Beste lendekussen

Laatste update: 25.04.24

 

Lendekussens test van 2024

 

Of je nu vaak met de wagen onderweg bent, of heel wat uurtjes op kantoor achter de computer moet doorbrengen, een belangrijke zithouding is belangrijk. Sommige mensen hebben meer last van een pijnlijke rug in vergelijking met andere personen. Toch is een lendekussen altijd een goede oplossing. Wij hebben voor jou een selectie gemaakt van de 3 best beoordeelde lendekussens. Zo is onder andere uit het onderzoek gebleken dat je met het Defa 37 x 33 cm lendekussen alvast een uitstekende keuze maakt. Het kussen heeft een totale afmeting van ruim 37 bij 33 cm en zorgt voor voldoende ondersteuning ter hoogte aan de onderrug. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor het Aidapt Air Flow lendekussen. Dit luchtdoorlatende kussen helpt de druk op de wervelkolom aanzienlijk te verminderen waardoor je zonder problemen je werk kunt uitvoeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lendekussen Reviews – Top 5

 

 

Een goede en correcte houding is zeer belangrijk. Zowel wanneer je naar kantoor gaat als bij dagelijkse activiteiten als TV kijken of eten. De juiste ondersteuning van je rug en nek is dan ook van groot belang. Daarom geven wij je graag de volgende top 5 opties mee, waaruit je voor jezelf het beste lendekussen kan kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Defa 37 x 33 cm

 

De Defa lendekussen 37 x 33 cm aanbieding wordt door de kopers beschouwd als één van de betere lendekussens doordat het een zeer goede steun biedt aan de onderrug. Het kussen is ook handig in gebruik en je kunt het zowel in de auto als thuis of op kantoor gebruiken.

Het Defa lendekussen is gemaakt uit kunststof, meer bepaald schuimrubber wat zorgt voor een goede steun in de rug. Doordat het product slechts 675 gram weegt, kan je het gemakkelijk meenemen in de auto of op kantoor of gewoon voor thuis.  

Uit de reviews bij dit product blijkt dat de meerderheid van de kopers overtuigd is van de goede prijs- kwaliteitverhouding. Het is een degelijk product dat een goede steun biedt aan de onderrug. Een minderheid van de kopers vindt het product te breed waardoor het niet in elke autostoel past.  

De lendekussens van Defa zijn alle ergonomisch ontworpen en bieden een goede ondersteuning aan de rug. Deze kussens zijn niet goedkoop. Dit betekent natuurlijk niet dat zij daarom het beste merk zijn. Maar oordeel zelf en misschien besluit jij op basis van de hier genoemde voor- en nadelen, dat dit voor jou de juiste keuze is.

 

Voordelen:

Gewicht:door de gebruikte materialen is dit lendekussen met zijn geringe gewicht van 675 gr makkelijk overal mee naar toe te nemen.Hoes:dit lendekussen beschikt over een afneembare hoes die heel eenvoudig wasbaar is in de wasmachine. Zo beschik je altijd over een fris ruikend kussen.Multifunctioneel:het kan overal gebruikt worden zoals in autostoelen, bureaustoelen, fauteuils en banken.

 

Nadelen:

Budget: het aan dit lendekussen gekoppelde prijskaartje kan mogelijk niet binnen jouw budget vallen.

Breedte: hoewel dit kussen erg positief beoordeeld wordt, zijn een paar kopers van mening dat de breedte van dit kussen hem niet voor alle autostoelen geschikt maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Aidapt Air Flow

 

Met het Aidapt lendekussen – rugkussen creëer je extra steun aan jouw rug. Het kussen helpt je om je houding te verbeteren en minder druk te zetten op de wervelkolom bij het neerzitten.

Bovendien is het kussen luchtdoorlatend wat de druk op de wervelkolom helpt te verminderen. Kortom een betere houding waardoor je eventuele rugklachten kunt verminderen of zelfs vermijden. Deze lendekussen  aanbieding voor de rug beschikt over een flexibel frame dat overtrokken is met een ondersteunend gaas waardoor je nooit een zweterig gevoel hebt. Er is ook een band voorzien waarmee je het kussen gemakkelijk aan de rugleuning van een stoel of zetel vastmaakt.

De meeste kopers raden dit product sterk aan door zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. De band waarmee je het kussen aan de rugleuning kunt vastmaken, zorgt ervoor dat het zeer handig is in gebruik. Het is een zeer duurzaam product dat bovendien goed geventileerd wordt door het gaas.

In tegenstelling tot het voorgaande lendekussen is dit het artikel met de laagste prijs binnen onze top 5. Daarom zou dit wel eens het lendekussen van jouw keuze kunnen worden. Kijk maar even wat alle voordelen van dit product zijn.

 

Voordelen:

Ventilatie: bij dit lendekussen is voor de rug ventilerend materiaal gebruikt. Zo heb je met een goede luchtdoorlating nooit last van een zwetende rug.

Bevestiging: hij is voorzien van een band voor bevestiging aan de rugleuning. Zo blijft hij altijd goed op de juiste plaats zitten.

Gewicht: met zijn geringe gewicht laat hij zich ook heel makkelijk meenemen. Dit is handig als je hem bijvoorbeeld wilt gebruiken in de auto, maar ook op kantoor.

 

Nadelen:

Hoewel veel reviews afgegeven zijn door kopers die jou al voorgingen, hebben wij geen enkel negatief advies over dit lendekussen ontvangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AA commerce rugsteun

 

Deze ergonomische rugsteun zorgt ervoor dat je minder druk voelt in de onderrug tijdens het autorijden of tijdens het werk op kantoor. Bovendien zorgt het ook voor een betere houding. Voor veel kopers wordt deze lendekussen aanbieding beschouwd als het ideale product voor autozetels of kantoorstoelen.

Het kussen is gemaakt uit synthetisch materiaal waarvan de vulling uit microvezels bestaat. Bovendien is het product gemakkelijk wasbaar. Het product helpt de natuurlijke vorm van je rug te ondersteunen en is dus bijgevolg zeer ergonomisch. Doordat het kussen verstelbaar is, is het gemakkelijk in gebruik. Het gaas zorgt ook hier voor een optimale ventilatie.

Uit de verschillende reviews blijkt dat de meeste kopers een positief advies geven over dit product. Ze vinden dat de rugsteun  een sterke prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Op basis van de vele reviews die door eerdere kopers zijn afgegeven zou dit wel eens het populairste lendekussen kunnen zijn. Kijk snel wat daar dan wel de reden voor zou kunnen zijn. Misschien is dit dan voor jou bepalend om je keuze op dit lendekussen te laten vallen.

 

Voordelen:

Verstelbaar: dit lendekussen is in hoogte verstelbaar. Zo kun jij de voor jou ideale rugondersteuning instellen.Ventilatie:door het gebruik van gaas voor de rugsteun zorgt dit kussen voor een optimale ventilatie. Zo heb je nooit last van een transpirerende rug.

Wasbaar: dit lendekussen is van materiaal gemaakt dat je heel makkelijk kunt wassen. Hiermee beschik je altijd over een fris ruikende rugsteun.

Prijs-kwaliteitverhouding: Kopers die je voorgingen, zijn vooral zeer lovend over een prima verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

 

Nadelen:

Banden: dit lendekussen beschikt over drie banden om het aan de stoel te bevestigen. Een enkele koper is van mening dat de kwaliteit daarvan minder is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Aidapt lenderol

 

Met het lenderol kussen van het merk Aidapt kun je rekenen op een correcte houding op het werk of in de auto, of gewoon thuis tijdens het slapen. Het behoort tot de goedkope lendekussens en is ontworpen om de druk in de onderrug te verminderen.

Het kussen is gemaakt van memory foam dat zorgt voor een comfortabele houding en is bovendien enorm duurzaam. Bovendien kun je de hoes verwijderen en dus wassen waardoor je nooit een onfris gevoel ervaart.

Dit product behoort tot de goedkope lendekussens en dus zijn de meeste kopers wel zeer tevreden over de prijs van het product. Bovendien is het product gevuld met een stevig materiaal waardoor het kussen nooit zijn oorspronkelijke vorm verliest. Echter vinden ook twee kopers dat het product niet altijd even gebruiksvriendelijk is.

Deze lendenrol zou voor jou wel eens de beste optie kunnen zijn. Met zijn rolvorm is hij voor vele manieren ter ondersteuning van de rug te gebruiken. Ook is de rol bijvoorbeeld prima geschikt voor ontspanning van de nekspieren.

 

Voordelen:

Duurzaamheid: vele kopers spreken lovend over de duurzaamheid van deze lendenrol door de gebruikte materialen.

Vormvastheid: door het gebruik van memory foam blijft deze lendenrol steeds goed in vorm.

Hoes: deze rol is voorzien van een afneembare hoes, die heel eenvoudig in de wasmachine kan worden gewassen.

Budget: met zijn vriendelijke prijs zal het ook niet moeilijk zijn om hem binnen jouw budget te laten passen.

 

Nadelen:

Hardheid: tussen de vele positieve adviezen is er één koper die van mening is dat het kussen wat te hard is en de doorsnede iets te klein.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Defa lendekussen 37 x 33 cm

 

Dit lendekussen helpt je een correcte houding aan te nemen en de druk in je onderrug aanzienlijk te verminderen. Hierdoor kun je rugklachten verminderen of zelfs vermijden.

Net zoals het eerste product is ook het blauwe Defa lendekussen gemaakt uit kunststof, meer bepaald schuimrubber waardoor je een optimale houding creëert. Bovendien verminder je de druk op de wervelkolom tijdens het neerzitten. Het product is maximaal belastbaar tot 100 kg en is zeer handig in gebruik.

Voor de twee kopers die het product beoordeeld hebben, is het een product van goede kwaliteit dat voldoende steun geeft in de rug. Het is voor hen het ideale product voor in een grote stoel met een rechte rugleuning. Toch is één koper niet helemaal tevreden, daar het kussen niet goed past in al voorgevormde stoelen zoals bijvoorbeeld een autostoel.

Evenals het eerder beschreven lendenkussen van Defa behoort ook deze niet echt tot de goedkope lendenkussens. Maar er kunnen zeker voor jou goede redenen zijn om toch voor deze te kiezen. Maak je keuze op basis van de door onze klanten aangegeven voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Steun: het lendekussen biedt een prima ondersteuning voor de rug en vermindert daarmee duidelijk rugklachten.

Handzaamheid: met zijn lichte gewicht is hij makkelijk mee te nemen. Hiermee is hij ook eenvoudig te gebruiken voor zowel autostoel als bureaustoel.

Multifunctioneel: dit lendekussen past in autostoelen, fauteuils, banken, bureaustoelen en eetkamerstoelen.

 

Nadelen:

Gebruik in autostoel: een enkele gebruiker merkt op, dat dit lendekussen niet voor iedere autostoel te gebruiken is.

Prijskaartje: de toch wel forse prijs kan een reden zijn dat je toch voor een andere optie uit onze top 5 kiest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lendekussens koopgids

 

Als je vaak last hebt van je rug of nek dan zou dit wel eens aan een verkeerde lichaamshouding te wijten kunnen zijn. Een lendekussen zou de klachten kunnen verminderen of zelfs wegnemen. Het zal niet verwonderen dat je dan echt wel uit de beste lendekussens moet kiezen. Daarom hebben wij een aantal elementen besproken waarmee je rekening zou kunnen houden. Denk bijvoorbeeld maar aan het nut, het type, de lichaamshouding en de prijs.

 

 

Het nut van een lendekussen

 

Misschien zul je nog niet echt van een lendekussen gehoord hebben. De term rugkussen is dan weer iets bekender bij veel personen. Toch zijn het allebei termen die naar hetzelfde verwijzen. Een lendekussen heeft als belangrijkste doel om je lichaamshouding te verbeteren. Op een bepaald punt in ons leven zullen we allemaal al wel eens te maken gehad hebben met rug- of nekpijn. In heel veel gevallen is de boosdoener een verkeerde lichaamshouding.

Bij alles wat je doet is het belangrijk dat je steeds een juiste en correcte houding probeert te hanteren. Een lendekussen kan je houding helpen verbeteren tijdens het autorijden. Maar ook wanneer jij gewoon in de zetel of op een stoel neerzit. Op die manier kunnen eventuele rug- en nekklachten verminderd of zelfs gewoon vermeden worden.

Met zo een lendekussen of rugkussen kun jij dus voor extra steun zorgen ter hoogte van je rug. Het lendekussen probeert je echt zoveel mogelijk te helpen om de juiste zithouding aan te nemen. Eenmaal je de juiste houding aangenomen hebt, ondervindt de wervelkolom veel minder druk. En op die manier is de kans op overbelasting of klachten gewoon veel kleiner.

 

 

Soort lendekussen

 

In je zoektocht naar het voor jou ideale lendekussen zul je merken dat er werkelijk heel wat mogelijkheden zijn. Zo zijn er kussens die je het beste in de auto gebruikt, terwijl andere modellen ideaal zijn om te slapen. Daarom is het aan te raden dat je eerst probeert na te gaan wat je precies van het product verwacht. En vooral waarvoor je het wilt gebruiken.

Zo zijn er modellen die bijna speciaal ontworpen zijn om tijdens het autorijden te gebruiken. Deze exemplaren zien er een beetje uit als een gewoon rugkussen maar zijn echt wel effectief. Ze zorgen er namelijk voor dat je continu in dezelfde correcte houding blijft zitten. Op die manier worden eventuele spierkrampen of spierpijnen vermeden.

Sommige lendekussens zijn ontworpen om je een betere nachtrust te kunnen aanbieden. Als je een lendekussen in je bed gebruikt kun je de druk op je lenden verminderen. Op die manier biedt je meer steun aan de rug. Dit kan bijvoorbeeld een echte aanrader zijn als je zwanger bent. Je kunt de verschillende aanbiedingen vergelijken en er dan voor jou het beste model uitkiezen.

Indien mogelijk is het een aanbeveling om een verstelbaar lendekussen te kiezen. Zo kun jij het naar jouw lichaamsbouw aanpassen. Niet alle lendekussens zijn namelijk geschikt voor alle personen of alle lichaamsbouwen. De verstelbare exemplaren zijn misschien niet de goedkope lendekussens maar het belangrijkste is dat je van je klachten afraakt.

 

 

Correcte lichaamshouding en prijs van een lendekussen

 

Het is ondertussen duidelijk geworden dat een correcte lichaamshouding echt wonderen kan doen. Heel veel personen brengen een groot deel van hun tijd al zittend door. Om een juiste lichaamshouding te hanteren is het belangrijk dat je met alles rekening houdt. Zo is de positie van de tafel en de bureaustoel net zoals die van je computerscherm even belangrijk. Als je dan toch nog last hebt van je rug en nek dan kun je een lendekussen gebruiken.

In je bed is het belangrijk dat je nekwervels en wervelkolom zoveel mogelijk op één rechte lijn blijven liggen. Je kunt dit stimuleren dankzij het gebruik van een lendekussen. Het helpt om je rug iets meer steun te geven. Uiteraard zal het ene kussen net iets duurder zijn dan het andere. Over het algemeen kost een lendekussen niet zo heel erg veel. En het is altijd mogelijk dat je daarnaast nog een lendekussen aanbieding tegenkomt.

Het kan misschien een goed idee zijn om eerst eens na te denken over de voor- en nadelen van elk type lendekussen. En welke verwachtingen je er zelf van hebt. Wil je bijvoorbeeld een lendekussen om in de auto te gebruiken of enkel eentje om in je bed te gebruiken. Of misschien wil je het gewoon wel allebei. Het lezen van de reviews van kopers kan ook altijd helpen. Zo kun jij voor jezelf uitmaken of een bepaald product echt wel iets voor jou is of juist niet.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES