Beste latex matras

Laatste update: 21.06.24

 

Latex matrassen test van 2024

 

Ben je op zoek naar één van de beste latex matrassen maar zie je door de bomen eenvoudigweg het bos niet meer? Dan zou je eventueel een kijkje kunnen nemen naar onze koopgids. Daarin bespreken we enkele van de belangrijkste factoren inzake latex matrassen. Indien je echter dringend op zoek bent naar een nieuw product dan volstaat het ook om gelijk door te klikken naar onze top 3. Zo blijkt de Ecolux Medium H2 latex matras alvast een goede keuze te zijn. De matras heeft een totale afmeting van 140 x 200 x 20 cm maar is ook te bekomen in heel wat andere formaten. Ook wanneer je kiest voor de Matt Sleeps Snuggel Tweepersoons latex matras, kies je voor kwaliteit en degelijkheid. Dit product is voldoende groot om dienst te doen als een stevige tweepersoonsmatras.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Latex matras Reviews – Top 5

 

 

Als je op zoek bent naar de beste latex matras dan is het belangrijk dat je probeert rekening te houden met een aantal factoren. Om het jou iets gemakkelijker te maken, hebben wij dit onderzoek al voor jou gedaan. We hebben hierbij rekening gehouden met de reviews en het advies van klanten maar ook met bepaalde kenmerken zoals de grootte. Op basis daarvan hebben wij 5 topproducten kunnen selecteren. Bekijk deze eens rustig en wie weet zit er wel een latex matras aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Ecolux Medium H2 

 

Met deze handige latex matras van het bekende merk Ecolux zul jij vanaf nu zeker van een goede nachtrust kunnen genieten. De matras meet 140 x 200 x 20 cm maar je kunt natuurlijk ook kiezen uit andere formaten.

De kern van deze latex matras bestaat helemaal uit zacht en comfortabel maar toch stevig schuim latex. De matras is niet alleen antiallergisch maar ook is ook helemaal antibacterieel. De verschillende zones waaruit de matras bestaat, zorgen voor voldoende ondersteuning waardoor je in de ochtend niet met vervelende pijnklachten hoeft op te staan.

De kopers zijn werkelijk helemaal overtuigd van de voordelen en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van deze latex matras. Bovendien is de matras niet alleen duurzaam maar ziet het product er ook nog eens goed uit.

Het is niet altijd makkelijk om de geschikte latex matras te vinden. Daarom hebben wij voor jou al enkele topproducten geselecteerd. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor dit exemplaar dat jou aangeboden wordt door Ecolux. Ecolux is een bekend merk dat bij velen vast en zeker een belletje zal doen rinkelen.

 

Voordelen: 

Formaat: deze unieke latex matras heeft een totaal formaat van maar liefst 140 bij 200 cm en is ongeveer 20 cm dik. Uiteraard zijn er ook nog heel wat andere mogelijkheden op het gebied van het formaat.

Kern: de matras ligt bijzonder comfortabel en dat heeft alles te maken met de kern die uit duurzaam schuim latex is opgebouwd.

Veilig: het is een meerwaarde dat deze degelijke latex matras niet alleen antibacterieel maar ook nog eens antiallergisch blijkt te zijn.

Handig in gebruik: verder is de matras opgebouwd in diverse zones die elk op hun beurt zorgen voor een correcte ondersteuning van het lichaam.

 

Nadelen: 

Een blik op de online beoordelingen toont aan dat het product tot op heden door alle klanten beloond is met een maximumscore van 5 sterren. Het lijkt hier wel om een topproduct te gaan, mogelijks ook van het populairste en beste merk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Matt Sleeps Snuggel Tweepersoons

 

Indien je op zoek bent naar een handige tweepersoons latex matras dan hoef je zeker dit model van het bekende merk Matt Sleeps eens te bekijken. Uiteraard kun je ook kiezen voor een eenpersoons latex matras indien je dit wenst.

De matras meet 200 x 140 x 25 cm en is helemaal gemaakt uit koudschuim. Koudschuim voelt niet alleen comfortabel aan maar zal bovendien ook de vorm van je lichaam gaan aannemen. Op die manier wordt je lichaam ten allen tijde voldoende ondersteund en kun je genieten van een aangename nachtrust.

Ondanks het feit dat het niet meteen tot de goedkope latex matrassen behoort, zijn beide kopers wel helemaal tevreden met de aankoop ervan. Het voelt heel erg comfortabel aan en de matras is bovenal heel erg duurzaam. Verder ziet het er ook nog eens leuk uit.

Ben je op zoek naar een degelijke tweepersoons latex matras? Dan zou je eventueel dit product even grondig onder de loep kunnen nemen. Deze latex matras is afkomstig van het merk Matt Sleeps en staat garant voor kwaliteit en comfort. De gebruikte materialen zorgen voor een correcte ondersteuning wat resulteert in een goede nachtrust.

 

Voordelen: 

Formaat: de latex matras heeft een totale afmeting van wel 200 x 140 x 25 cm en is bijgevolg ook net iets dikker in vergelijking met het vorige product.

Doeltreffend: in tegenstelling tot sommige andere latex matrassen, zal dit exemplaar zich aanpassen aan je lichaamsvorm. Enkel en alleen op die manier kan een perfecte en correcte ondersteuning van het lichaam worden aangeboden.

 

Nadelen: 

Prijzig: indien je interesse mocht hebben in deze latex matras dan is het echter wel handig om rekening te houden met het hoge prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Slaaploods King de Luxe

 

Met deze handige latex matras van het bekende merk Slaaploods.nl ga je vanaf nu een goede en heerlijke nachtrust tegemoet. Je zult merken dat de vervelende nek- en rugklachten in de ochtend helemaal verdwenen zijn.

Deze latex matras is niet meteen één van de goedkope latex matrassen maar de kopers lijken zich daar niet zo hard aan te storen. De matras is bovendien beschikbaar in verschillende maten. Je kunt op beide zijden van de matras slapen aangezien deze allebei een goede ondersteuning van het lichaam aanbieden.

De kopers zijn werkelijk laaiend enthousiast over de aankoop van deze latex matras. Het is een handig model dat niet alleen duurzaam is maar er gewoon ook nog eens heel leuk uitziet. Het is dus zeker en vast de moeite waard om dit eens van naderbij te onderzoeken.

Kies je echter voor de latex matras van Slaaploods.nl dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook meteen voor een comfortabele en goede nachtrust. Om te weten te komen of dit product al dan niet iets voor jou is, is het belangrijk om de kenmerken van het product eens even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen: 

Dubbelzijdig: het grote pluspunt van deze unieke latex matras is dat beide kanten van de matras voldoende ondersteuning en comfort aanbieden. Dat in tegenstelling tot heel wat andere exemplaren.

Materiaal: de toplaag van deze matras is uiteraard vervaardigd uit duurzaam latex terwijl de tijk uit katoen gemaakt is.

Gewicht: de matras heeft een maximaal gewicht van 25 kilogram, waardoor het nog steeds behoorlijk goed meevalt om deze te verplaatsen.

 

Nadelen: 

Kostenplaatje: jammer genoeg zul je toch maar beter iets meer budget voorzien indien je deze latex matras wenst aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ravensberger Matrassen Topdekmatras Natuurlatex

 

In vergelijking met het voorgaande product is deze latex matras van het bekende merk Ravensberger Matrassen iets goedkoper. Dankzij de perfecte elasticiteit van het materiaal waaruit de matras bestaat, zul je merken dat de matras zich helemaal aan je lichaamsvorm aanpast.

Verder beschikt latex over de eigenschap dat het niet alleen antiallergisch is maar ook nog eens antibacterieel. Dit is dus uiteraard gewoonweg schitterend voor mensen die vaak last hebben van allergieën.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst waarin de koper een positief advies geeft over de uitstekende kwaliteit ervan. Daarnaast voelt de matras enorm fijn en comfortabel aan en voldoet deze aan het verwachtingspatroon.

Ook het merk Ravensberger behoort tot de bekende merken op het gebied van latex matrassen. Of dit exemplaar al dan niet voorzien is van de laagste prijs dat valt uiteraard nog even af te wachten. We hebben hieronder een opsomming gemaakt van de belangrijkste eigenschappen van het product.

 

Voordelen: 

Materiaal: de latex matras is vervaardigd uit een combinatie van latex en andere duurzame elastische materialen.

Gebruiksgemak: dankzij de hoge elasticiteit van de gebruikte materialen, zul je merken dat deze matras zich meteen aanpast aan de vorm van je lichaam.

Kostenplaatje: wil je liever niet zoveel budget spenderen aan een degelijke latex matras? Dan raden wij jou aan om dit product, met z’n lage prijs, even grondig te bekijken.

Veilig: de matras blijkt zowel antiallergisch alsook antibacterieel te zijn.

 

Nadelen: 

Eenpersoonsbed: indien je over een tweepersoonsbed beschikt dan is dit product niet meteen een aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. O.M.M HR65

 

Deze latex matras van het merk O.M.M. meet 90 x 200 cm maar het is uiteraard ook mogelijk om een matras aan te kopen met een andere breedte en lengte. Het is niet meteen de duurste latex matras en dat zou een voordeel kunnen zijn.

Vanaf nu zul je geen last meer hebben van slapeloze nachten aangezien deze matras uit latex voor voldoende ondersteuning zorgt. De verschillende comfortzones ondersteunen het lichaam doordat ze zich aanpassen aan je lichaamsvorm.

Uit één enkele review wordt duidelijk dat de matras niet helemaal aanvoelt zoals men verwacht had. De meeste gebruikers zijn echter wel tevreden over de goede kwaliteit ervan en de duurzaamheid van dit product. Haast je dus naar de winkel en oordeel vooral zelf.

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de latex matras van het, al dan niet bekende merk O.M.M. De matras wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 90 bij 200 cm en is daardoor ideaal om te gebruiken in combinatie met een duurzaam eenpersoonsbed.

 

Voordelen: 

Comfortzones: de matras is onderverdeeld in meerdere comfortzones die elk plekje van je lichaam de juiste ondersteuning zullen bieden.

Formaat: het is mogelijk om deze latex matras ook nog in tal van andere formaten te bestellen.

Prijskaartje: bij het zien van de prijs zul je spontaan het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

 

Nadelen: 

Design: het is mogelijk dat sommige klanten toch niet helemaal tevreden zijn met het aangeboden eenvoudige design van de matras.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Latex matrassen koopgids

 

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijke matras maar zie je door de bomen het bos niet meer? Steeds meer mensen zijn vandaag de dag te vinden voor een degelijke latex matras. Om een goede keuze te kunnen maken uit de beste latex matrassen is het een aanbeveling om rekening te houden met een aantal factoren. Zo kun je onder andere letten op de voordelen, het gebruiksgemak, het formaat en het prijskaartje ervan. Het komt er dus op neer om zoveel mogelijk latex matrassen te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Ga hierbij zeker de mogelijke aanbiedingen niet uit de weg.

De voordelen en het gebruiksgemak

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke latex matras dan is het natuurlijk belangrijk dat je daar toch net iets meer over weet. Er bestaan dergelijke soorten matrassen maar een latex matras biedt toch wel heel wat aangename voordelen aan. Zo is een latex matras in de eerste plaats een voorbeeld van een uitstekend isolerende matras. Dit wil dus zeggen dat dergelijke matrassen de warmte zullen vasthouden. En dit is echt wel aangenaam nieuws als je zelf iemand bent die het vrij snel koud heeft of krijgt.

Daarnaast zul je merken dat latex matrassen ook bijzonder soepel en elastisch gevormd zijn. Dit is een groot voordeel aangezien de matrassen zich op die manier gewoon kunnen aanpassen aan de lichaamsvorm. Doordat ze zich naar het lichaam gaan vormen, kan er een goede en vooral correcte ondersteuning worden aangeboden. Dit komt de nachtrust uiteraard ten goede. Latex matrassen zijn van nature uit bovendien ook volledige antiallergisch. Als je dus vaak last hebt van stofallergieën of dergelijke dan is een latex matras wel degelijk iets voor jou.

 

Met welk budget moet je rekening houden

Je kunt al snel een latex matras aankopen van zo een 285 euro. En dit zijn dan vaak exemplaren die je tot de goedkope latex matrassen zou kunnen rekenen. Vaak zul je namelijk toch net iets duurder betalen voor een degelijke en kwalitatieve latex matras. Het prijskaartje kan door diverse factoren positief of negatief beïnvloedt worden. Zo kan het formaat een bepaalde invloed uitoefenen op het uiteindelijke prijskaartje. Net zoals ook het design en de eventuele extra kenmerken of het merk van de matras belangrijk kunnen zijn.

Uiteraard ben jij degene die beslist welk budget je aan een latex matras wilt maar vooral kunt uitgeven. Het is niet de bedoeling dat je in financiële problemen komt. Het kan misschien helpen indien je er ook even de verschillende online reviews bij neemt. Daarin geven de kopers een duidelijk positief of negatief advies over een specifieke latex matras. Deze gebruikerservaring kan echt wel een hulpmiddel zijn om een uiteindelijke beslissing te maken. Probeer verder ook uit te kijken naar eventuele promoties. En wie weet kun je zo wel een aantrekkelijke latex matras aanbieding tegenkomen.

 

Het formaat van de latex matras

Net zoals bij andere soorten matrassen zul je ook bij latex matrassen kunnen beslissen over het formaat. Dit is opnieuw een persoonlijke keuze. Indien je op zoek bent naar een eenpersoons matras dan kan een latex matras met een formaat van 90 bij 200 cm echt wel iets voor jou zijn. Uiteraard kun je evengoed kiezen voor een latex matras die geschikt is voor twee personen. Houd er wel rekening mee dat het formaat ook een bepaalde invloed zal hebben op het prijskaartje van de latex matras. Zo zal een groter formaat vaak ook iets duurder te betalen zijn.

Uiteraard moet je vooral op zoek gaan naar de latex matras die volledig aan jouw verwachtingen voldoet. Om dus het formaat te bepalen kun je het best van al maar rekening gaan houden met de afmetingen van het bed. Dit lijkt misschien heel nutteloos maar dat is het zeker niet. Niet elk eenpersoonsbed heeft namelijk een afmeting van 90 bij 200 cm. Net zoals niet elk tweepersoonsbed een afmeting heeft van 180 bij 200 cm. Het is dus een goed idee om hier zoveel mogelijk op te letten.

Extra kenmerken en mogelijkheden

Net zoals je ook bij andere matrassoorten verschillende opties kunt hebben, is dit bij latex matrassen dan ook niet anders. Sommige latex matrassen zijn duurder in de aankoop doordat ze over iets meer kenmerken of mogelijkheden beschikken. Zo kan het handig zijn wanneer de latex matras geleverd wordt in combinatie met een beschermhoes.

Door de hoes regelmatig te wassen, blijft de matras steeds schoon en hygiënisch. Verder zijn er ook latex matrassen die naast antiallergisch ook nog eens antibacterieel zijn. En dat is natuurlijk echt wel een grote aanrader. Kortom er zijn heel wat elementen waar je rekening mee moet houden en waar je dus een beslissing zal moeten over nemen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES