5 Beste handy heater Test Van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Handy heaters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er zijn er zoveel. En vanwege dat ruim assortiment is het kiezen van een gepaste handy heater soms best overweldigend. Om je in deze keuze bij te staan, hebben we verschillende heaters met elkaar vergeleken en een top 5 samengesteld. We hebben ook de handy heater recensies bekeken om een zo transparant mogelijk beeld te geven over de producten. Zo zou je kunnen kiezen voor de Evolar EVO-HD35 elektrische terrasverwarmer; een bijzonder krachtige doch compacte handy heater die eenmaal correct aangesloten op het stroomnet, een ruim maximaal vermogen weet te garanderen van 700 watt. Daarbij kun je moeiteloos schakelen tussen verschillende temperatuurstanden. Of misschien heb je meer aan de Thuys 1200W Mini Heater die naast het hoog vermogen voorzien is van verschillende veiligheidselementen. Voor de volledigheid hebben we een derde toppertje aan de tabel toegevoegd, eveneens voorzien van de voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste handy heaters (Reviews) van 2024

 

Je zult werkelijk versteld staan van de mogelijkheden die er zijn zodra je besluit op zoek te gaan naar een functionele handy heater. Kies je voor een compact en draagbaar toestel of mag het toch allemaal iets groter zijn. En wat is de te verwarmen oppervlakte? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen alvorens je een keuze maakt. We geven jou daarom het advies om de 5 topproducten hieronder even rustig te bekijken. Neem eventueel ook een kijkje tussen de vele online reviews alvorens de voor jou beste handy heater uit te kiezen.

 

 

1. Evolar EVO-HD35 elektrische terrasverwarmer 350/700W zwenkbaar 360º

 

Ben je al geruime tijd aan het overwegen om een handy heater te kopen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou aanraden om deze Evolar EVO-HD35 elektrische terrasverwarmer eens even onder de loep te nemen. Of hij ook daadwerkelijk tot de goedkope elektrische heaters of terras heaters behoort, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken de ervaringen bij deze handy heater meer dan ok wat resulteert in een mooie eindscore van 4,3 sterren. Maar wat maakt deze heater dan eigenlijk zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit.

Zo wordt de Evolar EVO-HD35 – voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van kunststof en metaal – in eerste instantie gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering en een bijbehorend licht gewicht. Aangevuld met een geïntegreerd handvat, maakt dat hij makkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen is. 

Net zoals onder meer de bekende Eurom heaters, dient ook dit apparaat op het stroomnet te worden aangesloten, rekening houdend met een invoerspanning van 220-230V. Eenmaal aangesloten weet hij een ruim vermogen tot 700 watt te garanderen, verdeeld over 4 warmtestanden met of zonder oscillatie. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de instelbare hoogte alsook het weerbestendige én draaibare karakter.

 

Voordelen:

Warmtestand: je kunt probleemloos schakelen tussen 4 standen gaande van 350 en 700 watt als standaard vaste standen tot 350 en 700 watt met oscillatie op 120 dan wel 360º.

Materiaal: de handy heater is vervaardigd uit een combinatie van metaal en kunststof.

Voeding: door het apparaatje op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim en aangenaam vermogen tot 700 watt worden gegenereerd.

Handig in gebruik: dat het apparaat heel wat positieve reviews heeft mogen ontvangen, is te begrijpen als je weet dat hij makkelijk bedienbaar én weerbestendig is, een draaibaar karakter kent én in hoogte verstelbaar is.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de reviews bij de handy heater bijzonder positief zijn, vindt het enkele koper het prijskaartje net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 1200 W Mini Heater -Handy Heater- Blauw-Draagbare verwarming – Kachel- Elektrisch Verwarming -Elektrisch kachel -verwarmer

 

Deze mini heater kwam uit onze eco heater test als tweede uit de bus. Hij is een van de goedkope handy heaters, maar bevat vrijwel alle functies van duurdere modellen. Ten eerste is hij in staat een vermogen van 1200 watt te leveren, verdeeld over 2 warmtestanden.

Ten tweede is hij voorzien van een schoorsteen voor luchttoevoer zodat je geen hoge, gevaarlijke temperaturen krijgt. Daarnaast is er ingebouwde kantelschakelaar die het apparaat automatisch uitschakelt bij onvoorziene toestanden.

De kachel komt in een elegante blauwe behuizing met een chique gouden rand. Door zijn afmetingen van 13 x 12 x 20 cm is hij zelfs draagbaar. Hij is dan ook eenvoudig te gebruiken. Doe hem in de stopcontact, stel de stand in met een enkele klik en je geniet in een paar minuten van een heerlijke warmte.

 

Voordelen:

Vermogen: de kachel weet ondanks zijn kleine formaat een vermogen van 1200 watt te leveren. 

Gebruiksgemak: de heater is makkelijk te gebruiken. Een enkele klik en je krijgt een behaaglijke warmte in de ruimte.

Design: het apparaat heeft een elegante uitstraling en kan vrijwel overal geplaatst worden.

Veiligheid: de heater is voorzien van verschillende designelementen om maximale veiligheid te garanderen.

 

Nadelen:

Badkamer: helaas is het apparaat niet geschikt voor de badkamer.

Alleen voor 220 volt: de heater kan alleen gebruikt worden met 220 volt stopcontacten met een EU adapter.

 

 

 

 

3. Handy Heater Straalkachel 18 warmtestanden Ruimtes tot 10 m2

 

Je zou uiteraard ook voor deze unieke handy heater kunnen kiezen die met gemak een ruimte met een maximale oppervlakte van 10 m2 kan verwarmen. Het apparaat is voorzien van een handig keramisch verwarmingselement en een totaal vermogen van maar liefst 370 Watt. Het enige dat je hoeft te doen is het toestel aan het stopcontact te koppelen.

Je zult merken dat het om een vrij compacte handy heater gaat die je makkelijk en zonder problemen kunt optillen en verplaatsen. Ideaal dus ook om eventueel mee te nemen in de kampeerwagen. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere warmtestanden en geniet je een maximale temperatuur van wel 32 graden Celsius.

We merken dat de meeste kopers bijzonder tevreden zijn maar dat sommigen toch ook wat twijfelen aan de aangeboden kwaliteit. In elk geval loont het de moeite om het apparaat even van naderbij te bekijken. Probeer er wel rekening mee te houden dat je deze handy heater beter niet in vochtige ruimtes zoals de badkamer plaatst.

 

Voordelen:

Prijskaartje: deze handy heater wordt voor een scherpe prijs aangeboden. Hij is vooral geschikt als bijverwarming.

Formaat: de heater is supercompact en daarmee overal mee te nemen—in de kamer, het garage of zelfs in de caravan.

Gebruik: het apparaat is eenvoudig te bedienen, van het instellen van de temperatuur tot het richten van de ventilator.

Timer: door de 12-uur timer geniet je van extra gebruiksgemak. De heater schakelt dan automatisch uit.

 

Nadelen:

Niet voor de badkamer: helaas is dit apparaat niet waterbestendig en dan ook niet in de badkamer te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Eurom VK 2002 – Ventilatorkachel

 

Zit je met een wat beperkter budget? Dan kan deze ventilatorkachel een goede uitkomst bieden. Hij is voorzien van verschillende designkeuzes om een behaaglijke warmte en veiligheid te garanderen. Ten eerste het vermogen van 2000 watt met 3 warmtestanden om aan al jouw temperatuursbehoeften te voldoen.

Als tweede is het apparaat voorzien van zowel overhitte- als omvalbeveiliging en is het dan ook superveilig. Door de koude-lucht ventilator is hij ook geschikt om de warme dagen wat aangenamer te maken.

Er is een eenvoudige bedieningspaneel met draaiknoppen om de ruimte heel snel te verwarmen. De kachel weegt slechts 1 kg en kan dan overal gedragen worden. Neem hem mee, sluit hem aan en stel hem in zoals je wilt. Binnen een mum van tijd geniet je van de heerlijke binnenklimaat.

 

Voordelen:

Vermogen: het apparaat weet een vermogen van 2000 watt te leveren en zorgt in een mum van tijd voor een heerlijke warmte.

Gebruiksgemak: de ventilatorkachel beschikt over draaiknoppen en is daardoor gemakkelijk te bedienen. 

Veiligheid: de kachel is voorzien van overhitte- en kantelbeveiliging om extra veiligheid te garanderen.

Draagbaar: door zijn compacte formaat en licht gewicht is hij overal mee te nemen, zelfs op kantoor.

 

Nadelen:

Geluid: hoewel de meningen verdeeld zijn, blijkt het apparaat voor sommigen toch wat lawaaierig te zijn.

 

 

 

 

5. SensaHome 2000D – Elektrische Kachel – Keramische Verwarming – Energiezuinige Heater

 

De SensaHome elektrische kachel heeft een maximaal vermogen van 2000 watt. Dat maakt hem goed voor ruimten tot 30 m². Er zijn 3 warmtestanden en een groot stralingsbereik om aan al je temperatuursbehoeften te voldoen. Hij is ook voorzien van een handvat waardoor je hem van de ene naar de andere ruimte kunt dragen.

Dat gebruiksgemak wordt vele malen omhoog getild door de handige afstandsbediening. Je maakt de kachel gewoon aan met het knopje en gaat daarna op de bankstel met de remote in hand. Daarnaast is de verwarming uitgerust met verschillende veiligheidselementen waaronder overhitte- en omvalbeveiliging.

Er is ook een intelligente timingsysteem dat de kachel na 12 uur automatisch uitschakelt. Extra veilig dus. Hij komt in een zwarte behuizing met een luxe digitale scherm en staat goed in elke setting. En het leuke is dat hij zelfs in de badkamer mag.

 

Voordelen:

Draagbaar: de SensaHome is voorzien van een handvat en weegt amper 2 kg. Hij kan dan gemakkelijk verplaatst worden.

Vermogen: de kachel heeft een vermogen van 2000 watt verdeeld over 3 warmtestanden en zorgt in een mum van tijd voor een heerlijke warmte.

Afstandsbediening: door de handige remote control kun je de verwarming vanuit je luie stoel bedienen.

Veiligheid: de verwarming is superveilig door de overhitte- en omvalbeveiliging alsook de intelligente timing.

 

Nadelen:

Luid: de handy heater reviews zijn bijzonder positief, maar een groot deel van de klanten geeft aan dat het apparaat best luid is.

Aan/uit knopje: hoewel er een afstandsbediening meekomt, moet je toch wel even naar de kachel om hem aan te schakelen. Daarna kun je hem wel op afstand bedienen.

 

 

 

 

Handy heaters koopgids

 

Wat is een handy heater en waarvoor wordt het gebruikt? Wat met het vermogen en de eventuele warmtestanden? Kies je voor een compacte handy heater of ben je toch eerder op zoek naar een iets ruimer apparaat? Je hoort het al, het is niet makkelijk om een keuze te maken uit de beste handy heaters. Het is daarom een aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken. Bedenk hoe het zit met het prijskaartje en ga eventuele aanbiedingen en promoties alvast niet uit de weg.


Wat is een handy heater en het nut ervan

Een handy heater kun je omschrijven als een klein verwarmingsapparaat dat je makkelijk van netstroom moet voorzien. Je sluit hem dus perfect aan op eender welk stopcontact met als voorwaarde dat je 1 meter rondom de handy heater moet vrijhouden. Bij voorkeur gebruik je de handy heater niet in combinatie met een verlengsnoer.

Je kunt dergelijk apparaat dus het best beschouwen als één van de meest populaire en effectieve mini-verwarmingen. Hij kan probleemloos ruimtes met een oppervlakte van maximaal 25 m2 verwarmen, rekening houden met het beschikbare vermogen.

Ben je op zoek naar een degelijke handy heater? Dan raden wij jou aan om niet gelijk het eerste het beste toestel aan te kopen. Bedenk wat je verwachtingen zijn en waar je de handy heater wenst te plaatsen. Hoe groot is de ruimte en welk vermogen zul je hiervoor nodig hebben? Ben je op zoek naar één van de goedkope handy heaters of heb je toch een iets ruimer budget vrijgehouden?

 

Vermogen en beschikbare warmtestanden

Het vermogen van de handy heater kan misschien wel als één van de meest belangrijke gegevens beschouwd worden. Het vermogen bepaalt namelijk de kracht van het apparaat en bijgevolg de ruimte die met dit apparaat kan worden verwarmd.

Het vermogen wordt steevast uitgedrukt in Watt en kan, logischerwijze, heel beperkt of heel ruim zijn. Zo kun je kiezen voor een compacte handy heater met een beperkt vermogen van minimaal 50 en maximaal 400 Watt. Mag het toch wel net dat tikkeltje meer zijn dan zijn er altijd nog handy heaters te vinden met een minimaal vermogen van 400 en een maximaal vermogen van 1000 Watt.

Bedenk of het mogelijk is om gebruik te maken van meerdere warmtestanden. De basis handy heaters bieden vaak 2 tot 4 warmtestanden aan. De meeste handy heaters daarentegen bieden een veel ruimer bereik van maar liefst 8 of meer warmtestanden aan.

 

Formaat en plaatsing

Wat betreft het formaat en de plaatsing van een handy heater kunnen we vrij eensgezind en kort zijn. De meeste handy heaters worden gekenmerkt door een bijzonder compact en behoorlijk handzaam formaat. En dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat een handy heater vooral bedoeld is om aan de muur te bevestigen. Zo zul je merken dat het overgrootste gedeelte van de handy heaters eigenlijk vrijwel meteen, zonder snoer, in het stopcontact kunnen worden geklikt.

Extra opties, kenmerken en het eventuele design

Het is toch belangrijk om nog even stil te staan bij mogelijke kenmerken en extra functies en optiemogelijkheden. Zo is het belangrijk om zeker te zijn dat het een veilig apparaat betreft. Zeker wanneer je thuis kleine kindjes hebt rondlopen, is het aangewezen dat de handy heater getest en goedgekeurd werd.

Is de handy heater voorzien van een handige timerfunctie en eventuele aan- en uitschakelaar? Ook dat kan best als een meerwaarde worden beschouwd, en eventueel een invloed hebben op het prijskaartje. Toch is het belangrijk om bepaalde extra kenmerken mee in gedachten te nemen en er toch even over na te denken.

Tot slot zijn er heel veel klanten die ook waarde hechten aan het design. Indien het een opzichtiger apparaat betreft, dan kan het er maar beter goed uitzien. Een zwart design komt heel frequent voor alhoewel een witte handy heater ook vast en zeker tot de mogelijkheden behoort.

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Daarnaast willen we graag nog even de aandacht vestigen op het mogelijke prijskaartje. Een degelijke handy heater hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo moet je gemiddeld rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 20 euro. Sommige apparaten zul je misschien zelfs nog goedkoper op de kop kunnen tikken en voor anderen betaal je dan misschien enkele euro’s meer.

Bedenk of je van plan bent om de handy heater regelmatig te gebruiken of niet. Wat zijn je verwachtingen van het apparaat. Indien je mocht twijfelen, dan kan het helpen de bijbehorende online reviews van klanten even grondig door te nemen. En wie weet spot je zo nog wel een handy heater aanbieding.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES