Beste hittemelder

Laatste update: 15.07.24

 

Hittemelders test van 2024

 

Ben je op zoek naar een degelijke hittemelder maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou alvast onze koopgids aanraden. Daarin proberen we een aantal handige richtlijnen en tips mee te geven die de zoektocht net iets makkelijker kunnen maken. Echter kun je ook gelijk doorklikken naar onze 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde hittemelders alvast even meedelen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Elro Cavius 3002-003 hittemelder. Een vrij compact en lichtgewicht apparaatje dat je makkelijk ergens aan de muur kunt bevestigen. Met de Smartwares RM127K hittemelder kies je alvast voor een evenwaardig en duurzaam toestel dat bovendien wordt aangeboden tegen een mooi prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hittemelder Reviews – Top 5

 

In bedrijven of ook gewoon bij jou thuis kan een hittemelder echt wel een goede aanbeveling zijn. Het principe is een beetje hetzelfde als de standaard rookmelders van weleer. Omdat wij er zeker van willen zijn dat je met de beste hittemelder naar huis kunt gaan, hebben wij een top 5 samengesteld. We hebben dit kunnen doen na een grondig onderzoek van de verschillende online reviews en het advies van de vele klanten. Bekijk deze lijst eens rustig en wie weet zit er ergens wel een leuke hittemelder aanbieding tussen.

 

 

1. Elro Cavius 3002-003

 

Met deze handige hittemelder van Elro haal je een vrij compact doch duurzaam toestelletje in huis. Het apparaat werkt op basis van een hele krachtige lithium batterij die maar liefst 10 jaar lang zonder problemen meegaat. Deze batterij krijg je er bovendien bij de aankoop van het toestel gewoon bij.

Het apparaat zal meteen reageren zodra er extreme hitte waargenomen worden. Je zult meteen gealarmeerd worden door het heldere en krachtige geluid van maar liefst 85 dB. Het apparaat is ook geschikt om in vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer te plaatsen. En er is een testknop voorzien zodat je een functietest kunt uitvoeren.

De klanten zijn helemaal overtuigd van de kwaliteiten van deze hittemelder. Een andere gebruiker laat meteen ook weten dat je het apparaat bijzonder eenvoudig kunt installeren en dat het perfect doet wat het moet doen.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment hittemelders. Echter kunnen wij jou alvast dit product van het bekende, en misschien door velen ook wel beschouwd als het beste merk, Elro aanraden. Bekijk hieronder de populairste kenmerken even grondig.

 

Voordelen:

Formaat: je zult merken dat de hittemelder vrij compact is en daarnaast ook gekenmerkt wordt door een beperkt gewicht. Dit maakt de hittemelder makkelijk hanteerbaar en eenvoudig te installeren.

Voeding: de hittemelder is voorzien van een bijzonder krachtige en duurzame lithium accu met een maximale levensduur van wel 10 jaar. Het grote pluspunt is dat de accu wordt meegeleverd.

Alarmsignaal: op het moment dat er extreme temperaturen en hitte worden geconstateerd dan zul je meteen opgeschrikt worden door een krachtig alarm. Dit alarm biedt een maximaal geluidsniveau van wel 85 dB.

Vochtbestendig: doordat de hittemelder vochtbestendig is, kun je dit apparaat ook zonder problemen in de badkamer installeren.

 

Nadelen:

Batterij duur: de aankoop van een nieuwe batterij zou volgens een enkele koper best wel duur zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Smartwares RM127K

 

Indien je op zoek bent naar een duurzame hittemelder maar je er liefst van al niet zoveel geld aan spendeert dan is dit model van Smartwares iets voor jou. Dit exemplaar behoort tot de goedkope hittemelders en kun je ook probleemloos in de keuken of de badkamer plaatsen.

Het apparaat werkt op basis van een krachtige batterij die tot wel 1 jaar lang meegaat. De batterij wordt trouwens bij de aankoop van de hittemelder gewoon meegeleverd. Het toestel geeft bovendien ook aan wanneer het tijd is om de batterij te vervangen. Zodra temperaturen van 50 graden Celsius of meer worden waargenomen, zal het apparaat een duidelijk signaal van 85 dB laten horen.

Op dit moment zijn er nog maar enkele reviews bij dit toestel geplaatst. Daaruit kunnen we duidelijk de tevredenheid van de klanten waarnemen. De gebruikers geven niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Door te kiezen voor de Smartwares hittemelder kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en degelijkheid. De hittemelder wordt geleverd inclusief een bijzonder krachtige accu die over een totale levensduur van 1 jaar beschikt. Of het toestel ook over de laagste prijs beschikt, dat valt nog even af te wachten.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de lage en betaalbare prijs van deze hittemelder.

Vochtbestendig: doordat de hittemelder bestand is tegen vocht, is het mogelijk om dit apparaat eventueel ook in de badkamer of zelfs gewoon in de keuken te installeren.

85 dB: het toestel wordt gekenmerkt door een krachtig geluidssignaal van maar liefst 85 dB dat meteen in werking treedt bij extreme hitte.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een blik op de online beoordelingen toont aan dat slechts één koper toch niet helemaal tevreden blijkt te zijn over de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder – Met batterij – 2 stuks

 

Heb je reeds een hittemelder in de woning geïnstalleerd en wil je deze graag combineren met een kwaliteitsvolle en gebruiksvriendelijke rookmelder? Dan is dit exemplaar van het bekende merk Google Nest het bekijken alvast meer dan waard. Of je hiermee ook gelijk voor een aanbieding kiest, valt nog even af te wachten. Toch tonen de online reviews heel wat positieve reacties en een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren wat aantoont dat velen hem beschouwen als beste rookmelder.

Met de Google Nest Protect kies je dan ook gelijk voor een slimme rook- én koolmonoxidemelder die niet alleen waarschuwt aan de hand van een geluidssignaal maar tevens ook via de stem en het gebruik van een bijbehorende app. Het systeem bestaat daarbij uit 2 afzonderlijke apparaten die voorzien zijn van een set duurzame batterijen en daardoor geheel draadloos functioneren. De set is tevens ook beschikbaar per 1 of 3 stuks. Kortom, aan jou de keuze dus!

Maar dat is nog lang niet alles want verder controleert de Nest Protect rookmelder zichzelf meer dan 400 keer per dag wat het apparaat alleen maar nauwkeuriger maakt. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij aangevuld met een ingebouwde luchtvochtigheidssensor, een geavanceerd algoritme naar stoom en een verlicht “lichtpad” dat goed van pas komt als je ‘s nachts bijvoorbeeld uit bed moet.

 

Voordelen:

Waarschuwing: zodra rook/ koolmonoxide wordt waargenomen, gaan er verschillende alarmen af gaande van de 2 watt speaker tot de RGB kleurenring met 6 ledlampen en de sirene met een geluidsniveau van 85dB bij 3 meter.

Gebruiksvriendelijk: je ontvangt mobiele meldingen indien er sprake is van een sensorstoring, in het geval van rook- én koolmonoxide of wanneer het batterijniveau te laag staat.

Draadloos: de Nest Protect rookmelders werken op basis van een set krachtige batterijen en zijn dus geheel draadloos. Het ideale apparaat om de thermometer en/ of hittemelder in de keuken aan te vullen.

Verpakkingsinhoud: de 2 afzonderlijke Nest Protect apparaten worden geleverd inclusief 2 keer 6 duurzame batterijen, 2 aparte montagesteunen, 2 keer 4 schroeven, een gebruikershandleiding en een handige introductiegids.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel het hogere prijskaartje op het eerste gezicht zou kunnen afschrikken, is het voor velen de ideale rookmelder om te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. FireAngel ST-622 Rookmelder – 2 pack – 10 jaar accu – Pauzeknop – Testknop

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de FireAngel ST-6200 rookmelder set die – net zoals het vorige toppertje – geleverd wordt per 2 stuks. Elke afzonderlijke rookmelder is daarbij uitgerust met een krachtige Panasonic batterij waarvan de levensduur op maar liefst 10 jaar wordt geschat. Kortom, de moeite waard nu een rookmelder steeds vaker verplicht wordt.

De FireAngel ST-622 rookmelders steunen op het principe van de bekende thermo-optische detectie methode en zijn voorzien van een grote centrale knop die niet alleen fungeert als handmatige functietest maar tegelijk ook instaat voor een tijdelijke onderdrukking van alarm- én storingssignalen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een antidiefstalbeveiliging, een sleep easy functie en maar liefst 10 jaar garantie. 

Een blik op de online reviews toont dan ook een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren aan waarbij heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, de eenvoudige installatie en het gebruiksvriendelijke karakter.

 

Voordelen:

Accu: de rookmelders zijn uitgerust met een krachtige Panasonic accu die makkelijk 10 jaar lang kan meegaan.

Antidiefstalbeveiliging: het apparaat is tevens voorzien van een geïntegreerde antidiefstalbeveiliging.

Sleep easy: verder geniet je eveneens een ingebouwde sleep easy functie waarop je beroep kunt doen om een 8 uur lang durende foutmelding correct uit te schakelen.

 

Nadelen:

Niet koppelbaar: in tegenstelling tot het voorgaande toppertje, blijkt deze rookmelder jammer genoeg niet koppelbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Gigaset Rookmelder 2Pack- Slimme rookmelder – 10 jaar levensduur batterij – Werkt met Philips Hue

 

We sluiten het rijtje af met de Gigaset Rookmelder die geleverd wordt met 2 slimme rookmelders, 1 basisstation en een instructieve handleiding. Net zoals het voorgaande product, werden ook hier de rookmelders voorzien van krachtige ingebouwde batterijen die makkelijk 10 jaar lang meegaan, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo geeft deze rookmelder meteen alarm bij eventuele rook en/ of hitte. Daarbij wordt vrijwel meteen en geheel automatisch een alarmmelding naar je smartphone gestuurd in combinatie een geïntegreerde sirene van maar liefst 85 dB, die ter plaatse afgaat. Bovendien werkt de sirene samen met de Gigaset plug waardoor ook de lampen zullen aanspringen.

Ook hier merken we voorlopig alleen maar positieve klantenreacties op gaande van een uitstekende kwaliteit tot een correcte prijsverhouding wat gelijk resulteert in 4,9 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Bevestiging: je kunt deze 2 – uit kunststof vervaardigde – rookmelders eenvoudig via een klikbevestiging en adapterplaat installeren.

Detectie: eenmaal correct geïnstalleerd, detecteert het apparaat niet alleen hitte maar ook rook.

Bediening: de bediening kan op verschillende manieren tot stand komen gaande van automatisch of handmatig tot het gebruik van de mobiele app, geïntegreerde knoppen of de meegeleverde afstandsbediening.

 

Nadelen:

Geen pauzeknop: er mag dan wel een testknop aanwezig zijn, de pauzeknop ontbreekt jammer genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hittemelders koopgids

 

Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende hittemelders bestaan, begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Daarom willen wij jou alvast even helpen. Zo hebben we de beste hittemelders onderzocht en met elkaar vergeleken. Zo kun je bijvoorbeeld letten op de diverse voordelen, de plaatsing en het prijskaartje ervan. Door rekening te houden met eventuele promoties, is het altijd mogelijk om een aantrekkelijke hittemelder aanbieding te spotten. Kortom, neem rustig even de tijd om deze koopgids grondig door te nemen alvorens je een keuze maakt.

Wat is een hittemelder

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een degelijke en praktische hittemelder. En dat is best wel een goede aanbeveling. Een hittemelder is een apparaatje dat je ongeveer kunt vergelijken met de werking van een rookmelder. Met dat verschil dat een hittemelder functioneert op basis van een thermo-differentiaal sensor. Dat is eigenlijk gewoon een soort van handige thermometer. Op het moment dat een bepaalde temperatuur overschreden wordt, dan zul je meteen een duidelijk signaal horen.

Een hittemelder kan dus vast en zeker wel levens redden. Op het moment dat er bijvoorbeeld een brand zou zijn, ergens in huis, dan zul je hiervan vrij snel op de hoogte worden gebracht. Toch is het belangrijk om niet meteen de eerste de beste hittemelder aan te kopen. Het is een goed idee om alvast een kijkje te nemen tussen de verschillende mogelijkheden. Vervolgens kun je een uiteindelijke beslissing nemen. Het kan eventueel helpen om ook de verschillende online beoordelingen van gebruikers even door te nemen.

 

De voordelen van een hittemelder

Heel veel personen hebben reeds één of meerdere rookmelders in huis hangen. Toch is een hittemelder ook een echte aanrader. Je zult je misschien wel afvragen waarom je nu ook nog een krachtige hittemelder zou moeten plaatsen. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Een rookmelder mag je namelijk niet om het even waar gaan plaatsen. Zo kun je in vochtige ruimtes maar beter geen rookmelder plaatsen. In zulke gevallen is een degelijke hittemelder dan ook een veilig alternatief.

Een hittemelder is bestand tegen vocht, en kun je dus ook zonder problemen in vochtige ruimtes bevestigen. Denk hierbij maar aan de badkamer of de keuken. Op het moment dat er een temperatuur waargenomen wordt, die hoger is dan 58 graden Celsius, dan zul je meteen een duidelijk alarm horen afgaan. Kortom, indien je zelf nog geen hittemelder hebt geplaatst, dan is het alvast een goed idee om de verschillende apparaten even te bekijken.

 

De plaatsing van een hittemelder en het aantal

Het is dus ook een goede aanrader om even stil te staan bij de plaatsing van een hittemelder. Zo kun je maar beter rookmelders gaan combineren met hittemelders. Je zult merken dat een hittemelder op plaatsen kan geïnstalleerd worden die niet echt ideaal zijn voor rookmelders. Denk maar aan een badkamer, garage of keuken. Een hittemelder heeft namelijk het grote voordeel dat deze niet alleen bestand is tegen dampvorming maar ook tegen stof. Kortom, een hittemelder kun je op verschillende plaatsen in het huis bevestigen, en dit zonder problemen.

Het komt er eigenlijk op aan, om meerdere hittemelders in huis te plaatsen. Net zoals het ook beter is om meerdere rookmelders te monteren. Dit creëert meteen ook een veel veiliger gevoel, aangezien je meteen op de hoogte zult gebracht worden, indien er problemen mochten zijn. Aarzel dan ook niet, en bestel maar meteen meerdere hittemelders. Je zult vaststellen dat het helemaal geen tijd en moeite kost om deze apparaten te plaatsen. En dat is natuurlijk ook een bijzonder groot voordeel.

Het mogelijke prijskaartje

In je zoektocht naar de voor jou ideale hittemelder zul je merken dat er heel wat prijsverschillen zullen opduiken. Zo zijn er heel wat goedkope hittemelders, net zoals er ook heel wat duurdere apparaten zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een hittemelder voor amper 15 euro aan te kopen. Er zijn natuurlijk ook heel wat hittemelders die ruim 90 euro kosten. Uiteindelijk beslis je wel helemaal zelf hoeveel geld je wilt en kunt uitgeven aan degelijke hittemelders.

Door een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews, kun je bovendien een beter idee krijgen over bepaalde hittemelders. In de beoordelingen geven de klanten namelijk een positief of negatief advies over de toestellen. Dit kan je alvast een beter beeld geven over de verschillende hittemelders. Probeer ook zeker open te staan voor eventuele promoties of aanbiedingen. Het is namelijk altijd mogelijk dat je vroeg of laat een aantrekkelijk koopje tegenkomt dat helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES