5 Beste handy heater Test Van 2023

Laatste update: 02.10.23

 

Handy heaters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Evolar EVO-HD35 elektrische terrasverwarmer, kies je voor een bijzonder krachtige doch compacte handy heater die – eenmaal correct aangesloten op het stroomnet – een ruim maximaal vermogen weet te garanderen van 700 watt. Daarbij kun je moeiteloos schakelen tussen verschillende temperatuurstanden. Daarnaast mag natuurlijk ook de Cecotec Elektrisch tafel ventilatorkachel niet in het rijtje ontbreken. Dit unieke apparaatje wordt gekenmerkt door zijn veelzijdige karakter en biedt bijgevolg het beste van 2 werelden aan. Zo kun je niet alleen genieten van een warmtefunctie maar is er tevens ook een geïntegreerde ventilatorfunctie voorzien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste handy heaters (Reviews) van 2023

 

Je zult werkelijk versteld staan van de mogelijkheden die er zijn zodra je besluit op zoek te gaan naar een functionele handy heater. Kies je voor een compact en draagbaar toestel of mag het toch allemaal iets groter zijn. En wat is de te verwarmen oppervlakte? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen alvorens je een keuze maakt. We geven jou daarom het advies om de 5 topproducten hieronder even rustig te bekijken. Neem eventueel ook een kijkje tussen de vele online reviews alvorens de voor jou beste handy heater uit te kiezen.

 

 

1. Evolar EVO-HD35 elektrische terrasverwarmer 350/700W zwenkbaar 360º

 

Ben je al geruime tijd aan het overwegen om een handy heater te kopen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou aanraden om deze Evolar EVO-HD35 elektrische terrasverwarmer eens even onder de loep te nemen. Of hij ook daadwerkelijk tot de goedkope elektrische heaters of terras heaters behoort, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken de ervaringen bij deze handy heater meer dan ok wat resulteert in een mooie eindscore van 4,3 sterren. Maar wat maakt deze heater dan eigenlijk zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit.

Zo wordt de Evolar EVO-HD35 – voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van kunststof en metaal – in eerste instantie gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering en een bijbehorend licht gewicht. Aangevuld met een geïntegreerd handvat, maakt dat hij makkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen is. 

Net zoals onder meer de bekende Eurom heaters, dient ook dit apparaat op het stroomnet te worden aangesloten, rekening houdend met een invoerspanning van 220-230V. Eenmaal aangesloten weet hij een ruim vermogen tot 700 watt te garanderen, verdeeld over 4 warmtestanden met of zonder oscillatie. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de instelbare hoogte alsook het weerbestendige én draaibare karakter.

 

Voordelen:

Warmtestand: je kunt probleemloos schakelen tussen 4 standen gaande van 350 en 700 watt als standaard vaste standen tot 350 en 700 watt met oscillatie op 120 dan wel 360º.

Materiaal: de handy heater is vervaardigd uit een combinatie van metaal en kunststof.

Voeding: door het apparaatje op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim en aangenaam vermogen tot 700 watt worden gegenereerd.

Handig in gebruik: dat het apparaat heel wat positieve reviews heeft mogen ontvangen, is te begrijpen als je weet dat hij makkelijk bedienbaar én weerbestendig is, een draaibaar karakter kent én in hoogte verstelbaar is.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de reviews bij de handy heater bijzonder positief zijn, vindt het enkele koper het prijskaartje net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cecotec Elektrisch tafel ventilatorkachel – Warmte en koude ventilator – Kachel – Heater

 

De vrijstaande Cecotec elektrische tafel ventilatorkachel kent een vrij compacte uitvoering en dito licht gewicht en kan daardoor – mede dankzij het geïntegreerde handvat – eenvoudig van de ene naar de andere ruimte worden verplaatst. De kachel dient daarbij op het stroomnet te worden aangesloten, waarna een ruim vermogen tot maximaal 2000 watt kan worden beoogd weliswaar verdeeld over 3 standen.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want naast zijn warmtefunctie biedt deze heater eveneens een ventilatorfunctie aan, wat zijn veelzijdige karakter nog maar eens extra in de verf zet. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een ingebouwde oververhittingsbeveiliging, een automatische uitschakelingsfunctie, een aan/ uit schakelaar, een vorstvrijstand, een indicatielampje en een omvalbeveiliging. Dankzij zijn vochtbestendige karakter kun je deze heater eveneens in de badkamer installeren.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en het product bijgevolg belonen met een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren; lijkt een kleine minderheid minder tevreden over de kwaliteit van de heater.

 

Voordelen:

Veiligheid: de geïntegreerde oververhittingsbeveiliging wordt moeiteloos gecombineerd met een omvalbeveiliging, een indicatielampje en een automatische uitschakelingsfunctie.

Vermogen: eenmaal de heater correct op het stroomnet is aangesloten, kan een ruim vermogen tot 2000 watt worden gegenereerd.

Badkamer: de geïntegreerde vorstvrijstand in combinatie met het vochtbestendige karakter van de heater, maken het mogelijk om dit apparaat ook in de badkamer te gebruiken.

Stand: je kunt moeiteloos schakelen tussen 3 standen gaande van een Eco stand (1000 watt) tot een turbostand (2000 watt) en een cool-ventilatorfunctie.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: houd er rekening mee dat er bij aankoop geen afstandsbediening wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Handy Heater Straalkachel 18 warmtestanden Ruimtes tot 10 m2

 

Je zou uiteraard ook voor deze unieke handy heater kunnen kiezen die met gemak een ruimte met een maximale oppervlakte van 10 m2 kan verwarmen. Het apparaat is voorzien van een handig keramisch verwarmingselement en een totaal vermogen van maar liefst 370 Watt. Het enige dat je hoeft te doen is het toestel aan het stopcontact te koppelen.

Je zult merken dat het om een vrij compacte handy heater gaat die je makkelijk en zonder problemen kunt optillen en verplaatsen. Ideaal dus ook om eventueel mee te nemen in de kampeerwagen. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere warmtestanden en geniet je een maximale temperatuur van wel 32 graden Celsius.

We merken dat de meeste kopers bijzonder tevreden zijn maar dat sommigen toch ook wat twijfelen aan de aangeboden kwaliteit. In elk geval loont het de moeite om het apparaat even van naderbij te bekijken. Probeer er wel rekening mee te houden dat je deze handy heater beter niet in vochtige ruimtes zoals de badkamer plaatst.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Fast & Handy Eco Mini Heater Straalkachel Ventilator kachel

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar toch zeker zijn van een degelijke kwaliteit? Dan kun je altijd nog even dit apparaat van DaanXL bekijken. Je zult merken dat het om een vrij compact toestel gaat. Ideaal dus om op te tillen en bijgevolg te verplaatsen of om na gebruik ergens veilig op te bergen.

Deze elektrische radiator heeft een bijzonder groot maximaal vermogen van maar liefst 450 Watt en is voorzien van een handige aan- en uitschakelaar. De bediening van de handy heater verloopt dus makkelijk en snel. Bovendien kun je de temperatuur makkelijk regelen van minimaal 15 graden Celsius tot maximaal zo’n 32 graden Celsius.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online beoordelingen bij het product geplaatst staan. Het is mogelijk dat het om een vrij recente handy heater gaat of dat er voorlopig geen enkele gebruiker de tijd gevonden heeft om een reactie te plaatsen. Laat je hierdoor dan ook niet meteen afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Fast & Handy Mini Heater Straalkachel Ventilator kachel

 

Je zou uiteraard ook kunnen kiezen voor deze uniek handy heater die je wordt aanbevolen door het bekende merk Mini Heater. Het toestel is misschien net een tikkeltje duurder in vergelijking met het vorige product maar zou je toch nog altijd kunnen spotten tussen de goedkope handy heaters toestellen.

Het apparaat is voorzien van een ruim vermogen van maar liefst 450 Watt en kan dan ook kleine tot middelgrote ruimtes probleemloos verwarmen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de handy heater verbinden met het stopcontact. Verder geniet je van een helder en duidelijk leesbaar led display, een 12 uur-timer functie en een temperatuur die je zelf kunt regelen en instellen.

Een blik op de verschillende online reviews toont aan dat de meningen van de klanten duidelijk verdeeld zijn. Zo is een enkele koper helemaal overtuigd van de kwaliteit en de mogelijkheden die deze handy heater te bieden heeft. Terwijl een andere klant het product dan weer net iets te klein vindt en dus niet helemaal aan de verwachtingen voldoet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handy heaters koopgids

 

Wat is een handy heater en waarvoor wordt het gebruikt? Wat met het vermogen en de eventuele warmtestanden? Kies je voor een compacte handy heater of ben je toch eerder op zoek naar een iets ruimer apparaat? Je hoort het al, het is niet makkelijk om een keuze te maken uit de beste handy heaters. Het is daarom een aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken. Bedenk hoe het zit met het prijskaartje en ga eventuele aanbiedingen en promoties alvast niet uit de weg.


Wat is een handy heater en het nut ervan

Een handy heater kun je omschrijven als een klein verwarmingsapparaat dat je makkelijk van netstroom moet voorzien. Je sluit hem dus perfect aan op eender welk stopcontact met als voorwaarde dat je 1 meter rondom de handy heater moet vrijhouden. Bij voorkeur gebruik je de handy heater niet in combinatie met een verlengsnoer.

Je kunt dergelijk apparaat dus het best beschouwen als één van de meest populaire en effectieve mini-verwarmingen. Hij kan probleemloos ruimtes met een oppervlakte van maximaal 25 m2 verwarmen, rekening houden met het beschikbare vermogen.

Ben je op zoek naar een degelijke handy heater? Dan raden wij jou aan om niet gelijk het eerste het beste toestel aan te kopen. Bedenk wat je verwachtingen zijn en waar je de handy heater wenst te plaatsen. Hoe groot is de ruimte en welk vermogen zul je hiervoor nodig hebben? Ben je op zoek naar één van de goedkope handy heaters of heb je toch een iets ruimer budget vrijgehouden?

 

Vermogen en beschikbare warmtestanden

Het vermogen van de handy heater kan misschien wel als één van de meest belangrijke gegevens beschouwd worden. Het vermogen bepaalt namelijk de kracht van het apparaat en bijgevolg de ruimte die met dit apparaat kan worden verwarmd.

Het vermogen wordt steevast uitgedrukt in Watt en kan, logischerwijze, heel beperkt of heel ruim zijn. Zo kun je kiezen voor een compacte handy heater met een beperkt vermogen van minimaal 50 en maximaal 400 Watt. Mag het toch wel net dat tikkeltje meer zijn dan zijn er altijd nog handy heaters te vinden met een minimaal vermogen van 400 en een maximaal vermogen van 1000 Watt.

Bedenk of het mogelijk is om gebruik te maken van meerdere warmtestanden. De basis handy heaters bieden vaak 2 tot 4 warmtestanden aan. De meeste handy heaters daarentegen bieden een veel ruimer bereik van maar liefst 8 of meer warmtestanden aan.

 

Formaat en plaatsing

Wat betreft het formaat en de plaatsing van een handy heater kunnen we vrij eensgezind en kort zijn. De meeste handy heaters worden gekenmerkt door een bijzonder compact en behoorlijk handzaam formaat. En dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat een handy heater vooral bedoeld is om aan de muur te bevestigen. Zo zul je merken dat het overgrootste gedeelte van de handy heaters eigenlijk vrijwel meteen, zonder snoer, in het stopcontact kunnen worden geklikt.

Extra opties, kenmerken en het eventuele design

Het is toch belangrijk om nog even stil te staan bij mogelijke kenmerken en extra functies en optiemogelijkheden. Zo is het belangrijk om zeker te zijn dat het een veilig apparaat betreft. Zeker wanneer je thuis kleine kindjes hebt rondlopen, is het aangewezen dat de handy heater getest en goedgekeurd werd.

Is de handy heater voorzien van een handige timerfunctie en eventuele aan- en uitschakelaar? Ook dat kan best als een meerwaarde worden beschouwd, en eventueel een invloed hebben op het prijskaartje. Toch is het belangrijk om bepaalde extra kenmerken mee in gedachten te nemen en er toch even over na te denken.

Tot slot zijn er heel veel klanten die ook waarde hechten aan het design. Indien het een opzichtiger apparaat betreft, dan kan het er maar beter goed uitzien. Een zwart design komt heel frequent voor alhoewel een witte handy heater ook vast en zeker tot de mogelijkheden behoort.

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Daarnaast willen we graag nog even de aandacht vestigen op het mogelijke prijskaartje. Een degelijke handy heater hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo moet je gemiddeld rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 20 euro. Sommige apparaten zul je misschien zelfs nog goedkoper op de kop kunnen tikken en voor anderen betaal je dan misschien enkele euro’s meer.

Bedenk of je van plan bent om de handy heater regelmatig te gebruiken of niet. Wat zijn je verwachtingen van het apparaat. Indien je mocht twijfelen, dan kan het helpen de bijbehorende online reviews van klanten even grondig door te nemen. En wie weet spot je zo nog wel een handy heater aanbieding.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES