Beste kolomventilator

Laatste update: 25.04.24

 

Kolomventilatoren test van 2024

 

Komen de zomerdagen er binnenkort weer aan en moet je regelmatig op kantoor werken? Of ben je aan het studeren voor de nakende examens en heb je nood aan wat verkoeling? Dan is de keuze voor een degelijke kolomventilator sneller gemaakt dan je misschien zou denken. Om het voor jou makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de CoolHome CF2203 Design Ventilator die eveneens voorzien is van een ionisator functie en daardoor de lucht ook weet te reinigen. Met de Rowenta VU6620F0 kies je alvast voor een meer dan evenwaardig topproduct. Het gaat hier om een degelijke kolomventilator die ongeveer 1 meter lang is en een diameter heeft van ruim 28,5 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kolomventilator Reviews – Top 5

 

Wanneer het in de zomer te warm wordt, dan kan een verkoelend briesje echt wel welgekomen zijn. Een degelijke en duurzame kolomventilator is dan ook een meer dan goed advies. De verschillende reviews die door klanten geplaatst worden, kunnen je helpen te weten komen wat nu precies de beste kolomventilator is. Je kunt ook gewoon de top 5 hieronder even rustig bekijken. En wie weet zit er misschien wel een aantrekkelijke kolomventilator aanbieding tussen, die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

1. CoolHome CF2203 Design Ventilator Zwart – Torenventilator – Afstandsbediening en Timer

 

Of je de kolomventilator van CoolHome tussen de aanbiedingen of goedkope artikelen zult spotten, is misschien nog niet helemaal duidelijk. Toch weet deze ventilator met bijbehorende afstandsbediening heel wat kopers te overtuigen resulteert in een reeks positieve reviews en een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren, Kortom, de moeite waard om deze staande ventilator eens even grondig onder de loep te nemen.

Zo wordt de CoolHome CF2203 kolomventilator gekenmerkt door een diameter van 13 cm en een bijbehorend snoer van 1,5 meter waarmee je hem eenvoudig op het stroomnet kunt aansluiten. Eenmaal correct aangesloten en vervolgens ingeschakeld, weet deze torenventilator een aanzienlijk vermogen tot 45 watt te regelen weliswaar verdeeld over 3 geïntegreerde snelheden.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo blijkt er ook rekening te zijn gehouden met het gebruiksgemak en comfort. Zo is deze torenventilator goed beweegbaar, voorzien van een automatische uitschakelingsfunctie, een ingebouwde timer, een indicatielampje en een aan/ uit schakelaar. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening kun je dit apparaat tevens handig vanop afstand regelen.

 

Voordelen:

Ionisator: deze kolomventilator is uitgerust met een handige ionisator (luchtreiniger) en staat daardoor tevens ook in voor het creëren van schone lucht.

Timer: wanneer je een ventilator gaat kopen, is het aangewezen om rekening te houden met een eventuele timerfunctie zoals dit exemplaar van CoolHome.

Kindermodus: deze stille ventilator kent verschillende geïntegreerde programma’s waaronder een kindermodus.

Geluidsstil: ben je op zoek naar een relatief geluidsstille staande ventilator dan is dit apparaat – met een maximaal geluidsniveau van 40dB – alvast een goede optie.

 

Nadelen: 

Prijzig: hoewel het prijskaartje duidelijk gerechtvaardigd is, zul je het apparaat misschien niet meteen tussen de kolomventilator aanbiedingen hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Rowenta VU6620F0

 

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor deze kolomventilator van het bekende merk Rowenta. Je zult er misschien iets meer budget voor hoeven te voorzien, maar toch werd het product al verlaagd in prijs.

Het ontwerp van deze kolomventilator is vooral vrij smal en hoog. Zo heeft het toestel een lengte van 1 meter en een doorsnede van maximaal 28,5 cm. Het is een krachtig apparaat waarbij je kunt kiezen tussen 3 verschillende luchtstroom standen. Verder kun je deze kolomventilator ook makkelijk onderhouden. Zo is het mogelijk om het rooster aan de achterzijde van de ventilator, er zonder problemen af te nemen.

Men heeft bovendien ook gedacht aan een handige timer functie en de veiligheid van de gebruikers. Deze voordelen en kenmerken zorgen ervoor dat heel wat kopers niet alleen een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Formaat: de kolomventilator van Rowenta is ongeveer 1 meter lang en wordt aangevuld met een diameter van maximaal 28,5 cm.

Onderhoud: in tegenstelling tot sommige andere kolomventilatoren, is het mogelijk om het rooster aan de achterzijde er veilig af te nemen zodoende het apparaat schoon te maken.

Snelheid: eenmaal het apparaat correct werd geactiveerd, kun je zonder problemen schakelen tussen de 3 beschikbare.

 

Nadelen: 

Prijzig: het hogere prijskaartje zou voor sommigen misschien wel een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Airmate met afstandsbediening

 

Je kunt het jezelf ook een heel pak makkelijker maken natuurlijk. Door deze handige kolomventilator met meegeleverde afstandsbediening. Zo kun je de ventilator vanop een bepaalde afstand gewoon aan- en weer uitschakelen. Je hoeft hierbij niet van de bank of van je stoel te komen.

Het is een krachtige kolomventilator die je makkelijk en zonder problemen van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen de 3 beschikbare luchtstroom standen.

Er is ook een 8-uurs timer functie aanwezig, net zoals je ook de windrichting kunt instellen en bepalen.

Ondanks het korte snoer, is de koper duidelijk tevreden over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Het loont dan ook de moeite om deze kolomventilator alvast even grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Afstandsbediening: bij aankoop van deze kolomventilator wordt standaard een bijbehorende afstandsbediening meegeleverd.

Draaibaar: in tegenstelling tot andere ventilatoren, is dit apparaat tot maar liefst 180º draaibaar.

Luchtstroom: je hebt de mogelijkheid om te schakelen tussen de 3 ingebouwde luchtstroom snelheden.

Handig in gebruik: de kolomventilator is voorzien van een functie automatisch uitschakelen, blijkt kantelbaar en draait automatisch.

 

Nadelen: 

Kort snoer: volgens één koper had het snoer van het apparaat toch wel wat langer mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Air Naturel Fantasy

 

In vergelijking met de vorige kolomventilatoren uit deze lijst, zul je merken dat je voor dit apparaat best wat meer budget voorziet. Het toestel is afkomstig van het bekende merk Air Naturel en is afgewerkt in een neutrale elegante witte kleur.

Het is een hoge kolomventilator met een maximale lengte van zo’n 117 cm. Doordat deze kolomventilator zo hoog is, zul je merken dat het toestel zonder problemen een grote ruimte kan verkoelen.

Bovendien is het apparaat voorzien van een krachtige motor die zo goed als geluidloos functioneert. Er zijn 3 luchtstroom standen beschikbaar waaruit je kunt kiezen: normaal, natuurlijk en slaapmodus.

Jammer genoeg kunnen wij jou nog geen verder advies geven over de ervaringen van gebruikers. Dit heeft vooral te maken met het ontbreken van online reacties. Laat je hierdoor echter niet afschrikken.

 

Voordelen:

Formaat: de kolomventilator kent een ruime hoogte van 117 cm en is daardoor in staat om een grotere ruimte aan te pakken.

Geluidloos: in tegenstelling tot diverse andere kolomventilatoren binnen deze lijst, werkt dit apparaat bijna geluidloos.

Luchtstroom: je hebt de mogelijkheid om te schakelen tussen de 3 beschikbare luchtstroom standen gaande normaal, natuurlijk en slaapmodus.

Budgetvriendelijk: het verlaagde prijskaartje maakt hem momenteel bijzonder toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen: 

Te zacht: hoewel heel wat klanten overtuigd zijn, lijkt één koper van mening dat het apparaat te zacht blaast.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. JAP Montreal – Stille torenventilator – Afstandsbediening en timer – Oscillerende kolomventilator

 

We sluiten het rijtje af met de JAP Appliances torenventilator die gekenmerkt wordt door een maximale hoogte van 88,6 cm en een diameter kent van ongeveer 18,6 cm. Aangevuld met een gewicht van slechts 2,8 kg betekent dit dus dat je de ventilator makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Dankzij het 1,8 meter lange snoer kun je deze torenventilator overigens makkelijk op het stroomnet aansluiten waarna een aanzienlijk vermogen tot 60 watt kan worden gegarandeerd, weliswaar verdeeld over verschillende luchtstroom snelheden. Maar dat is nog lang niet alles want het plaatje is pas echt compleet dankzij de verschillende extra’s gaande van een functie automatisch uitschakelen tot een kantelbare én automatisch draaibare uitvoering alsook indicatielampje én geïntegreerde timer functie.

Hoewel de meeste kopers duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding lijkt een kleine minderheid dat jammer genoeg niet. Zo zou de kolomventilator behoorlijk instabiel blijken en bijgevolg allesbehalve gebruiksvriendelijk zijn.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de oscillerende kolomventilator wordt geleverd inclusief voetstuk, de nodige bevestigingsschroeven, een afstandsbediening en een instructieve handleiding.

Vermogen: door het apparaat op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim vermogen tot maximaal 60 watt worden gegenereerd.

Afstandsbediening: bij aankoop van deze kolomventilator wordt standaard een afstandsbediening aangeboden zodoende het apparaat vanaf de bank/ sofa te kunnen bedienen.

 

Nadelen: 

Geen badkamer: het is niet helemaal duidelijk of dit apparaat binnen het segment van de badkamer ventilatoren kan worden gecatalogiseerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kolomventilatoren koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken tussen de verschillende soorten kolomventilatoren. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om de beste kolomventilatoren even grondig met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door te letten op bepaalde factoren zoals het gebruiksgemak en het prijskaartje. Maar ook het vermogen, het formaat en de extra kenmerken kunnen een doorslaggevende functie hebben in de uiteindelijke beslissing.

Het gebruiksgemak

Op warme zomerdagen kan het soms wel handig zijn om gebruik te maken van een degelijke kolomventilator. Dergelijk apparaat biedt je de mogelijkheid om van een verkoelend briesje te kunnen genieten. Best wel handig indien je bijvoorbeeld in de zomer moet studeren voor bepaalde examens of wanneer je op warme dagen heel wat uurtjes op kantoor moet spenderen. Toch is het aan te raden om niet meteen de eerste de beste kolomventilator aan te kopen.

Waar wil je de kolomventilator plaatsen? En welk vermogen moet het toestel hebben? Hecht je belang aan het design en de uiteindelijke prijs? En ben je van plan om de kolomventilator regelmatig te gebruiken. Het kan ook helpen om de verschillende online reviews van klanten bij de kolomventilatoren even rustig te bekijken. En wie weet kom je zo wel een aantrekkelijke kolomventilator aanbieding tegen die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Wat is een kolomventilator en de werking

Zoals de naam doet vermoeden, wordt een kolomventilator gekenmerkt door een smalle en langwerpige vorm. Je kunt het een beetje vergelijken met een soort van cilinder. Vervolgens werd ht apparaat afgewerkt met een rooster. Een kolomventilator werkt niet alleen bijzonder goed maar is vooral ook veilig. Daardoor kun je dergelijk type ventilator zonder problemen in de kinderkamer plaatsen. En dat is alvast een hele geruststelling.

Het principe van een kolomventilator is dan ook bijzonder eenvoudig. Aangezien een kolomventilator niet voorzien is van ventilatorbladen, functioneren ze vooral door middel van de binnenlandse luchtverwarmer. Dat wil dus zeggen dat een kolomventilator over vrij sterke motoren beschikt, die de lucht uit de omgeving zullen onttrekken, en deze vervolgens aan een behoorlijk hoge snelheid en kracht terug de ruimte in zullen sturen.

 

De kracht en het bereik van de kolomventilator

Je zult merken dat sommige kolomventilator over net iets meer kracht beschikken in vergelijking met andere apparaten. Met kracht bedoelen we natuurlijk het vermogen, dat uitgedrukt wordt in Watt. Kies je dus voor een kolomventilator met een groot wattage dan kies je voor een apparaat met een groot vermogen en grote kracht. Ideaal dus om een grote ruimte probleemloos te verkoelen.

Het spreekt dan ook voor zich dat je, bij de keuze van het wattage, vooral ook rekening zult moeten houden met de oppervlakte van de ruimte die je wilt verkoelen. Bepaald daarom altijd eerst waar je de kolomventilator wenst te plaatsen alvorens je een keuze maakt op het gebied van vermogen. Wat het bereik betreft, hoef je je minder zorgen te maken aangezien de overgrote meerderheid van de kolomventilator over een relatief groot bereik beschikken.

 

Mogelijke kenmerken en extra functies

Het spreekt voor zich dat niet alle kolomventilatoren gelijk zijn. Sommige apparaten zullen dus net iets meer functies hebben in vergelijking met andere toestellen. Het komt er dus op neer dat je voor jezelf op voorhand uitmaakt wat je belangrijk vindt. Bepaalde extra functies kunnen echt wel een meerwaarde vormen terwijl andere opties eerder een leuke extra zijn. 

Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn indien de kolomventilator over meerdere snelheidsstanden beschikt. Zodanig dat je kunt kiezen tussen een verkoelend briesje of een stevige wind. Indien je de snelheid bovendien kunt veranderen door gebruik te maken van een afstandsbediening dan hoef je er zelfs niet meer voor uit je zetel te komen. Extra handig indien je bijvoorbeeld minder goed te been bent. 

Als je de kolomventilator hoofdzakelijk ’s nachts wenst te gebruiken dan is het leuk indien het toestel zo goed als geluidloos functioneert. Kies daarom voor een kolomventilator met een geluidsniveau dat lager ligt dan 50 dB. Kortom er zijn heel wat extra opties mogelijk. Houd er wel rekening mee dat dergelijke apparaten misschien niet meteen te vinden zullen zijn tussen de goedkope kolomventilatoren. Alhoewel er altijd aanbiedingen kunnen zijn.

Het mogelijke prijskaartje

Bij de aanschaf van een degelijke kolomventilator zul je merken dat bepaalde apparaten iets duurder of goedkoper zijn dan andere. Je bepaalt uiteraard zelf hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke kolomventilator. Zo kun je vaal al een degelijke kolomventilator aankopen voor amper 35 euro. Uiteraard zullen factoren zoals het aantal functies, het design en het vermogen de prijs in meer of mindere mate kunnen bepalen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES