Beste keramische kachel

Laatste update: 25.04.24

 

Keramische kachels test van 2024

 

Zodra het kouder begint te worden, is een lekker vuurtje best wel handig. Zeker wanneer je op kantoor nog even moet nawerken, of wanneer je als student nog enkele uurtjes voor dat ene examen wilt studeren. Een keuze maken uit de beste keramische kachels is – vanwege het behoorlijk uitgebreide assortiment – echter niet zo makkelijk als het lijkt. Wij zijn daarom alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde huidige keramische kachels en zijn onder andere uitgekomen bij de Domo DO7345H – Keramische kachel die – in tegenstelling tot heel wat andere apparaten – standaard geleverd wordt met afstandsbediening. Verder zou je ook kunnen kiezen voor de Eurom Wall Designheat 2000 keramische kachel die over een maximaal vermogen van maar liefst 2000 Watt beschikt. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

Keramische kachel Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar een duurzame en degelijke keramische kachel? Dan zul je misschien wel al heel wat toestellen bekeken hebben, en je wel afvragen wat nu precies de beste keramische kachel is. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast een top 5 samengesteld. Daarin vermelden we de 5 best beoordeelde keramische kachels op basis van de online reviews en het advies van gebruikers. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken, en wie weet zit er wel een aantrekkelijke keramische kachel aanbieding tussen.

 

1. Domo DO7345H – Keramische kachel – Haardvuureffect – Afstandsbediening – Domo

 

Tussen de 3 beste keramische kachels zul je zonder twijfel dit unieke prachtstuk van Domo mogen verwachten. Dit lijkt alvast bevestigd door de vele positieve klantreacties én de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren wat hem meer dan de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken. Besef wel dat zijn prijskaartje navenant zal zijn hoewel ook dit enigszins te rechtvaardigen valt.

Zo wordt de Domo DO7345H keramische kachel gekenmerkt door een maximale afmeting van 26 x 26 x 83,5 cm en een gewicht van ongeveer 3,5 kg. Dit maakt hem behoorlijk eenvoudig te verplaatsen en bijgevolg makkelijk in gebruik. Eenmaal correct aangesloten, is hij in staat om een aanzienlijk vermogen van 2000 Watt te leveren verdeeld over 2 warmtestanden. Ideaal dus om ruimtes met een oppervlakte van 22 aan te pakken.

Verder blijkt de keramische kachel van Domo eveneens uitgerust met een regelbare thermostaat, een aan/ uitschakelaar, een antivriesmodus en een omvalbeveiliging. Op het moment van aankoop wordt tevens ook een afstandsbediening meegeleverd teneinde het comfort nog wat op te krikken.

 

Voordelen:

Verrijdbaar: dankzij de aanwezige wieltjes kun je deze keramische kachel eenvoudig en snel van de ene naar de andere ruimte verplaatsen.

Vermogen: hij is in staat om een bijzonder ruim vermogen van wel 2000 Watt te leveren verdeeld over 2 beschikbare warmtestanden.

Handig in gebruik: dit paradepaardje beschikt eveneens over een regelbare thermostaat, een omvalbeveiliging, een antivriesmodus en de optie om gebruik te maken van de meegeleverde afstandsbediening.

 

Nadelen:

Geen badkamer: ben je op zoek naar een keramische kachel om in de badkamer te plaatsen dan is dit exemplaar niet meteen geschikt.

Niet budgetvriendelijk: vanwege de hogere prijs hoef je hem niet meteen tussen de goedkope keramische kachels te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Eurom Wall Designheat 2000

 

Volgens verschillende klanten mag je ook met de keramische kachel van Euromac alvast zeker zijn van een topproduct. Het is een krachtig apparaat waarmee je een ruimte van zo’n 29 m2 zonder problemen mee kunt verwarmen. Deze keramische kachel heeft namelijk een totaal vermogen van ruim 2000 Watt.

Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen de 2 beschikbare warmtestanden. De minimale stand bedraagt hierbij zo’n 1000 Watt. Ondanks de kracht, zul je merken dat de kachel weinig energie verbruikt. Je hoeft je geen zorgen te maken, want er is ook nagedacht over de veiligheid. Zo is er een handige beveiliging tegen oververhitting voorzien. Daarnaast is deze keramische kachel ook in staat om koude luchtstromen te verspreiden.

Ondanks de vele voordelen merken we toch op dat de meningen eerder verdeeld zijn. Voor sommige klanten is dit duidelijk een topproduct. Andere kopers hebben toch nog wat twijfels.

 

Voordelen:

Vermogen: ook hier mag je zeker zijn van een bijzonder ruim vermogen dat zonder problemen tot wel 2000 Watt kan reiken.

Gebruiksgemak: hij biedt je hierbij ook nog eens de mogelijkheid aan om tussen diverse warmtestanden te schakelen. Kortom, de geschikte keramische kachel voor ruimtes met een oppervlakte van maximaal 29 m2.

Veiligheid: hij is niet alleen voorzien van alle comfort maar blijkt ook nog eens veilig. Zo is er alvast een degelijke oververhittingsbeveiliging voorzien.

Laag verbruik: ondanks het ruime vermogen, blijkt de keramische kachel toch bijzonder weinig te gebruiken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers is niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trotec Keramische elektrische kachel TFC 16 E – bijverwarming – 2 warmtestanden – traploze thermostaat

 

Ben je op zoek naar een functionele en relatief goedkope keramische kachel? Dan zou deze Trotec keramisch-elektrische kachel alvast een meer dan positief advies kunnen zijn. Dit lijkt onder meer te worden bevestigd door de vele positieve online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren die tevens ook aantonen dat de kachel tot de populairste toppertjes binnen deze reeks behoort. Maar wat maakt het apparaat dan zo speciaal? Wij zoeken het graag voor jou uit.

Zo valt de Trotec verwarming in eerste instantie op vanwege zijn relatief compacte – en bijgevolg handzame – uitvoering. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Zo kun je hem eenvoudig op het stroomnet aansluiten waarna een maximaal vermogen tot 2000 watt kan worden gegenereerd, verdeeld over 2 warmtestanden (1200 en 2000 watt). Dit maakt de keramische kachel geschikt voor ruimtes tot 24 m²/ 60 m³.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een ingebouwde oververhittingsbeveiliging, omvalbeveiliging en de mogelijkheid om het apparaat te gebruiken voor mensen met een allergie. Houd er wel rekening mee dat hij niet geschikt is als badkamer verwarming.

 

Voordelen:

Warmtestand: de kachel beschikt over 2 traploos instelbare warmtestanden met een respectievelijk vermogen van 1200 en 2000 watt.

Veiligheid: de in de bodem geïntegreerde omvalbeveiliging wordt moeiteloos aangevuld met een controlelampje en een oververhittingsbeveiliging.

Beweegbaar: het compacte formaat maakt deze keramische kachel alvast bijzonder makkelijk te verplaatsen.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt het apparaat een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen:

Geen badkamer: ben je op zoek naar een buiten kachel of eentje die je in de badkamer kunt gebruiken, dan is dit apparaat minder geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. AirKing Elektrische kachel – 2000 Watt – Zwart – Keramische ventilatorkachel met afstandsbediening

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget niet meteen een groot probleem? Dan zou je misschien deze keramische ventilatorkachel van het bekende merk AirKing eens even kunnen bekijken. Net zoals de meeste andere toppertjes binnen dit segment, kun je ook dit apparaat eenvoudig op het stroomnet aansluiten waarna een ruim maximaal vermogen tot 2000 watt geleverd wordt, weliswaar verdeeld over verschillende warmtestanden. Dit maakt de elektrische kachel geschikt voor ruimtes tot 23 m².

Verder blijkt deze oscillerende keramische ventilatorkachel gezegend met een meegeleverde afstandsbediening wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de geïntegreerde aan/ uit schakelaar, de timerfunctie, het indicatielampje, de functie automatische uitschakelen en de ingebouwde omvalbeveiliging.

Nemen we even een kijkje naar de online reviews dan zien we meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren verschijnen. Ondanks het feit dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt een enkele koper zich te storen aan het lawaai en hoge verbruik.

 

Voordelen:

Vermogen: de kachel is in staat om een ruim vermogen tot 2000 watt te leveren, verdeeld over 3 verschillende warmtestanden.

Omvalbeveiliging: in de bodem van de keramische ventilatorkachel werd een betrouwbare omvalbeveiliging geïntegreerd.

Timerfunctie: het apparaat is tevens uitgerust met een timerfunctie en wordt aangevuld met onder meer een indicatielampje en een aan/ uit schakelaar.

 

Nadelen:

Hoog verbruik: volgens 1 koper zou deze AirKing elektrische kachel behoorlijk veel verbruiken en daarnaast heel wat lawaai maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cecotec Ophangbare ventilator – Elektrische badkamer kachel – Verwarming

 

We sluiten het rijtje af met de Cecotec ophangbare ventilatorkachel die – min of meer – in dezelfde prijsklasse als het vorige apparaat te vinden is. De warmte én koude keramische ventilatorkachel wordt daarbij gekenmerkt door een vrij compacte uitvoering maar weet zonder problemen een ruim vermogen van maximaal 2000 watt te leveren, verdeeld over 2 warmtestanden.

In tegenstelling tot heel wat andere toppertjes binnen deze reeks, is deze keramische ventilatorkachel 100% vochtbestendig waardoor installatie in de badkamer tot de vele optiemogelijkheden behoort. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de aan/ uit schakelaar, een timerfunctie, een omvalbeveiliging, een indicatielampje en een automatische uitschakelingsfunctie.

Bekijken we de verschillende online reacties dan stellen we meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren vast waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én effectiviteit. Houd er wel rekening mee dat grote ruimtes niet aan dit apparaat besteed zijn.

 

Voordelen:

Vermogen: bij correct gebruik weet deze elektrisch-keramische kachel een ruim vermogen tot 2000 watt te genereren.

Badkamer: dankzij de vochtbestendige behuizing kun je het apparaat zonder problemen in de badkamer integreren.

Verpakkingsinhoud: de ophangbare kachel wordt geleverd inclusief 2 pluggen, 2 schroeven, een afstandsbediening en een instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen grote ruimtes: jammer genoeg is deze kachel niet voldoende krachtig om ook in grote ruimtes perfect tot zijn recht te komen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Keramische kachels koopgids

 

Ben je op zoek naar een goed functionerende keramische kachel maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan loont het alvast de moeite om diverse apparaten met elkaar te vergelijken. Zo zul je merken dat er heel wat goedkope keramische kachels zijn, net zoals er ook exemplaren met een hoger prijskaartje bestaan. Door aanbiedingen te bekijken, kun je alsnog met een aantrekkelijke keramische kachel aanbieding huiswaarts keren. Verder raden wij jou ook aan om te letten op factoren zoals de plaatsing, het verbruik, de voordelen en natuurlijk ook het vermogen van de keramische kachel.

Het nut van een keramische kachel

Een keramische kachel wordt uiteraard niet meteen aangeraden om te gebruiken als hoofdverwarming. Echter is het dan weer wel een goede aanbeveling zodra je op zoek moet naar een degelijke bijverwarming. Zoals de naam doet vermoeden, kun je dergelijk apparaat gebruiken om naast de hoofdverwarming, een bepaalde ruimte nog net dat tikkeltje meer warmte te bieden. En een keramische kachel is hiervoor dan ook ideaal. Het is vaak een compact apparaat dat makkelijk te verplaatsen is.

Daarnaast is de warmte die wordt afgegeven, vaak ook bijzonder prettig. Dergelijk type stralingswarmte is bovendien helemaal niet belastend of schadelijk voor de luchtwegen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de stofdeeltjes van een keramische kachel niet kunnen en dus ook niet zullen verbranden in het aanwezige warmte element. Indien je dus kindjes hebt dan mag je zonder schuldgevoel kiezen voor een keramische kachel.

 

Wat is een keramische kachel en het verbruik

Zodra we spreken over een keramische kachel, dan kies je voor een apparaat dat is uitgerust met keramische verwarmingselementen. Daarmee onderscheiden keramische kachels zich van de andere soorten kachels die gebruik maken van ijzeren verwarmingselementen.

Wat het verbruik van een keramische kachel betreft, kunnen we vaststellen dat dit gelijklopend is met eender welk ander type kachel. Stel dat je bijvoorbeeld kiest voor een keramische kachel met een maximaal vermogen van maar liefst 2000 Watt dan zal dergelijk apparaat ongeveer evenveel elektriciteit gaan verbruiken als bijvoorbeeld een standaard elektrisch apparaat met een gelijkaardig vermogen.

 

Wat zijn de voordelen van een keramische kachel

De aanschaf van een degelijk werkende keramische kachel biedt heel wat verschillende voordelen. Echter is één van de belangrijkste voordelen misschien wel het feit dat dergelijke toestellen functioneren op een vrij lage temperatuur. Dat wil dus zeggen dat de verwarmingselementen een veel lagere temperatuur zullen kennen dan bijvoorbeeld de verwarmingselementen van een elektrische kachel.

Die lage temperatuur brengt dan natuurlijk ook heel wat extra pluspunten met zich mee. Want op die manier wordt de kans op een eventuele brand meteen veel kleiner en zoniet zelfs vermeden. Ook de kans op eventuele lichamelijke letsels of brandwonden is, bij het gebruik van een keramische kachel, vrijwel onbestaande. Extra handig dus indien je thuis kindjes hebt rondlopen.

Het vermogen en de plaatsing van de keramische kachel

Zodra je besluit om een keramische kachel aan te kopen dan zul je merken dat er heel wat onderscheid mogelijk is op het gebied van vermogen. Met het vermogen wordt eigenlijk de kracht van het apparaat aangeduid. En dit wordt dan weer uitgedrukt in Watt. Hoe hoger het wattage van een keramische kachel, hoe groter het vermogen en hoe krachtiger het apparaat zal zijn. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een keramische kachel met een maximaal vermogen van zo’n 1500 Watt, maar er zijn ook apparaten die tot 2000 of zelfs tot 2400 Watt gaan.

Om het vermogen van de keramische kachel te kunnen bepalen, is het een goed idee om rekening te houden met de plaatsing van het apparaat. Waar wil je de keramische kachel plaatsen? En wat is de maximale oppervlakte van de ruimte die moet worden verwarmd? Een middelgrote tot grote ruimte vraagt natuurlijk om een keramische kachel met net dat tikkeltje meer vermogen. Probeer hier dan ook rekening mee te houden zodra je een keramische kachel gaat uitzoeken. Vroeg of laat zul je dan vast en zeker een exemplaar vinden dat helemaal aan je wensen voldoet.

 

Het mogelijke prijskaartje

De aankoop van een degelijk werkende keramische kachel hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo kun je vaak al voor weinig geld één van de beste keramische kachels aankopen. Uiteraard zal het niet verwonderen dat bepaalde exemplaren ook wel net een tikkeltje duurder zijn. Maar uiteindelijk bepaal je zelf het prijskaartje van de keramische kachel. Hoeveel wil en kun je uitgeven aan het apparaat en ben je van plan om de kachel regelmatig te gebruiken? Bekijk, indien mogelijk, ook even de verschillende online reviews van klanten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES