5 Beste Hoofdkussens Test van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Hoofdkussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak last hebt van nekpijn of rugpijn zodra je opstaat, dan wordt het misschien eens tijd om je hoofdkussen te vervangen. Een kwalitatief en degelijk hoofdkussen kan deze pijnlijke klachten helpen verminderen waardoor je een veel betere nachtrust tegemoet gaat. Met de Tempur Original haal je absoluut een topproduct in huis omwille van het visco-elastisch traagschuim waaruit het bestaat. Toch hoeft het M Line Athletic hoofdkussen helemaal niet onder te doen. Het is een stevig hoofdkussen met een unieke vlindervorm dat zorgt voor voldoende ondersteuning en dus een correcte en bovenal aangename slaaphouding.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Hoofdkussens (Reviews) van 2024

 

Iedereen wil ‘s morgens uitgerust opstaan zonder klachten van nek- of rugpijn. Naast een comfortabele matras is het ook van belang om een goed en comfortabel hoofdkussen te hebben. Dit product kan ervoor zorgen dat je nek-, schouder- en rugspieren voldoende ondersteuning krijgen. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste hoofdkussen.

 

1. Tempur Hoofdkussen Original

 

Met het Tempur Original Small hoofdkussen zal je elke avond kunnen genieten van een goede nachtrust. Dit product is gemaakt van visco-elastisch traagschuim en zorgt voor een goed ligcomfort.

Het kussen vormt zich naar de contouren van de nek en het hoofd. Hierdoor ontstaat er niet alleen de perfecte ondersteuning van de nek- en schouderspieren, maar er ontstaat ook verlichting van deze spieren. Het heeft een hoes dat lekker zacht aanvoelt en dat behandeld is tegen huismijt. Het is antiallergisch en hypoallergeen.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope hoofdkussens. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een prettige stevigheid. Dit product is handig in gebruik, heeft een goede vulling en voelt fijn aan. Voor enkele kopers voelt dit kussen niet prettig aan.

Het lijkt misschien heel nutteloos, toch is het belangrijk om een kwalitatief goed hoofdkussen aan te schaffen. Op die manier zul je een betere nachtrust krijgen en ’s morgens niet wakker worden met vervelende spierpijnen. Tempur is zeker één van de populairste merken en misschien wel het beste merk voor sommigen op het gebied van hoofdkussens. Het spreekt voor zich dat het niet meteen één van de goedkoopste kussens zal zijn.

 

Voordelen:

Materiaal: het hoofdkussen is vervaardigd uit visco-elastisch traagschuim. Het biedt dus niet alleen een goede ondersteuning maar het past zich ook aan je lichaamshouding aan.

Tijk: de tijk van dit kussen is niet alleen antiallergisch maar ook nog eens hypoallergeen. Verder is het ook nog eens behandeld tegen huisstofmijt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: dit hoofdkussen van Tempur beschikt niet over de laagste prijs. En dit zou eventueel wel eens een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. M Line Athletic Pillow

 

Het lijkt misschien niet zo maar toch is het belangrijk om te kiezen voor een duurzaam en degelijk hoofdkussen. Het is namelijk aan te raden om in een correcte slaaphouding de nacht door te brengen. Op die manier kun je vermijden om ’s ochtends op te staan met spierpijnen en vermoeiend gevoel. Als topsporter zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor dit Athletic hoofdkussen, geleverd door het bekende merk M Line. Bovendien zijn er ook heel wat fysiotherpateuten die het kussen aanraden.

Het kussen heeft een mooie vlindervorm van 50 x 35 cm en is voorzien van een degelijke en goed ondersteunende vulling traagschuim. Op die manier zul je merken dat het hoofd steeds mooi te midden blijft liggen. Ter hoogte van de nek zul je een uitsparing kunnen vaststellen zodat de nek vrijwel vrij ligt. Op die manier wordt er geen druk gezet op de zenuwen en bloedbanen die door je nek lopen.

Dankzij de 2 verschillende hoogtes is het kussen zowel geschikt voor gebruikers met brede of smalle schouders. De tijk van het kussen, voorzien van de betrouwbare HCC-technologie, kun je makkelijk afnemen en wassen. Kopers reageren bijzonder positief maar toch zul je rekening moeten houden met een afwijkende kussenmaat.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijk hoofdkussen te spotten dat aan al je verwachtingen voldoet. Toch is het een goede aanbeveling om alleen maar naar de beste kussens te kijken ook al brengt dit een iets hoger prijskaartje met zich mee. Dit product wordt je aangeboden door M Line en wordt bovendien sterk aanbevolen door zowel fysiotherapeuten als topsporters.

 

Voordelen:

Slaapzijde: het kussen is voorzien van maar liefst 2 verschillende hoogtes. Zo kun je kiezen tussen een hoge ofwel lage slaapzijde waardoor het ideaal is voor verschillende types gebruikers.

Vorming: het ontwerp van het kussen is ergonomisch en zorgt voor voldoende ondersteuning ter hoogte van het hoofd en de nek. Het hoofd kan niet kantelen en blijft mooi ongeveer te midden van het kussen liggen. De nekuitsparing zorgt voor weinig tot geen druk ter hoogte van de nek.

Ventilatie: het is een handig kussen dat voorzien is van een optimale ventilatie waardoor je nooit een zweterig gevoel zult hebben.

Materiaal: het kussen is vervaardigd uit duurzaam traagschuim dat voorziet in een goede ondersteuning en dus slaaphouding.

 

Nadelen:

Afwijkende kussenmaat: de vlindervorm van het kussen maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een geschikte kussensloop te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cinderella Classic Hoofdkussen Medium Synthetisch 60×70 cm

 

Met het Cinderella Classic hoofdkussen heb je nu eindelijk een kussen die jou een goede nachtrust en optimaal ligcomfort kan bieden. De vulling van dit kussen is gemaakt van 100% synthetische bolletjes.

Het heeft een tijk dat lekker zacht aanvoelt, omdat het van 100% katoen is gemaakt. Handig van dit product is dat je het kunt wassen in de wasmachine en je kunt het ook in de droger plaatsen. Dit kussen is anti-allergeen en zorgt voor een uitstekende vochtregulatie.

Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product.  Een groot deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is duurzaam en is van goede kwaliteit. Het is handig in gebruik en heeft een goede prijs. Voor enkele kopers is dit product dikker dan gedacht en is het oncomfortabel. Dit product is niet geschikt om te gebruiken bij nek- of rugklachten.

Als je op zoek bent naar een goedkoop hoofdkussen dan kunnen wij jou echt wel aanraden om dit model van Cinderella eens te bekijken. In vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst, is het namelijk voorzien van de laagste prijs. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de sterke en eventueel minder sterke punten van dit hoofdkussens eens op te sommen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: als je liever niet zoveel geld uitgeeft of gewoon een beperkter budget hebt, dan kan dit hoofdkussen van Cinderella echt wel iets voor jou zijn.

Anti-allergie: de materialen van dit kussen zijn volledig antiallergeen. Je zult dus helemaal geen last hebben van je allergieën.

Materiaal: de vulling van het kussen bestaat uit allemaal synthetische bolletjes. De tijk ervan is dan weer van katoen gemaakt en is dus ook vochtregulerend.

Onderhoud: het is mogelijk om het kussen in de wasmachine te stoppen. Zelfs de droogtrommel is geen enkel probleem. Op die manier kun jij je hoofdkussen schoon en hygiënisch houden.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: enkele kopers vinden het kussen veel dikker dan ze gedacht hadden en niet zo handig als je vaak last hebt van rug- of nekklachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kapok Hoofdkussen 100% Javaanse Kapok 60×70 cm

 

Het Tikar Kapok hoofdkussen is een uniek product, want het is gevuld met Kapok uit Java. Dat is een 100% natuurproduct dat goed ademt en ventileert.

Hierdoor blijft dit kussen lekker koel, zelfs in de zomer en is het in het bijzonder geschikt voor mensen die veel zweten. De tijk van dit product is gemaakt van 100% katoen en het heeft een rits. Met de rits kun je zelf de dikte van het kussen bepalen of het kussen bijvullen als het nodig is.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een hoofdkussen aanbieding en dat kun je merken aan de reviews die de gebruikers geplaatst hebben.

De meeste gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het voelt fijn aan. Een nadeel van dit product is dat je het niet kunt wassen.

Als je graag slaapt op een extra dik hoofdkussen dan hoef je zeker dit artikel van het merk Slaap Vaak eens te bekijken. Bovendien is het zeker niet één van de duurdere exemplaren. Het hoofdkussen is gevuld met Javaanse Kapok. Dit is eigenlijk gewoon een natuurlijk product dat in de eerste plaats goed ademend maar ook enorm goed ventileert.

 

Voordelen:

Kapok: het kussen is gevuld met Kapok wat een een natuurproduct is. Het is ideaal voor mensen die vaak zweten. Het kussen blijft namelijk ten alle tijde helemaal koel. Ideaal ook om in de zomer te gebruiken.

Tijk: de tijk van het kussen is gemaakt uit zeer kwalitatief katoen. Je kunt de tijk er gemakkelijk afhalen door middel van de ritssluiting. Het is ook mogelijk het kussen bij te vullen of er vulling uit te halen.

Comfort: dit hoofdkussen is niet alleen huisstofmijt vrij maar is bovendien ook nog eens anti-microbacterieel. Ideaal dus voor mensen die vaak last hebben van allergieën.

 

Nadelen:

Onderhoud: een aantal kopers storen zich eraan dat er toch geen ritssluiting blijkt te zijn en dat je de tijk dus helemaal niet kunt wassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Auping Hoofdkussen Comfort Latex Medium

 

Het Auping hoofdkussen Air Latex is een vormvast hoofdkussen dat toch nog optimale ondersteuning biedt aan de personen die gebruik maken van dit product. Latex heeft een apart soort elasticiteit. Hierdoor kun je het kussen op alle manieren indrukken, dit kussen zal vanzelf terug gaan naar de originele vorm.

Dit materiaal zorgt ook ervoor dat de druk gelijkmatig verdeeld wordt en zorgt hierdoor voor een goed comfort. Het heeft een tijk dat lekker zacht aanvoelt en dat van polyester gemaakt is. Dit product is gevuld met foam en het biedt een middelmatige stevigheid aan.

Er staan nog geen reviews geschreven voor dit product. Het is mogelijk dat gebruikers dit product hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen review hebben geschreven.

Omdat er nog geen gebruikerservaring is geplaatst voor dit product, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

Dit Auping hoofdkussen ziet er misschien iets specialer uit in vergelijking met de 4 voorgaande producten die we besproken hebben. Toch biedt het heel wat kwaliteit en zorgt het bovenal voor de juiste ondersteuning terwijl je slaapt. Op die manier kun je in de ochtend vervelende nekpijn of rugpijn vermijden.

 

Voordelen:

Comfort: dit kussen is gevuld met foam dat de eigenschap heeft zeer elastisch te zijn. Het past zich dus altijd aan je lichaamshouding aan. Bovendien wordt de druk terwijl je slaapt ook veel gelijkmatiger verdeeld.

Tijk: de tijk van dit hoofdkussen is gemaakt uit polyester en voelt dus vrij zacht aan.

 

Nadelen:

Review: op dit moment zijn er nog geen beoordelingen bij dit artikel geplaatst. Het is mogelijk dat sommige klanten het hoofdkussen daardoor niet meteen durven aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hoofdkussens koopgids

 

Een goed hoofdkussen zorgt voor een betere nachtrust en voorkomt nekpijn. Vele personen onderschatten het belang van een hoofdkussen maar het is bijna even belangrijk als de keuze van de matras. We geven even enkele tips waarop je kunt letten bij het kopen van een nieuw hoofdkussen zoals de manier waarop je slaapt, het materiaal van het hoofdkussen, je lichamelijke kenmerken en de prijs.

 

 

Slaaphouding

In het algemeen bestaan er drie verschillende slaaphoudingen: op de rug, op de zij of op de buik. Bij rugslapers krijgt het lichaam het meeste rust tijdens het slapen. Al je spieren en gewrichten kunnen goed ontspannen en het is belangrijk voor rugslapers om een hoofdkussen te kiezen die een goede ondersteuning biedt voor het hoofd en de nek. Kies voor een kussen met een vaste vorm en die niet te hoog is.

Vele mensen slapen liever op hun zij. Het probleem daarbij is dat er nek- en schouderklachten kunnen ontstaan doordat je teveel druk op je schouders veroorzaakt. Het is daarom belangrijk om een goed hoofdkussen te kopen die veel ondersteuning biedt. Deze kussens zijn hoger zodat de druk op je nek en schouders minder is.

Tenslotte zijn er ook mensen die liever op hun buik slapen. Het grootste probleem hieraan is dat je je hoofd moet draaien zodat je kunt ademen en dit zorgt voor spanningen in de schouders en in de nek. Buikslapers kunnen dus beter kiezen voor een laag kussen die zorgt voor minder belasting op de gewrichten.

 

Soorten kussens

Een kussen kan van vele verschillende materialen gemaakt zijn. Zo zijn er kussens die gemaakt zijn van dons en veertjes van eenden of ganzen. Deze kussen hebben een zachte tot gemiddelde stevigheid en zijn zeer vormbaar. Dit type is minder geschikt voor mensen die ‘s nachts veel zweten omdat dons niet vochtregulerend is.

Synthetische kussens zijn gemaakt van kunststof vezels zoals polyester bolletjes. Deze kussens zijn goedkoop en kun je makkelijk wassen en drogen. Ze ventileren minder goed en verliezen snel hun volume. Omdat je ze op een hoge temperatuur kunt wassen zijn ze geschikt voor mensen met allergieën.

Kussens die gemaakt zijn van latex zijn heel stevig maar niet wasbaar. Dit type geeft veel ondersteuning en is veerkrachtig. Ze zijn niet ideaal voor mensen die veel zweten maar wel geschikt voor mensen met allergieën want latex is geen goede leefomgeving voor bacteriën.

Een kussen van traagschuim is stevig en vormt zich naar je hoofd. Je ontvangt veel steun aan je nek en je rug maar de vulling is wel niet wasbaar. Deze kussens zijn minder geschikt voor zwetende mensen en personen met allergieën.

Een kussen met een vulling van vezels van vruchten uit de kapokboom mag je niet wassen in de wasmachine. Deze kussens zijn wel goed vocht- en temperatuur regulerend en zijn anti-bacterieel.

Tenslotte kun je nog kiezen voor een kussen gemaakt van wol. Deze zachte kussens stoten vuil af en zijn vocht- en temperatuur regulerend. Ze zijn moeilijk om schoon te maken maar heel geschikt voor mensen die veel transpireren.

 

Kenmerken van je eigen lichaam

Je moet er rekening mee houden dat als je iemand bent die ‘s nachts veel transpireert, je dan beter een kussen koopt met een tijk van natuurlijk materiaal en een synthetische vulling. Het is ook belangrijk dat je je kussen kunt wassen in de wasmachine om storende geurtjes te verwijderen.

Koop beter geen kussen met een vulling van dons omdat je deze niet makkelijk kunt wassen. Ook traagschuim is geen goede optie omdat het niet genoeg ventileert.

Ten tweede moet je rekening houden met eventuele allergieën. Als je allergisch bent voor huisstofmijt kan het helpen als je je kussen kunt wassen op minimum 60ºC in de wasmachine. Een tijk met hoge dichtheid kan hier ook nuttig zijn omdat het huisstofmijt tegenhoudt.

Denk ook aan de hardheid van je matras. Het is belangrijk dat je niet teveel wegzakt in de matras als je hoofdkussen steviger is want dit kan zorgen voor te weinig ondersteuning en nekklachten veroorzaken.

 

 

Hoeveel kost een hoofdkussen

Er zijn heel veel verschillende hoofdkussens verkrijgbaar maar afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je eigen lichaam (transpiratie en allergieën) is de ene beter voor jou dan de andere. Je kunt makkelijk verschillende modellen vergelijken voordat je beslist welk kussen je nu wilt kopen.

Neem ook even de tijd om de beoordelingen van andere kopers te lezen op de websites van aanbieders. Deze reviews staan vol met nuttige informatie van personen die de kussens al geprobeerd hebben. Maar vergeet niet dat de situatie van elke persoon verschillend kan zijn.

Online kun je zeker interessante aanbiedingen vinden die meestal goedkoper zijn dan in de winkel, en je hoeft er je huis ook niet voor te verlaten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES