek vrijstaand – Afmeting: 24 x 43 x 79,5 cm

 

We sluiten het rijtje af met dit vrijstaande handdoekenrek van Sealskin, afkomstig uit de bekende Sealskin Brix serie. Zo wordt het rekje gekenmerkt door een totale afmeting van 24 x 43 x 79,5 cm en volledig vervaardigd uit duurzaam en stootvast metaal. Het geheel werd bovendien afgewerkt met subtiele houten accenten.

Doordat het een vrijstaand handdoekenrek betreft, kun je het eender waar in de badkamerruimte plaatsen, wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak en uiteindelijke comfort. Het rekje is voorzien van 2 afzonderlijke ophangstangen waar je kleine badhanddoeken probleemloos op kunt ordenen.

Hoewel één koper niet overtuigd is van de gebruiksvriendelijkheid en het design als vrij onpraktisch beschouwt, is de overgrote meerderheid duidelijk tevreden wat meteen de mooie eindscore van 4,7 sterren zou kunnen verklaren.

 

Voordelen: 

Materiaal: het rekje werd voornamelijk vervaardigd uit duurzaam metaal en afgewerkt met enkele subtiele houten accenten.

Formaat: het handdoekenrekje kent een totale afmeting van wel 24 x 43 x 79,5 cm.

Vrijstaand: het betreft een vrijstaand handdoekenrekje dat je eender waar in de ruimte kunt neerzetten.

 

Nadelen: 

Te compact: we durven vermoeden dat het handdoekenrek voor grote gezinnen misschien net iets te compact zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handdoekenrekken Koopgids

 

De keuze voor een bepaald type handdoekenrek is uiteraard niet alleen afhankelijk van het design en de prijs maar evenzeer van de gebruikte materialen, de installatie en het formaat. Omdat we begrijpen dat het uitgebreide assortiment best voor heel wat keuzestress kan zorgen, zijn we zo vrij geweest om alvast een antwoord te bieden op enkele prangende vragen. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je besluit de verschillende mogelijke handdoekenrekken en eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties met elkaar te vergelijken.

Het nut van een handdoekenrek

Vandaag de dag bestaan er heel wat manieren en mogelijkheden om de badkamer net iets gezelliger én gebruiksvriendelijker te maken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen besluiten om te investeren in een duurzaam en kwalitatief hoogstaand handdoekenrek. Niet alleen staat het prachtig in het uiteindelijke badkamerinterieur, maar het is vooral praktisch gebleken. Na het douchen of het nemen van een bad, kun je je natte badhanddoek over het rekje hangen. Dit oogt niet alleen netter maar je handdoek zal er ook sneller door drogen.

Uiteraard bestaat er tegenwoordig een bijzonder uitgebreid assortiment aan handdoekenrekken gaande van verschillende formaten en design tot diverse materiaalsoorten, bijkomenden kenmerken en prijskaartjes. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent, wat zoals je eisen en verwachtingen zijn maar vooral; hoeveel budget je er maximaal wilt/ kunt aan spenderen.

 

Het type handdoekenrek

In eerste instantie komt het er op neer om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijke types inzake handdoekenrekken. Gaat je voorkeur uit naar een 100% vrijstaande exemplaar of verkies je toch een handdoekenrek dat in opbouw dient gemonteerd te worden? Ben je dol op een hangend – vaak wandmontage – handdoekenrek of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn van een half vrijstaand rekje? Kortom, heel wat opties en bijgevolg ook heel wat knopen die zullen moeten worden doorgehakt.

 

Formaat in functie van de plaatsing, installatie en het aantal handdoeken

Bij het bepalen van het type handdoekenrek is het eveneens aangewezen om aandachtig te zijn voor het formaat. En om het formaat van het rek te bepalen dien je dan weer op de hoogte te zijn van het aantal handdoeken, de beschikbare ruimte en bijgevolg de plaatsing. Waar wil je het handdoekenrek installeren en welke ruimte kun je daar maximaal voor ter beschikking stellen? 

Dient het rekje echt de blikvanger in de ruimte te zijn dan kun je eventueel opteren voor een groter vrijstaand model. Wil je – vanwege een relatief kleine badkamer – toch liever ruimte besparen dan is een compact ophangmodel een betere aanbeveling. Houd daarbij uiteraard ook rekening met het aantal handdoeken. Eén grote handdoek zal uiteraard minder ruimte in beslag nemen dan het aantal handdoeken van een vijfvoudig huishouden.

Kortom, de keuze voor een bepaald type rek is duidelijk hard verbonden met de plaatsing ervan. Bedenk daarnaast ook even hoe het zit met de installatie van het rekje en welke bevestigingsmethode wordt gehanteerd. Zo worden bij de ophangrekjes vaak diverse installatiemethodes vastgesteld gaande van zuignappen tot schroeven en/ of lijm.

De gebruikte materialen en de prijs

Tot slot achten wij het eveneens van groot belang om aandachtig te zijn voor de gebruikte materialen aangezien ze een bepalende factor kunnen zijn/ worden op het gebied van duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Juist op basis van dergelijke eigenschappen wordt vaak de voorkeur gegeven aan materialen zoals RVS, messing en/ of metaal.

Uiteraard zal dit alles ook een bepaald prijskaartje met zich meebrengen. Zo kan de prijs makkelijk variëren van zo’n 5 à 10 euro tot maar liefst 350 euro of meer. Het spreekt voor zich dat de prijs bepaald wordt door de gebruikte materialen, het formaat, het type, de installatie en het uiteindelijke design.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES