5 Beste Insectendoders Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Insectendoders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de zomerperiode weer voor de deur, vrezen we meteen ook de komst van muggen, wespen, vliegen en fruitvliegjes. Gelukkig bestaan er vandaag de dag heel wat middeltjes om het probleem – al dan niet op een dier- én milieuvriendelijke manier – op te lossen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we zelf alvast op zoek gegaan naar enkele felbegeerde insectendoders. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Shutterlight 20 Watt Insectenlamp die – eenmaal aangesloten op het stroomnet – een spanningsveld tot 2000V genereert. Daarnaast blijkt ook de Velleman Insectenlamp een schot in de roos te zijn en ook nog eens weerbestendig.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Insectendoders (Reviews) van 2024

 

In de zomer heb je altijd meer last van muggen en vliegen en vele andere insecten. Wil je daar komaf mee maken koop dan een insectendoder. Zo kun je rustig slapen zonder lastig gevallen te worden door irritante insecten. Wij hebben vijf verschillende producten opgezocht en vergeleken op basis van de beoordelingen van gebruikers. Lees gerust verder en kies er voor jezelf de beste insectendoder uit.

 

1. Shutterlight 20 Watt Insectenlamp – tot 50 m2 – 2000V – Muggenlamp – Vliegenlamp

 

Ondervind je naast kruipende insecten in huis, ook heel wat hinder van allerlei vliegende insecten? Dan is deze Shutterlight insectendoder lamp misschien wel wat voor jou. Net zoals de bekende Eurom insectendoder, behoort ook dit exemplaar van Shutterlight tot de absolute toppertjes, wat meteen lijkt te worden bevestigd door de verschillende positieve klantreviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Maar wat maakt deze insectendoder dan zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit.

Zo blijkt de insectenlamp – vervaardigd uit een combinatie van aluminium en ABS – alvast gekenmerkt door een handzame uitvoering van 38.6 x 7.5 x 26.5 cm en een gewicht van amper 1250 gram. Door de muggenlamp op het stroomnet aan te sluiten – weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220-240V – kan een ruim vermogen tot 20 watt alsook een groot spanningsveld tot 2000V worden geleverd.

Het vermogen kenmerkt zich door de 2 krachtige 10W uv-lampen die bedoeld zijn om de vliegende insecten aan te trekken. Eenmaal tot de lamp aangetrokken, komen de insecten in het spanningsveld van 2000V terecht waarna ze vrijwel meteen geëlektrocuteerd worden. Je moet er dus wel rekening mee houden dat de diertjes gedood worden, wat evenwel ook als een nadeel kan beschouwd worden.

 

Voordelen:

Voeding: de Shutterlight insectenlamp is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarna een vermogen van 20 watt en een spanningsveld van 2000V worden geactiveerd.

Verpakkingsinhoud: de muggenlamp wordt geleverd inclusief een ketting, een schoonmaakkwastje en een handleiding.

Onderhoud: de vliegenlamp is eenvoudig te reinigen en is voorzien van uitneembare bakjes die je makkelijk kunt legen.

Materiaal: de vliegenlamp is vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder ABS en aluminium en kan bijgevolg best wel tegen een stootje.

 

Nadelen:

Niet milieuvriendelijk: houd er wel rekening mee dat de diertjes de aanraking met de lamp jammer genoeg niet zullen overleven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Velleman Insectenlamp binnen- en buitenshuis IP x 4 weerbestendig

 

Zodra het een beetje mooi weer begint te worden, neemt de hoeveelheid vliegende insecten behoorlijk toe. Je vindt ze vaak terug op rottend voedsel en in heel wat gevallen vaak ook op uitwerpselen. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen heel vervelend zijn maar vaak ook heel wat bacteriën met zich kunnen meebrengen.

Daarom heeft Velleman deze unieke insectendoder op de markt gebracht. Hij wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 53,2 x 14 x 32 cm en blijkt geschikt om, met behulp van het meegeleverde bevestigingsmateriaal, aan het plafond te installeren. Echter kun je hem ook vrijstaand gebruiken. Je geniet hierbij een krachtig spanningsrooster van minimaal 1800 tot maximaal 3000 Volt. Hierdoor worden de insecten als het ware geëlektrocuteerd waarna ze in het onderste bakje terechtkomen.

Dit bakje kun je er probleemloos uitnemen wat het een pak makkelijker maakt om de dode insecten te verwijderen. Je geniet een krachtig bereik van 100 m2 en er wordt gebruik gemaakt van krachtige UV-A lampen die elk 15 Watt aan vermogen bieden. Ondanks het feit dat 1 koper het jammer vindt dat er geen aan- en uitschakelaar aanwezig is, vindt de andere klant het duidelijk een topproduct.

 

Voordelen:

Formaat: deze unieke insectendoder is vrij compact en meet maximaal 53,2 x 14 x 32 cm.

Installatie: je hebt de mogelijkheid om deze insectendoder gewoon ergens vrijstaand te plaatsen of je kunt hem evengoed aan het plafond bevestigen. Het bevestigingsmateriaal dat je daarvoor nodig hebt, wordt bij de aankoop geleverd.

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud van deze insectendoder aangezien je het opvangbakje makkelijk kunt verwijderen, leegmaken en reinigen.

Spanningsrooster: het spanningsrooster van dit apparaat is bijzonder krachtig en varieert van 1800 tot 3000 Volt.

 

Nadelen:

Geen aan- en uitschakelaar: we stellen vast dat één gebruiker het toch wel een pluspunt had gevonden indien het apparaat voorzien was van een aan- en uitschakelaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Eurom Fly Away Metal 30-2 Insect Killer Vliegenlamp 2x15W

 

Deze elektrische insectendoder elektrocuteert elke mug, vlieg of ander insect dat tegen de lamp vliegt. Het apparaat heeft een bereik van 150m2 en kan zowel neergezet of opgehangen worden. Het beschikt over een opvangbak aan de onderkant die je eenvoudig kunt schoonmaken.

De meeste kopers geven een positief advies over deze insectendoder aanbieding. Volgens de online reviews zijn ze tevreden over de goede kwaliteit en de mooie prijs van het product.

Het apparaat is handig in gebruik en trekt insecten goed aan om ze daarna te elektrocuteren. Het is ook een veilige vliegenlamp.

Voor één koper is de stroomdraad van het toestel net iets te kort en bij een andere koper was hij na een week al kapot. Deze koper kreeg wel meteen een nieuw exemplaar toegestuurd.

Met deze insectendoder van het merk Eurom kun jij in een mum van tijd van die vervelende insecten verlost raken. Toch is het niet meteen één van de goedkoopste producten. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar wat de positieve en negatieve eigenschappen van deze insectendoder nu precies zijn.

 

Voordelen:

Type insecten: met deze insectendoder van Eurom zit je helemaal goed als je die vervelende muggen, fruitvliegen, motten en gewone vliegen wilt aanpakken.

Milieuvriendelijk: dit is echt het ideale apparaat voor mensen die milieubewust leven. De insectendoder maakt namelijk geen gebruik van sprays of andere chemicalien. Verder worden er ook helemaal geen afvalstoffen gecreëerd.

Onderhoud: doordat de insectendoder over een handige opvanglade beschikt, is het toestel bijzonder snel en eenvoudig te reinigen.

 

Nadelen:

Snoerlengte: een kleine minderheid van de kopers vindt dat de lengte van het snoer toch net een tikkeltje langer had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tristar Insectenlamp 230 Volt

 

De Tristar insectendoder maakt een einde aan lastige muggen en insecten. Het apparaat is uitgerust met een 7 Watt UV buis om vliegende insecten aan te trekken en te elektrocuteren aan het spanningsrooster van 1000-1200 Volt. Daarna vallen ze in het opvangbakje die je eenvoudig kunt verwijderen en schoonmaken.

Je kunt dit toestel ophangen of neerzetten op een tafel of in de caravan. De lamp is geschikt voor ruimtes tot 25m2 dus is ideaal voor in een caravan of zelfs in de slaapkamer. Zet de muggenlamp 30 minuten voor het slapengaan aan met de schakelaar en dan kun je heerlijk slapen zonder irritante insecten.

Over dit product is tot nu toe nog maar één review geschreven en deze is overwegend positief. Het apparaat werkt goed en ziet er mooi uit. Het is een veilig toestel en door de lage prijs behoort het tot de categorie van goedkope insectendoders.

Heel wat mensen willen van die vervelende insecten verlost zijn maar sommigen willen daar liever niet teveel geld aan spenderen. In dat geval loont het zeker en vast de moeite om even een kijkje te nemen naar deze insectendoder van het merk Tristar. Je kunt deze zowel ergens plaatsen alsook gemakkelijk en snel aan de wand bevestigen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 insectendoders die we in de selectie hebben opgenomen, beschikt dit product over de laagste prijs.

Kracht: dit is een bijzonder krachtig apparaat met een spanningsrooster van ongeveer 1000 tot 1200 volt. De vliegende insecten worden door het licht aangetrokken en komen tenslotte terecht op het spanningsrooster.

Formaat: het is een eerder compacte insectendoder waardoor deze gemakkelijk mee te nemen is wanneer je bijvoorbeeld op kampeervakantie vertrekt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: niet alle kopers blijken even tevreden over de werking van het apparaat. Volgens enkele gebruikers doet het niet precies wat het zou moeten doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Elektrisch Oplaadbare Vliegenmepper met muggenlamp – UV-lamp – USB Oplaadbaar

 

We sluiten het rijtje af met de oplaadbare vliegenmepper die – net zoals de vorige toppertjes – eveneens tot de goede insectendoders kan en mag worden gerekend. Het betreft een veelzijdig product dat niet alleen als vliegenmepper maar ook als muggenlamp dienst kan doen en waarmee je zowel vliegen en muggen alsook fruitvliegjes én zelfs wespen makkelijk en snel kunt bestrijden.

Naast het feit dat deze insectendoder zowel handmatig als automatisch bruikbaar is, kun je hem eenvoudig, en met behulp van de USB-kabel, opladen. Eenmaal opgeladen en vervolgens ingeschakeld, zal de elektrische vliegenmepper de vliegende insecten met behulp van de blauw uv-lamp lokken waarna ze worden geëlektrocuteerd aan een voltage van maar liefst 3000 Volt.

Hoewel een enkele koper van mening is dat de oplaadbare accu veel te snel leeg raakt, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Stand: je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 standen gaande van een handmatige, waarbij je zelf de vliegenmepper stuurt, tot de automatische waarbij het apparaat in de voetstand wordt geplaatst en vliegende insecten aantrekt en elektrocuteert.

Materiaal: de vliegenmepper is vervaardigd uit hoogwaardig en uiterst milieuvriendelijk plastic,

Voeding: je kunt de elektrische vliegenmepper makkelijk en snel opladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één enkele koper zou de accu van de vliegenmepper vrij snel leeg raken wat zijn gebruiksgemak niet ten goede komt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Insectendoders koopgids

 

Een insectendoder bestaat in vele verschillende vormen. Zo kun je een apparaatje kopen die je in het stopcontact steekt om een vloeistof te verdampen die muggen doodt. Je kunt natuurlijk ook een ouderwetse vliegenmepper kopen om de insecten zelf te doden. Tegenwoordig wordt er echter meer gebruikt gemaakt van een muggenlamp die blauw UV-licht afgeven om de muggen en andere insecten aan te trekken en ze vervolgens te elektrocuteren. We geven enkele tips bij het kopen van zo’n toestel.

Grootte van de ruimte

De meeste mensen zullen een insectendoder kopen om te gebruiken in de slaapkamer. En meestal is het de bedoeling om vooral muggen te doden omdat dit de enige insecten zijn die ons directe overlast bezorgen. Je moet rekening houden met de grootte van de ruimte waar je de insectendoder in plaatst. Dit is vooral nodig bij de aankoop van een muggenlamp.

In een middelgrote slaapkamer is een muggenlamp met een vermogen van 16 Watt al genoeg. In de meeste gevallen zijn dit twee TL-buisjes met elk een vermogen van 8 Watt.

Onderzoek heeft aangetoond dat een muggenlamp de meest milieuvriendelijke manier is om insecten te bestrijden dus het is zeker een aanbeveling om zo’n toestel te kopen in plaats van andere middelen die gif gebruiken.

Voor grotere ruimte koop je beter een lamp met een vermogen tussen 30 en 60 Watt. Je kunt deze lamp natuurlijk ook aan een balkon bevestigen of op je terras zetten. Dit is handig als je in de zomer rustig een glaasje wijn buitenshuis wilt drinken zonder last te hebben van muggen. Zet de lamp niet te ver van je af zodat de meeste insecten aangetrokken worden door het licht.

 

Werking van de insectendoder

Zoals we hierboven al vermeld hebben werken de meeste mensen met blauw licht die UVA straling uitzendt om de muggen te lokken. Er zijn echter nog andere manier die gebruikt kunnen worden om de insecten naar de lamp te lokken.

Zo zijn er lampen die werken met aanzuiging, als een insect te dicht bij de lamp vliegt dan wordt het in de lamp gezogen waar het geëlektrocuteerd wordt. Een andere manier is door af en toe CO2 uit te stoten om de muggen aan te trekken, het is echter niet bewezen dat deze manier zorgt voor meer efficiëntie. Als je deze drie combineert dan heb je een efficiënte lamp om insecten uit je buurt te houden.

De beste manier is een elektrocutierooster op je lamp met een bakje waar de dode insecten in kunnen vallen. Het is beter dat het rooster zo groot mogelijk is, op die manier is er minder kans dat de insecten kunnen ontsnappen.

Sommige modellen beschikken over een reflector aan de achterwand van de lamp zodat het bereik van de UV-A stralen vergroot wordt. Op die manier trek je meer insecten aan en beschik je over meer plaats om je te bewegen zonder last van muggen of andere insecten te ervaren.

 

Onderhoud van het product

Het is handig als de lamp beschikt over een opvangbakje waar de insecten in vallen. Dit bakje kun je makkelijk verwijderen om het schoon te maken zodat de lamp niet volhangt met dode insecten.

De meeste muggenlampen zijn geschikt om ze buitenshuis te gebruiken maar zijn niet altijd bestand tegen regen. Je kunt ze dus beter onder een afdakje hangen zodat ze zeker niet nat worden.

Je kunt je apparaat ook op andere manier beter maken. Je kunt bijvoorbeeld een lijmplaat aan je lamp bevestigen om insecten te vangen of een aanzuigende ventilator installeren. Er zijn verschillende mogelijkheden om meer insecten naar je lamp te krijgen. Houd er wel rekening mee dat deze extra’s het moeilijker kunnen maken om het toestel te onderhouden.

De plaatsing van de lamp is ook belangrijk, het moet goed zichtbaar zijn maar je mag het niet te dicht bij je bed plaatsen. Goede plaatsen zijn dicht bij het raam of bij de ingang van je slaapkamer.

Prijs van een insectendoder

De prijs zal verschillen naargelang het type insectendoder die je wilt kopen. Maar zelfs tussen de verschillende soorten muggenlampen kunnen de prijzen nogal verschillen. Als je al een budget hebt opgesteld dan kun je verschillende modellen met elkaar vergelijken op het vlak van prijs en kwaliteit.

Je kunt ook de reviews van andere kopers lezen om meer informatie in te winnen over de voor- en nadelen van elk product. Op die manier kun je nagaan of de kwaliteit van een bepaalde aanbieding wel goed genoeg is. Je kunt deze producten zowel online als in de winkel kopen, afhankelijk van je eigen voorkeur.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES