6 beste Klopboormachines Test Van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste klopboormachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de Bosch Professionel GSB 13 RE kies je voor een klopboormachine die je zonder problemen op de netstroom kunt aansluiten. Wil je toch liever wat meer bewegingsvrijheid genieten en ben je daardoor op zoek naar een accu klopboormachine? Dan kunnen wij jou zonder twijfel de Makita DHP482RTWJ machine aanbevolen. Een multifunctioneel apparaat waarmee je niet alleen kunt boren en klopboren maar ook kunt schroeven. Voor de volledigheid hebben we in de tabel hieronder nog een derde product opgenomen, eveneens vermeld van de voor- en nadelen. Veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste klopboormachines (Reviews) van 2024

 

Het ruime klopboormachine gamma zal je verplichten om eerst een keuze te maken tussen een accu klopboormachine dan wel een bedraad exemplaar. Vervolgens zul je moeten kiezen tussen heel wat gerenommeerde merken. Kies je voor de Hitachi klopboormachine of de Metabo klopboormachine of toch liever voor één van de apparaten van Bosch, Dewalt of Ferm? Wij zetten maar wat graag 6 toppertjes voor jou op een rijtje waaronder ook enkele leuke aanbiedingen. Bekijk ze even, rekening houdend met het advies van experts en de meningen van klanten uit de online reviews alvorens je er de beste klopboormachine uit haalt.

 

1. Bosch Professional GSB 13 RE Klopboormachine 600 Watt

 

De GSB 13 RE Bosch klopboormachine behoort, vanwege zijn betaalbare prijskaartje, alvast tot de goedkope apparaten. Of hij ook over de laagste prijs beschikt, dat valt nog even af te wachten. Toch reageren klanten duidelijk enthousiast over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie eindscore van maar liefst 5 van de 5 sterren.

Deze professionele klopboormachine wordt geroemd vanwege zijn compacte formaat en lichte gewicht, wat hem extreem handig maakt tijdens de werkzaamheden. Je kunt hem, mede dankzij het 4 meter lange snoer, eenvoudig in het stopcontact pluggen rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt. Hierdoor kan hij makkelijk een vermogen van 600 Watt inclusief een onbelast toerental van 2800 toeren per minuut behalen. Kortom, het geschikte apparaat om schroefwerk klusjes te verrichten alsook gaten te boren in verschillende materialen zoals hout, steen en metaal.

Tot slot zul je zien dat hij gekenmerkt wordt door een veiligheidsslipkoppeling en de mogelijkheid biedt om het toerental in te stellen. Houd er wel rekening mee dat hij niet geleverd wordt in een opbergkoffer en behoorlijk veel lawaai maakt.

 

Voordelen: 

Voeding: je kunt hem eenvoudig aansluiten op de netstroom waarbij je een aansluitspanning van 230 Volt geniet.

Snoer: het snoer kent een maximale lengte van maar liefst 4 meter wat toch al heel wat bewegingsvrijheid garandeert.

Kracht: eenmaal correct ingeschakeld kan hij zonder problemen een piekvermogen van wel 600 Watt bereiken in combinatie met een behoorlijk hoog onbelast toerental van 2800 r/min. Dit maakt hem geschikt voor gebruik in combinatie met diverse materialen zoals hout, metaal en steen.

 

Nadelen:

Geen opbergkoffer: in tegenstelling tot heel wat andere klopboormachines, wordt dit apparaat jammer genoeg niet geleverd in een opbergkoffer.

Geluid: hij wordt gekenmerkt door een maximaal geluidsniveau van 104 dB en behoort dus niet tot de stille apparaten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Makita DHP482RTWJ (Klop)boor – & Schroefmachine, incl. 2 x 5.0AH Accu’s 18V

 

Mag het net dat tikkeltje meer zijn en is budget hierbij geen enkel probleem? Dan lijkt de Makita klopboormachine misschien wel wat voor jou. Makita is een gevestigde waarde in het wereldje van krachtige apparaten en gereedschap en wordt door velen dan ook beschouwd als veruit het beste merk.

Zo zul je zien dat de Makita DHP482RTWJ een veelzijdig apparaat is waarmee je niet alleen kunt klopboren maar ook kunt boren en schroeven. In tegenstelling tot de vorige klopboormachine, blijkt dit 3-in-1 apparaat van Makita te werken op basis van een krachtige oplaadbare 18 Volt accu. Deze wordt gekenmerkt door een maximale accucapaciteit van 5 Ah en kent een totale oplaadtijd van ongeveer 60 minuten. Eenmaal volledig opgeladen kan dit apparaat makkelijk een onbelast toerental van 1850 r/min behalen.

De klopboormachine blijkt daarnaast eveneens uitgerust met een boorgat ledverlichting, 16 instelbare aandraaimomenten en wordt geleverd in een stevige opbergkoffer. Ondanks het hoge prijskaartje reageren klanten enthousiast en belonen het product met een mooie score van 4,6 sterren.

 

Voordelen: 

Voeding: de machine maakt gebruik van een bijzonder krachtige Li-Ion batterij die een totale batterijcapaciteit van 5 Ah verzekert en in slechts 60 minuten volledig is opgeladen.

Toebehoren: bij aankoop van deze unieke Makita machine worden overigens 2 accu’s meegeleverd alsook een stevige en duurzame opbergkoffer.

Handig in gebruik: de combinatie van het krachtige vermogen en de diverse mogelijkheden zorgt ervoor dat deze machine niet alleen geschikt is voor boor- en schroefwerkzaamheden maar tevens ook de geschikte klopboormachine voor beton blijkt te zijn.

 

Nadelen:

Geluid: met een maximaal geluidsniveau van maar liefst 82 dB, moet je er dus op voorbereid zijn dat hij toch wel wat lawaai zal produceren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Black + Decker BDCHD18BAFC-QW Accu Klopboormachine 18V, 2 accu’s, incl. 80 accessoires

 

Kies je voor de Black + Decker klopboormachine dan kies je voor een krachtig accu klopboormachine die een batterijcapaciteit kent van maar liefst 1500 mAh en in een mum van tijd is opgeladen. Eenmaal correct opgeladen kan een maximaal toerental van 1400 r/min worden behaald. Dit maakt hem geschikt voor het boren in hout en metaal en het uitvoeren van schroefwerkzaamheden. Dit laatste uiteraard tegen een lager toerental.

De klopboormachine biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de 11 beschikbare koppelinstellingen als je schroefwerkzaamheden wilt uitvoeren en de 2 aparte snelheden voor het boren van gaten. Hij wordt geleverd in een stevige opbergkoffer die tevens wordt aangevuld met maar liefst 80 opzetstukken en accessoires. En dit alles tegen een mooi prijskaartje waardoor hij vast en zeker tot de populairste klopboormachines zal behoren.

Klanten reageren dan ook voornamelijk positief en zijn tevreden over de uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper vindt de kwaliteit niet naar behoren en had toch wel wat meer van dit apparaat verwacht.

 

Voordelen: 

Voeding: de klopboormachine maakt gebruik van een krachtige oplaadbare 18V Lithium-Ion batterij die een ruime capaciteit kent van maar liefst 1500 mAh.

Toebehoren: naast de klopboormachine worden tevens ook 2 accu’s, een opbergkoffer en 80 accessoires meegeleverd.

Koppelinstellingen: daar de machine ook geschikt is om diverse schroefwerkzaamheden uit te voeren, kun je probleemloos schakelen tussen de 11 beschikbare koppelinstellingen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg heeft de kwaliteit van deze klopboormachine niet aan de verwachtingen van 1 koper kunnen voldoen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. DeWalt DCD796P1 18V Li-Ion Accu klopboormachine 1x 5,0Ah Accu, Inclusief Koffer

 

Op het eerste zicht lijkt deze DeWalt klopboormachine niet meteen tot de koopjes te behoren. Echter, als je weet dat hij geleverd wordt inclusief een riemhaak, een stevige draagkoffer, een XR multilader én een XR 18V Li-Ion accu verandert dit het zaakje al wel. De accu biedt een maximale accucapaciteit van 5.0 Ah en garandeert, indien volledig opgeladen, een afgegeven vermogen van maar liefst 460 Watt. Dit resulteert in een maximaal onbelast toerental van wel 2000 r/min.

De klopboormachine van DeWalt wordt verder gekenmerkt door een ergonomisch met rubber bekleed handvat dat bijdraagt aan het gebruiksgemak. In het handvat zit overigens een ledverlichting verwerkt die de zichtbaarheid op eender welk moment aanzienlijk kan verbeteren. Afhankelijk van de gebruikte snelheid en het toerental, is dit apparaat geschikt om in diverse materialen te boren. Zo kent hij een boorcapaciteit van maar liefst 40 mm in hout, 13 mm in metaal en 13 mm in steen.

Jammer genoeg blijken er tot op heden nog geen reacties bij het product geplaatst. Het is mogelijk dat het om een vrij recente klopboormachine gaat en dan zullen nieuwe reviews vast en zeker niet langer uitblijven.

 

Voordelen: 

Koppelmechanisme: de klopboormachine is uitgerust met een instelbaar koppelmechanisme bestaande uit maar liefst 15 standen. Dit resulteert niet alleen in uniforme degelijke resultaten maar ook in een uitstekende nauwkeurigheid.

Voeding: hij maakt gebruik van een bijzonder krachtige 18V Li-Ion accu die je makkelijk kunt opladen en een batterijcapaciteit van wel 5.0 Ah kent.

Boorcapaciteit: de boorcapaciteit verschilt naargelang de gebruikte snelheid en de gekozen materialen. Voor hout bedraagt deze dus 40 mm terwijl steen en metaal een boorcapaciteit van 13 mm kennen.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze klopboormachine aan te kopen dan zul je misschien toch net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Powerplus POWESET6 Klopboormachine 720 W, incl. 259 accessoires

 

Met de Powerplus klopboormachine, afkomstig uit de bekende Powerplus POWEsets serie, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook meteen voor een betaalbaar product. De lage prijs maakt deze klopboormachine alvast aantrekkelijk voor de echte doe-het-zelver met een bescheiden budget. Bovendien wordt hij geleverd inclusief een opbergkoffer en tal van handige accessoires wat hem meteen gebruiksklaar maakt.

Alvorens je hem correct kunt inschakelen, moet je hem even met de netstroom verbinden door middel van het 2 meter lange snoer. Vervolgens kan een ruim vermogen van maar liefst 720 Watt worden gegenereerd inclusief een onbelast toerental van wel 3000 r/min. De meerdere snelheden garanderen een boorcapaciteit van 25 mm in hout, 13 mm in metselwerk en 13 mm in beton. Hij wordt verder aangevuld met een veiligheidsslipkoppeling alsook een terugslag controle.

Klanten beoordelen deze prachtige klopboormachine met een mooie eindscore van 4,6 sterren en zijn dan ook overtuigd. Slechts één koper beschouwt de machine als kwetsbaar en noteert een eerder matige kwaliteit.

 

Voordelen: 

Voeding: de machine maakt gebruik van een 2 meter lang snoer dat je eenvoudig in het stopcontact kunt pluggen rekening houdend met een aansluitspanning van 220 – 240 Volt.

Toebehoren: bij aankoop krijg je er meteen een stevige opbergkoffer bij alsook een ergonomisch gevormde dubbele handgreep en een complete borenset.

Boorcapaciteit: afhankelijk van de snelheid en het toerental geniet je een boorcapaciteit van 25 mm in hout en 13 mm in metselwerk en beton.

 

Nadelen:

Geen stofafzuiging: jammer genoeg is deze klopboormachine niet voorzien van een geïntegreerde stofafzuiging.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Ferm Industrial Klopboormachine 850W Ø13MM Variabele snelheid, Incl- 3m rubberen kabel

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Ferm Industrial klopboormachine die niet alleen geschikt blijkt voor het boren en klopboren in hout maar eveneens in steen, metaal en beton. Hij wordt geleverd inclusief een stevige opbergkoffer wat hem makkelijk te verplaatsen maakt.

Deze Ferm klopboormachine is voorzien van een 3 meter lang snoer dat je zonder problemen in het stopcontact kunt pluggen. Eenmaal je het toestel vervolgens inschakelt, kan een topvermogen worden gegenereerd van wel 850 Watt aan een onbelast toerental van maximaal 3000 r/min. Afhankelijk van de gebruikte snelheid geniet je een boorcapaciteit van 25 mm in hout en 16 mm in beton en/ of metselwerk. Verder worden ook een handgreep en een diepteslag zomaar meegeleverd.

Jammer genoeg blijken er nog geen reacties te zijn geplaatst. We durven vermoeden dat het om een vrij recente klopboormachine gaat. Echter bestaat eveneens de mogelijkheid dat klanten gewoon nog niet de tijd gevonden hebben om een review te plaatsen.

 

Voordelen: 

Toebehoren: de verpakking omvat niet alleen de klopboormachine maar eveneens een metalen diepteaanslag. een zijhandgreep en een stevige opbergkoffer.

Voeding: je kunt de machine eenvoudig aansluiten op het lichtnet, rekening houdend met een aansluitspanning van maar liefst 230 Volt.

Handig in gebruik: de klopboormachine kan gebruikt worden voor het boren in verschillende materiaalsoorten zoals metselwerk, hout en beton.

 

Nadelen:

Geen stofafzuiging: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan een stofafzuigingssysteem.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Klopboormachines Koopgids

 

Het boren in zware materialen zoals beton en cement, verlangt een krachtige kwaliteitsvolle klopboormachine. Afhankelijk van de intensiteit kun je opteren voor een klopboormachine met accu of eentje op de netstroom. Daarnaast is er ook heel wat onderscheid op het gebied van vermogen, opties en eventuele extra kenmerken. Omdat wij willen dat je met de beste klopboormachine huiswaarts kunt keren, lijkt het ons een goede aanbeveling om deze koopgids even grondig door te nemen. Vervolgens zal het vergelijken van de verschillende producten en eventuele aanbiedingen een pak makkelijker verlopen.


Wat is een klopboormachine

Een klopboormachine, door sommigen ook wel als klopboor omschreven, behoort tot de krachtige stukken gereedschap. In tegenstelling tot de standaard boormachine, is dit apparaat wel degelijk in staat om in tal van harde materiaalsoorten te boren. Denk onder andere maar aan cement, beton, baksteen, harde houtsoorten, gips, metaal en metselwerk.

De grote diversiteit aan materiaalsoorten zal mede de intensiteit van de uit te voeren klus gaan bepalen. En afhankelijk van die intensiteit kun je dan ook opteren voor een accu klopboormachine dan wel een apparaat dat werkt op netstroom. Dit brengt uiteraard een onnoemelijk onderscheid in het vermogen teweeg.

In het algemeen worden klopboormachines met een vermogen tot maximaal 900 Watt dan ook aangewend om lichte tot middelmatige klussen tot een goed einde te brengen. Echte zware klussen verlangen vaak een klopboormachine waarvan het vermogen hoger ligt dan 900 Watt.

 

Accu of netstroom

Zo zul je dus in eerste instantie een keuze moeten maken tussen een klopboormachine met oplaadbare accu of eentje die je op de netstroom kunt aansluiten. Beide apparaten bieden voor- én nadelen aan waardoor het dus belangrijk is om zoveel mogelijk rekening te houden met het doel en de frequentie waarmee je de machine gaat gebruiken.

Een snoerloze klopboormachine is er eentje die werkt op een bijzonder krachtige oplaadbare accu en die heel wat bewegingsvrijheid aanbiedt. Ideaal indien je enkele klussen op verplaatsing moet opknappen en je de klopboor wenst mee te nemen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de accu steeds volledig is opgeladen zodat je tijdens het werken niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je ononderbroken van stroom voorzien zijn, dan is een klopboormachine die je op de netstroom moet aansluiten misschien wel de beste oplossing. Echter moet er dan wel altijd een stopcontact in de buurt zijn en blijkt de bewegingsvrijheid net iets beperkter.

 

Het type boorkop

Eenmaal je de keuze hebt gemaakt voor een bepaald type klopboormachine is het aangewezen om even stil te staan bij de verschillende soorten boorkoppen. In bepaalde gevallen kunnen er wel eens enkele soorten boorkoppen worden meegeleverd op het moment van aankoop, wat altijd een meerwaarde is.

Zo kunnen een snelspanboorkop en/ of tandkransboorkop alvast een goede aanbeveling zijn bij het uitvoeren van minder intensieve klussen in combinatie met relatief lichte materialen. Denk bijvoorbeeld maar aan het boren van gaten in verschillende houtsoorten. Bovendien kun je dit type boor makkelijk handmatig vastdraaien, wat met de tandkransboorkop helemaal niet het geval is. Tot slot is er ook nog de zogenaamde SDS-max boorkop en de bithouder. De SDS-max boorkop wordt gebruikt voor het bewerken van zwarte materialen terwijl de bithouder eerder als een opzetstuk fungeert om diverse bits op te monteren.


Vermogen in verhouding tot het type klus

De intensiteit van de karwei en de materialen waarmee je aan de slag gaat, zullen mee het vermogen van de klopboormachine betalen. Het vermogen bepaalt de kracht van de klopboor en wordt steevast uitgedrukt in watt. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger het aantal watt en bijgevolg hoe krachtiger de klopboormachine zal zijn. Algemeen kunnen we stellen dat het vermogen, afhankelijk van het type klopboor, kan variëren van 50 tot 2500 watt en meer.

Een klopboormachine met een beperkt vermogen van maximaal 50 watt is bijvoorbeeld een goede investering als je voornamelijk in lichte materialen zoals hout wilt boren. Is de klopboor echt bedoeld om te boren in metaal, beton of om te beitelen? Dan kies je beter voor een krachtiger exemplaar met een vermogen tussen 1500 en 2500 watt. Indien het wat meer mag zijn, voor een klopboor met een ruimer vermogen vanaf 2500 watt.

 

Veiligheid, accessoires en andere extra kenmerken

Uiteraard is het minstens even belangrijk om de veiligheid in acht te nemen wanneer je een dergelijk type machine wilt aankopen. Laat de klopboormachine nooit zomaar ergens rondslingeren en al zeker niet in een ruimte waar vaak kinderen komen. Om echt 100% op veilig te spelen, zou je kunnen opteren voor een klopboormachine met een zogenaamde veiligheidsslipkoppeling functie.

Daarnaast kan ook een leidingzoeker een goede aanbeveling zijn. Door middel van dit compacte apparaatje is het mogelijk om te weten te komen waar waterleidingen en elektriciteitsdraden door de muren lopen. Op die manier weet je 100% zeker dat het veilig is om op een bepaalde plaats te boren. Tot slot is het altijd mooi meegenomen indien de machine niet alleen schokbestendig blijkt te zijn maar ook bestand is tegen vallen. Een meegeleverde opbergkoffer alsook extra oplaadbare accu, een verlichtingsfunctie en de mogelijkheid om er een stofzuiger op aan te sluiten, vullen het rijtje mooi aan.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een klopboormachine?

Een klopboormachine is een handig stuk gereedschap waarmee het mogelijk wordt gemaakt om in hardere materialen te gaan boren. Denk bijvoorbeeld maar aan baksteen en/ of beton, wat niet mogelijk zou zijn met een traditionele accuboormachine.

Afhankelijk van de werken die je wilt uitvoeren, kun je opteren voor een bedrade of draadloze klopboormachine. De apparaten met snoer bieden minder bewegingsvrijheid maar zijn wel onbeperkt voorzien van stroom en geschikt voor particulier gebruik bij het uitvoeren van lichte tot zwaardere klusjes. De draadloze klopboormachines werken met een krachtige accu die heel wat bewegingsvrijheid biedt maar die je wel altijd opnieuw moet opladen. Qua vermogen kun je dan weer kiezen voor klopboormachines tot of meer dan 900 Watt.

Q2: Wat is het verschil tussen een boorhamer en een klopboormachine?

Zoals reeds min of meer vermeld bij de vorige vraag, onderscheiden beide apparaten zich vooral op het gebied van kracht en vermogen. Zo is een boormachine met bijbehorende klopfunctie ideaal om in zwaardere materialen zoals steen, beton en cement te boren. Een standaard boormachine biedt deze mogelijk niet

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES