Beste kamerthermometer

Laatste update: 15.07.24

 

Kamerthermometers test van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk een kamerthermometer te spotten die niet alleen kwalitatief en gebruiksvriendelijk maar ook nauwkeurig blijkt te zijn. In onze koopgids bespreken we daarom een aantal elementen waarmee je tijdens de zoektocht zoal rekening kunt houden. Daarnaast zijn we eveneens op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse kamerthermometers. Zo is onder andere gebleken dat het Luvion Olifant product alvast een schot in de roos is. Bovendien ziet het design van het lieve olifantje er bijzonder origineel en aantrekkelijk uit. Daartegenover staat de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat die dan weer opvalt vanwege zijn heldere verlichte display.  

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

Kamerthermometer Reviews – Top 5

 

Iedereen wil altijd graag weten hoe warm of koud het is, zowel binnen als buiten. Daar zijn thermometers voor ontworpen. Ze zijn er voor de kamer, voor de kinderkamer, het badwater en natuurlijk ook voor buiten. Wij hebben hier een selectie gemaakt van vijf verschillende types. Zo kun jij makkelijk de beste kamerthermometer voor jou selecteren.

 

1. Luvion Olifant

 

Luvion is opgericht door twee jonge vaders met technisch inzicht. Zij hebben producten ontwikkeld voor kinderen die nog niet op de markt waren. En dit op basis van hun eigen ervaringen. Inmiddels is dit bedrijf uitgegroeid tot een innoverende producent met klanten over de hele wereld.

Eén van deze ontwikkelingen is deze kamerthermometer voor op de kinderkamer. Maar hij meet ook de temperatuur van het badwater voor je kindje. Zo weet je zeker dat je kindje altijd in een omgeving zit met de juiste temperatuur. Daarnaast is dit leuke olifantje ook heel geweldig speelgoed voor de kleine in het bad.

Het advies van klanten is over het algemeen positief. Het geeft betrouwbaar de temperatuur van het badwater en de kinderkamer aan en kinderen spelen er graag mee in bad. Eén koper gaf aan, dat de kwaliteit van het product niet geheel aan de verwachtingen voldeed.

 

Voordelen:

Design: deze prachtige kamerthermometer wordt gekenmerkt door een uniek en vrolijk design waarbij een olifantje wordt afgebeeld.

Gebruiksvriendelijk: de kamerthermometer is niet alleen in staat om de temperatuur in een bepaalde ruimte te meten maar kan daarnaast ook de temperatuur van het badwater meten.

Formaat: het is een compacte kamerthermometer met een maximaal formaat van 11,3 x 5 x 15,7 cm en bijgevolg handig te verplaatsen.

Stand-by modus: je zult zien dat de thermometer voorzien is van een batterijbesparende functie waardoor hij na ongeveer 1 uurtje volledig automatisch zal uitschakelen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een blik op de online reviews toont aan dat het product niet aan de verwachtingen van 1 koper lijkt te voldoen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat – Verlicht display – Onderhoudsvrij

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve top kamerthermometer dan loont het alvast de moeite om dit exemplaar van Honeywell even van naderbij te bekijken. Zo wordt de Honeywell Round On/Off T87G2014 kamerthermostaat gekenmerkt door een eenvoudige draairing waardoor de temperatuur – en dit telkens per halve graad – makkelijk en snel kan worden ingesteld. Dit maakt hem geschikt voor eender welk verwarmingssysteem gaande van diverse cv-ketels tot verschillende soorten stadsverwarming.

De Honeywell Round On/Off is daarnaast ook nog eens onderhoudsvrij en voorzien van een helder en duidelijk leesbaar – verlicht – display. Daarop kun je alle gegevens aflezen alsook de instellingen – indien gewenst – verder aanpassen. Zo kun je de temperatuur makkelijk regelen binnen een bereik van 5 tot 35ºC. Ideaal dus indien je de slaapkamer tegen het slapengaan gezellig warm wilt maken.

Hoewel de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk overtuigd blijkt te zijn van hun aankoop, lijken enkele klanten toch wel enkele minpuntjes te hebben ontdekt. Zo zouden bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar zijn en vinden sommigen zijn prijskaartje te duur.

 

Voordelen:

Temperatuurbereik: de Honeywell Round On/Off kent een ruim temperatuurbereik gaande van 5 tot maximaal 35ºC.

Bediening: door middel van de aanwezige draairing wordt het mogelijk om de temperatuur naar wens in te stellen en dit telkens per halve graad.

Gebruiksgemak: de Honeywell Round On/Off T87G2014 kan gebruikt worden in combinatie met verschillende verwarmingssystemen gaande van diverse types cv-ketels tot stadsverwarming.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: sommige klanten beschouwen het apparaat als kwetsbaar en beoordelen de kwaliteit bijgevolg als matig.Prijzig:een kleine minderheid van de gebruikers is van mening dat dit toestel toch echt wel te prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Wekker met thermometer

 

Deze wekker voorkomt niet alleen dat je je verslaapt ´s ochtends. Hij vertelt je bij het wakker worden ook nog eens hoeveel graden het op je slaapkamer is. Deze analoge wekker beschikt over een flinke knop om het alarm uit te zetten. Zo hoef je niet lang te zoeken om in de vroege ochtend nog even de rust te laten weerkeren.

Deze zwarte wekker met thermometer heeft een heel duidelijke wijzerplaat. Hij werkt op batterij, die niet wordt meegeleverd. Deze moet je even zelf kopen of bij je bestelling extra laten meeleveren. De afmetingen van de wekker zijn 8,5 x 10,5 x 8,5 cm. Met dit handige formaat is hij ook heel makkelijk als reiswekker mee te nemen.

Dit product is nog maar kort geleden opgenomen in ons assortiment. Helaas beschikken wij dan ook nog niet over beoordelingen van andere kopers.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het betreft een analoge wekker die dienst kan doen als alarm en je bij het opstaan ook nog eens gaat meedelen wat de temperatuur in de ruimte is.

Formaat: de wekker/ kamerthermometer wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 8,5 10,5 x 8,5 cm wat hem bijzonder handig maakt om te verplaatsen.

Design: dit unieke product blijkt afgewerkt te zijn in een prachtig doch opvallend retro-achtig design.

 

Nadelen:

Voeding: de wekker/ kamerthermometer werkt met behulp van een krachtige batterij die jammer genoeg niet wordt aangeboden op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips Avent SCH550/20

 

Dit lieve bloemetje meet niet alleen de temperatuur van het badwater voor je kindje. Ook meet hij heel nauwkeurig de temperatuur van de kinderkamer. Dat kan heel belangrijk zijn wanneer deze verandert door de stand van de zon. De ideale temperatuur op de kinderkamer ligt tussen de 18 en 20º C.

De ideale watertemperatuur van het badje ligt tussen de 36,5 en 39º C. Je kindje kan ook heel fijn spelen met dit bloemetje. Je schudt even flink om de batterij te activeren en de temperatuur te meten. Na een uurtje gaat hij vanzelf weer uit en zo gaat de batterij van deze badthermometer lekker lang mee.

Klanten zijn erg te spreken over de nauwkeurigheid van deze thermometer. Hij heeft wel even nodig om de juiste temperatuur te kunnen bepalen. Het is daarnaast ook een heel handig apparaatje om mee te nemen op vakantie.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: het betreft hier een multifunctioneel product waarmee je niet alleen de kamertemperatuur te weten kunt komen maar evengoed de temperatuur van het badwater kunt meten.

Uitschakelingsfunctie: de kamerthermometer is voorzien van een batterijbesparende functie. Zo zul je zien dat hij na ongeveer een uurtje volledig automatisch zal uitschakelen.

Formaat: het compacte formaat maakt deze kamerthermometer bijzonder handig om te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen:

Niet duurzaam: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers is van mening dat deze kamerthermometer absoluut niet duurzaam is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Luvion Roze

 

Ook dit is naast het gebruik als bad- en kamerthermometer een leuk speeltje voor je kindje. Bovendien staat het ook nog eens heel schattig als een heel lief bloemetje op de kinderkamer. Hij is verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw. Wanneer de temperatuur van het badwater te hoog is, krijg je een visueel alarm.

Om de batterij te activeren moet je even krachtig schudden. De batterij schakelt na een uur vanzelf uit om zichzelf te sparen. Hij gaat dan ook lekker lang mee. De afmetingen van dit apparaatje zijn 8,4 x 3 x 8,5 cm en heeft daarmee ook een handig formaat als je hem mee wilt nemen op reis.

De reviews van klanten zijn nogal wisselend. Sommige zijn heel positief terwijl er weer andere zijn die toch van een aantal minpuntjes melding maken. Het is dan ook een beetje lastig om hier een objectief advies te geven. 

 

Voordelen:

Design: deze kamerthermometer wordt gekenmerkt door een bloemig en vrolijk design en is te bekomen in het roze of blauw.

Gebruiksgemak: hij werkt volledig op batterijen die je makkelijk kunt activeren door even met de kamerthermometer te schudden.

Uitschakelingsfunctie: ook hier is er sprake van een uitschakelingsfunctie die na verloop van een uurtje in werking zal treden. Op die manier wordt de batterij min of meer gespaard.

Formaat: ook deze kamerthermometer wordt gekenmerkt door een handzaam formaat van 8,4 x 3 x 8,5 cm.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele kopers hadden misschien toch iets meer van de kwaliteit verwacht en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kamerthermometers koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste kamerthermometers maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou alvast even verder op weg helpen door je verschillende factoren aan te reiken waarmee je rekening zou kunnen houden. Zo kan het prijskaartje alvast een doorslaggevende factor zijn voor heel veel klanten. Ook de keuze tussen een analoog of digitaal exemplaar en de eventuele extra kenmerken en functies kunnen belangrijk zijn. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk kamerthermometers te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Houd hierbij ook rekening met mogelijke aanbiedingen en promoties.


Wat is een kamerthermometer en het nut ervan

Wanneer je op zoek gaat naar een kamerthermometer dan ga je op zoek naar een apparaat waarmee het mogelijk is de temperatuur in een bepaalde ruimte te meten. Hierbij heb je de keuze om te kiezen tussen analoge of digitale kamerthermometers, alhoewel de meeste gebruikers steeds meer kiezen voor een digitaal exemplaar. Ook de mogelijkheden en functies zijn in de loop der jaren toegenomen. Wat dan ook weer een invloed zal hebben op het prijskaartje.

Bedenk dan ook voor jezelf waar je precies naar op zoek bent en waarvoor je de kamerthermometer wenst te gebruiken. Hecht je veel belang aan extra opties en/ of het design of helemaal niet? Het kan alvast helpen om de online reviews van klanten even grondig door te nemen. Daarin geven verschillende kopers hun ongezouten mening over bepaalde kamerthermometers. Zo weet jij of een bepaald product al dan niet iets voor jou is.

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Je zult al snel kunnen vaststellen dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van kamerthermometers. Het zal niet verwonderen dat er dan ook verschillende prijskaartjes kunnen opduiken. Uiteraard beslis je zelf hoeveel geld je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen. Toch hoef je je geen zorgen te maken en kun je vandaag al kiezen uit een uitgebreid assortiment van goedkope kamerthermometers. Echter, bestaan er ook heel wat dure exemplaren.

Het prijskaartje kan dan ook beïnvloedt worden door bepaalde factoren. Hoe meer opties en functies een kamerthermometer te bieden heeft, hoe duurder het product zal worden. En dat is een keuze die je vooral zelf moet maken. Wil je ook de temperatuur van het badwater kunnen meten bijvoorbeeld of de luchtvochtigheid? Deze extra kenmerken zorgen ervoor dat de prijs van het toestel lichtjes zal stijgen.

 

Analoge of digitale metingen

Je zult ook een keuze moeten maken tussen een analoge of digitale kamerthermometer. Vandaag de dag kiezen steeds meer klanten voor een digitaal exemplaar omwille van de snelheid en de betrouwbaarheid van de metingen. In ampere enkele seconden kom je het resultaat van de meting te weten.

Bij een analoge kamerthermometer zul je vaak net iets langer moeten wachten om het resultaat van de meting te zien verschijnen. Voorbeelden daarvan zijn apparaten die werken op basis van de vloeistof kwik. Vaak zijn dergelijke producten iets goedkoper dan de digitale kamerthermometers. En dat is vaak ook een belangrijk pluspunt.


Extra kenmerken en of mogelijkheden

In je zoektocht naar de voor jou perfecte kamerthermometer zul je merken dat bepaalde toestellen over net iets meer functies en opties beschikken. Sommige kenmerken kunnen een meerwaarde vormen terwijl anderen eerder een leuke extra zijn. Toch kan het best wel handig zijn indien de kamerthermometer voorzien is van een helder en duidelijk leesbaar display, dat in sommige gevallen zelfs verlicht zodra het donker wordt.

Sommige kamerthermometers kunnen naast de temperatuur van de ruimte ook de temperatuur van het badwater gaan bepalen. Dat kan handig zijn indien je bijvoorbeeld net een kindje gekregen hebt. Kamerthermometers die de luchtvochtigheid bepalen behoren vandaag de dag ook tot de vele mogelijkheden. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden maar dat brengt dan ook weer meer keuzestress met zich mee. Houd er wel rekening mee dat dergelijke toestellen niet meer tot de goedkope kamerthermometers zullen behoren. Alhoewel het altijd mogelijk is om een kamerthermometer aanbieding te spotten.

 

Het formaat en het design

De meeste kamerthermometers worden gekenmerkt door een compact formaat inclusief beperkt gewicht. Dat maakt de thermometers makkelijk om te hanteren en comfortabel om te gebruiken. Toch zul je merken dat bepaalde modellen iets groter zullen zijn, afhankelijk van het design. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een kamerthermometer in de vorm van een beertje of olifantje. Lief en vrolijk en ideaal om op de babykamer of speelkamer een plekje te geven. Ook het design kan het prijskaartje mee bepalen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES