5 beste Infrarood Verwarmingen Test van 2021

Laatste update: 24.10.21

 

Beste infrarood verwarmingen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke infrarood verwarming maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met onze koopgids vast en zeker verder op weg helpen. Ben je echter dringend op zoek naar een duurzame infrarood verwarming? Aarzel dan niet langer en bekijk onze top 3 hieronder even. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat je met de Trotec Infrarood-verwarmingsplaat TIH 700 S alvast voor een topproduct kiest. De ideale infrarood verwarming om vrijstaand te gebruiken en bijgevolg ook makkelijk te verplaatsen. Echter blijkt ook de TecTake 401706 een schot in de roos te zijn. Een compacte infrarood verwarming die zich er uitstekend toe leent om aan de muur of wand te installeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Infrarood verwarmingen Koopgids

 

We stellen vast dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een infrarood verwarming. Echter is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken daar er tegenwoordig een vrij groot assortiment voorhanden is. Wanneer je dus de verschillende infrarood verwarmingen met elkaar gaat vergelijken, dan raden wij jou aan rekening te houden met de werking, het vermogen, de verwarmingscapaciteit en de mogelijke verbruikskosten. Het kan een goede aanbeveling zijn om eventuele aanbiedingen alvast niet links te laten liggen.

Wat is infrarood verwarming en het gebruiksgemak

Een infrarood verwarming is een handige oplossing indien je even snel een ruimte zoals de badkamer of keuken wat extra wilt verwarmen. Bovendien is het ook een pak zuiniger dan bijvoorbeeld een kacheltje of radiator verwarming. Het gaat hier vaak om panelen die zullen zorgen voor verwarming, gebruik makend van infrarode stralingen. Ideaal om zowel binnen- alsook buitenshuis te gebruiken. Denk maar aan een leuke terrasverwarmer bijvoorbeeld?

 

De werking van infrarood verwarming

Het zal je uiteraard niet verwonderen maar de werking van een infrarood verwarming is natuurlijk gebaseerd op het gebruik van infrarood. Infrarood kun je beschouwen als een vorm van stralingswarmte. Net zoals de zon stralen en warmte zal afgeven, doet infrarood dus net hetzelfde. Het principe is dan ook gelijklopend met als enige verschil dat infrarood niet schadelijk is voor de huid.

Een infrarood verwarmingspaneel zal er dus voor zorgen dat de ruimte of de kamer mooi en gelijkmatig wordt aangestraald. Dit gebeurt door een combinatie van een heleboel infrarode warmtestralen. De stralingswarmte wordt vervolgens vrijwel meteen door de omgeving (muur + meubels) opgeslagen waarna de warmte gelijk weer aan de lucht wordt afgegeven. Dat zorgt ervoor dat je infrarood verwarming ook behoorlijk snel zult waarnemen.

 

Het vermogen, verwarmingscapaciteit en de eventuele verbruikskosten

Echter zul je merken dat sommige infrarood verwarmingen net iets meer vermogen hebben in vergelijking met anderen. Het vermogen wordt steeds opnieuw uitgedrukt in Watt en bepaalt meteen de kracht waarmee het apparaat een ruimte kan verwarmen. Dat wil dus zeggen dat een infrarood verwarming met een hoger vermogen ook een grotere verwarmingscapaciteit zal hebben.

Stel dat je een infrarood verwarming aankoopt tot maximaal 2000 Watt vermogen dan kan met dergelijk apparaat een grotere ruimte worden verwarmd dan een infrarood verwarming met amper 1000 Watt aan vermogen. Bedenk ook het aantal warmtestanden. Beschikt de infrarood verwarming over 1 enkele warmtestand of heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen meerdere standen?

Dat brengt ons tot de verbruikskosten. Over het algemeen is een infrarood verwarming bijzonder energiezuinig. Uiteraard is alles afhankelijk van het vermogen in combinatie met de kost die door je energiemaatschappij wordt aangerekend. Ook het gebruik van de infrarood verwarming zal een invloed hebben op de uiteindelijke verbruikskosten. Gebruik je de verwarming 40 dagen per jaar of minder of juist meer?

 

Plaatsing en installatie

Op het gebied van plaatsing zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een vrijstaande infrarood verwarming. Het voordeel daarvan is dat je het verwarmingspaneel makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Het nadeel is dat dergelijk verwarmingspaneel vaak voorzien is van een snoer en je dus beter in de buurt van een stopcontact blijft. Ben je van plan om de infrarood verwarming in slechts 1 ruimte te gebruiken? Kies dan voor een exemplaar dat je kunt inbouwen of aan de wand kunt installeren. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hier iets hoger zal liggen.

Extra kenmerken, functies en opties

Tenslotte zul je merken dat bepaalde infrarood verwarmingspanelen over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken, waarvan sommigen best wel handig kunnen zijn. Zo is het altijd een meerwaarde indien je de thermostaat zelf kunt regelen en indien het apparaat over een aan- en uitschakelaar beschikt. Ook de aanwezigheid van een controlelampje kan best wel handig zijn net zoals de optie om te beschikken over meerdere warmtestanden.

Bedenk of het apparaat voldoende veilig is. Zo zijn er heel wat infrarood verwarmingspanelen die voorzien zijn van een omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Ook het vochtbestendige aspect kan een meerwaarde zijn aangezien je de verwarming dan ook in de badkamer zou kunnen gebruiken. Wordt de infrarood verwarming geleverd met afstandsbediening of niet? Kortom heel wat factoren om rekening mee te houden.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Dat brengt ons uiteindelijk tot het mogelijke prijskaartje. Standaard zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 220 euro. Uiteraard zullen sommige infrarood verwarmingspanelen net iets duurder zijn en anderen weer net iets goedkoper. Een apparaat met een groter vermogen en extra mogelijkheden is vaak ook duurder in de aankoop. Bedenk daarom zelf waar je naar op zoek bent en hoeveel budget je maximaal kunt maar vooral ook wilt spenderen hieraan.

 

5 beste infrarood verwarmingen (Reviews) van 2021

 

De beste infrarood verwarming hoeft niet noodzakelijkerwijs de duurste te zijn. Er zijn heel wat goedkope infrarood verwarmingstoestellen die meer dan de moeite waard zijn. Kies je voor een paneel of toch liever een toestel om aan het plafond te bevestigen? Mag de infrarood verwarming in de badkamer geplaatst worden of toch maar liever niet. En kies je voor eentje met wifi en/ of met thermostaat of toch maar gewoon een basis toestel? Bekijk de 5 topproducten hieronder inclusief reviews en advies van klanten.

 

 

1. Trotec Infrarood-verwarmingsplaat TIH 700 S Exclusief standvoeten

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke infrarood verwarming en ben je dus op zoek naar een aanbieding? Bekijk dan even dit apparaat, jou aangeboden en geleverd door Trotec. Deze unieke TIH 700 S infrarood kachel wordt gekenmerkt door een bijzonder krachtig vermogen dat moeiteloos een bereik van wel 700 Watt kan behalen.

Met een IP54 beschermingsgraad tegen vocht en aanraking is het apparaat ook geschikt om in vochtige ruimtes, zoals de badkamer te plaatsen. Het is een degelijke infrarood verwarming die je vrijstaand kunt gebruiken of eventueel ook aan de muur kunt bevestigen. De keuze is dus geheel aan jou. Houd er wel rekening mee dat het apparaat niet voorzien is van een aan- en uitschakelaar en slechts over 1 warmtestand blijkt te beschikken.

Echter mag je wel zeker zijn van de betrouwbaarheid en veiligheid. Zo is de verwarming namelijk voorzien van een beveiliging tegen oververhitting. We stellen vast dat de meeste klanten dan ook bijzonder positief lijken te reageren op dit product en het meteen aan iedereen willen aanbevelen.

Trotec is alvast een vaste waarde op het gebied van infrarood verwarmingen. Het zal dan ook niet verwonderen indien heel wat gebruikers Trotec als veruit het beste merk beschouwen. Het is een degelijk apparaat dat de moeite waard is om alvast even verder te bekijken.

 

Voordelen

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het betaalbare prijskaartje. Misschien is het wel het product met de laagste prijs?

Vermogen: het is vast en zeker één van de meest krachtige verwarmingspanelen uit het rijtje met een topvermogen van ruim 700 Watt.

Vochtbestendig: het apparaat beschikt over een IP54 waarde ten opzichte van vocht wat er dus op wijst dat het apparaat vochtbestendig is.

Installatie: of je de infrarood verwarming nu vrijstaand wenst te gebruiken of toch liever aan de muur geïnstalleerd ziet, dat kun je zelf helemaal kiezen.

 

Nadelen

Slechts 1 warmtestand: het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat er niet meerdere warmtestanden voorzien zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. TecTake Infrarood verwarming 600 x 600 mm- 450 W + thermostaat 401706

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan lijkt dit product van TecTake misschien wel iets voor jou. Deze prachtige infrarood verwarming wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 600 bij 600 mm en is dus rechthoekig van vorm. Deze ideale infrarood verwarming voor wie op zoek is naar een exemplaar om aan de wand te monteren.

Deze infrarood kachel haalt moeiteloos een totaal vermogen van maar liefst 450 Watt en wordt gekenmerkt door een IP waarde van 44 op het gebied van aanraking. Het apparaat mag dan wel niet voorzien zijn van een aan- en uitschakelaar of diverse warmtestanden, je geniet dan weer wel een anti-vries modus. Daarnaast is er ook een beveiliging tegen eventuele oververhitting voorzien en het apparaat schakelt na verloop van tijd automatisch uit.

Een blik op de online reacties toont aan dat de meeste klanten het product met een maximale score van maar liefst 5 sterren belonen. Het blijkt dus ook effectief om een topproduct te gaan. Indien er een klein puntje van kritiek mag gegeven worden dan heeft dit vooral te maken met de werking van de klokthermostaat die niet geschikt is voor Belgische stopcontacten.

Ben je benieuwd naar de infrarood verwarming van TecTake? Dan raden wij jou aan om even de voor- en nadelen van het apparaat op een rijtje te plaatsen. Zo kun jij beslissen of het apparaat al dan niet aan jouw verwachtingen kan voldoen.

 

Voordelen

Formaat: het verwarmingspaneel wordt gekenmerkt door een prachtige rechthoekige vorm en meet 600 x 600 mm.

Installatie: je kunt dit unieke verwarmingspaneel makkelijk en zonder al teveel moeite aan de muur of wand bevestigen.

Vermogen: het is een krachtig apparaat dat probleemloos een piek vermogen bereikt van ruim 450 Watt.

Handig in gebruik: het toestel is niet alleen beveiligd tegen oververhitting maar zal na enige tijd ook geheel automatisch gaan uitschakelen.

 

Nadelen

Geen aan- en uitschakelaar: indien er toch een klein minpuntje mag worden vermeld dan kan dit het gebrek aan een degelijke aan- en uitschakelaar misschien wel zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Quality Heating Verplaatsbare infrarood paneel 350Watt 60 x 60 cm QH met voetensteun

 

De Quality Heating infrarood verwarming levert niet alleen kwaliteit maar ook een bijzonder krachtig vermogen, ondanks het compacte formaat van 60 x 60 cm. Zo kan het apparaat makkelijk en zonder problemen een totaal vermogen van maar liefst 350 Watt bereiken en kleine tot middelgrote ruimtes probleemloos verwarmen.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een IP54 waarde als beschermingsgraad tegen vocht. Dat wil dus zeggen dat het toestel probleemloos in vochtige ruimtes kan worden geplaatst zoals bijvoorbeeld de badkamer. Deze unieke infrarood verwarming is vervaardigd uit duurzaam RVS materiaal dat makkelijk te onderhouden is, en is bedoeld om aan de wand te monteren.

Verder geniet je een aan- en uitschakelaar en de mogelijkheid om tussen diverse warmtestanden te schakelen. Indien je het toestel vrijstaand wenst te gebruiken, dan zou daar ook de mogelijkheid toe zijn. We merken dan ook vooral positieve reacties van klanten op alhoewel het toestel voor één koper toch wat krachtiger had mogen zijn.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke infrarood verwarming van Quality Heating die gekenmerkt wordt door een prachtig rechthoekig design en een maximale afmeting van 60 bij 60 cm. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Vermogen: het is een krachtig apparaat waarbij het maximale vermogen geschat wordt op ruim 350 Watt.

Vochtbestendig: met een IP54 waarde ten aanzien van vocht, blijkt deze infrarood verwarming vochtbestendig en dus geschikt om eventueel in de badkamer te gaan plaatsen.

Materiaal: de behuizing van het apparaat bestaan voornamelijk uit kwalitatief RVS.

Handig in gebruik: in tegenstelling tot sommige andere toestellen uit het lijstje, heb je hier wél de keuze tussen verschillende warmtestanden en de mogelijkheid tot het gebruik van een aan- en uitschakelaar.

 

Nadelen

Niet krachtig: één klant maakt melding van het feit dat het toestel toch niet zo krachtig is als wordt beweerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 4. Ecosun Infrarood Terrasverwarming 1000Watt wand-plafond montage 4,5 x 14 x 108 cm

 

Het is ook mogelijk om infrarood verwarming te gebruiken om je terras te verwarmen. Echter kijk je dan wel beter uit naar een toestel met iets meer vermogen. Kortom, dit apparaat van Ecosun voldoet misschien wel helemaal aan jouw verwachtingspatroon.

Deze prachtige infrarood verwarming van Ecosun is bedoeld om aan de wand of het plafond te bevestigen en beschikt over een krachtig vermogen van maar liefst 1000 Watt. Het apparaat is vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium en is vervolgens afgewerkt met een hittebestendige zwarte verf kleur. Dit maakt dat de infrarood verwarming beschermd is tegen oververhitting.

Het is een degelijk en duurzaam product dat geleverd wordt inclusief montagebeugels en een 2 meter lang snoer. Jammer genoeg stellen we vast dat er tot op heden nog geen online reviews bij het product zijn geplaatst. De hoge prijs zou daar mogelijks een verklaring voor kunnen zijn.

Ben je veeleer op zoek naar een degelijke en krachtige infrarood verwarming die je op het balkon of op je terras kunt plaatsen? Dan loont het zonder twijfel de moeite om dit apparaat van Ecosun even wat grondiger onder de loep te nemen. Het krachtige vermogen zorgen voor een uitstekend en aangenaam warmtegevoel.

 

Voordelen

Vermogen: je mag er zeker van zijn dat het hier om een krachtig apparaat gaat met een totaal vermogen dat ruim 1000 Watt bedraagt.

Behuizing: de behuizing van deze unieke infrarood verwarming bestaat voornamelijk uit stevig en kwalitatief aluminium.

Verpakking: naast een krachtige infrarood verwarming wordt ook een snoer van 2 meter lang en een stel stevige montagebeugels meegeleverd.

 

Nadelen

Budget: ben je van plan om deze infrarood verwarming aan te kopen dan voorzie je maar beter net iets meer budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Eurom Mon Soleil 350 Wifi Infrarood elektrische verwarmingspaneel Binnen

 

Tenslotte kunnen we het rijtje van de beste infrarood verwarmingstoestellen afsluiten met dit unieke paneel, jou geleverd door het sterk gewaardeerde merk Eurom. Dit prachtige infrarood verwarmingstoestel is speciaal ontworpen om binnenshuis te gebruiken en bereikt moeiteloos een maximaal vermogen van maar liefst 350 Watt.

De rechthoekige vorm in combinatie met de witte kleur oogt heel elegant en modern en laat het paneel in eender welk interieur perfect tot z’n recht komen. Ben je op zoek naar een infrarood verwarmingstoestel om aan de wand te monteren, dan is dit product misschien wel iets voor jou. Bovendien heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen diverse warmtestanden.

Indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag gegeven worden dan zul je merken dat het toestel niet in hoogte te verstellen is. Echter blijkt de koper daar niet al te zwaar aan te tillen en dat wordt ook duidelijk in de finale beoordeling van maximaal 5 sterren. Een waar topproduct!

Uiteraard is er dan nog altijd de mogelijkheid om te opteren voor dit unieke verwarmingspaneel van het bekende en sterk gewaardeerde merk Eurom. Ben je benieuwd naar de specifieke kenmerkende eigenschappen? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

 

Voordelen

Vermogen: het totale vermogen van dit unieke verwarmingspaneel wordt probleemloos geschat op ruim 350 Watt.

Installatie: je kunt de installatie perfect voor je eigen rekening nemen daar het helemaal geen moeite kost en in een mum van tijd gebeurd is. Het paneel is bedoeld om aan de wand te installeren.

Handig in gebruik: het is een degelijk en duurzaam verwarmingspaneel dat makkelijk te bedienen is en de optie biedt tot diverse warmtestanden.

 

Nadelen

Niet verstelbaar: een mogelijk klein minpuntje zou kunnen zijn dat het niet mogelijk is om de hoogte van het paneel aan te passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming werkt uiteraard op basis van infrarood, een soort van stralingswarmte. Dat wil dus zeggen dat de omgeving vrijwel meteen en gelijkmatig zal worden aangestraald door een opeenstapeling van allemaal infrarode warmtestralen. Deze warmtestralen zijn bovendien helemaal niet schadelijk, ook al is het principe ongeveer gelijk aan dat van de stralingswarmte van de zon.

Infrarood verwarming zul je dus vrijwel meteen voelen, net zoals je de warmte van de zon ook vrijwel meteen voelt. Deze stralingswarmte wordt vrijwel gelijk opgeslagen door de omgeving. Denk dus maar aan de muur, de vloer, meubelstukken en noem maar op. Deze opgeslagen warmte wordt vervolgens opnieuw aan de lucht afgegeven. En op die manier zorgt infrarood verwarming voor een aangenaam warm gevoel.

Q2: Wat verbruikt een infrarood verwarming?

Het verbruik van een infrarood verwarming is afhankelijk van verschillende factoren. Denk maar aan de grootte van het verwarmingspaneel, het totale vermogen uitgedrukt in Watt en dan natuurlijk nog de energiekost die door jouw energiemaatschappij wordt aangerekend. In de veronderstelling dat je een compact paneel aankoopt van 60 bij 60 cm aan een totaal vermogen van 550 Watt, wil dat zeggen dat je ongeveer 0,55 Kilowatt per uur verbruikt.

Stel dat de energiemaatschappij je 0,21 euro aanrekent per Kilowattuur dan komt dit op een totaal van ongeveer 0,12 per uur dat je het infrarood paneel gebruikt. Indien je het paneel gedurende 8 uur aan een stuk gebruikt dan komt dit op ongeveer 0,96 euro. Kortom, een standaard wasmachine verbruikt bijvoorbeeld veel meer stroom.

 

Q3: Wat zijn de kosten van infrarood verwarming?

Zoals hierboven reeds vermeld zul je rekening moeten houden met tal van externe factoren. Wat is het wattage van het toestel, het formaat van het paneel en de kost van de energiemaatschappij. Hoe vaak zul je het infrarood verwarmingspaneel gebruiken per week, maand of jaar? Dit alles moet in rekening gebracht worden om de totale kostprijs van het gebruik te kunnen bepalen.

Daarnaast is er ook nog de aanschafprijs van een degelijk verwarmingspaneel dat kan geschat worden op een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 220 euro. Ook hier kunnen het wattage en het formaat een bepaalde invloed hebben op de prijs. Installeer je het paneel zelf of laat je het installeren door een erkend installateur.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES