Beste kapstok

Laatste update: 21.05.24

 

Kapstokken test van 2024

 

In de meeste woningen staat in de inkomhal wel een kapstok. Dit kan handig zijn omdat je dan meteen bij het binnenkomen je jas en sjaal aan de kapstok kunt hangen. Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke kapstok dan zul je versteld staan van de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Wij willen jou dan ook laten kennismaken met de 3 beste kapstokken van dit moment. We hebben hierbij rekening gehouden met de beoordelingen door klanten en hun advies en gebruikerservaring. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Kapstok van steigerhout een degelijk product in huis haalt. Dankzij de 8 grote nagels is het mogelijk om maar liefst 8 jassen of sjaals eraan te hangen. De V-Part Bistro is zeker en vast een waardig alternatief. Het is een staand model dat helemaal uit hout vervaardigd is en er daardoor uniek en elegant uitziet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kapstok reviews – Top 5

 

 

Als je in koude landen woont, dan heb je zeker een kapstok nodig om je jassen en sjaals op te hangen. Sommige mensen hebben zelfs een aparte kapstok voor wanneer zij visite krijgen, zodat de gasten hun spullen daarop kunnen hangen. Bekijk de opties hieronder en kies de beste kapstok uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Kapstok van steigerhout

 

De Kapstok van steigerhout met gesmede nagels heeft 8 grote nagels waaraan je kleren en of spullen kunt ophangen. Het heeft een legplank aan de bovenkant, zodat je nog wat spullen daar kunt plaatsen.

Dit product heeft twee haken aan de achterzijde om het te kunnen bevestigen aan de muur. Een ideaal product om je huis te decoreren, want het is een blikvanger. Let wel, dat je de decoratie op de foto niet erbij krijgt bij het kopen van dit product.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is een mooie afgewerkte houten kapstok met een uniek design en kleur. Het is van goede kwaliteit en is de prijs wel waard, ondanks dat het niet behoort tot de categorie van goedkope kapstokken.

Handig is dat het aan de bovenkant nog ruimte heeft om wat spullen erop te zetten voor extra decoratie. Het enige minpunt is dat er geen montagemateriaal wordt meegeleverd.

Als je op zoek bent naar een kapstok die er heel natuurlijk uitziet, dan moet je zeker dit model eens bekijken. De natuurlijke kleuren laten dit product perfect passen in een landelijk interieur. Aan de reacties te zien bij dit product zouden we durven vermoeden dat dit wel eens tot de populairste kapstokken zou kunnen behoren.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: deze kapstok is voorzien van maar liefst 8 grote nagels waar jij een jas of boekentas kunt aanhangen. Er is daarnaast ook een legplank op vastgemaakt. Daar kun jij eventueel een souvenir of een leuk fotokader op plaatsen.

Montage: dit model is bijzonder gemakkelijk en snel te monteren. Dankzij de twee haken die zich aan de achterkant bevinden, kun jij deze kapstok handig aan de muur bevestigen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: deze kapstok behoort niet meer tot de goedkope kapstokken omdat het niet de laagste prijs heeft. Dit kan sommige gebruikers tegenhouden om het product aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. V-Part Bistro

 

De V-Part – Bistro is een houten kapstok en is echt een mooi en klassiek product. Het heeft de naam Bistro, omdat zulke kapstokken vaak in bistro’s en cafés voorkwamen.

Het heeft maar liefst 12 haken waaraan je kleding kunt ophangen, 6 grote en 6 kleine. Dit product ziet er dus niet alleen mooi uit, maar is zeker ook efficiënt.

Met dit product in huis, haal je een leuke sfeer binnen en het geeft een aparte uitstraling aan je kamer of woonkamer.

Als je de reviews leest, dan merk je dat de meeste kopers wel tevreden zijn met dit product. Het is een mooi product, dat je gemakkelijk in elkaar kunt zetten.

Het heeft een goede prijs en is van hoge kwaliteit. Het is zeker ook handig in gebruik, vooral als je visite krijgt. Andere kopers vinden dit product niet aantrekkelijk en je kunt het niet zwaar beladen met kleding, want het is niet duurzaam.

In vergelijking met het vorige product, is deze kapstok van het merk V-part een staand model. Daarom is het belangrijk dat je toch iets meer ruimte voorziet om deze kapstok te plaatsen. Daarnaast zijn er nog heel wat andere voordelen aan verbonden die wij graag willen afwegen tegenover de eventuele nadelen ervan.

 

Voordelen: 

Design: dit model is volledig uit stevig hout gemaakt dat duurzaam is. Het ziet er eerder klassiek en vintage uit waardoor het perfect in een landelijk of klassiek interieur zou passen.

Gebruiksgemak: je kunt er heel wat kledij of andere spulletjes aan hangen zoals een boekentasje. Er zijn namelijk 6 grote haken voorzien helemaal bovenaan. Daaronder bevinden er zich nog eens 6 kleinere haakjes.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: niet iedereen is lovend over dit product. Enkele gebruikers vinden het vervelend dat je de kapstok niet te zwaar mag beladen. Daardoor vinden zij het geen duurzaam product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Umbra Sticks

 

De Umbra Sticks Kapstok is een modern en apart product. Het is een wandkapstok die gemaakt is van kunststof en het heeft 5 inklapbare haken.

Dit product heeft zeker een heel uniek en modern design. Het zal je woonkamer of kamer een heel chique uitstraling geven.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve reviews die je kunt lezen. Dat wil dus zeggen dat alle kopers tevreden zijn met dit product. Het is handig in gebruik, want je kunt dit product gemakkelijk bevestigen door het met schroeven aan te brengen of door het met een stevige lijm te plakken.

Het is een duurzaam product dat een goede prijs heeft, want het lijkt op een kapstok aanbieding. Dit product is niet alleen mooi en modern, maar het is ook functioneel. Als je de haken niet gebruikt, kun je ze gewoon inklappen. Voor deze kopers is dit een top product.

Aan de reacties te zien, behoort het merk Umbra voor vele gebruikers tot het beste merk. Dit is misschien te verklaren door de voordelen waarover het product beschikt. Bovendien heeft deze kapstok ook meteen de laagste prijs in vergelijking met de andere producten uit onze lijst.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: deze kapstok beschikt over maar liefst 5 haken waar jij jouw jas en boekentas aan kunt hangen. Bovendien is het mogelijk om deze haken in te klappen en op die manier plaats te besparen.

Design: dit model is eigenlijk meer een wandkapstok die uit kunststof vervaardigd is. Het ziet er heel apart en uniek uit en past daardoor zonder problemen in elk modern interieur. Als jij iets opvallends wilt dan is dit misschien wel wat jij zoekt.

 

Nadelen: 

Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden over dit product en ondervinden geen nadelen. Daardoor is het zelfs voor ons heel moeilijk om eventuele minpuntjes op te sporen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. vidaXL Houten wand kapstok

 

De Houten wand kapstok is zeker een blikvanger in elke woning. Het is gemaakt van top kwaliteitshout en heeft een heel unieke uitstraling. Het ziet er mooi en elegant uit.

Dit product is voorzien van twee manden die handig in gebruik zijn, want je kunt spullen zoals je handschoenen, sjaals, mutsen etc. daarin opbergen. Het heeft 4 haken waaraan je kleding kunt ophangen, maar het heeft ook een rail, om kleren eraan op te hangen.

Een deel van de kopers is tevreden met dit product. Het is een mooie en unieke kapstok, dat ook lekker licht is. Het voelt stevig aan en is van goede kwaliteit.

Wat zeker een pluspunt is, is dat je het gemakkelijk kunt bevestigen. Het heeft ook een goede prijs. Andere kopers vinden dat dit product onhandig in gebruik is en dat het onpraktisch is. De haken zijn ook van mindere kwaliteit.

Deze kapstok is afkomstig van het toch redelijk bekende merk vidaXL. Als je de prijs bekijkt, zal het jammer genoeg niet tussen de goedkope kapstokken te vinden zijn. Dit komt natuurlijk vooral doordat je heel wat meer in de plaats krijgt dan enkel en alleen maar een kapstok. Je krijgt er zelfs 2 geweven mandjes bij.

 

Voordelen: 

Ontwerp: deze kapstok is eigenlijk meer een wandkapstok die vervaardigd is uit hout. Er zijn ook 2 geweven mandjes inbegrepen. Dit kan heel handig zijn om je overige spulletjes zoals een muts of handschoenen veilig in op te bergen.

Gebruiksgemak: er zijn 4 haken voorzien in combinatie met rails. Deze rails kun je gebruiken om er kleerhangers aan te bevestigen. Boven de rails en de 4 haken, bevinden zich de geweven mandjes.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: sommige gebruikers vinden dat de kapstok niet duurzaam is en over slechte haakjes beschikt. Daarnaast blijkt het voor sommigen toch net iets te onhandig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Label51 Brocante kapstok 6-haken

 

De LABEL51 – Brocante kapstok 6-haken is een wandkapstok en verdient door zijn charmant design een plek in de woonkamer of slaapkamer. Het heeft zijn naam van de grootste Franse brocante markt van Europa. Het is gemaakt van acaciahout en heeft een moderne uitstraling.

Dit product is handig in gebruik, want het heeft een praktisch design en je kunt het gemakkelijk bevestigen aan de muur. Het heeft 6 stevige metalen haken, waaraan je genoeg kleding kunt ophangen. Daarnaast heeft het ook nog een bovenplank, waarop je wat spullen kunt plaatsen zoals mandjes voor overige accessoires van je kleding.

Voor dit product zijn er tot nu toe geen reviews geplaatst en kan er op basis daarvan nog geen advies worden gegeven. Het is best mogelijk dat het product door enkele personen is aangeschaft, maar zij hebben nog geen ervaring gedeeld.

Deze wandkapstok van het merk Label51 heeft nog niet veel reacties gekregen maar dit kan zijn omdat het een nieuw product is. In dat geval is het altijd handig als we de voordelen ervan even op een rijtje zetten. Deze zullen we meteen vergelijken met de eventuele nadelen ervan.

 

Voordelen: 

Materiaal: dit model is volledig gemaakt uit acaciahout dat niet alleen heel stevig maar ook heel duurzaam is. Tegelijk zorgt het ook voor een heel moderne en stijlvolle uitstraling.

Montage: deze wandkapstok kun je heel gemakkelijk aan de muur bevestigen dankzij de haakjes aan de achterkant.

Gebruiksgemak: dit model is voorzien van maar liefst 6 haken uit metaal. Deze zijn heel stevig en bieden de mogelijkheid om probleemloos je jas of dergelijke aan op te hangen.

 

Nadelen: 

Review: op dit moment zijn er nog geen beoordelingen geplaatst. Dit kan sommige gebruikers tegenhouden om dit product aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kapstokken koopgids

 

Zelfs bij het kopen van een kapstok mag je niet al te vlug een beslissing nemen. Er zijn verschillende belangrijke punten waar je moet op letten. Welk soort kapstok wil je kopen en waar wil je het hangen of zetten? Hoeveel ruimte heb je en hoeveel haken heb je nodig? Hoeveel mag een kapstok kosten voor jou? In deze koopgids bieden we je meer informatie aan.

Soorten kapstokken

Meestal worden kapstokken ingedeeld in twee soorten namelijk de staande kapstok en de wandkapstok. De namen verklaren zichzelf en elke soort heeft zijn voor en nadelen.

De staande kapstok is praktisch in gebruik want je kunt deze kapstok makkelijk verplaatsen. De meest bekende staande kapstok beschikt over verschillende takken aan de bovenkant van de kapstok waar je jassen en andere kledij kunt aan ophangen.

Andere staande kapstokken zijn voorzien van een bakje of takken aan de onderkant waar je paraplu’s kunt in plaatsen of aan hangen. Het nadeel van een staande kapstok is dat ze meer plaats innemen vergeleken met een wandkapstok.

De wandkapstok kun je bijna in elke ruimte plaatsen omdat het niet veel plaats inneemt. Je hangt het gewoon op aan een muur die stevig genoeg is. Er bestaan verschillende modellen met haken in de breedte of in de lengte. Als je over een groot gezin beschikt dan koop je beter een wandkapstok met vele haken. Het nadeel van deze kapstok is dat je het niet kunt verplaatsen, eens het aan de muur hangt blijft het daar.

 

Waar ga je de kapstok voor gebruiken

Het is nodig om te weten waarvoor je een kapstok zult gebruiken voordat je er één koopt. De meeste kapstokken worden in de inkomhal geplaatst maar het is natuurlijk mogelijk dat je op zoek bent naar een kapstok voor de slaap- of badkamer. Deze kapstokken gebruik je dan eerder om je badjas aan op te hangen.

Sommige modellen kun je makkelijk aan de binnenkant van een kastdeur plaatsen zodat je een jas of badjas aan de binnenkant van je kast kunt laten. Denk ook aan je eigen stijl, zo wordt het makkelijker om een kapstok te kiezen die bij jouw interieur past.

Misschien ben je wel op zoek naar een kapstok voor in de kinderkamer. Dit komt zeker van pas want dan kunnen je kinderen rondslingerende kleding ophangen of nieuwe kledingstukken tentoonstellen. Je kunt staande kapstokken kopen met de ideale hoogte voor kinderen en een wandkapstok kun je natuurlijk op de hoogte hangen die je wilt. Je kunt de kapstok eventueel ook in de inkomhal hangen, zo leren je kinderen van jongs af dat ze hun jas in de hal moeten hangen.

 

Ruimte en haken

De ruimte die je hebt in je huis speelt een grote rol. Als je over veel ruimte beschikt zul je eerder een staande kapstok plaatsen maar als je een kleine inkomhal hebt dan is een wandkapstok veel handiger.

Beslis ook van vooraf hoeveel haken je zult nodig hebben. Op een kantoor zul je een grotere kapstok nodig hebben dan bij jou thuis. De meeste kapstokken beschikken over 5 à 10 haken, zo heb je genoeg ruimte voor jezelf en ook voor bezoekers.

Je kunt ook kiezen om losse kapstokhaken te kopen. Deze nemen de minste ruimte in en je kunt zo zelf kiezen hoeveel haken je wilt ophangen. Een ander voordeel is dat ze in elk interieur passen want je kunt ze ophangen naar je eigen wensen. Dit is een goede oplossing voor de slaapkamer waar je maar weinig kleding zoals een badjas ophangt. Zo hoef je geen complete kapstok te kopen waarvan je de meeste haken niet zult gebruiken.

Prijs van een kapstok

Een kapstok is niet meteen een duur product. Je kunt al vlug een kapstok kopen voor minder dan 10€. Het hangt allemaal af van de grootte en het soort kapstok waar je naar op zoek bent. Houd rekening met de punten die we eerder hebben besproken om de ideale kapstok voor jezelf te vinden.

Je kunt ook een stap verder gaan en zelf een kapstok maken met wat hout en nagels of zelfs online video’s opzoeken om zelf een mooie kapstok te maken. Sowieso kun je online verschillende artikelen vergelijken op prijs en kwaliteit. De meeste producten zijn beoordeeld door andere kopers, op die manier kun je meteen informatie verkrijgen over de voor- en nadelen van een kapstok.

Je kunt zeker heel wat aanbiedingen vinden met een beetje zoekwerk. Ga ook eens lang bij je lokale designwinkel om speciale kapstokken te bekijken en te vergelijken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES