5 Beste Lattenbodems Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Lattenbodems – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een degelijke lattenbodem kan ervoor zorgen dat je heel comfortabel ligt. Op die manier draagt de lattenbodem bij aan een goede nachtrust. We hebben dan ook even de moeite genomen om een onderzoek te verrichten. We hebben hierbij de online beoordelingen van de klanten doorgenomen en rekening gehouden met hun advies en de gebruikerservaring. Op die manier hebben we een top 3 kunnen samenstellen waaruit gebleken is dat je met de BeddenReus Flexus 2600 echt wel een degelijke lattenbodem in huis haalt. Het gaat hier om een vlakke lattenbodem van 90 op 200 cm. Ideaal dus voor een eenpersoons matras. De Matrascenter 90×200 lattenbodem hoeft zeker en vast niet onder te doen. Dit model is voorzien van maar liefst 28 latten en is daardoor vooral geschikt om te gebruiken in combinatie met een eenpersoons matras.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Lattenbodems (Reviews) van 2024

 

Een goede lattenbodem voor je bed is belangrijk voor een betere nachtrust en om spier- en rugpijn te voorkomen. Je kunt natuurlijk ook een verstelbare lattenbodem kopen als je nog graag televisie kijkt in bed voor het slapen gaan. Wij hebben vijf verschillende lattenbodems opgezocht op het internet en vergeleken op basis van gebruikerservaringen. Gebruik onze informatie om voor je aankoop je keuze te maken en misschien koop je zo wel de beste lattenbodem.

 

1. BeddenReus Flexus 2600 Lattenbodem 90×200 cm

 

De BeddenReus Flexus 2600 is een vlakke lattenbodem met afmetingen 90 x 200 cm en waarvan de latten voorzien zijn van geveerde rubberen kappen.

Dankzij het schuifmechanisme ter hoogte van de heupzone ben je verzekerd van extra ondersteuning en comfort tijdens het slapen. Hij is geschikt voor een eenpersoonsbed, is gemaakt van hout en heeft een ecru kleur.

Over dit product zijn tot nu toe nog maar twee online reviews geschreven door kopers maar deze geven enkel en alleen maar positief advies over deze lattenbodem aanbieding.

De kopers zijn heel tevreden over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product en vinden dat je er goed op kunt slapen. Je kunt de latten ook naar wens instellen volgens één van de gebruikers.

Als je op zoek gaat naar een degelijke lattenbodem dan kun je vast en zeker dit model van het merk Beddenreus tegenkomen. Bovendien zul je versteld staan van de voordelige prijs. De lattenbodem heeft een afmeting van 90 x 200 cm en is helemaal vlak. Bekijk dit model eens rustig en vergelijk hierbij de voordelen met de nadelen ervan.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: doordat het één van de goedkope lattenbodems is, zou het niet verwonderen mocht het tot de populairste artikelen uit onze lijst behoren.

Materiaal: de lattenbodem is gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam beukenhout. Verder zijn de latten afgewerkt met handige geveerde kappen uit rubber om het ligcomfort te verhogen.

 

Nadelen:

Werkelijk alle kopers zijn laaiend enthousiast over dit product. Voor hen is Beddenreus dan ook veruit het beste merk. Dit maakt het er natuurlijk niet eenvoudiger op om eventuele minpuntjes te ontdekken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Matrascenter Lattenbodem Elektrisch verstelbaar 90×200

 

Deze lattenbodem bestaat uit 28 latten, is geschikt voor een eenpersoonsbed en is elektrisch verstelbaar. Het is een stevig product waarvan het hoofd- en voeteneinde afzonderlijk verstelbaar zijn naar wens. De latten zijn geplaatst in kunstof kappen en zijn geschikt voor verschillende soorten matrassen zoals pocketvering, schuimrubber, latex en polyether.

Het is een stabiele lattenbodem met vier scharnierpunten en dit voor een degelijke prijs. Omdat hij elektrisch verstelbaar is hoef je niet recht te staan om hem te verstellen en kun je eenvoudiger televisie kijken of lezen.

Over dit product is momenteel nog maar één gebruikerservaring geschreven maar de koper van deze lattenbodem vind het een top product. Hij is heel tevreden over de goede kwaliteit voor de aanvaardbare prijs en vindt het product handig in gebruik. Een mooie lattenbodem aanbieding!

In vergelijking met het voorgaande product zul je voor deze lattenbodem van het bekende merk Matrascenter best wel wat meer budget voorzien. De lattenbodem bestaat uit maar liefst 28 latten en heeft een afmeting van 90 x 200 cm. Dit maakt het uitermate geschikt om op een eenpersoons bed te gebruiken.

 

Voordelen:

Materiaal: deze lattenbodem is gemaakt uit een combinatie van bijzonder stevige materiaalsoorten zoals hout, metaal en kunststof.

Comfort: de hoge prijs kan worden verklaard doordat het hoofd- en voeteneinde van de lattenbodem helemaal elektrisch te verstellen zijn. Dit maakt het ook handig indien je in je bed graag nog wat leest.

 

Nadelen:

Budget: werkelijk alle klanten zijn helemaal enthousiast met de aankoop. Toch zou de hoge prijs misschien voor andere gebruikers wel eens als een struikelblok ervaren kunnen worden.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beter Bed Action Lattenbodem Hout 90x200cm

 

Ook deze lattenbodem aanbieding is enkel geschikt voor een eenpersoonsbed door zijn afmetingen van 90 x 200 cm. Het is een vlakke lattenbodem die ideaal is voor een logeerbed of een kinderbed.

Zo ben je zeker dat je gast of je kind ook rustig en comfortabel kan slapen. Hij is gemaakt van beukenhout en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg. Hij is wel niet verstelbaar maar komt inclusief een bodem.

Over deze lattenbodem is er tot op heden nog maar één online mening van een gebruiker te vinden maar deze geeft wel een positief advies over het product.

De koper is heel tevreden over de verhouding tussen de kwaliteit van de lattenbodem en de prijs die hij of zij er voor betaald heeft en zegt dat het een prima product is.

Sommige personen gaan op zoek naar een lattenbodem die niet alleen bijzonder degelijk is maar ook nog eens voordelig is qua prijs. In dat geval lijkt het ons een goed idee mocht je deze lattenbodem van het merk Basic eens wat grondiger bestuderen. In vergelijking met de andere 4 lattenbodems uit onze lijst, heeft dit product wel degelijk de laagste prijs.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult werkelijk versteld staan van het voordelige tarief. Ideaal als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke lattenbodem.

Materiaal: de lattenbodem heeft een afmeting van 90 x 200 cm en is helemaal uit beukenhout gemaakt. Dit is niet alleen bijzonder sterk maar ook enorm duurzaam.

Praktisch: heel wat kopers vinden het een praktische lattenbodem die perfect dienst doet als er eens een logé blijft slapen bijvoorbeeld.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: voor een kleine minderheid van de gebruikers voldoet deze lattenbodem niet helemaal aan het verwachtingspatroon.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lattenbodem 160×190 (2x 80×190) van berkenhout met 28 latten – Lattenbodem 160×190

 

Net zoals de eerder vernoemde elektrische verstelbare lattenbodem of de 90×200 cm lattenbodem, behoort ook dit toppertje van Mister Sandman tot de populaire lattenbodems binnen deze selectie. De lattenbodem van Mister Sandman kent hierbij een totale afmeting van 160 bij 190 cm en wordt geleverd als 2 afzonderlijke eenpersoons lattenbodems van 80 bij 190 cm die je makkelijk tegen elkaar aan kunt schuiven.

De lattenbodem is daarbij volledig vervaardigd uit duurzaam robuust berkenhout, kent een hoogte van ongeveer 5 cm en garandeert een ruime draagkracht van maar liefst 130 kg per persoon. Bij aankoop van deze lattenbodem – die overigens ook nog eens voorzien is van het bekende FSC keurmerk – zul je zien dat het geheel gemonteerd geleverd wordt. Let wel; de ondersteuning van een middenbalk is vereist voor bedden waarin 2 lattenbodems naast elkaar worden geplaatst.

Een blik op de online reviews toont meteen een algemene tevredenheid onder de kopers aan. Klanten geven onder meer een positief advies over de correcte ondersteuning, de aangeboden kwaliteit en het optimale comfort. De moeite waard om een aankoop op zijn minst in overweging te nemen.

 

Voordelen:

Draagcomfort: met een dikte van 5 cm en het gebruik van duurzaam berkenhout, kan een ruime draagkracht van wel 130 kg per persoon worden geleverd.

Formaat: de lattenbodem kent een totale afmeting van 160 bij 190 cm maar is ook in andere formaten voorhanden. Geen nood dus indien je eerder op zoek bent naar een kleine 80×200 lattenbodem of een grote lattenbodem van 140×200 cm.

Budgetvriendelijk: of het een aanbieding betreft, is niet helemaal duidelijk. Toch behoort deze unieke lattenbodem van Mister Sandman tot de goedkope toppertjes binnen deze reeks.

 

Nadelen:

Middenbalk: je zult zelf nog op zoek moeten naar een geschikte middenbalk indien je het product wilt gebruiken in bedden waar 2 lattenbodems vereist zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tectake Bedframe metalen bed frame met lattenbodem 200*180 cm

 

De Tectake is een metalen bedframe met lattenbodem met de grootte van een dubbel bed. Dankzij het stalen frame is dit een stabiel en stevig product en de lattenbodem is gemaakt van populierenhout. Door de poedercoating is het frame antistatisch dus je hoeft je geen zorgen te maken over elektrische schokjes. Het is ook nog kras- en stootbestendig.

De plastieken voeten zorgen dat er geen krassen op de vloer komen en het design is aantrekkelijk en past in elk decor. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de goedkope lattenbodems en het is ook nog eens simpel schoon te maken. De montage is simpel dankzij de bijgevoegde montage instructies.

De enige online review geeft een volledig positief advies over dit product. De koper vindt dat deze lattenbodem van goede kwaliteit is en is ook tevreden over de vormgeving. Het is een praktisch product en je ligt er ook comfortabel in. Ideaal voor mensen met een beperkt budget die toch een product van topkwaliteit willen kopen.

Wanneer mensen de merknaam Tectake horen vallen dan zullen er heel wat gebruikers spontaan aan degelijkheid en duurzaamheid denken. Het lijkt ons dan ook helemaal de moeite om de karaktereigenschappen van deze lattenbodem eens grondig onder de loep te nemen. Zo kun je te weten komen of dit product al dan niet iets voor jou is.

 

Voordelen:

Formaat: in tegenstelling tot de voorgaande lattenbodems, heeft deze lattenbodem een afmeting van 200 x 180 cm. Daardoor is het ideaal om op een tweepersoons bed te plaatsen.

Materiaal: de lattenbodem is helemaal gemaakt uit een combinatie van metaal en bijzonder duurzaam populierenhout. Dit geheel is niet alleen stevig maar is dus ook tegelijk enorm duurzaam.

 

Nadelen:

Slechte kwaliteit: we merken op dat één enkele gebruiker helemaal niet zo tevreden is over de kwaliteit van de lattenbodem en deze als bijzonder kwetsbaar ziet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lattenbodems koopgids

 

Een goede lattenbodem kan een groot verschil betekenen voor je nachtrust. Dit product draagt namelijk bij tot het comfort van je matras en bijgevolg ook je slaapcyclus. Om een goede lattenbodem aan te schaffen kun je rekening houden met verschillende factoren. Wij bespreken even enkele die belangrijk zijn zoals de prijs, formaat, aantal latten, gebruikt materiaal enzovoort.

 

 

Formaat van de lattenbodem

Dit kenmerk hangt vooral af van de ruimte die je in de slaapkamer hebt en natuurlijk van de grootte van de matras. Als je een kleine slaapkamer hebt en alleen woont dan kan het interessant zijn om een eenpersoonsbed te kopen, zo heb je ook een kleinere lattenbodem nodig. Het gevolg daarvan is dat je minder geld zal moeten uitgeven. Natuurlijk verkiezen vele mensen om meer plaats te hebben ‘s nachts dus velen zullen opteren voor een tweepersoonsbed.

Als je over genoeg ruimte beschikt in je slaapkamer dan plaats je beter een tweepersoonsbed met bijbehorende lattenbodem. Omdat je matras groter zal zijn zul je bijgevolg een grotere lattenbodem nodig hebben en zorg er ook voor dat deze lattenbodem stevig genoeg is. Houd er rekening mee dat de lattenbodem in de toekomst waarschijnlijk het gewicht van twee personen moet kunnen dragen dus let op de maximale belasting van dit product wanneer je het koopt.

Een goede aanbeveling is om de afmetingen van je slaapkamer op te nemen, daarna kun je beter berekenen hoeveel plaats je maximaal kunt gebruiken om een bed en lattenbodem te plaatsen.

 

Van welk materiaal is de lattenbodem gemaakt

Er kunnen verschillende soorten hout gebruikt worden om de lattenbodem te maken, er bestaan zelfs modellen met metalen latten. Maar wat is nu het beste materiaal? Het hangt van verschillende factoren af zoals het gewicht waarmee je de bodem zult belasten maar ook welke soort matras je gebruikt.

Een lattenbodem is vooral geschikt om een water- of luchtmatras op te leggen maar ook een model dat gemaakt is van latex. Voor matrassen die beschikken over een pocketvering kun je beter een andere soort bodem aanschaffen. Je hebt nog verschillende mogelijkheden zoals een boxspring, een spiraalbodem, een schotelbodem, enzovoort.

Als je toch kiest voor een lattenbodem koop dan een model met latten die gemaakt zijn van hout. De beste latten zijn gemaakt van beukenhout want deze buigen beter en zorgen daardoor voor meer ondersteuning. Je kunt wel denken dat metalen latten steviger zijn maar deze buigen niet genoeg door en ze maken ook veel meer geluid.

Vele lattenbodems zijn verdeeld in verschillende zones voor een optimale ondersteuning van het lichaam. Zo hebben bepaalde lichaamsdelen meer ondersteuning nodig dan andere.

 

Aantal latten

Een lattenbodem heeft minimaal 28 latten nodig om genoeg ondersteuning te kunnen bieden. Daarna kunnen we stellen dat hoe meer latten het heeft, hoe meer ondersteuning je zult ervaren. Het maximale aantal latten zijn er ongeveer 42, deze zijn nodig als de lattenbodem zwaar belast wordt.

Het is belangrijk om erop te letten dat de latten doorlopen tot aan de buitenzijde van de bodem, zo ben je zeker dat je lichaam ondersteund wordt over de gehele breedte van het bed. Als dit niet zo is dan kun je bepaalde zones hebben in je bed waar je minder ondersteuning ervaart.

Op sommige modellen kun je de lattenbodem verstellen naar wens. Dit is heel handig want zo kun je de lattenbodem aanpassen aan je eigen lichaam en zo comfortabel mogelijk liggen. Een persoon met een lengte van 1,90 meter heeft een andere opstelling nodig dan een persoon met een lengte van 1,60 meter.

Een lattenbodem is makkelijk in onderhoud want het is minder vatbaar voor stof en vuil, je kunt dus beter een lattenbodem kopen dan bijvoorbeeld een boxspring. Maar zoals we al eerder besproken hebben hangt dit ook grotendeels af van het type matras die je gebruikt.

 

 

Prijs van een lattenbodem

Nadat je nu min of meer weet welke lattenbodem geschikt is voor jouw situatie, kun je een budget opstellen en verschillende producten vergelijken. Je kunt dit doen door naar de plaatselijke beddenwinkel te gaan en door advies te vragen aan de verkoper, of je kunt dit van thuis uit doen op het internet.

Het is makkelijk om interessante aanbiedingen te vinden online want meestal zijn producten goedkoper als je verschillende websites met elkaar vergelijkt. Vergeet niet dat er daar nog mogelijke verzendkosten bijkomen dus bereken de totale kost van je aankoop om te weten of het goedkoper of duurder is dan in de winkel.

Je kunt eventueel ook kiezen voor een tweedehands lattenbodem, maar je bent dan nooit zeker van de kwaliteit van het product.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES