5 beste Infrarood Verwarmingen Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste infrarood verwarmingen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke infraroodverwarming maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met onze koopgids vast en zeker verder op weg helpen. Ben je echter dringend op zoek naar een duurzame infraroodverwarming; aarzel dan niet langer en bekijk onze top 3 hieronder even. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Blumfeldt CosmicBeam Plus infrarood straalkachel die zonder problemen een ruim vermogen van wel 2400 Watt garandeert. Ben je eerder op zoek naar een mobiele – en bijgevolg makkelijk te verplaatsen – infraroodverwarming dan lijkt de Veito CH1800 XE torenventilator alvast een betere aanbeveling te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste infrarood verwarmingen (Reviews) van 2024

 

De beste infrarood verwarming hoeft niet noodzakelijkerwijs de duurste te zijn. Er zijn heel wat goedkope infrarood verwarmingstoestellen die meer dan de moeite waard zijn. Kies je voor een paneel of toch liever een toestel om aan het plafond te bevestigen? Mag de infrarood verwarming in de badkamer geplaatst worden of toch maar liever niet. En kies je voor eentje met wifi en/ of met thermostaat of toch maar gewoon een basis toestel? Bekijk de 5 topproducten hieronder inclusief reviews en advies van klanten.

 

 

1. Blumfeldt CosmicBeam Plus infrarood straalkachel 2400W – geschikt voor wand- of plafondinstallatie

 

Of je deze infraroodverwarming van Blumfeldt enigszins tussen de goedkope apparaten mag verwachten, valt te betwijfelen. Toch lijken de meeste klanten zich niet meteen te storen aan het hogere prijskaartje, wat de talrijke positieve reacties en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren alvast lijken te bevestigen. Kortom, de moeite waard om deze unieke infraroodverwarming met thermostaat even onder de loep te nemen.

Met de Blumfeldt CosmicBeam Plus kies je dan ook gelijk voor een unieke infrarood straalkachel die gekenmerkt wordt door een maximale lengte van 135 cm wat hem geschikt maakt voor muur- of plafondinstallatie. Eenmaal correct aangesloten is deze straalkachel in staat om een ruim vermogen tot wel 2400 Watt te genereren en bijgevolg ruimtes van 26 probleemloos te verwarmen.

Verder blijkt hij voorzien van een IP24 waarde waardoor hij – evenwel in combinatie met de gebruikte materialen – geschikt blijkt voor gebruik buitenshuis. Hij wordt geleverd inclusief een afstandsbediening, handleiding en beschikt eveneens ook over een uitschakeltimer.

 

Voordelen

Vermogen: deze infrarood straalkachel is in staat om zonder problemen een ruim vermogen van 2400 Watt te leveren aangevuld met een temperatuurbereik van 5 tot 45ºC.

Installatie: ben je op zoek naar een kwalitatieve infraroodverwarming om aan het plafond te installeren, dan is dit exemplaar van Blumfeldt een goede keuze. Overigens ook geschikt voor installatie aan de muur.

Materialen: de gepoedercoate behuizing van dit apparaat blijkt vervaardigd uit weersbestendig gegoten aluminium. Vandaar overigens ook de toegekende IP24 waarde die aantoont dat het product ook buitenshuis kan worden gebruikt.

Verpakkingsinhoud: de infrarood straalkachel wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening, het nodige bevestigingsmateriaal en een Duits/Engelstalige handleiding.

 

Nadelen

Niet budgetvriendelijk: we durven vermoeden dat het hogere prijskaartje door sommige klanten alsnog als een struikelblok kan worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Veito CH1800 XE – Energiezuinige hoge capaciteit Carbon Infrarood verwarming

 

Ben je op zoek naar een vrijstaande enigszins mobiele infraroodverwarming dan lijk je met dit apparaat van Veito alvast een stap in de goede richting te zetten. Zo blijkt de Veito CH1800 XE torenventilator – overigens geleverd inclusief standaard – vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen gaande van ABS tot RVS 304 wat hem stevig en duurzaam maakt.

Door de torenventilator op het stroomnet aan te sluiten – rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt – kun je hem vervolgens perfect inschakelen waarop het Carbon verwarmingselement in werking treedt. Afhankelijk van de gebruikte warmtestand kan een vermogen van 800 dan wel 1700 Watt worden gegarandeerd. Dit alles wordt verder aangevuld met een kantel- én oververhittingsbeveiliging, een automatische temperatuurregeling en een praktische sleep-timer functie.

Bekijken we de online reacties dan zien we voorlopig alleen maar enthousiaste en tevreden klanten. Zo wordt onder meer positief gereageerd op de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design. 

 

Voordelen

Veiligheid: deze infrarood torenventilator maakt gebruik van een krachtig Carbon verwarmingselement en is voorzien van een kantel- én oververhittingsbeveiliging. Dit wordt aangevuld met het CE keurmerk en de TÜV en GS certificaten.

Voeding: met behulp van het snoer kun je hem met het stroomnet verbinden – rekening houdend met een invoerspanning van 230 Volt – en vervolgens inschakelen.

Warmtestanden: hij kenmerkt zich door de aanwezigheid van maximaal 2 warmtestanden die zich uiten in een vermogen van respectievelijk 800 en 1700 Watt.

Verwarmingscapaciteit: hij garandeert moeiteloos een ruime verwarmingscapaciteit van 8000 BTU per uur aan 1700 Watt.

 

Nadelen

Prijskaartje: ook hier zou het prijskaartje wel eens voor problemen kunnen zorgen in de toekomst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Quality Heating Verplaatsbare infrarood paneel 350Watt 60 x 60 cm QH met voetensteun

 

De Quality Heating infrarood verwarming levert niet alleen kwaliteit maar ook een bijzonder krachtig vermogen, ondanks het compacte formaat van 60 x 60 cm. Zo kan het apparaat makkelijk en zonder problemen een totaal vermogen van maar liefst 350 Watt bereiken en kleine tot middelgrote ruimtes probleemloos verwarmen.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een IP54 waarde als beschermingsgraad tegen vocht. Dat wil dus zeggen dat het toestel probleemloos in vochtige ruimtes kan worden geplaatst zoals bijvoorbeeld de badkamer. Deze unieke infrarood verwarming is vervaardigd uit duurzaam RVS materiaal dat makkelijk te onderhouden is, en is bedoeld om aan de wand te monteren.

Verder geniet je een aan- en uitschakelaar en de mogelijkheid om tussen diverse warmtestanden te schakelen. Indien je het toestel vrijstaand wenst te gebruiken, dan zou daar ook de mogelijkheid toe zijn. We merken dan ook vooral positieve reacties van klanten op alhoewel het toestel voor één koper toch wat krachtiger had mogen zijn.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke infrarood verwarming van Quality Heating die gekenmerkt wordt door een prachtig rechthoekig design en een maximale afmeting van 60 bij 60 cm. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Vermogen: het is een krachtig apparaat waarbij het maximale vermogen geschat wordt op ruim 350 Watt.

Vochtbestendig: met een IP54 waarde ten aanzien van vocht, blijkt deze infrarood verwarming vochtbestendig en dus geschikt om eventueel in de badkamer te gaan plaatsen.

Materiaal: de behuizing van het apparaat bestaan voornamelijk uit kwalitatief RVS.

Handig in gebruik: in tegenstelling tot sommige andere toestellen uit het lijstje, heb je hier wél de keuze tussen verschillende warmtestanden en de mogelijkheid tot het gebruik van een aan- en uitschakelaar.

 

Nadelen

Niet krachtig: één klant maakt melding van het feit dat het toestel toch niet zo krachtig is als wordt beweerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 4. Ecosun Infrarood Terrasverwarming 1000Watt wand-plafond montage 4,5 x 14 x 108 cm

 

Het is ook mogelijk om infrarood verwarming te gebruiken om je terras te verwarmen. Echter kijk je dan wel beter uit naar een toestel met iets meer vermogen. Kortom, dit apparaat van Ecosun voldoet misschien wel helemaal aan jouw verwachtingspatroon.

Deze prachtige infrarood verwarming van Ecosun is bedoeld om aan de wand of het plafond te bevestigen en beschikt over een krachtig vermogen van maar liefst 1000 Watt. Het apparaat is vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium en is vervolgens afgewerkt met een hittebestendige zwarte verf kleur. Dit maakt dat de infrarood verwarming beschermd is tegen oververhitting.

Het is een degelijk en duurzaam product dat geleverd wordt inclusief montagebeugels en een 2 meter lang snoer. Jammer genoeg stellen we vast dat er tot op heden nog geen online reviews bij het product zijn geplaatst. De hoge prijs zou daar mogelijks een verklaring voor kunnen zijn.

Ben je veeleer op zoek naar een degelijke en krachtige infrarood verwarming die je op het balkon of op je terras kunt plaatsen? Dan loont het zonder twijfel de moeite om dit apparaat van Ecosun even wat grondiger onder de loep te nemen. Het krachtige vermogen zorgen voor een uitstekend en aangenaam warmtegevoel.

 

Voordelen

Vermogen: je mag er zeker van zijn dat het hier om een krachtig apparaat gaat met een totaal vermogen dat ruim 1000 Watt bedraagt.

Behuizing: de behuizing van deze unieke infrarood verwarming bestaat voornamelijk uit stevig en kwalitatief aluminium.

Verpakking: naast een krachtige infrarood verwarming wordt ook een snoer van 2 meter lang en een stel stevige montagebeugels meegeleverd.

 

Nadelen

Budget: ben je van plan om deze infrarood verwarming aan te kopen dan voorzie je maar beter net iets meer budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Alpina Heater Terrasverwarmer – Elektrische Verwarming – Binnen en Buiten – Infrarood

 

Net zoals de bekende infrarood verwarming van Hornbach, behoort ook dit exemplaar van Alpina tot de absolute toppertjes binnen dit segment. De Alpina Heater wordt beschouwd als een bijzonder krachtige terrasverwarmer die zowel binnen- als buitenshuis kan worden geïnstalleerd, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Kortom, zelfs al ben je op zoek naar een infrarood verwarming om in de woonkamer te installeren, dan nog is deze Alpina Heater een schot in de roos.

De infrarood verwarming van Alpina kent een totale afmeting van 57 x 11,5 x 11 cm en is voorzien van een 1,9 meter lang snoer waarmee je hem veilig op het stroomnet kunt aansluiten. Houd daarbij wel rekening met een maximale invoerspanning van 230V waarna een ruim vermogen van maar liefst 2000 watt kan worden geleverd, verdeeld over meerdere warmtestanden. Met behulp van de aan/ uitschakelaar aan de achterkant, kun je deze infrarood verwarming makkelijk aan/ uitschakelen naargelang je wenst.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo maakt deze heater gebruik van een reflector verwarmingssysteem met een gold coated HeLeN-lamp zodoende een hogere warmte-intensiteit én gelijkmatige warmteverdeling te kunnen waarborgen. Hoewel een enkele koper zich lijkt te storen aan het rode kleureffect, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Kortom, de moeite waard indien je op zoek bent naar een infrarood verwarming om aan het plafond of de wand van het terras te installeren.

 

Voordelen

Vermogen: bij correct gebruik weet dit apparaat een aanzienlijk vermogen van maar liefst 2000 watt te genereren. 

Energiezuinig: in vergelijking met diverse traditionele heaters, weet dit apparaat tot wel 30 à 40% energie te besparen.

Handig in gebruik: het apparaat steunt op het principe van een infrarood gouden HeLeN halogeenlamp en zorgt daardoor voor een onmiddellijke verwarming. Hij is tevens voorzien van een ingebouwde oververhittingsbeveiliging en kan aan de wand of het plafond worden geïnstalleerd.

Verwarmingsoppervlak: hij biedt een ruim verwarmingsoppervlak van 12-18m².

 

Nadelen

Geen badkamer: houd er rekening mee dat deze infrarood verwarming niet in de badkamer mag worden geïnstalleerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Infrarood verwarmingen Koopgids

 

We stellen vast dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een infrarood verwarming. Echter is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken daar er tegenwoordig een vrij groot assortiment voorhanden is. Wanneer je dus de verschillende infrarood verwarmingen met elkaar gaat vergelijken, dan raden wij jou aan rekening te houden met de werking, het vermogen, de verwarmingscapaciteit en de mogelijke verbruikskosten. Het kan een goede aanbeveling zijn om eventuele aanbiedingen alvast niet links te laten liggen.

Wat is infrarood verwarming en het gebruiksgemak

Een infrarood verwarming is een handige oplossing indien je even snel een ruimte zoals de badkamer of keuken wat extra wilt verwarmen. Bovendien is het ook een pak zuiniger dan bijvoorbeeld een kacheltje of radiator verwarming. Het gaat hier vaak om panelen die zullen zorgen voor verwarming, gebruik makend van infrarode stralingen. Ideaal om zowel binnen- alsook buitenshuis te gebruiken. Denk maar aan een leuke terrasverwarmer bijvoorbeeld?

 

De werking van infrarood verwarming

Het zal je uiteraard niet verwonderen maar de werking van een infrarood verwarming is natuurlijk gebaseerd op het gebruik van infrarood. Infrarood kun je beschouwen als een vorm van stralingswarmte. Net zoals de zon stralen en warmte zal afgeven, doet infrarood dus net hetzelfde. Het principe is dan ook gelijklopend met als enige verschil dat infrarood niet schadelijk is voor de huid.

Een infrarood verwarmingspaneel zal er dus voor zorgen dat de ruimte of de kamer mooi en gelijkmatig wordt aangestraald. Dit gebeurt door een combinatie van een heleboel infrarode warmtestralen. De stralingswarmte wordt vervolgens vrijwel meteen door de omgeving (muur + meubels) opgeslagen waarna de warmte gelijk weer aan de lucht wordt afgegeven. Dat zorgt ervoor dat je infrarood verwarming ook behoorlijk snel zult waarnemen.

 

Het vermogen, verwarmingscapaciteit en de eventuele verbruikskosten

Echter zul je merken dat sommige infrarood verwarmingen net iets meer vermogen hebben in vergelijking met anderen. Het vermogen wordt steeds opnieuw uitgedrukt in Watt en bepaalt meteen de kracht waarmee het apparaat een ruimte kan verwarmen. Dat wil dus zeggen dat een infrarood verwarming met een hoger vermogen ook een grotere verwarmingscapaciteit zal hebben.

Stel dat je een infrarood verwarming aankoopt tot maximaal 2000 Watt vermogen dan kan met dergelijk apparaat een grotere ruimte worden verwarmd dan een infrarood verwarming met amper 1000 Watt aan vermogen. Bedenk ook het aantal warmtestanden. Beschikt de infrarood verwarming over 1 enkele warmtestand of heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen meerdere standen?

Dat brengt ons tot de verbruikskosten. Over het algemeen is een infrarood verwarming bijzonder energiezuinig. Uiteraard is alles afhankelijk van het vermogen in combinatie met de kost die door je energiemaatschappij wordt aangerekend. Ook het gebruik van de infrarood verwarming zal een invloed hebben op de uiteindelijke verbruikskosten. Gebruik je de verwarming 40 dagen per jaar of minder of juist meer?

 

Plaatsing en installatie

Op het gebied van plaatsing zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een vrijstaande infrarood verwarming. Het voordeel daarvan is dat je het verwarmingspaneel makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Het nadeel is dat dergelijk verwarmingspaneel vaak voorzien is van een snoer en je dus beter in de buurt van een stopcontact blijft. Ben je van plan om de infrarood verwarming in slechts 1 ruimte te gebruiken? Kies dan voor een exemplaar dat je kunt inbouwen of aan de wand kunt installeren. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hier iets hoger zal liggen.

Extra kenmerken, functies en opties

Tenslotte zul je merken dat bepaalde infrarood verwarmingspanelen over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken, waarvan sommigen best wel handig kunnen zijn. Zo is het altijd een meerwaarde indien je de thermostaat zelf kunt regelen en indien het apparaat over een aan- en uitschakelaar beschikt. Ook de aanwezigheid van een controlelampje kan best wel handig zijn net zoals de optie om te beschikken over meerdere warmtestanden.

Bedenk of het apparaat voldoende veilig is. Zo zijn er heel wat infrarood verwarmingspanelen die voorzien zijn van een omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Ook het vochtbestendige aspect kan een meerwaarde zijn aangezien je de verwarming dan ook in de badkamer zou kunnen gebruiken. Wordt de infrarood verwarming geleverd met afstandsbediening of niet? Kortom heel wat factoren om rekening mee te houden.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Dat brengt ons uiteindelijk tot het mogelijke prijskaartje. Standaard zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 220 euro. Uiteraard zullen sommige infrarood verwarmingspanelen net iets duurder zijn en anderen weer net iets goedkoper. Een apparaat met een groter vermogen en extra mogelijkheden is vaak ook duurder in de aankoop. Bedenk daarom zelf waar je naar op zoek bent en hoeveel budget je maximaal kunt maar vooral ook wilt spenderen hieraan.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming werkt uiteraard op basis van infrarood, een soort van stralingswarmte. Dat wil dus zeggen dat de omgeving vrijwel meteen en gelijkmatig zal worden aangestraald door een opeenstapeling van allemaal infrarode warmtestralen. Deze warmtestralen zijn bovendien helemaal niet schadelijk, ook al is het principe ongeveer gelijk aan dat van de stralingswarmte van de zon.

Infrarood verwarming zul je dus vrijwel meteen voelen, net zoals je de warmte van de zon ook vrijwel meteen voelt. Deze stralingswarmte wordt vrijwel gelijk opgeslagen door de omgeving. Denk dus maar aan de muur, de vloer, meubelstukken en noem maar op. Deze opgeslagen warmte wordt vervolgens opnieuw aan de lucht afgegeven. En op die manier zorgt infrarood verwarming voor een aangenaam warm gevoel.

Q2: Wat verbruikt een infrarood verwarming?

Het verbruik van een infrarood verwarming is afhankelijk van verschillende factoren. Denk maar aan de grootte van het verwarmingspaneel, het totale vermogen uitgedrukt in Watt en dan natuurlijk nog de energiekost die door jouw energiemaatschappij wordt aangerekend. In de veronderstelling dat je een compact paneel aankoopt van 60 bij 60 cm aan een totaal vermogen van 550 Watt, wil dat zeggen dat je ongeveer 0,55 Kilowatt per uur verbruikt.

Stel dat de energiemaatschappij je 0,21 euro aanrekent per Kilowattuur dan komt dit op een totaal van ongeveer 0,12 per uur dat je het infrarood paneel gebruikt. Indien je het paneel gedurende 8 uur aan een stuk gebruikt dan komt dit op ongeveer 0,96 euro. Kortom, een standaard wasmachine verbruikt bijvoorbeeld veel meer stroom.

 

Q3: Wat zijn de kosten van infrarood verwarming?

Zoals hierboven reeds vermeld zul je rekening moeten houden met tal van externe factoren. Wat is het wattage van het toestel, het formaat van het paneel en de kost van de energiemaatschappij. Hoe vaak zul je het infrarood verwarmingspaneel gebruiken per week, maand of jaar? Dit alles moet in rekening gebracht worden om de totale kostprijs van het gebruik te kunnen bepalen.

Daarnaast is er ook nog de aanschafprijs van een degelijk verwarmingspaneel dat kan geschat worden op een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 220 euro. Ook hier kunnen het wattage en het formaat een bepaalde invloed hebben op de prijs. Installeer je het paneel zelf of laat je het installeren door een erkend installateur.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES