5 beste Inloopdouches Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste inloopdouches – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zit je volop in de verbouwingen of ben je van plan om enkel en alleen de badkamer in een nieuw jasje te steken, dan lijkt een degelijke inloopdouche zijn investering meer dan waard. Echter kan het uitgebreide assortiment vaak voor heel wat keuzestress zorgen. Om dat zoveel mogelijk te vermijden, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 huidige toppers binnen dit segment. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Inloopdouche Mania Helder die, zoals de titel doet vermoeden, gekenmerkt wordt door een breedte van 80 cm aangevuld met een hoogte van 200 cm. Mag de douche toch wel iets groter zijn dan zou je eventueel kunnen kiezen voor de Inloopdouche Wiesbaden Horizon die opvalt met een formaat van 110 bij 200 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste inloopdouches (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig kiezen velen voor een badkamer met inloopdouche, waardoor het assortiment de laatste jaren aanzienlijk werd uitgebreid. Of je hierbij kiest voor een zwarte inloopdouche dan wel een neutraal wit/zilver exemplaar; een inloopdouche met douchebak dan wel een inloopdouche zonder deur of een dubbele inloopdouche, blijft uiteraard een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes, gebaseerd op de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk de opties even rekening houdend met de breedte van de inloopdouche, de waterkering van de inloopdouche en de gehele inloopdouche afmetingen. Veel succes!

 

1. Inloopdouche Mania Helder Douchewand Veiligheidsglas met Antikalk

 

Ben je op zoek naar een inloopdouche met glaswand die mogelijks ook nog eens tot de goedkope exemplaren behoort? Dan lijkt deze inloopdouche van Diamond Line misschien wel wat voor jou te zijn. Zijn vriendelijke prijskaartje in verhouding tot de uitstekende kwaliteit en het optimale gebruiksgemak, maken van hem dan ook veruit de beste inloopdouche voor heel wat kopers. 

Zo wordt de inloopdouche, die overigens in een hoek van de badkamer dient geïnstalleerd te worden, gekenmerkt door een maximale breedte van 80 cm aangevuld met een lengte van makkelijk 200 cm. Je geniet hierbij uiteraard een verstelbaar aluminium muurprofiel van 780 tot 800 mm. 

De wand van de inloopdouche blijkt maar liefst 10 mm dik en vervaardigd uit duurzaam veiligheidsglas inclusief een antikalk coating. Qua afwerking resulteert dit uiteindelijk in een combinatie tussen helder en matglas wat meteen zorgt voor een frisse en moderne look.

 

Voordelen:

Bevestigingswijze: deze inloopdouche dient via een hoekprofiel bevestigd te worden waardoor je hem vast en zeker tussen muur inloopdouches kunt spotten.

Materiaal: het verstelbare hoekprofiel blijkt uit aluminium te zijn gemaakt terwijl de douchewand uit antikalk veiligheidsglas vervaardigd is.

Verpakkingsinhoud: de verpakking omvat niet alleen de inloopdouche van 80 bij 200 cm inclusief een 10 mm dikke wand, maar ook het nodige veiligheidsglas met antikalkbehandeling.

Budgetvriendelijk: het is misschien niet meteen het product met de laagste prijs maar toch zeker één van de  goedkope huidige inloopdouches.

 

Nadelen:

Geen complete set: indien je toch eerder op zoek bent naar een complete inloopdouche set dan is dit exemplaar van Diamond Line misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Inloopdouche Wiesbaden Horizon mat incl. stabilisatiestang

 

Mag het toch net iets meer én gedurfder zijn dan raden wij jou aan om deze prachtige inloopdouche met zwarte accenten van Wiesbaden alvast even wat grondiger te bekijken. Uiteraard zal het prijskaartje navenant zijn, alhoewel dit volgens de meeste kopers nog steeds bijzonder goed lijkt mee te vallen.

De “Horizon”, zoals deze vrijstaande douchewand werd gedoopt, kent een mat zwart profiel inclusief zwarte horizontale strepen die in het design werden verwerkt en een zwart afgewerkte stabilisatiestang. Je geniet hierbij een maximale breedte van 110 cm, wat hem net iets groter maakt ten opzichte van de vorige inloopdouche.

Net zoals het vorige exemplaar, blijkt ook deze douchewand vervaardigd uit 8 mm dik veiligheidsglas voorzien van een speciale nanocoating zodat kalk weinig tot geen kans krijgt. Verder blijkt de vrijstaande wand eenvoudig te installeren met behulp van het meegeleverde muurprofiel.

 

Voordelen:

Formaat: de douchewand wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van 200 cm aangevuld met een breedte van 110 cm.

Glasdikte: verder blijkt de wand vervaardigd uit 8 mm dik veiligheidsglas dat ook nog eens voorzien is van een nanocoating.

Nanocoating: de nanocoating zorgt ervoor dat kalk weinig tot geen kans krijgt om zich af te zetten op de douchewand van deze inloopdouche.

 

Nadelen:

Prijzig: echter zul je wel net iets meer budget hoeven te voorzien indien je interesse hebt om deze inloopdouche uit glas aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Inloopdouche Wiesbaden Eco met antikalk systeem

 

Net zoals het vorige product blijkt ook deze inloopdouche aangeboden door Wiesbaden, afkomstig uit de bekende Wiesbaden Eco serie. Wat meteen aantoont dat Wiesbaden alvast tot de populairste zoniet beste merken uit het rijtje behoort. En daarbovenop blijkt het ook nog eens de aanbieding uit deze top 5 selectie te zijn. Kortom, wat wil je nog meer?

Deze prachtige Eco inloopdouche blijkt, net zoals zijn voorgangers, te zijn vervaardigd uit 8 mm dik veiligheidsglas dat eveneens is afgewerkt met een speciale antikalkbehandeling. Bovendien wordt deze inloopdouche geleverd inclusief het chromen muurprofiel en de nodige chromen stabilisatiestang zodanig dat je hem makkelijk zelf kunt installeren.

Qua afmetingen dien je rekening te houden met een hoogte van maar liefst 200 cm aangevuld met een verstelbare breedte van 88 tot 90 cm. Een blik op de online reviews toont aan dat werkelijk iedereen tot op heden bijzonder tevreden blijkt te zijn over de aangeboden kwaliteit, het design en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Formaat: de inloopdouche wordt gekenmerkt door een douchewand met een verstelbare breedte van 88 tot 90 cm aangevuld met een hoogte van 200 cm.

Materiaal: terwijl het muurprofiel en de stabilisatiestang uit chroom vervaardigd zijn, werd de wand zelf uit 8 mm dik veiligheidsglas gemaakt.

Antikalkbehandeling: dankzij de antikalkbehandeling krijgt kalk weinig tot geen kans om zich op de douchewand te manifesteren.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het vriendelijke prijskaartje.

 

Nadelen:

Design: in tegenstelling tot de vorige douchewanden, wordt dit exemplaar gekenmerkt door een vrij eenvoudig design wat misschien ouderwets kan overkomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Inloopdouche Wiesbaden gedeeltelijk matglas + muurprofiel

 

Nu ook de vierde inloopdouche uit onze selectie afkomstig blijkt te zijn van Wiesbaden, leidt het alvast geen enkele twijfel meer dat het één van de populaire merken is binnen het segment van de douche-infrastructuur. 

Zo blijkt deze unieke Wiesbaden inloopdouche voorzien van een grote stevige douchewand die maar liefst 110 cm breed is en ruim 200 cm hoog. Dit wordt aangevuld met een wanddikte van makkelijk 1 cm, wat hem net iets steviger maakt ten opzichte van de vorige douchewanden die hier besproken werden. De wand blijkt echter eveneens voorzien van duurzaam veiligheidsglas met de bekende antikalkbehandeling.

Verder wordt de douchewand geleverd inclusief een zijprofiel en een stabilisatiestang zodanig dat hij makkelijk kan worden geïnstalleerd ter hoogte van een vaste wand. Klanten reageren duidelijk positief en belonen deze inloopdouche met een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Design: deze unieke inloopdouche wordt gekenmerkt door een prachtig modern design waarbij het transparante veiligheidsglas wordt afgewerkt door een deels getinte strook.

Formaat: de douchewand kent een maximale breedte van 110 cm aangevuld met een totale hoogte van maar liefst 200 cm en een wanddikte van 1 cm.

Materiaal: ook hier blijkt de douchewand voornamelijk uit veiligheidsglas met nanocoating te zijn vervaardigd.

 

Nadelen:

Prijzig: we vermoeden dat zijn prijskaartje door sommige klanten toch wel als een struikelblok zou kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Royal Plaza Tilia inloopdouche met vleugel compleet chroom profiel en helder glas met clean coating

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke inloopdouche van het, al dan niet bekende, merk Royal Plaza. Echter zul je wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat net iets meer budget verlangt, wat meteen een verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Desondanks blijkt deze Royal Plaza Tilia inloopdouche toch echt wel de moeite waard te zijn om even van naderbij te bekijken. Zo betreft het hier een tweedelige inloopdouche mét vleugel waarvan de hoogte maar liefst 200 cm kent en de breedte makkelijk 120 cm.

Terwijl de muurprofielen voornamelijk uit chroom werden vervaardigd blijkt ook hier de wand zelf uit veiligheidsglas te zijn gemaakt inclusief een antikalkbehandeling. Op die manier krijgt kans weinig tot geen kans om zich op de wand van de douche af te zetten.

 

Voordelen:

Formaat: de inloopdouche wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van 200 cm aangevuld met een totale breedte van 120 cm ter hoogte van de grootste wand en een breedte van 35 cm wat betreft de vleugel.

Materiaal: de muurprofielen, die overigens op het moment van aankoop worden meegeleverd, bestaan voornamelijk uit chroom terwijl de wand uit veiligheidsglas bestaat.

Antikalkbehandeling: de douchewanden werden afgewerkt met een antikalkbehandeling zodanig dat kalk weinig tot geen kans krijgt.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: jammer genoeg is het niet meteen een aanbieding te noemen vanwege zijn toch wel hoge prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inloopdouches Koopgids 

 

Wat is een inloopdouche en welke mogelijkheden brengt een dergelijk douchesysteem met zich mee? Met welke materialen en formaten dien je rekening te houden en hoe zit het precies met de verschillende onderdelen en uitvoeringen? Met behulp van onderstaande koopgids willen wij jou proberen wegwijs maken in de wereld van de inloopdouches. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om deze even rustig door te nemen alvorens je de verschillende mogelijke inloopdouches en eventuele promoties en/ of aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een inloopdouche?

Een inloopdouche is, zoals de naam doet vermoeden, een douche waarbij er geen sprake is van een drempel of eventuele opstaande rand. Met andere woorden, het betreft een 100% gelijkvloerse douche waar je zomaar gewoon kunt in stappen. Een dergelijke douche zorgt er niet alleen voor dat de kans om uit te glijden kleiner wordt maar maakt hem ook toegankelijker voor senioren, mensen met een beperking, verzorgers en hulpverleners. Kortom, de moeite meer dan ooit waard om een investering minstens in overweging te nemen.

Toch willen wij er even op wijzen dat het niet de bedoeling is om zomaar de eerste de beste inloopdouche aan te kopen. Zo wordt het uitgebreide assortiment gekenmerkt door inloopdouches van verschillende formaten, materialen, uitvoeringen en designs. Wat uiteraard ook het uiteindelijke prijskaartje mee zal bepalen. Bedenk daarom op voorhand waar jij precies naar op zoek bent, wat je verlangens en eisen zijn en welk budget je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen.

 

Welke voordelen biedt het gebruik van een inloopdouche?

Zoals hierboven reeds min of meer vermeld, brengt de aanschaf van een inloopdouche wel degelijk heel wat voordelen met zich mee. Zo is een inloopdouche, in tegenstelling tot sommige andere douchesystemen en uitvoeringen, niet alleen praktisch maar vooral ook veilig. Het gebrek aan een drempel maakt de douche overigens makkelijker toegankelijk voor senioren, mensen met een beperking en zorgverleners.

En juist omwille van het gebrek aan hoeken en randen, is een inloopdouche ook veel makkelijker om schoon te maken en te onderhouden. De kans op kalkaanslag is eerder miniem in vergelijking met bijvoorbeeld een douchesysteem met ingebouwde douchebak. Daarnaast geniet je ook heel wat keuzevrijheid op het gebied van afmetingen, tegelbezetting en materialen. Kortom, je kunt de inloopdouche helemaal naar je eigen stijl en wensen creëren. 

 

De verschillende onderdelen van een inloopdouche

Alvorens je een degelijke inloopdouche aankoopt, lijkt het ons relevant om toch maar even stil te staan bij de verschillende mogelijke onderdelen van het geheel. Daarbij wordt de douchebak wel eens als de basis van de inloopdouche beschouwd. Daarbij heb je niet alleen de mogelijkheid tussen verschillende groottes en hoogtes maar ook tussen diverse stijlen gaande van eenvoudig tot klassiek en zelfs strak en modern. Het enige waar je echter wel rekening mee dient te houden wanneer je de douchebak bepaalt, is uiteraard de ondergrond. En soms hoeft een douchebak ook helemaal niet maar kiest men voor een bepaalde coherente tegelvloer.

Bedenk vervolgens hoe het zit met de achterwand rekening houdend met de verschillende kleuren, designs en het onderhoudsgemak. Laat de achterwand zich makkelijk schoonmaken en voor welke sfeer zorgt deze? Eenmaal de achterwand bepaald is, wordt het tijd om je aandacht op de douchewand te vestigen. Tal van experts raden aan om steeds te kiezen voor een douchewand in veiligheidsglas, al dan niet afgewerkt met een nanocoating. Veiligheidsglas is nu eenmaal sterker en degelijker dan standaard vensterglas.

En tot slot komen de eventuele accessoires in het vizier. Bedenk waar jij naar op zoek bent en wat je verwachtingen zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de inloopdouche te voorzien van een douchepaneel met massagefunctie of een opklapbaar zitje met voetsteun. Houd er wel rekening mee dat dit alles mee het uiteindelijke prijskaartje zal vormen.

 

Gebruikte materialen en formaat in functie van de plaatsing

Net zoals bij de meeste andere douchesystemen wordt ook bij een inloopdouche aangeraden om steeds de voorkeur te geven aan veiligheidsglas met een dikte van 5 tot 10 mm. Dit is nu eenmaal sterker, duurzamer en veiliger dan gewoon standaard glas. Indien mogelijk, zorg er dan voor dat het veiligheidsglas voorzien is van een antikalkbehandeling of nanocoating zodat bacteriën en kalk zich minder makkelijk aan de wand kunnen hechten.

Daarnaast blijken de meeste inloopdouches voorzien van enkele muurprofielen die eerder uit chroom of aluminium vervaardigd zijn. Eveneens duurzame materialen die zich makkelijk laten onderhouden. Wat betreft de hoogte en breedte dien je vooral rekening te houden met je eigen wensen én de beschikbare ruimte in de badkamer. Afhankelijk van het type inloopdouche kan de hoogte makkelijk oplopen tot 200 of 220 cm terwijl de breedte makkelijk varieert van 80-88 cm tot maar liefst 110 cm of meer. Of je kunt natuurlijk ook een inloopdouche op maat laten maken.

Vloertegels, antislip en extra kenmerken in verhouding tot de prijs

Tot slot willen we nog even wijzen op bepaalde opties die mogelijks nu of in de toekomst een meerwaarde kunnen betekenen. Zo wordt aangeraden om in de inloopdouche steeds te kiezen voor een degelijke antislip tegelvloer en met uitbreiding in de volledige badkamer. Bedenk of je op termijn een douchestoeltje met voetensteun en/ of wandbeugels wenst. Dat kan letterlijk en figuurlijk een houvast betekenen voor senioren, mensen met een beperking en/ of hulpverleners.

Uiteraard zal dit alles wel meegerekend worden in het uiteindelijke prijskaartje. Afhankelijk van de inloopdouche waarvoor je kiest, kan het prijskaartje variëren van zo’n 2000 euro tot maar liefst 8000 euro en in sommige gevallen zelfs wel 10.000 euro of meer. Daarbij wordt de prijs bepaald door de gebruikte materialen, het formaat, de uitvoering en de eventuele extra kenmerken. Let daarnaast op voor eventuele installatiekosten. Ben je best wel handig dan raden wij jou aan om de douche zelf te installeren waardoor je deze, best wel hoge, kosten gewoon kunt uitsparen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat kost een inloopdouche?

Ben je op zoek naar een geschikte inloopdouche dan zul je daar vaak een ruim budget voor moeten vrijmaken. Uiteraard zal de uiteindelijke prijs beïnvloed worden door heel wat externe factoren zoals de uitvoering, het formaat, het design en de eventuele extra mogelijkheden. Het spreekt voor zich dat een complete kant-en-klare inloopdouche met alles erop en eraan een pak duurder zal uitkomen dan wanneer je slechts bepaalde onderdelen apart aankoopt.

Algemeen zul je dus toch rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje dat zich situeert ergens tussen 2000 en 8000 euro. Met de kans dat dit in sommige gevallen zelfs oploopt tot maar liefst 10.000 euro of meer. Dat zou dan eventueel te maken kunnen hebben met de afwerking waarbij sommige klanten kiezen voor een wandbeugel, een voetensteun en inklapbaar stoeltje.

Q2: Wat is een inloopdouche en welke tegels kun je hiervoor gebruiken?

Een inloopdouche is, zoals de naam doet vermoeden, een douche waar je zonder problemen kunt in- en uitlopen. Er is bijgevolg geen sprake van een opstapje, drempel of opstaande rand wat dit type douche net zo aantrekkelijk maakt. Ze zijn dus goed toegankelijk met name voor senioren, mensen met een beperking, verzorgers en hulpverleners. 

De afwezigheid van onnodige hoeken en kantjes biedt bovendien ook een groot voordeel in het uiteindelijke onderhoud aangezien kalkafzetting en bacteriën veel minder kans krijgen. Kortom, een kwalitatieve inloopdouche lijkt vooral heel wat pluspunten met zich mee te brengen.

Echter willen wij jou wel aanraden om bij de keuze van een bepaalde inloopdouche, goed aandachtig te zijn voor de tegels. Bij voorkeur wordt een ruwe tegelvloer gekozen of een set tegels met antislipcoating zodanig dat je de kans op uitschuiven en ongelukken aanzienlijk verminderd wordt.

 

Q3: Hoe breed en hoe diep is een inloopdouche?

Wanneer je een inloopdouche gaat installeren dan dien je uiteraard ook rekening te houden met het formaat. Zo wordt het formaat niet alleen bepaald door je eigen voorkeur en wensen maar ook door de beschikbare ruimte. Waar wil je de douche plaatsen en welke ruimte kun je hiervoor maximaal ter beschikking stellen. 

Op basis daarvan kun je opteren voor een inloopdouche van 80 tot 110 cm breed en met een hoogte van wel 200 tot 220 cm. Uiteraard kun je er ook eentje op maat laten maken, alhoewel dit een negatieve invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Qua inbouwdiepte moet je toch wel rekening houden met ongeveer 15 à 20 cm om op die manier voldoende stabiliteit en stevigheid te creëren.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES