5 beste lade organizers Test Van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste lade organizers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een degelijke lade organizer kan best wel handig zijn om structuur en orde te scheppen en op die manier een rustige omgeving te creëren. Of je nu je kruiden en ingrediënten netjes wilt ordenen dan wel je juwelen, make-up of kleding op kleur en grootte wilt rangschikken; er is wel degelijk voor elk wat wils te vinden. Om de keuze voor jou enigszins makkelijk te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Lade verdeler – Hout die, zoals de titel reeds doet vermoeden, volledig uit duurzaam bamboe hout werd vervaardigd. Daartegenover staat de Lade Organizer – Ladeverdeler die jou aangeboden wordt inclusief een bijbehorend duurzaam etui.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste lade organizers (Reviews) van 2024

 

Een lade organizer is tegenwoordig misschien wel één van de meest veelzijdige producten aller tijden. Zo wordt een lade organizer niet alleen in de keuken gebruikt maar kan hij ook dienst doen om make-up, kledij en kruiden netjes te rangschikken. Bedenk dus zelf of je op zoek bent naar een sieraden lade organizer, een kleding lade organizer, een lade organizer om je make-up te plaatsen dan wel een kruiden lade organizer. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes op basis van het advies uit de online reviews. Neem even een kijkje alvorens er de voor jou beste lade organizer uit te kiezen en wie weet ga je wel met het populairste product of een leuke bureau lade organizer aanbieding naar huis.

 

1. Lade verdeler – Hout – bamboe – 6 stuks – lade – organizer – huishoudelijk – lade organizer

 

Ben je op zoek naar een relatief goedkope lade organizer uit hout voor gebruik in de keuken? Dan lijk je met de G&S Commerce ladeverdeler alvast een stap in de goede richting te zetten. Zo telt de verpakking maar liefst 6 afzonderlijke stuks, één voor één vervaardigd uit milieuvriendelijk natuurlijk bamboe hout en bovendien ontworpen in een standaard keuken- en/ of bureaulade-formaat.

Elke afzonderlijke lade organizer kent een maximaal formaat van 44,5 x 6,7 x 1,6 cm maar kan – indien gewenst – worden uitgebreid tot ongeveer 55,9 cm. Hoewel de organizers uit hout vervaardigd zijn, blijken ze 100% waterdicht en ter hoogte van het uiteinde voorzien van een rubberen kussentje. 

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten bijzonder tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid waardoor een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren alvast niet kon uitblijven.

 

Voordelen:

Formaat: elke afzonderlijke lade organizer kent een formaat van 44,5 x 6,7 x 1,6 cm maar kan – in lengte – worden uitgebreid tot maximaal 55,9 cm.

Materiaal: de lade organizers werden vervaardigd uit duurzaam natuurlijk bamboe hout dat ook nog eens 100% milieuvriendelijk en waterdicht blijkt te zijn. Elke verdeler werd overigens afgewerkt met de bekende FSC certificering.

Invoersysteem: in tegenstelling tot heel wat andere lade organizers kunnen deze verdelers in een verticaal én horizontaal invoersysteem worden gebruikt.

 

Nadelen:

Geen badkamer: ben je op zoek naar een geschikte lade organizer om in de badkamer je sieraden en make-up op orde te leggen, dan is dit exemplaar niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lade Organizer – Ladeverdeler – Organizer Bureau – Lade Bakjes – Opbergbakjes – Mandjes

 

Met behulp van deze unieke lade organizer van Qualisce wordt het mogelijk om sieraden, schrijfwaren, gereedschappen en/ of andere kleine accessoires netjes in de daarvoor voorziene vakken te ordenen. Dit draagt niet alleen bij aan een rustige omgeving maar tevens ook aan een rust in je hoofd.

De lade organizer van Qualisce wordt geleverd inclusief bijbehorend etui en kent een totale afmeting van 50 x 25 x 5 cm verdeeld over verschillende grote en kleine opbergbakjes. Doordat de compartimenten overigens los van elkaar staan, kun je helemaal zelf de indeling ervan gaan bepalen waardoor je hem zowel in de keuken, badkamer alsook commode kunt gebruiken.

Verder blijkt deze unieke ladeverdeler vervaardigd uit duurzaam vilt materiaal en beschikbaar in 3 neutrale kleurtjes. Klanten reageren alvast enthousiast en zijn vooral tevreden over de correcte prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: of deze lade organizer voorzien is van de laagste prijs is nog even af te wachten. Toch behoort hij tot de goedkope exemplaren binnen deze selectie.

Formaat: de lade organizer kent een totale afmeting van 50 x 25 x 5 cm en wordt jou aangeboden inclusief een bijbehorend etui.

Materiaal: bij de productie van deze ladeverdeler heeft men gebruik gemaakt van duurzaam vilt materiaal afgewerkt in verschillende neutrale kleurtjes.

Handig in gebruik: doordat de ladeverdeler uit losse compartimenten bestaat, kun je zelf de indeling bepalen. Of je nu op zoek bent naar een commode lade organizer dan wel een ladeverdeler voor gebruik in de keuken of badkamer, dit exemplaar is een schot in de roos.

 

Nadelen:

Onderhoud: let wel dat je deze lade organizer maar beter niet in de wasmachine stopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vitamo Verstelbare Ladeverdelers – Set van 2 Stuks – Lade Organizer – Uitschuifbaar

 

Met de Vitamo lade organizers kies je opnieuw voor een staaltje kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én betaalbaarheid. Zo telt de verpakking maar liefst 2 afzonderlijke Vitamo ladeverdelers waarbij elke organizer een totale afmeting kent van 53,5 x 2 x 10 cm. Daarbij is het mogelijk om de lengte – indien gewenst – aan te passen van minimaal 37,5 tot maximaal 53,5 cm. Dit draagt alvast bij aan het gebruiksgemak en maakt de organizers geschikt voor gebruik in de keuken, badkamer en/ of slaapkamer.

Verder werd tijdens de productie van deze lade organizers gebruik gemaakt van verschillende duurzame materialen zoals ABS kunststof en EVA foam. Dit maakt de kans op eventuele beschadigingen en/ of krassen een pak kleiner. Het geheel werd vervolgens afgewerkt in een mooie neutrale witte kleur die makkelijk in eender welk interieur te passen is.

Dat deze lade organizers een schot in de roos zijn, hoeft alvast niet meer gezegd. En klanten lijken dit alleen maar te bevestigen getuige de mooie reacties en de optimale score van 4,9 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Uitschuifbaar: de lengte van elk van de afzonderlijke lade organizers kan worden aangepast van 37,5 tot 53,5 cm.

Formaat: elke afzonderlijke ladeverdeler kent dan ook een maximaal formaat van 53,5 x 2 x 10 cm.

Materiaal: de lade organizers werden vervaardigd uit een combinatie van duurzaam ABS kunststof enerzijds en stootvast EVA-foam anderzijds.

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het lage prijskaartje.

 

Nadelen:

Design: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan had het misschien leuker geweest indien er wat meer keuze was op het gebied van design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Broël Organizer – Ladekast – Opbergrek – Aanrecht Organiser – Keuken Organizers

 

Je zou natuurlijk ook nog altijd kunnen kiezen voor dit unieke opbergrekje van het populaire – en voor velen overigens ook veruit het  beste merk – Broël. Zo kent deze lade organizer een maximale lengte van 37,2 cm aangevuld met een breedte van 22 cm en een hoogte van ongeveer 43,5 cm wat hem alvast makkelijk te installeren maakt. 

Het tweelaags opbergrekje werd vervaardigd uit duurzaam metaal en vervolgens afgewerkt met een neutrale zwarte coating. De bijbehorende siliconen antislipvoetjes voorkomen tevens dat dit robuuste en multifunctionele rekje gaat verschuiven of wegglijden. Bij aankoop worden overigens 2 antislipmatten meegeleverd alsook een Nederlandstalige gebruikershandleiding en een volwaardige montageset.

Uit de online reviews kunnen we dan ook meteen opmaken dat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, het handige ontwerp en het fraaie design wat een mooie score van 4,8 sterren in de hand werkt.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: het rekje springt er meteen bovenuit vanwege zijn veelzijdigheid. Zo kan het onder meer dienst doen als een gootsteenkast organizer, aanrecht organiser, badkamer organizer of speelgoed organizer.

Materiaal: doordat het rekje vervaardigd blijkt uit duurzaam metaal wordt automatisch robuustheid, roestbestendigheid en stevigheid gegarandeerd.

Formaat: het opbergrekje met tweelaags ladesysteem kent een totale afmeting van 37,2 x 22 x 43,5 cm.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt 2 framen, 4 dwarsbalken, 4 schroeven, 1 inbussleutel, 2 lades, 4 voetsteunen, 2 antislipmatten en een Nederlandstalige handleiding.

 

Nadelen:

Zelf monteren: houd er rekening mee dat je het opbergrekje nog zelf in elkaar dient te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. 6x Opbergbakjes 20.7×13.8×12.2 CM – Badkamer en keuken – Organizer bureau 

 

We sluiten het rijtje af met deze handige opbergbakjes van het bekende merk Fop en Bij. De verpakking telt maar liefst 6 afzonderlijke opbergbakjes die elk op hun beurt een formaat kennen van 20,7 x 13,8 x 12,2 cm en werden afgewerkt in een witte kleur. Toch bestaat de mogelijkheid om deze lade organizers in een andere design en formaat te bestellen, indien gewenst waardoor er zeker voor elk wat wils te vinden is.

Doordat de bakjes los van elkaar staan, kun je zelf min of meer de indeling gaan bepalen wat bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak en comfort. De bakjes kunnen dienst doen om sieraden, make-up, schrijfgerei, gereedschap of andere accessoires netjes te rangschikken en op die manier orde en netheid te creëren.

Hoewel de bakjes uit duurzaam plastic werden vervaardigd, voelen ze behoorlijk stevig aan. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd hoewel 1 koper toch wel wat twijfels blijkt te hebben omtrent de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Formaat: elk afzonderlijk bakje kent een totale afmeting van 20,7 x 13,8 x 12,2 cm maar kan nog in tal van andere formaten worden besteld.

Materiaal: de bakjes werden vervaardigd uit duurzaam en 100% stevig plastic en zijn bijgevolg ook makkelijk schoon te maken.

Verpakking: de verpakking telt maar liefst 6 afzonderlijke lade organizers waarvan je zelf de indeling kunt bepalen.

 

Nadelen:

Matige prijs-kwaliteitverhouding: jammer genoeg is één gebruiker van mening dat de prijs-kwaliteitverhouding van dit product een pak beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lade organizers Koopgids

 

Orde schept niet alleen netheid maar ook (mentale) rust en juist daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Ga op zoek naar een set degelijke lade organizers om je juwelen, kledij, speelgoed, kruiden en dergelijke meer, op een eenvoudige en aangename manier te ordenen. Let daarbij niet alleen op het design en de prijs maar vooral op het formaat en de gebruikte materialen. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende lade organizers – en eventuele aanbiedingen/ promoties –  met elkaar te vergelijken.

Het belang van een degelijke lade organizer

Lade organizers – ook wel omschreven als ladeverdelers – zijn handige attributen waarmee het mogelijk wordt om spullen netjes te ordenen. Het kan hier gaan om het rangschikken van kruiden, granen en/ of noten maar evengoed het ordenen van juwelen, make-up, kledij en/ of speelgoed. 

Zijn ruime toepassingsveld garandeert dan ook een behoorlijk uitgebreid assortiment aan diverse lade organizers waarbij we verschillen kunnen noteren op het gebied van materialen, formaat, design en prijs. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en waarvoor je de lade organizers voornamelijk wenst te gebruiken. Hecht je belang aan het design of dient de ladeverdeler hoofdzakelijk praktisch te zijn.

 

Het type en de gebruikte materiaalsoorten

Dat er tegenwoordig een behoorlijk ruim aanbod aan lade organizers op de markt te vinden is, hoeft alvast niet meer vermeld. Zo bestaan ze in allerlei formaten, materialen, designs en uitvoeringen. De meest voor de hand liggende lade organizers zijn natuurlijk de traditionele bakjes die je in de kast of op het aanrecht kunt plaatsen/ stapelen en waarin je accessoires kunt opbergen. Of je daarbij kiest voor een volledig open geheel dan wel een lade organizer die je kunt afsluiten, blijft vooralsnog een persoonlijke keuze.

Daarnaast bestaan er ook heel wat grotere lade organizers bestaande uit 2 of meerdere – al dan niet losse – opbergvakjes. Kies je voor de organizer met de losse elementen dan kun je zelf de indeling bepalen, wat voor velen een belangrijke meerwaarde zou kunnen zijn. Is het echter gewoon de bedoeling om de commode, bureau-, of keukenlade in 2 of 3 onderverdelingen te splitsen, dan zou je eventueel ook kunnen opteren voor de zogenaamde uitschuifbare “balkjes” of “plankjes”. Dergelijke lade organizers zijn gemaakt op het standaard formaat van een bureau- of keukenlade en kunnen – zoals vermeld – in lengte worden aangepast.

Naast het type raden wij jou aan om toch ook even aandachtig te zijn ten opzichte van de gebruikte materiaalsoorten. Zo zullen heel wat lade organizers vervaardigd zijn uit duurzaam (milieuvriendelijk) hout; wat hun specifieke kleur en design verklaart. Echter, is hout – tenzij voorzien van een speciale coating – niet waterbestendig en bijgevolg minder geschikt voor gebruik in de badkamer en/ of keuken. Daarom kun je vandaag de dag nog uit tal van andere materiaalmogelijkheden kiezen waaronder plastic, kunststof, metaal en/ of aluminium.

Design en prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het design en de uiteindelijke prijs. Net zoals er een ruim aanbod bestaat op het gebied van types, formaten en materialen; is er ook qua design heel wat mogelijk. Waar de meeste lade organizers vroeger enkel in het wit of zwart werden aangeboden – of hout indien de oranizer uit hout vervaaridigd bleek – kun je vandaag de dag uit heel wat (felle) kleurtjes een keuze maken. Op die manier kun je de ladeverdeler in meer of mindere mate afstemmen op basis van het interieur.

Besef wel dat dit alles een invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Uiteraard hoeft een degelijke lade organizer helemaal niet zo duur te zijn maar zal de prijs beïnvloed worden door het formaat, de gebruikte materiaalsoorten en het design. Op basis daarvan kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 10 euro tot maar liefst 260 euro of meer. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES