Beste LED tube

Laatste update: 22.02.24

 

LED tubes test van 2024

 

Misschien weet je niet precies wat er met led tube bedoeld wordt maar toch zul je dit toestel vast en zeker al eens gezien hebben. Een led tube is gewoon een lange buis die zorgt voor voldoende licht. Zo een led tube kom je bijvoorbeeld vooral tegen in ziekenhuizen of op kantoor. Toch zijn er ook steeds meer mensen die thuis voor een led tube kiezen. Daarom hebben we alvast de 3 best beoordeelde led tubes al even op een rijtje geplaatst. Zo kun je kiezen voor de Led’s light 36W led tube. De lamp heeft een lengte van 120 cm en werkt bovendien bijzonder energiezuinig. Je kunt ook nog altijd kiezen voor de Sera Led X-Change Tube Sunrise. Deze led tube zorgt voor een mooi en natuurlijk licht dat heel aangenaam is om gewoon thuis te gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Led tube reviews – top 5

 

 

Het is geweten dan LED lampen een langere levensduur hebben dan gewone lampen en zelfs spaarlampen. Voor mensen met tube lampen kun je gelukkig ook LED tubes kopen met een lange duurzaamheid. De volgende topproducten krijgen positieve beoordelingen van kopers. Neem een kijkje en kies er de best LED tube voor jezelf uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Led’s light 36W 

 

Als je beschikt over een TL buis met een lengte van 120 cm dan kun je dit vervangen met deze energiezuinige LED tube van 120 cm. De tube heeft een lichtkleur van 4000 Kelvin en beschikt over een lange levensduur. Het product verbruikt slechts 18 watt en ligt daarmee in energieklasse A+.

Deze lamp vervangt TL buizen met een vermogen van 36 watt en geeft een lichtopbrengst van 1750 lumen. De levensduur bedraagt maximaal 20000 uren en de tube is vervaardigd uit kunststof.

Hoewel deze LED tube aanbieding nog maar één review heeft is de koper lovend over dit product. De lichtsterkte van de tube is uitstekend en vrienden van de koper zijn onder de indruk van dit product. De buis beschikt over een interne zekering voor extra veiligheid.

Ben je op zoek naar een energiezuinig alternatief voor je TL buis? En is deze TL buis per toeval ook nog eens 120 cm lang? Dan hebben wij alvast bijzonder goed nieuws. Want dan zou je deze TL buis eventueel kunnen vervangen door deze LED tube met een lengte van 120 cm, en bovendien een pak energiezuiniger.

 

Voordelen:

Duurzaam: het apparaat is uitgerust met een bijzonder lange levensduur van maar liefst 20000 uren. En dat is natuurlijk altijd een pluspunt.

Energiezuinig: je zult versteld staan van het feit dat de LED tube amper 18 Watt verbruikt. Daardoor behoort het tot de energieklasse A+.

Handig in gebruik: het apparaat is bovendien gemaakt uit bijzonder duurzaam kunststof en zorgt voor voldoende licht.

Kostenplaatje: het is misschien niet meteen de LED tube met de laagste prijs, maar toch behoort het tot de goedkope apparaten. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste LED tube toestellen kunnen zijn.

 

Nadelen:

Tot op heden is er nog maar één reactie bij het toestel geplaatst, en deze is volledig positief. De koper vindt het dus echt wel een topproduct.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sera Led X-Change Tube Sunrise

 

Deze LED tube aanbieding zorgt voor natuurlijk daglicht met een warmte van 6000 tot 8000 Kelvin. In combinatie met de LED digital dimmer van Sera kun je zelfs zonsopgangen en -ondergangen nabootsen. Je kunt de helderheid zelf bijsturen met de dimmer en tijden programmeren wanneer de LED tube moet inschakelen of uitschakelen.

Dankzij het natuurlijk daglicht van dit product is deze LED tube geschikt voor zoetwateraquariums want ze verlichten zonder de natuurlijke kleuren te storen. De tube is in verschillende maten en sterktes verkrijgbaar.

De enige koper die een advies gegeven heeft over dit product is tevreden. Deze koper heeft de LED tube besteld om te gebruiken in een aquarium en vindt de kwaliteit van de lamp top. Het is een mooie tube en je hebt er weinig tot geen onderhoud aan.

Ben je op zoek naar een degelijke LED tube en bovendien aan een voordelig prijskaartje? Dan kun je alvast even dit apparaat van het bekende merk Sera bekijken. Aan de reacties te zien, bij dit toestel, beschouwen heel wat kopers Sera misschien ook wel als het beste merk.

 

Voordelen:

Licht: het apparaat zal een mooi en natuurlijk daglicht gaan produceren met een minimale warmte van 6000 Kelvin en een maximale warmte van 8000 Kelvin.

LED digital dimmer: dankzij de LED digital dimmer van het bekende merk Sera, is het zelfs mogelijk om, indien je dit wenst, een mooie zonsondergang of zonsopgang te gaan nabootsen.

Handig in gebruik: het is niet alleen mogelijk om de helderheid te veranderen en te regelen, maar je kunt bovendien ook bepalen wanneer je wilt dat de LED tube inschakelt of weer uitschakelt. En dat is best wel handig.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks de vrij voordelige prijs, is het mogelijk dat sommige kopers de prijs misschien nog steeds te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Led G13

 

Deze LED tube heeft een lengte van 120 cm en een vermogen van 20 Watt. De lamp is vervaardigd uit glas en weegt slechts 200 gram. De LED lamp heeft een lange levensduur en een laag energieverbruik, het behoort tot energieklasse A+.

De lamp is geschikt voor een fitting van het type G13 en beschikt niet over een dimfunctie. De stralingshoek van deze LED tube bedraagt 240º en het geeft een lichtsterkte af van 1600 Lumen.

Dit product is tot op heden nog niet beoordeeld geweest door andere gebruikers. Je kunt dus als eerste koper een review plaatsen voor deze LED tube aanbieding. Wegens een gebrek aan meningen van andere gebruikers kunnen wij onmogelijk een advies formuleren over dit artikel.

Met de Philips LED tube haal je een product in huis van ongeveer 120 cm lang en een maximaal vermogen van maar liefst 20 Watt. Alvorens je besluit om dit toestel aan te kopen, dan kan het misschien wel handig zijn om eerst even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen van het apparaat.

 

Voordelen:

Gewicht: deze LED tube heeft een gewicht van amper 200 gram en is daardoor makkelijk te verplaatsen en te installeren.

Energieklasse A+: dankzij het lage energieverbruik, kun je er zeker van zijn dat de lamp ook heel wat uurtjes en levensjaren zal meegaan.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van een 240 graden stralingshoek en een lichtsterkte van maximaal 1600 Lumen.

 

Nadelen:

Geen dimfunctie: indien je dit apparaat wilt aankopen, dan is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat er geen dimfunctie aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Osram SubstiTube Value

 

De Osram SubstiTUBE Value heeft een witte kleur en is met zijn 160 gram nog lichter dan het vorige item in ons lijstje. De lamp is energiezuinig en behoort tot energieklasse A. Het heeft een lengte van 120 cm en een diameter van 2,75 cm.

Het vermogen van de lamp bedraagt 20 Watt en het heeft een stralingshoek van 150º. Deze lamp is niet voorzien van een dimfunctie en is geschikt voor een type G13 fitting. De lichtwarmte van deze LED lamp ligt tussen de 2700 en 3000 Kelvin.

Ook bij dit product zijn er nog geen reviews geplaatst door eerdere kopers. Om deze reden kunnen wij je geen advies geven over deze LED tube aanbieding.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd opteren voor de Osram SubstiTUBE Value LED tube. Dit apparaat is afgewerkt in een mooie neutrale witte kleur en weegt amper 160 gram. Dit maakt de LED tube meteen een heel pak lichter in vergelijking met de vorige LED tube die we hierboven besproken hadden.

 

Voordelen:

Energiezuinig: het is een bijzonder energiezuinige lamp die bovendien het energielabel A heeft meegekregen. Doordat het zo energiezuinig werkt, zal de lamp ook heel wat uurtjes meegaan.

Formaat: de LED tube is maar liefst 120 cm lang en heeft een maximale doorsnede van zo’n 2,75 cm.

Kracht: het is een vrij krachtige LED tube met een maximaal vermogen van ruim 20 Watt en een stralingshoek van maar liefst 150 graden.

 

Nadelen:

Geen dimfunctie: opnieuw moeten we vaststellen dat de LED tube niet meteen over een handige dimfunctie beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Megaman MM04560

 

De Megaman MM04560 LED tube is het ideale product voor mensen die over een beperkt budget beschikken of niet te veel geld willen uitgeven want deze aanbieding behoort tot de goedkope LED tubes. De tube heeft een lengte van 60 cm en een diameter van 2,75 meter..

De lamp verbruikt weinig energie en werd beoordeeld met energieklasse A+. De lichttemperatuur van de tube bedraagt 4000 Kelvin en de lamp heeft een levensduur van ongeveer 40000 uur. De stralingshoek van de LED tube bedraagt 330º en het heeft een vermogen van 9,5 Watt.

Voor dit artikel zijn er nog geen beoordelingen geschreven. Als je van plan bent om deze LED tube aanbieding te kopen kun je als eerste een review schrijven zodat wij een advies kunnen verschaffen over dit product.

We sluiten deze top 5 af met de Megaman MM04560 LED tube. Ideaal als je over een beperkt budget beschikt of wanneer je liever niet teveel geld spendeert aan een degelijke LED tube. Toch is het altijd handig om de eigenschappen van het toestel even op voorhand te bekijken.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult werkelijk staan kijken van het mooie prijskaartje waarover dit apparaat beschikt.

Formaat: de LED tube is 60 cm lang en heeft een maximale doorsnede van 2,75 meter.

Energieklasse A+: het feit dat de lamp tot de energieklasse A+ behoort, laat zien dat het om een energiezuinig toestel gaat. Verder heeft de lamp een totale levensduur van wel 40000 uren.

Handig in gebruik: het is een handig apparaat met een 330 graden stralingshoek en een vermogen van maar liefst 9,5 Watt. Verder spreken we over een totale lichttemperatuur van zo’n 4000 Kelvin.

 

Nadelen:

Geen reviews: jammer genoeg zijn er tot op heden nog geen online beoordelingen bij dit product geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Led tubes koopgids

 

Je kent ze wel, de led tubes. Dit zijn de lampen in de vorm van lange buizen die veel licht afgeven en die je vooral ziet in kantoren of thuis in de keuken. Led lampen gaan over het algemeen een stuk langer mee dan een gewone gloeilamp, ze zijn bovendien ook voordeliger inzake energieverbruik. Als je op zoek bent naar de beste led tubes dan is het belangrijk om rekening te houden met de lengte, de lampvoet, de dikte van de buis, de kleurcode en het voorschakelapparaat.

Lampvoet en dikte van de buis

 

Je kunt een led tube kopen in verschillende maten maar de twee meest voorkomende modellen zijn de dunne T5 buis en de veelgebruikte T8 buis. De T5 buis heeft een dikte met een diameter van 16 mm en een G5 lampvoet. Dit wil zeggen dat de pinnen op de voet van de buis 5 mm uit elkaar staan.

De T8 buis heeft een dikte met een diameter van 26 mm en gebruikt een G13 lampvoet. Als je de logica volgt dan weet je al dat de pinnen op de voet van de buis 13 mm uit elkaar staan. Natuurlijk zijn er nog andere mogelijkheden en andere lampvoeten, maar dit zijn de buizen die het meest voorkomen.

Je moet eerst en vooral de lampvoet en de dikte van je huidige led tube weten vooraleer je deze informatie kunt vergelijken met andere producten die je misschien zult kopen.

 

 

Lengte van de buis

 

We zullen hier verder inspelen op de voorbeelden van het eerste punt. Alle led tube aanbiedingen kunnen verschillende lengtes hebben maar meestal worden sommige maten meer gebruikt dan andere. Bij de T5 buizen zijn dit de modellen met een lengte van 115 cm of 145 cm. Een T5 buis met een lengte van 115 cm beschikt over een wattage van 54W, terwijl een product met een lengte van 145 cm 49W of 80W heeft.

De T8 buizen komen vooral voor met een lengte van 59, 120 of 150 cm. Zoals je al gemerkt hebt bij de T5 buizen heeft de lengte van de lamp een invloed op het wattage. Dit is echter enkel het geval met conventionele led tubes. Een T8 tube met een lengte van 59 cm heeft een wattage van 18W, een buis met een lengte van 120 cm heeft 36W en een buis met een lengte van 150 cm heeft 58W.

Houd ook nog rekening met de kleurcode van de buis. Deze wordt uitgedrukt in kelvin en kan variëren van een warme gele kleur naar een fel wit licht. Afhankelijk van de ruimte waar je de led tube wilt plaatsen zul je een andere kleur nodig hebben.

 

 

Voorschakelapparaat en reflector

 

Je kunt kiezen tussen twee soorten voorschakelapparaten namelijk een hoogfrequent toestel of een conventioneel model. Een hoogfrequent apparaat beschikt over een lange levensduur en zorgt ervoor dat de lampen meteen beginnen te branden zonder daarvoor eerst te knipperen. Je kunt kiezen voor een model van een bekend merk zodat je zeker bent dat je goede kwaliteit in huis haalt.

De conventionele toestellen zijn tegenwoordig nog moeilijk te vinden. Deze apparaten hebben een korte levensduur en gebruiken een starter om de lampen in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat de lampen altijd eerst even knipperen voordat ze volledig branden.

Binnenin de armatuur van de led buis wordt meestal reflecterend materiaal gebruikt om het licht te weerkaatsen. Dit zorgt ervoor dat je veel meer licht waarneemt in de ruimte. De goedkope led tubes zijn meestal voorzien van een armatuur dat geborsteld aluminium bevat. Dit materiaal zorgt slechts voor een minieme lichtopbrengst. Een aanrader is MIRO die werkt als een spiegel en de lichtopbrengst optimaal verhoogt.

 

 

Extra kenmerken en prijs

 

De accessoires van een led tube kunnen nogal duur uitvallen. Zo kan het zijn dat een nieuwe armatuur voor je lamp veel geld kost. Vergelijk op voorhand zoveel mogelijk producten voordat je een keuze maakt zodat je zeker niet meteen de duurste optie koopt.

De energieklasse van de lampen wordt meestal weergegeven op de verpakking. Je kunt dit in de gaten houden zodat je weet hoeveel energie de lampen maandelijks zullen verbruiken. Hoe hoger de energieklasse, hoe lager de kosten.

De prijs hangt af van het merk en de kwaliteit van het product. Als je er meteen een armatuur bijkoopt zul je ook meer geld moeten uitgeven dan wanneer je enkel de tube koopt. Gelukkig kun je online verschillende mogelijkheden bekijken voordat je een keuze maakt. Meestal is het ook makkelijk om promoties te vinden, zelfs het ganse jaar door. Een extra voordeel is dat het product enkele dagen later aan huis wordt geleverd zodat je zelf niet eens naar de winkel hoeft te gaan.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES