5 Beste Hoeslakens Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Hoeslakens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je vandaag de dag op zoek gaat naar een degelijk hoeslaken dan zul je merken dat er toch heel wat keuze is. Dit is enerzijds wel leuk maar anderzijds zorgt het er ook voor dat je met veel meer factoren rekening moet houden. Om het voor jou allemaal wat overzichtelijker te kunnen maken, hebben we in onze koopgids uitgelegd waarop je zoal zou kunnen letten. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo blijkt het Cinderella hoeslaken een echte aanrader te zijn. Het is gemaakt uit een degelijke combinatie tussen enerzijds katoen en anderzijds jersey. Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor het Papillon hoeslaken. Het laken voelt bijzonder zacht aan doordat het bestaat uit duurzaam katoensatijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Hoeslakens (Reviews) van 2024

 

Houd jij ook van schoon en praktisch beddengoed, dan is een hoeslaken wel zeker nodig. Met dit product kun jij je matras beschermen en zal het niet gauw vuil worden. Ook zal het laken erop dan beter zitten en niet gemakkelijk verschuiven. Kies uit de opties hieronder en geniet van het beste hoeslaken.

 

 

1. Cinderella Hoeslaken  Jersey

 

Met het Cinderella hoeslaken kun je nu nog comfortabeler slapen dan daarvoor. Dit product is vervaardigd van 100% katoen en jersey. Het ziet er niet alleen luxe uit, maar voelt ook lekker zacht aan. Je kunt dit product gemakkelijk onderhouden door het in de wasmachine te wassen en te drogen op een lage temperatuur.

Dit product zal perfect passen om jouw matras, want het is aan alle kanten voorzien van een goed elastiek. Hierdoor zal het hoeslaken strak zitten om de matras heen en kun je het bed altijd netjes en glad opmaken. Dit hoeslaken is geschikt voor matrassen met een dikte van 25 cm.

Als je de reviews van de gebruikers leest, dan kun je merken dat ze het over een topproduct hebben. Voor hen is het van degelijke kwaliteit en het hoeslaken voelt heerlijk aan. Het heeft ook de juiste afmeting.

Het ruime assortiment aan verschillende soorten hoeslakens maakt het niet altijd eenvoudig om meteen een keuze te maken. Toch kunnen wij jou dit model van het bekende merk Cinderella aanbevelen. Het is niet alleen een bekend merk maar voor vele gebruikers ook veruit het beste merk.

 

Voordelen:

Materiaal: dit hoeslaken is gemaakt uit een perfecte combinatie van bijzonder degelijk katoen en jersey. Daardoor voelt het zacht en aangenaam aan.

Onderhoud: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud. Je kunt dit hoeslaken perfect in de wasmachine en de droogtrommel stoppen.

Gebruiksgemak: je zult vrijwel meteen merken dat het hoeslaken over een degelijke elastiek beschikt waardoor het perfect om de matras heen zal blijven zitten.

 

Nadelen:

Na het bekijken van de verschillende reviews kunnen we alleen maar vaststellen dat de kopers duidelijk tevreden zijn. Dit maakt het voor ons niet eenvoudig om op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Papillon Hoeslaken Katoen Satijn

 

Dit luxe en comfortabele hoeslaken van Papillon is gemaakt van katoensatijn. Het voelt lekker en zacht aan en het zorgt voor een beter slaapcomfort.

Dit product is geschikt voor matrassen met een dikte van 25 cm en je kunt het nog in verschillende kleuren kopen. Het is te gebruiken voor een tweepersoons matras en is gemakkelijk te onderhouden, want je kunt het wassen en drogen. Het is voorzien van elastieken aan de rand, zodat het goed past en niet steeds verschuift. Het is niet strijkvrij.

De gebruikers zijn tevreden met dit product en geven er goed advies over. Voor hen heeft dit product wel een goede kwaliteit en het voelt ook comfortabel aan. Dit product past goed, want het heeft het juiste formaat. De kopers geven daarom goede raad aan andere geïnteresseerden voor dit product. Een gebruiker heeft echter slechte ervaring met dit product, want het is verkleurd.

Indien je op zoek bent naar een hoeslaken dat vervaardigd is uit katoensatijn dan is dit model van Papillon zeker en vast een goede aanrader. Het is voor heel wat kopers een comfortabel hoeslaken dat ook heel wat luxe en klasse uitstraalt. Laten we daarom even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen:

Matrasdikte: net zoals het voorgaande model is ook dit hoeslaken werkelijk ideaal om te gebruiken in combinatie met een matras van ruim 25 cm dik.

Design: het hoeslaken uit katoensatijn is te bekomen in een heleboel verschillende kleurtjes. Zo kun jij het model kiezen dat je zelf het liefste ziet.

Onderhoud: je kunt dit hoeslaken zonder problemen in de wasmachine en daarna in de droogtrommel stoppen.

Elastiek: dankzij de elastiek die zich aan de rand van het hoeslaken bevindt, zal het hoeslaken altijd mooi om de matras heen passen.

 

Nadelen:

Niet strijkvrij: het is wel belangrijk dat het hoeslaken niet strijkvrij is.

Verkleurd: ondanks de vele positieve reacties, is één enkele gebruiker van mening dat het hoeslaken na verloop van tijd toch wel wat verkleurd is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bella Donna Hoeslaken Jersey – 180×200-200×220 // katoen Lits-jumeaux

 

Ben je op zoek naar een stevig en duurzaam hoeslaken van hoogstaande kwaliteit, dan lijkt dit setje van Bella Donna alvast de moeite waard om even grondig onder de loep te nemen. Echter dien je er wel zijn hoge prijskaartje gewoon bij te nemen wat gelukkig voor de meeste klanten geen storende/ bepalende factor blijkt te zijn getuige de mooie eindbeoordeling waarbij 4,9 van de 5 sterren werden toegekend.

Zo kent het Bella Donna hoeslaken een maximale afmeting van 180 bij 200 cm wat het geschikt maakt voor een standaard tweepersoonsmatras. Bovendien werd het laken voornamelijk uit duurzaam en pillingvrij katoen vervaardigd aangevuld met een kleine hoeveelheid Aloë Vera waardoor een soft touch kan worden gecreëerd.

Het hoeslaken – dat overigens in een antraciet kleur wordt aangeboden maar nog in tal van andere neutrale designs voorhanden blijkt – kan zonder problemen op een wasprogramma van 60ºC worden gewassen en vervolgens in de droger worden gestopt. Op die manier bespaar je jezelf heel wat tijd en een lastig manueel karweitje.

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt het hoeslaken op een wasprogramma van 60ºC wassen waarna het zonder problemen in de droogtrommel mag worden gestopt.

Formaat: het hoeslaken van Bella Donna kent een formaat van 180 bij 200 cm wat het geschikt gemaakt voor tweepersoonsmatrassen met een dikte variërend tussen 14 en 30 cm.

Super elastisch: het hoeslaken 180×200 van Bella Donna is gezegend met een hoog herstelvermogen waardoor de kans op kreukels zodoende onbestaande is.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel alle klanten tot op heden duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, ligt het prijskaartje toch wel wat hoger dan gemiddeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nightlife Hoeslaken Topper

 

Met de Antraciet Jersey Topper kun je op een gemakkelijke manier jouw matras schoonhouden. Je kunt dit product het best gebruiken voor matrassen met een dikte van 12cm, zodat de hoeken goed passen.

Handig is dat dit product rondom met elastiek is gemaakt en dus beter om de matras zit. Ook al verschuift het hoeslaken, door het elastiek zal het weer vanzelf goed gaan zitten. Het is gemaakt van 100% katoen en voelt daardoor heel erg fijn aan. Je kunt dit product gewoon in de wasmachine wassen en drogen. Het is ook nog anti allergisch.

Dit is misschien niet 1 van de goedkope hoeslakens, maar de gebruikers ervan zijn wel blij ermee. De kwaliteit is goed en het voelt lekker zacht aan. Dit hoeslaken ziet er fraai uit en het wordt niet warm. Een gebruiker vindt dat dit product niet de juiste afmeting heeft.

In vergelijking met de voorgaande hoeslakens is dit model van het bekende merk Nightlife net iets duurder. Toch kan het rekenen op verschillende positieve reviews. Het hoeslaken is beschikbaar in verschillende formaten en verder kun je kiezen uit maar liefst 10 verschillende kleurtjes.

 

Voordelen:

Matrasdikte: dit hoeslaken kun je zonder problemen gebruiken in combinatie met matrassen die een dikte hebben van ongeveer 12 cm.

Elastiek: je zult merken dat het hoeslaken over een handige elastiek beschikt. Daardoor zal het hoeslaken niet onnodig gaan verschuiven en blijft het ook veel beter om de matras heen zitten.

Onderhoud: het is mogelijk om het hoeslaken zowel in de wasmachine alsook in de droogtrommel te stoppen. Daarnaast is dit model ook nog eens antiallergisch.

Materiaal: doordat het hoeslaken helemaal uit katoen vervaardigd is, is het gemakkelijk te onderhouden en voelt het heel zacht en comfortabel aan.

 

Nadelen:

Kleine maat: volgens een kleine minderheid van de kopers valt dit hoeslaken vrij klein uit. Het is dus een goede aanbeveling om steeds een maatje groter te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. AMB Jersey HL Taupe

 

Het hoeslaken van het merk Ambiante voelt lekker zacht aan en het is een ideaal product dat je kunt gebruiken om je matras te beschermen.

Dit product is licht van gewicht en je kunt het gelukkig ook wassen in de wasmachine tot 60 graden. Je kunt het ook in de droogtrommel plaatsen. Het is een hoeslaken dat je voor een tweepersoons matras kunt gebruiken. Het is gemaakt van 100% katoen en de randen zijn voorzien van een elastiek, waardoor dit product niet gemakkelijk zal verschuiven.

Een hoeslaken aanbieding is dit product zeker wel, want het heeft een voordelige prijs. De meeste personen die dit product hebben ervaren, vinden dat het van goede kwaliteit is en het voelt ook lekker aan. Het is duurzaam en het ziet er ook mooi uit. Net enkele personen vinden de kwaliteit minder en het past ook niet.

Indien je liever niet teveel geld wenst te spenderen aan een degelijk hoeslaken dan is dit model van het bekende en gewaardeerde merk Ambiante echt iets voor jou. In vergelijking met de voorgaande 4 modellen die we hier besproken hebben, beschikt dit hoeslaken wel degelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen:

Onderhoud: het wordt aangeraden om dit hoeslaken op een programma van ongeveer 60 graden te wassen. Nadien kun je het ook gewoon in de droogtrommel stoppen.

Materiaal: net zoals het vorige hoeslaken is ook dit model helemaal vervaardigd uit duurzaam en comfortabel katoen.

Handig in gebruik: het hoeslaken is ideaal om te gebruiken voor een tweepersoons matras. Dankzij de elastiek hoef je je geen zorgen te maken dat het laken verschuift.

 

Nadelen:

Mindere kwaliteit: slechts enkele kopers vinden de kwaliteit van het product net iets minder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hoeslakens koopgids

 

Met een hoeslaken, ook wel beddengoed genoemd, kun je jouw matras zoveel mogelijk beschermen en ervoor zorgen dat het niet gauw vuil wordt. Toch kun je niet zomaar om het even welk hoeslaken gaan kopen. Daarom willen wij je graag enkele tips geven zodat je verschillende aanbiedingen met elkaar kunt gaan vergelijken. Denk maar aan de maat, de stof, de kleur of zelfs de prijs van het product.

 

Soorten hoeslaken

Er bestaan reeds verschillende soorten matrassen. Op die manier is het ook niet onlogisch dat er ook een grote diversiteit aan hoeslakens te vinden is. Hoeslakens zorgen ervoor dat de matras niet snel vuil wordt. Het type hoeslaken dat je nodig hebt, is dus afhankelijk van een aantal andere factoren zoals bijvoorbeeld het type matras, de grootte en de dikte van de matras.

Een standaard matras heeft een dikte die varieert van 12 tot 30 cm. Hiervoor kun je dus gemakkelijk een standaard hoeslaken voorzien.

Heb je een matras die toch net iets dikker is dan 30 cm dan is het vooral belangrijk dat je op zoek gaat naar een hoeslaken met een iets hogere hoek. Op die manier kun je het laken goed vastmaken aan de matras zonder dat dit nog verschuift.

Als je een verstelbare matras hebt waarbij je dus de helften elk apart kunt gaan veranderen van positie, kun je niet zomaar gelijk welk hoeslaken gaan kopen. Het is dan ook een goede aanbeveling om uit te kijken naar een hoeslaken dat je kunt splitten aan de bovenkant. Enkel dit type hoeslaken is geschikt voor verstelbare matrassen.

 

Welke maat

Om één of meerdere van de beste hoeslakens uit te kiezen is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de maat van het laken. Om de juiste maat van het hoeslaken te weten te komen, moet je gewoon kijken naar twee belangrijke zaken.

Eerst en vooral is de grootte van de matras belangrijk. Daarom is het aan te raden je matras eerst op te meten, dit zowel in de lengte, de breedte maar ook in de hoogte. Bij een verstelbare matras meet je best ook de inkeping op zodat je bij de aankoop niet voor verrassingen komt te staan.

Het is ook mogelijk dat je een topper op de matras hebt liggen die nog net dat tikkeltje meer bescherming en comfort biedt. In dat geval kan je eigenlijk twee dingen doen. Ofwel beslis je om twee klassieke hoeslakens te kopen of je koopt gewoon één hoeslaken met een hoge hoek. Wil je echt zeker zijn of je hoeslaken goed past, dan zit je bijna altijd goed met een standaard hoeslaken uit rekbare stof.

 

Welk type stof

Momenteel kunnen we hoeslakens kopen in verschillende materialen. De meeste zijn gemaakt uit katoen en zorgen ervoor dat vocht gemakkelijk geabsorbeerd wordt. Het is een sterk en duurzaam laken waar je verschillende jaren van zal kunnen genieten. Wel heel belangrijk als je voor een katoenen hoeslaken kiest, is dat je de juiste maat kiest aangezien het niet elastisch is.

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid tot een satijnen hoeslaken. Satijn is een stof die over het algemeen gemaakt wordt vanuit katoen door middel van een speciale weeftechniek die ervoor zorgt dat het laken veel gladder en soepeler aanvoelt als gewoon katoen. De lichte glans zorgt voor een elegante uitstraling.

Tegenwoordig zijn er ook veel hoeslakens vervaardigd uit Perkal. Ook Perkal wordt gemaakt uit katoen door middel van een bepaalde weeftechniek maar het is van iets hogere kwaliteit dan normaal katoen. Daardoor zal je dit type hoeslaken niet direct tussen de goedkope hoeslakens terugvinden. Het verschil met satijnen hoeslakens is dat Perkal niet glanst.

Heb je liever een elastisch hoeslaken dat tevens zacht en strijkvrij is dan houd je best rekening met hoeslakens gemaakt uit Jersey, ook een vorm van katoen.

 

Kleur

In vergelijking met vroeger kun je vandaag de dag de meeste hoeslakens in verschillende kleuren terugvinden waardoor je de kleur kunt kiezen die bij je lakens past. Je kunt ook altijd rekening houden met eventuele promoties en misschien kun je op die manier wel een hoeslaken aanbieding op de kop tikken dat volledig aan je verwachtingen voldoet.

 

Prijs

Over het algemeen is er niet zo een groot prijsverschil tussen de verschillende hoeslakens. Houd er wel rekening mee dat een hoeslaken voor een verstelbaar bed misschien net iets duurder zal zijn als een standaard hoeslaken. Ook de kleur zal niet zo heel veel invloed hebben op de prijs. Het is mogelijk dat een wit hoeslaken misschien net iets goedkoper is dan een gekleurd laken. Langs de andere kant wordt een wit hoeslaken ook veel sneller vuil.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES