Beste kluis

Laatste update: 21.05.24

 

Kluizen test van 2024

 

Als je heel wat waardevolle juwelen en dergelijke in je woning hebt liggen dan kan een degelijke kluis een goede oplossing bieden. Een kluis kun je natuurlijk ook gebruiken om bijvoorbeeld waardevolle en belangrijke documenten zoals diploma’s en een verkoopakte, veilig in te bewaren. Om het voor jou allemaal zo makkelijk mogelijk te maken, zijn we al eens gaan uitzoeken wat nu de 3 beste kluizen zijn. Zo blijkt de First Alert Documentenkoffer echt wel een goede aanbeveling te zijn. Het is een degelijk toestel met een ruim volume van maar liefst 5,4 liter. Met de Varo MOTMB200 kluis mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Dit product is volledig vervaardigd uit duurzaam en stevig poedergelakt staal.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kluis Reviews – Top 5

 

 

Mensen met veel waardevolle juwelen of die graag veel cash geld bij hebben moeten dit ook goed en veilig kunnen bewaren. Een kluis is altijd al de veiligste manier geweest om je geld en juwelen te bewaren. Naargelang de hoeveelheid heb je een grote of kleine kluis nodig. Wij hebben vijf artikelen vergeleken op basis van de meningen van gebruikers en in een lijst samengevat. Gebruik deze informatie om de beste kluis te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. First Alert Documentenkoffer

 

Deze kluis heeft een sleutelslot en een inhoud van 5,4 liter. Je kunt er al je waardevolle papieren en documenten in bewaren. Het is een brandwerende kluis die ook nog eens tegen water beschermd is dus als er brand uitbreekt zijn je spullen veilig. De koffer kan een hitte van 840ºC verdragen tot wel 30 minuten lang.

Je kunt deze compact koffer bewaren waar je maar wilt en je beschikt over 2 sleuteltjes om het te kunnen openen. Het is geschikt voor documenten van A4 formaat en heeft een handvat om het makkelijk mee te nemen.

De kopers zijn heel positief over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van dit product. Volgens hun advies is het een duurzame koffer die jaren meegaat en waar veel plaats in is om je documenten of media te bewaren. Voor één gebruiker is het slot van slechte kwaliteit en is het makkelijk open te breken.

Een kluis kan altijd een goed idee zijn als je heel wat juwelen of belangrijke documenten hebt liggen. Dit model is afkomstig van het bekende merk First Alert en kan duidelijk op heel wat positieve online beoordelingen rekenen. We vermoeden dat het misschien wel eens één van de populairste kluizen zou kunnen zijn uit deze lijst.

 

Voordelen:

Veiligheid: de kluis beschikt niet alleen over een sleutelslot maar is ook waterdicht en brandwerend. Mocht er dus bijvoorbeeld een brand uitbreken dan hoef je je geen zorgen te maken over je spullen.

Formaat: doordat het om een vrij compact model gaat, is het gemakkelijker om de koffer veilig ergens op te bergen.

Comfort: bij de aankoop krijg je er meteen 2 sleuteltjes bij. Op die manier heb je nog altijd eentje als reserve. Het handvat aan de koffer biedt dan weer extra comfort.

 

Nadelen: 

Slot: volgens 2 kopers zou het slot van deze kluis toch wel een heel pak beter kunnen. Het is volgens hen namelijk gemakkelijk open te breken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Varo MOTMB200

 

De Varo geldkist is het ideale product voor personen die op zoek zijn naar goedkope kluizen. Deze kist is uitgerust met een inleglade met 3 vakjes en is gemaakt van poedergelakt staal. Dit product is heel populair op evenementen zodat de mensen aan de kassa het geld goed kunnen bewaren.

De inleglade is uitneembaar en je kunt de kist sluiten met één van de twee meegeleverde sleutels. Het is licht van gewicht en beschikt over een handvat dus je kunt het overal makkelijk mee naartoe nemen.

De reviews tonen aan dat alle gebruikers heel tevreden zijn met hun aankoop. Het is een stevige geldkist die handig in gebruik is dankzij de 3 vakjes en het wordt verkocht aan een lage prijs. Het is licht en compact genoeg om mee te nemen. Het tweede sleuteltje dient als reserve indien je het eerste sleuteltje verliest.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Varo kluis. Dit model is werkelijk ideaal wanneer je bijvoorbeeld geld veilig wilt opbergen. Uiteraard kun je het ook gebruiken om juwelen in te bewaren. Bovendien zul je versteld staan van het mooie prijskaartje van deze koffer.

 

Voordelen:

Ontwerp: het is een handige koffer die vervaardigd is uit stevig staal. Zodra je het kistje opendoet dan zul je merken dat er een inleglade voorzien is die over 3 opbergcompartimenten beschikt.

Prijskaartje: het is misschien niet de kluis met de laagste prijs maar toch zul je dit model zeker tussen de goedkope exemplaren kunnen spotten.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de inleglade uit het kistje te halen. Daarnaast kun je het kistje gemakkelijk en zonder problemen afsluiten met het sleuteltje. Bovendien krijg je er ook een reservesleuteltje bij.

 

Nadelen: 

Mindere kwaliteit: slechts één enkele koper is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze kluis.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Aidapt

 

De Aidapt is een sleutelkluis die je aan de wand moet monteren. Het is uitermate geschikt voor buiten en is zelfs weerbestendig. Je kunt deze veilige kluis gebruiken om een reservesleutel van je auto of je huis in te bewaren. Het is natuurlijk ook handig voor mensen die een appartement verhuren en niet ter plekke kunnen zijn om de sleutel te overhandigen.

Het werkt met een combinatieslot van 4 cijfers en je kunt geheel je eigen code instellen. Dit product wordt geleverd met de instructies zodat je zelf niet moet zoeken hoe het nu werkt. Het product weegt slechts 0,5 kg en is gemaakt van metaal.

De beoordelingen over deze kluis aanbieding zijn lovend. Het product is veilig in gebruik en is gemaakt van stevig materiaal. De prijs/kwaliteit verhouding is top en het is duurzaam. Je mag wel niet vergeten om de cijfercode te verdraaien na het sluiten van de sleutelkluis.

In tegenstelling tot de voorgaande kluizen, is dit model van Aidapt een kluis die je het beste aan de wand of aan de muur monteert. Bovendien is de kluis weerbestendig waardoor je deze ook perfect buitenshuis kunt bevestigen. Heel wat gebruikers beschouwen Aidapt trouwens ook als het beste merk op het gebied van kluizen.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst, kunnen we stellen dat deze kluis wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Functie: het is een bijzonder compacte kluis die vooral gebruikt wordt om bijvoorbeeld een reservesleutel veilig in te bewaren. Dat kan bijvoorbeeld een kopie zijn van de sleutel van je huis of van je wagen.

Combinatieslot: deze kluis werkt op basis van een degelijk combinatieslot. De code bestaat uit 4 cijfers die je geheel naar eigen keuze en wensen kunt instellen.

Handig in gebruik: het is een handig apparaatje dat weinig weegt maar toch heel stevig en duurzaam is. Het bestaat uit metaal en is bijzonder gemakkelijk te monteren. Bij de aankoop krijg je er ook een duidelijke handleiding bij.

 

Nadelen: 

Slot: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je de cijfercode verdraait op het moment dat je de kluis sluit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tectake 400727

 

De Tectake 400727 kan geopend worden op twee manieren: met een cijfercombinatie of met de reservesleutel indien je de combinatie vergeet. De cijfercombinatie kun je zelf samenstellen, het moet gewoon minimum 3 en maximum 8 cijfers bevatten. Als je driemaal de verkeerde code ingeeft wordt het systeem automatisch voor 20 seconden geblokkeerd.

De kluis is uitgerust met een LED weergave om de juiste cijfercombinatie te kunnen invoeren en de status van de batterijen te controleren. Het product is vervaardigd van gepoedercoat metaal en weegt 4,1 kg. Het wordt geleverd met 4 AA batterijen en 2 sleutels.

Het merendeel van de kopers schrijven positieve reviews over deze kluis aanbieding. Het product is makkelijk om te installeren en het is van goede kwaliteit voor een mooie prijs. De handleiding is wel niet beschikbaar in het Nederlands.

Met de Tectake kluis haal je niet meteen het goedkoopste model in huis maar het biedt dan ook heel wat mogelijkheden. Zo is dit apparaat voorzien van een handige en veilige vergrendelingsmethode en is het daarnaast ook voldoende groot om heel wat documenten of juwelen in de bewaren.

 

Voordelen:

Vergrendelingsmethode: het apparaat is voorzien van een handige cijferslot. Bovendien zal de kluis vrijwel automatisch vergrendeld worden op het moment dat je driemaal op rij een verkeerde code in tikt.

Comfort: in het geval het cijferslot niet meer functioneert of je bent de code gewoonweg vergeten dan is het nog altijd mogelijk om de kluis te openen door middel van een sleuteltje.

Materiaal: het is een bijzonder veilige en degelijke kluis die gemaakt is uit hoogwaardig gepoedercoat metaal.

Handig in gebruik: het apparaat werkt op basis van 4 krachtige AA batterijen die je er bij de aankoop ook gewoon bij krijgt. Daarnaast is er een LED weergave voorzien zodat jij zonder problemen de cijfercombinatie kunt ingeven en de batterijstatus kunt nakijken.

 

Nadelen: 

Handleiding: er is jammer genoeg geen Nederlandstalige handleiding voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Relaxdays

 

De mini kluis van Relaxdays is gemaakt van massief staal en past door zijn compacte vorm perfect in kleine kastjes.

Er zijn al gaten in de achterkant geboord zodat je de kluis makkelijk aan de muur kunt vastschroeven.

De deur van de kluis is uitgerust met een dubbele vergrendeling en het product wordt geleverd met twee sleutels.

Deze kluis is nog niet beoordeeld geweest door gebruikers. Wegens gebrek aan een review is het voor ons niet mogelijk om een neutraal advies te geven over dit product.

Met deze kluis van Relaxdays haal je een vrij compact model in huis dat gemakkelijk te verplaatsen en dus ook op te bergen is. Indien je het wenst dan kun je deze kluis zelfs zonder problemen gewoon aan de wand of de muur bevestigen.

 

Voordelen:

Montage: je kunt de kluis ergens neerzetten maar het is ook mogelijk om deze op te hangen. Je zult zien dat er aan de achterkant van de kluis reeds een aantal gaten zijn geboord waardoor dit mogelijk is.

Veiligheid: dit model werkt op basis van een handig sleutelslot. Daarnaast beschikt de deur ook nog eens over een dubbele vergrendeling.

 

Nadelen: 

Geen review: het feit dat er nog geen beoordeling is geplaatst, kan potentiële kopers ervan weerhouden om het toestel aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kluizen koopgids

 

Ben je van plan om een kluis te kopen? Dan is het een aanrader om zoveel mogelijk verschillende aanbiedingen met elkaar te gaan vergelijken. Denk bij de aankoop van dit toestel vooral aan wat je ermee wilt doen. Houd dus vooral rekening met de verschillende types die er bestaan, de kluismodules, de afmetingen en natuurlijk ook de bediening van het toestel.

Types

Wanneer je op zoek bent naar een goede kluis is het belangrijk dat je weet waarvoor je het toestel wilt gebruiken. Er zijn namelijk verschillende types op de markt.

Er zijn de klassieke basistoestellen die volledig losstaand zijn en dus niet ingebouwd. Deze kluizen werken op basis van een sleutel en kun je ook gemakkelijk verplaatsen. Kortom heel gemakkelijk in gebruik en ideaal voor als je bijvoorbeeld op kampeervakantie gaat en bepaalde zaken toch extra wil beschermen.

Daarnaast zijn er de recentere kluizen die kunnen worden ingebouwd in kasten of muren zoals de inbraakwerende en brandwerende kluizen.

De inbraakwerende kluizen zorgen ervoor dat een inbraak kan worden voorkomen. Hierbij is het dus heel belangrijk dat je rekening houdt met de dikte en sterkte van de materialen waaruit de kluis bestaat. Net als de manier waarop de kluis kan gesloten worden.

Vervolgens zijn er ook de brandwerende kluizen die de inhoud van de kluis moeten beschermen tegen de gevolgen van een mogelijke brand.

Het is ook mogelijk een kluis aan te schaffen die de functies van de inbraakwerende en de brandwerende kluis gaat combineren. Op die manier kun je al jouw bezittingen beschermen tegen een mogelijke brand of inbraak.  

 

Kluismodules

Daarnaast is het ook goed om weten dat je jouw kluis zelf nog verder kan samenstellen door toevoeging van zogenaamde kluismodules. Op die manier kun je extra mogelijkheden creëren en dus ook extra bescherming voorzien. Wanneer je bijvoorbeeld wenst om je sleutels op een overzichtelijke manier op te bergen dan kun je eventueel opteren voor de sleutelmodule.

Er bestaat ook een module waarbij je geld en waardepapieren maximaal kunt beschermen tegen brand, inbraak en ook tegen waterschade. Deze optie uit zich in de vorm van een lade die dan wordt ingebouwd in de kluis.

Er is ook de mogelijkheid tot een zogenaamde data module waarbij je belangrijke digitale media zoals bijvoorbeeld een USB stick of een harde schijf extra kunt gaan beschermen. En een wapen module waarmee je op een veilige manier je wapens kunt opbergen en dus gaat afschermen voor onbevoegde personen zoals bijvoorbeeld kinderen.

Houd er wel rekening mee dat een kluis met meer opties misschien niet meer tot de goedkope kluizen behoort. Probeer daarom zeker rekening te houden met promoties en misschien kom je wel een leuke kluis aanbieding tegen.

 

Bediening en sluiting

Uiteraard is het ook aan te raden even aandacht te besteden aan de verschillende mogelijkheden om een kluis af te sluiten. Hierbij heb je verschillende aanbiedingen. Je kunt gebruik maken van een sleutelslot, waarmee de meeste kluizen standaard zijn uitgerust. Vergelijk hierbij verschillende aanbiedingen en kies de kluis waarbij je telkens twee of drie sleutels meekrijgt in het geval je er eentje zou verliezen.

Vervolgens zijn er ook kluizen die voorzien zijn van een elektronisch codeslot of een combinatie van het elektronisch codeslot met het sleutelslot.  De meeste kluizen beschikken over de combinatie van de twee sloten waardoor ze behoren tot één van de beste kluizen.

Bij het elektronische slot hoef je uiteraard geen angst te hebben om je sleutels te verliezen aangezien je hier gebruik maakt van een code die je zelf kunt instellen of veranderen. Het is ook mogelijk om met verschillende codes tegelijk te werken. Kortom het enige wat je hierbij hoeft te doen is de code memoriseren.

Afmetingen en gewicht

Bij de aankoop van een kluis is het ook belangrijk rekening te houden met de afmetingen en het gewicht. Daarom is het dus belangrijk om te weten waarvoor je de kluis wilt gebruiken.

Een goede tip om de binnenafmeting van de kluis te bepalen is door alle zaken die je in de kluis wilt opbergen bij elkaar te leggen en te kijken naar het totale volume ervan. Een correcte aanbeveling zou dan zijn om de kluis één maatje groter te kopen dan dit totale volume.

De buitenafmetingen van de kluis kun je pas bepalen wanneer je een locatie gekozen hebt voor het toestel. Wil je de kluis inbouwen in de muur of plaats je de kluis liever in de kast. De locatie bepaalt dan meteen ook de buitenafmeting en dus de grootte van de kluis.

Een goede tip wanneer je de locatie bepaalt is om meteen ook even rekening te houden met het gewicht van de kluis. Er zijn de basis toestellen die vrij licht zijn maar dan heb je ook de grotere kluizen die bestaan uit metalen wanden van verschillende dikte en dus zwaarder zijn.  

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES