Beste LED lampen

Laatste update: 21.05.24

 

LED lamp test van 2024

 

Als je op zoek bent naar goede en degelijke lampen om je huis mee te verlichten dan is het een aanbeveling om even stil te staan bij de zogenaamde LED lampen. Deze gaan veel langer mee dan gewone lampen en zijn dus de moeite waard om eens van naderbij te bekijken. We hebben hierover dan ook een koopgids geschreven waarin heel goed wordt uitgelegd met welke elementen je rekening zou kunnen houden. Op die manier zul je vroeg of laat zeker en vast de perfecte LED lamp vinden. Indien je echt dringend op zoek bent naar duurzame LED lampen dan kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo mag je de Philips Hue GU10 Spots zeker en vast tot de degelijke en duurzame LED lampen gaan rekenen. De set bevat maar liefst 3 lampen die je probleemloos kunt gaan synchroniseren met je favoriete film of eventueel met je favoriete liedjes. Met de ProLight Led Spots haal je zeker een waardig alternatief in huis. Deze set is voorzien van wel 4 LED lampen die elk afzonderlijk over een lichtsterkte van ruim 350 lumen beschikken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

LED lampen reviews – top 5

 

 

Zoek je naar een LED lamp voor je huis, dan wil je wel zeker de beste LED lamp kopen. Je zult natuurlijk ook uitkijken naar goedkope LED lampen die toch ook wel kwalitatief zijn. Met goede lampen in huis zorg jij ervoor dat het huis goed verlicht is en kun je een poosje genieten van de lampen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Philips Hue GU10 Spots

 

De Philips HUE GU10 Spots LED lampen bestaat uit een set van drie lampen. Dit is een topproduct, want je hebt de keuze uit maar liefst 16 miljoen kleuren. De lampen zijn duurzaam en zorgen voor een mooi feest voor het oog. Het is ook mogelijk om de lampen te synchroniseren met muziek en films.

Met dit product kun je nu je fantasie beleven en ben je verzekerd van hoogwaardig licht. Je kunt voor de avond wanneer je wilt ontspannen, kiezen voor warm wit licht of wanneer je wilt lezen kun je kiezen voor helder wit licht.

Als je de reviews leest, dan merk je dat sommige personen de prijs van dit product te hoog vinden. De kwaliteit van dit product is wel hoog en het is handig om te gebruiken. Het zorgt voor een gezellige sfeer en het heeft een leuk design.

In vele gevallen behoort het populairste product tot het beste merk. Dit is zeker het geval met de HUE GU10 spots van Philips. Deze drie spots kun je in 16 miljoen verschillende kleuren instellen en ze worden bovendien geleverd met een schakelaar. Deze spots zorgen voor een gezellige sfeer.

 

Voordelen:

Kleurenpalet: je kunt kiezen tussen 16 miljoen verschillende kleuren zodat je elke dag voor de rest van je leven een andere kleur kunt kiezen. De verschillen zijn meestal natuurlijk minimaal maar je kunt toch met licht spelen op deze wijze.

Apple HomeKit: via deze technologie kun je de lampen instellen op bepaalde manieren. Zo kun je bijvoorbeeld wakker worden met een artificiële zonsopgang door de lampen beetje bij beetje harder te laten branden.

Muziek en film: je kunt de lampen synchroniseren met films en muziek om zo te genieten van leuke lichteffecten wanneer je naar muziek luistert of een filmpje kijkt.

 

Nadelen:

Hoge prijs: sommige kopers vinden de prijs van deze lampen te hoog. Kopers met weinig geld zullen eerder kiezen voor een goedkopere optie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. ProLight Led Spots

 

De PROLIGHT LED spots is een set die bestaat uit 4 kwalitatieve LED lampen. De lampen hebben een lichtsterkte van 350 lumen en een lichtkleur van 2700K. Met dit product heb je lampen in huis die mooi licht geven en je hoeft toch niet veel geld uit te geven aan je energierekening.

Ze zijn duurzaam, want ze hebben een lange levensduur van 15.000 branduren. In hun volledige levensduur blijven de lampen hun eigenschappen behouden. De lampen zijn jammer genoeg niet te dimmen.

Wanneer de meeste reviews positief zijn en de kopers een goed advies geven over het product, dan ben je ervan verzekerd dat het om een kwalitatief product gaat. Dat geven de gebruikers van dit product ook aan. Dit product heeft een goede kwaliteit en het is ook duurzaam. Het is ook gemakkelijk om te gebruiken en de prijs is voordelig.

Deze set bevat 4 led lampen met een hoge gebruiksduur. De lampen zijn energiezuinig maar je kunt ze wel niet dimmen. Ze zorgen voor een gezellige sfeer in de ruimte waar je ze ophangt en hebben dezelfde lichtsterkte als een halogeenlamp van 50W.

 

Voordelen:

Hoeveelheid: voor de prijs ontvang je meteen 4 spots die je kunt installeren in een ruimte. Met 4 spots kun je de ganse ruimte zonder problemen verlichten zonder extra spots te hoeven aankopen.

Energiezuinig: deze lampen verbruiken slechts 4,8 watt waardoor je op het einde van de maand veel minder energiekosten zult moeten betalen.

Hoge levensduur: de lampen beschikken over een levensduur van wel 15000 branduren. Je zult dus voor een lange tijd gebruik kunnen maken van deze lampen voordat je nieuwe moet kopen.

 

Nadelen:

Niet dimbaar: je kunt de lampen niet dimmen en dit zal voor sommige kopers een struikelblok zijn. De lampen kunnen te veel licht geven om gezellig naar een film te kijken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lucide Led Bulb

 

Met de Lucide LED BULB heb je altijd genoeg verlichting in huis. Dit product heeft een lichtsterkte van 380 lumen en geeft dus mooi en helder licht met een lichtkleur van 2700K. Het is een lamp van maar 4 watt en dit betekent dat het heel zuinig is voor wat betreft energieverbruik.

Dit product is erg duurzaam, want het heeft een levensduur van 15.000 branduren. Dit product is voorzien van G9 fitting en het is geschikt om te gebruiken op elektriciteit van 220 volt. Handig is dat je het licht ook kunt dimmen.

Dit product geniet tot nu toe bijna alleen positieve reviews. Een persoon geeft aan dat dit product kwetsbaar is, maar daarnaast zijn alle kopers tevreden. Dit product is duurzaam, want de kwaliteit ervan is goed. Het is ook een voordelige koop, want de prijs is goed. Het werkt prima en voldoet aan de verwachtingen.

Deze led lamp van het merk Lucide is extreem zuinig, het verbruikt maar 4 watt. De hoge gebruiksduur en de dimbaarheid van de lamp maken van dit product een echte aanrader. Bovendien ontvang je kwaliteit voor je geld.

 

Voordelen:

Energiezuinig: de lamp is geklasseerd onder energielabel A+. De lamp verbruikt slechts 4 watt waardoor de kosten van je energierekening aanzienlijk zullen dalen. Dit is beter voor het milieu maar ook voor je portemonnee.

Lange gebruiksduur: de lamp heeft een levensduur van 15000 uren zodat je het product voor een lange tijd kunt gebruiken.

Dimbaar: je kunt deze lamp dimmen als je beschikt over een dimschakelaar. Zo kun je de lichtsterkte bijvoorbeeld lager zetten om rustig naar een film te kijken.

 

Nadelen:

Knipperlicht: bij sommige kopers gaat het licht knipperen wanneer ze de lamp dimmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. DisQounts 5W E14

 

De DisQounts LED lamp is een geweldig product, want het geeft mooi en helder licht. Dit product is niet alleen behoorlijk energiebesparend, het heeft maar liefst 16 verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen.

Zo kun je voor elke gelegenheid wel een kleur kiezen of je kunt ook kiezen voor een programma van kleuren. Wat ook leuk is van dit product, is dat je naast de kleur ook uit een aantal effecten kunt kiezen. Je kunt kiezen uit: fade effect, knipper effect en strobe effect. Handig is dat je ook een afstandsbediening krijgt, waarmee je de lamp kunt bedienen. Zo kan je van een afstand alle speciale effecten voor een feestje instellen en verhoog je de sfeer alleen maar.

De enige persoon die tot nu toe een ervaring heeft gedeeld van de DisQounts, is blij met de aanschaf van dit product. Het is een heel goede lamp en is erg handig om te gebruiken.

Deze led lamp van DisQounts zorgt voor een heldere verlichting in de ruimte waar je de lamp gebruikt. Led lampen besparen energie en je kunt zelfs kiezen tussen 16 verschillende kleuren. Met de afstandsbediening kun je het gewenste effect kiezen voor de lamp en zelfs andere mensen beetnemen door opeens de kleur te veranderen.

 

Voordelen:

Verschillende kleuren: je kunt kiezen tussen 16 kleuren voor de lamp, zo hoef je niet altijd in een kil, wit licht te zitten.

Afstandsbediening: je kunt de lamp eenvoudig in- of uitschakelen met de afstandsbediening. Je kunt bovendien ook de kleur of een effect kiezen voor de lampen vanop afstand.

Effecten: je kunt de lamp laten knipperen maar je kunt het licht ook laten faden. Er zit verder nog een functie voor strobo op de lamp. Je kunt de kleuren ook automatisch laten veranderen.  

 

Nadelen:

Hoge prijs: sommige kopers vinden de prijs van het product te hoog en gaan liever op zoek naar een goedkoper alternatief.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Groenovatie E27

 

Met de E27 LED lamp heb je nu op een goedkope manier genoeg licht in huis. De lichtsterkte van deze LED lamp is 240 lumen en het gebruikt toch maar 3 watt. Dat betekent dat deze lamp evenveel licht geeft als een lamp van 20 of 30 watt, maar veel minder energie verbruikt.

Deze lamp geeft een mooi en warm wit licht van 2800K. je kunt dus gewoon alle lampen van het huis met dit product vervangen. Op deze manier kun je behoorlijk besparen op jouw energierekening. Handig is dat je de gloeilampen kunt vervangen met dit product, zonder dat je de armatuur moet aanpassen.

Iedereen wil wel kunnen genieten van een LED lamp aanbieding. Als jij dat ook wilt, dan moet je kiezen voor dit product. De personen die hebben gekozen voor dit product, hebben er geen spijt van. Het is een voordelige koop en de kwaliteit van dit product is ook goed.

Kopers met een beperkt budget zullen natuurlijk op zoek zijn naar het product met de laagste prijs. Deze lamp van Groenovatie is voor deze kopers het perfecte product. Het is een energiezuinige lamp die zorgt voor een helder licht.

 

Voordelen:

Goedkoop: dankzij de lage prijs is het product heel populair bij kopers. Je kunt niet alleen geld besparen op de aankoop maar ook op je energierekening vanwege het lage verbruik.

Energiezuinig: de lamp verbruikt slechts 3 watt! Als je alle lampen in je huis vervangt met dit model zul je veel geld besparen.

 

Nadelen:

We kunnen geen enkel minpunt terugvinden over deze led lamp. We kunnen het product dus enkel maar aanraden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

LED lampen koopgids

 

LED lampen gaan veel langer mee dan traditionele lampen. Het is dus een goede investering op lange termijn. Maar door een overdaad aan informatie is het soms moeilijk om te weten welke lampen je het best koopt. Wij zetten even enkele belangrijke punten op een rijtje om je te helpen bij de aankoop van LED lampen van goede kwaliteit en die geschikt zijn voor jouw noden.

Waarom LED lampen

LED lampen zijn duurzamer dan traditionele lampen en starten sneller op. Ze verbruiken ook 8 keer minder energie dan bijvoorbeeld een halogeenlamp maar geven toch evenveel licht af. Een LED lamp heeft een gemiddelde levensduur van 25000 branduren dus je kunt ze voor een lange tijd gebruiken.

De prijs van een LED lamp ligt wel hoger dan van een halogeen- of spaarlamp maar door de lange levensduur zijn ze goedkoper op lange termijn. En omdat ze ook minder energie verbruiken zijn ze ook nog eens goed voor het milieu. De levensduur van een LED lamp kan tot wel 50000 branduren gaan. Het is belangrijk om daar op te letten bij je aankoop want het is natuurlijk interessanter om lampen te kopen die langer meegaan.

Om een goede aankoop te garanderen kun je controleren of de LED lampen voorzien zijn van een CE of ROHS keurmerk. Dit wil zeggen dat de lampen geproduceerd zijn op duurzame wijze en daarna gekeurd zijn voor verkoop.

 

Fitting en lichtopbrengst

LED lampen zijn beschikbaar met de meeste vormen van fittings, controleer zelf op voorhand welke fitting je nodig hebt zodat de nieuwe lampen zeker passen in de houders. De 4 meest voorkomende fittings zijn E27, E14, GU5.3 en GU10. De eerste twee zijn schroeffittingen, dit wil zeggen dat je de lampen makkelijk kunt vastschroeven. De nummers duiden op de dikte van de fittingen, 27 en 14 mm. Deze fittingen zijn geschikt voor 230V.

Een lamp met GU5.3 fitting beschikt over twee pinnetjes die je in de fitting drukt om het vast te klikken. Een lamp met GU10 gebruikt hetzelfde systeem maar de pinnen zijn dikker. Deze lampen kun je gebruiken voor zowel 230V als 12V.

Het wattage geeft niet altijd de werkelijkheid van de lichtopbrengst weer. Je moet dus minder letten op het wattage en meer op het aantal lumen. Het wattage geeft aan hoeveel stroom een lamp verbruikt. Een lichtopbrengst van 300 lumen zorgt voor genoeg licht en als je meer licht wilt dan kun je een sterkere lamp kopen of meerdere lampen van 300 lumen plaatsen. Het aantal lumen van een lamp kun je eenvoudig van de lamp zelf aflezen.

 

Lichtkleur en stralingshoek

De kleur van het licht hangt af van hoe hoog de Kelvin waarde is. Een gloeilamp heeft een gemiddelde kleurtemperatuur van 2800 Kelvin terwijl een LED lamp een warmere kleur kan afgeven van 2700 Kelvin. Het hangt van je eigen keuze af welke lichtkleur je wilt in welke ruimte. Vele personen verkiezen een warme lichtkleur in de slaapkamer of salon terwijl je in een werkruimte of bureau eerder voor een neutraal of koud licht zult kiezen.

Een lamp met een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin zorgt voor een geel en warm licht die geschikt is om een ruimte gezelliger te maken. Kies je liever voor een neutraal licht om bijvoorbeeld een boek te kunnen lezen zonder last te hebben van je ogen, dan kun je opteren voor een LED lamp met een temperatuur van 4000 Kelvin. De derde optie is een lamp met 6000 Kelvin maar deze soort wordt eerder gebruikt in winkels.

Houd er rekening mee dat een LED lamp een kleinere stralingshoek heeft dan een traditionele lamp. Controleer daarom de stralingshoek om de juiste LED lamp te kiezen voor jouw situatie. Een stralingshoek met weinig graden is smal en diep terwijl een lamp met bijvoorbeeld 120º breder zal schijnen maar daardoor aan diepte verliest.

Dimfunctie en prijs

Sommige LED lampen kun je dimmen, dit is ideaal voor mensen die graag een verschillende lichtsterkte in een ruimte gebruiken. Vooral als je bijvoorbeeld graag een boek leest met veel licht en televisie kijkt met weinig licht komt een dimmer van pas. De prijs van een dimbare LED lamp gaat natuurlijk een stuk de hoogte in.

Het is aangeraden om niet meteen de goedkoopste lampen te kopen want deze beschikken meestal over een kortere levensduur. Bij de aankoop van LED lampen kan goedkoop zich vlug omvormen naar duurkoop.

Om de keuze makkelijker te maken kun je verschillende online aanbiedingen vergelijken op basis van de reviews van andere kopers. Op die manier verkrijg je meer informatie over de voor- en nadelen van een product en je kunt daarna nog altijd kijken welk product goedkoper is.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES