5 Beste Lijmpistolen Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Lijmpistolen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een handig en vooral degelijk lijmpistool is het mogelijk om bepaalde materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld hout aan elkaar te gaan lijmen. Een lijmpistool werkt bovendien ook bijzonder efficiënt en snel waardoor de klus in een mum van tijd geklaard is. In onze koopgids geven we graag wat meer informatie omtrent de verschillende apparaten en de factoren waarop je zou kunnen letten. Je kunt natuurlijk ook meteen doorklikken naar onze top 3 hieronder. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de Dremel 930 een bijzonder degelijk lijmpistool in huis haalt dat is uitgerust met 2 verschillende temperatuurstanden. Deze kun je helemaal zelf regelen en instellen. De Dremel 940-3 is zeker en vast een waardig alternatief. Het toestel is werkelijk ideaal om met een hoge temperatuurstand te werken en daardoor ideaal voor verschillende soorten klusjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Lijmpistolen (Reviews) van 2024

 

Personen die in constructie werken moeten regelmatig ook bepaalde materialen aan elkaar lijmen zoals hout of plastic. Om dit zo snel en eenvoudig mogelijk te kunnen doen kun je een lijmpistool aanschaffen. Natuurlijk kan dit apparaat ook handig zijn voor klussers. Neem een kijkje naar onze top vijf en kies er zelf het beste lijmpistool uit.

 

1. Dremel lijmpistool 930 Inclusief 3x 7 mm lijmsticks voor lage temp

 

Dit lijmpistool beschikt over twee temperatuurstanden waardoor het zowel geschikt is voor creatief klussen als lichte doe-het-zelf klusjes. Het product wordt geleverd met verschillende kleurensticks van 7 mm die geschikt zijn om versieringen mee te maken. Met dit toestel zul je geen lijm morsen want het is voorzien van een anti-druipvoorziening.

De precisietip van het apparaat maakt het mogelijk om gedetailleerd te lijmen en met de hoge temperatuurstand kun je materialen zoals hout, glas en kunststof lijmen. Het toestel geeft 5 gram lijm af per minuut en je kunt het eenvoudig neerzetten dankzij de uitklapbare standbeugel.

De kopers zijn tevreden over de kwaliteit van het product en geven goed advies over de kleuren. De twee temperatuurstanden zijn handig maar je moet het apparaat wel bij kinderen uit de buurt houden. Het toestel blijft ook niet zo stabiel staan op de meegeleverde staander.

Een lijmpistool kan best wel een goede oplossing zijn wanneer je bepaalde materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld kunststof of hout aan elkaar wilt lijmen. Dit model is afkomstig van het bekende en misschien ook wel veruit het beste merk Dremel.

 

Voordelen:

Temperatuurstand: doordat het toestel is uitgerust met 2 verschillende temperatuurstanden, kun je het zowel voor kleine klusjes gebruiken alsook wanneer je creatief wilt klussen.

Toebehoren: bij de aankoop van dit handige lijmpistool krijg je er bovendien meteen al een aantal kleurensticks bij van elk 7 mm.

Anti-druipvoorziening: dankzij de anti-druipvoorziening waarover het lijmpistool beschikt, zul je kunnen vermijden dat je lijm gaat morsen.

Handig in gebruik: je zult merken dat het lijmpistool over een precisietip beschikt waardoor je heel gedetailleerd te werk kunt gaan. Er is ook een standbeugel voorzien die je kunt uitklappen en waar je het lijmpistool eenvoudig in kunt plaatsen.

 

Nadelen:

Niet veilig: volgens een kleine minderheid van de kopers is dit lijmpistool niet zo veilig om het door kinderen te laten gebruiken. Er is dus zeker wel toezicht nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dremel lijmpistool 940 940-3

 

Dit lijmpistool is geschikt voor hoge temperatuur en kun je dankzij het afneembare snoer overal gebruiken. Het apparaat is voorzien van een anti-druipvoorziening zodat er geen lijm op je werkstuk kan druppelen. Het toestel is veilig in gebruik want dankzij de silicone mondstukhulzen kun je geen brandwonden oplopen.

De ergonomische vormgeving en de T-handgreep met softgrip van het pistool zorgen voor een comfortabel gebruik. Je kunt het toestel eenvoudig neerzetten met een enkele druk op de knop waardoor de kick-stand uitklapt. De trekker is makkelijk in te drukken zodat je kunt zorgen voor een precieze en constante stroom van lijm. Het apparaat is geschikt voor lijmsticks van 11 en 12 mm.

De kopers zijn tevreden over het lijmpistool want het apparaat werkt uitstekend en druipt niet. Bovendien warmt het snel op en is de uitklapbare steun handig. Enkele minpunten zijn de ietwat hoge prijs en de mogelijkheid om enkel maar met hoge temperatuur te werken.

Net zoals het voorgaande product is ook dit lijmpistool afkomstig van het merk Dremel. Daardoor vermoeden we dat het wel eens één van de populairste merken zou kunnen zijn uit onze lijst. Toch is het altijd een goed idee om je eerst wat meer te verdiepen in de eigenschappen van dit lijmpistool.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het toestel is voorzien van een handig snoer dat je er bovendien ook gemakkelijk kunt afnemen. Op die manier creëer je iets meer bewegingsvrijheid.

Anti-druipvoorziening: net zoals het voorgaande apparaat is ook dit lijmpistool uitgerust met een anti-druipvoorziening. Zo kun je vermijden dat je lijm gaat morsen.

Veiligheid: het apparaat is uitgerust met degelijke mondstukhulzen die uit silicone gemaakt zijn. Op die manier kun je eventuele brandwonden vermijden.

Comfort: de ergonomische vorm van het toestel valt meteen op. In combinatie met de T-handgreep zul je merken dat dit lijmpistool heel erg handig aanvoelt en leuk is om te bedienen.

 

Nadelen:

Vraagprijs: slechts enkele gebruikers zijn van mening dat de vraagprijs voor dit lijmpistool toch net een tikkeltje te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Powerplus POWX146 Lijmpistool 25W Ø 11mm Incl. 10 accessoires

 

Met behulp van dit krachtige POWX146 lijmpistool van Powerplus, is het mogelijk om diverse materialen snel en probleemloos vast te lijmen. Denk bijvoorbeeld maar aan hout, keramiek, kunststof, metaal en glas maar ook leer en textiel behoren tot het rijtje. Bovendien is het apparaat voorzien van een precisiespuitmond en bijgevolg uitermate geschikt om kleine oppervlakken en/ of randjes te lijmen. Echter krijg je er bij aankoop oo nog 2 spuitmonden bij die gekenmerkt worden door een ronde kop.

Je kunt het Powerplus lijmpistool overigens eenvoudig met de netstroom verbinden dankzij het 1,5 meter lange snoer. Eenmaal ingeschakeld, heeft het apparaatje amper 5 minuten nodig om op te warmen waarna het een maximaal vermogen van 25 Watt kan leveren.

Wanneer we de reacties op het apparaat bekijken dan zien we heel wat tevreden klanten die overtuigd zijn van de kwaliteit en de mogelijkheden. Echter zijn er ook enkele kopers die toch hun twijfels hebben. Zo zou het lijmpistool onder stroom continu lekken en behoorlijk snel verstopt raken.

 

Voordelen:

Toebehoren: de verpakking omvat niet alleen een krachtig lijmpistool maar ook 3 verschillende spuitmonden en een stevige opbergkoffer.

Voeding: doordat hij voorzien is van een 1,5 meter lang snoer kun je hem zonder problemen in het stopcontact pluggen met een aansluitspanning van 220/230 Volt.

Spuitmonden: de precisiespuitmond biedt je de mogelijkheid om kleine oppervlakken alsook dunne randjes probleemloos aan te pakken. De ronde spuitmonden zijn geschikt voor het iets grovere werk.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: een enkele koper is van mening dat het lijmpistool behoorlijk kwetsbaar is en voortdurend lekt wanneer het onder stroom staat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Merkloos Lijmpistool zwart

 

Het mini lijmpistool kun je gebruiken om lijm te smelten op een lage temperatuur namelijk 110º Celsius. Dankzij de lage prijs is het product geschikt voor kopers die op zoek zijn naar goedkope lijmpistolen. Het toestel werkt met lijmsticks van 7 mm en je krijgt er bovendien meteen twee sticks bijgeleverd.

De gebruikers geven goed advies over deze lijmpistool aanbieding maar er zijn ook een paar minpunten. De pluspunten zijn de goede prijs-kwaliteitverhouding, de korte opwarmtijd, het compacte formaat en de veiligheid. Het pistool wordt namelijk niet overdreven heet zodat ook kinderen er gebruik van kunnen maken.

De minpunten zijn de kleine onderdelen van het apparaat en de weinige lijmsticks die je bij de aankoop krijgt. Voor enkele kopers mochten er meer lijmsticks meegeleverd worden.

In vergelijking met de voorgaande lijmpistolen zul je merken dat dit exemplaar vrij compact is. Daardoor is het dan weer gemakkelijk op te bergen en je kunt het ook veel eenvoudiger overal mee naartoe nemen. Bovendien zul je versteld staan van de meer dan voordelige prijs die door heel wat kopers gewaardeerd wordt.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met de andere 4 lijmpistolen uit deze lijst, kunnen we vaststellen dat dit model wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Werkwijze: dit lijmpistool werkt op basis van lijmsticks met een grootte van 7 mm. Bovendien krijg je er bij de aankoop van het toestel meteen ook enkele sticks bij.

Prijs-kwaliteitverhouding: de meerderheid van de kopers blijkt een positief advies te geven wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Nadelen:

Weinig lijmsticks: sommige kopers vinden dat er toch iets meer lijmsticks mochten geleverd worden bij de aankoop van dit product.

Kwetsbaar: het toestel zou toch een aantal kleine onderdelen bevatten die vrij kwetsbaar zijn en snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ferm GGM1003 Accu Lijmpistool 7.2V

 

Dit krachtige lijmpistool is geschikt voor verschillende materialen zoals textiel, kunststof, glas, enzovoort. Het apparaat werkt op een Li-Ion batterij en is in slechts 15 seconden klaar voor gebruik. Dankzij de softgrip handgreep is het bovendien ook comfortabel in gebruik. De smelttemperatuur van het toestel bedraagt 170º Celsius en de gebruiksduur van de batterij bedraagt 45 minuten.

Wanneer je het toestel niet gebruikt schakelt het automatisch uit na 5 minuten om energie te besparen.  Het apparaat wordt geleverd in een koffer zodat je het makkelijk kunt meenemen op verplaatsing. Bovendien heb je in de koffer ook genoeg ruimte om accessoires te bewaren.

De reviews zijn lovend. Dankzij de korte opwarmtijd kun je het apparaat snel gebruiken. Het toestel is geschikt voor zowel grote als kleine klussen en ligt comfortabel in de hand. Houd het pistool wel uit de buurt van kinderen vanwege de hete lijm.

Indien je op zoek bent naar een krachtig lijmpistool dan kan het de moeite waard zijn om dit model van Ferm eens grondig te bekijken. Hieronder geven wij jou dan ook graag wat extra info wat betreft de voor- en nadelen van dit handige toestel.

 

Voordelen:

Krachtig: doordat het lijmpistool zo krachtig is, kun je het voor heel wat materiaalsoorten gebruiken. Denk maar aan textiel, glas, kunststof, hout en zoveel meer.

Batterij: dit toestel functioneert met behulp van een krachtige en duurzame Li-Ion batterij. Bovendien hoef je slechts 15 seconden te wachten alvorens je het toestel kunt gebruiken.

Handig in gebruik: zodra je het toestel een aantal minuten niet gebruikt, zal het automatisch uitschakelen.

 

Nadelen:

Kinderen: het is wel een aanrader om dit lijmpistool niet te laten gebruiken door kinderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lijmpistolen koopgids

 

Als je in de bouw of in constructie werkt, dan kan het misschien wel zijn dat je bepaalde materialen aan elkaar hoeft te lijmen. Een lijmpistool kan in dat geval dan ook bijzonder handig zijn. Opdat jij een goede keuze zou kunnen maken uit de beste lijmpistolen is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Denk hierbij maar aan het nut, de werkwijze, het type, het materiaal en de lijmsticks. Het is dan ook een goede aanbeveling om voor de aankoop ervan, eens een aantal modellen en aanbiedingen met elkaar te vergelijken. En wie weet zit er wel een lijmpistool aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

Het nut en de werkwijze van een lijmpistool

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een degelijk lijmpistool dan is het uiteraard belangrijk dat je precies weet wat het apparaat kan en doet. In de eerste plaatst hoef je te beseffen dat je lijmsticks nodig hebt om met een lijmpistool te kunnen werken. Deze hoef je vaak apart aan te kopen en zijn dus ergens wel een meerkost maar zonder is het onmogelijk om met het lijmpistool te werken. Vervolgens hoef je de lijmsticks in het lijmpistool te gaan plaatsen waarop je het lijmpistool eventjes kunt opwarmen.

De meeste lijmpistolen werken op netstroom wat dus wil zeggen dat ze van een snoer voorzien zijn.  Er bestaan ondertussen ook heel wat modellen die voorzien zijn van een oplaadbare accu. Eenmaal je het toestel hebt opgewarmd, kun je het vrij snel gaan gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de lijm warm tot heet zal aanvoelen. Met een lijmpistool is het dus mogelijk om verschillende materialen en materiaalsoorten aan elkaar te bevestigen. Het werkt heel vlot en is dus enorm efficiënt. Dit is meteen ook de reden waarom het vaak gebruikt worden in bijvoorbeeld de constructie sector. Denk maar aan het assembleren van wagens of dergelijke.

 

Het type lijmpistool

Eenmaal je weet waarvoor je een lijmpistool kunt gebruiken en wat het precies inhoudt, is het belangrijk dat je rekening houdt met de verschillende soorten en mogelijkheden. Een lijmpistool is een toestel dat je voor heel wat uiteenlopende doeleinden kunt gebruiken. het wordt bijvoorbeeld heel vaak gebruikt door de typische hobbyist om bepaalde elementen en objecten aan elkaar te kleven. Het lijmpistool werkt niet alleen bijzonder snel maar is ook nog eens heel erg nauwkeurig. Het zorgt voor de juiste en vooral exacte dosering van de nodige lijm.

Zodra je een lijmpistool aankoopt, zul je merken dat dit toestel gebruik gaat maken van lijmpatronen. Deze lijmpatronen worden ook wel lijmsticks genoemd en zijn dus absoluut van groot belang. Bij de aankoop, zul je meestal een aantal lijmpatronen meegeleverd krijgen. Verder is het mogelijk om deze patronen apart aan te kopen. Het zijn deze lijmpatronen die zullen opgewarmd worden. Het is belangrijk om te beseffen dat deze patronen universeel zijn. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden is de doorsnede van zo een lijmpatroon.

 

Te lijmen materialen

Zoals in de voorgaande stukjes reeds min of meer aangehaald werd, wordt een lijmpistool gebruikt om verschillende materialen aan elkaar te bevestigen. Het is belangrijk dat je weet welke materialen door middel van een lijmpistool kunnen gelijmd worden. Dit zijn over het algemeen materialen met een al dan niet poreus en eventueel absorberend oppervlak die bovendien ook nog eens hittebestendig zijn. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld stenen, hout, papier, kurt, leer, karton en zelfs textiel.

Materialen die iets minder geschikt zijn voor het lijmpistool zijn materialen die voorzien zijn van een gladder oppervlak dat helemaal niet absorberend werkt. Denk hierbij maar aan glas, metaal of eventueel gladde kunststoffen. Piepschuim bijvoorbeeld is ook iets minder geschikt omdat piepschuim helemaal niet hittebestendig is. Dit is dus nadelig aangezien het lijmpistool op basis van warmte werkt. Kortom er zijn heel wat elementen waar je rekening mee dient te houden.

De lijmsticks van een lijmpistool

De lijmsticks of de lijmpatronen zijn dus de basis van elk lijmpistool en kun je gemakkelijk apart aankopen. Het is belangrijk om hierbij vooral rekening te houden met de dikte van het lijmpatroon. Zo heb je lijmpistolen die werken op basis van smalle lijmsticks en anderen die werken op basis van iets dikkere patronen. Het is dus belangrijk om bij de aanschaf van het lijmpistool te letten op de doorsnede van het patroon.

Het is bovendien mogelijk om lijmsticks in alle kleuren van de regenboog te bekomen net zoals je ook glitterlijm kunt bekomen. Er is dus heel wat keuze op het gebied van lijmpatronen of lijmsticks en het is aan jou om te beslissen wat je precies wilt aankopen. Lijmsticks in bepaalde kleuren of met glitter effecten zullen uiteraard iets duurder zijn in aankoop in vergelijking met de standaard lijmpatronen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES