5 Beste Lendensteunen Camera’s Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Lendensteunen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Sommige mensen hebben wel eens last van hun rug. In dat geval kan een degelijke lendensteun echt wel een goede aanbeveling zijn. Zeker wanneer je bijvoorbeeld lange dagen achter een computer zit of meerdere uren na elkaar in de auto hoeft te zitten. We zijn voor jou alvast even op zoek gegaan naar de 3 beste lendensteunen van het moment. Zo zijn we uitgekomen bij de Defa Ergonomische lendensteun dat bovendien ook heel sterk wordt aangeraden door verschillende fysiotherapeuten. Met de Matchu Sports Back-Sand lendensteun haal je zeker en vast een meer dan waardig alternatief in huis. De ergonomische vormgeving zorgt bovendien voor nog iets meer comfort en een optimale zitpositie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Lendensteunen (Reviews) van 2024

 

Gebruik een lendensteun voor meer en betere ondersteuning aan de onderrug of betere zijdelingse steun. Zo gebruik je een betere zitpositie die gezonder is voor je rug en zal je dus minder last ondervinden bij het autorijden of het zitten. Kies uit de volgende vijf producten de beste lendensteun uit.

 

 

1. Defa Lendensteun Grijs

 

Dit verstelbare lendensteun kussen is aanbevolen door fysiotherapeuten. Het heeft een grijze kleur en zorgt voor maximaal comfort en een goede ondersteuning voor je onderrug maar ook aan beide zijden van je rug.

Deze lendensteun is geschikt voor in de auto of voor op je bureaustoel. Door de betere zitpositie ben je minder snel moe.

Over dit product staan er momenteel nog maar twee reviews geschreven maar de kopers zijn tevreden over deze lendensteun aanbieding. Ze vinden het handig in gebruik en vinden dat ze goede kwaliteit krijgen voor een aanvaardbare prijs.

Ze vinden het design van de lendensteun ook mooi en het geeft een goede ondersteuning. Eén gebruiker heeft het gekocht voor in de auto en zegt dat het goede ondersteuning biedt tijdens het autorijden.

Een correcte zitpositie is enorm belangrijk en kan eventuele rugklachten of nekklachten vermijden of verminderen. Een lendensteun kan je helpen die correcte zitpositie te behouden. Dit model is afkomstig van het bekende en misschien voor velen ook wel het beste merk Defa. Laten we even de voor- en nadelen grondig onder de loep nemen.

 

Voordelen:

Comfort: het is mogelijk om deze Defa lendensteun te verstellen naar je eigen wensen en je lichaamsvorm.

Handig in gebruik: het is een gemakkelijk kussen dat je probleemloos op gelijk welke bureaustoel kunt plaatsen. Verder kun je het ook in de gebruiken wanneer je met de auto onderweg bent.

Prijs-kwaliteitverhouding: de meeste kopers vinden de prijs meer dan aanvaardbaar voor de kwaliteit en de mogelijkheden die geboden worden.

 

Nadelen:

Budget: in vergelijking met de andere lendensteun kussens is het niet meteen één van de goedkoopste modellen. Dit zou voor sommige klanten misschien wel een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Matchu Sports Back-Sand Lendensteun

 

De Matchu Sports Back-Sand Lendensteun is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is ergonomisch gevormd naar het voorbeeld van de menselijke wervelkolom. De lendensteun verbetert je zitpositie en voorkomt rugklachten.

Het geeft een goede ondersteuning door de lendenwervels te ontlasten en de spieren te activeren. Het product is ideaal om te gebruiken voor mensen die op kantoor werken of voor tijdens het autorijden.

Niet alle kopers zijn tevreden over dit product. De meesten zijn tevreden over de kwaliteit en vinden dat het een goede steun biedt tijdens het zitten. Voor één koper heeft het geholpen bij het behandelen van zijn hernia en hij vindt het ook een duurzaam product.

Een andere koper is helemaal niet tevreden. De lendensteun is te groot voor de rug van deze persoon en bezorgt hem daardoor nog meer rugpijn dan voorheen. Het is dus niet geschikt voor mensen met een korte rug.

De lendensteun van het merk Matchu Sports ziet er vrij compact uit en is daardoor eenvoudig en snel overal mee naartoe te nemen. Daardoor zou het eventueel wel eens één van de populairste modellen uit onze top 5 kunnen worden. Toch is het belangrijk om eerst en vooral eens een kijkje te nemen naar de karaktereigenschappen van dit product.

 

Voordelen:

Comfort: deze lendensteun is niet alleen helemaal ergonomisch gevormd maar vormt zich bovendien naar de wervelkolom van het menselijke lichaam.

Handig in gebruik: dit model is ideaal als je vaak lange dagen op kantoor werkt of wanneer je vaak met de auto onderweg bent.

 

Nadelen:

Formaat: voor één enkele koper blijkt de lendensteun veel te groot te zijn waardoor de rugpijn helemaal niet verholpen wordt. Het zou dus minder geschikt zijn voor personen die te maken hebben met een korte rug.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sleep Comfy – Medische Traagschuim Rugkussen – 30 dagen Proefslapen – Stoel & Bureaustoel

 

Heb je – om wat voor reden dan ook – regelmatig te kampen met lage rugpijn, rugpijn in de onderrug dan wel hoge rugpijn ter hoogte van het middenrif? Dan kan het gebruik van een degelijke en kwalitatieve lendensteun misschien wel soelaas bieden. Net zoals de bekende auto lendensteunen – die pijnverlichting bieden aan zij die regelmatig de baan op moeten – bestaat er ook wel zoiets als een rugkussen dat aan je bureaustoel kan worden bevestigd. 

Zo wordt dit model – jou aangeboden door het bekende en populaire merk Sleep Comfy – alvast goed onthaald door verschillende klanten, wat de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren weet te verklaren. Maar wat maakt het Sleep Comfy rugkussen dan zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit. Zo kent het rugkussen een totale afmeting van 36 x 10 x 33 cm in combinatie met een gewicht van amper 800 gram, wat het bijzonder handzaam maakt in gebruik.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want in tegenstelling tot diverse andere rugkussens, blijkt dit exemplaar vervaardigd uit duurzaam traagschuim. Dergelijke materiaalsoort is in staat om zich aan te passen aan de vorm van je lichaam en op die manier in te zetten op een optimale ondersteuning en comfort. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een uitsparing voor het stuitje, een stevige bevestigingsband en een afneembare makkelijk wasbare hoes.

 

Voordelen:

Uitvoering: het kussen springt in het oog vanwege zijn ergonomische ontwerp en blijkt vervaardigd uit een combinatie van hoogwaardig traagschuim en zacht aanvoelend fluweel.

Onderhoud: de fluwelen hoes is makkelijk te verwijderen en kan vervolgens op een standaard wasprogramma van 30ºC worden gereinigd.

Antislip: in tegenstelling tot diverse andere lendensteunen, blijkt dit model wel degelijk afgewerkt met een duurzame antislip.

Band: de dubbele verstelbare band maakt het mogelijk om het kussen aan je bureaustoel, stoel of autostoel te bevestigen.

 

Nadelen:

Design: het had misschien een leuk idee geweest om het kussen in verschillende kleurtjes aan te bieden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Timilon Rugsteun – Rugkussen – Houding Corrector – Rug Corrector – Ergonomische – Lendensteun

 

Net zoals het vorige product, zou je ook met het Timilon rugkussen wel eens een leuke en uiterst functionele lendensteun aanbieding in huis kunnen halen. Zijn vriendelijke prijskaartje in combinatie met de aangeboden kwaliteit en optimale gebruiksvriendelijkheid, maken van hem alvast een zeer geliefd product. En dat lijken de talrijke positieve klantenreviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren alleen maar te bevestigen.

Maar waarom is het Timilon rugsteun kussen nu eigenlijk een goede aanrader? De redenen daarvoor zijn alvast talrijk. Zo blijkt het lendensteun kussen in eerste instantie voornamelijk uit duurzaam mesh materiaal te zijn vervaardigd. Deze zorgt niet alleen voor een optimale stevigheid ter hoogte van de onderrug, maar biedt daarnaast ook een goed luchtdoorlatend en ademend karakter.

Daarnaast blijkt de rugsteun ook vrij compact en lichtgewicht qua uitvoering waarbij je rekening moet houden met een totale afmeting van 37 x 40 x 14,5 cm. Dit maakt de lendensteun bijzonder handzaam en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt door zijn verstelbare en veelzijdige karakter.

 

Voordelen:

Veelzijdig: net zoals heel wat andere lendensteunen, kan ook dit model zowel in de wagen als op kantoor of gewoon bij jou thuis zijn dienst bewijzen.

Materiaal: de kussen werd hoofdzakelijk uit duurzaam mesh materiaal vervaardigd en kent daardoor een stevig en luchtdoorlatend karakter.

Verstelbaar: doordat het kussen ook nog eens verstelbaar blijkt, lijkt het voor heel wat volwassenen personen een haalbare oplossing.

Doelgroep: het kussen is bedoeld om pijnen in de lage onderrug aan te pakken en/ of een slechte zithouding te corrigeren. Ideaal dus voor wie heel wat uurtjes op de baan is en/ of een zittend beroep uitoefent.

 

Nadelen:

Geen kinderen: de lendensteun is niet meteen ontwikkeld voor gebruik door kinderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. ComfyCentre Ergonomische Rugkussen Auto & Bureaustoel – Rugsteun Onderrug – Lendensteun

 

Door te opteren voor de ComfyCentre lendensteun, kies je misschien niet meteen voor één van de meest goedkope opties binnen de selectie. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit, het fraaie design en de eenvoud ervan wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Kortom, de moeite waard om dit ergonomische rugkussen toch maar even onder de loep te nemen.

Zo is het ComfyCentre lendekussen voornamelijk vervaardigd uit duurzaam Ultra-Dense traagschuim dat meteen de vorm van je rug aanneemt. Bovendien zorgen zijn slijtvaste én luchtdoorlatende karakter voor een langdurig en optimaal comfort, wat de 5 jaar garantie meteen lijkt te verklaren.

Maar dat is nog lang niet alles want daarnaast blijkt de lendensteun afgewerkt met een ademende én vochtregulerende hoes die je er makkelijk kunt afnemen om te wassen. Let wel; het gebruik van de droogtrommel wordt afgeraden zodoende de duurzaamheid ervan te waarborgen. Het kussen is verder uitgerust met een verstelbare band en blijkt in een maat L of XL voorhanden.

 

Voordelen:

Formaat: het kussen is in een maat L of XL verkrijgbaar waarbij in het eerste geval ondersteuning wordt geboden aan de midden- én onderrug en in het tweede geval ook de bovenkant van je rug en/ of achterkant van je schouders mee worden ondersteund.

Materiaal: de lendensteun is uit duurzaam en 100% slijtvast traagschuim vervaardigd en is in staat om de vorm van je rug aan te nemen.

Hoes: het kussen is voorzien van een makkelijk afneembare en 100% wasbare hoes die niet alleen vochtregulerend maar ook ademend te werk gaat.

Band: dankzij de verstelbare band kun je het kussen op de gewenste hoogte instellen wat het geschikt maakt voor gebruik in de wagen, op kantoor of gewoon bij jou thuis.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met sommige andere toppertjes, lijkt het prijskaartje hier toch wel wat boven het gemiddelde uit te steken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lendensteunen koopgids

 

Een lendensteun is een product die niet alledaags is. Niet iedereen gebruikt het en er is ook niet veel informatie over bekend. Toch kan dit product handig zijn, vooral voor mensen die veel last hebben van hun rug. Met een lendensteun wordt een correcte zithouding gestimuleerd zodat je minder last hebt van rugpijn. Denk even na waarvoor je het product wilt gebruiken en de soort lendensteun die je wilt kopen. De prijs is natuurlijk ook belangrijk.

 

Voordeel van een lendensteun

Een lendensteun is speciaal vervaardigd om mensen te helpen die veel last hebben van rugpijn vanwege een incorrecte zithouding. De lendensteun of het rugkussen zorgt er dan voor dat je op een correcte manier opzit zodat er minder druk op je rug uitgeoefend wordt en bijgevolg ondervind je minder last van rugpijnen.

Je moet nu nog beslissen waarvoor je de lendensteun wilt gebruiken. De meeste komen in de vorm van een rugkussen en worden gemaakt voor gebruik in de auto. Op die manier blijf je op een correcte houding zitten terwijl je met de auto aan het rijden bent. Je hebt minder last van rugpijn en je kunt je beter op de weg concentreren.

Koop beter een lendensteun die verstelbaar is, zo kun je het op de ideale hoogte voor jouw rug instellen. Niet alle lendesteunen zijn immers geschikt voor personen van alle groottes. De goedkope modellen zul je meestal niet kunnen verstellen maar het is toch een aanbeveling om een model te kopen die verstelbaar is.

Er zijn echter ook kussens die je kunt gebruiken om beter te kunnen slapen. Met een lendensteun in je bed wordt de druk op je lenden verminderd en ondervind je meer steun aan je rug. Dit is ook heel nuttig voor zwangere vrouwen.

 

Soorten lendensteunen

Een lendensteun kun je in verschillende soorten verkrijgen. Wij onderscheiden vooral twee belangrijke soorten: de lendensteun of het rugkussen die je op een bepaalde plaats kunt gebruiken en het corset die je altijd kunt aanhebben.

Zoals we hierboven al besproken hebben dienen de lendesteunen en rugkussens vooral voor gebruik in de auto of in je bed zodat je meer steun ondervindt aan je lenden en je rug. Het zorgt voor een correcte zithouding waardoor je minder rugpijn ervaart.

We zitten tegenwoordig langere uren neer en dit is nadelig voor onze zithouding. Door het gebrek aan beweging verliest je lichaam ook aan kracht en flexibiliteit. Als je dagelijks je lichaam wilt ondersteunen dan kun je kiezen om een corset te kopen. Dit is een stevige rugband die zorgt voor meer steun voor je rug. Dankzij bepaalde eigenschappen zorgt het voor een betere doorbloeding en meestal kun je het eenvoudig vastmaken met een klittenband.

 

Prijs van een lendensteun

Een lendensteun kost niet overdreven veel geld omdat het net geen product is die heel veel verkocht wordt. Je zult ook veel minder keuze hebben maar sowieso is er voor ieder wat wils. Denk eraan om een lendensteun te kopen die je kunt verstellen zodat je het product kunt aanpassen op je eigen lichaam.

Stel een budget samen en begin met het vergelijken van de voor- en nadelen van elk product. Kies tussen een lendensteun voor in de auto of voor in je bed, of koop ze allebei als je op alle momenten extra steun wilt voor je rug.

Je kunt online vele interessante aanbiedingen vinden. Omdat webwinkels minder kosten hebben dan een fysieke winkel kunnen ze daarom vele producten goedkoper aanbieden. Je hoeft echter nog rekening te houden met de verzendkosten want voor grotere producten kan dit hoog oplopen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES