Beste keukenverlichting

Laatste update: 15.07.24

 

Keukenverlichtingen test van 2024

 

Ben je aan het bouwen of verbouwen en op zoek naar kwalitatieve duurzame keukenverlichting? Dan zul je versteld staan van de vele mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. In onze koopgids proberen we uit te leggen met welke factoren je zoal rekening kunt houden. Verder kan het helpen om de top 3 hieronder alvast even te bekijken. Zo zul je merken dat de Vizioni Onderbouw verlichting alvast een schot in de roos blijkt te zijn. Zoals de naam doet vermoeden, is deze keukenverlichting speciaal ontworpen om in onderbouw te kunnen installeren. Verder heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Led Driehoekspot. Kwaliteit en design worden probleemloos gecombineerd met een aanvaardbaar en betaalbaar prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Keukenverlichting Reviews – Top 5

 

Keukenverlichting maakt een keuken niet alleen functioneel maar kan deze ook veel gezelliger doen ogen. En omdat steeds meer personen ook belang gaan hechten aan het design, wordt de keuze op het gebied van keukenverlichting alleen maar groter. Maar wat is nu de beste keukenverlichting? Kies je voor onderbouw of niet? En wil je graag led-keukenverlichting of niet? Bij twijfel kan het handig zijn ook even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews en rekening te houden met het advies van de klanten.

 

 

1. Vizioni Onderbouw verlichting

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken uit het ruime assortiment keukenverlichtingen. Als je met keukenverlichting in onderbouw wilt werken dan kun je alvast even dit product bekijken. De keukenverlichting wordt geleverd door het merk Vizioni en kan vast en zeker tot de goedkope keukenverlichtingen worden gerekend.

De lamp heeft een totale afmeting van maar liefst 57,9 x 3,5 x 7,8 cm en is voorzien van een lampsterkte van ruim 10 Watt. Dit komt overeen met een lichtsterkte van ruim 700 Lumen. Je zult merken dat het product geleverd wordt in combinatie met een 1,8 meter lange stekker kabel en een 15 cm lange connectiekabel. Je kun de keukenverlichting bovendien makkelijk en zonder problemen aan- en uitschakelen.

De keukenverlichting is voorzien van een bijzonder krachtige ledlamp en is zwenkbaar. Het zal dan ook niet verwonderen dat de meeste kopers duidelijk positief reageren op deze keukenverlichting. Slechts één enkele klant blijkt niet helemaal overtuigd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Led Driehoekspot

 

Ben je op zoek naar een unieke keukenverlichting die bovendien ook betaalbaar is van prijs? Dan loont het vast en zeker de moeite om dit product van het bekende merk Nova even grondig te bekijken. In vergelijking met sommige andere producten lijkt het hier wel om een keukenverlichting aanbieding te gaan.

Het product is beschikbaar in 2 verschillende kleuren en is maar liefst 115 mm lang, 123 mm breed en zo’n 37 mm hoog. Deze unieke led driehoekspot is vervaardigd uit duurzaam geborsteld RVS en heeft een totaal vermogen van ruim 4 Watt. De ledlamp is duurzaam en kan makkelijk tot wel 20.000 uren lang meegaan. Verder geniet je van een lichtsterkte van 320 Lumen.

Tot op heden zijn er nog maar 2 beoordelingen bij het product geplaatst. Toch geven beide kopers een maximale score van ruim 5 sterren. Het lijkt hier dus wel om een topproduct te gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Smartwares ISL-60015

 

Met deze unieke led-keukenverlichting mag je, volgens de klanten, zeker zijn van een kwalitatief en duurzaam product. De keukenverlichting wordt geleverd door het bekende merk Smartwares en telt maar liefst 3 stuks.

Het is de ideale keukenverlichting om in onderbouw te plaatsen. De led spotjes hebben een maximaal vermogen van maar liefst 7 Watt en kunnen makkelijk een lichtsterkte van 120 Lumen produceren. Toch hoef je je geen zorgen te maken over het energieverbruik. Het energielabel A toont aan dat de keukenverlichting behoorlijk energiezuinig te werk gaat en dat is altijd handig.

Verder is de keukenverlichting ook voorzien van een handige bewegingssensor. Zodra je je hand eventjes onder de keukenverlichting gaat houden, dan kun je het licht makkelijk dimmen. Kopers blijken niet alleen tevreden te zijn over de uitstekende kwaliteit van het product maar ook over het fraaie design ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Aemluk LedSpot

 

Mag het toch allemaal net iets meer zijn dan kun je ook altijd opteren voor deze keukenverlichting van het merk Aemluk. Je zult meteen kunnen vaststellen dat dit product, in vergelijking met de voorgaande keukenverlichtingen, niet meteen in de goedkope prijsklasse te vinden zal zijn.

Deze keukenverlichting kun je makkelijk en zonder problemen als onderbouw keukenverlichting plaatsen. Het gaat om meerdere led spots die over een vrij groot vermogen beschikken maar tegelijk toch heel energiezuinig te werk gaan. Dat wordt ook aangeduid met het energielabel A+. Verder is het mogelijk om de kleur van de spots te wijzigen. Zo kun je makkelijk van een koud wit licht overgaan naar een iets warmer wit licht dat ook veel gezelliger oogt.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over deze unieke keukenverlichting.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Domus line

 

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met de keukenverlichting van het bekende merk Domus line. Het is niet meteen één van de duurste keukenverlichtingen maar ook alvast niet meteen het goedkoopste alternatief.

Deze unieke keukenverlichting wordt niet alleen gekenmerkt door het prachtige warme licht maar ook door het strakke design. Het design van de keukenverlichting is van Italiaanse makelij en wordt gekenmerkt door 3 led spots met een afzonderlijk vermogen van 1,2 Watt. De keukenverlichting heeft een breedte van 75 mm, is 54 mm diep en zo’n 54 mm hoog. De lichtsterkte bedraagt ongeveer 130 Lumen en dit telkens pre spot.

Opnieuw stellen we vast dat er nog helemaal geen online beoordelingen zijn geplaatst. Het is best mogelijk dat het hier om een vrij recent product gaat. Neem alvast een kijkje want misschien is dit wel de keukenverlichting waar jij naar op zoek bent.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Keukenverlichtingen koopgids

 

Er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van keukenverlichting waardoor het niet altijd even makkelijk is om een keuze te maken. Het loont alvast de moeite om de beste keukenverlichtingen even grondig met elkaar te vergelijken. Zo zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van de aansluitspanning, het type, de gebruikte materialen, de opties en energielabel. Sommige producten zullen tot de goedkope keukenverlichtingen behoren, anderen zijn dan weer net iets duurder in de aankoop. Houd daarom eventuele aanbiedingen steevast in de gaten.


Het nut van keukenverlichting

Het gebruik van keukenverlichting is voor de meeste klanten vooral functioneel. Dat wil dus zeggen dat het de bedoeling is dat de keuken en/ of het aanrecht kunnen verlicht worden. Wat altijd handig is zodra het begint te schemeren en donker wordt. Echter merken we steeds meer het esthetische aspect van keukenverlichting op. Keukenverlichting moet niet zo nodig meer functioneel zijn maar het oog wil vandaag de dag ook wat. Mensen gaan dus op zoek naar een duurzame keukenverlichting die niet alleen zorgt voor voldoende verlichting maar die er ook nog eens fraai uitziet.

 

Het type

In de zoektocht naar de voor jou beste keukenverlichting zul je merken dat er wel degelijk verschillende soorten bestaan. Zo is het belangrijk om in eerste instantie een keuze te maken tussen de verschillende types keukenverlichting. Kies je voor een inbouw keukenverlichting of onderbouw? Zo kiezen heel wat klanten voor inbouw spots ter hoogte van het aanrecht. Deze nemen helemaal niet veel ruimte in beslag, zijn bijzonder handig  en ogen heel erg fraai.

Echter kun je ook opteren voor een prachtige hanglamp of wandlamp? Dit mag dan misschien wel minder geschikt zijn om bijvoorbeeld aan het aanrecht te installeren, maar kan wel mooi ogen boven de keukentafel of het keukeneiland. Kortom, er zijn dan ook tal van mogelijkheden. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk opties open te houden en deze even grondig te bekijken alvorens een keuze te maken.

 

Bediening van de verlichting

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij de bediening van de verlichting. Is de keukenverlichting bijvoorbeeld voorzien van een degelijke aan- en uitschakelaar? Of verloopt de bedienen door middel van een bijbehorende applicatie of bluetooth functie? Is er een mogelijkheid om het licht te dimmen en tussen hoeveel mogelijke lichtstanden kun je dan kiezen? Wordt de keukenverlichting geleverd met behulp van een praktische afstandsbediening of toch maar niet?

 

Werkwijze en eventuele lichtbron

Ook de werkwijze van de verlichting kan wel belangrijk en allesbepalend zijn voor sommige klanten. Zo worden de meeste vormen van keukenverlichting aangesloten op het lichtnet of door gebruik te maken van een adapter. Maar je hebt ook keukenverlichting die werkt op basis van batterijen of een oplaadbare accu. Soms wordt gebruik gemaakt van een transformator en soms gebeurt alles op handmatige wijze.

Bekijk ook of er al dan niet een lichtbron wordt meegeleverd. Zo heb je keukenverlichting die werkt op basis van ledlampen of spaarlampen. Andere keukenverlichting werkt dan weer door gebruik te maken van gloeilampen, halogeenlampen of TL lampen. En bij nog andere keukenverlichting wordt de lichtbron zelfs helemaal niet meegeleverd en zul je deze zelf nog moeten aankopen. Houd hier dan ook rekening mee.


Aansluitspanning, wattage en energielabel

Kies je voor een keukenverlichting met een lage aansluitspanning dan heb je te maken met 12V en lager. Door te kiezen voor een hoge aansluitspanning kies je voor maximaal 220 tot 230V. Naast de aansluitspanning is ook het wattage dat berekend wordt per lichtpunt, best wel belangrijk. Dit kan verschillen van 0 tot en met ruim 100 Watt. Houd ook het energielabel in de gaten dat steevast wordt aangeduid door de combinatie van een letter en een + teken. Keukenverlichting met energielabel A++++ werkt bijzonder zuinig.

 

Extra kenmerken en opties

Je zult merken dat bepaalde keukenverlichting over net iets meer kenmerken en mogelijkheden beschikt. Sommige kenmerken en/ of functies kunnen alvast een meerwaarde betekent. Zo is het altijd aangenaam indien de keukenverlichting voorzien is van een praktische aan- en uitschakelaar. Ook een dimfunctie kan een meerwaarde bieden. Mag het allemaal net een tikkeltje meer zijn? Kies dan voor keukenverlichting die je door middel van een applicatie of bluetooth kunt bedienen. Kortom, je zult heel wat knopen moeten doorhakken.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

De aanschaf van duurzame keukenverlichting hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Uiteraard is het wel allemaal afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Het spreekt voor zich dat inbouwspots vaak iets duurder in de aankoop zullen zijn dan bijvoorbeeld een prachtige hang of wandlamp. In het laatste geval kun je vaak voor amper 60 euro al een leuke lamp op de kop tikken. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat je maximale budget is.

Is het de bedoeling dat de keukenverlichting vooral functioneel is of ben je ook op zoek naar iets opvallend en uniek? Hecht je belang aan het energielabel en de gebruikte materialen of toch helemaal niet? Indien je mocht twijfelen tussen verschillende soorten keukenverlichtingen dan kunnen wij jou aanraden om de online reviews van klanten even te bekijken. En wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke keukenverlichting aanbieding spotten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES