5 Beste Luchtreinigers Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

 Luchtreinigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je van plan bent om een luchtreiniger aan te kopen dan kunnen wij jou enkel aanraden om meteen een kwaliteitsvol apparaat uit te kiezen. Op die manier hoef je niet te vrezen dat hij na enkele weken al helemaal stuk is. Neem rustig de tijd om onze koopgids over luchtreinigers even door te nemen of klik meteen door naar onze top 3.  Zo zul je zien dat de Philips AC2887/10 – Luchtreiniger geleverd wordt inclusief krachtige HEPA- én koolstoffilter. Daarnaast blijkt ook de Winix Luchtreiniger een schot in de roos en bovendien voorzien van een betaalbaar prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Luchtreinigers (Reviews) van 2024

 

Als je hier bent om de beste luchtreinigers van 2024 te vinden, dan ben je aan het juiste adres. Uit onze test van luchtreinigers is gebleken dat een aantal van de meest handige en redelijk geprijsde modellen degenen zijn die we in de volgende selectie zullen presenteren. We hebben onze analyse niet alleen gebaseerd op de feedback van gebruikers, de prijs-kwaliteitverhouding, maar ook de verkoopcijfers van deze producten. Terwijl de markt vele aanbiedingen heeft voor luchtreinigers, behoren de volgende modellen tot de best beoordeelde producten.

 

1. Philips AC2887/10 – Luchtreiniger met HEPA- en koolstoffilter – Mensen met allergieën

 

Op zoek naar een compact en functioneel toestel waarmee je tot wel 99,9% van de aanwezige virussen en/ of aerosolen in de lucht kunt verwijderen? Dan is de Philips AC2887/10 luchtreiniger, inclusief bijbehorende HEPA- én koolstoffilter, alvast een goede aanwinst gebleken. De reacties en de mooie gemiddelde score van 4,6 sterren bevestigen dit vermoeden, waardoor de Philips luchtreiniger wel degelijk het bekijken waard is.

Zo kun je het toestel – dat gekenmerkt wordt door een vrij compacte uitvoering van  41,2 x 24 x 55,8 cm – met behulp van de 1,6 meter lange kabel eenvoudig op het stroomnet aansluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220 – 240 Volt. Eenmaal aangesloten en correct ingeschakeld, weet hij moeiteloos een vermogensbereik van 11 tot 60 watt te beogen, verdeeld over 5 verschillende snelheidsniveaus en 1 automatische modus. 

In tegenstelling tot diverse andere luchtreinigers, is de Philips AC2887/10 in staat om de lucht tot maar liefst 1000 keer per seconde te scannen op allerhande ultrafijne deeltjes, waarna de resultaten in realtime op het display worden weergegeven. Zo vermeldt het display onder meer het allergenen niveau, de hoeveelheid gassen en PM2.5 en dit zowel in numerieke vorm als met behulp van een zogenaamde kleurenring. Let wel; het hogere prijskaartje maakt duidelijk dat hij niet meteen tot de goedkope luchtreinigers kan worden gerekend.

 

Voordelen:

Voeding: de Philips AC2887/10 is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten met behulp van de 1,6 meter lange stroomkabel. Hij kent daarbij een invoerspanning van 220 – 240 Volt.

Vermogen: je geniet een aanzienlijk vermogensbereik van 11 tot 60 watt dat wordt aangevuld met 5 verschillende snelheden en een automatische modus.

Filter: hij wordt geleverd met een noemenswaardige HEPA- én koolstoffilter waardoor hij tevens geschikt is voor plaatsing in de kinderkamer en/ of gebruik bij mensen met allergieën.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Winix Luchtreiniger Zero Luchtreiniger Aanbevolen voor ruimte tot: 50 m2

 

Met de Winix luchtreiniger Zero kies je voor een kwalitatieve én betaalbare luchtreiniger voorzien van een krachtig 4-fase reinigingssysteem. Zo maakt hij gebruik van de bekende Hepa-filter in combinatie met een koolstoffilter en ionisator zodanig dat ook de hoeveelheid bacteriën, schimmels en virussen in de lucht kan worden aangepakt.

Aangevuld met een ruim vermogen van wel 70 Watt kan hij makkelijk ruimtes met een oppervlakte tot 50 m2 behandelen. Hij blijkt daarnaast ook voorzien van een ventilatiefunctie, een pollenprogramma, een nachtmodus en maar liefst 5 schakelbare standen. Het bijgevoegde indicatielampje, de aan- en uitschakelaar en de kinderbeveiliging dragen bij aan het comfort en de algemene veiligheid.

In tegenstelling tot het vorige apparaat krijg je er deze keer geen afstandsbediening bij, wat voor sommige klanten eventueel een minpuntje zou kunnen zijn. Toch zien we een mooie eindscore van 4,5 sterren verschijnen en tal van overtuigende reacties van verschillende klanten.

 

Voordelen:

Reiniging: de luchtreiniger wordt gekenmerkt door het gebruik van een Hepa-filter, een koolstoffilter en een krachtige ionisator. Dit maakt hem geschikt voor mensen die lijden aan allergieën en/ of astma.

Veiligheid: er is niet alleen sprake van een veiligheid bij het uitschakelen maar je bent ook zeker van een oververhittingsbeveiliging én een kinderbeveiliging.

Handig in gebruik:de luchtreiniger blijkt uitgerust met een indicatielampje, een timerfunctie, een nachtmodus functie en een aan- en uitschakelaar.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: jammer genoeg wordt er bij de levering van dit apparaat geen afstandsbediening aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Rolfstone Air Balance – Luchtreiniger / Air Purifier met vervangbaar HEPA 13 filter + koolstoffilter

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve en duurzame luchtreiniger? Dan loont het de moeite om dit toppertje van Rolfstone eens even onder de loep te nemen. Volgens heel wat klanten kan hij – qua kwaliteit en gebruiksgemak – makkelijk in het rijtje van Dyson luchtreinigers en luchtreinigers van Philips worden opgenomen, wat wordt bevestigd door de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. Maar wat maakt deze – misschien wel beste – luchtreiniger dan zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit.

Zo zul je zien dat de Rolfstone Air Balance in eerste instantie gekenmerkt wordt door een relatieve uitvoering van 21.5 x 21,5 x 36,5 cm en een bijbehorend gewicht van 3,5 kg. Dit maakt de (Ikea) luchtreiniger alvast makkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Ongeacht zijn compacte formaat, weet dit apparaat wel degelijk een aanzienlijk vermogen tot 32 watt te produceren, weliswaar verdeeld over verschillende standen inclusief slaapmodus.

Dit alles wordt aangevuld met een geluidsbereik van 28 tot maximaal 52 dB – afhankelijk van de stand waarin het apparaat functioneert – een CADR waarde van maar liefst 160m3 per uur, een geïntegreerde HEPA 13 filter met bijbehorende koolstoffilter, een luchtkwaliteitssensor en een handig en makkelijk bedienbaar touch display.

 

Voordelen:

Filter: het apparaatje is uitgerust met een krachtige HEPA 13 filter die wordt aangevuld met een koolstoffilter en daardoor ideaal is om huisstofmijt, hooikoorts en diverse andere stofallergieën binnen de perken te houden.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten, weet deze luchtreiniger een ruim vermogen tot 32 watt te genereren, verdeeld over maar liefst 3 standen waaronder slaapmodus en een automatische stand.

Display: je geniet een handig touch display waarop alle gegevens kunnen worden ingesteld en/ of afgelezen.

CADR: de CADR waarde bedraagt maar liefst 160m3 per uur op de hoogste stand, wat behoorlijk veel is.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: één koper blijkt jammer genoeg niet tevreden over de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LifeWise Air Purifier Mini Luchtreiniger Met Ionisator Actieve Koolstof 

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar er tegelijk toch zeker van zijn dat je een kwalitatieve luchtreiniger in huis haalt? Dan lijkt de LifeWise Air Purifier misschien wel wat voor jou. Deze compacte luchtreiniger maakt gebruik van een krachtig reinigingssysteem bestaande uit een Hepa-filter, koolstoffilter en ionisator. Op die manier kunnen ook bacteriën, virussen en zelfs schimmels voor een groot deel uit de lucht worden verwijderd.

Echter door zijn compacte vermogen, is het belangrijk om hem niet in al te grote ruimtes te plaatsen. Hij wordt overigens geleverd met een USB kabeltje en stopcontact adapter zodanig dat je hem makkelijk met het lichtnet kunt verbinden. Verder blijkt hij voorzien van een ventilatiefunctie, een pollenprogramma, een nachtmodus, een kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging, een indicatielampje en een aan- en uitschakelaar.

Jammer genoeg blijken er nog geen online reacties te zijn geplaatst waardoor het voor ons behoorlijk moeilijk is om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen. Laat je hier niet meteen door afschrikken maar neem de tijd om de mogelijkheden te bekijken.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het vriendelijke prijskaartje.

Voeding: door middel van de meegeleverde USB kabel en stopcontact adapter kun je hem eenvoudig met je computer verbinden of in het stopcontact pluggen.

Reiniging: het reinigingssysteem bestaat uit een bijzonder krachtige en vervangbare Hepa-filter, koolstoffilter en ionisator.

 

Nadelen:

Geen grote ruimte: deze luchtreiniger is jammer genoeg niet geschikt om middelgrote tot grote kamers te behandelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Airfree P40 Filterloze 100% Stille Luchtreiniger

 

Schone lucht inademen terwijl je slaapt is uiterst belangrijk voor je gezondheid en de Airfree P40 is meer dan geschikt voor het elimineren van bacteriën, schimmels en andere vormen van allergenen uit je leefomgeving.

Dit model kan uitsluitend worden gebruikt in kamers, waarvan het volume niet meer dan 16 kubieke meter is.

Het geweldige aan deze optie is dat het berust op een opmerkelijke technologie die het mogelijk maakt voor de machine om verwarmde lucht te gebruiken, zodat het virussen, huisstofmijt en andere luchtverontreinigende stoffen vernietigt.

Aangezien het product weinig geluid maakt, zul je in staat zijn om de rustgevende slaap die je nodig hebt te krijgen. In de meeste gevallen kost de Airfree P40 minder dan € 200.

De Airfree P40 luchtreiniger verwijdert bacteriën en allergenen uit je slaapkamer of andere ruimtes. Het toestel kun je inzetten in kamers met een maximaal volume van 16m3. Het toestel gebruikt warme lucht om virussen en andere schadelijke stoffen te vernietigen.

 

Voordelen:

Lichtje: het ingebouwde licht kan werken als een nachtlampje en je kunt de lichtsterkte aanpassen.

Geluid: het toestel maakt weinig tot geen geluid, je kunt het dus zonder problemen in de slaapkamer laten staan ‘s nachts.

Filter: het toestel werkt zonder filter, dit wil zeggen dat je deze niet hoeft te vervangen en dus geen meerkost hoeft te maken door meerdere keren per jaar een filter te kopen.

 

Nadelen:

Prijs-kwaliteitverhouding: één van de kopers vindt de capaciteit van het apparaat te laag voor de prijs die ze voor het product vragen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Luchtreinigers koopgids

 

Geniet van gezonde lucht bij je thuis dankzij een luchtreiniger. Maar waar moet je nu op letten wanneer je een luchtreiniger koopt? We bespreken enkele belangrijke factoren zoals de soorten luchtreinigers, de capaciteit, het geluidsniveau, het type filter, de prijs van het toestel en de kosten na aankoop. Natuurlijk kunnen er nog andere factoren zijn die belangrijker zijn voor andere personen.

Soorten luchtreinigers

Het type luchtreiniger hangt af van de filter die gebruikt wordt om de lucht te reinigen. Er bestaan ook modellen die geen filter gebruiken maar enkel met ionisatie werken. Je kunt kiezen voor een apparaat met een koolstoffilter, deze toestellen beschikken over dikke filters die gevuld zijn met actieve koolstof. Koolstof kan verschillende stoffen aan zich binden zodat ze niet terug in de lucht geblazen worden. Zo geniet je zuivere lucht.

Je kunt ook opteren voor een toestel met een HEPA filter. HEPA betekent High Efficiency Particulate Air en kan stofdeeltjes tegenhouden met een diameter van 0,3 micrometer. Deze filters zijn tot 99,97% effectief dus ze filteren bijna al het stof en bacteriën uit de lucht. Je bent dus zeker dat je van hele gezonde lucht kunt genieten. HEPA filters zijn echter niet ideaal om rook of virussen te filteren.

Hoewel ze in weinige mate bestaan, kun je ook een luchtreiniger met een UV lamp kopen. Het UV licht doodt de bacteriën om de lucht te filteren. Tenslotte kun je ook een apparaat met een ionisator kopen. Deze modellen worden altijd maar meer populair. Een ionisator blaast geladen ionen de lucht in zodat deze zich aan stofdeeltjes of bacteriën vestigen. Deze deeltjes worden dan zwaarder en vallen uit de lucht zodat je ze makkelijk kunt opzuigen met de stofzuiger. Er bestaan ook ventilatoren met een ionisator.

 

Capaciteit en geluidsniveau

Een luchtreiniger beschikt over een bepaalde capaciteit, we willen daarmee zeggen dat het geschikt is voor een ruimte met een maximale grootte. Zo zal een luchtreiniger die geschikt is voor een ruimte van 20 vierkante meter niet optimaal werken in een ruimte van 40 vierkante meter.

De capaciteit wordt meestal weergegeven als het aantal kubieke meters die een luchtreiniger in een uur tijd kan reinigen. Voor een grotere ruimte zul je dus best een apparaat met een grote capaciteit kiezen.

In geval van een ionisator kun je letten op het aantal ionen die geproduceerd worden in een uur. Bij alle modellen kun je ook rekening houden met de hoeveelheid deeltjes die uit de lucht verwijderd worden, maar dit hangt natuurlijk ook van het soort filter af.

Als je van plan bent om de luchtreiniger in je slaapkamer te gebruiken dan is het belangrijk dat het toestel niet te veel geluidsoverlast veroorzaakt. Laat je niet vangen door termen als stil en geruisloos maar let eerder op het aantal decibel. Kijk ook goed of het vermelde aantal decibel de maximum of minimum sterkte is.

Er bestaan bijvoorbeeld apparaten met een geluidsniveau van 80 dB. Als je in gedachten houdt dat het geluid storend is vanaf 45 dB dan weet je dat het zeker voor te veel overlast zal zorgen.

 

 

Prijs en eventuele bijkomende kosten

De prijs van een luchtreiniger hangt van deze factoren af maar kan ook verschillen naargelang de functies van het apparaat. Zo kunnen sommige luchtreinigers ook de lucht bevochtigen zodat je naast zuivere lucht ook kunt genieten van een optimale luchtvochtigheid.

Daarnaast bestaan er ook al luchtreinigers die ook de lucht kunnen koelen of verwarmen. Dit kan ook een ventilator zijn met een ionisatiefunctie. Je zult dan zeker een hogere prijs moeten betalen maar je vermijdt om twee of drie extra apparaten te kopen.

Zoals we al vermeld hebben kunnen luchtreinigers vele soorten filters bevatten. Deze filters moeten regelmatig gereinigd worden en als dit niet mogelijk is dan kan dit grote bijkomende kosten veroorzaken. Je moet dan altijd nieuwe filters kopen en deze zijn meestal niet echt goedkoop.

Daarbovenop verbruikt een luchtreiniger natuurlijk ook energiekosten. Het verbruik van zo’n apparaat ligt al vlug tussen de 20 en 50 Watt. Als je het dagelijks gebruikt mag je op het einde van de maand een hogere factuur in de bus verwachten.

Als je zoveel mogelijk geld wilt besparen dan kun je verschillende producten online vergelijken. Er bestaan vele interessante websites met mooie aanbiedingen, vergeet echter de verzendkosten niet, deze worden meestal niet weergegeven in de prijs. Misschien heb je wel een vriend die je een goede aanbeveling kan geven? Of toch tenminste enkele tips waar je nog moet op letten. Stel zelf je budget samen en schrijf de kenmerken op die onmisbaar zijn voor jouw ideale luchtreiniger.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES