Beste LED spot

Laatste update: 21.06.24

 

LED spots test van 2024

 

We merken dat steeds meer personen kiezen voor verschillende LED spots in huis. Een LED spot biedt namelijk heel wat aangename voordelen. In de eerste plaatst zorgt het voor voldoende licht maar verder zijn LED spots ook duurzamer en soms zelfs milieuvriendelijker. In onze koopgids proberen we jou ook een aantal handige tips en richtlijnen mee te geven om jouw zoektocht zo aangenaam mogelijk te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder klikken naar onze top 3. Daaruit blijkt dat de Philips Hue GU10 LED spot alvast een goede aanbeveling is. Het is een zogenaamd starter pack dat over een GU10 fitting beschikt en 3 afzonderlijke LED spots. Je kunt ook altijd opteren voor de Prolight GU10 LED spots. De set bestaat uit maar liefst 4 degelijke spots en dit tegen een mooi prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

LED spot reviews – top 5

 

 

In elk huis of appartement heb je verlichting nodig. Ben je voorstander van moderne verlichting, kies dan voor mooie LED spots. Je kunt ze kopen in verschillende kleuren maar ze zullen zeker sfeer creëeren in de ruimte waar je ze hangt. Om de beste LED spot te kopen voor elke ruimte hebben wij enkele producten opgezocht van hoogwaardige kwaliteit. Zo kunnen we je helpen bij je aankoop.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Philips Hue GU10

 

Dit LED spot starter pack heeft een GU10 fitting en bevat 3 spots die zowel wit als gekleurd licht kunnen geven. Je kunt kiezen uit 16 miljoen verschillende kleuren en je kunt deze spots zelfs met je muziek of films synchroniseren. Je kunt de lichtsterkte van de spots instellen naar keuze. Wil je bijvoorbeeld comfortabel licht om te lezen of helder daglicht.

Deze spots zijn compatibel met de Apple HomeKit technologie. Je kunt wel 50 Philips HUE spots verbinden om te bedienen. Je kunt de spots bedienen van waar je wilt en je kunt zelfs lichtschema’s instellen.

De kopers zijn tevreden over het mooie design van de spots en ze vinden de kwaliteit ook top. De spots zijn makkelijk om te installeren en werken perfect. De overgang tussen de kleuren gebeurt geleidelijk maar de lampen zijn wel langer dan normale LED spots. Ze worden ook warmer en voor enkele kopers is de prijs van het product te hoog.

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een LED spot. Daarin heb je heel wat keuze. Zo zou je kunnen gaan voor de HUE GU10 LED spot die afkomstig is van het bekende en misschien voor sommigen ook wel het beste merk Philips. Laten we alvast even op zoek gaan naar de eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

Set: de set bestaat uit 3 afzonderlijke LED spots die in staat zijn om niet alleen wit licht te geven maar bovendien ook voor een gekleurd licht kunnen zorgen.

Gebruiksgemak: het is zelfs mogelijk, indien je dit mocht wensen, om de kleuren van de verlichting te synchroniseren met bijvoorbeeld je favoriete film of je favoriete liedjes. Verder kun je de spots gebruiken in combinatie met de Apple HomeKit technologie.

Lichtsterkte: het is ook mogelijk om de lichtsterkte van de 3 LED spots helemaal naar keuze te gaan aanpassen en in te stellen.

 

Nadelen:

Budget: slechts een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het prijskaartje van de spots toch net iets te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Prolight GU10

 

Deze LED spot aanbieding is perfect voor mensen die op zoek zijn naar goedkope LED spots. Je krijgt namelijk vier spots voor een lage prijs. De lampen hebben een levensduur van 15000 uur en beschikken over een GU10 fitting.

De spots hebben een wattage van 4,8 Watt en een lichtsterkte van 350 lumen. Deze spots verbruiken erg weinig energie en gaan lang mee. Je spaart er dus geld mee uit en je helpt ook nog eens het milieu.

Het zal niemand verbazen dat er geen negatieve reviews geplaatst zijn voor deze LED spot aanbieding. De kopers zijn lovend over de prijs/kwaliteit verhouding en de lampen zijn duurzaam. Ze geven veel licht en verbruiken weinig energie. Verder is de levering ook snel en vlot verlopen.

Je kunt natuurlijk ook altijd voor de Prolight GU10 LED spot kiezen. Bovendien zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope spots kunnen tegenkomen. Dit heeft alles te maken met het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje van het apparaat. En dat kunnen heel wat kopers duidelijk waarderen.

 

Voordelen:

Budget: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie economische prijskaartje van deze 4 LED spots.

Levensduur: de verpakking telt maar liefst 4 afzonderlijke LED spots die elk een maximale levensduur hebben van maar liefst 15000 uur.

Wattage en lichtsterkte: verder zul je vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de 4 LED spots elk op hun beurt een wattage hebben van ruim 4,8 Watt. De lichtsterkte bedraagt dan weer ongeveer 350 lumen.

 

Nadelen:

Op dit moment kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen waarnemen. Dit is uiteraard positief want dit wil zeggen dat de kopers het als een topproduct beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Eglo Mini 4

 

De EGLO Mini 4 is een stekkerspot met een LED lamp. Het product is vervaardigd uit staal en voorzien van chromen details.

De spot heeft een GU10 fitting en de LED spot is zodanig energiezuinig dat het slechts 2,5 Watt verbruikt.

De lamp is uitgerust met een schakelaar om het aan of uit te schakelen. Deze lamp is vooral bedoeld om te gebruiken als nachtlampje, perfect om je kind rustig te laten slapen. Het product is beschikbaar in wit of grijs. De lamp heeft een lichtkleur van 3000 Kelvin.

De meeste kopers zijn tevreden over de kwaliteit van de lamp en vinden het zijn prijs meer dan waard. De lamp geeft voldoende licht en het design valt ook in de smaak bij de gebruikers. Het is een compact product die weinig energie verbruikt.

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke en krachtige LED spot maar een beperkt budget hebt of gewoon niet zoveel wenst te spenderen dan is dit product werkelijk iets voor jou. In vergelijking met de andere toestellen zou je durven stellen dat dit apparaat over de laagste prijs beschikt.

 

Voordelen:

Budget: dankzij de lage en vooral betaalbare prijs van het apparaat is het mogelijk dat dit product wel eens tot de populairste LED spots behoort.

Energiezuinig: je zult versteld staan van hoe energiezuinig dit apparaat te werk gaat. Deze LED spot verbruikt amper 2,5 Watt aan vermogen en dat is best bijzonder weinig.

Materiaal: deze handige en krachtige LED spot is gemaakt uit een combinatie van enerzijds staal en anderzijds bepaalde accenten die gemaakt zijn uit chroom.

Handig in gebruik: het is een handig apparaat dat zelfs over een degelijke aan- en uitschakelaar beschikt. Verder zul je merken dat het een compact apparaat is dat bovendien makkelijk te verplaatsen is.

 

Nadelen:

Set: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de set slechts 1 enkele LED spot bevat. Sommige kopers zouden dit eventueel best wel weinig kunnen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Müller-Licht 8W RGB

 

De LED Ambiance RGB downlight 8W bevat 4 LED spots en wordt geleverd met een afstandsbediening. Deze spots verbinden kleuren met wit licht zodat je de optimale sfeerverlichting bereikt. De spots kun je dus ook gebruiken als je een feestje geeft en het wat wilt opfleuren.

Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en je kunt de spots makkelijk bedienen met de afstandsbediening. De spots hebben een ronde vorm en vallen in energieklasse A dus ze verbruiken weinig energie.

De enige koper van deze spots geeft positief advies over dit product. Ze zorgen voor sfeervol licht en zijn makkelijk te gebruiken met de afstandsbediening. De koper is ook heel tevreden over de geleverde service van de verkoper.

Wanneer je besluit om te kiezen voor de LED spot van het bekende merk Müller-Licht dan zul je net iets meer budget hoeven te voorzien. Toch merken we op dat beide kopers een positieve online beoordeling hebben geschreven en het product dan ook ten zeerste aan iedereen willen aanraden.

 

Voordelen:

Set: de set telt maar liefst 4 afzonderlijke LED spots en je krijgt er bovendien ook een handige afstandsbediening bij.

Sfeerverlichting: je zult meteen kunnen genieten van een gezellige sfeerverlichting. Dit heeft te maken met het feit dat dit product kleuren zullen gaan koppelen aan wit licht.

Energiezuinig: je zult het misschien niet meteen kunnen geloven maar de spots zijn voorzien van het energielabel A. Dit wil dus zeggen dat ze bijzonder weinig energie verbruiken.

 

Nadelen:

Budget: voor deze LED spots zul je toch net iets meer geld moeten uitgeven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Brauch E27

 

Deze RGB LED spot met E27 fitting kun je bedienen met de infrarood afstandsbediening.

Het verbruikt slechts 5 Watt en beschikt over verschillende licht effecten zoals stroboscoop en fade. Beide effecten kun je instellen om langzaam of snel te werken.

De spot heeft één vaste kleur en is beschikbaar in blauw, rood, groen, paars en geel. Je kunt de spot ook dimmen met de afstandsbediening en het behoort tot de categorie van goedkope LED spots. De spot heeft een diameter van 50 mm en een lengte van 100 mm.

Dit product is tot nu toe nog niet beoordeeld geweest door een gebruiker. Wegens gebrek aan een review is het voor ons ook niet mogelijk om een advies te formuleren over deze LED spot aanbieding.

Deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de Brauch E27 LED spot. Alvorens je besluit om dit product aan te kopen dan kan het misschien wel handig zijn om eventjes een opsomming te maken van de voor- en nadelen ervan. Wij willen jou hier alvast graag een handje bij helpen.

 

Voordelen:

Bediening: het apparaat is bijzonder eenvoudig en snel te besturen met behulp van de handige infrarood afstandsbediening.

Energiezuinig: de LED spot verbruikt niet meer dan 5 Watt aan vermogen waardoor je het zeker tot de energiezuinige apparaten kunt rekenen.

Lichteffecten: je zult versteld staan van de enorme keuzemogelijkheden die je hebt op het gebied van lichteffecten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen stroboscoop en fade.

 

Nadelen:

Geen review: doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst dan is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

LED spots koopgids

 

Tegenwoordig zijn bijna alle gloeilampen vervangen door moderne verlichting. Vele personen kiezen voor LED spots omdat deze zorgen voor genoeg lichtopbrengst maar ook voor sfeer zorgen in de woon- of slaapkamer. Wanneer je op zoek bent naar een goede LED spot aanbieding dan moet je met verschillende factoren rekening houden zoals de lichtopbrengst en -kleur, is de spot dimbaar, het merk, het design en de prijs. Je kunt online verschillende producten vergelijken om de beste LED spots te vinden.

 

 

Lichtopbrengst en -kleur

 

De meeste mensen letten nog altijd op het aantal Watt van een lamp om daaruit de lichtopbrengst te bepalen. Het is echter een aanbeveling om te letten op het aantal lumen van een lamp, dit gegeven toont de werkelijke lichtopbrengst. Het probleem is dat bij vele lampen enkel het Wattage weergegeven wordt zodat je de waarde kunt vergelijken met het vermogen van een gloeilamp.

Tegenwoordig zijn de fabrikanten echter verplicht om de waarde in lumen op de verpakking te vermelden. Zo kun je een correcte vergelijking maken tussen de verschillende lampen om zo de beste lichtopbrengst te kiezen.

De lichtkleur van een lamp wordt uitgedrukt in Kelvin. Dit kan gaan van fel wit naar een sfeervol geel, afhankelijk van je eigen voorkeur. De meeste mensen verkiezen neutraal wit licht in een werkruimte zoals een garage of een keuken, maar neigen dan terug naar sfeervol geel licht voor de woon- en slaapkamer. De lichtkleur van een lamp wordt meestal vermeld bij de specificaties op de verpakking.

 

 

Dimbaar of niet?

 

De meeste LED lampen zijn dimbaar maar je zult er ook een hogere prijs voor betalen. Als je liever goedkope LED spots koopt dan kies je beter voor een model dat niet dimbaar is. Dit wordt vermeld bij de productspecificaties van de spot dus je kunt deze beter eerst lezen.

Een LED spot kun je traploos dimmen van 100% tot slechts 1% als je beschikt over een goede dimmer met een correct minimaal wattage. Bij traditionele dimmers ligt dit minimale wattage te hoog waardoor het mogelijk is dat je de dimmer moet vervangen. Je hebt sowieso een speciale LED dimmer nodig die geschikt is voor dit type verlichting.

Een ander belangrijk punt is de waterdichtheid van een LED lamp. Deze informatie wordt ook vermeld in de productspecificaties. Je moet op zoek gaan naar de IP waarde. Hoe hoger deze waarde, hoe beter de lamp beschermd is tegen vocht. Om een voorbeeld te geven, een lamp met een waarde van IP40 is geschikt om te gebruiken in de badkamer want het is spatwaterdicht. Een waarde van IP67 is volledig waterdicht en dan kun je de lamp zelfs buitenshuis gebruiken.

 

 

Merk en design

 

Het merk van een LED spot is meestal een goede indicatie voor de kwaliteit van het product. Een gerenommeerd merk, zoals Osram of Philips, levert enkel aan betrouwbare bedrijven. Als je dus een bedrijf vindt die deze merken verkoopt kun je erop vertrouwen dat je goede LED verlichting zult kopen.

Het merk en de verkoper zijn allebei even belangrijk, want je moet erop kunnen vertrouwen dat de verlichting correct geïnstalleerd zal worden. Als de installatie niet goed uitgevoerd wordt kan dit leiden tot een gebrekkige functionaliteit en een verminderde levensduur van de LED spots, zelfs al zijn de lampen van goede kwaliteit.

Een andere manier om de kwaliteit te controleren is om op zoek te gaan naar keurmerken en certificeringen. Vroeger waren deze keurmerken een garantie voor een goede kwaliteit, maar tegenwoordig worden er door de vele webwinkels verschillende nieuwe keurmerken gebruikt. Dit heeft er voor gezorgd dat de kwaliteit van de keurmerken zelf erop achteruit gegaan is. Je kunt wel nog altijd rekening houden met Europese certificeringen zoals CE of ROHS. Dit betekent dat de producten op Europees niveau gekeurd zijn.

Garantie en prijs

 

Een betrouwbare verkoper zal garantie aanbieden op zijn producten. Dit is ook belangrijk wanneer je LED verlichting wilt kopen want voor vele personen is dit een grote investering. Zorg voor een minimale garantie van 2 jaar op de verlichting van je voorkeur. Producten van bekende merken genieten meestal van een langere garantie omdat de fabrikanten zeker zijn van hun product. Let hierbij ook op de levensduur van de verlichting, de meeste LED spots hebben een levensduur van 20000 tot 50000 uren.

De prijs van de LED verlichting is afhankelijk van het aantal spots die je wilt kopen, de lichtopbrengst, de dimbaarheid, enzovoort. Met de informatie die we je in dit artikel verschaffen kun je op zoek gaan naar de beste verlichting voor jouw ruimte. Je kunt eenvoudig online enkele LED spots bestellen die aan huis worden geleverd. Houd wel nog rekening met de verzendkosten van het product.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES