7 beste jaloezieën Test van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Beste jaloezieën – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor het INT Lamel unicolor PVC 89mm product, kies je gelijk voor een stevige jaloezie met een vrij grote afmeting van 200 bij 180 cm wat hem meteen geschikt maakt voor grote raampartijen. Daartegenover staat de Bloom TheRoom jaloezie 50mm dat – in tegenstelling tot het vorige product – geheel uit natuurlijk duurzaam Lindehout vervaardigd blijkt. Voor de volledigheid hebben we in de onderstaande tabel nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen hiermee de zoektocht alvast iets aangenamer te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste jaloezieën (Reviews) van 2024

 

Een jaloezie is een unieke vorm van raamdecoratie die het interieur van een woning naar een hoger niveau kan tillen. Of daarbij je voorkeur uitgaat naar een verticale dan wel horizontale jaloezie, een handmatige of elektrische jaloezie; is eerder persoonlijk. Net zoals de materialen, het design en het formaat. Zo kun je kiezen voor een compacte jaloezie van 50 cm breed om in de badkamer te installeren net zoals de optie tot een jaloezie van 130 of 150 cm breed eveneens voorhanden is. Bekijk de 7 onderstaande toppertjes alvast even, inclusief het advies uit de online reviews en misschien kies jij wel voor het populairste en beste merk of ga je naar huis met een heuse aanbieding of een laagst geprijsde beste jaloezie.

 

PVC jaloezie

 

1. INT Lamel unicolor PVC 89mm 200x180cm // Intensions – Lamel PVC

 

Wil je graag extra sfeer en/ of privacy creëren in de woonkamer? Dan is deze verticale PVC lamelset – jou aangeboden door Intensions – alvast een stap in de goede richting. De set wordt gekenmerkt door een maximale breedte van 200 cm in combinatie met een lengte van wel 180 cm maar kan nog in tal van andere breedtes, structuren en/ of kleuren worden besteld. In elk geval is deze set uitermate geschikt om hoge raampartijen net dat tikkeltje extra cachet te geven.

De uit PVC vervaardigde jaloezie blijkt daarnaast ook 100% vochtbestendig wat betekent dat de set – indien gewenst – evengoed in de badkamer kan worden gemonteerd. Zijn gebruiksgemak wordt nog net dat tikkeltje verder aangedikt dankzij het eenvoudige onderhoud waarbij een licht vochtige doek ruim voldoende zijn om de lamellen netjes schoon te houden. Het geheel wordt  geleverd inclusief de benodigde montagematerialen en een instructieve handleiding.

In vergelijking met heel wat andere PVC jaloezieën blijkt deze set alvast tot de goedkope alternatieven te behoren, wat heel wat klanten alvast weten te waarderen. Dit alles resulteert dan ook in een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen: 

Formaat: de lamelset kent een breedte van 200 cm in combinatie met een lengte van 180 cm en een lamelbreedte van 8,9 cm.

Onderhoud: je kunt deze lamelset eenvoudig en snel schoonmaken met behulp van een licht vochtige doek.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van deze set worden tevens ook de nodige montagematerialen en een instructieve handleiding meegeleverd.

Handig in gebruik: de gebruikte materialen zijn vochtbestendig waardoor de jaloezie perfect in de badkamer kan worden gebruikt. Ideaal om de lichtinval én lichtrichting in huis eigenhandig te bepalen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: slechts één koper blijkt niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jaloezie zwart

 

2. Bloom TheRoom jaloezie 50mm – 160×220 cm // Materiaal: Lindehout

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan loont het alvast de moeite om deze prachtige zwarte jaloezie van Bloom The Room eens even onder de loep te nemen. De set kent daarbij een maximale breedte van 160 cm, een lengte van 220 cm en wordt aangevuld met een lamelbreedte van maximaal 50 mm of 5 cm.

Bij de productie van deze lamelset heeft men er bewust voor gekozen om volop te werken met duurzaam en 100% natuurlijk Lindenhout, wat reflecteert in een rustiek-landelijk karakter. Doordat de lamellen nadien werden afgewerkt met een speciale lak coating, voelt het geheel overigens bijzonder glad aan. Hoewel deze lamelset niet in staat is om ruimtes echt helemaal te verduisteren, is het wel een goede aanwinst om in te spelen op de lichtintensiteit en bijgevolg sfeer/ privacy.

Heel wat klanten zijn alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en het unieke design wat eveneens resulteert in een mooie gemiddelde eindscore. Let wel; deze zwarte jaloezie kan – vanwege de gebruikte materiaalsoort – niet in de badkamer worden gemonteerd.

 

Voordelen: 

Formaat: de zwarte jaloezie kent een breedte van 160 cm, een lengte van 220 cm en wordt aangevuld met een lamelbreedte van 50 mm of 5 cm.

Materiaal: het geheel werd vervaardigd uit bijzonder duurzaam en 100% natuurlijk Lindehout en nadien afgewerkt met een speciale lak coating waardoor het geheel glad en zacht aanvoelt.

Onderhoud: je kunt deze prachtige lamelset eenvoudig schoonmaken met behulp van een licht vochtige doek of een kwalitatieve plumeau.

 

Nadelen: 

Geen badkamer: doordat de jaloezie niet vochtbestendig is, is gebruik in de badkamer uitgesloten.

Prijs: hoewel de prijs in verhouding tot de geleverde kwaliteit best goed meevalt, kan het prijskaartje een struikelblok zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jaloezie wit

 

3. Houten jaloezieën – 90x175cm – Raambekleding – Intensions // Lamelbreedte: 50 mm

 

Ben je op zoek naar neutrale witte jaloezieën? Dan willen wij jou aanraden om dit product – eveneens aangeboden door Intensions – even onder de loep te nemen. De lamelset kent daarbij een relatief compacte breedte van 90 cm, een lengte van maximaal 175 cm in combinatie met een lamelbreedte van zo’n 50 mm of 5 cm.

Doordat de set uit duurzaam natuurlijk hout vervaardigd is, biedt deze een rustiek ietwat landelijk karakter wat in diverse interieurs perfect tot uiting kan komen. Let wel; voor gebruik in de badkamer is deze lamelset jammer genoeg niet de beste aanbeveling uit het rijtje. Verder kun je deze prachtige witte jaloezie eenvoudig schoonmaken met behulp van een licht vochtig doekje of een plumeau.

Met een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren lijken heel wat klanten alvast bijzonder tevreden. Zo wordt onder meer positief gereageerd op de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en de duurzaamheid van de prachtige witte lamelset.

 

Voordelen: 

Materiaal: het geheel werd vervaardigd uit duurzaam natuurlijk hout en garandeert daardoor een rustiek ietwat landelijk karakter.

Formaat: de witte jaloezie kent een breedte van 90 cm, een lengte van 175 cm en een lamelbreedte van 50 mm maar blijkt nog in tal van andere formaten voorhanden.

Handig in gebruik: de lamelset is eenvoudig te monteren dankzij de meegeleverde handleiding en montagebenodigdheden. Eenmaal geïnstalleerd kun je zelf de lichtintensiteit bepalen.

 

Nadelen: 

Geen badkamer: houd er rekening mee dat deze witte jaloezieën jammer genoeg niet in de badkamer kunnen worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Aluminium jaloezie

 

4. Jaloezieën Aluminium – 60x130cm – Raambekleding – Intensions // Lamelbreedte: 25 mm

 

Ben je gewonnen voor het idee en op zoek naar een set degelijke jaloezieën om reguliere raamtypes net dat tikkeltje extra cachet te bezorgen? Dan heeft Intensions vast en zeker iets voor jou in petto. Neem nu bijvoorbeeld deze aluminium jaloezieën – wat meteen de prachtige zilveren kleur verklaart – gekenmerkt door een breedte van 60 cm, een lengte van 130 cm en een lamelbreedte van 25 mm.

De jaloezieën zijn eenvoudig te installeren en worden overigens geleverd met het nodige montagemateriaal en een bijbehorende instructieve handleiding. In tegenstelling tot sommige andere lamelsets, kan deze set overigens ook in de badkamer worden geplaatst zodoende zijn vochtbestendige karakter.

Ondanks het feit dat 1 koper niet helemaal tevreden is over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, lijkt een grote meerderheid dit alvast wel. Dit resulteert dan ook in een mooie eindscore van 4,3 op 5 sterren.

 

Voordelen: 

Ladderkoord: de lamelset van Intensions werd afgewerkt van een stevige ladderkoord waarmee je de lichtintensiteit eigenhandig kunt bepalen.

Materiaal: het geheel werd vervaardigd uit duurzaam aluminium wat meteen zijn zilveren design lijkt te verklaren.

Budgetvriendelijk: de correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit maakt deze lamelset een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

Formaat: de aluminium jaloezieën kennen een lengte van 130 cm, een breedte van 60 cm en een lamelbreedte van 25 mm maar zijn nog in tal van andere formaten te bekomen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een enkele koper is van mening dat de geleverde kwaliteit best wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bamboe jaloezie

 

5. Bamboe Houten Jaloezie Easy 50 mm 210 x 175 // Materiaal: Bamboe

 

Deze prachtige uit bamboe vervaardigde jaloezie – verkocht door raamdecoratie.com – kent een breedte van 210 cm, een lengte van 175 cm en een lamelbreedte van 50 mm maar blijkt daarnaast nog in tal van andere formaten voorhanden. Het geheel werd overigens afgewerkt in een prachtig wit design maar kan ook in het licht grijs of zwart worden aangekocht.

Bij de productie van deze witte set jaloezieën heeft men er overigens voor gekozen om te werken met duurzaam bamboe materiaal, wat bijdraagt aan een natuurlijke ietwat landelijke look. Het geheel werd uiteraard afgewerkt met een speciale lak coating waardoor de bamboe jaloezie glad aanvoelt. Experts raden wel aan om deze lamelset niet meteen in de badkamer te gebruiken daar hij niet 100% vochtbestendig is.

Hoewel deze bamboe houten jaloezie alles heeft om over naar huis te schrijven, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent klantervaringen.

 

Voordelen: 

Formaat: de lamelset kent een breedte van 210 cm, een lengte van 175 cm en een lamelbreedte van maximaal 50 mm.

Materiaal: het geheel blijkt vervaardigd uit duurzaam natuurlijk bamboe en werd nadien met een speciale lak coating nog eens extra goed in de verf gezet.

Onderhoud: je kunt de lamelset eenvoudig schoonmaken met behulp van een licht vochtig doekje of een kwalitatieve plumeau.

Design: hoewel de set in een prachtig wit jasje werd ondergedompeld, kun je hem ook in een licht grijze of zwarte kleur bestellen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: we durven vermoeden dat het hoge prijskaartje mogelijks wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Velux jaloezie

 

6. Velux Jaloezie – Geborsteld zilver – Handbediend – Raamcode: MK04 – Raamtype

 

Ben je in het bezit van een Velux venster van het type GGL, GGU, GPL of GPU in combinatie met de typerende raamcode MK04? Dan kan deze prachtige handbediende Velux lamelset vast en zeker goed van pas komen. De set kent een breedte van 78 cm in combinatie met een lengte van 98 cm maar blijkt nog in tal van andere formaten voorhanden, waardoor er voor elk wat wils te vinden is.

Het Velux jaloezie blijkt overigens vervaardigd uit duurzaam aluminium en is daarbij 100% waterafstotend waardoor het eveneens in de keuken en/ of badkamer kan worden geïnstalleerd. Indien gewenst kun je deze lamelset eenvoudig met een vochtig doekje of met behulp van een plumeau reinigen waarna deze weer net zoals veeleer glanst.

We stellen vast dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de prachtige vormgeving en de gebruiksvriendelijkheid wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 op 5 sterren verklaart.

 

Voordelen: 

Ladderkoord: het Velux jaloezie is eenvoudig handmatig te bedienen met behulp van het ladderkoord.

Materiaal: het geheel is vervaardigd uit duurzaam aluminium wat meteen de unieke zilveren look verklaart.

Formaat: de lamelset van Velux kent een maximale breedte van 78 cm in combinatie met een lengte van 98 cm maar blijkt nog in tal van andere afmetingen te verkrijgen.

 

Nadelen: 

Gebruiksgemak: houd er rekening mee dat deze jaloezie enkel en alleen geschikt is voor dakramen van het type GGL, GHL, GPL, GGU of GPU in combinatie met de bijbehorende raamcode MK04.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kunststof jaloezie

 

7. Relaxdays 1x plissegordijn – 90×130 cm – plisséjaloezie – klemsteun – raambekleding

 

We sluiten het rijtje af met het Relaxdays plisségordijn, vervaardigd uit duurzaam polyester in combinatie met kunststof houders en een maximale afmeting van 90 x 130 x 2 cm, wat het geschikt maakt voor ramen én deuren. Vervolgens werd het gordijn afgewerkt in een lichtgrijze kleur waardoor het  bijgevolg in menig interieur prima tot zijn recht kan komen.

Maar dat is nog niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij een eenvoudige installatie. Zo is deze jaloezie eenvoudig in het raam/ de deur te klemmen en vervolgens met behulp van de meegeleverde plakstrips, vast te maken. 

Hoewel deze prachtige kunststof jaloezie heel wat te bieden heeft, werden er nog geen online reacties geplaatst. Laat je hier echter niet gelijk door afschrikken want misschien is dit wel het plisségordijn waar jij al enige tijd naar op zoek bent?

 

Voordelen: 

Formaat: het raamfolie jaloezie kent een totale afmeting van 90 x 130 x 2 cm maar kan ook in andere formaten worden aangeschaft zoals een jaloezie van 70 cm breed bijvoorbeeld

Materiaal: het geheel werd vervaardigd uit een duurzame combinatie van polyester en kunststof.

Installatie: klem het plisségordijn in het raam en maak het geheel vervolgens goed vast met behulp van de meegeleverde plakstrips. Kortom, een eenvoudige installatie zonder dat je hiervoor gaten moet boren.

Handig in gebruik: met behulp van dit unieke plisségordijn kun je op een eenvoudige manier de lichtinval regelen en bijgevolg bijdragen aan sfeer en privacy. Bovendien is het gordijn geschikt voor installatie op ramen en/of deuren en eenvoudig te verschuiven via de 2 aparte handgrepen.

 

Nadelen: 

Handleiding: houd er rekening mee dat de handleiding enkel en alleen in het Duits beschikbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jaloezieën Koopgids

 

Ben je op zoek naar een functionele én designvolle vorm van raambekleding? Dan zou je kunnen denken in de richting van 1 of meerdere jaloezieën. Let wel; er bestaan verschillende soorten jaloezieën en er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van formaat, materiaal en installatie. Met de onderstaande koopgids willen wij jou graag wegwijs maken in de wondere wereld van de jaloezieën. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende opties en aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat is een jaloezie en het gebruiksgemak?

Jaloezieën – in de volksmond ook wel omschreven als “horizontale lamellen” – zijn een vorm van raambekleding die het mogelijk maken om de lichtinval in je woning en/ of op kantoor eigenhandig te regelen en op die manier bij te dragen aan de sfeer en/ of privacy. 

Tegenwoordig is er dan ook een uitgebreid aanbod aan jaloezieën voorhanden gaande van verschillende formaten en materialen tot diverse designs, optiemogelijkheden en prijscategorieën; waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een luxe uitstraling? Kies dan voor een setje authentieke jaloezieën vervaardigd uit 1 van de vele houtsoorten zoals Lindehout. Wil je de jaloezieën vooral in de badkamer gebruiken, dan moeten ze bij voorkeur vochtbestendig zijn. De optie naar aluminium modellen ligt dan ook voor het grijpen.

 

Het type jaloezie in functie van het raam en de montage

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikte jaloezie? Dan raden we jou aan om – tijdens de zoektocht – voldoende aandachtig te zijn voor het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen en de uiteindelijke montage die ermee gepaard gaat. Niet alle jaloezieën worden namelijk op dezelfde manier gemonteerd. Zo zul je bij de installatie van sommige exemplaren moeten boren terwijl anderen geklemd of geplakt moeten worden. Daarnaast bestaat eveneens een onderscheid tussen de jaloezieën die in opbouw dan wel als inbouw worden gemonteerd.

Maar dat is uiteraard niet alles want ook het gebruiksgemak speelt een belangrijke – zoniet doorslaggevende – factor in de keuze voor een bepaald type jaloezie. Welke verwachtingen/ eisen heb je zoal en waar wil je het jaloezie precies gebruiken? Is het de bedoeling om de reguliere ramen van de nodige jaloezieën te voorzien of gaat het eerder om een set dakramen, uitzetramen of misschien zelfs deuren. Niet elk type jaloezie kan ook zomaar op eender welk type raam worden geïnstalleerd.

 

Formaat en gebruikte materiaalsoorten

Heb je bepaald waar het jaloezie moet komen en ben je op de hoogte van de desbetreffende montage? Dan kun je verder de aandacht vestigen op het formaat en de gebruikte materiaalsoorten. Zo wordt het formaat van een jaloezie bepaald door de lengte en de breedte, steevast uitgedrukt in cm. Zo kan de breedte makkelijk variëren van >100 tot 190 cm of meer terwijl de lengte eveneens varieert van >100 tot maar liefst 250 cm of meer. De bijbehorende lamelbreedte – overigens weergegeven in mm – kan verschillen van 20 tot 25 en 50 mm waarbij een lamelbreedte van 50mm het meest frequent lijkt voor te komen.

Wat betreft de materialen kun je eveneens verschillende mogelijkheden noteren gaande van het vochtbestendige aluminium tot bijvoorbeeld kunststof, hout (Lindehout, eikenhout of bamboe) of PVC. Welke materiaalsoort je voorkeur uitdraagt, is uiteraard geheel persoonlijk en gebonden aan de uitstraling die je wenst te creëren alsook het gebruiksgemak dat je eraan wenst te geven. 

Zo wordt de voorkeur gegeven aan een houten jaloezie wanneer men een luxe uitstraling wenst te creëren terwijl een industriële sfeer dan weer bekomen wordt met een setje prachtige aluminium jaloezieën. Kunststof jaloezieën met de kenmerkende look van mat gelakt hout combineren dan weer het beste van 2 werelden; de luxe uitstraling van het hout en het vochtbestendige karakter waardoor de lamellen ook in de badkamer kunnen worden geïnstalleerd.

Bijkomende opties en eventuele kenmerken

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op eventuele bijkomstigheden die misschien wel een meerwaarde zouden kunnen betekenen. Zo is het altijd praktisch indien de lengte of breedte van het jaloezie naar wens kan worden ingekocht. Bedenk daarnaast hoe het jaloezie bediend wordt – handmatig dan wel elektrisch – en in welke mate er licht kan worden doorgelaten dan wel verduisterd.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES