Beste handdoekhouder

Laatste update: 25.04.24

 

Handdoekhouders test van 2024

 

Heel veel personen beschikken in de badkamer over een handige handdoekhouder. Toch zijn er ook verschillende mensen die een handdoekhouder best wel handig vinden in de keuken of de garage. In onze koopgids geven we jou graag enkele bruikbare tips mee. Op die manier wordt de zoektocht naar de ideale handdoekhouder meteen een pak eenvoudiger. We zijn ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde handdoekhouders. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Tiger Boston handdoekhouder. Het is een handig handdoekrek dat bovendien uit een dubbele stang bestaat. Je kunt er dus meerdere handdoeken tegelijk ophangen. Ook wanneer je kiest voor de Tiger Bold handdoekhouder mag je zeker zijn van een echt topproduct. Bovendien zul je merken dat dit product makkelijk en in een mum van tijd te bevestigen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Handdoekhouder reviews – top 5

 

 

Het gebeurt veelal dat je niet weet waar je je handdoek moet plaatsen na gebruik. Hang je het over de douche om te drogen of meteen buiten aan de wasdraad. Meestal blijven handdoeken gewoon ergens in een hoekje achter. Koop een handdoekhouder om dit probleem te vermijden, zo heb je altijd iets om je handdoek aan te hangen. Kies uit de volgende vijf topproducten de beste handdoekhouder uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Tiger Boston

 

Dit dubbel handdoekrek is ideaal voor de badkamer en is vervaardigd uit roestvrij staal. Je kunt er twee handdoeken aan hangen en de armen hebben een lengte van 58,1 cm. Het product wordt geleverd met schroeven en pluggen om het rek te monteren.

Er wordt ook een Nederlandse gebruiksaanwijzing bijgevoegd om de montage makkelijker te maken. Het rek weegt ongeveer 1 kg en beschikt over twee ronde afdekrozetten. Deze gebruik je om het rek over de bevestigingsplaatjes vast te zetten en zo verdwijnen de bevestigingen zelf uit het zicht.

De kopers zijn lovend over dit product en dat merk je ook aan de reviews. Het materiaal is van topkwaliteit en is de prijs meer dan waard. De handdoekhouder is eenvoudig om te bevestigen en blijft ook stevig aan de muur hangen. Het design valt verder ook in de smaak bij de gebruikers.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken tussen de verschillende handdoekhouders die er momenteel reeds op de markt zijn. Een goede aanbeveling zou alvast dit dubbele handdoekrek zijn van het bekende merk Tiger. Het is mogelijk dat dit één van de populairste of misschien wel het beste merk kan zijn.

 

Voordelen: 

Materiaal: aangezien het rekje helemaal gemaakt is uit bijzonder duurzaam en stevig roestvrij staal, kun je het ook zonder problemen in een vochtige ruimte plaatsen zoals de badkamer.

Accessoires en toebehoren: op het moment van de aankoop krijg je er meteen ook een aantal pluggen en schroeven bij.

Handleiding: de gebruiksaanwijzing is niet alleen bijzonder informatief en duidelijk, maar bovendien ook volledig naar het Nederlands vertaald.

 

Nadelen: 

Installatie: volgens een kleine minderheid van de klanten, zou het niet zo eenvoudig zijn om de handdoekhouder te installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tiger Bold

 

De Tiger Bold handdoekhouder aanbieding zijn twee haken om handdoeken aan te hangen die vervaardigd zijn uit chroom.

Elke haak is voorzien van een ophanggleuf zodat je er de handdoeken makkelijk kunt aanhangen.

Je maakt de haken makkelijk vast met het bevestigingsplaatje en de meegeleverde schroeven en pluggen. De Nederlandse gebruiksaanwijzing zal daar ook bij helpen. Dit product staat te koop voor een lage prijs dus het behoort tot de categorie van goedkope handdoekhouders.

Volgens de kopers is dit product makkelijk te bevestigen en is het heel handig. De haakjes zijn stevig en één koper gebruikt ze zelfs als sleutelrekje. Het is een topproduct die handig in gebruik is en een stijlvol design heeft.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze handdoekhouder toebehoort aan het bekende merk Tiger. Het is alvast een bekend merk op het gebied van handdoekhouders. Bovendien zul je ook versteld staan van het prijskaartje, en dat is altijd mooi meegenomen.

 

Voordelen: 

Prijs: het is misschien niet meteen de houder met de laagste prijs, maar toch zou het zomaar een aanbieding kunnen zijn.

Ontwerp en materiaal: de handdoekhouder bestaat uit 2 afzonderlijke haken, gemaakt uit chroom. Bovendien is elk haakje afzonderlijk ook nog eens voorzien van een bijkomende ophanggleuf. Dit maakt het makkelijker om er je handdoek aan te hangen.

Installatie: je zult merken dat het bijzonder makkelijk is om deze handdoekhouder te installeren. Zo worden er enkele schroeven en pluggen meegeleverd net zoals ook een stevig bevestigingsplaatje.

 

Nadelen: 

Niet praktisch: het is niet meteen één van de meest praktische handdoekhouders volgens één enkele gebruiker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Grohe Essentials

 

Deze handdoekhouder van Grohe is in 8 verschillende kleuren beschikbaar en is voorizen van twee beweegbare armen. Je kunt er dus twee handdoeken aan ophangen en de houder is zelfs afgewerkt met een chromen beschermlaag. Je kunt dit product eenvoudig schoonmaken.

Dankzij QuickFix kun je dit product vlug en eenvoudig aan de muur bevestigen. Er wordt een Nederlandse gebruiksaanwijzing meegeleverd om de montage makkelijker te maken.

De schroeven zijn gecamoufleerd om ze niet te zien na bevestiging. Dankzij de chromen beschermlaag is het product krasvast.

De kopers vinden de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product top. Het is een stevig handdoekrek die makkelijk te monteren is, de schroeven en pluggen voor montage worden meegeleverd. Het ontwerp trekt ook de aandacht van de gebruikers.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor deze handdoekhouder van het bekende merk Grohe. Het is een handig ontwerp, dat je de mogelijkheid biedt om tot wel 2 handdoeken zonder problemen aan te bevestigen. Hieronder geven we jou meteen een opsomming van de voordelen en de nadelen van dit toestel.

 

Voordelen: 

Ontwerp: de armen waaraan je de handdoeken kunt hangen, bewegen mee. Dit maakt het makkelijk en handig in gebruik.

Materiaal: het is een stevige handdoekhouder die bovendien volledig is afgewerkt met een chromen coating. Dit maakt het verder ook veel makkelijker om schoon te maken, en bovendien is het hierdoor ook meteen krasvast.

Handig in gebruik: je zult merken dat men ervoor gezorgd heeft, dat de schroeven zoveel mogelijk gecamoufleerd zijn.

 

Nadelen: 

Het design: tot hiertoe kunnen we alleen tevreden reacties waarnemen. Toch is het design een heel persoonlijke keuze. Bij sommige klanten zal het dus in de smaak vallen, en bij anderen dan weer niet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tiger Palma

 

De Palma handdoekhouder van Tiger beschikt over 3 beweegbare armen en heeft een witte kleur.

Het product is gemaakt van kunststof en staat te koop voor een scherpe prijs, je kunt het dus zeker tot de goedkope handdoekhouders rekenen. Het artikel weegt slechts 300 gram en de armen hebben een lengte van 45 cm.

Desondanks de goedkope prijs is er toch een koper die de prijs nog te hoog vindt. Voor de rest kun je enkel maar positieve commentaren lezen in de reviews. Het is een duurzaam rek die je makkelijk aan de muur kunt bevestigen.

Het is handig in gebruik want de handdoeken drogen sneller op deze manier. De gebruikers zijn tevreden over de kwaliteit van deze handdoekhouder aanbieding.

Net zoals sommige andere handdoekhouders uit deze lijst, zul je merken dat ook dit product afkomstig is van het bekende merk Tiger. Het is een handige handdoekhouder die de mogelijkheid biedt om tot wel 3 handdoeken aan te bevestigen. Toch is het altijd een goed idee om op voorhand even uit te zoeken wat de kenmerken zijn van de houder.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: je zult deze handdoekhouder vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen spotten. Dit heeft te maken met het lage prijskaartje ervan.

Materiaal: deze handdoekhouder is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk kunststof. De houder kan dan ook vast en zeker tegen een stootje.

Ontwerp: de handdoekhouder bestaat uit maar liefst 3 afzonderlijke beweegbare armen. Elke arm heeft bovendien een totale lengte van ruim 45 cm.

 

Nadelen: 

Kostenplaatje: ondanks de hoge prijs, is een enkele gebruiker toch niet helemaal overtuigd van het prijskaartje van deze handdoekhouder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Zack Fresco

 

De Fresco handdoekhouder van ZACK is gemaakt van roestvrij staal dus het is een stevig product. Het beschikt over twee armen waar je handdoeken aan kunt hangen en deze armen hebben een lengte van 49 centimeter. De stangen zitten vast, je kunt ze dus niet bewegen.

De handdoek hoef je eenvoudig over de stang te schuiven zodat die beter kan drogen. Het handdoekrek werkt met blinde montagepunten zodat deze niet storen na de bevestiging. Het product weegt slechts 800 gram en heeft een ruimte van 17 cm breed nodig om het te kunnen monteren.

De kopers halen één negatief punt aan van dit product namelijk dat het een slechte prijs/kwaliteit verhouding heeft. Voor de rest heeft het een mooi design en passen de handdoeken er goed op. Het is een stevig product en het is makkelijk te monteren. De meeste kopers zijn tevreden over de kwaliteit maar ze vinden de prijs te hoog.

Deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de ZACK handdoekhouder. Het is het ideale toestel als je op zoek bent naar een originele en kwalitatieve handdoekhouder. Toch is het altijd een goed idee om alvast even de verschillende kenmerken van de handdoekhouder op een rijtje te plaatsen. Zo krijg je meteen een beter beeld van het product.

 

Voordelen: 

Materiaal: het is een stevige handdoekhouder die helemaal vervaardigd is uit bijzonder duurzaam en stevig roestvrij staal.

Ontwerp: de houder is voorzien van 2 afzonderlijke vaste armen. Elke arm heeft een totale lengte van maar liefst 49 cm.

Installatie: het product is bijzonder makkelijk en snel te installeren, en maakt hierbij gebruik van handige blinde montagepunten.

 

Nadelen: 

Matige prijs-kwaliteitverhouding: enkele klanten zijn echter niet helemaal overtuigd van de verhouding tussen enerzijds de prijs en anderzijds de kwaliteit van deze handdoekhouder. En dat is natuurlijk best wel vervelend en jammer om te moeten horen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handdoekhouders koopgids

 

De meeste mensen laten hun handdoek in de badkamer rondslingeren omdat ze niet over een meubel beschikken om de handdoek aan te hangen. Je kunt hiervoor een handdoekhouder kopen waar je de handdoek aan hangt zodat je badkamer er netjes uitziet. De handdoek zal ook beter drogen. Tijdens het vergelijken van handdoekhouders aanbiedingen moet je letten op de soort, de bevestiging, de grootte, het materiaal en de prijs.

Soorten handdoekhouders

Je kunt kiezen tussen verschillende soorten handdoekhouders zoals een handdoekrek of een handdoekhaak. Er zijn ook grotere rekken die je kunt verbinden met het lichtnet of de centrale verwarming zodat ze warmte afgeven en de handdoek vlugger kunnen drogen. Deze modellen nemen natuurlijk wat meer ruimte in en de installatie zal ook iets moeilijker verlopen, vooral als je van plan bent om het rek met je centrale verwarming te verbinden. We gaan ons in deze gids echter toespitsen op de kleinere houders.

Een handdoekenrek kan verschillende stangen hebben om handdoeken aan te hangen. Je moet zelf beslissen hoeveel handdoeken je wilt ophangen zodat je een model met genoeg armen kunt kopen. De goedkope handdoekhouders zullen over slechts één stang beschikken en deze hebben meestal ook een kleiner formaat waardoor ze geschikt zijn voor kleine badkamers.

Als je echter een zo klein mogelijk product wilt dan moet je kiezen voor een handdoekhaak. Zoals de naam doet vermoeden is dit gewoon een haak die je kunt bevestigen aan een deur of een wand en waar je een handdoek kunt aan hangen. Deze producten nemen heel weinig plaats in maar het zal langer duren eer je handdoek droog is.

 

Bevestiging en materiaal

Je kunt een houder op verschillende manieren aan een wand of deur bevestigen. De goedkope houders kunnen vastgemaakt worden door middel van een kleefstrook maar de duurdere producten zul je met schroeven of nagels moeten vastmaken. Het is een aanbeveling om te kiezen voor de tweede optie want de houder zal veel steviger vastgemaakt worden. Als je kiest voor een product met een kleefstrook dan ligt het maximale belastbaar gewicht veel lager en kan de houder na een tijdje ook loskomen.

Het materiaal waarvan de houder gemaakt is heeft een directe invloed daarop. Sommige houders, vooral de haakjes, zijn meestal gemaakt van kunststof waardoor ze een licht gewicht hebben. Deze beschikken dan ook meestal over een kleefstrook die sterk genoeg is om het haakje vast te maken. Omdat deze haakjes enkel maar geschikt zijn voor één handdoek wordt het niet teveel belast. Maar andere houders zoals de rekken zijn meestal gemaakt van een soort metaal die toch al iets meer weegt. Om deze reden is het beter dat je het rek vastmaakt met schroeven aan de muur of de deur. Zo heb je veel minder kans dat het rek loskomt.

 

Grootte en gewicht

De grootte van de handdoekhouder is afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Personen met een hele kleine badkamer zullen eerder opteren voor een handdoekhaak die je makkelijk aan de deur of de muur kunt bevestigen. Je kunt twee haakjes kopen en naast elkaar plaatsen om als koppel elk een haakje te hebben.

Als je een grotere badkamer hebt is het beter om te kiezen voor een rek want je kunt de handdoek beter spreiden zodat het vlugger droogt. Deze rekken kunnen ook over verschillende armen beschikken om meerdere handdoeken aan te hangen. Of je kunt kiezen voor een elektrisch droogrek die warmte gebruikt om de handdoeken vlugger te laten drogen. Een bijkomend voordeel van dit type is dat het zorgt voor een warmere badkamer, vooral in de winter is dit handig.

Het gewicht wordt vooral bepaald door het materiaal die gebruikt is om de handdoekhouder te vervaardigen. Een metalen model zal meer wegen dan een product gemaakt van kunststof. Metaal is aan de andere kant wel steviger dan kunststof en kan meer gewicht dragen.

Prijs van een handdoekhouder

Een haakje met een kleefstrook is de goedkoopste oplossing maar als je liever zoekt naar de beste handdoekhouders dan koop je beter een rek die je kunt aansluiten op de centrale verwarming of het lichtnet. Deze zijn natuurlijk duurder en als je ze aansluit op netstroom zorgen ze ook voor bijkomende kosten, maar ze zullen zorgen voor een warmere badkamer en warme, gedroogde handdoeken.

Neem de tijd om het perfecte product voor jouw badkamer te zoeken. Doe dit door verschillende producten te vergelijken en door te beslissen hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven. Neem ook de afmetingen van de beschikbare ruimte zodat je geen te grote houder koopt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES