Beste massagekussen

Laatste update: 19.07.24

 

Massagekussens test van 2024

 

Wanneer je na een lange en stressvolle werkdag eindelijk thuiskomt dan kan een deugddoende massage echt wel wonderen doen. Met een degelijk en duurzaam massagekussen hoef je bovendien ook niet meer naar een schoonheidssalon of kinesist te hollen. Je kunt gewoon lekker thuis van de massage genieten. In onze koopgids geven wij jou graag wat raad omtrent de verschillende massagekussens en de elementen waar je rekening mee kunt houden. Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om meteen door te klikken naar onze top 3. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Sanitas SMG 141 een degelijk massagekussen in huis haalt dat bovendien over een zeer gunstige prijs beschikt. Het Medisana MC 825 massagekussen is zeker en vast een waardig alternatief. Net zoals het voorgaande apparaat maakt ook dit toestel vooral gebruik van de intense en krachtige shiatsu massagetechniek.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Massagekussen Reviews – Top 5

 

 

Als je graag gaat sporten dan kan een massage na een intense training je spieren terug losmaken. Je hoeft je partner ook niet meer om een massage te vragen want je kunt nu een massagekussen kopen die het werk in zijn of haar plaats doet. Als dit het eerste kussen is dat je wilt kopen dan zal onze top 5 hieronder zeker nuttig zijn. Neem een kijkje en kies het beste massagekussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sanitas SMG 141

 

Dit shiatsu massagekussen van het merk Sanitas is perfect voor kopers die op zoek zijn naar goedkope massagekussens. Het kussen beschikt over vier roterende koppen die zorgen voor een stevige massage of die helpen om je spieren los te maken. Je kunt het apparaat gebruiken voor je benen, nek, schouders en rug.

Dankzij de warmtefunctie geniet je van extra comfort tijdens de massage en door het kleine formaat kun je het kussen eenvoudig opbergen. Je kunt de beschermhoes van het kussen afnemen en wassen op maximaal 30º.

De kopers geven goed advies over de werking van deze massagekussen aanbieding. De warmtefunctie zorgt inderdaad voor een aangenaam gevoel tijdens de massage en je kunt rustig een boek lezen of televisie kijken want het kussen zorgt niet voor overlast.

Met dit handige massagekussen van Sanitas hoef je helemaal het huis niet meer uit. Na een lange stressvolle dag of een intensieve sporttraining kun je gewoon even lekker ontspanning met één van de populairste massagekussens. Dit model is bovendien één van de goedkopere exemplaren.

 

Voordelen:

Prijskaartje: zodra je het prijskaartje van dit kussen vergelijkt met sommige andere massagekussens dan zul je begrijpen dat het hier om een echte aanbieding gaat.

Doel: het massagekussen is werkelijk ideaal om zones zoals je nek, benen, schouders en zelfs je rug aan te pakken.

Warmtefunctie: het toestel is voorzien van een degelijke warmtefunctie waardoor je spieren nog net dat tikkeltje meer zullen ontspannen.

Handig in gebruik: in vergelijking met sommige andere modellen is dit massagekussen vrij compact. Dit maakt het handig om het ergens op te bergen. Verder is het mogelijk om de beschermhoes eraf te halen en deze probleemloos te wassen.

 

Nadelen:

Onnodige functies: een enkele koper is van mening dat de licht- en warmtefunctie helemaal overbodig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Medisana MC 825

 

Het Medisana massagekussen gebruikt de shiatsu techniek om je rug te masseren. Je kunt het apparaat instellen om de ganse rug te masseren of enkel bepaalde zones en je kunt ook kiezen tussen drie verschillende intensiteiten op het vlak van acupressuurmassage. Het apparaat schakelt automatisch uit na 15 minuten.

De bekleding van het nekgedeelte kun je verwijderen om het te wassen en met de klittenband kun je het product eenvoudig vastmaken aan een stoel. Je kunt het kussen bedienen met de afstandsbediening en het toestel is ook voorzien van een warmte- en lichtfunctie.

De reviews tonen vooral positieve beoordelingen van de kopers. Het product is handig in gebruik en zorgt voor een stevige massage. De warmtefunctie is vooral voordelig voor de rug. Andere kopers vinden dat het apparaat te weinig instelmogelijkheden heeft, je zou het ook in de breedte moeten kunnen verstellen.

Op het gebied van degelijke massagekussens zul je heel vaak het merk Medisana zien verschijnen. Medisana is niet alleen een bekend en populair merk maar wordt door velen ook gezien als veruit het beste merk. Het is dan ook handig om even de voor- en nadelen van dit kussen op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Techniek: dit kussen werkt met behulp van de bekende shiatsu massagetechniek. Het helpt de spieren in je rug los te maken. Ideaal na een lange stressvolle werkdag of wanneer je vaak last hebt van een pijnlijke rug.

Gebruiksgemak: het is mogelijk om zelf de intensiteit van de massage te bepalen. Bovendien zul je merken dat het apparaat automatisch zal uitschakelen na ongeveer een 15 minuten.

Onderhoud: het is mogelijk om de bekleding van het kussen te halen en in de wasmachine te stoppen.

Comfort: er is een handige klittenband voorzien waarmee je dit massagekussen probleemloos aan een stoel of bank kunt bevestigen.

 

Nadelen:

Weinig instelmogelijkheden: naast de vele positieve reviews valt op dat slechts een kleine minderheid van de kopers van mening is dat er maar weinig instelmogelijkheden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Medisana MC 822

 

Dit massagekussen is een oudere versie van de MC 825. Het product kun je gebruiken voor drie verschillende massages namelijk shiatsu, rolmassage of gerichte puntmassage. Je kunt ook kiezen welke zone van de rug je wilt masseren. Het zitvlak is ook uitgerust met vibratiepunten die voor massage zorgen en die je op drie verschillende intensiteiten kunt instellen.

De warmte- en rood licht functie zorgen voor extra comfort en je kunt de zone voor de nekmassage in hoogte verstellen. Het apparaat schakelt automatisch uit na 15 minuten en wordt geleverd met een afstandsbediening. Het nekgedeelte kun je verwijderen om het te wassen.

Het product werkt goed en zorgt voor verminderde spierpijnen maar voor enkele kopers zijn er ook een paar minpunten. Het is jammer dat je je schouders er niet mee kunt masseren en voor sommigen drukt het apparaat te veel waardoor het voor een pijnlijke massage zorgt.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook dit massagekussen afkomstig van het bekende merk Medisana. Ondanks het feit dat het niet meteen één van de goedkope modellen is, kan dit toestel toch nog op heel wat tevreden klanten rekenen. Hieronder kun je de eigenschappen van dit massagekussen raadplegen.

 

Voordelen:

Massagetechniek: in vergelijking met het voorgaande kussen, maakt dit exemplaar gebruik van 3 verschillende massagetechnieken. Zo heb je de rolmassage, de puntmassage of de shiatsu techniek.

Handig in gebruik: in de eerste plaats is het mogelijk om de intensiteit van de massage te bepalen. Daarnaast is het ook een optie om een bepaalde zone te gaan instellen. Zo kun je bijvoorbeeld slechts bepaalde delen van je rug laten masseren.

Comfort: het toestel is bovendien ook nog eens uitgerust met een handige warmte- en lichtfunctie. Deze zullen voor iets meer comfort gaan zorgen doordat de spieren zich nog meer gaan ontspannen.

 

Nadelen:

Aankoopprijs: de hogere aankoopprijs zou eventueel wel als een struikelblok kunnen worden beschouwd door sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Beurer MG145

 

Dit kussen kun je gebruiken om je schouders, nek, benen en rug te masseren. Het product beschikt over een zacht oppervlak zodat het comfortabel aanvoelt op de huid en de vier koppen zorgen voor een goede shiatsu massage.

De beschermhoes van het kussen kun je eenvoudig afnemen om het te wassen. De verwarmingsfunctie zorgt voor extra comfort, net zoals de lichtfunctie. Dit product behoort tot de categorie van goedkope massagekussens.

De kopers zijn heel tevreden over de kwaliteit van dit kussen en de lage prijs die ze ervoor betaald hebben. De verwarming zorgt voor een comfortabel gevoel en het kussen geeft een stevige massage om de spieren los te maken. Een massage van 15 minuten is al genoeg om je beter te voelen.

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijk massagekussen of over een beperkter budget beschikt, dan is dit model van Beurer helemaal wat jij zoekt. Dit massagekussen is werkelijk ideaal om zones zoals je schouders, rug, nek en benen te masseren.

 

Voordelen:

Budget: je zult meteen versteld staan van de bijzonder voordelige prijs. Bovendien beschikt dit toestel over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 topproducten uit onze lijst.

Comfort: het kussen voelt heel erg zacht aan en is voorzien van 4 koppen. Deze bieden een degelijke en comfortabele shiatsu massage aan.

Onderhoud: het kussen is voorzien van een degelijke beschermhoes die je er ook kunt afhalen en wassen.

Warmtefunctie: het toestel is daarnaast ook uitgerust met een degelijke warmtefunctie die de spieren nog net iets meer zal ontspannen.

 

Nadelen:

Momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat alle kopers helemaal tevreden zijn over dit product. Daardoor is het voor ons niet eenvoudig om eventuele minpunten te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ecomed MC-90E

 

Met dit kussen kun je je ganse rug een shiatsu massage geven. Het product is voorzien van een rood licht en warmtefunctie die zorgen voor extra comfort, je kunt deze functies optioneel inschakelen.

Het apparaat schakelt na 15 minuten automatisch uit en is eenvoudig in gebruik dankzij het ingebouwde bedieningspaneel. Je kunt het kussen ook in hoogte verstellen en het is geschikt voor de onderrug, rug en schouders.

De kopers zijn heel tevreden over de goede werking van de massagestoel en vinden de prijs van het product goedkoop. Het zitkussen is voor één koper te dun en de koppen beginnen daardoor niet laag genoeg met masseren. Het toestel zorgt wel voor minder rug- en nekklachten op lange termijn.

Ook met het Ecomed massagekussen kun je rekenen op een degelijke en efficiente shiatsu massage. Daarnaast is het apparaat ook nog eens voorzien van een degelijke licht- en warmtefunctie die zorgen voor extra comfort. Het is mogelijk om beide functies ook helemaal uit te schakelen indien je dit wenst.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: na 15 minuten zul je merken dat dit massagekussen helemaal automatisch zal uitschakelen.

Comfort: het is mogelijk om de hoogte van het massagekussen te gaan verstellen. Daarnaast is het ook ideaal om te gebruiken voor je onderrug en je schouders.

Efficient: heel wat kopers zijn van mening dat het kussen op termijn echt wel helpt bij vervelende rug- en nekklachten.

 

Nadelen:

Te dun: slechts een enkele koper is van mening dat het massagekussen toch net iets te dun is en daardoor heel wat aan kwaliteit verloren gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Massagekussens koopgids

 

Na een intensieve trainingssessie of gewoon na een lange stressvolle werkdag kan een heerlijke massage echt wonderen doen. Nu bestaan er tegenwoordig ook heel wat massagekussens waardoor jij op gelijk welk moment van een massage kunt genieten. Alvorens een massagekussen aan te kopen, is het een aanbeveling om rekening te houden met het gebruiksgemak en het type. Wanneer je de aanbiedingen gaat vergelijken, kun je ook letten op de gebruikte massagetechnieken en de opties. Enkel op die manier kun jij er zeker van zijn dat je met één van de beste massagekussens naar huis gaat.

Het gebruiksgemak en het soort massagekussen

 

Een massagekussen kan voor heel wat mensen echt een goede aanwinst zijn. Sommige mensen werken nu eenmaal heel lange dagen en ondervinden daar heel wat stress door. Stress kan verschillende klachten met zich meebrengen zoals bijvoorbeeld pijn in de nek, schouders of rug. In dat geval is een heerlijke massage echt een welgekomen geschenk. Het kan je helpen om terug te ontspannen en de pijnlijke klachten te verminderen of zelfs te vermijden. Ook na een intensieve training op de sportschool kan een massage helpen om de spieren te helpen ontspannen.

Daardoor kopen steeds meer mensen een massagekussen aan. Welk massagekussen je aankoopt, is uiteraard helemaal afhankelijk van jezelf en het budget dat je er wilt en kunt aan spenderen. Het is belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt wat je precies verwacht van het kussen. Dit zal je namelijk helpen om veel gerichter op zoek te gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld heel compacte massagekussens die heel specifieke zones aanpakken zoals de schouders, de nek, de benen en kleine zones op de rug. Deze kleine kussens kun je trouwens ook heel gemakkelijk verplaatsen en overal mee naartoe nemen.

Uiteraard kun je ook gaan voor een iets groter massagekussen. Dit exemplaar ziet er eigenlijk uit als een soort van autostoel. Dus hierbij kun je de volledige rug aanpakken net zoals het achterwerk, het hoofd, de schouders en de nek. Dit is een veel completer pakket dan het voorgaande compacte massagekussen. Uiteraard zal dit geen deel uitmaken van de goedkope massagekussens.

 

 

De verschillende massagetechnieken

 

Eenmaal je beslist hebt welk type massagekussen je wilt aankopen, dan kan het ook een leuk idee zijn om even stil te staan bij de mogelijke massagetechnieken. Niet elk kussen zal bijvoorbeeld over dezelfde massagetechnieken beschikken. Afhankelijk van het kussen dat je aankoopt en de lichaamszone die je wilt aanpakken, kun je een bepaalde soort techniek uitkiezen.

Heel wat massagekussens zijn voorzien van een Shiatsu-techniek. Dit is een massagetechniek die echt aangeraden wordt om psychische of lichamelijke pijnen en klachten te bestrijden. De Shiatsu massagetechniek zorgt namelijk voor heel wat ontspanning en rust. Het is een techniek waarbij er bepaalde bewegingen zullen worden nagebootst. Denk maar aan een rollende beweging die je ook met je handen kunt maken.

Ook de rolmassage zul je vaak tegenkomen bij heel wat massagekussens. Een rolmassage kan de bloedcirculatie helpen verbeteren en stimuleren. Net zoals het ook het onderliggende weefsel aanpakt. Met een eventueel gladdere en vooral strakkere huid als resultaat. De rolmassage is een techniek die eigenlijk op heel wat verschillende zones kan worden toegepast.

En dan is er ook nog de vibratiemassage waarbij het hoofddoel ook is om rust en ontspanning te creëren. Dit kan werkelijk aan te raden zijn na een lange stressvolle werkdag of gewoon een intensieve sportsessie. Het kan ook een aanrader zijn om op zoek te gaan naar een massagekussen dat verschillende massagetechnieken gaat combineren.

De opties en het prijskaartje

 

Naast de verschillende mogelijke massagetechnieken, kan een massagekussen ook nog heel wat andere opties hebben. Sommige massagekussens zijn bijvoorbeeld uitgerust met een warmtefunctie. Deze warmtefunctie kan de spieren nog net dat tikkeltje meer laten ontspannen en biedt dus ook extra comfort. Verder raden wij ook zeker aan om te kijken naar een massagekussen dat beschikt over een beschermhoes. Deze hoes kun je dan gemakkelijk en snel van het kussen verwijderen en het in de wasmachine stoppen. Zo blijft het massagekussen altijd hygiënisch en proper.

Sommige massagekussens beschikken over een klittenband waarmee je het kussen bijvoorbeeld eenvoudig aan een stoel kunt bevestigen. Kijk ook altijd uit naar een massagekussen dat automatisch gaat uitschakelen wanneer het gedurende een aantal minuten niet gebruikt worden. Daarnaast bestaan er ook heel wat modellen waarbij je de intensiteit van een massage kunt regelen naar je eigen wensen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat wanneer je voor meer opties kiest, dit ook zal duidelijk worden in de uiteindelijke prijs ervan. Het is natuurlijk niet uitgesloten om een massagekussen aanbieding tegen te komen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES