5 Beste Kledingstomers Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Kledingstomers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ga je binnenkort gezellig op reis dan is de aanschaf van een kledingstomer misschien wel een welkome aanbeveling. In de meeste gevallen zijn het relatief compacte apparaten die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en bedoeld zijn om kreuken in je kleding op een snelle en eenvoudige manier te verwijderen. Daar er tegenwoordig een bijzonder  ruim aanbod aan kledingstomers op de markt is, zijn we zo vrij geweest om een selectie te maken van enkele toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Philips Steam&Go Plus GC365/80 kledingstomer die – bij aankoop – vergezeld wordt van een stevige opbergtas en een warmtebestendige handschoen. Daartegenover staat de zogenaamde Young Mountain MI-1640 kledingstomer die een aanzienlijk vermogen tot wel 1640 Watt weet te leveren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Kledingstomers (Reviews) van 2024

 

Met een kledingstomer kun je op een vlugge manier kreukels uit je kleding halen. Net zoals een strijkijzer werkt het met stoom maar je kunt er verticaal mee strijken. Als je op zoek bent naar een nieuwe kledingstomer voor bij jou thuis dan kunnen wij je helpen met dit artikel. We hebben namelijk vijf topproducten opgezocht, jij hoeft er enkel nog de beste kledingstomer voor jouw situatie uit te kiezen.

 

1. Philips Steam&Go Plus GC365/80 – Kledingstomer – Accessoires: handschoen, etui

 

De Philips Steam&Go Plus GC365/80 kledingstomer – afkomstig van het gelijknamige merk Philips – springt meteen in het oog vanwege zijn relatief compacte design en dito gewicht van amper 0,7 kg waardoor hij makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Handig indien er een zakenreis op de agenda staat of wanneer je binnenkort met vrienden op reis vertrekt.

Met behulp van het snoer kun je de Philips kledingstomer eenvoudig op het stroomnet aansluiten, rekening houdend met een invoerspanning van maximaal 230 Volt. Eenmaal vervolgens correct ingeschakeld, kan dit apparaat makkelijk een ruim vermogen tot maximaal 1300 watt behalen verdeeld over meerdere standen. Het hoge vermogen zorgt tevens ook voor een relatief korte opwarmtijd wat betekent dat je de kledingstomer na reeds 45 seconden probleemloos kunt gebruiken. 

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt met een makkelijk navulbaar waterreservoir van 70 ml waarmee je 1 tot 2 kledingstukken per keer kunt stomen en de optie om het apparaat op eender welke stof/ kledingstuk te gebruiken. Bij aankoop worden een stevig etui en bijbehorende handschoen meegeleverd.

 

Voordelen:

Voeding: de kledingstomer is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarna zonder problemen een maximaal vermogen tot 1300 watt kan worden bereikt.

Gebruiksgemak: je kunt deze kledingstomer zowel verticaal als horizontaal gebruiken en dit op alle mogelijke strijkbare kleding.

Waterreservoir: hij is voorzien van een compact en makkelijk afneembaar waterreservoir met een inhoud van 70 ml.

Budgetvriendelijk: of je met de Philips Steam&Go Plus GC365/80 gelijk voor een kledingstomer aanbieding kiest, valt nog af te wachten. Toch behoort qua prijs-kwaliteit tot de goedkope exemplaren.

 

Nadelen:

Niet warm: slechts een kleine minderheid van de klanten blijkt niet helemaal overtuigd en vindt dat het apparaat niet warm genoeg wordt en bijgevolg allesbehalve gebruiksvriendelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Young Mountain MI-1640 – Kledingstomer, Hoog vermogen van 1640 W

 

Ben je op zoek naar een betaalbare en kwalitatieve kledingstomer voor professioneel gebruik dan loont het alvast de moeite om de Young Mountain MI-1640 eens even onder de loep te nemen. Zo kent het apparaat een totale afmeting van 14 bij 11 cm wt resulteert in een bijzonder ruim – en overigens makkelijk vulbaar – waterreservoir van 380 ml.

Net zoals het vorige apparaat dien je ook deze kledingstomer – met behulp van het 1,5 meter lange snoer – op het stroomnet aan te sluiten waarna een totaal vermogen van wel 1640 Watt geleverd kan worden. Dit hoge vermogen garandeert niet alleen een korte opwarmtijd van amper 35 seconden maar ook een maximale stoomdruk van wel 30 gram per minuut.

Het apparaat wordt verder afgewerkt met een instelbare stoomverdeling en geleverd inclusief een bijbehorende opzetborstel. Deze pluspunten resulteren dan ook meteen in heel wat positieve klantenreviews en een mooie eindbeoordeling van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Young Mountain MI-1640 kledingstomer wordt aangevuld met een stevige watertank en een functionele opzetborstel.

Vermogen: bij een correcte aansluiting kan zonder problemen een ruim vermogen tot wel 1640 Watt worden bereikt waardoor maar liefst 99% van de bacteriën kan worden gedood.

Opwarmtijd: je bent verzekerd van een bijzonder korte opwarmtijd van ongeveer 35 seconden.

 

Nadelen:

Snoerlengte: hoewel het snoer een maximale lengte van 1,5 meter kent, ervaart een kleine minderheid van de klanten dit als te kort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Princess 332834 Kledingstomer

 

De Princess 332834 maakt deel uit van de goedkope kledingstomers en warmt op in slechts 1 minuut zodat je vlug kunt beginnen met stomen. De hanger is in hoogte en breedte verstelbaar en je kunt het gebruiken voor delicate stoffen maar je houdt de stomer dan best op een iets grotere afstand van de stof.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,8 liter en het toestel is beveiligd tegen droogkoken en oververhitting. Het snoer van het toestel heeft een lengte van 1,9 meter en je kunt het product makkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes aan de onderkant.

De meeste kopers zijn tevreden over het product en vinden de kwaliteit goed genoeg voor de prijs die je ervoor betaalt. De stoomproductie is voldoende en de slang is flexibel, maar de kledinghanger is niet echt stevig. De stomer warmt snel op en is eenvoudig om te bedienen.

In vergelijking met de andere 4 kledingstomers uit onze lijst, beschikt dit model echt wel over de laagste prijs. En dit vinden heel wat gebruikers dan ook mooi meegenomen. Bovendien is het merk Princess ook zeker een vaste waarde in wat betreft elektronische toestellen. Laten we dus even kijken naar de sterke en eventueel minder sterke punten van dit apparaat.

 

Voordelen:

Prijskaartje: indien je een beperkt budget hebt of gewoon niet zoveel geld wenst te spenderen, dan is dit product zeker iets voor jou.

Vermogen: de kledingstomer beschikt over een krachtig vermogen van 1500 watt.

Antikalksysteem: dankzij het handige antikalksysteem zul je geen last meer hebben van die vervelende kalkaanslag. Bovendien is het dan ook eenvoudiger om het toestel te reinigen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een aantal kopers vinden dat deze kledingstomer niet echt duurzaam is en daardoor een matige kwaliteit heeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Stomer kleding X-Steam travel steamer – voor thuis en op reis – levenslange garantie 

 

Je zou natuurlijk ook gelijk kunnen kiezen voor de kledingstomer van X-Steam die meteen in het oog springt vanwege zijn toch wel opvallende Turquoise design. Echter, geen nood want dit paradepaardje blijkt nog in tal van andere uitvoeringen en design verkrijgbaar. Klanten reageren alvast positief en belonen dit toppertje met een mooie eindscore van 4,9 sterren wat hem de moeite waard maakt om even te bestuderen.

Zo wordt de X-Steam kledingstomer – overigens geleverd inclusief een maatbeker en opzetborstel – gekenmerkt door een relatief compact formaat en beperkt gewicht wat van hem een handige reisgezel maakt. Je bent onder meer verzekerd van een 0,2 liter waterreservoir dat makkelijk te legen en bij te vullen is, een korte opwarmtijd en een pauzestand.

Net zoals de meeste andere handstomers, blijkt ook dit apparaat uitgerust met een snoer zodanig dat je hem eenvoudig op het stroomnet kunt aansluiten. Houd er wel rekening mee dat zijn prijskaartje net iets boven het gemiddelde ligt.

 

Voordelen:

Vermogen: bij een correcte aansluiting en dito gebruik kan een totaal vermogen van maar liefst 1000 Watt worden beoogd.

Veiligheid: in tegenstelling tot heel wat andere kledingstomers, blijkt dit exemplaar voorzien van een veiligheid uitschakelen.

Handig in gebruik: de kledingstomer wordt geleverd inclusief een maatbeker en opzetborstel en kent verschillende leuke extra’s gaande van een pauzestand tot een korte opwarmtijd van amper 10 seconden.

 

Nadelen:

Niet instelbaar: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden benoemd, dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan een instelbare stoomverdeling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. SteamOne Dualys Plus – Kledingstomer – Geschikt voor alle kledingstukken

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke kledingstomer jou aangeboden en geleverd door het bekende merk SteamOne. De SteamOne Dualys Plus kent een totale afmeting van 8,4 x 11 cm wat resulteert in een ruim waterreservoir met een inhoud van 1,2 liter. Door het apparaat met behulp van het 2,3 meter lange snoer op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim vermogen van wel 2300 Watt worden geleverd wat resulteert in een korte opwarmtijd van amper 60 seconden en een maximale stoomdruk van 42 gram per minuut.

Dit alles wordt verder aangevuld met tal van extra’s en bijkomende pluspunten gaande van een instelbare stoomverdeling tot een aparte veiligheid uitschakelen wat door menig gebruik hard kan worden gewaardeerd. Bij aankoop van dit apparaat worden overigens 2 AAA Alkaline batterijen meegeleverd alsook een compacte strijkplank, een borstel, een kledinghanger, een handschoen en een instructieve gebruiksaanwijzing.

Hoewel de meeste klanten duidelijk bijzonder enthousiast zijn met hun aankoop, lijkt één koper niet echt te spreken over de meegeleverde handleiding.

 

Voordelen:

Vermogen: het apparaat is in staat om een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 2300 Watt te leveren.

Veiligheid: je bent verzekerd van een betrouwbare veiligheid uitschakelen.

Gebruiksgemak: deze unieke kledingstomer garandeert een relatief korte opwarmtijd van amper 45 seconden en biedt maar liefst 4 verschillende warmtestanden aan waartussen je probleemloos kunt schakelen.

 

Nadelen:

Handleiding: slechts één enkele koper vindt dat de handleiding toch wel bijzonder summier is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kledingstomers koopgids

 

Als je het beu bent om hemden en bloesjes te strijken dan kan een kledingstomer je misschien wel uit de nood helpen. Om een keuze te kunnen maken uit de beste kledingstomers is het wel belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Zo kun je letten op het gebruiksgemak als je aanbiedingen gaat vergelijken. Maar je kunt ook aandacht besteden aan het type, de soort stof, de kracht en de veiligheid.

 

 

Gebruiksgemak

Veel mensen vinden strijken niet alleen heel tijdrovend maar ook echt helemaal niet leuk. Hierdoor gebeurt het wel eens dat men dit tot op het laatste moment probeert uit te stellen. En dan besef je plots dat je een belangrijke sollicitatie hebt of een trouwfeest. Uiteraard kun je dan niet rondlopen in gekreukelde kleding.

Met een kledingstomer haal je door middel van hete stoom de kreukels snel uit je kleding. Je zult zien dat er heel wat modellen op de markt gebracht zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de rechtopstaande kledingstomer. Het verwijdert niet alleen rimpels en kreuken maar werkt gewoon nog eens zeer snel. Het is ook een goede aanbeveling om rekening te houden met je eigen verwachtingen en het doel. Als je bijvoorbeeld vaak en graag reist dan kun je op zoek gaan naar een draagbare kledingstomer die licht is van gewicht.

De kledingstomers kunnen daarnaast ook nog heel hard verschillen wat betreft het ontwerp en de verschillende accessoires waarover het beschikt. Dit zal uiteraard mee de uiteindelijke prijs van het apparaat gaan bepalen. Je kunt eventueel ook altijd de reviews van kopers lezen alvorens je de verschillende toestellen gaat bekijken. En misschien kun je op die manier eventueel wel een kledingstomer aanbieding spotten die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Type kledingstomer en soort stof

Zoals reeds aangehaald zijn er verschillende kledingstomers op de markt gebracht. We raden je dan ook aan om op voorhand even goed na te denken over wat je precies van het toestel verwacht. Wil je het vaak gebruiken of juist niet en welke opties moet het hebben. Dit zal jouw keuze echt eenvoudiger maken. Stel dat je graag en vaak op reis gaat dan kan het een optie zijn om voor een draagbare kledingstomer te kiezen. Deze zijn niet alleen heel licht van gewicht maar ook nog eens volledig lekvrij. Bovendien kun je met dit model een aantal kledingstukken tegelijkertijd stomen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je nadenkt over het feit of je het toestel vaak wilt gebruiken of niet. Als je bijvoorbeeld van plan bent om het apparaat een aantal keren per week te gebruiken dan kan het aan te raden zijn om voor een krachtiger model te gaan.

Het lijkt misschien heel banaal maar toch is het belangrijk dat je weet waarvoor je het toestel wilt gebruiken. De meeste kledingstomers kunnen handig zijn om linnen en wol te stomen maar kunnen problemen hebben met katoen. Dan zijn er ook toestellen die enkel en alleen gebruikt kunnen worden voor kleding maar je hebt ook modellen die ideaal zijn voor gordijnen, stofferingen en matrassen. Afhankelijk hiervan zal je dus een krachtiger of juist minder krachtig toestel nodig hebben.

 

Kracht en veiligheid

Over het algemeen is er niet zoveel verschil tussen een handkledingstomer en een reis- of vloerkledingstomer. De meeste van deze toestellen hebben namelijk minder dan 2 minuten nodig om op te warmen en stoom te produceren. Wat wel te bekijken valt is hoe lang die stoom duurt want dit is afhankelijk van het toestel en ook de grootte van het waterreservoir. Toestellen met een grotere watertank zullen misschien niet tot de goedkope kledingstomers behoren maar kunnen wel handig zijn.

Probeer indien mogelijk ook te letten op de veiligheid van de kledingstomer die je aankoopt. Kijk altijd of er een aan- uitschakelaar is die gemakkelijk te bedienen is. Dit lijkt misschien heel logisch maar toch bestaan er toestellen die dit niet hebben. De schakelaar kan ervoor zorgen dat het apparaat niet oververhit raakt als je het niet gebruikt. Toestellen die geen aan- en uitknop hebben, schakelen automatisch in zodra je het apparaat aansluit. En als het even kan, dan is een automatische uitschakelfunctie zeker en vast aan te raden. Zodra het toestel zonder water komt te zitten, schakelt de kledingstomer uit.

Ook een transparant waterreservoir kan bijdragen aan de veiligheid van het toestel omdat je op die manier veel sneller en gemakkelijker kunt zien wanneer de tank leeg is. Met een veiligheidsthermostaat kun je het toestel automatisch laten uitschakelen zodra het te heet wordt. Kijk ook zeker naar een model waarbij de handvatten niet mee opwarmen zodat je je niet kunt verbranden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES