5 beste leren fauteuils Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste leren fauteuils – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een duurzame en kwalitatieve relaxfauteuil dan loont het de moeite om de Shevy fauteuil vintage even onder de loep te nemen. Zijn unieke vintage design maakt dat hij perfect tot uiting komt in een dito of klassiek ingericht interieur. Mag het toch allemaal wat gewaagder en origineler, kies dan voor de opvallende Chesterfield Fauteuil Original, vervaardigd uit leer en gekenmerkt door zijn kersenrode kleur. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste leren fauteuils (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar de beste leren fauteuil? Dan zul je onderhand wel gemerkt hebben dat het huidige aanbod behoorlijk uitgebreid is. Zo kun je onder meer kiezen voor een moderne leren fauteuil dan wel een leren fauteuil met klassiek design, een rode leren fauteuil of een leren fauteuil in cognac design, een vintage leren fauteuil, een leren fauteuil met draaivoet of een zwarte leren fauteuil om in een industrieel interieur te plaatsen. Bekijk de 5 toppertjes inclusief het advies in de online reviews even, alvorens een keuze te maken. En wie weet ga je wel met een witte leren fauteuil aanbieding naar huis of kies je voor één van de populairste bruine leren fauteuils.

 

Leren fauteuil vintage

 

1. Shevy fauteuil vintage leer Eleonora, fauteuil, lederen fauteuil, relaxfauteuil

 

Of deze relaxfauteuil van Eleonora over de laagste prijs beschikt, dat valt nog even te bezien. Echter, in vergelijking met de andere leren fauteuils uit dit rijtje kunnen we duidelijk stellen dat hij tot de goedkope exemplaren behoort. Heel wat klanten reageren alvast enthousiast en belonen dit paradepaardje met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om de kenmerkende eigenschappen eens even op een rijtje te plaatsen.

Zo wordt de Shevy vintage fauteuil van Eleonora gekenmerkt door een maximale hoogte van 78 cm, een breedte van 71 cm en een diepte van 83 cm waardoor een zitdiepte én -hoogte kan worden gegarandeerd van respectievelijk 56 en 41 cm. Daarbij werd het onderstel vervaardigd uit metaal terwijl men voor de bekleding een beroep heeft gedaan op duurzaam java leder. Het totaalplaatje werd nadien in een donkerblauw jasje gegoten.

De leren Shevy fauteuil van Eleonora biedt met zijn blauw gestreept patroon een prachtig industrieel design aan. Bovendien wordt het setje voorgemonteerd geleverd wat je meteen heel wat installatiewerk en tijd bespaart.

 

Voordelen: 

Meubelpatroon: de relaxfauteuil van Eleonora werd afgewerkt met een blauw gestreept gestikt patroon waardoor hij een industriële uitstraling krijgt.

Materiaal: het onderstel van deze relaxfauteuil blijkt vervaardigd uit duurzaam metaal terwijl de zitting/ bekleding dan weer uit java leder bestaat.

Formaat: de fauteuil kent een maximale hoogte van 78 cm aangevuld met een breedte van 71 cm en een diepte van 83 cm. Daardoor kan een totale zitdiepte van 56 cm en een zithoogte van 41 cm worden beoogd.

 

Nadelen: 

Geen armleuning: ben je op zoek naar een relaxfauteuil met armleuning dan is dit exemplaar van Eleonora niet meteen de beste aanbeveling.

Niet verstelbaar: houd er rekening mee dat de Shevy fauteuil niet verstelbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Rode leren fauteuil

 

2. Chesterfield Fauteuil Original Leer / Antiek / 12 jaar garantie – Chesterfield

 

Chesterfield is één van de meest bekende en populaire merken in het wereldje van de antieke relaxfauteuils en wordt niet voor niets door velen als veruit het beste merk beschouwd. Nemen we even snel de adviezen en mooie maximale score van 5 sterren in beschouwing, dan lijkt deze stelling alleen maar te worden bevestigd.

Zo blijkt de Chesterfield 1 zits fauteuil gekenmerkt door een totale afmeting van 79 x 100 x 56 cm waardoor een zithoogte kan worden beoogd van maximaal 50 cm. Terwijl het onderstel voornamelijk uit stevig duurzaam hout vervaardigd blijkt, heeft men voor de bekleding een beroep gedaan op hoogwaardig kwaliteitsleder. Qua afwerking kunnen we duidelijk stellen dat de zitting gewatteerd werd en voorzien van de typisch kenmerkende knopen die bijdragen aan het totaalplaatje.

Hoewel deze klassieke fauteuil vervolgens in een effen rood jasje werd gegoten, kun je hem nog in tal van andere kleuren en designs bekomen waardoor hij mogelijks een grote groep mensen aanspreekt.

 

Voordelen: 

Design: deze Chesterfield fauteuil werd afgewerkt in een effen donkerrode kleur waarmee een klassiek design beoogd wordt.

Voorgemonteerd: ben je van plan om deze Chesterfield fauteuil aan te kopen, dan zul je vaststellen dat het geheel voorgemonteerd geleverd wordt en meteen klaar blijkt voor gebruik.

Armleuning: in tegenstelling tot het vorige product, blijkt deze fauteuil wel degelijk voorzien van de nodige armleuningen.

 

Nadelen: 

Niet draaibaar: jammer genoeg blijkt deze klassiek rode fauteuil niet draaibaar noch verstelbaar te zijn.

Prijskaartje: de hoge prijs maakt deze Chesterfield fauteuil mogelijks minder toegankelijk voor het grote publiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Leren fauteuil draaivoet

 

3. Valencia – Zero-Stress – Relaxfauteuil – Draaivoet – Leder – ingebouwde batterij

 

Ben je op zoek naar een duurzame leren relaxfauteuil inclusief draaivoet? Neem dan zeker even een kijkje naar onderstaand exemplaar, jou aangeboden en geleverd door Inl-medicare. Zo wordt de Valencia relaxfauteuil gekenmerkt door een maximale hoogte van 114 cm, een breedte van 75 cm en een diepte van 77 cm wat resulteert in een zithoogte van 48 cm. Daarbij geniet je de aanwezigheid van een stel stevige armleuningen, een regelbare rug- én voetensteun die elk op hun manier bijdragen aan je comfort.

Hoewel het onderstel – inclusief draaivoet – uit RVS vervaardigd blijkt, werd de bekleding uit duurzaam én makkelijk te onderhouden leder gemaakt. Dit alles wordt gecombineerd met een stevige draaivoet met bijbehorende ingebouwde batterij en een eenvoudige bediening.

Hoewel deze relaxfauteuil duidelijk heel wat moois te bieden heeft, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het hoge prijskaartje mogelijks heel wat klanten afschrikt.

 

Voordelen: 

Comfort: de fauteuil is voorzien van het nodige comfort onder het mom van een stel stevige armleuningen én een verstelbare rug- én voetensteun.

Voeding: de fauteuil maakt gebruik van een stevige voet die 360º draaibaar blijkt en voorzien is van 2 afzonderlijke motoren met bijbehorende ingebouwde batterij. Op die manier kunnen de rug- én voetensteun afzonderlijk van elkaar worden bediend.

Materiaal: het onderstel blijkt vervaardigd uit duurzaam RVS terwijl de gewatteerde zitting uit makkelijk te onderhouden leder bestaat.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: we durven vermoeden dat de hoge prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Leren fauteuil cognac

 

4. Relax Fauteuil Victor – Fauteuil PU-leer – Cognac – Staal – L68B78H88 cm

 

De Victor relaxfauteuil kent een lengte van 68 cm, een breedte van 78 cm en een hoogte van 88 cm wat resulteert in een maximale zithoogte van 43 cm. Daarbij werd gekozen voor een stevig metalen onderstel in combinatie met een PU-leren zitting die nadien in een cognac bruine tint werd afgewerkt. Op die manier ontstaat unieke designstoel die in menig interieur perfect tot uiting komt.

Hoewel deze fauteuil niet verstelbaar blijkt noch voorzien is van een stel stevige armleuningen, blijkt hij wel degelijk draaibaar wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Kortom, de ideale relaxfauteuil om na een lange vermoeiende werkdag eens even in weg te dromen of gewoon een designvol decoratiestuk.

Ondanks de vele positieve eigenschappen en het mooie – relatief betaalbare – prijskaartje, werden er nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent de klantervaringen.

 

Voordelen: 

Materiaal: het driepotige onderstel werd vervaardigd uit duurzaam metaal terwijl de zitting voornamelijk uit hoogwaardig PU-leder bestaat.

Draaibaar: in tegenstelling tot heel wat andere relaxfauteuils blijkt dit exemplaar alvast draaibaar.

Design: hij werd uiteindelijk in een prachtig cognac bruin jasje gegoten wat een unieke industriële look oplevert. Geschikt om menig huiskamer naar een hoger niveau te tillen.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met heel wat andere relaxfauteuils binnen deze top 5, lijkt de prijs hier alvast goed mee te vallen.

 

Nadelen: 

Geen armleuningen: houd er wel rekening mee dat deze relaxfauteuil niet voorzien is van een stel stevige armleuningen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Leren fauteuil industrieel 

 

5. Dimehouse Tiger Fauteuil Cognac – Industrieel – Eco Leer – Met Armleuning

 

We sluiten het rijtje af met de Dimehouse Tiger fauteuil die gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 84 x 62 x 80 cm waardoor een zithoogte van 40 cm en een zitdiepte van 48 cm kan worden beoogd. Daarbij werd het onderstel uit duurzaam en stevig belastbaar metaal vervaardigd in combinatie met een eco leren zitting die vervolgens in een cognac bruin jasje gegoten werd. Dit alles levert een prachtig industrieel design op dat in menig huiskamer perfect tot zijn recht kan komen.

In tegenstelling tot heel wat andere fauteuils blijkt dit exemplaar bovendien afgewerkt met stevige armleuningen waardoor een zeker comfort en optimaal gebruiksgemak kan worden gegarandeerd. Kortom, de ideale fauteuil om na een lange werkdag even rustig in neer te ploffen.

Wanneer we even een kijkje nemen naar de online reviews dan stellen we vast dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent enige klantervaringen.

 

Voordelen: 

Materiaal: het stevige onderstel blijkt vervaardigd uit duurzaam metaal terwijl voor de gewatteerde zitting gekozen werd voor eco leder.

Armleuningen: de fauteuil is uitgerust met een degelijke armleuningen die op hun beurt bijdragen aan het uiteindelijke comfort en gebruiksgemak.

Budgetvriendelijk: zijn lage prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker voor het grote publiek.

 

Nadelen: 

Niet draaibaar: jammer genoeg blijkt deze relaxfauteuil niet draaibaar noch verstelbaar te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Leren fauteuils Koopgids 

 

De aanschaf van een degelijke leren fauteuil gaat gepaard met heel wat wikken en wegen. Kies je voor een oerdegelijke relaxfauteuil of heb je je oog laten vallen op een collectorsitem van vintage niveau? Om de zoektocht voor jou alvast wat makkelijker en aangenamer te laten verlopen, raden wij jou aan om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen. Vervolgens kun je de verschillende uitvoeringen, designs en types fauteuils rustig met elkaar vergelijken. Het is daarbij een goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen en/ of promoties niet links te laten liggen daar heel wat fauteuils gekenmerkt worden door een hoger prijskaartje.

Het nut van een degelijke leren fauteuil

Heel wat enquêtes en diverse studies hebben ondertussen al meermaals aangetoond dat de redenen, waarom klanten kiezen voor een degelijke leren fauteuil, op zijn minst divers te noemen zijn. Zo kiezen sommigen voor een kwalitatieve leren fauteuil om ‘s avonds na een lange werkdag vol overgave in neer te ploffen. Anderen investeren dan weer in een duurzaam collectorsitem en beschouwen een dergelijke leren fauteuil dan veeleer als een heus designerstuk. 

Kortom, de meningen zijn heel uiteenlopend en bijzonder divers wat meteen het ruime en uitgebreide aanbod aan diverse uitvoeringen, types, designs en mogelijkheden lijkt te verklaren. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent, welke verwachtingen je er zoal van hebt en welk budget je er maximaal wilt – maar vooral ook kunt aan spenderen. Het antwoord op dergelijke vragen brengt je vast al een heel eind verder!

 

Type in functie van de doelgroep en het gebruiksgemak

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een degelijke fauteuil dan is het in eerste instantie belangrijk om rekening te houden met het type. Daarvoor dien je aandachtig te zijn voor het gebruiksgemak dat je eraan wilt geven alsook attent te zijn voor de uiteindelijke doelgroep. Is de fauteuil bedoeld voor volwassenen of kinderen dan wel als relaxfauteuil, collectorsitem, massagestoel, sta-op-fauteuil dan wel standaard fauteuil.

Zo zal niet elk type leren fauteuil geschikt zijn om er eender welk gebruiksgemak aan te verlenen. Denk bijvoorbeeld maar aan de befaamde Chesterfield fauteuils die – vanwege hun unieke design en hogere prijskaartje – vaak als collectorsitem of designstuk worden beschouwd. Ben je veeleer op zoek naar een relaxfauteuil dan zal et de prijs alsook het design in veel gevallen iets lager worden gecatalogiseerd. 

Wil je na een lange werkdag even helemaal tot rust komen en lekker ontspannen dan kun je eveneens opteren voor een mechanisch aangestuurde fauteuil. Dergelijke modellen zijn voorzien van 1 of meerdere kleine motortjes die een bepaalde massagebeweging ter hoogte van de voeten, rug of hals in werking brengen. Kortom, mogelijkheden zat en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Formaat in functie van de maximale belasting

Daarnaast raden wij jou aan om eveneens aandachtig te zijn voor het formaat in functie van de maximale belasting. Zo is niet elk type fauteuil in staat om dezelfde belastbaarheid te garanderen. Afhankelijk van het type en zijn uiteindelijke gebruiksgemak kan de maximale belasting variëren van amper 50 kg tot maar liefst 150 kg of in sommige gevallen zelfs nog meer.

Dit gaat – zoals eerder vermeld – uiteraard samen met het formaat. Zo wordt het formaat van de fauteuil steevast bepaald door de combinatie van de hoogte, breedte, zitdiepte en zithoogte die elk op hun beurt steevast worden uitgedrukt in cm.

Met welk budget dien je rekening te houden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Zo zal de prijs – in meer of mindere mate – beïnvloed worden door bepaalde (uiterlijke) kenmerken. Denk onder meer aan de gebruikte materiaalsoorten, het formaat, de merknaam, de woonstijl, het design en de uitvoering. Het spreekt voor zich dat een collectorsitem van Chesterfield een pak duurder zal zijn dan een standaard fauteuil. Net zoals een mechanisch aangestuurd exemplaar duurder zal blijken dan wanneer je opteert voor een authentieke sta-op-fauteuil.

Afhankelijk van dergelijke factoren en je eigen wensen en verwachtingen, kan de prijs dan ook makkelijk variëren van zo’n 70 à 100 euro tot maar liefst 9000 euro.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES